Wikipedia:Aanmelding terugdraaiers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Wikipedia Rollbacker.svg Aanmeldingspagina rollbackfunctie
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:AT
Zie WP:Rollback
Elke geregistreerde gebruiker kan via deze pagina verzoeken om aan de gebruikersgroep voor terugdraaiers (gebruikerslijst) te worden toegevoegd.

De voorwaarden: een gebruiker moet minstens drie maanden actief zijn en vijfhonderd bewerkingen gedaan hebben. Daarnaast moet hij/zij minstens een maand aan vandalismebestrijding gedaan hebben of er anderszins mee te vertrouwen zijn (bijv. door het globaal bestrijden van vandalisme).

Andere gebruikers kunnen op de verzoeken reageren of eventuele bezwaren uiten. Men kan daarbij gebruikmaken van de sjablonen {{steun}} of {{bezwaar}}. Dit is echter geen stempagina, zoals aanmeldingspagina's voor moderatoren of bureaucraten. Een bureaucraat zal na minimaal 24 uur het verzoek wel of niet uitvoeren (al naar gelang de ervaring met vandalismebestrijding van en het vertrouwen in de gebruiker).

Gebruikers kunnen via deze pagina ook een gemotiveerd verzoek indienen tot verwijdering uit de terugdraaiergroep. Wanneer er geen (gemotiveerde) bezwaren door andere gebruikers zijn geuit, zal een bureaucraat het verzoek uitvoeren.

Afgehandelde verzoeken kunnen na 48 uur worden gearchiveerd.

Gelieve te ondertekenen met vier tildes (~~~~).

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Verzoeken a.u.b. plaatsen in de volgende vorm, zodat bureaucraten deze snel kunnen afhandelen:

=== Gebruikersnaam ===
* {{lgx|GEBRUIKERSNAAM INVULLEN}} - Hier je motivering. ~~~~

Akadunzio[bewerken]

 • Akadunzio (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek | bewerkingsteller | sul | cross-wiki-contribs) - Vandalismebestrijding. Akadunzio (overleg) 3 mei 2016 18:55 (CEST)
 • Steun Steun - voldoende ervaring en begaan met het project Woudloper overleg 3 mei 2016 19:23 (CEST)
 • Steun Steun - Sander1453 (overleg) 3 mei 2016 22:28 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Volgens de gebruikelijke procedure houden we het verzoek voor ten minste één etmaal ter overweging. Ik verzoek iedereen om uitsluitend een opmerking te plaatsen als die ook daadwerkelijk iets toevoegt; graag het herhalen van reeds aangehaalde argumenten of het simpelweg plaatsen van een voor- of tegenstem voorkomen. Elly (overleg) 3 mei 2016 21:08 (CEST)
   • Wie is "we" in dit geval? Deze opmerking wordt normaal gezien door één der bureaucraten geplaatst en met de "we" wordt in dat geval de bureaucraten bedoeld, die daarmee aangeven het verzoek wel gezien te hebben, maar nog niet tot actie over zullen gaan (om de gegeven reden). Wij, de rest, houden verder niets in overweging, maar kunnen die 24 uur die de bureaucraten benutten om te overwegen, gebruiken om bezwaren kenbaar te maken. Het zijn vervolgens die bezwaren (en eventuele steunverklaringen) die zij meenemen in hun overweging om al dan niet het bitje toe te kennen. Het plaatsen van de mededeling door een niet-bureaucraat suggereert dat de gemeenschap beslist of iemand een bitje krijt. Niets is echter minder waar. Hoewel gebruikers bezwaren kenbaar kunnen maken, zijn het de bureaucraten die beslissen of iemand het bitje krijgt of niet. EvilFreD (overleg) 3 mei 2016 21:37 (CEST)
    • Klopt. Volgens mij heeft Elly hier puur ter informatie een eerder bericht van mij en natuur12 overgenomen. Wat ze zegt klopt uiteraard, met als kanttekening dat "we" de bureaucraten zijn. JurriaanH (overleg) 3 mei 2016 21:50 (CEST)
     • Naar mijn mening zijn "we" de community. Dus wij met zijn allen. Bureaucraten handelen naar wat de gemeenschap vindt immers en niet op eigen initiatief. Elly (overleg) 3 mei 2016 22:25 (CEST)
      • Naar mijn mening gaat een verzoek 24 uur "on hold" nadat voldoende steun en weinig bezwaren zijn uitgesproken. Steunbetuigingen en bezwaren moeten dan ook gewoon kunnen. Sander1453 (overleg) 3 mei 2016 22:30 (CEST)
       • Zo werkt het dus níet Elly. De gebruikersgemeenschap kan de kandidaat steunen of bezwaar aantekenen, maar de beslissing ligt bij de bureaucraten. Er wordt natuurlijk wel van ze verwacht dat ze bezwaren serieus nemen, maar zij zijn het die de afweging maken of een bezwaar leidt tot afwijzing of niet. Trouwens, wie (en hoe) zou dan ook wel moeten aangeven dat de bureaucraten een bitje niet of juist wel toe moeten kennen?
       • Sander: een verzoek gaat met terugwerkende kracht "on hold" tot het moment van plaatsing, vanaf de kennisname door de bureaucraten. EvilFreD (overleg) 3 mei 2016 22:35 (CEST)

Afgehandelde verzoeken[bewerken]