Wikipedia:Misbruikfilter/Foutieve meldingen/Archief/2018

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Inhoud

Melding van EMAMediaProductions[bewerken]

Melding van EMAMediaProductions[bewerken]

Melding van Geerestein[bewerken]

 • Melding door: Geerestein (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Litterati || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: tekst toegevoegd.
 • Reden misbruikfilter: melding dat ik de gebruiker rechtstreeks aanspreek met je of u. Dit zit echter in de titel van een bron waarnaar ik rechtstreeks verwijs. Het gaat hier dus niet om eigen tekst maar om tekst in ref regels
 • Opmerking: Geerestein (overleg) 15 jan 2018 17:24 (CET)
  • Het filter is correct, maar onterecht afgegaan. Het filter kan de context niet beoordelen en dus niet zien dat het hier de titel van de bron betreft. Uit de context blijkt dat het om de titel van een bron gaat en uw bewerking ter goeder trouw is. U kunt uw bewerking dus gewoon opslaan en de melding van het filter negeren. Mbch331 (Overleg) 15 jan 2018 17:59 (CET)


Melding van 87.212.31.144[bewerken]

Het automatische controlesysteem heeft uw bewerking tegengehouden om de volgende reden: $1.
 • Opmerking: Getracht werd de samenvatting "/* Vernieuwing en einde */ méér concurrentie?? Die was er altijd al: de Viking en opvolgers, de Wells Fargo, de Flora op maandag (slogan: 'Are you gay? See you Monday') e.a." op te slaan.
Op pagina: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=DOK_(discotheek)&action=submit
Wat daar aan 'schuttingtaal'in zit, mag een raadsel wezen. De slogan is een door de desbetreffende discotheek Flora gehanteerde leus om de maandagnacht gay-nacht te promoten. Niks mis mee. Geen onvertogen woord. 87.212.31.144 17 jan 2018 01:10 (CET)
Het filter kijkt niet naar context. Het woord 'gay' wordt vaak gebruikt om te schelden. Vandaar dat deze melding terecht werd gegeven. Nietanoniem (overleg) 17 jan 2018 08:02 (CET)

Melding van 80.114.58.168[bewerken]

Wat een knap filter! Die tekst is inderdaad reclamegekwebbel. Veel belangerijker is dat die tekst niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende op Wikipedia mag worden overgenomen, zie Wikipedia:Auteursrechten. Magere Hein (overleg) 18 jan 2018 21:45 (CET)

Melding van 83.163.5.195[bewerken]

Het filter is correct afgegaan, "naar de kloten" is schuttingtaal. Het filter kijkt alleen naar de woorden die toegevoegd worden en niet naar de context, want die kan hij niet beoordelen. Als je naar de context kijkt is het filter onterecht afgegaan, omdat in dit geval het juist gaat om schuttingtaal wat toegevoegd moet worden, maar dat kan het filter niet beoordelen. Mbch331 (Overleg) 19 jan 2018 20:14 (CET)

Melding van OSeveno[bewerken]

Elke bewerking wordt getoetst op bepaalde woorden etc. Een van de drie bewerkingen bevatte tekst die erop duidde dat de lezer rechtstreeks werd aangesproken ('in het museum kun je...'). Dat wordt door het systeem aangemerkt als 'kwebbelen'. Je vraagt hoe het kan dat hetzelfde IP ook gewone bewerkingen deed: nou, daar zaten geen woorden in die door het filter werden opgemerkt. Nietanoniem (overleg) 22 jan 2018 15:46 (CET)
Bedankt, dat verklaart één van mijn vragen. Het verklaart niet dat een misbruikfilterbot ook gewone bewerkingen doet. Moet die zich niet tot filteren beperken? En wie zat er achter de bot? Ik neem aan dat 88.211.150.37 geen Wikipedia-user is in de zin van een persoon. oSeveno (Overleg) 23 jan 2018 12:56 (CET)
Een IP-adres is geen bot, maar een niet aangemelde gebruiker, wat ook wel een 'anoniem' wordt genoemd. Een van de bewerking van deze anonieme bijdrager is door het filterbot afgevangen. Een filterbot doet inderdaad niet aan bewerkingen. Nietanoniem (overleg) 23 jan 2018 13:09 (CET)
Dat maakt het alweer wat duidelijker voor me. Ik zie nu overigens in de bewerkingsgeschiedenis dat er vervolgens bewerkingen in het lemma zijn uitgevoerd door Gebruiker:COMM museum, die op 18 januari 2018 is geregistreerd als nieuwe Wikipedia bewerker. Gebruiker:COMM museum deed vier uploads naar Commons van foto's van het museum en de voornoemde bewerkingen, waarna Gebruiker:COMM museum stil viel. Is ergens na te gaan of Gebruiker:COMM museum schuil gaat achter IP 88.211.150.37 ? En of dat IP adres mogelijk het adres van het COMM museum aan de Zeestraat 82 in Den Haag is? Het is toch niet de bedoeling dat instituties een lemma over zichzelf bewerken, i.v.m. zelfpromotie? oSeveno (Overleg) 23 jan 2018 13:43 (CET)
Het zelfreinigend vermogen van Wikipedia blijkt telkens voldoende om zelfpromotie weer te verwijderen. Verschillende instellingen hebben voor zover ik weet ook een samenwerkingsverband met Wikipedia, bijvoorbeeld om fotocollecties te delen (wat anders zeer lastig is met auteursrechten e.d.). Juist in die gevallen is het handig, in mijn ogen zelfs gewenst, dat duidelijk is wie er achter een gebruikersnaam schuilgaat. Bij overduidelijke bedrijfsnamen geldt trouwens dat die namen niet zijn toegestaan (is ook te lezen in de voorwaarden). Het controleren van gebruikers en ip-nummers is mogelijk, dat heet een checkuser, maar dit wordt enkel uitgevoerd als er sprake is van misbruik. Daarnaast kan iedereen bijdragen, ook over zichzelf of over de organisatie waar iemand werkzaam is. Al wordt dit niet door iedereen op prijs gesteld, zo kan niet iedereen neutraal blijven. Dit soort vragen kun je trouwens beter op de Helpdesk stellen, ze gaan voorbij aan waar deze pagina voor bedoeld is, het melden van onterechte filtermeldingen. Het staat je natuurlijk vrij om zelf onderzoek te doen naar het betreffende ip-nummer, maar je kunt de vraag ook stellen op diens overlegpagina of die van het museum. Op het moment dat je bewerkingen ziet die gepaard gaan met reclame/promotie is het vroeg genoeg. Nietanoniem (overleg) 23 jan 2018 14:07 (CET)
Bedankt, zo zie ik het ook. oSeveno (Overleg) 23 jan 2018 14:14 (CET)

