Wikipedia:Opinielokaal/Persoonlijk kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Persoonlijk kladblok[bewerken | brontekst bewerken]

Opiniepeiling
Onderwerp Kladblok
Stelling In de topregel, tussen 'Overleg' en 'Voorkeuren' moet een extra knop 'Kladblok' komen.
Begindatum 3 maart 2012
Einddatum 10 maart 2012
Keuzes voor, tegen of neutraal
Coördinator Erik Wannee
Opmerkingen Om iets uit te proberen maken veel gebruikers een kladpagina aan. Voor sommige mensen is dat om iets uit te proberen; voor anderen om ongestoord een nieuwe pagina te kunnen opbouwen.

Veel beginners weten niet hoe ze zo'n pagina kunnen aanmaken, en ook voor gevorderden is het makkelijk als hen altijd een eigen kladje met één muisklik ter beschikking staat. In de Engelstalige Wikipedia bestaat sinds enige tijd tussen de knoppen 'Overleg' en 'Voorkeuren' een extra knop 'My sandbox'. Het voorstel is om zo'n optie dus ook in de Nederlandstalige Wikipedia in te voeren.

Er was al een beperkte vóórdiscussie in 'De Kroeg'. Daarbij bleek dat weinigen voelen voor het letterlijk vertaalde 'Mijn zandbak', vandaar dat ik hier de term 'Kladblok' voorstel. Mocht je daar geheel anders over denken, schrijf het achter je stem.

Een opiniepeiling verzamelt meningen van Wikipediagebruikers over een bepaald onderwerp en heeft geen bindende kracht. Gebruik hiervoor een stemming.

De peiling is afgelopen. Er zijn 77 stemmen uitgebracht. De uitslag in percentages is als volgt: 68% vóór, 25% tegen, 8% neutraal.

Ik vat de overige inbreng van de stemmers hieronder samen:

  • Als er een dergelijke knop komt, is iedereen voor de naam 'Kladblok'. Voor de opties 'Mijn kladblok' of 'Zandbak' blijkt geheel geen draagvlak aanwezig. Eén persoon heeft enige twijfel over deze naam vanwege het bestaan van het Windows klembord), maar biedt geen alternatief voorstel.
  • 14 mensen pleiten ervoor om bij 'Voorkeuren' instelbaar te maken of men de knop 'Kladblok' te zien krijgt of niet. (Dit is overigens op de Engelstalige Wikipedia ook mogelijk.) Drie tegenstemmers geven aan dat ze onder die voorwaarde niet meer tegen zijn. Er zijn geen mensen die tegen deze optie zijn.
  • Drie mensen pleiten ervoor om de knop 'Kladblok' niet in de topregel te plaatsen maar in de linker marge. Daarbij merk ik op dat dit uitsluitend wordt bepleit door tegen- en neutraalstemmers.
  • Overige opmerkingen van de voorstemmers: ook handig voor ervaren gebruikers, bv. om (links naar) tooltjes te stallen of sjablonen uit te proberen. Eén persoon wil de pagina's voor iedereen bewerkbaar maken.
  • Overige opmerkingen van de tegenstemmers: Geen behoefte aan; nooit nodig geweest; met uitleg (persoonsgericht of in Hola-sjabloon) kan nu al een kladpagina aangemaakt worden; ervaren Wikipedianen weten de weg; er staan tòch al zoveel knoppen bovenaan; er worden veel zinloze pagina's gevuld voor eenmalige probeerseltjes waar later nooit meer iets mee gebeurt; er zijn andere functies waaraan misschien nog wel meer behoefte is.
  • Overige opmerkingen van de neutraalstemmers: mogelijkheid van zandbakken vermelden in hola-sjabloon.

Reactie van de inbrenger:[bewerken | brontekst bewerken]

Er blijkt een ruime 2/3 meerderheid te zijn vóór het voorstel. Daarbij is er een groot draagvlak om de knop uit te kunnen zetten bij 'voorkeuren', zoals dat ook in de Engelstalige Wikipedia kan. En waarom ook niet?

