Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:Helpdesk)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie H:H
Zie H:HD

Helpdesk

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt ...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms al binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


Sjabloon:Infobox stadion geeft onderschrift niet weer[bewerken | brontekst bewerken]

Beste allemaal,

het sjabloon Infobox stadion geeft geen onderschrift weer. Zie bijvoorbeeld Seoul World Cupstadion. Zou iemand met iets meer kennis van sjablonen kunnen kijken wat hier aan de hand is? Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 5 mei 2021 09:36 (CEST)

Als je de parameter 'logo' invulde verscheen daaronder wel een onderschrift, maar zo wordt het sjabloon overduidelijk niet gebruikt dus heb ik het onderschrift verplaatst. –bdijkstra (overleg) 5 mei 2021 10:18 (CEST)
Bedankt bdijkstra! Taketa (overleg) 5 mei 2021 13:37 (CEST)

Hoe de tekst zichtbaar maken via wikipedia ?[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte, ik heb een tekst gemaakt over Biaminoée. Biaminoée is een Belgisch product, en wil algemene kennis geven over dit product. Hoe kan ik dit zichtbaar maken ? Ik heb een tekst gemaakt in de kladblokDAGON PRODUCTS BV (overleg) 6 mei 2021 11:18 (CEST)

De tekst in Gebruiker:‎DAGON PRODUCTS BV/Kladblok is overduidelijk reclame. Ik raad af om dit in deze vorm "zichtbaar te maken".
Je gebruikersnaam is een bedrijfsnaam, dat is niet toegestaan.
Het wordt zeer sterk afgeraden dat men schrijft over zichzelf of onderwerpen waar men beroepsmatig of persoonlijk nauw bij betrokken is, zie WP:NIET en WP:ZP. Als het onderwerp echt encyclopedisch relevant is, dan zal iemand anders er vanzelf over gaan schrijven.
Ik zal wat informatie op je overlegpagina zetten. — Zanaq (?) 6 mei 2021 11:23 (CEST)
Het antwoord op de vraag is dat het de voorkeur heeft de brontekst te kopiëren en te plakken in een nieuwe pagina. — Zanaq (?) 6 mei 2021 11:26 (CEST)

Wrapper = presentator?[bewerken | brontekst bewerken]

Bij het dieper categoriseren van Categorie:Belgisch presentator naar Categorie:Belgisch televisiepresentator kom ik de term 'wrapper' tegen. Dit lijkt min of meer hetzelfde te betekenen als presentator. Weet iemand daar meer van?

Los daarvan: als het vrijwel hetzelfde betekent, ga ik het woord vervangen. In Nederland is het volslagen onbekend  →bertux 6 mei 2021 11:52 (CEST)

Als er gelinkt wordt lijkt het mij geen probleem. Ik kende het woord ook niet, maar Wrapper maakt het duidelijk. Vervangen van een specifieke betekenis door een algemene lijkt mij een verarming. — Zanaq (?) 6 mei 2021 12:24 (CEST)
Wrapper is inderdaad een vrij gangbare benaming voor de presentatoren bij Ketnet, de jeugdzender van de VRT. Ketnet is min of meer een Vlaams equivalent van Zapp/Zappelin. Of de term ook in Nederland gebruikt wordt, is mij onbekend. Een prettige dag verder. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 6 mei 2021 12:54 (CEST)

wikipedia publiceert laster van Antoon Soetens[bewerken | brontekst bewerken]

