Wikipedia:De Commotie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie WP:PCC
Zie WP:COM
Welkom in politiek café en nieuwscafé De Commotie
Overzicht beheerpagina's
House of Commons - banner Wikipedia:De Commotie

U bevindt zich hier: De kroeg · Auteursrechtencafé · Biologiecafé · Botcafé · Categoriecafé · Doorverwijscafé · Economiecafé · Exactewetenschapscafé · Geografiecafé · Geologiecafé · Geschiedeniscafé · ICT-café · Juridisch café · Medisch café · Muziekcafé · Politiek en nieuwscafé · Redactielokaal · Religie- en filosofiecafé · Ruslandcafé · Schaakcafé · Sportcafé · Taalcafé · Typografiecafé · De Wandschildering · Zuidoost-Europacafé · (wikiprojecten) · (mededelingen) · (helpdesk)


Ministers van buitenlandse zaken?[bewerken]

Ik trof de foto c:File:Bestanddeelnr 933-6246.jpg met een beschrijving die wel de gelegenheid aangeeft (Bijeenkomst van de EG ministers van Buitenlandse Zaken in Den Haag voor spoedoverleg ivm de vergeldingsbombardementen van de VS op Libie), maar niet de geportretteerden. Weet iemand wie dit zijn? In het bijschrift sla ik er eerlijk gezegd maar een slag naar, want ik ben slecht in gezichtsherkenning en heb weinig belangstelling voor politiek en nog minder voor politici. Wie helpt?

Zelfde dag, zelfde spoedoverleg, maar andere zaal en dus niet per se dezelfde mensen. Hans van den Broek en Geoffrey Howe (rechtsachter) zijn herkenbaar. Meneer kaalhoofdige snorremans lijkt linksachter te zitten, tegenover Van den Broek. Meer aanwijzingen?


In de serie zit overigens ook iemand die makkelijker moet zijn: ik neem aan dat met Howe Sir Geoffrey Howe bedoeld wordt? — bertux 15 dec 2018 18:49 (CET)

Leo Tindemans lijkt wel te kloppen, maar in plaats van Voorhoeve zal het de Deense minister van BuZa Uffe Ellemann-Jensen zijn denk ik. (Gebaseerd op en:List of foreign ministers in 1989 - 1986 is nog niet gedaan -, lijst van lidstaten van de Europese Unie en de foto's op Commons.) Encycloon (overleg) 15 dec 2018 19:08 (CET)
Dank voor de lijsten, maar als ik daar iets aan had, had ik die zelf wel doorgenomen. Ik geloof je op je woord dat het Ellemann-Jensen is, maar zou uit de foto's van de oudere versie de jongere niet herkennen. Vrienden kunnen zich voor mij vermommen met een nieuwe bril of een ander kapsel en het verbaast me genoeg dat ik Tindemans blijkbaar goed gegokt had. Ben je zeker genoeg van je zaak om de categorieën van deze heren op Commons toe te voegen of mij fiat te geven om dat te doen? — bertux 15 dec 2018 19:32 (CET)
Ik kan dit ook niet met zekerheid zeggen, dus misschien dat iemand anders een mening kan geven aan de hand van onderstaand vergelijkingsmateriaal?
Als ik de andere ministers van BuZa bekijk, lijken die er veel minder op. Encycloon (overleg) 15 dec 2018 19:47 (CET)
Tindemans is het met zekerheid niet. Jan Arkesteijn (overleg) 19 dec 2018 16:38 (CET)
Afgaand op deze afbeelding is Ellemann-Jensen ook onwaarschijnlijk. Encycloon (overleg) 7 jan 2019 02:35 (CET)
Foto toegevoegd, wie weet? — bertux 7 jan 2019 19:00 (CET)

Bijwerken[bewerken]

Hoewel dit café niet druk bezocht lijkt te worden: misschien wil iemand het artikel Kees van der Staaij op een neutrale manier bijwerken? Ik denk dat inmiddels de Nashvilleverklaring wel relevant kan zijn om erin te verwerken, maar dat moet a) evenwichtig en b) wellicht in combinatie met verdere aanvulling van de rest van het artikel.

Mvg, Encycloon (overleg) 10 jan 2019 17:37 (CET)