Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing maart 2021/Voorstelling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arbitragecommissieverkiezing maart 2021
Overzicht
Voorstelling
Stemming

Gebruikers die kandidaat willen zijn voor de Arbitragecommissie kunnen dat op deze pagina kenbaar maken tussen 11 maart 2021 12:00 (CET) en 25 maart 2021 12:00 (CET). De volledige gang van zaken tijdens deze verkiezing leest u hier.

Gelieve uw vragen aan de kandidaten te plaatsen op de daartoe voorziene pagina's (u kan een link terugvinden onder de naam van de kandidaten).

Instructies voor kandidaatstelling 

Volg onderstaande instructies om u kandidaat te stellen.

  1. Als u zich kandidaat wil stellen, verzeker u er dan eerst van dat u aan de voorwaarden voldoet.
  2. Kopieer de volgende tekst en plaats deze onderaan deze pagina (door de pagina te bewerken). Vervang in deze tekst het woord GEBRUIKERSNAAM door uw gebruikersnaam en voeg uw motivatie toe.
    == {{kd|GEBRUIKERSNAAM}} ==
    '''[[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing maart 2021/Q&A#GEBRUIKERSNAAM (overleg %7C bijdragen %7C blokkeerlogboek %7C alle logboeken %7C aantal bewerkingen)|Vragen en commentaar]]'''

    ''Plaats hier uw motivatie'' --~~~~
  3. Kopieer de volgende tekst en plaats deze onderaan de pagina voor vraag en antwoord. Vervang ook hier GEBRUIKERSNAAM door uw gebruikersnaam. Het is verstandig deze pagina hierna goed te volgen, zodat u vragen kunt beantwoorden.
    == {{kd|GEBRUIKERSNAAM}} ==
    '''[[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing maart 2021/Voorstelling#GEBRUIKERSNAAM (overleg %7C bijdragen %7C blokkeerlogboek %7C alle logboeken %7C aantal bewerkingen)|Toelichting]]'''
    ===Commentaar GEBRUIKERSNAAM===
    ...
    ===Vragen aan GEBRUIKERSNAAM===
    #...

Vragen en commentaar

Wikipedia is fantastisch. Talloze vrijwilligers die hun kennis met de wereld willen delen. Dat gaat meestal goed, en heel soms leidt het tot gedoe, ruzie, conflicten. In dat geval is er een Arbitragecommissie, die, met de beste bedoelingen, haar best doet om strijdende partijen uit elkaar te houden. Ja, het kan beter, ja, het kan vooral sneller, maar uiteindelijk denk ik dat de AC toch een meerwaarde biedt: een commissie van wijze mannen (please, dames, meld je aan!) die na rijp beraad een oordeel velt.

Hoewel ik dit werk met enorm veel plezier doe, zou ik graag zien dat er elke verkiezing echt iets te kiezen valt: "jonge honden" m/v die staan te trappelen om te laten zien dat ik, als ouwe zakkie, niet meer nodig ben. Helaas is dat (nog) niet het geval. Daarom meld ik me met veel plezier aan voor nog een termijn.

Ik sta open voor vragen over hoe ik kijk naar conflictbemiddeling, naar "de algehele staat van Wikipedia", maar niet naar vragen over zaken die op dit moment bij de Commissie in behandeling zijn. In de hoop op nog veel meer aanmeldingen, Vinvlugt (overleg) 21 mrt 2021 18:27 (CET)[reageer]

Vragen en commentaar

Ik ben hier ondertussen al even actief. Met kalmere en actievere periodes, zoals het bij velen wel gaat. Ik volgde vele globale zaken eigenlijk gewoon lange tijd op de achtergrond, omdat de tijd en energie me ook wel ontbrak om daar mee bezig te zijn. De laatste tijd begon ik het allemaal iets actiever te volgen en werd stilaan de interesse wat gewekt om toch ook mijn steentje bij te dragen aan de algemene organisatie van dit toch wel unieke project. Dus ja, 6 maanden kwam de stageplaats die zich aandiende vrij en werd ik verkozen. Het was een ontdekking en een nieuw avontuur. Het was ook drukker dan verwacht maar toch heb ik binnen de Arbcom mijn steentje al kunnen bijdragen. Ik stel me dan ook met veel enthousiasme opnieuw kandidaat. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer in de financiële sector, waarbij ik een team heb van 8 mensen die voor mij werken. Hier heb ik dus al wat ervaring opgedaan en geleerd om vanuit een positieve benadering toch veel te kunnen oplossen en afhandelen. De mensen die mij hier virtueel al ontmoet hebben kunnen hopelijk beamen dat ik toch altijd voor de positieve oplossing probeer te gaan waarbij het belang van de encyclopedie zeker en vast centraal dient te blijven staan. Ernie (overleg) 23 mrt 2021 00:10 (CET)[reageer]