Wikipedia:Ontmoeten/Plaatsgevonden/2014

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Donderdag 9 januari: Schrijfbijeenkomst bij Afrika-Studiecentrum Leiden[bewerken | brontekst bewerken]

Net als 17 december wordt er dan gewerkt aan Afrika-gerelateerde maar ook andere artikelen en afbeeldingen. Plaats: Pieter de la Courtgebouw computerzaal 1A32 Faculteit Sociale Wetenschappen, Wassenaarseweg 52, 2333 AK Leiden tel 071 - 527 33 54, op 3 minuten lopen van het Centraal Station Leiden, PC-zaal 1A32. Tijd: 10-13 uur. Liefhebbers van Wikipedia in het algemeen en experts zijn hartelijk welkom. Deze bijeenkomst valt onder het project Wikipedians in special residence van de Werkgroep Speciale Wetenschappelijke Bibliotheken. Zie Wikipedia:GLAM en Wikipedia:GLAM/Wikipedians in Special Residence/Afrika-Studiecentrum. Daar staan suggesties voor artikelen en kun je je desgewenst opgeven. Tot ziens op 9 januari! Hansmuller (overleg) 19 dec 2013 16:58 (CET), huiswikipediaan Afrika-Studiecentrum 12/2013-01/2014[reageer]

Zaterdag 18 januari 2014: Nieuwjaarsborrel[bewerken | brontekst bewerken]

Nieuwjaarsborrel bij het Nationaal Archief en de Koninklijke Bibliotheek

Graag nodigen wij (Wikimedia Nederland) alle leden, vrijwilligers, donateurs en relaties uit voor de nieuwjaarsborrel. Wij zijn dit jaar te gast bij het Nationaal Archief in Den Haag. Daar is onder andere de vaste tentoonstelling ‘Het geheugenpaleis - met je hoofd in de archieven’ te bezichtigen.

Kijk hier voor meer informatie voor meer informatie over het programma. De nieuwjaarsborrel wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief.

De nieuwjaarsborrel is op zaterdag 18 januari 2014, van 13:00 tot 17:45. Adres: Prins Willem Alexanderhof 20, 2595 BE Den Haag (direct naast het Centraal Station) Vooraf aanmelden is noodzakelijk, en kan hier.

Graag ontvangen wij uw aanmelding voor 16 januari. U ontvangt van ons een definitieve bevestiging van uw aanmelding. Tot dan! SindyM3 (overleg) 17 dec 2013 14:31 (CET)[reageer]

Samenreistip: Groepsretour. Nee, ik heb geen aandelen, het lijkt me gewoon leuk om veel (nieuwe) mensen bij de nieuwjaarsborrel te ontmoeten. Knipoog Gr. RONN (overleg) 19 dec 2013 14:53 (CET)[reageer]

Startbijeenkomst: Wiki Loves Earth[bewerken | brontekst bewerken]

De Nederlandse natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia. De afgelopen jaren heeft Wikimedia Nederland met succes de foto­wedstrijd Wiki Loves Monuments georganiseerd. Inmiddels zijn er van 85% van de Nederlandse Rijksmonumenten foto’s beschikbaar en is de fotowedstrijd tot 2 keer toe uitgeroepen tot grootste fotowedstrijd ter wereld. Deze succesformule gaan we dit jaar toepassen op een ander onderwerp: de natuur in Nederland. In 2014 gaan we ons inzetten om de informatie over Nederlandse natuurgebieden op Wikipedia en Wikimedia Commons aan te vullen en te verbeteren.

We roepen natuurliefhebbers op om foto’s van natuur te maken én om de Wikipedia­ artikelen over de Nederlandse natuur te verbeteren en aan te vullen. Geheel nieuw: we willen mensen ook uitdagen om de bijbehorende natuurgeluiden vast te leggen en te uploaden: kwakende kikkers, de roep van een uil en de branding van de zee.

