Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:Helpdesk)
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk


Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt ...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms al binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.

Verzoek om een Sjabloon:Transliteratie Russisch[bewerken]

Is het mogelijk om een sjabloontje te maken dat Russische namen translitereert naar het Nederlands? Hoe er moet worden getranslitereerd staat in de Transliteratie- en transcriptiegids. Het gebruik van een dergelijk sjabloon zou een aantal problemen oplossen:

  1. Het voorkomt fouten. Mijn transliteratie van "Маргари́та Алексе́евна Черномы́рдина" naar "Margarita Aleksejevna Tjsernomyrdina" heb ik letterlijk vier keer letter voor letter gecontroleerd. Dat zelfs dat niet waterdicht was, merkte ik toen ik een dag later ontdekte dat ik toch nog een fout over het hoofd had gezien. De correcte transliteratie is "Margarita Aleksejevna Tsjernomyrdina".
  2. Het scheelt tijd. Het letter voor letter translitereren van een schrift dat voor velen onbekend zal zijn en het controleren van de uitkomst is tijdrovend, vooral als er in een artikel meerdere Russische namen voorkomen. (Een stuk tijdrovender dan het zoeken naar het verschil tussen de in ons alfabet geschreven namen onder punt 1.)
  3. Het zal het onophoudelijke heen en terug geëdit in artikelen zoals dat over Daniil Kvjat afremmen. De correcte transliteratie is alleen de laatste maand al vijfmaal gewijzigd in een onjuiste, waarna een andere gebruiker de boel weer moest terugdraaien.

Ik ben een leek op informaticagebied, maar probeer alles zo goed mogelijk uit te leggen met gebruikmaking van het hypothetische sjabloon "{{tru|Tekst}}". Het zou fijn zijn wanneer het zo ingesteld wordt dat het zowel Russische namen als de Engelse transliteratie kan omzetten naar de Nederlandse. Cyrillische en Latijnse letters zijn gemakkelijk te onderscheiden, dus het moet geen probleem zijn om het sjabloon de twee talen te laten herkennen. Zo zal zowel "{{tru|Путин}}" als "{{tru|Putin}}" resulteren in "Poetin". De brontekst "Trump belde met {{tru|Путин}}" wordt weergegeven als "Trump belde met Poetin". Eventuele accenten op cyrillische letters moeten door het sjabloon genegeerd worden. Deze worden namelijk alleen gebruikt ten behoeve van niet-Russischtaligen. Пу́тин = Путин = Poetin.
Door transliteratie van de Engelse schrijfwijze mogelijk te maken, wordt er een belangrijke oorzaak getackeld van het continue toevoegen van de verkeerde spelling. Deze verkeerde spelling is veelal de Engelse transliteratie, die bijvoorbeeld wordt gebruikt bij internationale sportcompetities. De kijker veronderstelt ten onrechte dat het dé universele juiste spelling betreft en "verbetert" het Wikipedia-artikel. Gebruikers die "Kvjat" willen wijzigen in "Kvyat", maar in de brontekst reeds "{{tru|Kvyat}}" zien staan, zullen dat misschien nalaten omdat "Kvyat" wijzigen in "Kvyat" onmogelijk is (er zijn natuurlijk mensen die rücksichtslos het hele sjabloon zullen verwijderen, maar halve winst is ook winst) óf omdat zij zullen begrijpen dat hier bewust een sjabloon wordt gebruikt en het daarom ongemoeid laten. Met wat geluk zullen ze uitzoeken waar het sjabloon voor dient en wie dat begrijpt zal dit soort wijzigingen in de toekomst niet meer maken. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 15 nov 2017 17:30 (CET)