Ten aanzien van het voorstel om de knop niet in de topregel te plaatsen maar in de linker marge, lijkt mij dat inconsequent: De basispagina van Wikipedia is namelijk met een bepaald systeem opgezet: De topregel betreft persoonsgebonden zaken, de regel daaronder betreft paginagerelateerde zaken en de linker marge betreft zaken die voor iedereen gelijk zijn; in elk geval niet persoonsgebonden. Dus als we een individueel kladblok maken, past dat qua systematiek alleen in de topregel. Bovendien is het niet handig als een dergelijke knop in verschillend-talige Wikipedia's op andere plaatsen zit.

Ik lees dat enkele mensen schrijven dat er nooit behoefte aan een dergelijke knop geweest is. Dat lijkt me geen reden om de knop dus maar niet in te voeren. Tot 2000 was er kennelijk ook geen behoefte aan Wikipedia...
Ik zelf verwacht dat er wel degelijk behoefte aan bestaat, hoewel niet bij iedereen. Voor beginners kan het stimulerend zijn om een eigen testruimte te hebben waarin ze wat dingetjes kunnen uitproberen maar ook handigheidjes opslaan voor later gebruik. Bij de huidige algemene zandbak werkt dat niet, omdat die telkens weer geleegd wordt. Voor gevorderden (waartoe ik mijzelf reken) zie ik ook een behoefte. Om rustig een pagina aan te kunnen maken of bv. te vertalen zonder daarbij gestoord te worden door filters of nominaties. Maar ook om handige persoonlijke linkjes neer te kunnen zetten, wat velen nu op hun GP doen.
Uiteraard hebben nu veel mensen zelf ook wel één of meerdere kladpagina's, maar het nadeel daarvan is dat je daar niet een directe toegang toe hebt. Je moet dan zelf de naam van die pagina onthouden of op je GP of op een volglijst zetten.

Wat over de alternatieve voorstellen?
Het is uiteraard mogelijk om een beginner te wijzen op de zandbak en diegene een rode link voor te houden, maar dat moet dan telkens handmatig worden gedaan.
Het opnemen van een rode link in het Hola-sjabloon is een optie, maar hoeveel Wikipedianen hebben na verloop van tijd nog dat sjabloon op hun OP staan? Bij mij is het al heel lang naar het archief verhuisd. Men zou dus het Hola-sjabloon moeten bewaren, alleen met het doel om die link te bewaren.

Hoe kan aan de wensen van tegenstemmers tegemoet worden gekomen?
Het belangrijkste punt is dat de knop uit gezet moet kunnen worden. Dat blijkt mogelijk (en-WP). Nu we het toch over die optie hebben: Misschien moeten we dan consequent zijn en ook de knoppen 'Volglijst' en 'Bijdragen' uitschakelbaar maken. Mensen die graag zo min mogelijk knoppen op het scherm zien, kunnen dan nog meer zelf kiezen. Er zijn namelijk mensen die zelf wel op een andere manier bepalen welke pagina's ze willen volgen, en die nooit behoefte hebben om te zien wat ze zelf eerder hebben geschreven.
Ik weet niet hoe groot het probleem is dat er kladjes aangemaakt worden door eenmalige WP-bezoekers, die dan tot in de eeuwigheid zinloze opslagruimte in blijven nemen. Misschien is er toch een of ander schoonmaak-systeem te bedenken waarbij kladblokken van ex-gebruikers die een jaar geen enkele activiteit meer hebben getoond, verwijderd worden.

Hoe verder?
Ik ga uitzoeken hoe dit breed gesteunde voorstel ingang kan vinden. Daarbij rekening houdende met alle bijdragen van de stemmers. Ik heb geen idee of er een officiële stemming voor nodig is, of dat deze peiling al voldoende is. Erik Wannee (overleg) 11 mrt 2012 10:01 (CET)[reageer]

Voor de mensen die geen zin hebben om dit stuk tekst door te lezen: Je kunt deze knop snel verwijderen door middel van deze link - het is de onderste knop van het kopje 'weergave'. Grashoofd 17 mrt 2012 00:02 (CET)
Waarmee meteen gezegd is dat de knop inmiddels ingevoerd is. Ik wens iedereen die ervoor gestemd heeft, er veel plezier mee, en hoop dat de tegenstemmers hem snel wegklikken en er geen hinder van zullen hebben. Erik Wannee (overleg) 17 mrt 2012 11:45 (CET)[reageer]

