Wikipedia:Achterkamertje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit is het achterkamertje van de kroeg (en andere overlegplekken op Wikipedia).
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:A
Zie WP:AK
Welkom in azijn.jpg
Vuile was die u hier aantreft is mogelijk van eerdere bezoekers die het pand niet netjes hebben achtergelaten. Gelieve hier geen acht op te slaan.

Oude koeien die zich hier bevinden zijn waarschijnlijk uit de sloot hiernaast komen kruipen, dat doen ze wel vaker. Dat zijn de biefstukjes van vanavond. Vegetariërs krijgen uiteraard een vegetarisch alternatief. Eet vooral niet van de vis die gevangen wordt door de mensen die in het troebele water van die sloot zitten te vissen, want die vis is niet gezond. Het water in de sloot is laag, en velen voor u hebben er al spijkers gezocht, dus de kans is klein dat u er nog kunt vinden. Hiernaast op de binnenplaats vindt u een hoop zand. Als er hier rommel is gemaakt, gooien we dat er meestal over.

Zo af en toe wordt een gedeelte van het afval in de tuinafvalbak gegooid, zie: Archief. Bezoek ook eens het achterkamertje op IRC.


WAARSCHUWING
Het is mogelijk dat het hier wat rokerig, rommelig en/of lawaaierig is. Struikel niet over de kabels, boeken, lege stoelen, frietzakjes, bierblikjes en sigarettenresten die hier rondslingeren. ;-)
Het management is niet aansprakelijk voor de kwaliteit van de geserveerde waren. En ook niet voor ontstane rellen en/of ander wanordelijk gedrag. Ook opgelopen lichamelijk letsel en hieruit voortvloeiende kosten worden niet vergoed. Het betreden van het achterkamertje geschiedt volledig op eigen risico.
Indien u deze risico's niet wilt lopen, bezoek dan vooral liever de kroeg zélf (of andere overlegplekken op Wikipedia).


Woord van het jaar 2021[bewerken | brontekst bewerken]

Feitenvrij gezeur van Robotje[bewerken | brontekst bewerken]