De reconstructie van Engelse transliteratie is nog niet zo eenvoudig, bv. i kan zowel van и als van й komen en е kan zowel van е als van ё afkomstig zijn. --bdijkstra (overleg) 15 nov 2017 18:10 (CET)
Transliteratie vanuit de Engelse transcriptie is om die reden dan ook onmogelijk, en dat geldt ook voor andere populaire transcripties. Het idee van een automatisch transliteratiesjabloon waarin de Russische naam kan blijven staan is niet zo gek, maar in de praktijk zie ik het nog niet werken. Ik zal wel eens een scriptje schrijven waardoor automatische transcriptie naar het Nederlands mogelijk wordt door middel van een externe pagina. Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 15 nov 2017 19:34 (CET)
We hebben wel al zoiets. Velocitas(↑) 15 nov 2017 19:41 (CET)
Dat bij de Engelse transliteratie niet elke letter wordt overgezet naar een unieke Latijnse letter(combinatie) is wel heel erg jammer, om niet te zeggen shиt. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 16 nov 2017 00:53 (CET)
Bij geen enkele Latijnse transliteratie is dat zo, want е en э worden (na een medeklinker) altijd e. Ondertussen heb ik een prototype gemaakt in Java, met ~50 vervangingsregels en ~100 regels code. Moet ook te doen zijn in Lua. Wat voor praktijk-problemen ziet IJzeren Jan? --bdijkstra (overleg) 16 nov 2017 21:26 (CET)
Daar had ik niet bij stilgestaan, maar je hebt gelijk, bdijkstra. Ik vroeg even me af hoe de door Velocitas gelinkte site dan correct kan werken, maar blijkbaar maken zij gebruik van een paar databanken. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 21 nov 2017 13:26 (CET)

Aap[bewerken]

Op deze pagina staat linksboven een aapje, met een ketting en kogel aan een poot. Het gaat dus om een aap die in gevangenschap wordt gehouden. De afbeelding staat in Historiae Aegypti naturalis pars prima van Prospero Alpini (1553–1617), in 1735 (zeer) postuum uitgegeven in Leiden, handelend over Egypte. Linnaeus haalt deze figuur onderaan deze pagina aan, en heeft het daar over een "Simia cynocephalos parva" (dat is een kleine baviaan). Hij zegt erbij dat het dier ongeveer het formaat heeft van een kat, maar dat moet niet al te letterlijk worden genomen: Linnaeus heeft het dier nooit gezien.

De vraag is of er bij het zien van de afbeelding bij iemand een lichtje opgaat wat voor aapje dit kan zijn. Er worden volgens mij niet heel veel soorten op zo'n manier in gevangenschap gehouden, en dat zal aan het begin van de 17e eeuw in Egypte niet heel anders zijn geweest. Iemand een enigszins onderbouwde suggestie? WIKIKLAAS overleg 15 nov 2017 23:35 (CET)

Geen apendeskundige zijnde heb ik toch wat gezocht. Deze vond ik (Cairo 1912 of tientallen jaren eerder) http://www.geheugenvannederland.nl/en/geheugen/view?identifier=SFA03%3ASFA003002429 . Apen aan een ketting zijn altijd triest om te zien. EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 16 nov 2017 00:04 (CET)
Da's inderdaad duidelijk een baviaan. Dank voor je zoekwerk. WIKIKLAAS overleg 16 nov 2017 02:44 (CET)
Iemand bijvoorbeeld enig idee wat voor aap "Joli-coeur" was uit Alleen op de wereld van Hector Malot? WIKIKLAAS overleg 16 nov 2017 03:29 (CET)
Volgens mij wordt dat er niet bij verteld in het verhaal. Blijkt m.i. ook uit het feit dat op prenten bij de diverse uitgaven allerlei verschillende apen te zien zijn. Enige overeenkomst is dat ze niet groot zijn. Misschien was het een bepaalde capucijnaap. - ArjanHoverleg 16 nov 2017 13:26 (CET)
De berberaap is de enige apensoort die in Europa voorkomt (Gibraltar). Misschien dat die tijdens een van de omzwervingen van Vitalis daar opgepikt was? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 nov 2017 14:09 (CET)
Toen het verhaal werd geschreven, was Zuid-Amerika al wel ontdekt, dus kan het best een aapje uit de Nieuwe Wereld zijn. Die zijn doorgaans kleiner dan de apen uit Afrika. ed0verleg 16 nov 2017 14:51 (CET)
Bij zijn eerste ontmoeting met Joli-Cœur beschrijft Rémi de aap zo: Noire aussi était la tête grosse à peu près comme mon poing fermé ; la face était large et courte, le nez était retroussé avec des narines écartées, les lèvres étaient jaunes ; mais ce qui plus que tout le reste me frappa, ce furent deux yeux très-rapprochés l’un de l’autre, d’une mobilité extrême, brillants comme des miroirs (zie hier, p. 40). In een Nederlandse vertaling uit 1918 wordt dat: Evenzoo was zijn kop, zoo groot als een gebalde vuist, pikzwart; zijn gelaat was breed en kort; hij droeg een wipneus met wijd opengespalkte neusgaten en had gele lippen; maar wat mij het meest van alles trof, waren de beide ogen die zeer dicht bij elkander stonden, groote levendigheid verrieden en glinsterden als een paar spiegeltjes. Ik kan nog net een gorilla van een chimpansee onderscheiden, maar misschien is het voor een apenkenner mogelijk om aan de hand van deze beschrijving te bepalen welke apensoort het hier betreft? Wellicht wijzen bijvoorbeeld die gele lippen in een bepaalde richting? Het is in elk geval maar een heel klein aapje, als zijn kop slechts zo groot als een gebalde jongensvuist is. Matroos Vos (overleg) 16 nov 2017 15:02 (CET)
Bandlangoer?

