Wikipedia:Achterkamertje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit is het achterkamertje van de kroeg (en andere overlegplekken op Wikipedia).
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:A
Zie WP:AK
Welkom in azijn.jpg
Vuile was die u hier aantreft is mogelijk van eerdere bezoekers die het pand niet netjes hebben achtergelaten. Gelieve hier geen acht op te slaan.

Oude koeien die zich hier bevinden zijn waarschijnlijk uit de sloot hiernaast komen kruipen, dat doen ze wel vaker. Dat zijn de biefstukjes van vanavond. Vegetariërs krijgen uiteraard een vegetarisch alternatief. Eet vooral niet van de vis die gevangen wordt door de mensen die in het troebele water van die sloot zitten te vissen, want die vis is niet gezond. Het water in de sloot is laag, en velen voor u hebben er al spijkers gezocht, dus de kans is klein dat u er nog kunt vinden. Hiernaast op de binnenplaats vindt u een hoop zand. Als er hier rommel is gemaakt, gooien we dat er meestal over.

Zo af en toe wordt een gedeelte van het afval in de tuinafvalbak gegooid, zie: Archief. Bezoek ook eens het achterkamertje op IRC.


WAARSCHUWING
Het is mogelijk dat het hier wat rokerig, rommelig en/of lawaaierig is. Struikel niet over de kabels, boeken, lege stoelen, frietzakjes, bierblikjes en sigarettenresten die hier rondslingeren. ;-)
Het management is niet aansprakelijk voor de kwaliteit van de geserveerde waren. En ook niet voor ontstane rellen en/of ander wanordelijk gedrag. Ook opgelopen lichamelijk letsel en hieruit voortvloeiende kosten worden niet vergoed. Het betreden van het achterkamertje geschiedt volledig op eigen risico.
Indien u deze risico's niet wilt lopen, bezoek dan vooral liever de kroeg zélf (of andere overlegplekken op Wikipedia).


Voor alle NRC-lezers onder ons[bewerken]

Verplaatst vanuit de Kroeg.

Ik was inderdaad vergeten ruimte te geven om iets neer te pennen voor je superieure intelligentie. BoH (overleg) 5 feb 2019 00:35 (CET)

Och, was ik zomaar vergeten dat jij degene bent die de ruimte uitdeelt. Jürgen Eissink (overleg) 5 feb 2019 00:41 (CET).

Na de oproep tot overleg[bewerken]

Verplaatst van Overleg:Invariant (wiskunde)