Antoon Soetens is een uitvinder en heeft meerdere uitvindingen neergelegd, zie google patenten Antoon Soetens. De belangrijkste vinding was in 2007: een nieuwe geneesmethode + het bewijs dat de actuele geneeskunde zeer onredelijk is, gezien de neveneffecten en geen genezing. Meer de wetenschappers hebben een methode bedacht om de eerste filter de mond uit te sluiten: door de medicijnen als een pil te verwerken,normaal zal de mond de inhoud van pil weigeren en een reactie geven: spuug uit dat vergif, bijgevolg dat is een oplichting met voorgedachten rade en is strafbaar. Verder bewijs ik, dat van het biologisch systeem geen enkele cel voldoende gekend is en dus ook geen enkele biologische formule is gekend, zelfs niet van water en dat is niet H2O dat is de chemische formule en als men dit drinkt dan is men dood. Bijgevolg kan men dit ongekend biologisch systeem niet inwendig behandelen zonder schade aan te richten: de neveneffecten zijn het bewijs.Mijn vinding behandelt de mens uitwendig op specifieke plaatsen en met natuurlijke producten, het biologisch systeem selecteert enkel de nodige cellen om een herstel uit te voeren: fysisch en psychologisch want alles is verbonden, gevolg: men wordt genezen en dit wordt reeds 14 jaar experimenteel bewezen Heden wordt Antoon Soetens op Wikipedia voorgesteld als een kwakzalver zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Antoon_Soetens , als dit niet binnen de 24 uur wordt verwijderd en dat men zich verontschuldigt op internet zolang dat de uitvinding niet wordt gepubliceerd door wikipedia dan leg ik klacht neer bij de Procureur des Konings in Brussel en eis ik een schadevergoeding. NB: mijn uitvinding publiceren bestempelt Wikipedia dit als: "expliciete persoonspromo" !? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ASoetens (overleg · bijdragen)

Ik krijg de indruk dat die methode nog niet helemaal is uitontwikkeld. De poging tot chantage lijkt me in dit geval een psychopatisch trekje. --Sb008 (overleg) 7 mei 2021 08:22 (CEST)
Graag geen neerbuigende commentaren op de helpdesk. — Zanaq (?) 7 mei 2021 08:25 (CEST)
Het artikel Antoon Soetens bestaat niet, maar is herhaaldelijk verwijderd wegens reclame. Het dreigen met juridische actie is niet toegestaan. Neem kennis van WP:ZP en WP:JUR. — Zanaq (?) 7 mei 2021 08:25 (CEST)
Het gaat wellicht om dat de eerste regel uit 2012 nog zichtbaar is, waar gesproken wordt over kwakzalverij. Dajasj (overleg) 7 mei 2021 08:46 (CEST)
Ik heb de logboekregel onzichtbaar gemaakt. Mbch331 (overleg) 7 mei 2021 09:17 (CEST)

Overleg(tab)[bewerken | brontekst bewerken]

Ik een eerste artikel geschreven en inmiddels naar aanleiding van opmerkingen op de overleg pagina Josee Hussaarts herschreven en nog een keer behoorlijk ingekort. Oké, allemaal goed. Wat ik me tot nu toe niet zo heb gerealiseerd is dat de overleg pagina een openbare pagina is. Niet ingelogd zie ik de overleg pagina en dus ook de reacties van WP-moderatoren waaronder: een gepimpt linked in profiel, een grote reclamefolder, een autobiografie, lofzang. Voor intern overleg kan dat misschoen, maar voor een aanhangsel bij een artikel vind ik dat niet zo gepast. Hoe gaan jullie daar mee om, als de pagina nu eindelijk ok is? In de geschiedenis van de pagina kun je zien dat ik op deze op 14 april een laatste versie heb geplaatst, en daarna op 3 mei weer een reactie kreeg, naw ik heb besloten het artikel (drastisch) in te korten, maar hoelang kan dit doorgaan en met welke tussenpozen? Robluca (overleg) 7 mei 2021 23:28 (CEST)Robluca