Gele lippen... die zijn er niet veel zo te zien. snelle zoekpoging levert een bandlangoer (Presbytis femoralis) op. Die is alleen niet echt pikzwart en met die "wijd opengespalkte neusgaten" valt het ook wel mee... - ArjanHoverleg 16 nov 2017 16:03 (CET)

Hoi ArjanH, je gok is misschien helemaal zo gek nog niet. Volgens Malot is de kop pikzwart, niet per se de hele aap. En bovendien wordt "noir" in de Nederlandse vertaling "pikzwart", terwijl je dat ook gewoon met "zwart" kunt vertalen. Ook de vertaling van "des narines écartées" met "wijd opengespalkte neusgaten" is misschien wat overdreven. Volgens mij zou een vertaling met "wijde neusgaten" of "opengesperde neusgaten" ook te verdedigen zijn.
Overigens staat er vlak na het citaat dat ik hierboven gaf deze opvallende constatering van Rémi: ce n’était donc pas un enfant noir que j’avais devant moi, c’était un singe ("Het was dus geen zwart kind, dat voor mij stond; het was een aap"). Andere tijden, andere zeden, zullen we maar zeggen. Schrijvers worden tegenwoordig voor minder ter verantwoording geroepen. Matroos Vos (overleg) 16 nov 2017 23:34 (CET)
Aan ieder: dank voor het meedenken en uitzoekwerk. Mijn vraag was in verband hiermee. Linnaeus publiceerde in 1758 de naam Simia apedia. Die naam, of een combinatie ervan in een nieuw geslacht, wordt niet meer gebruikt, en ik kon ook niet eenvoudig achterhalen of er een geaccepteerd synoniem voor bestond. Ik vroeg ma af of er niet toch voldoende informatie was om dan in elk geval te achterhalen welke soort Linnaeus ermee bedoeld had. Daarbij speelde onder meer een rol welke soort er in dat werk van Alpini was afgebeeld. Ik wilde me daar eerst een beeld van vormen alvorens in de literatuur op zoek te gaan.
In Systema naturae van 1758 gaf Linnaeus, zoals in dat werk gebruikelijk, zeer weinig informatie (zie hier). Hij verwees naar zijn eigen Amoenitates academicae, waar een beschrijving en een verwijzing naar Alpini te vinden zijn, met achter de laatste de vraag "an?" (is zoiets als "toch?"), hetgeen twijfel uitdrukt. In de dissertatie in de Amoenitates wordt een deel van de collectie van Adolf Frederik van Zweden beschreven (op dat moment nog geen koning). Het is dus aannemelijk dat Linnaeus een (geconserveerd) exemplaar voorhanden had van de soort die hij beschreef. Het was alleen maar zeer de vraag of dat dezelfde soort was als die werd afgebeeld door Alpini.
Linnaeus gaf in de Amoenitates een beschrijving van een compleet dier, met een zeer korte staart, en een opponeerbare grote teen. In 1966 werd in het Zoölogisch Museum van Uppsala de schedel van het dier teruggevonden. Zoiets gaat altijd op basis van een label. Vermoedelijk is de rest van het dier dan in de loop der tijd gewoon verloren gegaan. De schedel bleek van een grijsgroen doodshoofdaapje te zijn (hier is dat te vinden), en Simia apedia is dus een synoniem van Simia sciurea, waarvan Linnaeus de naam in 1758 slechts enkele pagina's verder publiceerde (zie hier). Mogelijk was de staart van het exemplaar dat Linnaeus zag, gecoupeerd, want deze aapjes hebben beslist geen korte staart. In of vóór 1743 was er dus al een doodshoofdaapje uit Zuid-Amerika naar Europa gebracht; we weten niet of het dier dood of levend was.
Het lijkt een stuk minder aannemelijk dat er begin zeventiende eeuw al levende doodshoofdaapjes in gevangenschap werden gehouden in Egypte. In Encyclopaedia Londinensis van 1828 houdt John Wilkes het er (postuum) op dat Linnaeus een kleine baviaan bedoelde (zie hier). Of hij dat deed op basis van de naam die Linnaeus of Alpini noemde, of op basis van de afbeelding, weten we niet. Het ligt wel voor de hand dat de door Alpini afgebeelde soort een gele baviaan is, maar dan een vrij jong dier. Linnaeus publiceerde de naam van die soort in 1766 (hier). Hij haalde daarbij opnieuw een plaat van Alpini aan (namelijk deze, die hij in 1758 nog onder Simia sylvanus had genoemd), die volgens Oldfield Thomas dan weer zonder twijfel een berberaap voorstelt (zie onderaan deze pagina). Volgt u het nog?
Nu duidelijk is welde soort Linnaeus beschreef, doet het er minder toe welke soort op de plaat van Alpini staat (mogelijk is ook daar over gepubliceerd; ik ben er niet meer naar op zoek gegaan). Maar dat maakt het niet minder interessant om over de mogelijkheden te hebben gespeculeerd. WIKIKLAAS overleg 17 nov 2017 20:50 (CET)

