Wikipedia:Aanmelding terugdraaiers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Wikipedia Rollbacker.svg Aanmeldingspagina rollbackfunctie
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:AT
Zie WP:Rollback
Elke geregistreerde gebruiker kan via deze pagina verzoeken om aan de gebruikersgroep voor terugdraaiers (gebruikerslijst) te worden toegevoegd.

De voorwaarden: een gebruiker moet minstens drie maanden actief zijn en vijfhonderd bewerkingen gedaan hebben. Daarnaast moet hij/zij minstens een maand aan vandalismebestrijding gedaan hebben of er anderszins mee te vertrouwen zijn (bijv. door het globaal bestrijden van vandalisme).

Andere gebruikers kunnen op de verzoeken reageren of eventuele bezwaren uiten. Men kan daarbij gebruikmaken van de sjablonen {{steun}} of {{bezwaar}}. Dit is echter geen stempagina, zoals aanmeldingspagina's voor moderatoren of bureaucraten. Een bureaucraat zal, in principe, na minimaal 24 uur het verzoek wel of niet uitvoeren (al naar gelang de ervaring met vandalismebestrijding van en het vertrouwen in de gebruiker).

Gebruikers kunnen via deze pagina ook een gemotiveerd verzoek indienen tot verwijdering uit de terugdraaiergroep. Wanneer er geen (gemotiveerde) bezwaren door andere gebruikers zijn geuit, zal een bureaucraat het verzoek uitvoeren.

Afgehandelde verzoeken kunnen na 48 uur worden gearchiveerd.

Gelieve te ondertekenen met vier tildes (~~~~).

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Verzoeken a.u.b. plaatsen in de volgende vorm, zodat bureaucraten deze snel kunnen afhandelen:

=== Gebruikersnaam ===
* {{lgx|GEBRUIKERSNAAM INVULLEN}} - Hier je motivering. ~~~~

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

Appskovic[bewerken]

  • Appskovic (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek | bewerkingsteller | sul | cross-wiki-contribs) - Het komt vaak voor dat (anonieme) gebruikers van Wikipedia informatie plaatsen op verschillende zonder de aanwezigheid van wetenschappelijke en/of betrouwbare bronnen. Verder doet de oudheid van de bronnen er ook toe. Het komt welleens voor dat mensen terug vallen op informatie uit bijv. 2001, terwijl dit soort informatie inmiddels 16(!) jaar oud is.Appskovic (overleg) 20 jun 2017 03:39 (CEST)
  • Bezwaar Bezwaar Voldoet niet aan de voorwaarden, minder dan 500 bewerkingen, ik zie geen maand vandalisme bestrijding. Eerder andersom. Rode raaf (overleg) 20 jun 2017 06:51 (CEST)
  • Bezwaar Bezwaar - De terugdraaiknop is voor het verwijderen van vandalisme, niet voor het zonder commentaar ongedaan maken van bewerkingen waarmee men het inhoudelijk niet eens is. Dat informatie soms oud is zegt niets over de geldigheid ervan. Ik citeer regelmatig werk van 200 jaar of ouder wat nog steeds relevant is. Het is maar wat men ermee wenst te onderbouwen. Deze gebruiker heeft het nog niet zo goed begrepen: niet wat brongebruik betreft, en niet wat het gebruik van de terugdraaiknop betreft. WIKIKLAAS overleg 20 jun 2017 10:05 (CEST)
    • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd – gebruiker voldoet niet aan de voorwaarden. JurriaanH (overleg) 20 jun 2017 11:01 (CEST)

Dennis1989[bewerken]

  • Dennis1989 (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek | bewerkingsteller | sul | cross-wiki-contribs) - Ik draai al een tijd mee op Wikipedia en ik denk dat ik kan zeggen best ervaren te zijn. Soms een beetje eigenwijs, maar wel een goede Wikipediaan. Gezien de hoeveelheid vandalisme en andere wijzigingen zonder bron is het van groot belang om Wikipedia betrouwbaar te houden. Ik werk daar graag aan mee. Dennis1989 (overleg) 29 jun 2017 16:58 (CEST)
    • Opmerking Opmerking - Bij je laatste 500 bijdragen (13 juni tot nu) zie ik drie ongedaanmakingen, waarvan twee die van een bewerking van jezelf betreffen. Waarvoor denk je deze extra functionaliteit nodig te hebben? Bewerkingen waarbij geen bron is opgegeven mogen niet met het terugdraaibitje worden teruggedraaid; dat is uitsluitend voor expliciet vandalisme. Begrijp je het doel van dit bitje eigenlijk wel? WIKIKLAAS overleg 29 jun 2017 17:07 (CEST)

Beste Wikiklaas,

Beschouw dit verzoek maar als niet ingediend. Kennelijk zoeken jullie een ander soort Wikipedianen.

Met vriendelijke groet, Dennis1989 (overleg) 29 jun 2017 17:16 (CEST)

Hallo Dennis1989, je doet buitengewoon nuttig werk voor de encyclopedie en wat mij betreft wordt dat ook bijzonder gewaardeerd. Het terugdraaibitje is echter bedoeld voor gebruikers met ervaring bij het terugdraaien van vandalisme, en daarvan zie ik bij jou nog niet zo veel. Dus weet dat je als ervaren Wikipediaan wel degelijk zeer op prijs wordt gesteld, en voel je alsjeblieft niet afgewezen doordat dit verzoek niet eenvoudig werd geaccepteerd. WIKIKLAAS overleg 30 jun 2017 01:29 (CEST)
Bij vandalismebestrijding zonder het terugdraaibitje worden de versies van de IP-adressen gemarkeerd als gecontroleerd. Ik zie dat jij, Dennis1989, ondanks het werk wat je hier doet, slechts 1 markering hebt gedaan op Wikipedia. Bij de IP-controle is bijna altijd hulp nodig en zodra jij je daar meer mee bezig gaat houden, ook al is het af en toe, dan kom je zeker voor het bitje in aanmerking, maar helaas nu nog niet. (even een mening van een (deels voormalige) IP-controleur (oude naam: vandalismebestrijder), aangezien er ook veel goed werk van IP-adressen komt. Je zou nu ook weinig aan het bitje hebben, omdat het officieel niet andere zaken mag worden gebruikt. Als er ook maar 1 (ik typ het even zo) bewerking van een ander tussenstaat, kun je de rollback (terugdraaibitje) niet of onvoldoende gebruiken. Succes en hopelijk later in het jaar een succesvolle aanmelding hier. - Richard KiWi Overleg 30 jun 2017 01:41 (CEST)
  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Er is goed duidelijk gemaakt waarom het terugdraaibitje nodig is. Voor de nuttige werkzaamheden die je tot nu toe uitvoert, heb je dit bitje niet nodig. Voel je vrij om op een later moment een nieuwe aanvraag voor het bitje te doen, als je denkt het dan wel nodig te hebben. CaAl (overleg) 30 jun 2017 10:03 (CEST)