Wikipedia:Ontmoeten/Plaatsgevonden/2017

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  • 2 maart workshop: Wikimedia Commons en auteursrechten
  • 4 maart bijeenkomst Vrouwen bij de Universiteit van Amsterdam
  • 8 maart Wikipedia workshop bij het Flipje en Tiel museum

25 maart: schrijfdag Rijnlandoffensief bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945[bewerken | brontekst bewerken]

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseert op 25 maart een schrijfdag over het Rijnlandoffensief. Het programma begint om 11.00 uur (inloop 10.30). Inschrijven kan tot 22 maart via info-at-bevrijdingsmuseum.nl.

31 maart: fotodag Egmond aan Zee[bewerken | brontekst bewerken]

Op vrijdag 31 maart organiseert de Bibliotheek Kennemerwaard een fotodag in Egmond aan Zee. De dag vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek.

1 april: fotodag Spoorzone Tilburg[bewerken | brontekst bewerken]

Op zaterdag 1 april organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant een fotodag in de Spoorzone van Tilburg. De dag vindt plaats van 10.00-15.30 uur.

8 april: Wikipedia-sessie over vrouwelijke hoogleraren bij KNAW[bewerken | brontekst bewerken]

Op zaterdag 8 april opent de KNAW haar deuren aan de Kloveniersburgwal 29 voor een Wikipedia-schrijfmiddag over vrouwelijke hoogleraren. De middag is toegankelijk voor beginnende én gevorderde schrijvers. Deelname is gratis, inschrijving vooraf is verplicht (er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar). Lees verder op de projectpagina.

13 april: terugkomavond Bibliotheek Midden-Brabant[bewerken | brontekst bewerken]

Op zaterdag 1 april organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant een fotodag in de Spoorzone van Tilburg. Op de terugkomavond op donderdag 13 april hebben de deelnemers de gelegenheid hun foto's te uploaden naar Wikimedia Commons. De avond vindt plaats tussen 18:00-21:00 uur.

Wikimania 11-13 augustus, Montreal[bewerken | brontekst bewerken]

Wikimania is de internationale conferentie over Wikipedia die jaarlijks op een ander continent plaatsvindt. Voor 2017 is gekozen voor Montreal, Canada. Op Wikimania worden er onder andere lezingen, discussies en workshops gehouden over de Wikimedia projecten. Meer informatie vind je op de wikimania2017 wiki. Inschrijvingen staan nu open.

Zoals wel vaker wordt Wikimania ook dit jaar weer vooraf gegaan door een hackathon.

Eupen-excursie[bewerken | brontekst bewerken]

Wikipedia:Aachen organiseert:

De volgende supra-regionale Wikipedia-excursie van de Akense Wikipedia-gemeenschap vindt plaats op 16 september 2017 naar Eupen
We zouden heel blij zijn met uw deelname!

Voor details, planning en bezoek programma, zie w:de:Wikipedia:Aachen#Exkursion nach Eupen und anschließender Stammtisch

Als de themedag in Eupen uw interesse heeft, voegt u zich dan toe op de deelnemerslijst op w:de:Wikipedia:Aachen#Exkursion nach Eupen und anschließender Stammtisch voor de planning (voor de rondleiding en tafelreservering in het restaurant) en voeg de pagina toe aan uw volglijst, zodat u altijd op de hoogte bent van eventuele wijzigingen. Met vriendelijke groet,

Namens de gemeenschap van Aken, ArthurMcGill (Diskussion) 10:10, 24. Aug. 2017 (CEST)

Wiki takes Leiden 17 september[bewerken | brontekst bewerken]

Op zondag 17 september brengen we een bezoek aan de monumentale stad Leiden, van 13:45-16:45 uur. Van veel gebouwen zouden we graag detailfoto's willen hebben! Ook hier wandelen we onder leiding van een ervaren stadsgids, maar is er wederom volop de gelegenheid tot het maken van foto's voor Wiki Loves Monuments.

Inschrijven kan via dit formulier.