 Nabrander [bewerken | brontekst bewerken]

Vooral de knop 'Bijdragen' is overbodig. Die staat al in het menuutje 'Hulpmiddelen' met de lading dekkende naam 'Gebruikersbijdragen'. Indien ik me niet vergis op alle pagina's binnen je persoonlijk afdeling van de gebruikersnaamruimte. Kunnen we dit als een (schrale) troost voor enkele tegenstanders beschouwen? ZeaForUs (overleg) 18 mrt 2012 11:49 (CET)[reageer]

Voor jou misschien ZeaForUs, maar ik druk zeer regelmatig op dat knopje rechtsboven terwijl ik op een artikel sta (om weer even wat te kopiëren/plakken vanuit een eerder gedane wijziging etc.). Verwijderen impliceert dat ik veel meer zou moeten klikken, voor mij persoonlijk niet gewenst. Elke gebruiker werkt weer anders, vergeet dat niet. Het is ook zo mooi dat je de meeste functies aan- en uit kunt zetten, dan is het voor iedere gebruiker vrij om te gebruiken wat hij/zij wil. Goudsbloem (overleg) 18 mrt 2012 17:07 (CET)[reageer]

Voor[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Woody|(?) 3 mrt 2012 19:02 (CET) Lijkt me een heel goed idee (ook om het 'Mijn Kladblok' ipv 'Mijn Zandbak/Sandbox' te noemen)[reageer]
  2. Davin (overleg) 3 mrt 2012 19:15 (CET) Kan ook voor de ervaren gebruiker handig zijn, bijvoorbeeld om je tooltjes en andere handige hulpmiddelen te stallen.[reageer]
  3. ZeaForUs (overleg) 3 mrt 2012 19:21 (CET) Als Davin. Ik voer ook weleens experimenten uit met sjablonen waar ik zo onhandig in ben en test softwarewijzigingen uit.[reageer]
  4. Bakel123 (overleg) 3 mrt 2012 19:27 (CET) Handig, slim, makkelijk.[reageer]
  5. FakirNLoverleg 3 mrt 2012 19:37 (CET), alle vandalen hun eigen kliederpagina. Hoeft niet te botsen met persoonlijk aanspreken.
  6. Menke (overleg) 3 mrt 2012 19:55 (CET) Er is best iets voor te zeggen: voor veel nieuwe gebruikers zou het wel een uitkomst zijn. Menke (overleg) 3 mrt 2012 19:55 (CET)[reageer]
  7. DimiTalen 3 mrt 2012 19:58 (CET)[reageer]
  8. Steven8585 (overleg) 3 mrt 2012 20:09 (CET) Baat het niet dan schaadt het niet.[reageer]
  9. Bonaber (overleg) 3 mrt 2012 20:32 (CET)[reageer]
  10. Hettie (overleg) 3 mrt 2012 21:22 (CET) Als 'ie maar geen "mijn kladblok" gaat heten, maar gewoon "kladblok".[reageer]
  11. Mezelf14 overleg 3 mrt 2012 21:30 (CET)[reageer]
  12. Teun Spaans 3 mrt 2012 21:56 (CET). Wel even nadeken over de naam: Kladblok klinkt ook een beetkje al notitieblok. Windows heeft ook een kladblok, wat meestal voor ascii tekst - zonder opmaak - wordt gebruikt, dus mensen associeren dat niet direct met uitproberen. Teun Spaans 3 mrt 2012 21:56 (CET)[reageer]
  13. Mbch331 (overleg) 3 mrt 2012 22:03 (CET)[reageer]
  14. YoshiDaSilva (overleg) 3 mrt 2012 22:59 (CET)[reageer]
  15. HarryPetersen (overleg) 3 mrt 2012 23:48 (CET) Maar ook per Wutsje.[reageer]
  16. SpeakFreeoverleg 4 mrt 2012 01:33 (CET)[reageer]
  17. 4ever(Overleg) 4 mrt 2012 09:21 (CET) Zie ook het idee van Wutsje.[reageer]
  18. Marcovdw ¿overleg? 4 mrt 2012 10:30 (CET) Goed idee![reageer]
  19. ook per Wutsje en (je kan dit al doen onder de vorm van een gebruikerspagina maar toch voor) Kinet9057 (overleg) 4 mrt 2012 10:36 (CET)[reageer]
  20. Arjan Groters (overleg) 4 mrt 2012 11:35 (CET) - Iig nuttiger dan het invoeren van 'goede' artikelen.[reageer]
  21. Goudsbloem (overleg) 4 mrt 2012 13:02 (CET) Wel graag met de mogelijkheid om dit in de voorkeuren uit en aan te kunnen vinken.[reageer]