Dag Robluca, in theorie kan overleg oneindig doorgaan, er is niet zoiets als een moment waarop een pagina definitief is en niet meer aangepast/bediscussieerd mag worden. Je zou wel kunnen afspreken om op een bepaald punt het bestaande overleg te archiveren naar een subpagina. Mvg, Encycloon (overleg) 8 mei 2021 12:02 (CEST)
Oke encycloon, helder, jouw laatste opmerking gaat over mijn eerste vraag en voorzover ik dat kan beoordelen lijkt mij dat dan nu een goed moment. Ja, graag dus archiveren. Opmerkingen gaan vooral over de eerste en ook de tweede versie van het artikel. De tweede versie is 10 april geplaatst via WP-AV. Na de laatste opmerkingen heb ik dus nu een verder verkorte derde versie gemaakt. Deze mag op zichzelf worden beoordeeld en niet aan de hand van de geschiedenis van en opmerkingen bij de twee vorige, hoe weinig soepel het proces misschien ook is verlopen. Robluca (overleg) 8 mei 2021 13:02 (CEST)Robluca
Een archief zoals bij Overleg:Groningen (stad) lijkt me geen probleem, maar misschien nog even vragen of @Saschaporsche: daar ook akkoord mee is. Encycloon (overleg) 8 mei 2021 13:19 (CEST)
Ik heb er geen probleem mee als er gearchiveerd wordt. Vr groet Saschaporsche (sorry op mijn iPhone kan ik niet op de gebruikelijke wijze “ondertekenen”)
De pagina blijft in deze variant wel zitten met de kwalificaties die ik noemde en zeker voor het onderwerp niet zo respectvol vind. Robluca (overleg) 8 mei 2021 13:41 (CEST)Robluca
Nu in ieder geval door mij gearchiveerd met een notitie bovenin. Het maakt wel deel uit van de totstandkoming van de huidige pagina en de berichten zijn op persoonlijke titel geschreven. Ik zie daarom zelf niet echt aanleiding het overleg volledig te verwijderen, maar als anderen dat anders zien kunnen we daar nog over verder praten uiteraard. Encycloon (overleg) 8 mei 2021 14:51 (CEST)
@Robluca: Eventueel kun je nog {{Noindex}} boven de archiefpagina zetten, dat houdt Google en andere externe zoekmachines buiten de deur. (Misschien is dat al standaard zo? Deze Google-opdracht kijkt ons wel hier op de Helpdesk op de vingers, maar geeft niet de overlegpagina.)
Ongeacht Noindex vindt onze eigen, interne zoekmachine (het zoekvakje) alle overlegpagina's wel, maar gewoonlijk pas als je vrij specifiek zoekt  →bertux 8 mei 2021 16:16 (CEST)

Archiveren overlegpagina[bewerken | brontekst bewerken]

Is er ook een tool waarmee ik mijn overlegpagina kan archiveren? JasperWiki86 (overleg) 8 mei 2021 13:17 (CEST)

Ja, zie Wikipedia:Archiveren en specifiek Gebruiker:Erwin/Bot/Archivering. Encycloon (overleg) 8 mei 2021 13:19 (CEST)

Verwijderen beeldmateriaal[bewerken | brontekst bewerken]

Gisteren heb ik een paar afbeeldingen ge-uploaded, maar niet in een pagina geplaatst, omdat ik geen zekerheid heb over de rechtmatigheid van het publiceren van de beelden. Ik wil ze nu weghalen uit de database, maar dat krijg ik met geen mogelijkheid voor elkaar. Hoe zou ik dat kunnen doen? Alvast mijn dank voor het antwoord.Palmekinders (overleg) 8 mei 2021 14:29 (CEST)Palmekinders

Dag Palmekinders,
De uploads vind je hier en je kunt ze laten verwijderen door {{speedy|...}} op de pagina's te plaatsen. Op de puntjes schrijf je dan zoiets als "request uploader, incorrect copyright situation".
Inhoudelijk is het namelijk ook niet helemaal correct gegaan. Ik vermoed dat dit portret wel gewoon gebruikt kan worden (publiek domein), maar in de toelichting op het bestand wordt met "own work" momenteel gesteld dat jij het in 2007 gemaakt hebt.
Laat het gerust weten als je hier meer hulp bij nodig hebt. Mvg, Encycloon (overleg) 8 mei 2021 14:59 (CEST)

Hartelijk dank, Encycloon, het gaat inderdaad om 'own work' dat niet klopt en ik daarom een paar plaatjes wil verwijderen. Kun je misschien nog iets preciezer aangeven waar ik de {{speedy|...}} -regel kan plaatsen?

Op de pagina zelf via de knop "Edit", bijvoorbeeld hier bovenaan de pagina. (De nowiki-tags moet je dan trouwens weglaten.) Encycloon (overleg) 8 mei 2021 16:36 (CEST)

hulp gevraagd met levensverhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Een persoon met een artikel op Wikipedia benadert het OTRS-team om te helpen om zijn zo te zien zelf geschreven levensverhaal te bewaren op Wikipedia. Ik denk dat het past op Wikisource wellicht. De persoon is oud en vraagt om hulp. Is er iemand die hem daarmee wil helpen misschien? Schrijf dan svp naar info-nl-at-wikimedia.org en zet in het onderwerp: ticket:2021042810007181. Je mail wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld en dan zullen we je in contact brengen met de betreffende persoon. Groet, Elly (overleg) 8 mei 2021 22:58 (CEST)

