Wikipedia:Achterkamertje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit is het achterkamertje van de Kroeg en andere overlegplekken op Wikipedia, een plek voor discussie(gedeelte)s die ontspoord, onnodig aanstootgevend en in elk geval op andere overlegplekken ongewenst zijn.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:A
Zie WP:AK
Voor het archief, zie: Archief.


Vanuit de Kroeg[bewerken]

Ik heb geen behoefte om vriendelijk te zijn met figuren die honds gedrag vertonen. Eissink (overleg) 12 sep 2019 20:13 (CEST).
Ik ben het ook zo vaak enorm oneens met collega's, maar probeer toch altijd vriendelijk te blijven. Dat zul jij schijnheilig vinden, ik vind het meer een kwestie van fatsoen. Vinvlugt (overleg) 12 sep 2019 20:31 (CEST)
Tuurlijk, NSB'ers vonden zich vroeger ook héél fatsoenlijk. En Jehova-getuigen die, net als jij, langs de deuren gaan omdat ze weten wie God is, die zijn ook heel fatsoenlijk en zullen zich nóóit schuldig maken aan misbruik. Etc., etc. Ik ben overgevoelig voor mensen die de boel vernaggelen, zoals misschien onderhand wel duidelijk is, en wat RonnieV heeft uitgevreten, dat deugt niet. PUNT. Eissink (overleg) 12 sep 2019 20:34 (CEST).
Ik heb geen behoefte om vriendelijk en tolerant te zijn naar mensen die hun botrechten misbruiken en met een veel hogere snelheid dan voor bots is toegestaan zonder enige vorm van overleg meer dan duizend pagina's verplaatsen zonder een redirect achter te laten en zonder enige controle op de noodzaak van het verplaatsen. Quistnix (overleg) 12 sep 2019 20:40 (CEST)
5584 verplaatsingen, om precies te zijn. Eissink (overleg) 12 sep 2019 20:48 (CEST).
Ah, daar is 'ie weer, de wet van Godwin. Als mensen menen overgevoelig te zijn voor de incompetente manier waarop een collega gehandeld heeft doen ze er misschien goed aan om zich er even niet mee bezig te houden. We trachten hier een probleem op te lossen, niet iemand persoonlijk af te rekenen. AnarchistiCookie Overleg 12 sep 2019 20:51 (CEST)
Op momenten als deze wil ik nog weleens wijzen op een uitspraak van Freek de Jonge in de tijd dat hij nog leuk was: "Je mag elkaar best eens vermoorden, als je het maar gezellig houdt." Sijtze Reurich (overleg) 12 sep 2019 20:57 (CEST)
Zo is dat. En was RonnieV slechts incompetent, Anarchisticookie, dan was er niet zoveel aan de hand, maar hij is kwaadaardig bezig, en dat soort mentaliteit wil ik niet in de straten. Maar jij zult dat wel niet zien – zalig zijn de armen van geest, en de eerste slachtoffers zijn ze ook altijd. Maar je hebt gelijk: ik zal me terugtrekken van dit drama. Als jij even helpt, dan hoef je allebei maar een paar duizend pagina's na te lopen. Succes! Eissink (overleg) 12 sep 2019 21:05 (CEST).
Wauw, stijlvol zeg, NSB's, Jehova's en misbruik erbij halen! Ik ga maar weer naar een andere koffiekamer, waar wél met respect voor de ander wordt gediscussieerd. (hierna mag jij dan weer tekeergaan dat misplaatste oproepen tot respect ook niet getuigen van respect richting jou, en hoe vreselijk alles is wat jou wordt aangedaan, oké?) Vinvlugt (overleg) 13 sep 2019 10:33 (CEST)

Aanpak[bewerken]

@Brimz: dat jij het blijkbaar nog niet snapt lijkt me vooral jouw eigen probleem. Overigens hoef je dan ook niet per se te reageren in een discussie als deze. De Wikischim (overleg) 13 sep 2019 12:37 (CEST)
Waarom zou ik niet per se hoeven reageren in een discussie als deze, terwijl jij dat voorrecht wel zou hebben? Dat begrijp ik ook niet zo goed. Groet, Brimz (overleg) 13 sep 2019 12:49 (CEST)