Wikipedia:Theehuis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:Nederlandse Teahouse)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Teahouse-project op de Engelstalige Wikipedia werd begonnen door medewerkers van de Wikimedia Foundation en is een van de geslaagde projecten om beginners op Wikipedia op hun gemak te stellen. Ze kunnen vragen stellen, kletsen en ideeen opdoen wat ze willen doen en hoe dat kan. De opzet is om nieuwkomers die dat willen in contact te brengen met ervaren Wikipedianen en ze te behouden voor Wikipedia. Doelgroepen zijn onder meer ouderen, gebruikers met weinig technische kennis en vooral vrouwen. Toen we met een groep aan volwassenen lesgaven in het Wikipedia bewerken, viel ons op dat deelnemers meestal niet hun weg vonden in de Wikipedia-gemeenschap en dat ze aarzelden om een Coach aan te vragen.

Op zaterdag 2 november 2013 heeft Tim Moritz Hector een presentatie gehouden over Teahouse tijdens de Wikimedia Conferentie Nederland 2013.

Tijdens de conferentie is van gedachten gewisseld over het starten van een Teahouse op de Nederlandstalige Wikipedia. Als aandachtspunten werd meegegeven de gemeenschap er vanaf het begin bij te betrekken en een gelokaliseerde naam (bijvoorbeeld Terrasje) te kiezen in plaats van de Engelstalige naam.

Zie de overlegpagina.