Wikipedia:Café Exact

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:CE


Een nieuw onderwerp toevoegen

Rotating earth (large).gif
Welkom in Café Exact

Overlegruimte voor discussies op het gebied van de exacte wetenschappen

Vragen en discussies over aardwetenschappen, natuurkunde, scheikunde, sterrenkunde, technische wetenschappen, wiskunde en aanverwante vakgebieden zijn hier welkom. Voor biologie en informatica kunt u terecht in twee zustercafé's: biologiecafé resp. ICT-café.
Zie het archief voor ouder overleg.

Newtons cradle animation book.gif

U bevindt zich hier:

nieuwe categorie[bewerken]

Ik heb daarnet Categorie:Catalan-lichaam gemaakt, onder Categorie:Ruimtelijke figuur, maar Categorie:Catalan-lichaam staat er alleen als ondercategorie van Categorie:Ruimtelijke figuur als ik ben ingelogd. ChristiaanPR (overleg) 2 dec 2017 11:50 (CET)

Wat is het probleem? Bob.v.R (overleg) 2 dec 2017 12:20 (CET)
nu wel ChristiaanPR (overleg) 2 dec 2017 16:24 (CET)

Advies gezocht voor juiste naam samn te voegen artikelen[bewerken]

Hallo,

In Wikipedia:Samenvoegen/201711#Nog te doen heb ik voorgesteld de artikelen Verdringingsreeks en Spanningsreeks der metalen samen te voegen. Daar is geen bezwaar, maar wel enige bijval op gekomen, dus ik ben van plan de samenvoeging uit te voeren. Ik weet alleen niet welke titel de beste is. Weten de lezers van Café Exact een reden om de ene te verkiezen boven de ander? - Groet, Magere Hein (overleg) 4 dec 2017 12:28 (CET)

Beide termen hebben ongeveer evenveel hits in Google, hoewel de eerste term ook kan slaan op verdringing van maatschappelijke behoeften. Samenvoeging naar de tweede term ligt meer voor de hand omdat dat artikel al interwiki's heeft. Wel apart dat geen van beide artikelen noemt dat de volgorde te maken heeft met de elektrodepotentialen. --bdijkstra (overleg) 4 dec 2017 14:03 (CET)