Wikipedia:Café Exact

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:CE


Een nieuw onderwerp toevoegen

Rotating earth (large).gif
Welkom in Café Exact

Overlegruimte voor discussies op het gebied van de exacte wetenschappen

Vragen en discussies over aardwetenschappen, natuurkunde, scheikunde, sterrenkunde, technische wetenschappen, wiskunde en aanverwante vakgebieden zijn hier welkom. Voor biologie en informatica kunt u terecht in twee zustercafé's: biologiecafé resp. ICT-café.
Zie het archief voor ouder overleg.

Newtons cradle animation book.gif

U bevindt zich hier:

Mid-range[bewerken]

(overgehaald van Overleg gebruiker:Gollem:

Mid-range

Hej! Als mid-range een bekende centrummaat is, dan is er vast ook een Nederlandse naam voor. In de situaties waarbij ik in 'Nederlandstalige' teksten het begrip 'mid-range' tegenkom, heeft het niets met statistiek te maken. Richard 2 okt 2017 16:01 (CEST)

Er zal inderdaad vast een Nederlandse term voor zijn, maar ik weet niet welke. Daarom heb ik voorlopig de Engelse term maar gebruikt. Gollem (overleg) 2 okt 2017 18:00 (CEST)
Misschien eens vragen in het Wikipedia:Café Exact? Zoals het er nu staat, kan het verwarring opleveren. Ik ga dit hoofdstuk daarheen kopiëren, dan kunnen we dáár verder praten. Richard 3 okt 2017 12:00 (CEST)

Is er iemand die wél weet hoe het gemiddelde, berekend als xmin+xmax/2, in het Nederlands genoemd wordt? Richard 3 okt 2017 12:03 (CEST)

bereikmidden (p.304). --bdijkstra (overleg) 3 okt 2017 12:30 (CEST)
Heel misschien kun je in voorkomende gevallen het woord doorsnee gebruiken. Bij producten als een computer of telefoon betekent mid-range doorgaans een middenmoter, dus niet extreem duur/goedkoop, niet de snelste/sloomste, maar een doorsnee model. ed0verleg 3 okt 2017 12:32 (CEST)
Dat is precies de verwarring waar ik op doel. 'Bereikmidden' klopt volgens mij, al lijkt de term niet heel erg gangbaar te zijn. Er staat echter een uitleg achter, dus het lijkt me allicht beter dan mid-range te laten staan. Richard 3 okt 2017 13:41 (CEST)