Kan gearchiveerd. Elly (overleg) 11 mei 2021 14:32 (CEST)

Infobox talen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zou een kleine suggestie willen doen. Ik ben de laatste tijd bezig met artikelen over talen van de ex-Sovjet-Unie. Dikwijls zijn dat talen die in meerdere alfabetten worden geschreven. Het Azerbeidzjaans wordt bv. in het Latijnse alfabet geschreven in Azerbeidzjan. Maar daarnaast wordt de taal ook gesproken in Iran (door zo'n 7 miljoen mensen) en in Rusland. In Iran gebruiken ze het Perzisch-Arabisch alfabet en in Rusland het cyrillisch alfabet.

Zo zijn er nog veel talen. Het bekendste geval is het Servo-Kroatisch, al worden Servisch en Kroatisch tegenwoordig veelal als afzonderlijke talen beschouwd. Maar ook het Mongools wordt in China in een ander alfabet geschreven dan in Mongolië en het Koerdisch wordt in Turkije in een ander alfabet geschreven dan in Irak en Syrië.

In de infoboxen heb je bovenaan zo'n vakje waar de naam van de taal staat met tussen haakjes op dezelfde regel het endoniem. Bij talen die geschreven worden in meerdere alfabetten ziet dat er m.i. nogal slordig en moeilijk leesbaar uit. Ik zou willen voorstellen om die automatische haakjes te verwijderen en de endoniemen op de regel eronder te zetten. Heer van Robaais (overleg) 9 mei 2021 14:43 (CEST)

Technisch gezien is wat jij voorstelt geen enkel probleem. Het is dus zaak om hier consensus over te bereiken. Lijkt mij dat WP:TC een goede plek is om daar met je voorstel te beginnen. --Sb008 (overleg) 9 mei 2021 16:33 (CEST)
Daar kwam die vraag nou net vandaan, ik heb hem hierheen gestuurd, na de opmerking dat ik het volledig eens was met zijn bezwaar. Dat lijkt me overigens eerder een kwestie van opmaak, dan van taal; eerder dus iets voor het Redactielokaal. Maar het is een kleine wijziging die desnoods makkelijk terug te draaien is. Het lijkt me, dat dit zonder overleg verder kan  →bertux 9 mei 2021 16:39 (CEST)
Bij deze aangepast. Als er bezwaren komen, moet het maar teruggedraaid worden. --Sb008 (overleg) 9 mei 2021 16:49 (CEST)
Indien men alle aanduidingen op een aparte regel wilt, dan moet men bij |Naam in taal= de ", " (komma spatie) vervangen door "<br />". --Sb008 (overleg) 9 mei 2021 16:55 (CEST)
Bedankt. Heer van Robaais (overleg) 9 mei 2021 17:26 (CEST)

Cross-wiki error[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, ik probeerde een afbeelding te uploaden voor op de wikipedia pagina maar krijg een cross-wiki error, hoe zit dit? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Bas van den Boorn (overleg · bijdragen)

Hallo Bas van den Boorn,
Dat lijkt me wat lastig te zeggen op basis van de informatie die je geeft. Kun je nog eens proberen te uploaden via deze UploadWizard, en aangeven of je dan ook zo'n error krijgt? Mvg, Encycloon (overleg) 9 mei 2021 19:53 (CEST)

SVG misdraagt zich[bewerken | brontekst bewerken]

Backgammon board.svg

Het gebruik van SVG wordt aanbevolen, maar soms gaat het niet neer wens. Ik dacht dat dit plaatje wel leuk ontworpen was, maar de details ontbreken. Op [1] is het beter. Ik gebruik Firefox. Wat doe ik verkeerd? Handige Harrie (overleg) 10 mei 2021 12:08 (CEST)