tekst van bovenstaand kopje is van Matroos Vos

Het lijkt me een zeer slecht idee om dat een jaar lang bovenaan deze kroeg te plaatsen. Vorige keer heeft Matroos Vos afgedwongen dat dat niet al veel eerder gearchiveerd werd en toen ik hem daarop aansprak deed hij me een toezegging die hij vervolgens niet nakwam. Het Taalcafé is wellicht nog wel een optie. - Robotje (overleg) 12 jan 2021 13:28 (CET)
Tja, dat Robotje maar wat kletst, is heel simpel hier na te lezen. Wel een beetje achterbaks natuurlijk, om een dergelijke onzinnige beschuldiging te uiten zonder me te pingen, en dat nog geen drie weken na een al even onzinnige sneer van de kant van hetzelfde Robotje. Opnieuw dus ook weer een bevestiging dat de analyse van de ArbCom cock on is. Eens kijken of je nu wel het ArbCom-advies om excuses aan te bieden opvolgt.
Maar goed, genoeg aandacht weer voor deze helaas niet al te intelligente probleemgebruiker. Voordat Robotje hier zijn keuteltje legde wilde ik al voorstellen om dit onderwerp hier een paar weken te laten staan en het vervolgens te verhuizen naar een eigen projectpagina (bv. Wikipedia:Wikiproject/Woord_van_het_jaar_2021), met slechts een link daarnaartoe vanuit de Kroeg. Maar de oplossing van Sh!t Happends lijkt me ook prima. We zien wel wat het wordt. — Matroos Vos (overleg) 12 jan 2021 15:22 (CET)
Op 15 september heb je geschreven [1] "Maar goed, ik zal vandaag of morgen wel even een balletje opgooien in De Kroeg, en als ik de enige dan wel een van de weinigen ben die het wil laten staan, dan haal ik die 'archiefblokker' uiteraard weg. " Die harde toezegging aan mij om in dat tijdbestek in de kroeg dat 'balletje op te gooien' ben je niet nagekomen. Dan kun je mij wel verwijten een beetje achterbaks te zijn, jij kwam je toezegging niet na. Dat vind ik dan weer niet zo netjes, maar om jou daarom (een beetje) achterbaks te noemen, nee zo ga ik niet met collega's om. Ook je keuze om mij dan maar het label niet al te intelligent/ezel op te plakken is ook weer zoiets. Je hebt al eerder aangegeven dat jij je superieur acht aan een gedeelte van je collega's hier op nl-wiki. Ik vind het walgelijk dat iemand werkelijk meent dat hij of zij superieur is aan een deel van zijn collega's. De kern van dat probleem ligt bij jou en hopelijk ga je daar nog eens aan werken. Misschien een mooi voornemen voor 2021? - Robotje (overleg) 12 jan 2021 16:09 (CET)
Matroos Vos deed mij op 15 september een toezegging dat hij kort daarop in de kroeg een balletje zou opgooien over het voorkomen van archivering van dat item. Als hij een link naar een diff kan geven dat hij op 15 september of kort daarna dat gedaan had, prima, dan zal ik mijn excuses aanbieden. Als hij dat niet kan, dan is het natuurlijk onjuist om door te blijven gaan over zogenaamde onzinnige beschuldigingen. - Robotje (overleg) 12 jan 2021 17:54 (CET)
Allememaggies, heb je nou echt niks beters te doen dan dit eeuwige, kansloze gezeur? Om te beginnen ben je me, conform de ArbCom-uitspraak, nog excuses verschuldigd voor de vorige keer dat je vanuit het niets een vervelende sneer uitdeelde, dus begin daar eens mee, zou ik zeggen.
Dan je irritante gedrag van afgelopen middag. Ik heb je op 15 september vorig jaar reeds uitgelegd dat ik "die automatische archivering [...] destijds [heb] geblokkeerd omdat de meeste collega's die aan dat onderwerp bijdroegen geen tijdstempel achterlieten, waardoor het archiefbotje niet kon zien dat de lijst nog steeds werd aangevuld." Niks afgedwongen dus, maar gewoon een kwestie van gebruikmaken van de vrije bewerkbaarheid van Wikipedia, waar iedereen die het niet eens zou zijn geweest met die bewerking me vriendelijk op had kunnen aanspreken. Toen jij je half september op mijn overlegpagina meldde was die lijst inderdaad al een tijdje niet of nauwelijks meer aangevuld, en vandaar dan ook dat ik voorstelde om even een balletje op te gooien in De Kroeg, om te kijken of er nog animo was voor de lijst. In de dagen direct daarna kwamen er echter plots weer allerlei aanvullingen, en dat heeft tot het eind van het jaar geduurd, dus daarmee was de animo-vraag in de praktijk reeds beantwoord. Om dan te spreken van een toezegging die ik vervolgens niet nakwam, is ridicuul. Als het al weken gortdroog is en ik je aanbied om je tuin de komende dagen even te sproeien, ga je me dan ook aan die "harde toezegging" houden als het de volgende dag ineens gaat stortregenen, en ga je me dan zelfs van nalatigheid beschuldigen als ik de tuinslang uiteindelijk laat voor wat-ie is? Nee, natuurlijk niet. Zo ook hier: de omstandigheden waren plotseling gewijzigd door de toevoegingen van een aantal collega's, en dus leek die vraag in de Kroeg me niet zinvol meer, zoals ik je destijds ook netjes heb laten weten. Als jij er toen prijs op had gesteld dat ik die vraag toch alsnog had voorgelegd in de Kroeg, had je dat gewoon kunnen zeggen, en je had het ook nog zelf kunnen doen. Edoch, je hebt niets meer van je laten horen, maar gaat vervolgens wel vier maanden later vanuit het niets eens lekker over mij zitten zeuren in een Kroeg-overleg waar ik nog geen letter aan had bijgedragen, zonder dat je zelfs ook maar het fatsoen kon opbrengen om me even te pingen.
En voor wat betreft je intelligentie: daar ben ik inderdaad niet van onder de indruk. Ik verwees niet voor niets naar de uitdrukking Een ezel stoot zich in 't gemeen niet tweemaal aan dezelfde steen, met de betekenis "Het is erg dom om twee keer dezelfde fout te maken." Het was immers al de tweede maal in nog geen drie weken tijd dat je vanuit het niets met een onzinnige beschuldiging aan mijn adres kwam, en dus herhaaldelijk en wel zeer opzichtig een ArbCom-uitspraak aan je laars lapte. Niet erg slim, als je doel tenminste is om ooit nog eens van het stempeltje 'probleemgebruiker' af te geraken en hier weer normaal mee te doen. Daarbij ben ik ook bepaald niet onder de indruk van het kennisniveau dat je op de diverse overlegpagina's die op mijn volglijst staan tentoonspreidt. Ik zie je daar eigenlijk alleen maar rondparaderen als een zelfbenoemd politieagentje, dat zich bezighoudt met de grootste onbenulligheden en zijn collega's daar voortdurend lastigvalt. Ik kan me niet herinneren dat ik je ooit in een overleg een intelligente, inhoudelijke opmerking heb zien maken, waar de bewerkers van een artikel echt iets mee konden.
En tot slot, met mijn superioriteitsgevoel valt het reuze mee. Ik heb je al eerder gezegd dat ik inderdaad geen hoge pet op heb van het selecte clubje collega's dat zich net zo vervelend gedraagt als jij, maar de meeste collega's acht ik hoog, en ik voel me ook zeker niet beter dan hen. Ook hier verdraai je de feiten dus weer. Een desondanks hartelijke groet, Matroos Vos (overleg) 13 jan 2021 04:52 (CET)