Wikipedia:Café Exact

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:CE


Een nieuw onderwerp toevoegen

Rotating earth (large).gif
Welkom in Café Exact

Overlegruimte voor discussies op het gebied van de exacte wetenschappen

Vragen en discussies over aardwetenschappen, natuurkunde, scheikunde, sterrenkunde, technische wetenschappen, wiskunde en aanverwante vakgebieden zijn hier welkom. Voor biologie en informatica kunt u terecht in twee zustercafé's: biologiecafé resp. ICT-café.
Zie het archief voor ouder overleg.

Newtons cradle animation book.gif

U bevindt zich hier:

Verschil tussen Dacron en Teryleen[bewerken]

Op Overleg:Dacron heb ik discussie over bovenstaande vraag. Ik zie op vele plaatsen vermeld staan dat beiden merknamen zijn van een en dezelfde stof, namelijk Polyethyleentereftalaat (PET). In mijn ogen moet dan ook in het artikel geschreven worden dat het verschillende (merk)namen zijn van dezelfde stof. De aanmaker van het artikel is het niet met me eens en stelt dat Dacron een doorontwikkeling is van Teryleen, en dat het dus niet dezelfde stof is. Zijn er mensen in de zaal die daar wat verstandigs over weten te roepen? En die tot een voor iedereen bevredigende formulering in het artikel weet te komen?
(Discussie graag op Overleg:Dacron.) Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 21 sep 2018 11:43 (CEST)

'Aliquotsom', 'aliquot som' of 'aliquote som'?[bewerken]

Waarde buren, in het Taalcafé pijnigen we ons al enige tijd de hersenen over de vraag wat de juiste schrijfwijze van 'aliquot(e)( )som' is. Gij zijt allen van harte uitgenodigd om aldaar uw exacte licht op deze kwestie te laten schijnen. Alvast dank, en groet, Matroos Vos (overleg) 4 okt 2018 07:40 (CEST)

Loctite[bewerken]

Ik wil op de pagina Lijst van merknamen die als soortnaam worden gebruikt Loctite toevoegen maar beschik niet over de mogelijkheid om een bron te vinden om mijn mening te staven. Gezien 't feit dat mijn mening irrelevant is maar ik wel werkzaam ben binnen de metaal weet ik dat de meeste metaallijmen in de volksmond Loctite wordt genoemd, ook als het een ander merk betreft. Zou mij hier iemand bij kunnen helpen, alsjeblieft? OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 5 okt 2018 12:07 (CEST)