Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen ouder dan 30 dagen mogen sowieso worden verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Bronvermelding indien daarom gevraagd wordt[bewerken]

Als mbt de inhoud van een artikel vragen rijzen of een deel van de inhoud wel berust op onafhankelijke, gezaghebbende bronnen kan, bij het niet kunnen aangeven van deze bronnen, het desbetreffende deel van het artikel al dan niet gehandhaafd blijven? Gouwenaar (overleg) 9 aug 2019 16:51 (CEST)

Hoewel een reactie hier niet de bedoeling is, wil ik toch aangeven dat het hier om een gebruiker gaat die allang niet meer actief is en de artikelen schreef in een tijd dat bronvermelding niet de gewoonte was. Hoe moet hiermee omgegaan worden? Is het aan degene die de informatie wil behouden om met bronnen te komen, al is diegene weinig bekend met het onderwerp? Floortje Désirée (overleg) 9 aug 2019 18:28 (CEST)

Baby-peiling nieuwe (veel te) korte artikeltjes[bewerken]

Het lijkt steeds vaker voor te komen dat er nieuwe artikelen worden gedumpt zonder opmaak, nauwelijks informatie en zonder pretenties. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edoderoo (overleg · bijdragen) op 11 aug 2019 om 21:09‎ (CEST)

Lijst ex-moslims vs lijst ex-katholieken[bewerken]

Om een editwar te voorkomen graag overleg en/of een besluit over de verschillende benaderingswijze van de twee genoemde lijsten. Geerestein (overleg) 12 aug 2019 11:20 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Lijst van ex-moslims

Input gevraagd opzet peiling relevantie[bewerken]

Collega's, in een niet al te ver verleden heb ik wel eens geroepen dat ik een peiling zou willen organiseren om te kijken hoe de gemeenschap denkt over relevantie. Een heel voorzichtige aanzet daartoe heb ik zojuist neergepend op Gebruiker:Vinvlugt/Peiling relevantie. Alle input is welkom, ook op de OP. Vriendelijke groet, Vinvlugt (overleg) 17 aug 2019 16:46 (CEST)

De discussie vindt plaats op Gebruiker:Vinvlugt/Peiling relevantie

Is Kitenge een hoofdbetekenis?[bewerken]

Is Kitenge als textielsoort te beschouwen als een hoofdbetekenis, en bovengeschikt aan de gelijkluidende voor- en achternamen? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 17 aug 2019 21:15 (CEST)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Doorverwijscafé#Kitenge

Tiananmenprotest[bewerken]

Is Tiananmenprotest een juiste naam voor het betreffende artikel? Apdency (overleg) 18 aug 2019 16:05 (CEST)

Maria van Nassau/Maria van Zimmeren[bewerken]

Kan de naam "Maria van Zimmeren" toegevoegd worden? bert76 (overleg) 20 aug 2019 18:17 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Maria_van_Nassau_(1642-1688)

Het onjuiste gebruik van het woord regio[bewerken]

Op de pagina Wikipedia:Sjablonen voor een link naar regio met vlagaanduiding wordt het woord regio gebruikt als aanduiding voor een subnationaal bestuurlijk gebied, terwijl dat per definitie niet zo is, behalve in een enkel land waar sommige bestuurlijke gebieden de naam "regio" hebben. Daarbuiten moet het gebruik van het woord regio als aanduiding voor een bestuurlijk gebied vermeden worden, zeker daar waar het namen van Wiki-pagina's betreft. Quistnix (overleg) 22 aug 2019 08:20 (CEST)

Relevantie van een verwijzing naar een niet voor het schrijven gebruik krantenartikel van zeven jaar geleden[bewerken]

Graag reacties of mijn verwijdering van een referentie naar een niet voor het schrijven van het Wikipedia-artikel gebruikt krantenartikel van zeven jaar geleden al dan niet terecht is. Gouwenaar (overleg) 24 aug 2019 19:49 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Milieubeleid

Artikel Rijs (toegevoegde informatie)[bewerken]

Gisteren werd nogal wat informatie toegevoegd aan het artikel Rijs. Die informatie roept diverse vragen op. Zo is o.a. onduidelijk op welke bron(nen) de informatie gebaseerd is. Bij het verifiëren blijkt dat de toegevoegde informatie deels niet klopt c.q. in strijd is met wat bronnen vermelden. Verzoeken om overleg worden tot dusver genegeerd. Het lijkt me daarom zeer gewenst dat meerdere collega's hier eens kritisch naar willen kijken. Gouwenaar (overleg) 26 aug 2019 13:10 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Rijs

Overleg:Ernst Julius Cohen[bewerken]

Er is een verschil van mening of inzicht met betrekking tot een zinswending: het ombrengen van Cohen door het Duitse regime zou "nog navranter" zijn omdat hij zich in de jaren twintig had ingespannen voor de Duitse wetenschap, wat op mij heel raar overkomt. Graag bijdragen. Eissink (overleg) 26 aug 2019 17:56 (CEST).

