Naar inhoud springen

Wikipedia:Interfacemoderator

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Overzicht hulppagina's
Wikipedia-terminologie

Interfacemoderatoren zijn gebruikers die sitebrede CSS- en JavaScript-pagina's kunnen aanpassen. Deze pagina's worden bij gebruikers en lezers als code uitgevoerd en kunnen de opmaak en het gedrag van de wiki aanpassen.

Toegang tot CSS en JavaScript-code die bij andere gebruikers wordt uitgevoerd is mogelijk gevaarlijk in de handen van een kwaadwillige gebruiker. Interfacemoderatoren dienen zeer vertrouwde gebruikers te zijn, over een basiskennis van CSS en JS te bezitten, bekend te zijn met de privacyverwachtingen van Wikimedia-wiki's en goede kennis te hebben van accountbescherming (door het kiezen van sterke, unieke wachtwoorden, het voorkomen van malware-infecties en door gebruik te maken van twee-factor-authenticatie).

Functionaliteit[bewerken | brontekst bewerken]

Gebruikers in de interfacemoderatoren-groep kunnen:

Toegang tot broncodepagina's in de Mediawiki-naamruimte en van andere gebruikers
Recht Gebruikers Moderatoren Interfacemoderatoren Mod + interfacemods
Bekijken Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Aanmaken Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja Ja
Bewerken Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja Ja
Verplaatsen Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja Ja
Verwijderen Nee Nee Ja Ja Nee Nee Ja Ja
Verwijderde versies bekijken Nee Nee Ja Ja Nee Nee Ja Ja
Terugplaatsen Nee Nee Nee Nee Nee Nee Ja Ja

De gebruikersgroep werd aangemaakt in juli 2018 op alle WikiMedia-wiki's naar aanleiding van een aantal incidenten en een resulterende consultatie.

Interfacemoderator worden kan via Wikipedia:Aanmelding interfacemoderatoren. Bewerkverzoeken kunnen worden gedaan via Wikipedia:Verzoeken voor wijziging menu's en dialoogteksten.