Wikipedia:Aanmelding terugdraaiers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Wikipedia Rollbacker.svg Aanmeldingspagina rollbackfunctie
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:AT
1rightarrow.png WP:Rollback
Elke geregistreerde gebruiker kan via deze pagina verzoeken om aan de gebruikersgroep voor terugdraaiers (gebruikerslijst) te worden toegevoegd.

De voorwaarden: een gebruiker moet minstens drie maanden actief zijn en vijfhonderd bewerkingen gedaan hebben. Daarnaast moet hij/zij minstens een maand aan vandalismebestrijding gedaan hebben of er anderszins mee te vertrouwen zijn (bijv. door het globaal bestrijden van vandalisme).

Andere gebruikers kunnen op de verzoeken reageren of eventuele bezwaren uiten. Men kan daarbij gebruikmaken van de sjablonen {{steun}} of {{bezwaar}}. Dit is echter geen stempagina, zoals aanmeldingspagina's voor moderatoren of bureaucraten. Een bureaucraat zal na minimaal 24 uur het verzoek wel of niet uitvoeren (al naar gelang de ervaring met vandalismebestrijding van en het vertrouwen in de gebruiker).

Gebruikers kunnen via deze pagina ook een gemotiveerd verzoek indienen tot verwijdering uit de terugdraaiergroep. Wanneer er geen (gemotiveerde) bezwaren door andere gebruikers zijn geuit, zal een bureaucraat het verzoek uitvoeren.

Afgehandelde verzoeken kunnen na 48 uur worden gearchiveerd.

Gelieve te ondertekenen met vier tildes (~~~~).

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Verzoeken a.u.b. plaatsen in de volgende vorm, zodat bureaucraten deze snel kunnen afhandelen:

=== Gebruikersnaam ===
* {{lgx|GEBRUIKERSNAAM INVULLEN}} - Hier je motivering. ~~~~

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

Stratoprutser[bewerken]

 • Stratoprutser (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek | bewerkingsteller | sul | cross-wiki-contribs) - Tbv. efficiënt terugplaatsen interwiki's met anchors. Stratoprutser (overleg) 25 mrt 2015 13:56 (CET)
  • Bezwaar Bezwaar - Hier mag het knopje niet voor gebruikt worden. Er is discussie of het wel of niet gewenst is. Het is geen overduidelijk vandalisme. Mbch331 (Overleg) 25 mrt 2015 13:59 (CET)
  Uiteraard zal ik pas gebruik maken van de bevoegdheden die bij deze rol horen als die discussie is beëindigd. Stratoprutser (overleg) 25 mrt 2015 15:10 (CET)
  @Stratoprutser, zie Rollback voor uitleg over het gewenste gebruik van de de terugdraairechten. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 25 mrt 2015 15:20 (CET)
  • Bezwaar Bezwaar - terugdraaien is bedoeld voor vandalisme, niet voor uitvechten van ruzies, onenigheden e.d. Het terugzetten van interwikilinks met "anchors" kan gewoon met de hand, als uit de discussie blijkt dat de gemeenschap het er mee eens is. Dqfn13 (overleg) 25 mrt 2015 15:17 (CET)
  • Bezwaar Bezwaar - Vanzelfsprekend, zou ik haast zeggen. Als het niet door de bovenstaande motiveringen was, dan wel vanwege het feit dat het Stratoprutser betreft. Een gebruiker die tijdens zijn hele wikicarrière nog maar één ding juist gedaan heeft. Het kiezen van een toepasselijke gebruikersnaam. EvilFreD (overleg) 25 mrt 2015 15:23 (CET)
  • Bezwaar Bezwaar - Ik zie dit jaar geen werkzaamheden in de vandalismebestrijding, waar volgens de voorwaarden wel een maand ervaring mee moet zijn, dus waar is dit knopje voor nodig? De reden aangegeven bij het aanvragen is niet toegestaan volgens dezelfde voorwaarden. Iooryz (overleg) 25 mrt 2015 15:41 (CET)
  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Verkeerde insteek betreffende het gebruik van de rollbackbit; per bovenstaande bezwaren - Kippenvlees (overleg‽) 27 mrt 2015 20:55 (CET)