Wat je hierboven ziet is een PNG-weergave van de SVG, gegenereerd door librsvg. Blijkbaar heeft die bepaalde beperkingen die je browser niet heeft. Zie c:Help:SVG. –bdijkstra (overleg) 10 mei 2021 13:26 (CEST)
Da's wel snert, zeg. Dan moet je er toch maar zelf png van maken.
Ik constateert trouwens dat Inkscape - een svg-editor - ook het verminkte plaatje toont. Dat doet eigenlijk wel vermoeden dat er door mij een fout is gemaakt. Handige Harrie (overleg) 10 mei 2021 22:55 (CEST)
Er zijn op de Helpdesk in de loop der jaren nogal wat SVG-vragen gesteld. Misschien heb je er iets aan om het archief door te nemen. In dat van mei 2018 wordt een Commons SVG Checker genoemd, heb je daar iets aan?  →bertux 10 mei 2021 23:30 (CEST)

Crosswiki promo[bewerken | brontekst bewerken]

Op verschillende taalversies (ca, it en nl) is een artikel aangemaakt over een digitale krant. Er blijken geen bronnen te zijn die enige mate van relevantie geven aan het medium. Op Commons is het logo geüpload terwijl het niet vrijgegeven is onder een vrije licentie, door een gebruiker die op Commons al vaker auteursrecht geschonden heeft. Moet dit ergens centraal aangekaart worden? Moeten de collega's van cawp en itwp gewezen worden op de crosswiki promo? Het artikel op cawp heeft al wel een melding dat de "toelatingscriteria" (vrij vertaald) mogelijk niet gehaald worden, maar kan het onderwerp niet beter verdwijnen? hiro the club is open 10 mei 2021 21:02 (CEST)

Was dat @Daniuu die ik nogal eens bezig zag met crosswiki-zaken?  →bertux 10 mei 2021 22:15 (CEST)
@Hiro: kan je even linken naar het artikel? Daniuu 10 mei 2021 22:16 (CEST)
Flight Magazine 28 als ik het goed voor heb? Daniuu 10 mei 2021 22:21 (CEST)
@Daniuu: Juist, dat artikel. Aangemaakt op nlwp vanaf IP-adres 181.81.102.55 (overleg | bijdragen | blocks), vanaf 181.81.103.169 (overleg | bijdragen | blocks) op cawp en vanaf 190.31.122.168 (overleg | bijdragen | blocks) op itwp, alle drie adressen die zich zouden moeten bevinden in dezelfde stad als het "kantoor" van de krant. Degene die het logo heeft geüpload naar Commons gebruikt dezelfde naam als de oprichter (LinkedIn Twitter) van de krant. hiro the club is open 11 mei 2021 01:46 (CEST)

Wikidata-item ontwarren[bewerken | brontekst bewerken]

Wie kan mij helpen of de juiste weg aangeven om een Wikidata-item te ontwarren? Ik heb net een nieuw artikel aangemaakt over Boudewijn Ietswaart en koppelde dit aan een Wikidata-item genaamd B. Ietswaart https://www.wikidata.org/wiki/Q83287145.

In dit wikidata-item worden echter twee mensen door elkaar gehaald:

1) Barend "Bap" Ietswaart (1922-2017), fotograaf, vriend van Bert Haanstra, over wie ik weinig meer kan vinden dan de referenties in https://pure.uva.nl/ws/files/859445/74077_26.pdf

2) Boudewijn Ietswaart (1936-2010) grafisch ontwerper, letterontwerper.

De (erg onvolledige) RKD-fiche die als referentie in het Wikidata-item wordt opgevoerd gaat over Boudewijn: https://rkd.nl/nl/explore/artists/89157

De werken die in het Wikidata-item worden genoemd, de foto´s, zijn van Barend.

Van Barend kan ik geen referentie vinden om een Wikidata-item op te baseren. Ik wil ook niet zomaar de referenties aan het werk van Barend verwijderen.