Gemeentewapen[bewerken]

Ik zag een aantal dagen geleden een groot krantartikel over de gemeente wapen van een gemeente dat pas in 2018 gevormd wordt, momenteel is de link naar de pagina van dit wapen rood en ik wou voor dit onderwerp een artikel schrijven. In het verleden heb ik op de Engelstalige Wikipedia (al jaren geleden met andere account) veel artikels geschreven over heraldische onderwerpen maar daar zijn zij strikt tegen primaire bronnen en de krant 📰 die ik heb is een (gratis) lokale krant dat wordt uitgegeven door een gemeente die opgaat in die nieuwe gemeente, sinds veel artikelen op de Nederlandstalige Wikipedia over gemeentewapens vaak primaire bronnen gebruiken en zelfs geen bronnen hebben (wat erg vaak voorkomt) vraag ik mij af of ik deze lokale krant wel of niet mag gebruiken, sinds ik het idee dat mensen geen bronnen toevoegen omdat sommige bronnen zoals lokale kranten dan niet op Wikipedia gebruikt mogen worden. Ik heb geen idee hoe het hier met bronnen werkt de praktijk van wanneer zij nodig zijn vaak nergens in de beleiden terug zijn te vinden, en ik niets over lokale kranten kon vinden.

Donald Trung (Overleg 💬|"Mijn" artikelen 📚) 16 nov 2017 12:15 (CET)

Hoi Donald Trung,
Zou je aan willen geven om welke gemeente en welke lokale krant het gaat? Soms zijn wapens wel al bekend, bijvoorbeeld bij de Hoge Raad van Adel. We hebben overigens voor dit soort vragen ook het Heraldiekproject, dit project lijkt bijna inactief, maar is het echt niet. Dqfn13 (overleg) 16 nov 2017 12:18 (CET)

pensioen[bewerken]

goededag ik hebt bij rmi holland gewerkt zoals meerdere maar geen pensioen opbouw geregistreert weet iemant daar iets van te ontcijferen wel premie s betaald maar geen regestratie ja boeven zijn het groetjes v/d kasteele – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.62.76.5 (overleg · bijdragen) 16 nov 2017 15:30‎ (CET)

Geachte Hr. of Mw. v.d. Kasteele, misschien is er hier een deskundige op dit terrein en krijgt u antwoord. Het lijkt me in ieder geval goed bij een instantie aan te kloppen die hiervan verstand heeft, zoals een vakbond [klik hier] of een rechtswinkel (bureau voor rechtshulp of juridisch loket). In Bergen op Zoom is het eerste advies bij deze advocaat gratis.