Melding van CaroleLamarque[bewerken]

Alle filters zijn volledig terecht afgegaan. Xxmarijnw overleg 26 jan 2018 21:10 (CET)

Melding van EmileMGreenDay[bewerken]

Hoi en welkom. U bewerkt het artikel Green Day en u heeft GreenDay in uw naam. Wat is er precies foutief aan deze melding? Xxmarijnw overleg 27 jan 2018 18:40 (CET)

Melding van CHEESTED[bewerken]

Op Wikipedia is niemand eigenaar van de pagina's. Bij het aanmaken van een pagina geef je die rechten op. Daarbij komt dat het niet de bedoeling is om reclame te maken. Daarvoor kun je zelf een website maken maar niet een encyclopedie misbruiken. Nietanoniem (overleg) 3 feb 2018 13:13 (CET)

Melding van Dirk Verstraten[bewerken]

Dirk Verstraten is mijn grootvader (1892-1946) waar naar ik vernoemd ben. Het systeem "denkt" dat ik mijn grootvader ben..

Nee, dat denkt het systeem niet. Het systeem ziet een gebruikersnaam die op precies dezelfde schrijfwijze terugkomt in de tekst. Het systeem (maar mensen ook) kan niet zien dat dezelfde naam door twee mensen kan worden gebruikt. De melding (die je hierboven trouwens niet hebt opgegeven) is dus correct. Nietanoniem (overleg) 6 feb 2018 12:52 (CET)

Melding van Gijsss097[bewerken]

Deze pagina heeft niks te maken met aanprijzingen, superlatieven of promotionele doeleinden. Het artikel is gebaseerd op feiten over een opkomend DJ-Duo om de mensen die hun volgen op de hoogte te stellen van hun carrière/verleden.

Het filter dat is afgegaan heeft ermee te maken dat je een pagina hebt aangemaakt zonder categorie. Op je overlegpagina zie ik wel iets over (zelf)promotie gaan, maar dat heeft te maken met je gebruikerspagina. Nietanoniem (overleg) 8 feb 2018 14:34 (CET)


Melding van 2A02:1810:A513:600:A88B:BF0A:700E:F1D5[bewerken]

het ottomaanse leger heeft marokko nooit overheerst noch ooit een voet gezet in marokko ze zijn tot in algerije geraakt maar niet in marokko noch in het arabische jemen graag een corectie hierover je kunt de geschiedenis niet nogmaals uitvinden hoe graag u dat ook zout willen please do some research before you trow desinformation

Deze pagina is bedoeld voor het melden van onterechte filtermeldingen. Als je onjuistheden ziet in een artikel kun je dat zelf aanpassen mits je er goede bronnen bij zet en let op spelling en interpunctie. Nietanoniem (overleg) 12 feb 2018 08:08 (CET)

Melding van 77.161.66.69[bewerken]

Bjjj

Filter terecht afgegaan: het was een poging tot leeghalen pagina's door nieuwe of anonieme gebruiker. Magere Hein (overleg) 19 feb 2018 23:11 (CET)

Melding van 163.158.220.10[bewerken]

Melding van Dieter Verbeeck[bewerken]

Melding van Ambachtsebieren[bewerken]

Melding van MyNameIsLars[bewerken]

Het filter is terecht afgegaan, want je toevoeging bevat het woord 'kanker'. In dit geval was het echter geen schelden of schuttingtaal. Het mnisbruikfilter kan dat verschil niet zien. Wikiwerner (overleg) 26 feb 2018 11:56 (CET)
Je toevoeging werd door mij verwijderd, omdat er voor een encyclopedie geen zinvolle informatie in stond, maar dat had niets te maken met het filter. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 26 feb 2018 12:29 (CET)

Melding van Liamlibre[bewerken]

 • Melding door: Liamlibre (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Nova Libro || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: Ik was het aan het aanmaken
 • Reden misbruikfilter: Fat ik aan zelf promotie aan het doen was...
 • Opmerking: Ja, ik was een pagina aan het opzetten voor de filosofische beweging, Nova Libro. Het gaat totaal niet om zelfpromotie, maar om het aan de kaak stellen van filosofische vraagstukken en het experimenteren met levensstijlen. Dit representeert het tegenovergestelde als jullie claim, ik ga graag verder met mijn pagina, alvast bedankt. Liamlibre (overleg) 28 feb 2018 11:22 (CET)
De melding heeft het over 'zelfreferentie'. Uw gebruikersnaam komt voor in de tekst die u wilt opslaan, dus de melding klopte. Dat is echter een feitelijke constatering, geen inhoudelijk oordeel over uw artikel. Los daarvan was uw tekst in het Engels, terwijl u zich op de Nederlandstalige Wikipedia bevindt. Na opslaan was dat een reden geweest tot directe verwijdering. Dat is dus af te raden. Velocitas(↑) 28 feb 2018 11:24 (CET)

Melding van Anoniempje043[bewerken]

 • Melding door: Anoniempje043 (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Anoniempje043 || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: ik probeer zoveel mogelijk informatie over deze persoon te plaatsen het duurt alleen even voordat ik alle informatie heb
 • Reden misbruikfilter: Volgens een automatisch systeem probeert u uw eigen naam in een artikel te plaatsen, of werkt u aan een artikel met een naam die sterk lijkt op uw gebruikersnaam
 • Opmerking: mijn gebruikers naam is inderdaad hetzelfde als de pagina omdat ik nieuw ben met wikipedia dacht ik dat de gebruikers naam ook je pagina naam zou zijn Ik wist dit niet Dus bij deze mijn Excuses ik hoop dat de Pagina niet wordt Verwijdert Anoniempje043 (overleg) 1 mrt 2018 15:52 (CET)

Melding van 2A02:A441:1DA9:1:4027:D2D6:7DF:D59C[bewerken]

Alle filters zijn terecht afgegaan. Xxmarijnw overleg 4 mrt 2018 21:36 (CET)

Melding van 2A02:A446:AA36:1:D8B2:AAF4:4CAC:1522[bewerken]

Melding van 95.97.252.241[bewerken]

Melding van 2A02:1812:1443:6800:54E8:3CEB:3250:364D[bewerken]

Melding van 80.114.42.240[bewerken]

Melding van 85.113.246.195[bewerken]

Melding van 85.113.246.195[bewerken]

zie ook link naar de Etymologiebank van prof. Van der Sijs!! Link: http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/poep4

Er moet onderscheid worden gemaakt tussen "poepen" = de grote boodschap doen op de WC en idem: oude scheldnaam voor Duitser, Duitse seizoenarbeider. In vroeger eeuwen zijn plaats- en persoonsnamen met het woordelement "poep" erin ontstaan, die met dit laatste te maken hebben. Vanaf de 16e eeuw kwamen veel arme Duitsers als seizoenarbeider, o.a. om te helpen in de landbouw, naar ons land. Dezen werden "hannekemaaiers " of "poepen" genoemd ( afgeleid van Duits: Buben = jongens ). Plaatsen, waar veel van deze immigranten bleven wonen, kregen de naam Poepershoek o.i.d. Een "Tadelung" wegens vermeend gebruik van schuttingtaal is hier niet op haar plaats!