Ook meedenken of meewerken aan dit nieuwe project? Kom dan naar de startbijeenkomst op dinsdag 11 maart van 19:30 tot 21:30 (Kantoor Wikimedia Nederland, Mariaplaats 3 in Utrecht). Kijk hier voor meer informatie over het project. SindyM3 (overleg) 20 feb 2014 10:38 (CET)[reageer]

Schrijfbijeenkomst ATRIA Amsterdam[bewerken | brontekst bewerken]

Bij Atria, kennisinstituut voor emancipatie te Amsterdam houden we een tweede schrijfbijeenkomst op vrijdag 14 maart 2014 (aanmelding gewenst). Iedereen welkom, ook mensen met foto's, geen Wikipedia ervaring nodig! Hansmuller (overleg) 6 mrt 2014 13:52 (CET)[reageer]

3 mei Nationaal Park Weerribben-Wieden[bewerken | brontekst bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zaterdag 3 mei 2014 aanwezig in Nationaal Park Weerribben-Wieden om officieel het startsein te geven voor Wiki Loves Earth, kom je ook? Het evenement begint om 13:00 in het Buitencentrum Weerribben-Wieden van Staatsbosbeheer (52° 48′ 25″ NB, 5° 55′ 40″ OL) met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens maken we een rondvaarttocht door het Nationaal Park onder begeleiding van de schipper en fotograaf, die advies zal geven over de compositie van natuurfoto’s. Na de excursie komen we terug in het Buitencentrum, waar de mogelijkheid wordt geboden om meteen je foto's te uploaden naar Wikimedia Commons. Kijk hier voor het volledige programma en om je in te schrijven voor dit evenement.

Wiki Loves Earth[bewerken | brontekst bewerken]

Fotoworkshop in NP Drentsche Aa[bewerken | brontekst bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 25 mei 2014, de dag van het Nationaal Park, aanwezig in NP Drentsche Aa voor een fotoworkshop, kom je ook?

Het evenement begint om 14:30 uur in het Eetcafé-Zalencentrum "De Aanleg" met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens krijgen we een rondleiding gegeven door een gids en voorziet de fotograaf u van advies over de compositie van natuurfoto's. Na de excursie komen we terug in Eetcafé-Zalencentrum "De Aanleg" waar deelnemers worden geholpen bij het uploaden van de genomen foto’s naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia.

Fotoworkshop in NP Utrechtse Heuvelrug[bewerken | brontekst bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 25 mei 2014, de dag van het Nationaal Park, aanwezig in NP Utrechtse Heuvelrug voor een fotoworkshop, kom je ook? Schrijf je snel in!

Het evenement begint om 12:45 uur in Molecaten Landgoed Ginkelduin met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens krijgen we een rondleiding gegeven door een gids en voorziet de fotograaf u van advies over de compositie van natuurfoto's. Na de excursie komen we terug in Molecaten Landgoed Ginkelduin waar deelnemers worden geholpen bij het uploaden van de genomen foto’s naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia.

Workshop Geluiden opnemen in NP Sallandse Heuvelrug[bewerken | brontekst bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 25 mei 2014, de dag van het Nationaal Park, aanwezig in NP Sallandse Heuvelrug voor een workshop Geluiden opnemen, kom je ook? Schrijf je snel in!

Het evenement begint om 12:45 uur in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug met een workshop ‘Geluiden opnemen'. Vervolgens gaan we samen het park in om geluiden in het Nationaal Park op te nemen. Na de parkwandeling komen we terug in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug waar deelnemers uitleg krijgen over het uploaden van geluiden op Wikimedia Commons, de beeld én geluidenbank van Wikipedia.

Wikipedia-schrijfmiddag over vrouwen en kunst - Amsterdam[bewerken | brontekst bewerken]

Op zaterdag 17 mei is de tweede schrijfsessie bij de Appel over vrouwen en kunst. Zie de projectpagina voor meer informatie en een link voor inschrijvingen!

Wikizaterdag 24 mei 2014[bewerken | brontekst bewerken]

Wikipedia:Educatieprogramma: WikiZaterdag met workshop verkennend onderzoek naar mogelijkheden van een Wikipedia Educatieprogramma in Nederland. Het idee is een workshop te houden. De deelnemers worden in een brown paper sessie gevraagd om input. Enerzijds over hun beeld van de huidige situatie. Anderzijds over hun beeld van de toekomstige situatie. Waarvan? Van het gebruik van Wikpedia in het hoger onderwijs. Jouw aanwezigheid en bijdrage helpt Wikimedia Nederland bij de ontwikkeling en opzet van een educatieprogramma. Ik zou het zeer op prijs stellen als je hier tijd voor kunt maken.

