Wikipedia:De kroeg/Archief 20100809

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wiki loves Monuments[bewerken | brontekst bewerken]

Wiki loves Monuments

Hallo allemaal!

In de maand september zal er een fotowedstrijd gehouden worden. Het doel van deze wedstrijd is om het aantal foto's van Rijksmonumenten uit te breiden, en zo beter geïllustreerde informatie van het Nederlands erfgoed aan te kunnen bieden. Momenteel zijn er zo'n 61.000 monumenten in vele lijsten op Wikipedia beschreven.

Bij deze wil ik jullie allen vragen om in september deel te nemen aan de fotowedstrijd en zoveel mogelijk foto's te maken van rijksmonumenten. Op wikilovesmonuments.nl kan uitgebreide informatie over de wedstrijd gevonden worden. Naast zelf deelnemen is het uiteraard ook leuk als jullie zoveel mogelijk anderen weten te motiveren om deel te nemen aan de wedstrijd.

Naast deelnemers kunnen we ook nog hulp gebruiken bij enige organisatorische aspecten. Wij zijn nog op zoek naar enkele enthousiastelingen die willen helpen bij het controleren van foto's die via flickr binnen komen (er moet gekeken worden of deze foto's van rijksmonumentennummer voorzien zijn en onder de goede licentie vallen). Daarnaast is er ruimte voor locale activiteiten rond de wedstrijd, een stadswandeling of iets anders. Als je een activiteit wilt organiseren zou dat erg leuk zijn en zouden wij graag contact willen hebben.

Vragen?, Discussie?: Brand los hieronder, vragen over de wedstrijd kunnen ook op deze daarvoor ingerichte pagina gesteld worden.

Ik hoop op vele enthousiaste deelnames!

Mvg, Bas 4 aug 2010 17:50 (CEST)[reageer]