Wikipedia:Controlelijst vandalismebestrijding/Nieuwe artikelen 21 januari 2016

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • Deze lijst bevat artikelen die niet meer via de lijst "Speciaal:NieuwePaginas" op te vragen zijn. Het doel van deze lijsten is een hercontrole, met zo min mogelijk gebruik van sjablonen.

De vorige lijst ging via een bot van Erwin85, deze werkt niet meer. De controle liep 3 jaar achter. Dit is dus nog experimenteel. Overleg gerust op de hier bijbehorende overlegpagina indien je een idee hebt. Bij de nieuwe lijst is gekozen om botmatig gemaakte artikelen niet te vermelden, vanwege de soms grote aantallen.

Indien je mee wilt helpen lees dan de Checklist hercontrole Nieuwe Artikelen door. Dit is geen richtlijn, echter meer als voorbeeld bedoeld. Het is niet de bedoeling om in 5 minuten een heel dagdeel te doen, het openen van alle vensters kost al meer tijd. Als je anders wilt werken, verwijs ik je naar de meest recente lijst, die tot maximaal 1 maand in de tijd teruggaat: Speciaal:NieuwePaginas, ook te vinden in het bovenste menu links van elke pagina.

Als je per dagdeel werkt, vervang dan Moet nog gecontroleerd worden door {{bezig}} of iets naar eigen keuze.. Ben je klaar, dan kun je dat vervangen door {{done}}, {{uitgevoerd}} of iets naar eigen keuze, met daarachter 4 tildes ( ~~~~ (gebruikersnaam met datumstempel). Indien de hele dag klaar is kan de pagina leeggehaald en/of gearchiveerd worden, met uitzondering van deze pagina (21 januari 2016), omdat hier de hele uitleg staat.

Uiteraard kun je ook artikelen uitkiezen, met uitzondering van als er iemand aangegeven heeft met dat dagdeel bezig te zijn. Mocht je meerdere artikelen kiezen en geen dagdeel, sla dan bij voorkeur niet ieder artikel afzonderlijk op, maar gebruik 'toon bewerking ter controle', omdat de geschiedenis van deze pagina anders erg groot wordt. Mocht er voldoende interesse zijn, dan wordt deze lijst steeds bijgewerkt. De volgende pagina bevat 22 januari en zal gefaseerd aangevuld worden t/m 31 januari 2016. Op die lijst kunnen nog artikelen voorkomen die nog op de lijst "Speciaal:NieuwePaginas" staan. Het is daarom handiger om eerst de oudste artikelen of/en dagdelen te controleren.

Nieuwe artikelen 21 januari[bewerken | brontekst bewerken]