  22. Night of the Big Wind (overleg) 4 mrt 2012 13:04 (CET) Als service zeker een goed idee[reageer]
  23. Rust in vrede, Diamant :(TBloemink overleg 4 mrt 2012 13:06 (CET) maar moet wel uit te zetten zijn[reageer]
  24. chrisN (overleggen) 4 mrt 2012 14:54 (CET) Alleen als het uitgezet kan worden via voorkeuren[reageer]
  25. PieterJanR (overleg) 4 mrt 2012 15:34 (CET)[reageer]
  26. Wouterjan(overleg) 4 mrt 2012 16:39 (CET) Had in het begin ook geen idee hoe waar ik zelf kon uit proberen. Lijkt me dus een prima plan.[reageer]
  27. STrek77 (overleg) 4 mrt 2012 17:11 (CET) Volledig voor. zie ook Help:Helpdesk#Misbruikfilter:_Experimenteren en Wikipedia:Misbruikfilter/Foutieve_meldingen#Melding_van_STrek77[reageer]
  28. Jethro 4 mrt 2012 19:27 (CET)[reageer]
  29. Kippenvlees (overleg‽) 4 mrt 2012 20:05 (CET)[reageer]
  30. Sir Iain overleg 4 mrt 2012 21:21 (CET), uit of aanzetten via de voorkeuren is een goed idee. Liefst uitzetten via de voorkeuren, want het is vooral handiger voor nieuwere gebruikers. Ook liever gewoon "kladblok", zonder "mijn".[reageer]
  31. JetzzDG (overleg) 5 mrt 2012 00:38 (CET)[reageer]
  32. DirkVE overleg 5 mrt 2012 10:19 (CET)[reageer]
  33. JoostB (overleg) 5 mrt 2012 10:31 (CET)[reageer]
  34. --CaseyTaz (overleg) 5 mrt 2012 14:35 (CET)[reageer]
  35. netraaM5 mrt 2012 14:54 (CET), maar per Sir Iain: zonder "mijn" voor kladblok.[reageer]
  36. Mits opt-out zoals Wutsje hieronder voorstelt. Mijn eerste intuïtie is, dat dit wikipedia laagdrempeliger maakt voor beginners. Flyingbird 5 mar 2012 15:09 (CET)
  37. Hemoglobin (overleg) 5 mrt 2012 19:27 (CET)[reageer]
  38. Porsche-one overleg 5 mrt 2012 20:00 (CET) - het was mij ook al opgevallen op de Engelse Wikipedia en het lijkt mij een goed idee.[reageer]
  39. Josq (overleg) 5 mrt 2012 20:40 (CET) Maar wel met deze kanttekening: vrije licentie, dus voor iedereen bewerkbaar. Geen parkeerplaats voor auteursrechtenschendingen of getrol.[reageer]
  40. Jan Oosterhuis 6 mrt 2012 07:57 (CET)Spoorjan[reageer]
  41. Freaky Fries (Overleg) 6 mrt 2012 08:59 (CET) Ervaren gebruikers kunnen hem altijd weghalen met een stukje javascript, css of een optie in de voorkeuren.[reageer]
  42. JanB (overleg) 6 mrt 2012 09:51 (CET) Met uitzetmogelijkheid en zonder 'mijn'.[reageer]
  43. Mar(c). [O] 6 mrt 2012 15:33 (CET) Zeker fijn voor de beginnende gebruiker. Inderdaad met uitschakeloptie in de voorkeuren, en gewoon "Kladblok" (zonder "mijn").[reageer]
  44. Dinosaur918 (overleg) 6 mrt 2012 22:05 (CET) Fantastisch! Ik ben volledig voor dit idee.[reageer]
  45. I90Christian (overleg) 7 mrt 2012 22:07 (CET)[reageer]
  46. Koosg (overleg) 8 mrt 2012 16:06 (CET)[reageer]
  47. Wouter (overleg) 8 mrt 2012 22:01 (CET) Met de naam kladblok graag. Zo mogelijk standaard "noindex" voor zoekmachines. Ik gebruik mijn kladpagina vooral om een pagina die mogelijk verwijderd gaat worden en ik toch belangrijk vind, op mijn gemak compleet te herschrijven. Als het klaar is kopieer ik het naar de "echte" pagina.[reageer]
  48. Edjeleeuwarden (overleg) 8 mrt 2012 22:34 (CET) Gewoon kladblok lijkt me prima.[reageer]
  49. Lidewij (overleg) 9 mrt 2012 21:29 (CET)[reageer]
  50.  —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  9 mrt 2012 23:13 (CET)[reageer]
  51. LLTSU (overleg) 10 mrt 2012 11:48 (CET)[reageer]
  52. Erik Wannee (overleg) 11 mrt 2012 10:01 (CET)[reageer]

