Wikipedia:Aanmelding terugdraaiers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Wikipedia Rollbacker.svg Aanmeldingspagina rollbackfunctie
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:AT
Zie WP:Rollback
Elke geregistreerde gebruiker kan via deze pagina verzoeken om aan de gebruikersgroep voor terugdraaiers (gebruikerslijst) te worden toegevoegd.

De voorwaarden: een gebruiker moet minstens drie maanden actief zijn en vijfhonderd bewerkingen gedaan hebben. Daarnaast moet hij/zij minstens een maand aan vandalismebestrijding gedaan hebben of er anderszins mee te vertrouwen zijn (bijv. door het globaal bestrijden van vandalisme).

Andere gebruikers kunnen op de verzoeken reageren of eventuele bezwaren uiten. Men kan daarbij gebruikmaken van de sjablonen {{steun}} of {{bezwaar}}. Dit is echter geen stempagina, zoals aanmeldingspagina's voor moderatoren of bureaucraten. Een bureaucraat zal, in principe, na minimaal 24 uur het verzoek wel of niet uitvoeren (al naar gelang de ervaring met vandalismebestrijding van en het vertrouwen in de gebruiker).

Gebruikers kunnen via deze pagina ook een gemotiveerd verzoek indienen tot verwijdering uit de terugdraaiergroep. Wanneer er geen (gemotiveerde) bezwaren door andere gebruikers zijn geuit, zal een bureaucraat het verzoek uitvoeren.

Afgehandelde verzoeken kunnen na 48 uur worden gearchiveerd.

Gelieve te ondertekenen met vier tildes (~~~~).

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Verzoeken a.u.b. plaatsen in de volgende vorm, zodat bureaucraten deze snel kunnen afhandelen:

=== Gebruikersnaam ===
* {{lgx|GEBRUIKERSNAAM INVULLEN}} - Hier je motivering. ~~~~

De Wikischim[bewerken]

 • De Wikischim (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek | bewerkingsteller | sul | cross-wiki-contribs) - Ik draai hier zo nu en dan vandalisme terug en denk onderhand dat ik een terugdraaibitje daarbij wel goed kan gebruiken. Ik ben acht jaar geleden al begonnen met vandalisme bestrijden, al heb ik het hier sindsdien alleen met grote tussenpozen gedaan. Verder ben ik op Wikibooks al een aantal jaar moderator, daar doe ik dus sowieso heel veel aan vandalismebestrijding. De Wikischim (overleg) 24 sep 2018 11:13 (CEST)
  • Steun Steun Is al jaren aktief en naar mijn weten, zonder enige problemen (te veroorzaken). OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 24 sep 2018 12:32 (CEST)
  • Steun Steun Uiteraard! De Wikischim voldoet aan de voorwaarden: met bijna tien dienstjaren en 12.000+ bewerkingen zit hij ruim boven het criteria van drie maanden actief zijn en vijfhonderd bewerkingen gedaan hebben. Vandalismebestrijden zie ik hem al jarenlang uitstekend doen, waarmee hij ook aan het criterium van een maand ervaring zit. Daarnaast 26.000 markeringen. Aangezien dit het enige is dat als criterium is opgesteld, bestaan er geen bezwaren hem dat bitje niet toe te kennen. Sterker nog, hij lijkt me een waarde aanvulling. Rode raaf (overleg) 24 sep 2018 12:50 (CEST)
   • Zie het tekstvak bovenaan deze pagina. Dit is geen stempagina. JurriaanH (overleg) 24 sep 2018 13:06 (CEST)
    • Daar staat: "Andere gebruikers kunnen op de verzoeken reageren of eventuele bezwaren uiten. Men kan daarbij gebruikmaken van de sjablonen {steun} of {bezwaar}." Welke van deze regels wordt hierboven overtreden? Brimz (overleg) 24 sep 2018 13:12 (CEST)
     • Jurriaan, indien er bezwaren bestaan voeg ik hier een korte motivatie aan toe. In dit geval is het slechts een formaliteit. Er bestaat overigens geen verplichting om een motivatie te leveren. Er staat "kunnen" tekstvak bovenaan deze pagina, dat is heel iets anders dan "moeten". Rode raaf (overleg) 24 sep 2018 13:32 (CEST)
     • De opmerking van Oxygene7-13 over het al jaren actief zijn van Wikischim zonder enige problemen te veroorzaken is op zijn minst merkwaardig. Zie de immense lijst van blokkades van De Wikischim. Er zijn daarnaast zeer veel arbitragezaken inzake het gedrag van De Wikischim geweest. De discussie De Wikischim als probleemgebruiker in de Kroeg heeft onder meer geleid tot het opleggen van een aantal beperkingen aan Wikischim die nog steeds gelden. Daarna zijn andere beperkende maatregelen gevolgd. Het belangrijkste is dat bij DW nog steeds het inzicht ontbreekt dat al die maatregelen het gevolg van zijn eigen gedrag. Er kan dus gerede twijfel zijn over het toekennen aan DW van dit verzoek. Ik verzoek de bureaucraat die de beslissing moet nemen dit in zijn/haar overwegingen te betrekken en die bij die beslissing ook kenbaar te maken. Renevs (overleg) 24 sep 2018 13:36 (CEST)
      • Ik begrijp de opmerkingen van Renevs, maar zie zelf geen reden om daarom het terugdraaibitje niet toe te kennen. De kans op misbruik is niet per se heel groot, en zonder bitje kun je ook dingen terugdraaien, het is dan een keer meer klikken. Aan Wikischim uiteraard het verzoek er wel rekening mee te houden het terugdraaien louter bij vandalisme te gebruiken, zelfs als een andere gebruiker toch wel de terugdraaifunctie gebruikt. Maar dat verzoek zou eigenlijk aan iedereen gericht behoren te zijn. Edoderoo (overleg) 24 sep 2018 13:41 (CEST)
       • @Renevs Ik had mij al ingedekt door te zeggen naar mijn weten en ik wist dit niet! Desondanks, sorry. (en toch nog steedsSteun Steun)OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 24 sep 2018 17:25 (CEST)
  • Steun Steun Het bestaande verbod van niet mogen terugdraaien van geregistreerde gebruikers met meer dan 500 (niet verwijderde) bewerkingen sluit misbruik bij 'vaste gebruikers' al uit. Verder voldoende vertrouwen in De Wikischims ervaring op dit gebied. Encycloon (overleg) 24 sep 2018 14:08 (CEST)
  • Steun Steun Laten we het simpel houden, Wikischim weet dat het bitje alleen voor vandalisme bestrijding gebruikt mag worden, dus steun. Dank voor de inzet alvast en moge het bitje u daarbij helpen :) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pepermuntjes (overleg · bijdragen) 24 sep 2018 18:41‎
   • Steun Steun hiervoor, levert goed werk. Gebruik hem wel alleen voor terugdraaien van vandalisme. Grasmat|(Vragen?) 24 sep 2018 19:54 (CEST)

Afgehandelde verzoeken[bewerken]