Wikipedia:Gewenste artikelen/Header

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Een nieuw artikel verzoeken

Op onderstaande lijst kan u één of meerdere onderwerpen ter verzoek indienen. Controleer eerst of het artikel dat u zoekt nog niet bestaat:

  • Zoek eerst naar bestaande artikelen. Indien een artikel bestaat, maar niet de titel die u verwacht heeft, kunt u er een doorverwijzing van maken. Soms bestaan artikelen reeds onder een andere naam, dus probeer dergelijke doublures te vermijden. Zoek ook op synoniemen.
  • Controleer uw spelling.
  • De artikelen over het algemeen gebruik maken van de meest voorkomende naam voor het onderwerp. Dit is misschien niet de officiële naam, wetenschappelijke naam, of een andere naam die u in gedachten heeft.

Vervolgens moet u nagaan of het artikel geschikt is voor opname in Wikipedia en of het dus op de lijst kan vermeld worden. Artikelen zouden moeten gaan over onderwerpen die grote aandacht hebben gekregen van onafhankelijke, betrouwbare bronnen. U kan meer informatie vinden op de pagina over relevantie.

Als u aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, kunt u het bewuste onderwerp op de lijst aanvullen. Geef een beknopte beschrijving, indien mogelijk met links, voor het voorgestelde onderwerp.