Wikipedia:Dit kan beter/Psychologie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Artikelen opgenomen in Dit kan beter/Psychologie zijn artikelen die al geschreven zijn, maar opvallend mager zijn of dringend redactie nodig hebben. Verplaats artikelen die ten onrechte nog in Wikipedia:Gewenste artikelen staan hiernaartoe. Deze lijst is opgenomen in Wikipedia:Dit kan beter en Portaal:Psychologie.

Een artikel plaatsen

  • Plaats het artikel in de juiste categorie, onderaan de lijst (ivm chronologische volgorde)
  • Voeg commentaar toe, waarom een artikel beter kan (dit zodat later gecontroleerd kan worden of het artikel inderdaad beter is)
  • Voeg een artikel toe als:
    {{ditkanbeter2| <artikelnaam> | <datum> | <gebruikersnaam> | <motivatie> }}
  • Maak op de overlegpagina van het artikel een kopje aan met als titel Dit kan beter. Schrijf hier de reden waarom het artikel beter kan.

Wees niet te bang om titels uit deze lijst te halen als je vindt dat een artikel volwassen of een afgerond geheel is geworden (wat uiteraard niet wil zeggen dat er niets meer toegevoegd kan worden).

Kijk voor een overzicht van alle artikelen op de lijst Dit kan beter.

Overzicht beheerpagina's


  • Affect (OP) - 19 nov 2006 door Aiko - helaas een zeer beperkt artikel, er kan veel meer over gezegd worden en de formulering kan zorgvuldiger ("Als men zich de stemming van een persoon voorstelt als het emotionele 'klimaat' van die persoon, kan het affect worden gezien als het emotionele 'weer'"), zie ook en.
  • Massahysterie (OP) - 24 nov 2009 door Lexw - Zeer beperkt en onvolledig artikel, eigenlijk niets meer dan twee voorbeelden. Wat b.v. te denken over massahysterie bij optredens van popsterren e.d.? En behalve dat toe te voegen moet ook de achtergrond e.d. veel beter uitgewerkt worden.
  • Hugo Münsterberg (OP) - 8 juni door sonncodd - Artikel ontbrak in de Nederlandstalige Wikipedia, ben zelf het artikel gestart maar is niet mijn vakgebied dus ik heb nogal last met vertalen, zie ook en
  • Zeven schoonheden (OP) - 13 februari 2017 door martix - Verbetering/beoordeling/redactie gevraagd (ik denk dat dit lemma het beste past onder Psychologie i.v.m. ons brein, maar verplaats s.v.p. indien nodig).
    Het artikel is inmiddels als kopje ingevoegd in "Schoonheid" en daarom kan de deze vermelding hier misschien wel in zijn geheel deze lijst? (Al zouden wetenschappelijke bronnen en en onderbouwingen t.a.v. dit toch algemeen bekend begrip wel nog steeds wenselijk zijn. martix (overleg) 2 jun 2018 00:21 (CEST)
    [reageer]
  • Freudiaanse verspreking (OP) - 28 mei 2017 door martix - Verbetering/beoordeling/redactie gevraagd:Op mij komt het lemma nogal ongestructureerd en abstract over; er worden voorbeelden aangehaald zoals van Shakespeare, die m.i. meer de indruk moeten wekken van een (elitaire) onderbouwing dat dat ze duidelijkheid verschaft – het gaat hier immers over een bedachte uitspraak in literair werk in niet hedendaags taalgebruik – (en na wat Google zoekopdrachten vermoed ik zelfs dat dit voorbeeld is overgenomen uit ander werk dat daarmee het begrip te verhelderen). Ook is het volgens mij onjuist (zoals in het artikel staat vermeld) dat door de fout (een verspreking) juist een prestatie wordt geleverd; de connonatie is er meer een van schaamtegevoel/verlies van decorum na de uitspraak, niet van trots? Op de overlegpagina wordt dan ook niet geheel onterecht om meer voorbeelden gevraagd.