De discussie vindt plaats op Overleg:Ernst Julius Cohen

Toevoeging aan WP:BENOEM[bewerken]

Op Overleg Wikipedia:Benoemen van een pagina#Twee keer dezelfde naam? Maak een doorverwijspagina loopt een discussie over het toevoegen van de tekst Gebruik toevoegingen tussen haakjes alleen wanneer het nodig is onderscheid te maken. Niet om extra informatie aan de titel toe te voegen. aan deze sectie. The Banner Overleg 29 aug 2019 13:07 (CEST)

Limburgse dialecten[bewerken]

Op Wikipedia:Taalcafé#Groepen van streektalen en dialecten in Vlaanderen en Nederland is een discussie gaande over streektalen en Limburgesche dialecten. Meer feedback is welkom. The Banner Overleg 30 aug 2019 10:22 (CEST)

Humor in boek van Márquez[bewerken]

Past tekst over humor in het artikel over Liefde in tijden van cholera? Elly (overleg) 30 aug 2019 22:17 (CEST)

Ziel (filosofie)[bewerken]

Er vindt tussen 10Guillot en mij een discussie plaats inzake het wel of niet relevant zijn van door hem toegevoegde alinea’s aan het artikel Ziel (filosofie). Het betreft de laatste twee alinea’s van het tekstdeel De ziel in de klassieke oudheid. Input van collega’s is gewenst. Renevs (overleg) 4 sep 2019 20:43 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Ziel (filosofie)#Bewerking 10Guillot

Wel of geen ufo boven Vliegbasis Soesterberg in 1979[bewerken]

Was er in 1979 een Ufo boven Vliegbasis Soesterberg?
Redacteur Alex Griffioen die dit beweert en toevoegt is zélf betrokken bij de bron ufozaken.nl.
Volgens mij een gevalletje nepnieuws (Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend) en niet conform Wikipedia:Betrouwbaarheid van bronnen, Wikipedia:Neutraal standpunt en/ of Wikipedia:Wat Wikipedia niet is. Verder zijn er op het wereldwijde web geen bronnen over een ufo te vinden. Wie wil hier naar kijken? Bedankt, JoostB (overleg) 5 sep 2019 13:07 (CEST)

N.B. i.v.m. tijdgebrek om me in te lezen en dit uit te zoeken dit assistentieverzoek. Bedankt, JoostB (overleg) 5 sep 2019 13:15 (CEST)

Opmaak afbeeldingen[bewerken]

Graag meedenkers/adviseurs gevraagd op dit punt. Gouwenaar (overleg) 10 sep 2019 23:18 (CEST)

Henri Bogaerts: Origineel onderzoek/neutraliteit[bewerken]

In het verlengde van het vorige verzoek, graag ook een beoordeling of het artikel over Henri Bogaerts voldoet aan onze maatstaven mbt origineel onderzoek en neutraliteit – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Gouwenaar (overleg · bijdragen) op 11 sep 2019 om 14:18 (CEST)

Titels bij personen: transliteratie of gangbaarheid?[bewerken]

Zouden we bij titels primair moeten translitereren (Novak Đoković) of eerst kijken naar gangbaarheid in Nederlandstalige bronnen (Novak Djokovic)? Ik hoop na afloop van dit overleg een heldere toevoeging aan de richtlijnen te kunnen doen om toekomstige onduidelijkheden te voorkomen. Encycloon (overleg) 13 sep 2019 16:48 (CEST)

MusicMeter[bewerken]

Een nieuw initiatief is genomen om MusicMeter te gaan verbeteren. The Banner Overleg 19 sep 2019 12:59 (CEST)

De discussie vindt plaats op Gebruiker:Encycloon/MusicMeter

Deelblokkades[bewerken]

We lezen graag je input en commentaar op de nieuwe functie Deelblokkades op deze overlegpagina. Daarnaast zijn stemmen in de peiling welkom om te zien of de gemeenschap wil testen met deze functie. Tom (overleg) 23 sep 2019 21:48 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Deelblokkade

Stemrecht tijdens blokkade[bewerken]

De richtlijn die aangeeft wie stemgerechtigd is, sluit niet expliciet uit dat geblokkeerde gebruikers niet stemgerechtigd zijn. Ik stel voor om de tekst van de richtlijn hier wat helderder te maken, om misverstanden te voorkomen. CaAl (overleg) 25 sep 2019 20:10 (CEST)

NAVO-alfabet[bewerken]

Een nieuwe gebruiker wordt voor een (voor mij andere nieuwe) gebruiker teruggedraaid zonder echt overleg of uitleg Na recente aanvaringen en halstarrig stroef laten lopen van overleg, ga ik niet weer hier lopen hakken, daarom graag het verzoek aan anderen om mee te kijken en waar men dat zelf nodig vindt actie te ondernemen. Edoderoo (overleg) 29 sep 2019 20:20 (CEST)

De discussie vindt plaats op artikelgeschiedenisNAVO-spellingsalfabet

Titel Grenspaal wijzigen naar Grensmarkering?[bewerken]

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Henkevdb (overleg · bijdragen) 10 okt 2019 12:57 (CEST)‎

De discussie vindt plaats op Overleg:Grenspaal

Lijsten van geboren en overleden personen[bewerken]

Vanaf oktober 2018 is er hard gewerkt aan lijsten van geboren en overleden personen. Op een aantal punten zijn hierbij beslissingen genomen (of uitgesteld). Graag nodig ik de gemeenschap uit om hier met constructieve ideeën te komen en te helpen om op een aantal punten knopen door te hakken. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 12 okt 2019 13:32 (CEST)

Sjabloon:Dpweg[bewerken]

Sinds 5 november vorig jaar staat het sjabloon:Dpweg genomineerd voor verwijdering. Het sjabloon wordt gebruikt als er een link naar een doorverwijspagina weggehaald is uit een artikel, als niemand weet welke betekenis bedoeld wordt. In de beoordelingsdiscussie worden verschillende opties gegeven om hiermee toch op een of andere manier iets te doen. Anderen vinden dat hiermee een probleem weggemoffeld wordt, om WP:LND/D maar leeg te krijgen. Inbreng is welkom aldaar. Wikiwerner (overleg) 12 okt 2019 14:35 (CEST)