Opmerking Opmerking - Overigens kwam de tekst die gepoogd werd toe te voegen rechtstreeks hiervandaan en dat mag niet vanwege het auteursrecht. ErikvanB (overleg) 15 mrt 2018 00:58 (CET)
Het misbruikfilter kijkt niet naar context. Het ziet enkel dat het woord "poepen" is gebruikt. Een waarschuwing dat er mogelijk schuttingtaal is gebruikt, klopt dus helemaal. Nietanoniem (overleg) 15 mrt 2018 10:50 (CET)

Melding van 82.146.103.242[bewerken]

Melding van 213.127.147.28[bewerken]

wat stom ik krijg ineens een melding voor niks en ik zocht op youtube en toen zat ik op wikipedia

Melding van Marc verlooy2[bewerken]

Alle filters zijn correct en terecht afgegaan. Met vriendelijke groet, Xxmarijnw overleg 18 mrt 2018 17:28 (CET)

Melding van 83.84.85.243[bewerken]

 • Melding door: 83.84.85.243 (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Geen opgave
 • Soort verandering:
 • Reden misbruikfilter:
 • Opmerking: 83.84.85.243 18 mrt 2018 18:27 (CET) ik heb alleen vermeld dat de partner van Samantha Fox aan deze ziekte is overleden. Ik wens het NIEMAND toe!!
  • Het filter is correct afgegaan. U voegde immers het woord kanker toe. Uit de context blijkt dat u het niet als scheldwoord gebruikt en dus is het filter onterecht afgegaan. Het filter kan echter de context niet beoordelen. Die kan alleen beoordelen op toegevoegde woorden. U deed in dit geval niets verkeerd. Mbch331 (Overleg) 18 mrt 2018 18:30 (CET)

Melding van 213.124.144.90[bewerken]

Melding van 84.192.74.6[bewerken]

Melding van Synergos Haptonomie[bewerken]

Het misbruikfilter is afgegaan omdat de gebruikersnaam ook voorkomt in de tekst. Daarop reageert het filter. Nietanoniem (overleg) 20 mrt 2018 08:33 (CET)

Melding van 84.27.223.141[bewerken]

 • Melding door: 84.27.223.141 (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Jazz in Duketown || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: Geschiedenis
 • Reden misbruikfilter: kletsen
 • Opmerking: Ja, ik ben voorzitter van jazz in Duketown en wil een grote update doorvoeren. 84.27.223.141 25 mrt 2018 11:35 (CEST)
  • Het filter is terecht afgegaan. Een verhaaltje van het type: "Wij groeien naar de positie als één van de top-jazzfestival" is niet alleen gekwebbel, maar ook reclame. Zulke teksten horen op uw webstek thuis, niet in een encyclopedie. Mag ik u wijzen op de pagina Wikipedia:Zelfpromotie? Daarin wordt uitgelegd waarom het bezwaarlijk is te willen schrijven aan een artikel over een onderwerp waarbij u nauw betrokken bent. Magere Hein (overleg) 25 mrt 2018 11:42 (CEST)

Melding van Joriki[bewerken]

Hi -- I don't speak Dutch, so please bear with me if I'm going wrong here :-)

I was trying to add the interlanguage section link [[en:The exchange (chess)#The_exchange_sacrifice]] at Kwaliteitsoffer and got an error message saying that this should no longer be done locally and should be done through Wikidata instead. This seems to contradict this Wikidata help section, which explicitly states that section links should be added locally, which does in fact work in the German Wikipedia.

@Wikiwerner: You helped us out before with a similar request (see Overleg_gebruiker:Bdijkstra#Interwikilink op .tr) so can you please assist with this? JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 25 mrt 2018 14:57 (CEST)
I have fixed it at Wikidata. The solution is to temporarily disable the redirect en:Exchange sacrifice, then couple the page to the Wikidata item, and then re-enable the redirect. Redirects cannot be coupled to Wikidata items. This is the same as what I did in the case at Overleg_gebruiker:Bdijkstra. Wikiwerner (overleg) 25 mrt 2018 16:36 (CEST)

Melding van VoorzitterNVP[bewerken]

Dit is geen melding van het Misbruikfilter. Iemand anders heeft de pagina voorgedragen voor versnelde verwijdering. De partij zou net opgericht zijn door een anonieme oprichter, en nog geen leden hebben. Ook staan er zaken in die absoluut niet thuishoren in een encyclopedie, die ik hier niet zal herhalen, want waarschijnlijk begrijp je dat zelf ook wel. Wikiwerner (overleg) 25 mrt 2018 16:45 (CEST)

Melding van Mattijn02[bewerken]

Melding van The.joris[bewerken]

Als je hierboven klikt op 'Filterbewerkingen' kun je zien dat filter nr 17 is afgegaan. Als je daar naar de details kijkt, zie je op welke woorden wordt gefilterd. In jouw bijdrage zit een referentie met daarin de tekst "Ons economieonderwijs is in zijn huidige vorm saai, schools en grotendeels irrelevant". En laat nou het filter afgaan op 'saai' i.c.m. 'is/zijn'. Nietanoniem (overleg) 27 mrt 2018 06:44 (CEST)

Melding van 145.85.100.222[bewerken]

Naam wijziging Lijst 6 naar Wij zijn Someren/VVD Wijziging zetelaantallen politieke partijen Someren

  • Hm, het filter ging, zo vermoed ik, af op het gebruik van het persoonlijk voornaamwoord wij, wat doorgaans op gekwebbel duidt, maar in dit geval een deel van de naam van de partij is. Magere Hein (overleg) 27 mrt 2018 11:00 (CEST)

Melding van Jorisu chan[bewerken]

I was trying to help people get over a addiction, it is to something that can be used as a swearword, but i didn't intent to use it that way

 • This is a so called false positive. When you check the context you know the edits wasn't using swearwords, but the filter can only see individual words and it saw a word that can be used as a swearword. So the filter was technically correct. There are other issues with you text. First it's an English text and second it's nowhere near an encyclopedic article. And I don't see any possibility that it can be turned into an encyclopedic article. Mbch331 (Overleg) 28 mrt 2018 19:27 (CEST)

Melding van 81.205.19.168[bewerken]

Melding van Kappersopleiding[bewerken]

Het filter constateert dat u een pagina opslaat die (een deel van) uw gebruikersnaam bevat. Dat is een juiste constatering en geen inhoudelijk oordeel over uw bewerking. De filtermelding is in die zin dus ook niet foutief. Met vriendelijke groet, Velocitas(↑) 31 mrt 2018 23:07 (CEST)

Melding van 143.179.95.36[bewerken]

Ik snap dat jullie niet willen dat je je gebruikt, maar dit maakt de zinnen vaak onnodig "Verduitst" in dat je eindeloos geplak van voltooide tijden krijg: had kunnen geworden gedaan etc...

