Wikipedia:Minischrijfwedstrijd

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:MS)
Zie WP:MS

Welkom op de pagina van de minischrijfwedstrijd! Iedereen kan meedoen aan de schrijfwedstrijd en het onderwerp is uiteraard vrij naar keuze. Schrijf een artikel over een onderwerp waar je veel van weet, zoals een persoon, een gebeurtenis of een voorwerp. Alle mogelijke onderwerpen zijn geschikt!

De bedoeling is om gebruikers een platform te geven om artikelen te schrijven en te laten beoordelen. Je kan individueel deelnemen of in een groep van maximaal 4 gebruikers. Je kan je daarbij toespitsen op een enkel artikel of een reeks aan elkaar verwante artikelen (bijvoorbeeld: alle artikelen uit een lijst invullen). De minischrijfwedstrijd wordt drie keer per jaar georganiseerd.

  1. Inschrijven kan vanaf 1 juli 2012 om 00:00 uur tot 22 juli (23:59 uur). Inschrijven kan alleen of in teams van maximaal 4 personen.
  2. De organisatie beoordeelt alleen de bijdrage(n) van de deelnemer(s) aan de/het wedstrijdartikel(s) van 23 juli 2012 (00:00 uur) tot 27 augustus 2012 (12:00 uur).
  3. De organisatie maakt bij het beoordelen geen onderscheid des persoons.
  4. Bijdragen van twee (of meer) personen aan één artikel worden gelijk gerekend als de bijdrage van één persoon aan een artikel.
  5. De deelnemers zijn geheel vrij in hun keuze van het artikel dat ze voor de wedstrijd willen aanmaken of verbeteren.
    Ter inspiratie: Hotlist, kleine artikelen en beginnetjes (bij de laatste twee "genre" vervangen door categorie van interesse).
  6. Indien een artikelonderwerp reeds ingeschreven is dan kan dit niet door een andere deelnemer gekozen worden.
  7. Wijzigen van gekozen artikelonderwerp is mogelijk tot op het laatste moment. Vanaf 22 juli 2012 23:59 uur staat echter alles onherroepelijk vast en start de wedstrijd.
  8. De organisatie mag voordat de wedstrijd begint data, de spelregels, en dergelijke aanpassen. De organisatie heeft ook de mogelijkheid een limiet in aantal deelnemers in te stellen.
  9. De organisatie is uitgesloten van deelname aan de wedstrijd.
  10. Tijdens de eerste editie van deze schrijfwedstrijd waren er enkele gebruikers die zich hadden aangemeld maar geen onderwerp hadden gekozen en daarna de wedstrijd gewoon vergeten zijn. Om dit te voorkomen moet het onderwerp wat je wil kiezen vóór het einde van de inschrijfdatum hier op deze pagina bekend zijn. Het einde van de inschrijfdatum is bij punt 1 te zien.
  11. Artikelen die in bewerking zijn voor de minischrijfwedstrijd kunnen niet beveiligd worden tegen bewerkingen van andere gebruikers. Een sjabloon, zoals bij de gewone schrijfwedstrijd, kan echter hier een remedie tegen zijn. Het wordt aangeraden dit sjabloon dan ook bovenaan het artikel te zetten tijdens de loop van de wedstrijd.
  12. Aan de wedstrijd hangt geen financiële prijs vast: het doel is de verbetering van Wikipedia! De eerste prijs gaat wel vergezeld van een digitale trofee.
  13. De uitslag wordt op deze pagina en op De Kroeg bekend gemaakt op 31 augustus 2012

Inschrijven 2012 (4e editie)[bewerken | brontekst bewerken]

Hieronder gebruikersnaam (of gebruikersnamen) toevoegen en het onderwerp of reeks artikelen:

  1. Dqfn13 (overleg) 10 jul 2012 14:16 (CEST) Kerk van Oosthuizen en mogelijk ook het Praalgraf van François van Bredehoff (laatste is nog niet zeker).[reageer]
  2. DirkVE overleg 11 jul 2012 08:55 (CEST) Belon'i Tsiribihina, Avenue of the Baobabs, het Andranomena reservaat, Kirindy Forest, Madagascar National Parks en de Droge loofbossen van Madagaskar. Deze gebieden bevinden zich in de omgeving van Morondava, Madagaskar (rode links in deze nieuwe pagina). Daarbij ook uitbreiding van de Lijst van nationale parken in Madagaskar (en bijhorend navigatiesjabloon) met de natuurreservaten van Madagaskar.[reageer]
De inschrijvingen zijn gesloten

Om kenbaar te maken dat het (de) artikel(en) deelne(e)m(t)(en) aan de minischrijfwedstrijd, kan bovenaan {{Minischrijfwedstrijd}} worden geplaatst.

Digitale trofee voor de minischrijfwedstrijd
Digitale trofee voor de minischrijfwedstrijd

Eerste prijs[bewerken | brontekst bewerken]

  • De eerste prijs gaat naar ... met het/de artikel(en) ... De prijs is de verbetering van Wikipedia en een digitale trofee (zie hiernaast)!

Tweede en derde prijs[bewerken | brontekst bewerken]

  • De tweede prijs gaat naar ... met het/de artikel(en) ... De prijs is de verbetering van Wikipedia!
  • De derde prijs gaat naar ... met het/de artikel(en) ... De prijs is de verbetering van Wikipedia!

Organisatie & jury[bewerken | brontekst bewerken]

De jury bestaat uit 2 vaste juryleden:

1. Bakel123 (overleg)
2. Capaccio (overleg)

De derde plaats in de jury wordt telkens ingenomen door de winnaar (of één der winnaars) van de vorige minischrijfwedstrijd, zodat een doorschuifsysteem ontstaat. Voor de vierde editie is dit:

3. B kimmel (overleg)
  • Inschrijven mogelijk tussen 1 juli 2012 00:00 uur en 22 juli 23:59 uur
  • De minischrijfwedstrijd duurt van 23 juli 00:00 uur tot 27 augustus 2012 23:59 uur
  • De uitslag wordt op deze pagina bekend gemaakt op 31 augustus 2012