Tegen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Richardkw (overleg) 3 mrt 2012 19:09 (CET) Waarom eigenlijk? Zijn er zoveel mensen met een kladblok dan? Ik hoef er geen en dus ook geen extra knop.[reageer]
  2. Olivier Bommel 3 mrt 2012 19:11 (CET) Kun je ook zelf aanmaken, met een regel uitleg snappen beginners ook hoe je een kladblok aanmaakt. 't werkt bijna net zo als het aanmaken van een kliederpagina[reageer]
  3. C (o) 3 mrt 2012 19:14 (CET) - Op zich een speels idee, maar ik denk dat het enkele problemen gaat opleveren. Het beste is om gewoon en direct de gebruiker een linkje te verschaffen en hem kort uit te leggen hoe het werkt. Dat doe ik zelf ook altijd.[reageer]
  4. .marc. (overleg) 3 mrt 2012 19:49 (CET). Nutteloze schermvervuiling.[reageer]
  5. --Denkhenk (overleg) 3 mrt 2012 20:11 (CET) Geen goed idee. Hoe het ook genoemd wordt. Ervaren gebruikers weten de weg. Onhandig, niet slim en ongemakkelijk (chaotisch). Vandalen gaan op dit moment gewoon hun eigen weg, omdat die weg voor hen geopend blijft.[reageer]
  6. ♠ Troefkaart (overleg) 3 mrt 2012 20:24 (CET) Is beperkt houdbaar, wie meer ervaring krijgt heeft dit op den duur niet meer nodig terwijl de link blijft staan, uitleg geven zoals Capaccio al doet is beste oplossing[reageer]
  7. Grashoofd (overleg) 3 mrt 2012 23:23 (CET) - Geen behoefte aan nóg een knop.[reageer]
  8. Wutsje 3 mrt 2012 23:33 (CET) - Tegen, tenzij gebruikers de mogelijkheid krijgen om bij hun voorkeuren aan te vinken dat ze het linkje naar die persoonlijke oefenruimte niet te zien krijgen.[reageer]
    Goed idee. DimiTalen 4 mrt 2012 08:43 (CET)[reageer]
    Voor Voor dit idee 4ever(Overleg) 4 mrt 2012 09:21 (CET)[reageer]
    Mee eens Olivier Bommel 4 mrt 2012 14:20 (CET)[reageer]
  9. Qampina 4 mrt 2012 10:32 (CET) Per Blueknight (bij Neutraal). Een rode kladblok-link maken in het hola-sjabloon.[reageer]
  10. ErikvanB (overleg) 4 mrt 2012 17:16 (CET) - Tamelijk overbodig (weer een extra knop, hoewel Wutsjes idee dat enigszins verzacht), zorgt voor weer een berg nodeloze onzinpagina's van één of twee keer ingelogde en daarna nooit meer terugkomende vandalen, etc.[reageer]
  11. Rubentj 1 (overleg) 4 mrt 2012 18:36 (CET) per ErikvanB, dit creëert een hele hoop extra, vaak zinloze pagina's. Er is nooit nood aan geweest, dus ik zie het ook niet als noodzakelijk om achter onze Engelstalige mede-wikipedianen te huppelen.[reageer]
  12. Vdkdaan (overleg) 5 mrt 2012 13:28 (CET)[reageer]
  13. JurriaanH overleg 5 mrt 2012 20:32 (CET) Overbodig. Het idee van Wutsje is nog wel een redelijke tegemoetkoming[reageer]
  14. aleichem 6 mrt 2012 11:02 (CET)[reageer]
  15. Maasje ? 6 mrt 2012 14:55 (CET) Per Wutsje. Men dient m.i., net als op wiki-en, over de mogelijkheid te beschikken dit in de persoonlijke voorkeuren aan of uit te zetten.[reageer]
  16. --__ wester 6 mrt 2012 15:08 (CET) Ik zie echt het nut er niet van in om dat zo prominent te vermelden. Er zou inderdaad een optie moeten zijn om het te verbergen.[reageer]
  17. Roelzzz 6 mrt 2012 16:51 (CET)[reageer]
  18. Wikiklaas (overleg) 6 mrt 2012 01:34 (CET) Wat ik niet begrijp: hoe gaat dat werken? Een extra knop bovenaan een bestaande pagina geeft niet de mogelijkheid een nieuw artikel in je eigen naamruimte te beginnen.[reageer]
    Kijk maar op de Engelstalige WP waar het nu al bestaat: Het is een nieuw artikel in je naamruimte. Klik op 'My sandbox' en je kunt meteen iets beginnen. Erik Wannee (overleg) 6 mrt 2012 07:25 (CET)[reageer]
    Ik heb gezien hoe het werkt. Maar je kunt op die manier alleen maar een pagina aanmaken met de titel "User:Yourname/Sandbox". Zou veel handiger zijn als je ook de mogelijkheid had om dan zelf een titel voor de pagina op te geven, zodat je de pagina "User:Yourname/Yourtitle" zou kunnen aanmaken. En zo'n mogelijkheid kan volgens mij ook wel gemaakt worden in het menu aan de linkerkant. De bovenkant is al best vol. En die blijft bij scrollen ook niet in beeld dus da's geen reden om de knop daar neer te zetten. - Wikiklaas (overleg) 7 mrt 2012 00:55 (CET)[reageer]
  19. Croonstad (overleg) 8 mrt 2012 13:58 (CET) In tegenstelling tot de andere knoppen rechtsboven (Overleg, Volglijst e.d.) zal Zandbak niet vaak gebruikt worden. Het is dus een nutteloze knop die niet zo opzichtig hoeft te zijn. Er zijn veel meer zaken die zo'n knop zouden kunnen gebruiken en qua gebruik gelijk zullen staan aan de Zandbakpagina. Als voorbeeld een knop om te zien aan welke artikelen behoefte is, zoals Gebruiker:ErikvanB onderaan op deze pagina zegt.[reageer]

