Wikipedia:GLAM/Universiteit Maastricht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De cursus schrijven op Wikipedia aan de Universiteit Maastricht, is een gratis beginnerscursus die op woensdag 5 februari, 19 februari en 5 maart 2014 gegeven zal worden op de universiteitsbibliotheek Maastricht. Het betreft avondcursussen van twee uur, waarin standaard artikels uit de Engelse Wikipedia vertaald worden om aan de hand hiervan het schrijven op Wikipedia aan te leren. Vervolgens wordt een artikel naar eigen keus geschreven. De bedoeling is om mensen bekend te maken met het project. Bijkomend zullen tijdens de cursus en direct hieromheen artikels worden geschreven die het project zullen aanvullen.

Coordinatie door Taketa. Mail Taketa-at-wikipedia.be om mee te helpen, je bent van harte welkom! Reiskosten voor begeleiders worden vergoed.

Twee uur durende snelcursus, maximaal 12 studenten per avond.

  • 10-20 minuten - Welkom, voorstelronde, introductie over Wikipedia
  • 50-70 minuten - standaard artikels schrijven in groepsverband
  • 40-60 minuten - zelfstandig werken aan een eigen artikel

Na afloop van deze cursus heeft de cursist basiskennis van wat Wikipedia is en hoe het werkt. Twee korte artikels vertaald van de Engelstalige Wikipedia naar het Nederlands. De kans een eigen artikel te schrijven, indien dit niet af komt binnen de tijd kan dit online na de cursus vervolgd worden.

Studenten van de Universiteit Maastricht en medewerkers van het Maastricht Universitair Medisch Centrum.

  • Woensdag 5 februari 2014 (19:00-21:00) -- 8 aanmeldingen -- 1 begeleider
  • Woensdag 19 februari 2014 (19:00-21:00) -- 8 aanmeldingen -- 2 begeleiders
  • Woensdag 5 maart 2014 (19:00-21:00) -- 3 aanmeldingen -- 2 begeleiders

Universiteitsbibliotheek Maastricht, lokatie Randwyck: Universiteitssingel 50, 6229 ER, Maastricht; verdieping 2, computerruimte B.

Email: Taketa-at-wikipedia.be

  • Computers en wifi zijn aanwezig, echter inloggen met een UM account is verplicht. Minimaal 1 week van tevoren aangeven bij Taketa, dan kunnen tijdelijke UM accounts aangemaakt worden.
  • Het resultaat de cursus wordt doorgemaild naar de Vereniging Wikimedia Nederland en de universiteitsbibliotheek Maastricht.