Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na 38 dagen botmatig verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Titel Shere Khan (Kipling)[bewerken]

Naar aanleiding van het gebruik van haakjes in de titel. JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 6 sep 2018 18:48 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Shere Khan (Kipling)

Effen en oneffen als het over getallen gaat[bewerken]

Advies omtrent de vertaling van Evil number en Odious number - Daaf Spijker (overleg) 11 sep 2018 19:16 (CEST)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Café Exact

Eerdere relaties met E personen[bewerken]

Over het al of niet vermelden van de eerdere relaties van Eva Jinek is (weer) een editwar ontstaan. Helaas lijkt niet iedereen te zoeken naar een werkbaar compromis. Overleg vindt plaats op Overleg:Eva Jinek. - Bob.v.R (overleg) 12 sep 2018 22:44 (CEST)

Bronnen[bewerken]

Op deze pagina ben ik in discussie met gebruiker Rwbest over wat voor bronnen zijn toegestaan op biografieën. Ik ben van mening dat deze niet-primair en betrouwbaar dienen te zijn, Rwbest vindt dat te streng. De discussie zit in een steeds vervelender wordende spiraal, dus graag input van derden. CaAl (overleg) 13 sep 2018 07:35 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Mark Z. Jacobson

Gelijkvormigheid van scheepsmodellen[bewerken]

Niet erg encyclopedisch ingericht artikel zonder onafhankelijke bronnen. Wie weet raad? JanB46 (overleg) 16 sep 2018 12:40 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg: Gelijkvormigheid van scheepsmodellen

Febelfin of Belgische Federatie van de Financiële Sector[bewerken]

Graag discussie welke naam we gebruiken. Akadunzio (overleg) 16 sep 2018 23:00 (CEST)

parameter parvorde van het sjabloon taxobox[bewerken]

Hallo,

Ik heb een kleine analyse toegepast hoe het sjabloon taxobox wordt gebruikt en ben zo vrij geweest wat wijzigingen aan te brengen omdat er evidente fouten in de parameters bleken te zijn.
Wat nu o.a. nog rest is dat er 109 woorden zijn waarin staat: parvorder = Aeolidida.
Nu is parvorder een onbekende parameter bij het sjabloon taxobox en er verschijnt dan ook niets op het scherm.
De parameter parvorde bestaat wèl en dus bestaat het vermoeden dat hier slechts sprake is van een schrijffout.
Nu heb ik totaal geen verstand van taxonomie en laat dus graag eventuele wijzigingen over aan meer deskundige personen.
De parameter parvorde treedt alleen op samen met de waarden: Aeolidida Dendronotida Euarminida

Het zal inderdaad een verschrijving zijn. Overigens is het gebruik van zoveel rangen dubieus: normaal zou zijn alleen de voornaamste rangen, klasse, orde, familie, etc. - Brya (overleg) 17 sep 2018 20:21 (CEST)
Maar waar moet de discussie plaatsvinden? –bdijkstra (overleg) 18 sep 2018 21:38 (CEST)
Het is opgelost, de typfouten zin de genoemde artikelen (in 2 ervan niet aangetroffen) zijn verbeterd. Wel eens met Brya, trouwens. Lymantria overleg 22 sep 2018 14:53 (CEST)

Regels rondom privacy van levende personen[bewerken]

Onder dat kopje werd van gedachten gewisseld over ondermeer het wel of niet met naam en toenaam opnemen van relaties van de betrokkene. Dit is een veel besproken thema en de discussiedeelnemers hebben sterke meningen. De duiding van de relevante richtlijnen (WP:BLP en WP:NPOV) lijkt dit keer maar een conclusie toe te laten (t.w.: niet opnemen). Met deze oproep hoop ik dat die conclusie nog breder kan worden gedragen (of weerlegd kan worden). Zwitser123 (overleg) 18 sep 2018 21:36 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Eva_Jinek#BLP

Nederlandse namen voor Friese plaatsen archaïsch?[bewerken]

PDZ124169 voegt aan een tamelijk groot aantal artikelen over Friese plaatsen deze zinsnede toe: "De Nederlandse naam is te komen vervallen en kan in feite als archaïsch worden beschouwd". Ik heb hierop een reactie gegeven op zijn overlegpagina. Het lijkt mij verstandig dat ook andere collega's hier kennis van nemen en hun oordeel geven. Gouwenaar (overleg) 20 sep 2018 20:59 (CEST)

Belangrijke toevoeging is hier dat het plaatsen uit de gemeente Dantumadiel betreft, welke zelf aangeeft dat de Nederlandstalige namen zijn komen te vervallen (Bron hiervoor staat in de betreffende artikelen vermeld). We spreken dus niet van zowel een Nederlandse als Friese naam met laatstgenoemde als officiële, maar van een (officieel gezien) uitsluitend Friese naamgeving. PDZ124169 (overleg) 20 sep 2018 21:05 (CEST)
Discussie graag op de gelinkte overlegpagina. Gouwenaar (overleg) 20 sep 2018 21:07 (CEST)
De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:PDZ124169

London Loy[bewerken]

Het artikel van London Loy is iets uitgewerkt en van bronnen voorzien, waar zelf recentelijk in Wikipedia:Artikelen van de dag/Opknappen naar gevraagd is. Er is gewerkt met informatie uit betrouwbare bronnen als Trouw, De Telegraaf en Losse Veter.nl. Maar deze data wordt met het argument promo en irrelevante verhalen verwijderd. Gaan we nu data uit Trouw en De Telegraaf als promo en irrelevant bestempelen. Dat lijkt een brug te ver. Graag reacties ter plekke. Mdd (overleg) 23 sep 2018 01:20 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:London Loy