Neutraal[bewerken | brontekst bewerken]

  1. VanBuren (overleg) 3 mrt 2012 19:24 (CET) -- als het doorgaat dan graag de link onder "Hulpmiddelen" in de linker kolom, en niet bovenaan.[reageer]
  2. BlueKnight 3 mrt 2012 20:44 (CET) Mogelijkheid tot zandbakken in eigen ruimte vermelden in hola-sjabloon, door alvast daar een rood link te tonen op basis van gebruikersnaam, bijv.: Gebruiker:Jan/Kladblok .[reageer]
  3. Dqfn13 (overleg) 3 mrt 2012 22:21 (CET) Per Bleuknight. Wel handig zo'n eigen pagina, maar om er nou een eigen knopje voor te maken... weet niet of het nou zo handig is. Idee van VanBuren staat mij ook zeer aan. In ieder geval liefst niet bovenaan de pagina.[reageer]
  4. Kleuske (overleg) 4 mrt 2012 10:28 (CET) Blueknights oplossing lijkt me de betere.[reageer]
  5. Gertjan R 4 mrt 2012 13:39 (CET) Maakt me weinig uit, maar ik zie de noodzaak er niet van in, en dan zou ik het aantal knoppen gewoon beperkt houden.[reageer]
  6. Agora (overleg) 8 mrt 2012 14:13 (CET) En ik maar denken dat we experimenterende nieuwe gebruikers naar de zandbak doorverwezen :)[reageer]