Melding van Bjornvanreet[bewerken]

 • Melding door: Bjornvanreet (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: [[:]] || [{{fullurl:Grietje Vanderheijden|action=history}} gesch] | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: ik gebruikte de naam van haar echtgenoot, zijnde 'Bjorn Van Reet' in de tekst.
 • Reden misbruikfilter: scheldwoorden gebruikt.
 • Opmerking: Gelieve dit aan te passen want dit is echt een achternaam in Belgie. Bjornvanreet (overleg) 4 apr 2018 18:44 (CEST)
  • Het filter kan niet zien of dergelijke woorden in een valide achternaam gebruikt zijn. Maar is het zo belangrijk de naam van de echtgenoot te vermelden? Zo te zien heeft hij geen encyclopedische betekenis. Beter is om dan iets te schrijven als Vanderheijden trouwde in september 2007, scheidde in .... en hertrouwde in .... Ze heeft twee kinderen uit haar eerste huwelijk en .... uit haar tweede. Of nog korter: Vanderheijden is voor de tweede maal getrouwd en heeft vier kinderen. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 5 apr 2018 12:51 (CEST)

Melding van 86.88.67.67[bewerken]

En met deze pagina bedoel je? Bij het melden van een in jouw ogen onterechte filtermelding is het wel de bedoeling meer informatie te geven. Nietanoniem (overleg) 11 apr 2018 08:01 (CEST)

Melding van Future Tunez[bewerken]

Melding van JordyLammens[bewerken]

Melding van 213.125.196.10[bewerken]

Melding van Owinia[bewerken]

 • Melding door: Owinia (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Geen opgave
 • Soort verandering:
 • Reden misbruikfilter:
 • Opmerking: Owinia (overleg) 13 apr 2018 02:35 (CEST)vanwege me naam ik ben ook geboren op die dag en aankomend DJ.
  • Wat is er dan exact fout aan de melding? Dit was toch zelfreferentie? Filter is terecht en correct afgegaan. Mbch331 (Overleg) 13 apr 2018 21:13 (CEST)

Melding van RobbeAertssens[bewerken]

 • Melding door: RobbeAertssens (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Geen opgave
 • Soort verandering:
 • Reden misbruikfilter:
 • Opmerking: RobbeAertssens (overleg) 13 apr 2018 18:47 (CEST)
  • Het filter is correct afgegaan. Woorden als homo en seks kunnen schuttingtaal zijn. Het filter kan de context niet beoordelen. Alleen de woorden zelf. Uit de context blijkt dat het hier niet om schuttingwoorden gaat, maar daar is het filter niet op aan te passen. Mbch331 (Overleg) 13 apr 2018 21:17 (CEST)

Melding van JRTilburg[bewerken]

Melding van Ineclaes[bewerken]

Melding van Ineclaes[bewerken]

Melding van RonnieV[bewerken]

 • Melding door: RonnieV (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Rust Epique || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: Ik voegde onder meer wat links toe, met (inderdaad) reeksen cijfers.
 • Reden misbruikfilter: 'U gebruikte een telefoonnummer'
 • Opmerking: Dit filter is duidelijk niet in staat om telefoonnummers goed te onderscheiden. Als waarschuwing zou het kunnen, maar niet als fout. RonnieV (overleg) 21 apr 2018 00:25 (CEST)
  Het wordt gepresenteerd als fout, maar als ik nogmaals probeer het op te slaan, wordt het wel geaccepteerd. Dat probeerde ik, omdat ik in het filterlogboek zag dat het als waarschuwing stond. Maar daar gaat niet iedereen kijken. RonnieV (overleg) 21 apr 2018 00:28 (CEST)

Melding van Matthias KLJ[bewerken]

Wikipedia is geen promotieplatform maar een encyclopedie. Vertellen wat jullie allemaal doen is leuk voor de eigen website. Nietanoniem (overleg) 23 apr 2018 13:18 (CEST)
Uw bewerking is daarom andermaal teruggedraaid. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 apr 2018 13:09 (CEST)

Melding van 84.87.111.104[bewerken]

 • Melding door: 84.87.111.104 (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Dakar-rally 2008 || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: Informatie toegevoegd (lijst belangrijkste deelnemers), alinea verbeterd (afgelasting)
 • Reden misbruikfilter: kletsen
 • Opmerking: Het is gaat hier om revisie 51520617 (versie van 24 apr 2018 om 14:14). Mocht het komen door het weglaten van de </small> aan het eind van sommige cellen in de tabel, dat komt omdat het weglaten het voor mij overzichtelijker maakt, want vooral bij de trucks raak je al snel verward door alle <small>/<br>/</small> commands. Verder is het zo dat als je een volgende cel gaat bewerken dat de tekst automatisch weer naar normale tekst grootte gaat, dus in mijn ogen zijn de </small> commands onnodig en maken ze de pagina alleen maar onnodig veel groter. 84.87.111.104 24 apr 2018 14:29 (CEST)
Het lijkt erop dat het niet kwam door het weglaten van </small> want het filter experimenteren ging niet af, maar kwebbelen. Het filter zag uw aanvulling onder Afgelasting kennelijk als te breedsprakig. Een collega heeft inmiddels uw bewerking gecontroleerd en goedgekeurd. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 24 apr 2018 21:02 (CEST)

Melding van 203.167.141.46[bewerken]

U wilde een link toevoegen naar een nog niet bestaand artikel (een zogenaamde rode link). Tip: schrijf eerst het artikel (in dit geval Afrikaanse diaspora; ziet u, de link is rood) en voeg daarna links toe naar dat artikel. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 29 apr 2018 10:54 (CEST)

Melding van 62.45.10.21[bewerken]

Melding van RobertNOVEC[bewerken]