Artikel Alfrink[bewerken]

Overleg gewenst Overleg:Bernard Alfrink. Er is een verschil van inzicht over het artikel over kardinaal Alfrink. Graag reacties op mijn item op de overlegpagina bij dat artikel. (Hoe tot consensus te komen.) Alvast bedankt! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Titinkaatje (overleg · bijdragen)

Overleg:Braamt[bewerken]

De discussie vindt plaats op Overleg:Braamt

Hoort Braamt nu bij de Liemers of de Achterhoek? En als daar twijfel over bestaat hoe gaan we daar dan mee om in de Lemma’s Braamt, Achterhoek en Liemers? Alvast bedankt voor de reacties, 77.172.193.128 29 sep 2018 09:31 (CEST)

Wat zeggen bronnen? Hoe was het historisch bezien? Edoderoo (overleg) 29 sep 2018 09:43 (CEST)
Goede vraag, ik vond een aantal bronnen die waarin staat dat de grens onduidelijk is. Graag verder overleg op de overleg pagina, 77.172.193.128 29 sep 2018 10:54 (CEST)
Overleg op Overleg:Braamt niet hier. Dqfn13 (overleg) 29 sep 2018 11:03 (CEST)

NGO Monitor[bewerken]

Het artikel NGO Monitor is een - naam mijn mening als auteur - neutraal artikel maar toch wordt de neutraliteit betwist. The Banner Overleg 1 okt 2018 10:26 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:NGO Monitor#Neutraliteit betwist

Pim Fortuyn[bewerken]

Goedendag. Als geboorteplaats van Pim Fortuyn zie ik overal staan dat hij in Driehuis is geboren. Maar dat klopt volgens mij niet. Hij is in Velsen-Zuid geboren. Pim Fortuyn is geboren op de Stationsweg, Velsen-zuid. Ongeveer waar nu de loge staat (nr. 95). Volgens mij staat dat ook in zijn boek "dagboek van een babyboomer". – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.233.101.177 (overleg · bijdragen) 7 okt 2018 14:01‎ (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Pim Fortuyn

NPOV versus vastgoed[bewerken]

Op deze pagina van een vastgoedbedrijf lijkt een betaalde IP aan het werk die onder meer met bronloos plagiaat de zaak de hemel in prijst. Specifiek is er reeds tweemaal recente informatie verwijderd over een ter ziele gegane dochteronderneming, de sociale huisvestingsmaatschappij Vitare. Wakari07 (overleg) 8 okt 2018 11:26 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Matexi Group

Mariënhof (Amersfoort)[bewerken]

Uit het artikel wordt informatie en een link verwijderd. Verzoek aan enkele medewerkers om even mee te kijken Saschaporsche (overleg) 8 okt 2018 14:41 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Mariënhof (Amersfoort)

Het naakte vragenvuur[bewerken]

De enigste bijdrage van de aanmaker. Heeft dit ritueel echt bestaan? Kan iemand daar iets over vinden? Hobbema (overleg) 9 okt 2018 00:46 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Het naakte vragenvuur

Aanpasvoorstel hoofdpagina[bewerken]

Hier is een voorstel gedaan om de hoofdpaginarubriek over 'deze dag in de geschiedenis' uit te breiden.

Vrijeschoolonderwijs[bewerken]

De discussie vindt plaats op Vrijeschoolonderwijs. Er woedt een ideologische oorlog. Gebruiker Ramon (geen begruikerspagina), die al eerder actief was en via allerlei media een kruistocht tegen antroposofie en vrijeschoolonderwijs voert, plaatst tendentieuze inhoud, vaak met verwijzing naar verouderde bronnen en met weglating van recente ontwikkelingen. Meer neutrale bewerkingen worden teruggedraaid. Zie discussies op de overlegpagina vanaf het kopje Overleg:Vrijeschoolonderwijs#Controversiële_leermethode

Abubakker (overleg) 14 okt 2018 12:04 (CEST)

Mark Z. Jacobson[bewerken]

Het overleg inzake Mark Z. Jacobson op Overleg:Mark Z. Jacobson is opnieuw vastgelopen. In de hoop een doorbraak te forceren, is er nu een minipeiling over de inhoud van het artikel. The Banner Overleg 14 okt 2018 14:38 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Mark_Z._Jacobson#Minipeiling

E-waarde voetballers[bewerken]

Er is een discussie gestart in De Kroeg over het verhogen van de normen voor de E-waarde van voetballers/voetbalsters. The Banner Overleg 15 okt 2018 17:11 (CEST)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:De kroeg#E-waarde voetballers

Regeling geheim stemmen[bewerken]

Beste allemaal. Ik ben van plan tzt een stemming te organiseren om geheim stemmen mogelijk te maken. Maar voordat ik dat ga doen, lijkt het mij noodzakelijk om het eens te worden over een technische procedure daarvoor. Daarvoor heb ik een concept Regeling geheim stemmen opgesteld. Eind augustus heb ik opgeroepen voor commentaar daarop. Verschillende mensen hebben toen gereageerd. Het resultaat is in het huidige concept verwerkt. Graag hoor ik nogmaals jullie gedachten hierover Elly (overleg) 17 okt 2018 20:09 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Regeling geheim stemmen

Burcht Hohneck[bewerken]

Op 22 december j.l. constateerde ik een fout in het artikel Burcht Hohneck. Omdat ik wel weet dat het fout is, maar niet wat wel juist is, heb ik dat op de overlegpagina aangegeven. Tot nu toe is daar geen reactie op gekomen. Hopelijk weet een van de lezers hier de oplossing. Mvg, HRvO (overleg) 19 okt 2018 22:31 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Burcht Hohneck