Wikipedia:Achterkamertje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit is het achterkamertje van de kroeg (en andere overlegplekken op Wikipedia).
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:A
Zie WP:AK
Vuile was die u hier aantreft is mogelijk van eerdere bezoekers die het pand niet netjes hebben achtergelaten. Gelieve hier geen acht op te slaan.

Oude koeien die zich hier bevinden zijn waarschijnlijk uit de sloot hiernaast komen kruipen, dat doen ze wel vaker. Dat zijn de biefstukjes van vanavond. Vegetariërs krijgen uiteraard een vegetarisch alternatief. Eet vooral niet van de vis die gevangen wordt door de mensen die in het troebele water van die sloot zitten te vissen, want die vis is niet gezond. Het water in de sloot is laag, en velen voor u hebben er al spijkers gezocht, dus de kans is klein dat u er nog kunt vinden. Hiernaast op de binnenplaats vindt u een hoop zand. Als er hier rommel is gemaakt, gooien we dat er meestal over.

Zo af en toe wordt een gedeelte van het afval in de tuinafvalbak gegooid, zie: Archief. Bezoek ook eens het achterkamertje op IRC.


WAARSCHUWING
Het is mogelijk dat het hier wat rokerig, rommelig en/of lawaaierig is. Struikel niet over de kabels, boeken, lege stoelen, frietzakjes, bierblikjes en sigarettenresten die hier rondslingeren. ;-)
Het management is niet aansprakelijk voor de kwaliteit van de geserveerde waren. En ook niet voor ontstane rellen en/of ander wanordelijk gedrag. Ook opgelopen lichamelijk letsel en hieruit voortvloeiende kosten worden niet vergoed. Het betreden van het achterkamertje geschiedt volledig op eigen risico.
Indien u deze risico's niet wilt lopen, bezoek dan vooral liever de kroeg zélf (of andere overlegplekken op Wikipedia).


Inhoud

Statler[bewerken]

Verplaatst vanuit de Kroeg
Ik krijg onlangs weer eens wat onvriendelijke, rancuneuze en ietwat warrige mailtjes van Graaf Statler <andere namen verwijderd>. Over dat het hier allemaal copyvio is, en dat binnenkort het kaartenhuis helemaal in elkaar dondert, en dat ik een trol ben, dat soort zaken. Ik heb hem op mijn spamfilter staan, maar bij het controleren of er niet onverhoopt iets onterecht daarin terecht komt, lees ik de mails toch. Stom, ik weet het. Maar goed, mocht hij in een vlaag van verstandsverbijstering toch een keer juridische actie gaan ondernemen, heb ik in ieder geval die mails die zijn waanzin kunnen aantonen.

Om een lang verhaal kort te maken: ben ik de enige die deze eer ten deel valt? Ik heb hem overigens meerdere keren gevraagd me niet meer te mailen, en dat ging een tijd goed, maar nu dus weer een aantal mails deze week. Groeten, Vinvlugt (overleg) 9 aug 2017 13:35 (CEST)