 • Melding door: RobertNOVEC (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: NOVEC || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: wijziging van de tekst, deze is compleet achterhaald
 • Reden misbruikfilter: div. redenen: grote wijziging, lijkt op kletsen
 • Opmerking: Zou er graag voor zorgen dat er een juiste tekst staat bij NOVEC het bedrijf waarvoor ik werk. RobertNOVEC (overleg) 3 mei 2018 11:25 (CEST)
  • U schreef op een niet-neutrale wijze in de wij-vorm. Dat past niet in een encyclopedie. Schrijven over uw eigen bedrijf is niet gewenst op Wikipedia (zie: Wikipedia:Zelfpromotie). Als u gegevens gewijzigd wilt hebben, schrijf dat dan op de Overlegpagina van het artikel, zodat medewerkers van Wikipedia u kunnen helpen. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 3 mei 2018 11:32 (CEST)

Melding van Tom Nieuwenhuis[bewerken]

Wat is er foutief aan de filtermeldingen? Velocitas(↑) 3 mei 2018 17:34 (CEST)

Melding van 31.201.93.55[bewerken]

Melding van 62.195.167.216[bewerken]

Melding van Joephuh[bewerken]

Deze pagina is bedoeld voor wanneer een automatisch systeem onterecht waarschuwt of blokkeert, zodat we die kunnen verbeteren. De voordracht voor versnelde verwijdering komt niet van een automatisch systeem. Meer informatie staat op je overlegpagina, daar geplaatst door de gebruiker die Creators FC heeft voorgedragen voor versnelde verwijdering. Wikiwerner (overleg) 5 mei 2018 21:10 (CEST)

Melding van 84.198.241.2[bewerken]

Melding van Tamir0602[bewerken]

Melding van 176.74.253.67[bewerken]

jaaa

  • Filter is terecht afgegaan: poging tot gescheld en geklieder in het Buitenlands. Magere Hein (overleg) 14 mei 2018 09:15 (CEST)

Melding van Alexander Malomgré[bewerken]

Melding van 83.83.39.11[bewerken]

Melding van 87.214.244.46[bewerken]

Melding van 62.251.38.23[bewerken]

Melding van RoosNiens[bewerken]

ik kan helaas geen probleem vinden in deze pagina
Beste RoosNiens,
Toch is het filter terecht afgegaan. Tenminste een van de door jou gebruikte woorden valt in de categorie 'scheldwoorden' en het gebruik daarvan in artikelen is alleen geoorloofd waar dat daadwerkelijk thuis hoort.
Daarnaast was het door jou voorgestelde artikel geen lang leven in deze encyclopedie beschoren. Het onderwerp waar je over schreef is niet van zodanig belang dat opname in een encyclopedie gepast is. Daarnaast was je beschrijving ook niet bepaald zoals we een onderwerp behandeld willen zien, maar bij dat laatste had wellicht hulp geboden kunnen worden. Nu is dat niet nodig. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 16 mei 2018 19:03 (CEST)

Melding van Marjanneke1968[bewerken]

 • Melding door: Marjanneke1968 (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Kenida Placide || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: Kenita Placide is een mensenrechten, HIV-en LGBT-activist van St. Lucia. Ze is algemeen directeur van de organisatie United and Strong en de Oost-Caribische Coördinator van het Caribbean Forum for Liberation and Acceptance of Genders and Sexualities (CariFLAGS). Tussen 2014 en 2016, maakte zij deel uit van de vrouwenafdeling van de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association. Ze is op de voorgrond van het brengen van LHBT-kwesties in de discussie in de Anglo-Caribische en internationale gemeenschap. In 2013, werd ze gekozen als Star Publishing 's People' s Choice voor Persoon van het Jaar in St. Lucia, de eerste keer dat een LGBT-persoon werd geëerd met deze onderscheiding in haar land.
 • Reden misbruikfilter: Schuttingtaal
 • Opmerking: Dit gaat nog wel een paar keer gebeuren :-D NB: filter meldt niet welk woord ongewenst is, dat zou wel handig zijn. Marjanneke1968 (overleg) 19 mei 2018 14:18 (CEST)

Melding van Maxroosmalen[bewerken]

 • Melding door: Maxroosmalen (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Geen opgave
 • Soort verandering:
 • Reden misbruikfilter:
 • Opmerking: Maxroosmalen (overleg) 20 mei 2018 00:35 (CEST)
  • U liet veel filters afgaan in een poging reclame te maken voor uw eigen bedrijf. Los van de tekst die de filters deed afgaan (bv. De liefde voor ons vak is wat ons verder brengt en wij zijn trots op onze collectie; Wikipedia heeft geen vak of een collectie), tekst die deels blijkt overgenomen van andere websites (auteursrechtenschending), past dergelijke reclame niet in de encyclopedie. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 21 mei 2018 11:13 (CEST)

Melding van 2001:1C04:1402:4200:DD31:614B:92CD:C3B0[bewerken]

Melding van 141.134.136.234[bewerken]

wikipedia suckt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Melding van YannGoessens[bewerken]

Beste YannGoessens, het filter is terecht afgegaan. De gemeenschap heeft aangegeven dat het niet wenselijk is dat nieuwe gebruikers een nominatie van een artikel op deze wijze ongedaan maken. Je mag het oneens zijn met de nominatie, maar dat kan je op een andere plek aangeven. Inmiddels is het artikel verwijderd, en voor zover ik kan zien terecht. Voor encyclopedische beschrijvingen van software is wel ruimte in Wikipedia. Doorgaans gebeurt dat door enthousiaste gebruikers die het pakket kennen en bij voorkeur aan de hand van informatie van derden. Een nieuwe poging wagen is mogelijk, maar begin klein. En als je verstandig bent, begin je op je Kladblok, zodat je eerst aan de inhoud kan werken totdat er een redelijk goed artikel staat. Daarna kan je een of meer mensen vragen om dat te beoordelen, om je te helpen, om het daarna over te laten zetten naar de hoofdnaamruimte. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 22 mei 2018 17:29 (CEST)

Melding van Woensdag23[bewerken]

Beste Woensdag23, Filter ging terecht af, maar uw beoogde bewerking was wel in orde. Op welke pagina trof u de verouderde link(s) aan? Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 23 mei 2018 14:23 (CEST)

Melding van 84.192.122.100[bewerken]

ik schreef haar kindertijd erbij maar het is niet aangepast

bedankt

  • Ten eerste werd de toevoeging op de verkeerde plek geplaatst en ten tweede was de opmerking over de kindertijd encyclopedisch niet relevant. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 1 jun 2018 09:54 (CEST)


Melding van 95.97.54.226[bewerken]

Melding van Eliasbloem[bewerken]