Succes, mvg HenriDuvent 16 nov 2017 15:44 (CET)

Op deze website vind ik in ieder geval een telefoonnummer dat u zou kunnen bellen voor meer informatie: (045) 5763333. Groet, en succes ermee! Vinvlugt (overleg) 16 nov 2017 15:55 (CET)

Staatsgezinde of prinsgezinde[bewerken]

Kan iemand met kennis van staatsgezinde of prinsgezinde personen kijken naar de vraag die hier is gesteld? MatthijsWiki (overleg) 17 nov 2017 09:42 (CET)

Lingo finale (eerste finale)[bewerken]

In het artikel Lingo staat dat de ballenbak in de eerste finale 35 blauwe ballen bevatte. Op een lingokaart staan 25 getallen. Ik weet wel dat de ballenbak in deze finale zowel nummers bevatte die wel als niet op de kaart stonden. Hoe kan het dan dat de bak 35 getallen bevatte? 2A02:1810:430:2900:C124:995E:B9CD:60D8 18 nov 2017 18:46 (CET)

Volgens mij geef je zelf al antwoord op de vraag? --bdijkstra (overleg) 18 nov 2017 19:02 (CET)

Stemacteurs[bewerken]

Kan iemand met kennis van computerspellen eens kijken naar het totaal van deze wijzigingen? Daar werd zonder opgave van bron of verandering van bestaande bronnen een hele serie namen vervangen door andere. Het is niet mijn vakgebied; ik kwam het tegen bij de anoniemencontrole. Bij voorbaat dank. WIKIKLAAS overleg 19 nov 2017 14:55 (CET)

Onterecht verwijderen van mijn artikel[bewerken]

Ik heb meerdere keren geprobeerd een artikel te schrijven over een webdesign bureau, deze word echter steeds verwijderd met de rede dat dit reclame zou zijn. Hoe kan ik dit oplossen? MvG, Senna Post

Zie uw overlegpagina, waar u reeds zelf geantwoord heeft. ed0verleg 20 nov 2017 11:25 (CET)

Koloniekerkje in Wilhelminaoord[bewerken]

Ik zou graag de pagina Kerk van Wilhelminaoord willen aanpassen. In de volksmond en ook min of meer officieel heet deze kerk eigenlijk het Koloniekerkje. Zo is deze in boeken, folders en op websites algemeen bekend. Zelfs het gemeentelijk bord spreekt over het koloniekerkje (van Wilhelminaoord).

Ik wil dus voorstellen om de titel aan te passen en wat aanpassingen aan de tekst te doen. Eerder pogingen hiertoe zijn weer teruggedraaid. Ik heb snelcurcus doorgelezen en de voorwaarden waaraan een artikel moet voldoen. Ik snap die terug draaiingen niet helemaal. Voordat ik de "woede" van moderators op de hals haal. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Als bijlage een foto van het bord bij het kerkje.

Bord bij het kerkje– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Mellema (overleg · bijdragen) 21 nov 2017 11:10‎

Beste Mellema, ik zal bovenstaande tekst kopiëren naar Overleg:Kerk van Wilhelminaoord. Zo te zien lijkt me de door u voorgestelde wijzigingen geen probleem. Voert u ze alsnog opnieuw door, mocht er iemand een probleem mee hebben dan zal die zich wel melden op de overlegpagina van het lemma. Veel succes! Vr groet Saschaporsche (overleg) 21 nov 2017 11:28 (CET)
Ik zal me ook daar melden, maar laten we even kijken of de naamswijziging echt wel gewenst is. Koloniekerkje is niet de officiële naam volgens rijksmonumenten.nl. Nietanoniem (overleg) 21 nov 2017 11:33 (CET)

pagina Willem Bol (presentator)[bewerken]

LS

Deze pagina gaat over mijzelf. Ik plaats daar correcte update's op. Het gaat n.l. over mijzelf. 1 of 2 mensen halen dit er iedere keer af en schijnen mij nu te rapporteren. Ik hoor graag hoe dit kan en waarom men dit doet en belangrijker het gaat om een beschrijving van mijn carriere enz ezn en daar kan ik tocg gewoon aanvullingen plaatsen zonder dat derden dit verwijderen ? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.121.150.123 (overleg · bijdragen)

Geachte heer Bol, Wikipedia is een encyclopedie. Ik zie dat u verschillende keren bent teruggedraaid zonder dat u uitleg heeft ontvangen. Dat is niet de manier. Uw eerste bewerking is teruggedraaid omdat u onderaan een biografisch artikel twee links neerzet zonder context of opmaak. Extern linken (d.w.z. naar andere websites) wordt over het algemeen niet gedaan in artikelen, zie ook deze pagina. Daarna plaatst u een persoonlijke opmerking midden in het artikel - de lezer komt zo midden in een biografie een opmerking tegen van de beschreven persoon. Dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn. In deze bewerking stelt u een aantal vragen. In de eerste plaats voegt u geen "ware en relevante informatie toe [op uw pagina]", maar twee willekeurige links zonder context of opmaak (op de correctie van de geboortedatum na). Bovendien is het niet uw pagina, maar een pagina over u. Artikelen op Wikipedia zijn door iedereen bewerkbaar en controle vindt steeds plaats door andere gebruikers. Door wie dat gebeurt, is terug te vinden in de geschiedenis. Hopelijk is het een en ander zo wat duidelijker geworden. Met vriendelijke groet, Velocitas(↑) 21 nov 2017 18:03 (CET)