Je bent niet de enige. Met mij heeft hij nog een speciaal appeltje te schillen vanwege al het gedoe van afgelopen jaar op Wikiquote-nl (wat hij geloof ik nog steeds als "zijn" project beschouwt) en omdat ik heb meegeholpen met de heropstart van Wikinieuws wat volgens hem ook al grootschalige copyvio is. Overigens, ik zou die naam hierboven misschien liever weer weghalen. Hij heeft die wel zelf geopenbaard, maar hoofdzakelijk of alleen maar in mails voor zover ik weet. De Wikischim (overleg) 9 aug 2017 13:46 (CEST)
Het is gelukkig al een hele tijd geleden dat ik ben "lastiggevallen". Dus ik waan mij voorlopig tevreden.   Rodejong  💬 ✉️  🕘 9 aug 2017 14:13 (CEST)
Ik heb zijn e-mailadres (en overigens ook dat van Bart Versieck, die mij de mails van Statler bleef doorsturen) geblokkeerd en een filter ingesteld waardoor de inkomende e-mails automatisch verwijderd worden. Ik kan het van harte aanbevelen. Woody|(?) 9 aug 2017 17:02 (CEST)
Dat is misschien wel een goed idee, want na een paar keer antwoorden "wat is er niet duidelijk aan val me niet meer lastig met je mailtjes?" blijven de mails komen. Hoe vreselijk ik wel niet ben, en wat een aantal wikipedianen, waaronder ik, hem wel niet aangedaan hebben. Ergens is het ook wel weer vermakelijk. Ik heb ooit gedacht dat hij zijn idiote plan doorzet en inderdaad juridische stappen gaat zetten, en daarom verzamel ik zijn mails, gewoon voor de zekerheid. Hij leest hier overigens wel mee, kon ik uit zijn mail opmaken. Ach ja, wakker lig ik er niet van, was gewoon benieuwd wie hij nog meer lastigvalt. Vinvlugt (overleg) 9 aug 2017 17:27 (CEST)
LOL <naam verwijderd>! Jawel, kreeg een mailtje whahahaha. Nou je krijgt er geen terug hoor! En bedankt voor de tip woodcutterty!   Rodejong  💬 ✉️  🕘 9 aug 2017 17:35 (CEST)
Excuses - Ik plaatste ondoordacht de echte voornaam in mijn voorgaande commentaar! Dus mijn excuses aan Statler!   Rodejong  💬 ✉️  🕘 9 aug 2017 19:08 (CEST)
Volgens mij wordt er in deze discussie een tikje te precies omgegaan met "privacyschending". Enkel een voornaam is geen ramp, en het noemen van een ex-Wikipediaan onder de gebruikersnaam waaronder die altijd heeft bijgedragen lijkt me al helemaal niet bezwaarlijk. Of zie ik iets over het hoofd? Josq (overleg) 9 aug 2017 19:19 (CEST)
Naar mijn mening hoor je niets - helemaal niets - over een email correspondentie bekend te maken. Ook niet dat de ene persoon mail aan de andere doorstuurt. Terwij dat doorsturen opzichzelf ook niet fatsoenlijk is, op zijn minst. Kan iemand dit overigens naar het Achterkamertje verplaatsen? Elly (overleg) 9 aug 2017 19:23 (CEST)
Dan hoor je ook zeker, naar jouw mening neem ik aan, niet iets als een ip-adres uit een otrs-ticket bekend te maken, toch? Mvg, Trewal 9 aug 2017 20:00 (CEST)
Dat het onfatsoenlijk zou zijn om aan derden mee te delen dát iemand je e-mails stuurt, zonder ook maar iets over de inhoud ervan te zeggen, is ronduit belachelijk. Dat uitgerekend jij het ook nog privacyschending noemt is bizar. Woody|(?) 9 aug 2017 20:07 (CEST)
Je zal mij wel dom vinden, maar dat heb ik niet gesteld, in elk geval niet bedoeld. Ik heb bedoeld dat het doorsturen van mails zelf onfatsoenlijk is. En hoe jij verder uit de school klapt over die mails... ieder vormt haar mening daarover zou ik zeggen. Elly (overleg) 9 aug 2017 21:25 (CEST)

Kan iemand mij uitleggen waarom deze discussie is verplaatst naar het achterkamertje? Vinvlugt (overleg) 9 aug 2017 22:30 (CEST)

