Wikipedia:Feedback voor het User Experience Team/Nieuwe functionaliteiten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VectorNavigation-nl.png
De nieuwe navigatie voor Wikipedia. (vergroten)
VectorEditorBasic-nl.png
Het eenvoudige bewerkingsvenster. (vergroten)
VectorLinkDialog-nl.png
Het nieuwe dialoogvenster voor het toevoegen van verwijzingen.

We hebben hard gewerkt om het onze gebruikers gemakkelijker te maken. We zijn verheugd om een aantal verbeteringen, waaronder een nieuw uiterlijk, en vereenvoudigde bewerkingsfuncties te delen. De wijzigingen beogen het eenvoudiger te maken voor nieuwe gebruikers om bij te dragen en zijn gebaseerd op onze bruikbaarheidstests van het afgelopen jaar. Verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van onze projecten is een prioriteit van de Wikimedia Foundation daarom zullen we in de toekomst meer updates laten volgen. In het blogbericht kunt u meer lezen.

Aankomende veranderingen[bewerken | brontekst bewerken]

Hieronder volgt een korte samenvatting van de veranderingen die we gaan uitvoeren in de komende dagen:

  • Navigatie: We hebben de navigatie voor het lezen en bewerken van pagina's verbeterd. Aan de tabs aan de bovenkant van elke pagina kan je nu duidelijker zien of je een artikel of een overlegpagina bekijkt, en of je een pagina leest of bewerkt.
  • Verbeteringen bewerkingswerkbalk: We hebben de bewerkingswerkbalk gereorganiseerd om het gebruik ervan gemakkelijker te maken. Het verzorgen van de opmaak is simpeler en intuïtiever.
  • Link-wizard: Een gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel stelt je in staat om links toe te voegen naar andere pagina's op Wikipedia, pagina's van andere Wikimediaprojecten en naar externe websites.
  • Verbeteringen in het zoeken: We hebben de zoeksuggesties verbeterd, zodat je sneller op de pagina komt waar je naar op zoek bent.
  • Andere nieuwe functionaliteiten: We hebben ook een wizard geïntroduceerd om het maken van tabellen te vereenvoudigen en een zoek-en-vervang-functie om het bewerken van een pagina te vereenvoudigen.
  • Logo: Het logo is vernieuwd. Op de Wikimedia blog kunt hierover u meer lezen.

Bezoek ook de FAQ-pagina voor meer informatie over de veranderingen.

Terugkoppeling?[bewerken | brontekst bewerken]

Wij horen graag van u. Bezoek onze pagina voor terugkoppeling, of ga naar de bruikbaarheidswiki voor meer informatie als u geïnteresseerd bent in onze toekomstige plannen.