Wikipedia:Educatieprogramma/Hogeschool Vives/Academiejaar2021

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De vader van de encylopedie, Denis Diderot.

Hier zijn we opgezwollen en vol lucht, daar zijn we mager, klein, onooglijk en uitgemergeld. Op weer een andere plaats lijken we wel op een skelet en op een vierde opgepompt, we zijn bij toerbeurt dwergen en reuzen, kolossen en pygmeeën, recht en goed geproportioneerd, of gebocheld, kreupel en misvormd. Voeg bij al deze groteske vormen een betoog dat nu eens abstract is, duister of vergezocht, en dan weer slordig of wijdlopig... Maar deze tekortkomingen zijn onontkoombaar bij een eerste poging en zullen in later eeuwen worden hersteld.

— De kritiek op Wikipedia lijkt verrassend sterk op hoe Denis Diderot de eerste edities van zijn Encyclopédie beschreef. Als u - plechtige Wikipedianen - mijn studenten een verwijderingsnominatie geeft, denk dan toch even over deze quote van de vader van de encyclopedie.

Benedict Wydooghe (overleg) 6 jun 2019 14:12 (CEST)

Educatieprogramma VIVES[bewerken | brontekst bewerken]

Cursisten schrijven zich in deze Wikipediaklas in met hun echte naam/nickname die ze gebruiken op Wikipedia. Maak een verwijzing aan naar je gebruikerspagina en maak een lijstje van de onderwerpen waarover je wil schrijven.

Cursus Historische / geschiedenis / actuele spanningen[bewerken | brontekst bewerken]

Januari - juni[bewerken | brontekst bewerken]