Hoe splits ik dit Wikidata-item in twee? Of gooi ik alle referenties aan de foto´s van Barend "Bap" weg en hou in het Wikidata-item alleen de gegevens over Boudewijn? Bij voorbaat dank voor de hulp of de oriëntatie.Ruud Buitelaar (overleg) 11 mei 2021 03:53 (CEST)

Dag Ruud, het complete proefschrift van Hans Schoots over Bert Haanstra staat elders op de site van de UvA. Op de pagina's 28 tot 30, en op pagina 35, is wat informatie over de fotograaf Barend 'Bap' Ietswaart te vinden. Op pagina 30 is overigens te lezen dat deze Ietswaart twee jaar ouder dan Haanstra was (hij moet dus ongeveer in 1914 zijn geboren) en dat hij in 1962 bij een auto-ongeluk om het leven kwam. Hij leefde dus niet van 1922 tot 2017, zoals jij abusievelijk vermeldt. Wellicht ben je in de war met nog weer een derde B. Ietswaart? — Matroos Vos (overleg) 11 mei 2021 05:05 (CEST)
  • Ik ben zo vrij geweest om het zelf maar even aan te passen, en een nieuw element d:Q106793067 aan te leggen voor de illustrator, want het moest idd ontward worden. Het wikidata element was aanvankelijk aangelegd voor de fotograaf, maar is daarna abusievelijk aangevuld met een RKD gegeven van de illustrator, waardoor alle botmatige wijzigingen daarna niet meer klopte. Online is er niet zo heel veel te vinden over de fotograaf, dus de aanname, dat het hiet om dezelfde persoon ging is begrijpelijk. Het verklaart ook, dat de bibliografische informatie vermeld stond van de fotograaf bij het lemma van de illustrator. Ldhank (overleg) 11 mei 2021 07:13 (CEST)
Voor de fotograaf Barend 'Bap' Ietswaart is er, zoals ik al aangaf, dus wel een bron waarmee je het overlijdensjaar (1962) kunt onderbouwen, en bij benadering ook het geboortejaar (ca. 1914). — Matroos Vos (overleg) 11 mei 2021 06:52 (CEST)
Als bron toegevoegd Ldhank (overleg) 11 mei 2021 08:33 (CEST)
Waren Barend en Boudewijn verwant? In het proefschrift waarvan Matroos Vos een gedeelte linkte, worden ze samen in eindnoot 54 genoemd. De volledige tekst is te vinden in Bert Haanstra : filmer van Nederland. Op Wikidata heb ik de link aangepast. De levensgrenzen 1922 en 2017 komen vermoedelijk uit deze rouwadvertentie, maar hebben dan betrekking op iemand anders  →bertux 11 mei 2021 09:51 (CEST)
De misverstanden buitelen nu over elkaar. Het was Ruud Buitelaar die naar een gedeelte van dat proefschrift linkte, en ik linkte hierboven reeds naar het volledige proefschrift. Glimlach Die Boudewijn in noot 54 was me inderdaad ook al opgevallen. Wellicht was dat de grafisch ontwerper die leefde van 1936 tot 2010, en was hij een zoon van de fotograaf Barend "Bap" Ietswaart (ca. 1914 tot 1962)? — Matroos Vos (overleg) 11 mei 2021 10:23 (CEST)
Dank, ik had beter moeten kijken en denken, gezien je verdiende reputatie als meesterspeurder  →bertux 11 mei 2021 10:35 (CEST)
Kijk, dat was precies wat ik wilde horen. 😁 — Matroos Vos (overleg) 11 mei 2021 10:55 (CEST)
@Ldhank:, Barend en Boudewijn waren zo te zien geen familie. De moeder van Boudewijn is trouwens heel bekend: Fem Moddermman uit Het Bureau,Ceescamel (overleg) 11 mei 2021 13:18 (CEST)
Modderman, Ceescamel. Een m heeft geen zes pootjes, het is maar een half insect 😃  →bertux 11 mei 2021 13:50 (CEST)
Barend en Boudewijn waren wel degelijk familie. Barend Ietswaart (1914-1962) was de oom van Boudewijn Ietswaart (1936-2010). De vader van Boudewijn, David Ietswaart (1907-1996) was een broer van Barend. Gouwenaar (overleg) 11 mei 2021 14:16 (CEST)
@Gouwenaar, wat voor instelling kan ik op Wikidata als bron vermelden voor die overlijdensakte? Burgerlijke stand Amsterdam? Enkel een url wordt terecht niet als een goede bronvermelding beschouwd  →bertux 11 mei 2021 16:36 (CEST)
De geboorte- en overlijdensdatum van Barend Ietswaart (1914-1962) worden vermeld op zijn archiefkaart (collectie stadsarchief Amsterdam, die kaart is openbaar beschikbaar gesteld door het stadsarchief); de geboorte- en overlijdensdatum van Boudewijn Ietswaart (1936-2010) worden vermeld op de website van het stadsarchief Amsterdam en zijn ontleend aan de archiefkaart en het begraafregister, maar de bronnen zelf zijn niet publiek toegankelijk. Zijn geboortedatum wordt bevestigd in de kranten (Delpher KB) en op de website van het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. Zijn overlijdensadvertentie stond in Het Parool van 27 december 2010. De gegevens van de derde Barend (Bab) Ietswaart (1922-2017) worden vermeld in zijn overlijdensadvertentie in Trouw d.d. 17 juni 2017. Geboren in Westzaan op 24 juni 1922 en overleden op 14 juni 2017 in Amsterdam. Hij was dus bij zijn overlijden nog net geen 95 jaar, zoals hieronder abusievelijk door Ruud Buitelaar vermeld. Deze Barend (1922-2017) was een neef van Barend Ietswaart (1914-1962), beiden kleinzonen van de timmerman David Ietswaard en Maria Frederika Essink. Gouwenaar (overleg) 11 mei 2021 20:38 (CEST)
Dankje Ldhank! Ik was er zelf niet uitgekomen om dat Wikidata-item te corrigeren. Ik ga nu een spaanse versie maken van dit lemma en dat gaat hopelijk nieuwe informatie opleveren. Ruud Buitelaar (overleg) 11 mei 2021 15:29 (CEST)
Ja! Er blijkt dus een derde B. Ietswaart in het spel te zijn, Barend "Bab" die 95 werd. Dank voor al het speurwerk. Ruud Buitelaar (overleg) 11 mei 2021 15:31 (CEST)

