Wikipedia:Archief/Wikipedia:Populaire artikelen via Google

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Pictogram voting delete.svg Dit is een archiefpagina Gelieve onderstaande teksten NIET te wijzigen of er commentaar op te geven.

Archivering gedaan door Romaine op 9 feb 2008 23:40 (CET) na verwijdernominatie.


Veel websites krijgen veel verkeer dankzij een zoekmachine. Ook Wikipedia NL vinden veel mensen zo, vaak via Google. Hieronder is een lijstje van artikels van Wikipedia NL die veel mensen vinden via Google. Meestal scoren die artikels dan ook zeer hoog in de rangschikking van Google bij een zoekopdracht op die term. Er kunnen verschillen zijn tussen de resulaten van de .com, .be en .nl versie van Google.


(tussen haakjes is de zoekterm, geen is gelijk aan titel pagina) Opgelet; de rangschikking van de gevonden pagina's via Google is steeds in beweging. Wat vandaag op nr 1 staat kan morgen op nr 10 staan.

Het is te overwegen om te trachten de artikels die door Google gevonden worden nog beter te maken.

17-06-2003: blijkbaar worden nieuwe artikels door Google eerst hoger gezet en schuiven ze later achteruit als andere meer verkeer krijgen.

Sommige van deze artikelen staan op de eerste plaats, omdat er geen andere sites bestaan met deze Nederlandstalige woorden (bijvoorbeeld "Lijst met pausen"), andere sites staan op de eerste plaats omdat het een lijst geeft of een index waarin het gezochte woord veel voorkomt. Deze pagina is bedoeld als aanmoediging om de hier genoemde artikelen eens kritisch te bekijken: Is het artikel volledig? Is het actueel? Staat er een geschiedenis van het onderwerp? Is er een illustratie aanwezig? Staan er misschien nog taalfouten in? Een eerste indruk is belangrijk, ook voor Wikipedia. Laten we aan deze artikelen extra onder de loep nemen, zodat onze bezoekers een goede eerste indruk va ons krjgen.

Legenda:

  • NL = met optie "Zoeken in pagina's in het Nederlands" aan
  • geen specifcatie = is zoeken zonder enige filter

1ste plaats:[bewerken]

2de plaats[bewerken]

3de plaats[bewerken]

4de plaats[bewerken]

5de plaats[bewerken]

6de plaats[bewerken]

7de plaats[bewerken]

8ste plaats[bewerken]

9de plaats[bewerken]

10de plaats[bewerken]