9 juni 2014 - schrijfworkshop in Nationaal Park De Alde Feanen[bewerken | brontekst bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op maandag 9 juni 2014, aanwezig in Nationaal Park De Alde Feanen voor een schrijfworkshop. In het thema van Wiki Loves Earth zullen wij tijdens deze schrijfworkshop aandacht schenken aan artikelen over de Nederlandse natuur op Wikipedia. Schrijf ook mee op 9 juni. We starten om 12:30 in het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen (Koaidyk 8a, te Earnewâld) en sluiten af om 16:30. Tussendoor zullen we natuurlijk het Nationaal Park in gaan om van de prachtige natuur in De Alde Feanen te genieten! Schrijf je nu in.

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 15 juni, aanwezig in NP Drents-Friese Wold voor een fotoworkshop, kom je ook? Geef je dan snel op! Hier vind je meer informatie.

Het evenement begint om 12:45 uur in Schaapskooi en Infocentrum Huenderhoeve met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens krijgen we een rondleiding gegeven door een gids en voorziet de fotograaf u van advies over de compositie van natuurfoto's. Na de excursie komen we terug in Schaapskooi en Infocentrum Huenderhoeve waar deelnemers uitleg krijgen over het uploaden van foto's naar Wikimedia Commons.

21 juni 2014 - brainstorm WMNL-jaarplan 2015[bewerken | brontekst bewerken]

Wil je meepraten met bestuur, leden en vrijwilligers over het jaarplan 2015 van Wikimedia Nederland? Je bent welkom op 21 juni op het Wikimediakantoor in Utrecht. We zullen kijken naar de voortgang m.b.t. de vastgestelde Strategie 2013-2015 en we zijn benieuwd naar je ideeën voor 2015. Je kunt je aanmelden op de WikiZaterdag-pagina, maar gewoon langskomen mag natuurlijk ook.

Zomerborrel 28 juni NLLGG[bewerken | brontekst bewerken]

Voor de geïnteresseerden: er is een zomerborrel bij de Nederlands Linux-gebruikersgroep op zaterdag 28 juni in Utrecht.

Zondag 6 juli: Wiki-picknick Eindhoven[bewerken | brontekst bewerken]

Logo
Logo

Wikimedia's jaarlijkse picknick, vindt dit jaar plaats op 6 juli. In deze gedachte is iedereen welkom in Eindhoven voor een gezellige dag. Bij zon buiten, bij regen binnen. Pannenkoeken en fris is voorzien. Je wordt uitgenodigd om in goede studententraditie iets lekkers mee te brengen. Aanhang is welkom. Wifi is beschikbaar. Dus:

Heb je ook zin om te komen, laat het dan vooral hieronder even weten. Aanmelden is niet verplicht, maar maakt het makkelijker en leuker.

Uiteindelijk aanwezig: Romaine, Taketa, Ad Huikeshoven, 1Veertje, Edoderoo, Nederlandse Leeuw, GerardM, Mbch331, Naor, DDJJ, Effeietsanders, Ronn, Ziko, Spider, Wammes Waggel en Natasja.

Foto's staan hier: c:Category:Wiknic Eindhoven 2014

Ja, leuk ik kom![bewerken | brontekst bewerken]

