Wikipedia:Aanmelding terugdraaiers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Wikipedia Rollbacker.svg Aanmeldingspagina rollbackfunctie
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:AT
Zie WP:Rollback
Elke geregistreerde gebruiker kan via deze pagina verzoeken om aan de gebruikersgroep voor terugdraaiers (gebruikerslijst) te worden toegevoegd.

De voorwaarden: een gebruiker moet minstens drie maanden actief zijn en vijfhonderd bewerkingen gedaan hebben. Daarnaast moet hij/zij minstens een maand aan vandalismebestrijding gedaan hebben of er anderszins mee te vertrouwen zijn (bijv. door het globaal bestrijden van vandalisme).

Andere gebruikers kunnen op de verzoeken reageren of eventuele bezwaren uiten. Men kan daarbij gebruikmaken van de sjablonen {{steun}} of {{bezwaar}}. Dit is echter geen stempagina, zoals aanmeldingspagina's voor moderatoren of bureaucraten. Een bureaucraat zal, in principe, na minimaal 24 uur het verzoek wel of niet uitvoeren (al naar gelang de ervaring met vandalismebestrijding van en het vertrouwen in de gebruiker).

Gebruikers kunnen via deze pagina ook een gemotiveerd verzoek indienen tot verwijdering uit de terugdraaiergroep. Wanneer er geen (gemotiveerde) bezwaren door andere gebruikers zijn geuit, zal een bureaucraat het verzoek uitvoeren.

Afgehandelde verzoeken kunnen na 48 uur worden gearchiveerd.

Gelieve te ondertekenen met vier tildes (~~~~).

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Verzoeken a.u.b. plaatsen in de volgende vorm, zodat bureaucraten deze snel kunnen afhandelen:

=== Gebruikersnaam ===
* {{lgx|GEBRUIKERSNAAM INVULLEN}} - Hier je motivering. ~~~~

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

  • Appskovic (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek | bewerkingsteller | sul | cross-wiki-contribs) - Het komt vaak voor dat (anonieme) gebruikers van Wikipedia informatie plaatsen op verschillende zonder de aanwezigheid van wetenschappelijke en/of betrouwbare bronnen. Verder doet de oudheid van de bronnen er ook toe. Het komt welleens voor dat mensen terug vallen op informatie uit bijv. 2001, terwijl dit soort informatie inmiddels 16(!) jaar oud is.Appskovic (overleg) 20 jun 2017 03:39 (CEST)
  • Bezwaar Bezwaar Voldoet niet aan de voorwaarden, minder dan 500 bewerkingen, ik zie geen maand vandalisme bestrijding. Eerder andersom. Rode raaf (overleg) 20 jun 2017 06:51 (CEST)
  • Bezwaar Bezwaar - De terugdraaiknop is voor het verwijderen van vandalisme, niet voor het zonder commentaar ongedaan maken van bewerkingen waarmee men het inhoudelijk niet eens is. Dat informatie soms oud is zegt niets over de geldigheid ervan. Ik citeer regelmatig werk van 200 jaar of ouder wat nog steeds relevant is. Het is maar wat men ermee wenst te onderbouwen. Deze gebruiker heeft het nog niet zo goed begrepen: niet wat brongebruik betreft, en niet wat het gebruik van de terugdraaiknop betreft. WIKIKLAAS overleg 20 jun 2017 10:05 (CEST)
    • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd – gebruiker voldoet niet aan de voorwaarden. JurriaanH (overleg) 20 jun 2017 11:01 (CEST)