 • Melding door: Eliasbloem (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Geen opgave
 • Soort verandering:
 • Reden misbruikfilter:
 • Opmerking: Eliasbloem (overleg) 5 jun 2018 17:35 (CEST)
  • Alle filters zijn terecht en correct afgegaan. Code academy en Codeacademy zijn niet hetzelfde. Als je een artikel Code academy aanmaakt, dan wordt er niet gekeken naar Codeacademy. De andere 2 pagina's hadden geen categorie, dus dat was ook terecht. Mbch331 (Overleg) 5 jun 2018 19:07 (CEST)

Melding van 62.195.167.216[bewerken]

Melding van 62.195.167.216[bewerken]

 • Melding door: 62.195.167.216 (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Mitch Henriquez || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: Hij riep niet dat hij een wapen bij zich had maar dat hij een 'big gun' (grote snikkel) had
 • Reden misbruikfilter: Bedenkelijke termen o.i.d
 • Opmerking: Waarom een bedenkelijke vertaling van Amerikaans slang laten staan? Heeft al tot rare misverstanden aanleiding gegeven. Voor de radio hoorde ik een mevrouw beweren dat de situatie voor de agenten wel erg penibel was omdat er 'met een geweer gedreigd was'?!? 62.195.167.216 5 jun 2018 22:27 (CEST)
  • Uit de context blijkt dat u snikkel niet als scheldwoord gebruikt, echter het filter kan de context niet bepalen. Dat is iets wat een mens moet bepalen. Het filter is dus correct (snikkel is een mogelijk scheldwoord), maar onterecht (uit de context blijkt het geen scheldwoord te zijn) afgegaan. Mbch331 (Overleg) 6 jun 2018 09:24 (CEST)

Melding van NMV91[bewerken]

Melding van Lander vanbesien[bewerken]

Melding van Gusta Olivier-Vonk[bewerken]

Geachte Wikipedia, Ik vond de volgende fouten in het artikel dat door onbekenden over mij in Wikipedia is gepubliceerd

Fouten in artikel:

- Inleiding 2de zin ….trouwde 20 mei 1955 met ..

- Bijschrift Video, Geboren 6 juni 1929

Voor en tijdens de oorlog; - 4de zin: Het gezin verhuisde naar Santpoort en ook daar…….. - 5de Zin : in 1937 liep Gusta ……

2de alinea beginnen met: In 1939 verhuisde het gezin Vonk naar Zwanenburg. Door de vooroorlogse vluchtelingen bij haar thuis,…..


Bibliografie - 2009 -(moet zijn) "JIJ?" , waarin ze vertelt over haar kindertijd met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.

Trivia: 4de en laatste zin moet zijn: Volgens het "gedenkboek Verzetsherdenkingskruis" uit 1985 is ze de jongste vrouw…….

Gusta Olivier-Vonk[bewerken]

Melding van Gusta Olivier-Vonk[bewerken]

Fouten in artikel

- Inleiding 2de zin ….trouwde 20 mei 1955 met ..

- Bijschrift Video, Geboren 6 juni 1929

Voor en tijdens de oorlog; - 4de zin: Het gezin verhuisde naar Santpoort en ook daar…….. - 5de Zin : in 1937 liep Gusta ……

2de alinea beginnen met: In 1939 verhuisde het gezin Vonk naar Zwanenburg. Door de vooroorlogse vluchtelingen bij haar thuis,…..


Bibliografie - 2009 -(moet zijn) "JIJ?" , waarin ze vertelt over haar kindertijd met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.

Trivia: 4de en laatste zin moet zijn: Volgens het "gedenkboek Verzetsherdenkingskruis" uit 1985 is ze de jongste vrouw…….

Melding van Zebair2024[bewerken]

Melding van 83.81.46.51[bewerken]

Melding van 84.80.70.123[bewerken]

Melding van Aeginatetra[bewerken]

Melding van 46.144.173.54[bewerken]

Dan klopt de melding toch? Het systeem ziet niet dat jij per ongeluk een fout maakt. Die detecteert alleen dat er een fout of ongeldige tekst is opgegeven. Nietanoniem (overleg) 28 jun 2018 15:21 (CEST)

Melding van 2A02:A03F:4EAE:FC00:985C:3A58:13F1:25FF[bewerken]

Melding van 84.87.111.104[bewerken]

Melding van 145.133.44.99[bewerken]

Letterlijke tekst waarin de lezer wordt aangesproken. Een citaat dus

Het filter kan niet zien dat het een citaat is. Het is dus terecht afgegaan. Nietanoniem (overleg) 10 jul 2018 17:06 (CEST)

Melding van Tijdslijn[bewerken]

 • Melding door: Tijdslijn (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Geen opgave
 • Soort verandering:
 • Reden misbruikfilter:
 • Opmerking: Tijdslijn (overleg) 16 jul 2018 20:04 (CEST)
  • Het filter ging af omdat de lezer rechtstreeks werd aangesproken ("kwebbelen"). Daarnaast is de tekst niet geschikt voor Wikipedia omdat er rechtstreeks werd overgenomen van websites als deze en deze. Er werd zelfs een copyright symbool meegekopieerd (Hans Kuijs 2012 ©). Dat is echt niet toegestaan. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 16 jul 2018 20:11 (CEST)

Melding van SeppeV[bewerken]

 • Melding door: SeppeV (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Nepwerk || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: Aanmaak van de pagina
 • Reden misbruikfilter: Dat ik de lezer persoonlijk aansprak met 'je, jij of u'. Dit is de melding: "Volgens een automatisch systeem probeert u een bewerking door te voeren waarin u de lezer van de artikeltekst direct aanspreekt met woorden zoals u, je, jij et cetera. Dit is in principe niet de bedoeling in een encyclopedie. Als dat niet het geval is of wanneer u enkel een citaat probeert te plaatsen waarin iemand wordt aangesproken, staat het u vrij om de bijdrage alsnog door te voeren. Maar als u de lezer in het artikel aanspreekt, pas dit dan eerst tekstueel aan en voer daarna pas uw bewerking door, mits dit geen vandalistische bewerking betreft."
 • Opmerking: Geen SeppeV (overleg) 19 jul 2018 15:05 (CEST)
  • Dergelijke zinnen passen niet in een encyclopedie, dus het filter is terecht afgegaan. Bovendien was de tekst overgenomen van elders en dat is niet toegestaan, zie ook Overleg gebruiker:SeppeV. Wikiwerner (overleg) 19 jul 2018 20:29 (CEST)

Melding van 94.227.134.239[bewerken]

Melding van 84.87.111.104[bewerken]