 1. Romaine (overleg) 23 jun 2014 21:44 (CEST) - schitterend idee![reageer]
  Mijn aanhang bestaat uit twee grote Limburgse vlaaien, zodat niemand nog een excuus heeft niet te komen. Lach Gezicht met tong uit de mond
 2. Taketa (overleg) 23 jun 2014 21:49 (CEST)[reageer]
 3. Ad Huikeshoven (overleg) 25 jun 2014 19:35 (CEST)[reageer]
 4. Vera (talk) 26 jun 2014 13:28 (CEST)[reageer]
 5. ed0verleg 1 jul 2014 13:55 (CEST)[reageer]
  ze waren er thuis nogal verbolgen over dat het huis zo lekker naar kaneelbroodjes ruikt, en ze er niet van mogen eten ;-)
 6. Nederlandse Leeuw (overleg) 26 jun 2014 22:31 (CEST) Sowieso!![reageer]
 7. Mbch331 (Overleg) 29 jun 2014 10:20 (CEST) Waarom ook niet. Is toch vlakbij.[reageer]
  -- Maan Meis 29 jun 2014 12:06 (CEST) Wimbledon en voetbal zijn beiden spannend[reageer]
 8. Frank Hendriks 29 jun 2014 15:34 (CEST) Let's do this![reageer]
 9. SRientjes (overleg) 1 jul 2014 13:44 (CEST)[reageer]
 10. DeniseJ. - WMNL (overleg) 1 jul 2014 16:59 (CEST) Ben er tegen 15.00 uur[reageer]
 11. Effeië T.Sanders 2 jul 2014 19:09 (CEST)[reageer]
 12. RONN (overleg) 5 jul 2014 14:25 (CEST) Relatief gezien is het natuurlijk naast de deur en ik heb jullie al zó lang niet gezien. Knipoog[reageer]
 13. Ziko (overleg) 5 jul 2014 16:01 (CEST)[reageer]
 14. Spider (overleg) 5 jul 2014 18:50 (CEST)[reageer]

Misschien[bewerken | brontekst bewerken]

 1. Sjoerd de Bruin (overleg) 23 jun 2014 21:50 (CEST) Ligt eraan of ik dan al in Rotterdam ben. Anders is het ietsjes te ver reizen.[reageer]
  JurgenNL (overleg) 23 jun 2014 22:55 (CEST)[reageer]
 2. Wammes Waggel (overleg) 23 jun 2014 23:13 (CEST)[reageer]
 3. Rehgina (overleg) 24 jun 2014 07:40 (CEST) aus Aachen[reageer]
  FakirNLoverleg twijfel...
 4. Spinster (overleg) 25 jun 2014 11:13 (CEST) Leuk! Maar nog niet 100% zeker, het zijn drukke tijden.[reageer]
 5. FakirNLoverleg stem verplaatst van nee, helaas.

Nee, helaas[bewerken | brontekst bewerken]

 1. Inertia6084 - Overleg 27 jun 2014 01:22 (CEST) Ik zou geen Wikipediaan weten die ik zou willen ontmoeten, ook al zouden er 100 mensen komen.[reageer]
  Heb je mij nog niet ontmoet. ;-P -- Maan Meis 29 jun 2014 11:49 (CEST)[reageer]
  Oh ja, ik vergat jou nog. Een 'micromeeting kan ook' :-) Inertia6084 - Overleg 2 jul 2014 20:25 (CEST) [reageer]
  FakirNLoverleg stem verplaatst van misschien.
 2. JurgenNL (overleg) 1 jul 2014 14:02 (CEST) Gaat niet lukken helaas.[reageer]
 3. Caseman 3 jul 2014 08:52 (CEST) helaas, heb al wat anders[reageer]
 4. Patrick 3 jul 2014 11:17 (CEST) Erg leuk idee, helaas ditmaal voor mij niet...[reageer]
 5. Joostlek (overleg) 3 jul 2014 15:33 (CEST) Ouders willen me niet brengen :[[reageer]
 6. jan van reusel moet zondagnamiddag 6 juli werken, anders was ik heel graag 1s komen kennismaken! jan (overleg) 3 jul 2014 17:21 (CEST)[reageer]
 7. Guppey2000 3 jul 2014 21:35 (CEST) Moet werken, jammergenoeg...[reageer]
 8. Dartelaar [geef een gil!] 3 jul 2014 21:39 (CEST) Toch niet picknicken op de zondag van de Wimbledon-finale. Zóver gaat mijn enthousiasme voor Wikipedia niet meer. Misschien probeer ik es een wikizaterdag in de nabije toekomst.[reageer]
 9. LucasdB (overleg) 4 jul 2014 20:51 (CEST) Ik vind mezelf nog TE jong om te komen, ben overigens nog maar 12.[reageer]
 10. -- Maan Meis 5 jul 2014 00:15 (CEST)[reageer]
 11. Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 5 jul 2014 20:10 (CEST) - Nou zeg, ik ga niet vanuit belgië komen zeg :P. Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 5 jul 2014 20:10 (CEST)[reageer]
 12. Bart Versieck (overleg) 5 jul 2014 21:36 (CEST) Idem dito![reageer]
 13. Ciell 6 jul 2014 12:32 (CEST) Veel plezier![reageer]
 14. Helaas! Jane023 (overleg) 6 jul 2014 14:58 (CEST)[reageer]

