Wikipedia:Mailfunctie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Geregistreerde gebruikers van Wikipedia beschikken over de mogelijkheid om een e-mailfunctie in te schakelen. Hiermee kunnen via de Wikimedia-servers e-mails gestuurd en ontvangen worden met het adres dat in de voorkeuren is opgegeven.

Aan de linkerzijde van de overleg- en gebruikerspagina's van een gebruiker die de e-mailfunctie heeft aangezet, staat onder het kopje "Hulpmiddelen" een link "Deze gebruiker e-mailen" (met automatisch de betreffende gebruikersnaam ingevuld als ontvanger).

De e-mailfunctie kan worden aangezet door de optie "Andere gebruikers toestaan mij e-mails te sturen" in de voorkeuren aan te vinken, onder het subkopje "E-mail". Het e-mailadres van de verzender, dat door diegene is opgegeven in zijn of haar voorkeuren, is voor de ontvanger zichtbaar. Het e-mailadres van de ontvanger is daarentegen niet zichtbaar voor de verzender.

Hoewel het (uiteraard) niet verplicht is om te reageren op een Wikimedia e-mail, is het vaak wel collegiaal en in sommige gevallen zelfs wenselijk.

Het is ook mogelijk om in je voorkeuren bepaalde gebruikers uit te sluiten, zodat zij geen mails naar jou kunnen sturen.

Het mailverkeer staat in principe los van Wikipedia, maar de functie kan door een moderator worden uitgeschakeld bij het blokkeren. Het privacybeleid van de Wikimedia Foundation is niet van toepassing op correspondentie tussen gebruikers.