Wikipedia:Mailfunctie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Geregistreerde gebruikers van Wikipedia beschikken over de mogelijkheid om een e-mailfunctie in te schakelen. Hiermee kunnen via de Wikimedia-servers e-mails gestuurd en ontvangen worden met het adres dat in de voorkeuren is opgegeven.

Aan de linkerzijde van de overleg- of gebruikerspagina van een gebruiker die de e-mailfunctie heeft aangezet, staat onder het kopje "Hulpmiddelen" een optie "Deze gebruiker e-mailen" met als link Speciaal:GebruikerE-mailen/.... Op de puntjes staat in dat geval automatisch de gebruikersnaam van de ontvanger.

De e-mailfunctie kan worden aangezet in de voorkeuren, onder het subkopje "E-mail". Het e-mailadres van de verzender, dat door diegene is opgegeven in zijn of haar voorkeuren, is voor de ontvanger zichtbaar. Het e-mailadres van de ontvanger is daarentegen niet zichtbaar voor de verzender.

Het mailverkeer staat in principe los van Wikipedia, maar de functie kan door een moderator worden uitgeschakeld bij het blokkeren. Het privacybeleid van de Wikimedia Foundation is niet van toepassing op correspondentie tussen gebruikers.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]