Hierbij een aantal resultaten [1]

Tuin van Kapitein Rommel 23 september[bewerken | brontekst bewerken]

Heb jij ook altijd al een foto's willen maken in de besloten Tuin van Kapitein Rommel in Castricum? Op 23 september krijgen we toegang in de ochtend, om foto's te maken voor Wikimedia Commons.

Inschrijven kan via dit formulier: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol=vol.

Schrijfweken Gelderland 2-15 oktober[bewerken | brontekst bewerken]

In het kader van de komende Schrijfweken over Gelderland, worden er in de provincie verschillende activiteiten georganiseerd:

Afbeeldingensprint Erfgoedcentrum Rozet, Arnhem, 28 oktober[bewerken | brontekst bewerken]

Help mee om afbeeldingen van het Erfgoedcentrum Rozet toe te voegen aan relevante artikelen op Wikipedia! Gedurende de dag is het ook mogelijk om aan te sluiten bij een van de andere activiteiten die worden georganiseerd in Rozet en in het centrum van Arnhem ter gelegenheid van de DAG van de Arnhemse geschiedenis. Meer weten en inschrijven? Kijk op de projectpagina!

Wikicafé Bibliotheek Midden-Brabant donderdag 2 november[bewerken | brontekst bewerken]

Op donderdag 2 november vindt de opstartbijeenkomst plaats voor een wikicafé in de Bibliotheek Midden-Brabant, Tilburg. Tijd: 19-21:00 uur. Aanmelden kan hier.

Wikimedia Conferentie Nederland 4 november[bewerken | brontekst bewerken]

Op onze bekende locatie in Utrecht op Hoog-Catherijne zal op 4 november dit jaar weer de Wikimedia Conferentie plaatsvinden. Een dag vol met Wikipedia, Commons, Wikidata, GLAM, Onderwijs en nog veel meer projecten die verband houden met Wikimedia.

Je kunt je nu inschrijven als deelnemer!

Ontmoeting met James Heilman zondag 5 november[bewerken | brontekst bewerken]

Na de Wikimedia conferentie is James Heilman nog in Nederland. Het plan bestaat om hem de dag na de conferentie rond te leiden in het Rijksmuseum Amsterdam en aansluitend te lunchen omgeving Leidseplein. Daarna is het plan via een stadswandeling naar CS te lopen. Hier kan je meer lezen over James Heilman en zijn activiteiten. Het zou leuk zijn als meer Wikipedianen James gaan ontmoeten. Je kan meedoen aan de lunch (op eigen kosten) en/of stadswandeling (kost niets). Als je dat wil schrijf je dan hier in. De details volgen later. Natuurlijk kan een ieder ook het Rijksmuseum bezoeken (ook op eigen kosten), maar daar is uiteraard weinig gelegenheid tot kennismaking of gesprek en kunnen we beter niet in een groep gaan.

Deelnemers aan de lunch[bewerken | brontekst bewerken]

Verzamelen in de passage onder het Rijksmuseum Amsterdam, noordzijde, aan de kant van de Stadhouderskade om 12.30. Wij lopen dan naar Restaurant Hans en Grietje, Spiegelgracht 27.

  1. Elly (overleg) 12 sep 2017 14:09 (CEST)[reageer]
  2. Grijz (overleg) 25 sep 2017 09:50 (CEST)[reageer]
  3. Jane023 (overleg) 5 nov 2017 11:38 (CET)...[reageer]

Deelnemers aan de stadswandeling[bewerken | brontekst bewerken]

Wandeling op Google Maps

  1. Elly (overleg) 12 sep 2017 14:09 (CEST)[reageer]
  2. Grijz (overleg) 25 sep 2017 09:50 (CEST)[reageer]
  3. Jane023 (overleg) 5 nov 2017 11:38 (CET)....[reageer]

WikiKerstzaterdag[bewerken | brontekst bewerken]

Op zaterdagmiddag 23 december is de laatste Wikizaterdag van 2017. Deze vindt plaats van 12.30 tot 17.30 het kantoor van Wikimedia Nederland. Deze Wikizaterdag wordt afgesloten met een gezellig borrel die rond 15.00 begint. Aanmelden kan hier