 • Melding door: 84.87.111.104 (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Dakar-rally 2012 || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: Toevoegen Belangijkste deelnemers en Alternatieve Klassementen. Verder nog wat kleine verbeteringen.
 • Reden misbruikfilter: Misbruikfilter: Kwebbelen
 • Opmerking: Dit is nu al de 3e keer dat ik zo'n melding krijg bij soortgelijke wijzigingen van Dakar-rally 20xx. Als het komt doordat er veel buitenlandse deelnemers mee doen met aparte tekens in hun naam dan is dit filter zeer onterecht, en als de punten onder het kopje Trivia niet goed verwoord zijn, dan is het naar mijn mening nog steeds niet zo erg dat er daarvoor een misbruikfilter voor de gehele wijziging moet worden gegeven. Ik vindt het jammer dat ik steeds van deze meldingen krijg, want mijn Nederlands is misschien niet helemaal perfect, maar dit zijn projecten waar ik meerdere dagen mee bezig ben en dan is het zonde dat ik na al dat werk als een vandaal wordt gezien. 84.87.111.104 4 aug 2018 01:16 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Daarnaast haalde je de afsluitende small-tags weg, zoals hier bovenaan. Dit levert incorrecte html op. Gelieve deze voortaan te laten staan. Wikiwerner (overleg) 4 aug 2018 16:16 (CEST)
  • Door een automatische melding word je niet direct als vandaal gezien. Het filter heeft alleen geconstateerd dat er bepaalde bewerkingen zijn verricht. Nietanoniem (overleg) 5 aug 2018 10:42 (CEST)
   • Maar waardoor gaat het filter af en is er iets aan te doen? Wikiwerner (overleg) 5 aug 2018 12:02 (CEST)
    • Op de pagina van het filter filter17 zie je op welke woorden het filter afgaat. Bij een grote lap tekst is er altijd een kans dat 1 van die woorden gebruikt, maar dan op een correcte manier. Het filter let niet op context, enkel op het woord. Hoogstwaarschijnlijk is er niets aan de hand, maar moet het filter zo blijven om wel moedwillig gebruikte 'verkeerde' woorden op te merken. Nietanoniem (overleg) 5 aug 2018 17:36 (CEST)

Melding van 2A02:A03F:5EC0:1A00:D68:64A7:711E:316E[bewerken]

Melding van 82.74.116.41[bewerken]

Melding van Father of Lies[bewerken]

 • Melding door: Father of Lies (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Running tour || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: Verving Nuweg met WIU
 • Reden misbruikfilter: ''' Volgens een automatisch systeem probeert u een melding dat een pagina is aangemeld op de verwijderlijst te verwijderen van een artikel. Deze melding staat bovenaan de pagina tussen en , bijvoorbeeld {{wiu}}, {{weg}} of {{ne}}. De melding geeft aan dat het artikel verbeterd moet worden om op Wikipedia te kunnen blijven staan, of dat het onderwerp niet geschikt is. Wel doen: Het artikel verbeteren en ervoor zorgen dat het artikel aan bovenstaande punten voldoet. Kijk daarbij goed ook naar wat gemeld wordt op de verwijderlijst, en neem zonodig aan de discussie deel. Lukt het verbeteren niet meteen, dan kan je altijd om hulp vragen in onze helpdesk. Na twee weken neemt een moderator een beslissing over het artikel. Niet doen: De melding van het artikel verwijderen. Als u de melding per ongeluk hebt verwijderd, plaats dan "{{weg}}" bovenaan het artikel of klik op "Wijzigingen bekijken" en plaats de oorspronkelijke melding terug. Meer informatie: Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.
 • Opmerking: Kan niet voorbij de melding komen Father of Lies (overleg) 22 aug 2018 12:40 (CEST)
 • Opmerking: Ik mag deze pagina ook niet fixen, want dan krijg ik dezelfde meldingen :(
Dan moet je het sjabloon boven aan de pagina niet weghalen. Nietanoniem (overleg) 22 aug 2018 13:21 (CEST)
Hoe moet ik dan een nuweg omzetten naar weg? Father of Lies (overleg) 22 aug 2018 14:34 (CEST)
In dit geval niet. Dat is aan de afhandelend moderator. Er staat al een {{weg}} bovenaan de pagina. Een andere gebruiker heeft daar een {{nuweg}} aan toegevoegd. Dan is het afwachten hoe een moderator oordeelt. Mbch331 (Overleg) 22 aug 2018 19:14 (CEST)
Wat je in dit geval had moeten doen, was niet de weg toevoegen en in een latere edit de nuweg verwijderen. Je had de nuweg direct moeten verwijderen met het toevoegen van de weg. Dan heb je dat probleem niet. Inmiddels heeft iemand anders het al opgelost. Mbch331 (Overleg) 22 aug 2018 19:16 (CEST)
Ik was de plaatser van de Nuweg, kreeg daarna de feedback dat het een weg moest worden. En dat is dus niet mogelijk? - Father of Lies (overleg) 22 aug 2018 19:17 (CEST)
Nee, toen ik de nuweg wou veranderen in de weg kreeg ik de melding. Ik kon wel de weg bij de nuweg zetten. Toen ik die opsloeg ging ik er vanuit dat ik dan wel de weg kan verwijderen, dit omdat de melding zegt dat er een sjabloon moet blijven staan. Maar toen had ik er dus twee die ik niet weg kon halen. Father of Lies (overleg) 22 aug 2018 19:21 (CEST)
Ik heb de staat van de pagina gecontroleerd op het moment dat het filter afging en op dat moment stond er zowel een {{nuweg}} als een {{weg}}. Het filter kan niet zien wie de sjablonen toegevoegd heeft. Die kan alleen zien wie er probeert een verwijdersjabloon te verwijderen. Mbch331 (Overleg) 22 aug 2018 19:24 (CEST)

Melding van Father of Lies[bewerken]

Melding van 86.83.120.154[bewerken]

Melding van 2001:983:BDBB:1:AC02:6E32:4512:5AE6[bewerken]

Je probeerde het nominatiesjabloon bovenaan de pagina Porsche 911 GT1 weg te halen. Dat mag niet en is daarom niet mogelijk voor nieuwe gebruikers. Wikiwerner (overleg) 10 sep 2018 19:38 (CEST)

Melding van 99.203.129.71[bewerken]

Filter terecht afgegaan. Zoals stond aangegeven werd geprobeerd een sjabloon te verwijderen. Nietanoniem (overleg) 11 sep 2018 14:59 (CEST)

Melding van Ginny7891[bewerken]

Filter is terecht afgegaan wegens aanmaken cyberpest/scheldpagina's. Nietanoniem (overleg) 11 sep 2018 14:52 (CEST)

Melding van 125.165.19.37[bewerken]

Melding van 80.61.104.250[bewerken]

Melding van Evelyne - Gentrepreneur[bewerken]

Melding van 80.117.252.44[bewerken]