Commentaar[bewerken | brontekst bewerken]

Tegen de opt-out functie die Wutsje voorstelt lijkt me vrijwel geen bezwaar mogelijk, die opt-out mogelijkheid lijkt me dus zeker erg nuttig. Is die er ook op de Engelse wiki bij deze functionaliteit? Mvg, Bas (o) 4 mrt 2012 11:45 (CET)[reageer]

ja deze optie is aanwezig op de engelse wikipedia (ze staat bij mijn voorkeuren) --Kinet9057 (overleg) 4 mrt 2012 11:58 (CET)[reageer]
Correctie: op en:wiki is het juist een opt-in-gadget ("Add a "my sandbox" link to the personal toolbar area"). Wutsje 4 mrt 2012 15:27 (CET)[reageer]
Maar hij staat wel automatisch aan, blijkbaar. DimiTalen 4 mrt 2012 15:43 (CET)[reageer]
Gewoon automatisch aan bij nieuwe gebruikers. En misschien bij niet ingelogde gebruikers een link naar de standaard zandbox? En dan in voorkeuren de mogelijkheid om hem uit te zetten. Is een keer werk en daarna geen last meer van. Wouterjan(overleg) 4 mrt 2012 16:44 (CET)[reageer]

Zou dit onderwerp niet in stemming gebracht moeten worden voordat het geïmplementeerd mag worden? (formeel gezien). Aangezien de stelling wel deze kant op gaat. JetzzDG (overleg) 8 mrt 2012 03:53 (CET)[reageer]

Uhm... Dit is de eerste keer dat ik zo iets organiseer, en omdat mijn inbreng in de Kroeg op veel bijval bleek te kunnen rekenen, wilde ik dat wat meer in kaart brengen. Daarvoor kreeg ik de suggestie om dat met een peiling te doen, wat ik meteen gedaan heb.
Ik weet dat een stemming 'zwaarder' is, maar ik heb geen idee of het nu nodig is om deze hele peiling (in een iets aangepaste versie, waarbij zeker ook de veelgevraagde optie komt om de knop 'uit' te kunnen zetten) over te doen met een stemming. Ik heb sowieso nog niet echt zicht op wat er hierna met de uitslag gedaan kan worden. Wie heeft hier verstand van en kan me adviseren? Erik Wannee (overleg) 8 mrt 2012 09:14 (CET)[reageer]

Naam van de knop[bewerken | brontekst bewerken]

Niet nodig de toevoeging 'mijn'. Spreekt vanzelf door de plaatsing tussen Overleg en Voorkeuren.

Wat WouterJan zegt klopt. Ik ben niet echt nieuw, maar het systeem weet dat niet :-) Als we het sandbox noemen wordt het voor de SULlen heel makkelijk: Zie mijn in een minuut of twee aangemaakte kladblok.
ZeaForUs (overleg) 5 mrt 2012 12:30 (CET)[reageer]

Extra[bewerken | brontekst bewerken]

Weet je wat we ook kunnen doen? Bovenaan een extra knop voor ieder artikel dat nog niet bestaat maar waar wel sterk behoefte aan is. Op die manier zie je meteen welke lemma's nog ontbreken en volstaat één simpele muisklik om ze aan te maken. --ErikvanB (overleg) 5 mrt 2012 04:37 (CET)[reageer]

Beste Erik,
Wat heeft dat met deze peiling te maken als ik met alle respect zo vrij mag zijn dat te vragen? ZeaForUs (overleg) 5 mrt 2012 10:58 (CET)[reageer]
Daarvoor hebben we Wikipedia:Gewenste artikelen en de Hotlist. En daarover gaat deze peiling niet. Erik Wannee (overleg) 8 mrt 2012 15:17 (CET)[reageer]