Pagina per ongeluk gewist...[bewerken | brontekst bewerken]

Dag. Ik heb zojuist bij het bewerken per abuis een hele pagina gewist. Het spijt me zeer! Betreft de pagina 'De Tegel', (journalistieke prijs), winnaars 2020. https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Tegel In onze categorie stond een verkeerd medium vermeld, namelijk Omroep Gelderland ipv De Limburger. Dat had ik veranderd, maar nu zie ik dat die hele pagina weg is. Valt hij nog terug te halen? Met 1000 maal excuus. Sjors van Beek

Gelukkig staat de hele historie van het artikel in de paginageschiedenis, dus het was eenvoudig te herstellen. Overigens was niet de hele pagina weg, alleen de tabel die je probeerde te bewerken. Je mag het nu nog een keer proberen, graag de wijzigingen controleren alvorens op te slaan. –bdijkstra (overleg) 11 mei 2021 12:27 (CEST)

Aanmaken van een eerder verwijderde pagina[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zou graag de pagina Ronald Vledder willen aanmaken. Ronald Vledder is een YouTuber met 831 duizend abonnees. Hij heeft nog geen wikipedia, terwijl veel andere, nog kleinere YouTubers wel een wikipedia pagina hebben. Echter is deze pagina verwijderd op 26 november 2020, en is niet meer opnieuw aan te maken. Ik heb op mijn eigen kladblok al een stuk tekst geschreven, maar kom er nu dus achter dat ik het niet op de pagina kan zetten. Zou het mogelijk zijn om deze pagina toch aan te maken of kan dat echt niet meer?

Sven sven8 (overleg) 11 mei 2021 14:17 (CEST)

Die pagina werd beveiligd wegens aanhoudend geklieder en cyberpesten; geen van de verwijderde versies was meer dan drie 'zinnen' lang. Je kladversie is een serieuze poging, maar het ontbreekt helaas nog aan onafhankelijke bronnen die het onderwerp beschrijven. Zonder dat zal het slotje er niet vanaf gaan. –bdijkstra (overleg) 11 mei 2021 14:40 (CEST)
Bedankt voor uw feedback. Ik zal hieraan gaan werken, en zal het wel laten weten als ik denk dat hij goed is om gepubliceerd te worden.
Sven sven8 (overleg) 11 mei 2021 14:53 (CEST)

31.201.115.118[bewerken | brontekst bewerken]

Kan iemand even kijken naar deze gebruiker en eventueel ingrijpen? Hij/zij voegt curieuze informatie toe aan lemma's van personen, mvg HenriDuvent 11 mei 2021 15:10 (CEST)