WikiZondag op locatie: 31 augustus 2014[bewerken | brontekst bewerken]

Op 31 augustus zet het Bonnefantenmuseum in Maastricht haar deuren open voor Wikipedianen en Wikimedianen. Na een korte inleiding wordt er een speciale rondleiding gegeven, daarna is er ruim gelegenheid om verder te praten in het museumcafé. Geef het op de verenigingswiki even aan als je komt.

Vergadering voorbereiding Wikimedia België[bewerken | brontekst bewerken]

Op 4 september om 18:00 hebben we in Gent een vergadering ter voorbereiding van de oprichting van Wikimedia België. Zie voor meer informatie op: wmbe:Ontmoetingen. Romaine (overleg) 4 sep 2014 12:00 (CEST)[reageer]

Algemene Ledenvergadering Wikimedia Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

De twintigste Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Wikimedia Nederland is op zaterdag 20 september 2014 in Utrecht voor de vaststelling van jaarplan en begroting 2015.

 • Tijd: zaterdag 20 september 2014, 13:30 tot 17:00 uur
 • Locatie: Se7en, Mariaplaats 7, Utrecht (voorheen Poort van Kleef)

Wiki Takes... Leuven - fototocht Wiki Loves Monuments[bewerken | brontekst bewerken]

Het team van Wiki Loves Monuments in België en Luxemburg organiseert op 28 september een Wiki Takes... fototocht in de stad Leuven om het cultureel erfgoed aldaar op de foto te zetten. Leuven heeft een groot aantal monumenten waarvan we op Wikipedia nog geen foto hebben. Toch willen we op Wikipedia graag zichtbaar maken welke monumenten er in deze stad zijn. Daar willen we wat aan doen.

Op 28 september gaan we daarom op pad om deze stad op de foto te zetten. In verschillende groepjes van 2 of 3 personen volgen we een looproute door de stad om de monumenten aldaar te fotograferen. Ieder groepje krijgt een lijst mee van monumenten op die route. Meer details volgen ter plaatse. Na afloop is er een gelegenheid om wat te drinken op onze kosten en de dag te bespreken.

Meer informatie is te vinden op de website wikilovesmonuments.be.

Ja, ik kom![bewerken | brontekst bewerken]

Andere info van de website:

Het is de bedoeling dat de fototocht uiterlijk tot een uur of vijf loopt.

Jij kunt meedoen! Meldt je aan via: info-at-wikilovesmonuments.be

Alvast enkele aandachtspunten:

 • Samenkomst om 13:00 aan de voorzijde (centrumzijde) op het plein van Station Leuven, vertrek om 13:15
 • Neem een fototoestel mee!
 • Van deelnemers wordt verwacht dat de gemaakte foto's nog in deze maand geüpload worden als onderdeel van Wiki Loves Monuments.

Wees welkom!

WikiCon - conferentie in Keulen[bewerken | brontekst bewerken]

De WikiCon 2014, de grootste bijeenkomst van de Duitstalige Wikipedia-gemeenschap en die van haar zusterprojecten wordt dit jaar gehouden van 3 tot 5 oktober in Keulen. Naast lezingen en avond-evenementen zullen ook een aantal excursies naar musea en attracties in Keulen worden aangeboden. Wij zouden het verwelkomen en het zou ons verheugen als we Wikipedianen van de nabijgelegen Beneluxlanden als gasten konden verwelkomen. Tot 31 augustus 2014 is een aanmelding incl. hotelreservering mogelijk via dit formulier. Natuurlijk kun je ook alsnog op korte termijn besluiten te komen, maar als je dan meerdere dagen daar wilt blijven moet je zelf een slaapplek regelen. De nodige informatie over de accommodatie en de conferentie is hier te vinden. Als je vragen hebt: via info-at-wikicon.org helpen wij je graag. Wij verheugen ons op je komst. Namens het organisatieteam, Geolina & Romaine