Melding van Berthie-sce[bewerken]

Melding van XXBlackburnXx[bewerken]

Melding van Spreadthesticker[bewerken]

Melding van 213.125.161.147[bewerken]

Melding van Oxygene7-13[bewerken]

Melding van JoostGro[bewerken]

Melding van MARCMOLENAAR[bewerken]


Melding van KlaasZ4usV[bewerken]

Ik denk niet dat het misbruikfilter kan zien dat de gebruikersnaam gewijzigd is. Lijkt mij dus een terechte melding van mogelijk misbruik. Nietanoniem (overleg) 18 okt 2018 11:06 (CEST)
Het is een bot geweest die grootscheeps homoniemen heeft verwijderd zonder een doorverwijzing achter te laten. Een moderator heeft rücksichtslos mijn oude GP met wat subpagina's verwijderd in plaats van alsnog door te laten verwijzen waardoor o.a. hier een rode link verscheen. Opgelost door een doorverwijzing naar mijn huidige naam te maken. Vermoedelijk is dit op nog meer plaatsen misgegaan en zijn onbedoelde rode links ontstaan. Het kan natuurlijk zijn dat ik het enige "slachtoffer" van dit soort acties ben, maar dat lijkt me stug. Hoe dan ook: het was geen misbruik, maar juist het oplossen van onterechte roodkleuring. Dank voor je reactie, Nietanoniem. Collegiale groeten uit Osdorp, Klaas `Z4␟` V:  21 okt 2018 14:12 (CEST)

Melding van Hippo300[bewerken]

 • Melding door: Hippo300 (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Leonne Zeegers
 • Soort verandering: Ik wilde een Wikipedia-pagina publiceren over Leonne Zeegers, de eerste Nederlander die officieel geregistreerd staat als genderneutraal. Het is een objectieve pagina met alleen nette taal.
 • Reden misbruikfilter: ???????
 • Opmerking: Hippo300 (overleg) 20 okt 2018 21:09 (CEST)
Bij dergelijke onderwerpen is het onvermijdelijk dat het filter afgaat. Daarom wordt er slechts gewaarschuwd in plaats van geblokkeerd. Hetzelfde geldt bijvoorbeel voor pagina's over kanker. Wikiwerner (overleg) 22 okt 2018 20:29 (CEST)

Melding van Berniepaintings[bewerken]

In het filterlogboek kan ik geen meldingen vinden. Gezien de gebruikerspagina denk ik dat er Engelse tekst is geplaatst. Nietanoniem (overleg) 25 okt 2018 11:48 (CEST)
Meldingen zijn in dit geval terug te vinden door te kijken naar het filterlogboek op gebruikersniveau (snelste weg, klik op bijdragen en daarna op filterlogboek). En de meldingen waren verder terecht. Mbch331 (Overleg) 26 okt 2018 21:21 (CEST)

Melding van 77.61.203.227[bewerken]

Melding van Maxsiebenga[bewerken]

Alle meldingen zijn correct afgegaan, zoals ook duidelijk blijkt uit de omschrijving van die meldingen. Nietanoniem (overleg) 15 nov 2018 12:15 (CET)

Melding van 2A02:1812:1E38:AD00:FD46:2E77:FBC0:15F0[bewerken]

Melding van 31.149.145.170[bewerken]

Melding van 84.30.164.167[bewerken]

Vanwege de impact die dit onderwerp kan maken.

 • Filter ging af bij poging een telefoonnummer te plaatsen. Magere Hein (overleg) 25 nov 2018 06:20 (CET)

Melding van 2A02:1810:8596:4700:75DE:D834:9E79:3108[bewerken]

i was writing wen it said i was being inappropriate

And you were. This is the Dutch language Wikipedia. Any other language is inappropriate, and the word you used is inappropriate too. Kind regards, Magere Hein (overleg) 25 nov 2018 11:30 (CET)

Melding van Anoniem1234512345[bewerken]

Het filter is terecht afgegaan. De toevoeging was onzinnig. Kattenkruid (overleg) 26 nov 2018 00:00 (CET)

Melding van BNNVARA documentaires[bewerken]

 • Melding door: BNNVARA documentaires (overleg · bijdragen · blokkeerlogboek · filterbewerkingen)
 • Pagina: Elena Lindemans || overleg | gesch | log | misbruikfilter
 • Soort verandering: Paar jaar geleden is ook al geprobeerd een pagina aan te maken (toen door 'gebruiker Jorg Boendermaker) maar die is nooit goed afgemaakt of goedgekeurd? (Titel gebruiker bleef maar staan). Omdat nu wel een goede pagina te maken hebben we de tekst gekopieerd (want 'elena Lindemans' stond gek genoeg nog niet in het zoeksysteem van Wikipedia en kon nu worden aangemaakt, door die fout?) en geactualiseerd.
 • Reden misbruikfilter: er werd gezegd dat de tekst lijkt op geklets. Mogelijk komt dat door 1 citaat (uit juryrapport)? Ik kan proberen wat er gebeurt als ik die weghaal?
 • Opmerking: BNNVARA documentaires (overleg) 27 nov 2018 14:38 (CET)Het zou mooi zijn als deze Wikipedia-pagina wordt gepubliceerd. Dank.
Het filter is waarschijnlijk afgegaan op het woord Hallo in de titel Hallo wereld, hier olieramp. Het woord Hallo wordt vaak gebruikt in onzinbewerkingen maar in dit geval dus niet. Ik kan verder geen ongewenste tekst ontdekken. Wel is je gebruikersnaam ongewenst. Verder zal je de oorspronkelijke schrijver moeten vermelden als je tekst kopieert en zal de pagina mogelijk worden beoordeeld op relevantie. Kattenkruid (overleg) 27 nov 2018 15:29 (CET)

Melding van TjerkBos[bewerken]

Melding van 217.100.223.202[bewerken]

Grote hoeveelheid spaties toegevoegd. Volkomen terecht dat het filter is afgegaan en dat wist je zelf ook wel. Nietanoniem (overleg) 10 dec 2018 16:02 (CET)

Melding van 37.153.235.132[bewerken]

Melding van 82.72.178.27[bewerken]

ik maak rustig een pagina, krijg ik dit jezus

Melding van Driemaagden[bewerken]

 Een opmerking was dat er een emoticon in de tekst zou staan. Dat emoticon heb ik niet kunnen vinden.

De tweede opmerking betrof het direct aanspreken van de lezer. Dat gebeurt in een citaat en het zou jammer zijn dat te vervangen door 'u'.

met vriendelijke groet,

Laurine ter Keurst Driemaagden

Melding van GerraltKroon[bewerken]

Melding van FFB1972[bewerken]