Wikipedia:Contactpunt/Team

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
VRTS Noticeboard
Contactpunt Nederlandstalige Wikipedia

Alle inhoud op Wikipedia is vrijgegeven onder een vrije licentie. Dit wil zeggen dat alle inhoud en alle afbeeldingen overal te gebruiken zijn, maar wél met de juiste bronvermelding. De meeste tekst en afbeeldingen van het internet zijn niet vrijgegeven onder een vrije licentie, en kunnen dus niet zonder meer overal gebruikt worden. Het is daarom niet toegestaan om zomaar tekst of afbeeldingen van het internet te kopiëren en te gebruiken op Wikipedia.

Problemen die te maken hebben met het overnemen van teksten en afbeeldingen voor gebruik op Wikipedia kunnen worden afgehandeld door het Contactpunt-team van Wikipedia, voorheen bekend als 'OTRS'. Dit team werkt met een besloten en vertrouwelijk mailsysteem. Daarnaast beantwoordt het team vragen over Wikipedia die via e-mail binnenkomen.

Het Contactpunt-team behandelt geen inhoudelijke vragen over artikelen, deze kunt u stellen op de overlegpagina van het artikel of - bij geen tijdige respons - op Overleg gewenst. Het team bemiddelt ook niet tussen gebruikers. Vragen over de werkwijze van Wikipedia kunnen het beste gesteld worden op de helpdesk.
Hoofdpagina Contactpunt

Het volgende overzicht geeft een lijst van gebruikers die toegang tot het e-mailsysteem VRTS, in het geval van de Nederlandstalige Wikipedia (info-nl en permissions-nl). Via een besloten discussielijst (mail:contact-nl) houden ze onderling contact. Voor een complete lijst van alle gebruikers met toegang tot het e-mailsysteem, zie de overzichtspagina op Meta.

  1. Ciell (moderator, commons admin)
  2. Chescargot
  3. Daniuu (moderator)
  4. Drummingman (moderator)
  5. Effeietsanders (moderator)
  6. Elly (bureaucraat wikibooks, commons admin)
  7. Jcb (checkuser)
  8. Mbch331 (moderator, wikidata admin)
  9. Natuur12 (moderator, bureaucraat, commons admin)
  10. RonaldB (moderator)

VRTS is een besloten e-mailsysteem, en hoewel nieuwe aanmeldingen altijd welkom zijn, is er - gezien het vertrouwelijke werk - een strenge aanmeldingsprocedure. Van kandidaten wordt verwacht dat ze op Wikipedia hun sporen hebben verdiend. Via VRTS komen niet alleen e-mails binnen met vragen; ook klachten, vragen over biografische artikelen, problemen met het bewerken en alle overige vragen die men niet stelt via Wikipedia zelf. VRTS fungeert als eerste contactpunt voor buitenstaanders. Vrijwilligers hebben daarom een zekere verantwoordelijkheid bij het beantwoorden van e-mails.

Via een pagina op Meta kunnen vrijwilligers zich kandideren. Een kandidaatstelling is geen garantie voor een succesvolle inschrijving. De VRTS-administrators zullen uiteindelijk op basis van een groot aantal punten een keuze maken.