Wikipedia:Opinielokaal/Oudste mensen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Opiniepeiling
Onderwerp De relevantie van oudste mensen
Stelling Maakt het feit dat iemand de oudste man/vrouw van een land(sdeel) is, of is geweest, die persoon vermeldenswaard in de encyclopedie?
Begindatum 27 mei 2018 22:00 CEST
Einddatum 3 juni 2018 22:00 CEST
Keuzes Verscheidene
Coördinator Bob.v.R, SanderO
Overleg/opmerkingen Overleg op de overlegpagina tot en met 24 mei
Een opiniepeiling verzamelt meningen van Wikipediagebruikers over een bepaald onderwerp en heeft geen bindende kracht. Gebruik hiervoor een stemming.

Nadat er met regelmaat verhitte discussies plaatsvinden over de relevantie van oudste en heel oude mensen, vinden ondergetekenden het tijd om de gemeenschap om uitspraken te vragen. Doel van deze peiling is helder te krijgen in hoeverre de gemeenschap oudste mensen per land(sdeel) relevant acht.

Bij beide vragen zijn twee vormen van "ja" mogelijk. De coördinatoren hopen evengoed dat er na afloop een duidelijke uitspraak ligt. Mocht dat niet het geval zijn, dan zullen de stemmen van de eerste optie worden opgeteld bij die van de tweede, om te bezien of er een meerderheid is voor opname in lijsten, als die er niet is voor opname in artikelen.

Bij een stem kan een toelichting worden gegeven, maar we verzoeken jullie eventuele reacties op een stem of toelichting op de overlegpagina te plaatsen. Mocht dat niet gebeuren, dan zullen de coördinatoren deze reacties zelf verplaatsen.

De coördinatoren hebben de tijd tot 24 mei 2018 om 23:59 CEST ingeruimd voor overleg over deze peiling. Wij zijn voornemens de peiling zelf te laten starten op 27 mei 22:00 CEST. De peiling heeft een looptijd van een week.

Wij zullen de peilingspagina en de OP bijhouden en er beschikbaar zijn voor reacties en andere input. Vriendelijke groet, SanderO (overleg) 16 mei 2018 10:02 (CEST) & Bob.v.R (overleg) 16 mei 2018 14:39 (CEST)

Stelling 1[bewerken]

Maakt het feit dat iemand de oudste man of vrouw van een land is, of is geweest, die persoon vermeldenswaard in de encyclopedie? (NB: slechts een stem voor één van de opties mogelijk)

Ja, in een eigen artikel en in een lijst[bewerken]

  1. ...

Ja, in een lijst[bewerken]

  1. ...

Nee[bewerken]

  1. ...

Neutraal[bewerken]

  1. ...

NB: peiling is nog niet gestart

Stelling 2[bewerken]

Maakt het feit dat iemand de oudste man of vrouw van een groter landsdeel is, of is geweest, die persoon vermeldenswaard in de encyclopedie? Een groter landsdeel is bijvoorbeeld: Vlaanderen, Friesland, of Beieren. (NB: slechts een stem voor één van de opties mogelijk)

Ja, in een eigen artikel en in een lijst[bewerken]

  1. ...

Ja, in een lijst[bewerken]

  1. ...

Nee[bewerken]

  1. ...

Neutraal[bewerken]

  1. ...

NB: peiling is nog niet gestart