Elly, niet, helemaal niets, is een kwestie van fatsoen. Fatsoen dat Statler zelf niet heeft, die manipuleert dusdanig veel, dat hij zijn eigen werkelijkheid creeert, waarmee hij vervolgens dreigt je "voor de rechter te slepen", wat hij dan vervolgens zegt niet te doen, omdat hij zo lief en aardig voor je is. Het gaat hier gewoon om een gek, mogelijk een gevaarlijke gek. Hij zegt dat hij zeer regelmatig in contact staat met een top-advocaat, maar ook dat lijkt zich vooralsnog allemaal enkel in zijn hoofd af te spelen, want de advocaat in kwestie heeft nog nimmer een teken van leven getoond. Statler zoekt naar aandacht, die hij hier nu weer krijgt. We zullen deze weken wel weer allemaal middernachtelijke mailtjes van hem mogen ontvangen, ook als je er nooit op antwoord. Die aan mij verdwijnen ook allemaal automatisch in een rond archief, dat enkel opengaat zodra zijn advocaat zich aan mijn deur meldt. Nooit dus. ed0verleg 10 aug 2017 09:43 (CEST)
Jij krijgt dezelfde mails als ik hoor ik al Glimlach Vinvlugt (overleg) 10 aug 2017 09:50 (CEST)
En wie heeft waarom allerlei versies van de kroeg onzichtbaar gemaakt? Zal wel met zogenaamde privacyschending te maken hebben, maar ik ben me van geen kwaad bewust. Voor mij is het van tweeën een: of er is niets aan de hand, of er is iemands privacy geschonden en dan verwacht ik ook dat degene die dat gedaan heeft, erop aangesproken wordt. Vinvlugt (overleg) 9 aug 2017 22:36 (CEST)
De voornaam van een andere (ex-)Wikipediaan werd vermeld. Daarom zijn die versies nu onzichtbaar.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 9 aug 2017 22:44 (CEST)
Ik weet dat ik een voornaam genoemd heb, maar hoe is dat een schending van privacy? Vinvlugt (overleg) 9 aug 2017 22:46 (CEST)
Zal ik jouw voornaam − die je niet op Wikipedia publiekelijk bekend hebt gemaakt, maar wel in enkele privémails − hier anders ook eens openlijk gaan noemen? (Wees gerust, ik ben het uiteraard niet echt van plan.) Terzijde, ik ga er voor meer dan 100% in mee (per Edo e.d.) dat Statler een volkomen doorgedraaide idioot is die al jaren eerder permanent verbannen had moeten worden (inmiddels is hij er dan mooi in geslaagd op diverse Wikimediaprojecten een enorme hoeveelheid schade aan te richten). Dat geeft echter nog geen dwingende reden om hier overal zijn echte naam neer te zetten. (Het voorgaande geldt in principe ook voor Rodejong, maar die heeft al excuses gemaakt). De Wikischim (overleg) 10 aug 2017 10:42 (CEST)
@De Wikischim, Statler heeft wel degelijk en ook herhaaldelijk in overleg op nl-wiki zijn voornaam gebruikt; dat was zelfs een deel van een van z'n gebruikersnamen. Dat is dus een totaal andere situatie dan de voornaam van een collega gebruiken op nl-wiki die je alleen kent uit emails. - Robotje (overleg) 10 aug 2017 10:49 (CEST)

Het enige dat ik er nog aan toe wil voegen: Statler leest hier doodleuk mee, met zijn broek op zijn hielen vermoed ik, dus het lijkt me verstandig om deze discussie te sluiten, want ik zie niet in waarom we aandacht aan hem moeten besteden. Zijn enige doel is de boel verstoren en zorgen dat we het over hem hebben, en zolang we dat niet doen, lukt dat niet. Als we het wel doen, doen we hem juist een plezier. ed0verleg 10 aug 2017 11:22 (CEST)

Edo, je hebt gelijk. Achteraf heb ik spijt dat ik erover begonnen ben. Over en sluiten dus. Vinvlugt (overleg) 10 aug 2017 11:26 (CEST)
Geen probleem, het was zinnig om jou van meer info te voorzien, maar dan hoeven we het doel van Statler: eindeloos door blijven emmeren over hem niet als vervolgstap uit te voeren. ed0verleg 10 aug 2017 11:38 (CEST)
Glimlach
Niet geheel eens met mensen die denken dat je van (ex-)medewerkers hun echte voor- en/of achternamen mag vermelden ook wanneer deze die nooit heeft genoemd hier dat is het geval bij {Sir|Graaf} zolang ik hem ken. Als je dat per ongeluk doet (bewijzen kunnen we niet, maar dat valt onder GUVGW) is het heel netjes om die versie weg te laten halen wegens privacyschending. Ik heb veel en lang e-mails met hem uitgewisseld, maar hij ondertekende pas later zijn e-mails met zijn (echte?) voornaam. Klaas `Z4␟` V:  13 aug 2017 14:01 (CEST)