Een prijsvraag dient te worden uitgeschreven door peers, niet door iemand die vergeefs denkt vast te kunnen houden aan de wens meester van het onderwerp te zijn. Het is gewoon wanstaltig. Jürgen Eissink (overleg) 10 feb 2019 22:26 (CET).
Nou, laat dat nou niet aan jou zijn om te bepalen. BoH (overleg) 10 feb 2019 22:29 (CET)
Het is ook niet aan mij om te bepalen dat je een enorm BoHrd voor je kop hebt, maar dat wil niet zeggen dat dat niet het geval is. Jürgen Eissink (overleg) 10 feb 2019 22:33 (CET).
Fijn dat je het inhoudelijk weet te houden en niet polemisch wordt. BoH (overleg) 10 feb 2019 22:37 (CET)
Als de boodschap maar aankomt. Jürgen Eissink (overleg) 10 feb 2019 23:02 (CET).
Ik denk dat je vooral mensen tegen je in het harnas jaagt, en dat die boodschap nogal ondergesneeuwd raakt. Vinvlugt (overleg) 11 feb 2019 09:09 (CET)
Ik weet, Vinvlugt, dat ook jij behoort tot een select groepje dat denkt dat het deel is van een soort vaste kern van Wikipedia en daarom, net als BoH, graag prominent in discussies aanwezig is en mensen de les leest, zoals je ook nu meent dat je mij nog even de les moet lezen, maar je mist beslist meer, als je hebt gemist dat het overleg waaruit dit is verwijderd op een bloedirritante manier werd gedomineerd door BoH, die elke finesse mist om over het onderwerp te kunnen oordelen en een groep bijdragers met meer kennis van zaken tot wanhoop en een schreeuw om overleg dreef. Ik ben niet van gisteren en ik heb dan ook al vaak genoeg gezien hoe BoH als een olifant door overleggen walst en zijn gelijk wil krijgen over onderwerpen waarin hij niet bekwaam is. Al dat soort dingen ontgaan jou blijkbaar nog steeds, als je denkt dat je hier uit een soort bovenpositie nog eens meent mij als een kind dat niet weet het doet aan te spreken. Misschien begint het je nog een keer te dagen, Vinvlugt, dat incompetentie, pretentie en arrogantie een slecht uitgangspunt vormen voor het bouwen van een encyclopedie die een publiek bedient dat meer verstand bezit dan jezelf. Wat betreft dit punt lijkt mijn boodschap overigens niet ondergesneeuwd, want nadat de discussies (nl. ook hier: Overleg:Vereniging (verzamelingenleer)) mede door mijn inbreng na dagen eindelijk konden worden beslecht, en beslecht uiteraard niet naar aard van de onjuiste definite van BoH, nadat dus de woordenstrijd luwde heeft geen van de deelnemers nog de behoefte gevoeld te moeten reageren op de aanmatigende opmerkingen, op de oproep tot een prijsvraag waarmee BoH zichzelf alsnog boven de discussie wenste te plaatsen, namelijk door het grote Jurylid te spelen dat wel even zou bepalen welk van de kindertjes het beste antwoord zou geven over een onderwerp dat hij niet kan behappen. Als je dat allemaal niet ziet, Vinvlugt, dan begrijp je in de verste verte ook niet waarom ik met alle plezier enkele personen tegen mij in het gammele harnas jaag: namelijk om ze af te houden van continu elders grote schade te berokkenen. Er is mij niets liever dan constructief overleg, dat ik met velen ook heb, maar een aantal over het paard getilde figuren wil maar niet stoppen met denken over alles en iedereen het veto uit te kunnen spreken en aangezien weinigen bij machte zijn om dergelijke botte pedanterie het hoofd te bieden, draag ik graag mijn steentje bij aan het creëren van een speelveld waarin men niet te pas en te onpas wordt lastiggevallen door dwingelands. Dus hou gerust je linguïstische sneeuw bij je, want het smelt als sneeuw voor de zon. Jürgen Eissink (overleg) 11 feb 2019 11:32 (CET).
Jeetje, als jij dit al "de les lezen" vindt.... Het is niet meer dan mijn inschatting (dus zonder oordeel). En soms ventileer ik mijn mening ja, dat klopt. Eng he? Vinvlugt (overleg) 11 feb 2019 11:42 (CET)
Misschien ben ik te filosofisch ingesteld, maar als je uitspreekt 'Ik denk zus en zo', dan zie ik dat als een bewering over de wereld, een wereld waarin het op dat moment al dan niet sneeuwt. Als jij zegt 'het sneeuwt', dan zeg ik 'het sneeuwt niet', want dat is wat ik denk. En als ik zeker weet dat het niet sneeuwt en iemand zegt tegen mij dat het wel sneeuwt, dan zie ik daarin een oordeel dat iets probeert uit te drukken anders dan 'het sneeuwt'. Voor jou is het misschien een "inschatting", maar die inschatting is gewoon niet goed, en dan ben ik niet te beroerd om je dat uit te leggen. Meningen zijn de bumpers van botsende wereldbeelden, daar is inderdaad niets engs aan. Jürgen Eissink (overleg) 11 feb 2019 12:06 (CET).
Ik wil je vooral niet hinderen in je filosofische instelling, maar het zou wel fijn zijn als je je niet zo snel aangevallen voelt. Je hebt er zelf namelijk ook geen moeite mee om een ander te vertellen hoe de wereld in elkaar zit. Bovendien, je jaagt gewoon mensen tegen je in het harnas, dat is vrij eenvoudig vast te stellen. Het kan dat je dat oké vindt, maar erg veel bereik je er niet mee. Mensen worden je vooral moe. Maar goed, ik heb niet de illusie dat wij veel nader tot elkaar komen. Maar dat is niet per se erg. Vinvlugt (overleg) 11 feb 2019 12:15 (CET)
Sommige mensen worden mij vast moe, maar ze zouden zichzelf moe moeten worden en met een beetje meer zelfkennis en begrip voor de omgeving naar de wereld moeten kijken. Dat ik ook niet perfect ben, dat mag geen verrassing zijn, maar ik weet redelijk goed waartegen ik wel of niet ageer. Jürgen Eissink (overleg) 11 feb 2019 12:38 (CET).
Nou, ik ga mezelf even moe worden, en wat meer zelfkennis en begrip verzamelen. Vinvlugt (overleg) 11 feb 2019 13:00 (CET)
Vinvlugt heeft zo te zien recentelijk al heel wat ervaring opgedaan met moe worden. Dan gaat dat nu ook vast wel lukken.Knipogende smiley - Robotje (overleg) 11 feb 2019 13:45 (CET)