Wikipedia:De kroeg/Archief 20050331

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Nachtelijke disciplinaire blokkade gebruiker JCB[bewerken]

Tot mijn spit heb ik gebruiker Jcb een nachtelijke blokkade moeten opleggen van 2.12 tot 8.12 (cest). Normaal zal 2 uur genoeg moeten zijn, maar ivm met het tijdstip leek mij dit de beste oplossing. Dit is allemaal in overleg met mede-moderator Oscar gebeurd.

Dit is na een tijdige waarschuwing van Oscar uitgevoerd: zie Overleg gebruiker:Jcb en zijn edits.

Daarnaast zat hij ook ons te beledigen (vooral Oscar) op #nl.wikipedia. Ik heb de eerste Kickban moeten uitvoeren op #nl.wikipedia. -- Jeroen ... 30 mrt 2005 02:33 (CEST)

Wat ik zie is dat Jcb A wil en jij B. Dus Jcb revert jou en jij revert Jcb. Blijkbaar is jou reverten zo erg dat je er voor geblokkeerd wordt, maar Jcb reverten iets waar je rustig moderatorrechten voor mag gebruiken. Hier wordt duidelijk met 2 maten gemeten. - André Engels 30 mrt 2005 13:34 (CEST)
Zie je helaas toch verkeerd André. Ik heb geen moderatorrechten gebruikt nadat hij het revert had. Wat ik gedaan heb is niet relevante info weggehaald en ik heb daar een verklaring voor gegeven in de samenvatting. Jcb is daarna gaan reverten, Oscar heeft na een waarschuwing de boel ook gerevert, wat zijn taak is als moderator. Trouwens het reverten van Jcb (starten editwar) was niet de enige reden voor een block. Zie de samenvatting van Oscar voor de andere redenen. -- Jeroen ... 30 mrt 2005 18:19 (CEST)
Met andere woorden, jij mag hem reverten, maar hij mag jou niet reverten. - André Engels 30 mrt 2005 18:35 (CEST)
Als het relevant was wat hij meldde, ja, maar hij maakte een onjuiste bewering dat het overleg over de kwestie Wikix geen punt was voor de vergaderruimte. Niet alleen ik wees hem daar op, maar ook Ad en later Oscar. Zijn achterliggende gedachte was dat bemiddeling op een 'geheime' lokatie zal plaats vinden en niet in de vergaderruimte, maar het overleg ging niet over de bemiddeling. We hebben geprobeerd uit te leggen dat dat een apart traject is wat inderdaad buiten nl.wikipedia zal/mag/hopelijk gaat plaatsvinden, maar hij ging helaas door met reverten en wiste daarbij ook nog een stem van Quistnix. Daarnaast waren er nog andere beschuldigingen aan het adres van Oscar en ondergetekende dat wij de bemiddeling bewust aan het waren saboteren. Oscar plaatste voor dit alles een waarschuwing, maar die haalde hij weer weg en plaatste een waarschuwing op Oscar's overleg. Dit ging zo even door en de conclusie was van ons beide dat een nachtelijke blokkade de juiste oplossing was. Wat mij betreft stoppen we hier nu mee. Ik heb al op een normale toon met Jcb gesproken en we hebben afgesproken het er verder niet meer over te hebben. Goede nacht gewenst, -- Jeroen ... 31 mrt 2005 02:36 (CEST)
Kunnen we deze actie niet beter verplaatsen naar de wikipedia:vergaderruimte? Of het Wikipedia:achterkamertje? TeunSpaans 31 mrt 2005 06:36 (CEST)
Ik ben het in deze met Andre eens. TeunSpaans 30 mrt 2005 20:05 (CEST)