Workshop en Prijsuitreiking WLE[bewerken | brontekst bewerken]

De komende twee jaar blijft de natuur centraal staan bij Wikimedia Nederland. Na de succesvolle afronding van de foto- en geluidwedstrijd Wiki Loves Earth gaan we onder de nieuwe naam ‘Project Natuur’ verder. Meer informatie over dit project en de bijbehorende activiteiten, die op 5 oktober geïntroduceerd worden, vind je op de verenigingswiki.

Op zondag 5 oktober is in het Naturalis in Leiden een schrijfworkshop Wikipedia en de prijsuitreiking voor de Nederlandse foto- en geluidenwedstrijd Wiki Loves Earth. Voor de workshop Wikipedia is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: inschrijving is mogelijk via dit formulier. Zowel mensen met als zonder ervaring zijn welkom. Ter plekke wordt gezorgd voor voldoende begeleiding en is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de uitgebreide collectie naslagwerken van het museum.

Ook voor de prijsuitreiking is het nodig om je vooraf in te schrijven: bij beide activiteiten is het mogelijk om de activiteit te combineren met een bezoek aan het museum.

Ja, ik kom![bewerken | brontekst bewerken]

Let op dat inschrijvingen alleen geldig zijn via de formulieren!
Naar de workshop:

 1. Ciell 6 sep 2014 22:47 (CEST)[reageer]
 2. JurgenNL (overleg) 7 sep 2014 20:32 (CEST)[reageer]
 3. Dick Bos (overleg) 7 sep 2014 21:22 (CEST)[reageer]

Naar de prijsuitreiking:

 1. Grijz (overleg) 7 sep 2014 09:46 (CEST)[reageer]
 2. HenkvD (overleg) 7 sep 2014 18:58 (CEST)[reageer]
 3. Dick Bos (overleg) 7 sep 2014 21:22 (CEST)[reageer]

Wikimedia Conferentie Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Op zaterdag 1 november organiseert de Vereniging Wikimedia Nederland de zevende editie van de Wikimedia Conferentie Nederland. De conferentie is een eendaags evenement en draait ditmaal om het onderwerp "Vinden & Verbinden". Vele puzzelstukjes bij elkaar maken onze Wikimedia-projecten één geheel. In het Wikipedia logo komt deze gedachte heel duidelijk naar voren. Wanneer er één stukje ontbreekt is het project niet compleet en moet er worden gezocht naar de missende link, dat kan individueel maar dat kan ook samen. Blijf op de hoogte van de vorderingen via ons programmaoverzicht en schrijf je in.

Foto's: c:Category:Photographs taken during the WCN 2014
Presentaties: c:Category:WCN 2014
Programma: wmnl:WCN 2014

Schrijfcursus beginners: 11 november 2014, 13:00 - 17:00 uur[bewerken | brontekst bewerken]

Heeft u nog nooit een bewerking op Wikipedia gedaan? Dan is deze cursus voor u. De basisbeginselen van Wikipedia zullen worden uitgelegd en u zult uw eerste bewerkingen doen. De locatie is: De Zeeuwse Bibliotheek (Foyer) Kijk hier voor het volledige programma en aanmelding.

Wikipedia in Bibliotheek Eemland in Amersfoort: 14 november, 10:00 - 13:00 uur[bewerken | brontekst bewerken]

Ook deze tweede vrijdag van de maand is er weer een open inloopbijeenkomst in het Eemhuis in Amersfoort. Zowel beginnende bewerkers als ervaren Wikipedianen zijn van harte welkom. Altijd al eens de stap willen maken naar het bewerken van Wikipedia, of een van de andere Wikimedia-projecten? Dan is nu je kans om kennis te maken in een inspirerende omgeving. Zie ook de projectpagina.

Oprichtingsbijeenkomst Wikimedia België in de salons van de Voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers[bewerken | brontekst bewerken]

Logo Wikimedia België
Logo Wikimedia België
De locatie: Wetstraat 12
We hebben de eer u uit te nodigen op de viering van de officiële oprichting van Wikimedia België vzw.


