Naar inhoud springen

Wikipedia:GLAM/Initiatieven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
 
Deze pagina geeft een overzicht van initiatieven van GLAM's in Nederland, België en elders waarbij teksten en beeld- en geluidsmateriaal beschikbaar is gekomen ter verrijking van Wikipedia, WikiCommons, Wikidata, Wikisource of andere zusterprojecten.
Wikipedia wordt geschreven door individuele vrijwilligers die hun kennis toevoegen en samenwerken om deze informatie ter beschikking te stellen aan eenieder die daar interesse voor heeft. Om de hoeveelheid informatie, beeldmateriaal en andere media nog verder uit te breiden en te verrijken, zijn de gebruikers en de verschillende Wikimedia-verenigingen projecten en samenwerkingsverbanden aangegaan met GLAM's (Galleries, Libraries, Archives and Museums) en andere organisaties. Deze pagina probeert een overzicht te geven van dergelijke initiatieven met verwijzingen naar pagina's met meer achtergrondinformatie, mededelingen over de initiatieven en andere documentatie.

Zie voor andere pagina's rondom GLAM op: Wikipedia:GLAM en meer initiatieven op Commons:Partnerships.

Archief 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2005

  • Het Zuid Hollands archief heeft sinds vandaag een deel van haar gedigitaliseerde collectie online staan, las ik op de NOS-site. Op archief.zuid-holland.nl staan 2593 afbeeldingen die onder CC0 beschikbaar zijn en op Commons geüpload kunnen worden. Onder andere foto's van de bouw van het provinciehuis en van werkzaamheden aan (provinciale) wegen, dijken en bruggen. Savh 19 apr 2018 21:42 (CEST)[reageren]


Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden op de pagina Commons:Partnerships op Wikimedia Commons.