Relatiebemiddeling[bewerken]

Ik wil de titel van Relatiebemiddeling wijzigen in Relatietherapie. Dat kan nu niet, omdat er al een pagina redirect Relatietherapie is. Zie ook Overleg:Relatiebemiddeling. Wat staat mij te doen? Kattiel (overleg) 22 nov 2017 16:44 (CET)

Zet een beargumenteerd verzoek op WP:AV.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 22 nov 2017 16:45 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Kattiel (overleg) 22 nov 2017 17:13 (CET)

volglijst[bewerken]

Het is alweer de derde avond dat ik geen pagina's aan mijn volglijst kan toevoegen met de hotkey alt w. De laatste tijd gebeurt dat regelmatig en ik weet nog steeds niet hoe dat komt.

Dat is de straf van het systeem voor mensen die hun overlegbijdragen niet ondertekenen. WIKIKLAAS overleg 22 nov 2017 22:58 (CET)
Wikipedia straft niet. Maar bij mij is het alt-SHIFT-w om een pagina aan mijn volglijst toe te kennen. Maar doorgaans doe ik dat door op het sterreke te drukken, bovenin naast Geschiedenis. ed0verleg 23 nov 2017 07:06 (CET)

Shalisa van der Laan[bewerken]

Kan iemand misschien uitvinden wat haar werkelijke geboorteplaats is? Want Wognum is geen Hoorn en dat willen ze ook niet worden. ARVER (overleg) 23 nov 2017 07:34 (CET)

Ik kan helemaal geen geboorteplaats vinden, alleen dat ze in Wognum woont en dat hoort inderdaad (ik zeg als Horinees helaas) niet bij Hoorn, maar bij Medemblik (als oud-inwoner van Medemblik ben ik daar dan weer trots op). Het lijkt mij het beste om de plaats dan niet te vermelden, omdat de geboorteplaats onbekend is. Dqfn13 (overleg) 23 nov 2017 11:32 (CET)
Misschien is zij geboren op de kleine strook land die op 1 januari 2007 van de gemeente Wognum is overgegaan naar de zuidelijk gelegen gemeente Hoorn... Mvg, Trewal 23 nov 2017 11:45 (CET)
Dan was haar geboorteplaats toen nog Wognum, maar dat blijkt nergens uit bronnen. Ik heb de "geboorteplaats" dan ook verwijderd. Dqfn13 (overleg) 23 nov 2017 11:51 (CET)
In infobox stond ook nog een geboorteplaats, dus die ook maar weggehaald dan. Mvg, Trewal 23 nov 2017 12:01 (CET)
...en weer teruggezet naar Hoorn. Volgens haar facebook is haar huidige woonplaats Wognum en haar geboorteplaats Hoorn. Mvg, Trewal 23 nov 2017 12:11 (CET)
Ik kan mij herinneren dat er heel wat mensen zijn die menen dat Facebook niet als bron mag dienen, omdat iedereen dat account aan kan maken. Dqfn13 (overleg) 23 nov 2017 12:15 (CET)
Weer anderen menen dat dat een primaire bron is, en dat je dat dus via de gemeentelijke administratie moet navragen. Ik zou tussen ref-haken melden dat de bron facebook is, en de lezer laten beslissen of de bron acceptabel is of niet. ed0verleg 23 nov 2017 13:39 (CET)

Opslaan[bewerken]

Kan ik een nieuwe pagina opslaan zonder direct te publiceren?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door CeetjeF (overleg · bijdragen) 23 nov 2017 11:26‎

Nee, althans niet op Wikipedia. U kunt wel de wikitekst naar Notepad of een andere teksteditor kopiëren en lokaal op uw computer opslaan. Magere Hein (overleg) 23 nov 2017 11:29 (CET)
Het is uiteraard ook mogelijk om op je persoonlijke kladblok het artikel uit te werken, als het dan voltooid is kan je de inhoud uiteraard in de hoofdnaamruimte plaatsen.Rode raaf (overleg) 23 nov 2017 11:31 (CET)