Wikimedia België vzw werd door de wereldwijde Wikimedia Foundation erkend als de Belgische afdeling van de foundation die de diverse Wiki-projecten ondersteunt en bevordert, om de wereld een universele gratis toegankelijke bron van vrije informatie te geven.

Deze viering heeft plaats op woensdag 19 november 2014 om 15:00 uur in de salons van de Voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, Wetstraat 12, Brussel.


Gelieve uw aanwezigheid te willen bevestigen op het e-mailadres wmbe-at-wikimedia.org

Wij verhopen u daar te mogen ontmoeten.

Namens het bestuur van Wikimedia België,

Romaine (overleg) 30 okt 2014 20:16 (CET)[reageer]

PS:

Schrijfcursus gevorderden: 25 november 2014, 13:00 - 17:00 uur[bewerken | brontekst bewerken]

Heeft u al eens een Wiki pagina bewerkt? Of bent u al actief op Wikipedia? Dan is deze cursus voor u. Deelnemers aan de cursus van 11 november kunnen ook deelnemen aan deze cursus. Er is plaats voor maximaal 30 personen. De locatie is: Ontvangstzaal Zeeuws Museum, Abdij Middelburg in Middelburg hier voor het volledige programma en aanmelding.

26 november 2014: Prijsuitreiking Wiki Loves Monuments in België & Luxemburg[bewerken | brontekst bewerken]

Logo Wiki Loves Monuments
Logo Wiki Loves Monuments

In de afgelopen weken heeft de jury de foto's bekeken en beoordeeld en is tot een uitslag gekomen. Er zijn meer dan 2500 foto's ingezonden en daarvan zijn de tien beste foto's bepaald. Aan de inzenders van deze tien foto's reiken we op 26 november 2014 een prijs uit. Ook hebben we enkele extra prijzen te vergeven.

De prijsuitreiking vindt plaats op 26 november 2014 bij het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium in Brussel en begint om 19:00. Ontvangst vanaf 18:30. Na afloop zijn er hapjes en drankjes en kan er met elkaar nagepraat worden.

Meer informatie is te vinden op onze website en op de wiki van Wikimedia België:


Laat voor 26 november weten of je komt via wmbe-at-wikimedia.org.

Tot ziens bij de prijsuitreiking!

Namens het team van Wiki Loves Monuments in België en Luxemburg, Romaine (overleg) 13 nov 2014 05:25 (CET)[reageer]

13 december 2014: Workshop online communiceren[bewerken | brontekst bewerken]

Workshop online communiceren

13 december 2014 - 13:30 - 17:00 in Se7en, in het centrum van Utrecht.

Binnenkort vindt er een workshop online communiceren plaats, die voor de gebruikers van de Nederlandstalige Wikipedia wordt georganiseerd, en waar door verscheidene gebruikers uit de gebruikersgemeenschap om gevraagd is.

Tijdens de workshop zullen er twee sprekers spreken, een die ervaring heeft met online communicatie en e-coaching, en een van de Nederlandse Vereniging van Autisme. Zij zullen dieper ingaan op het online communiceren in het algemeen en de omgang van moeilijke gebruikers in het bijzonder.


De mogelijke doelgroepen binnen onze gebruikersgemeenschap zijn talrijk:

 • vandalismebestrijders
 • OTRS-ers
 • Leden van de ArbCom
 • Moderatoren


Maar ook gebruikers die geïnteresseerd zijn, zijn zeker ook welkom, uiteindelijk communiceert iedereen op Wikipedia online, en valt daarmee ruimschoots binnen de doelgroep.

Naast de presentatie van de sprekers is er ook ruimte voor een discussie of het stellen van vragen. We sluiten de dag af met een borrel en bij voldoende animo kunnen we aansluitend op eigen kosten in Utrecht iets gaan eten.

Wil je komen, geef je dan op dit formulier op.

Je kunt daarnaast ook hieronder aangeven dat je komt, als je dat graag wilt.

Adres locatie:

Se7en
Mariaplaats 7
3511 LH Utrecht
route

Aanwezig[bewerken | brontekst bewerken]

Relevante links[bewerken | brontekst bewerken]