Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie het artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.


Dodenrijk, Onderwereld (mythologie) & Schimmenrijk[bewerken]

We hebben inmiddels drie algemene artikelen over de religieus-mythologische voorstelling van het hiernamaals onder onze voeten: Dodenrijk, Onderwereld, Schimmenrijk. Naar mijn mening kan dit worden gereduceerd tot twee artikelen. Misschien volstaat zelfs een. Wat vinden de mythologie- en religiekenners? Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 28 aug 2017 22:27 (CEST).

De discussie vindt plaats op Overleg:Dodenrijk

Is wikinieuws wel wikiwaardig?[bewerken]

Niet dat ik het artikel weg wil hebben, maar als ik even snel google kom ik alleen dit artikel tegen. De bronnen van het huidige artikel zijn alle Wikimedia-gerelateerd. Ik vind dat eigen wel bezwaarlijk. Wat vinden anderen? Vinvlugt (overleg) 29 aug 2017 09:00 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Wikinieuws

Infobox muziekalbum[bewerken]

De infobox muziekalbum zou uitgebreid kunnen worden met de mogelijkheid om informatie op te nemen over mastering en wie het album gemixt heeft, of waar dat is gebeurd. Aangezien de infobox erg veel gebruikt wordt, zie ik graag dat er eerst overleg plaatsvindt. Op mijn voorstel d.d. 19 augustus is nog niet gereageerd; wellicht dat via deze weg een overleg gestart kan worden. Tux.svg maartenschrijft/Wikiproject België 30 aug 2017 07:33 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Infobox muziekalbum

Abgeordnetenhaus von Berlin[bewerken]

De huidige titel is in het Duits. Het zou op de Nederlandse Wikipedia echter beter zijn als we de Nederlandse vertaling gebruiken, zoals ook bij andere parlementen gebruikelijk is KlokkoVanDenBerg (overleg) 31 aug 2017 11:46 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Abgeordnetenhaus von Berlin

Ledental sportbonden (dambond, schaakbond, enz.)[bewerken]

Plotseling zit ik in een bewerkingsconflict en in een discussie over (vermelding van) het ledental van de Nederlandse dambond. Een dalend ledental was kennelijk aanleiding tot een bestuurscrisis (nieuwe voorzitter). Mijn beperking van vermelding van het ledental per 10 jaar en recent per 5 jaar is de hete aardappel. Zie mijn overlegpagina.Maiella (overleg) 8 sep 2017 23:06 (CEST)

Ik heb het onderwerp in het Sportcafé aan de orde gesteld. Zie ook Overleg:Koninklijke Nederlandse Dambond. – Maiella (overleg) 11 sep 2017 12:08 (CEST)


Royal (restaurant)[bewerken]

Zoals te doen gebruikelijk, zoekt Marrakech altijd de moeilijke weg. Het gaat nu om deze edit. Dit soort omschrijvingen heeft hij eerder afgedaan als "kreupele omschrijving", "verwarrend" en "geeft het idee dat men in die periode één keer een ster gekregen heeft". Maar nu plaatst hij dus zelf deze gewraakte omschrijving terug. Wat heeft nu de voorkeur: wat Marrakech omschreef als kreupele omschrijving geplaatst door Marrakech of de verbeterde en verduidelijkte versie van mijn hand. Zie ["kreupele omschrijving", "verwarrend" en "geeft het idee dat men in die periode één keer een ster gekregen heeft" hier] voor de laatste revert van Marrakech. The Banner Overleg 10 sep 2017 15:30 (CEST)

Interwiki-link Q23004[bewerken]

Ik geloof dat de link tussen "kadetje" en de andere taalversies onjuist is. Het kadetje is een zacht broodje en is geen algemeen begrip voor alle broodjes. Q23004 moet daarom verbonden worden met "broodje".Opzwartbeek (overleg) 12 sep 2017 22:23 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Kadetje

Illuminati (orde)[bewerken]

Op de pagina wordt al lange tijd om bronnen gevraagd. Die komen niet en het komt me voor dat hier veel onzin over een niet (meer) bestaand gezelschap wordt verteld. Opmerkingen als "Documenten hierover zouden zich in het Rijksarchief te Beieren bevinden" zijn gratuit en oncontroleerbaar. Robert Prummel (overleg) 14 sep 2017 02:32 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Illuminati (orde)

De categorisering van Nederlandse ministers[bewerken]

Het categoriseren van Nederlandse ministers gaat, door het veelvuldig wijzigen van de samenstelling van de ministeries, vaak mis. In het categoriecafé graag daarover meedenken. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 sep 2017 03:39 (CEST)

Diergaarde Blijdorp[bewerken]

In het kader van het opruimen van overbodige disambiguaties heb ik vandaag Administratiegebouw met dienstwoning (Diergaarde Blijdorp), De winkel van Sinkel (Diergaarde Blijdorp) en Giraffenhuis en de theeschenkerij (Diergaarde Blijdorp) aangepakt. Ik heb de titels aangepast tot respectievelijk Diergaarde Blijdorp administratiegebouw met dienstwoning, Diergaarde Blijdorp De winkel van Sinkel en Diergaarde Blijdorp giraffenhuis en de theeschenkerij . Dhr. Apdency was het daar niet mee eens en verplaatste de artikelen weer. Daarbij maakte hij gebruik van zijn moderatorknopjes om de ontstane doorverwijzing die niet naar zijn smaak waren gelijk op te ruimen. Op dat mement was de discussie dood en meer input is dus welkom. The Banner Overleg 14 sep 2017 14:56 (CEST)

Choy Li Fut[bewerken]

Er is onenigheid over een nu al een paar keer geschrapte en weer teruggeplaatste tekst over de geschiedenis van deze vechtsport. Het overleg vindt hier plaats. Marrakech (overleg) 16 sep 2017 22:50 (CEST)

Preconstitutioneel recht in Duitsland[bewerken]

Naar aanleiding van een ernstig meningsverschil over de naam van dit lemma gaarne uw opinie. – Maiella (overleg) 19 sep 2017 11:01 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Preconstitutioneel recht in Duitsland

KNVB Beker 2017/18[bewerken]

Al jaren (sinds 2010) word er met een gekleurde tabel aangegeven welke voetbalclubs uitgeschakeld zijn in de KNVB Beker en ik welke ronde. Nu vind een gebruiker waarvan ik de naam niet zal noemen dat dit niet kan, en blijft deze tabel steeds verwijderen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Poklane (overleg · bijdragen)

De discussie vindt plaats op KNVB beker 2017/18 (mannen)

Rikko Voorberg[bewerken]

Volgens Peter b is de Theoloog des vaderlands NE. Eerst ontkende hij het hele bestaan van de prijs. Toen ik er een bron bij had gezet was het ineens "NE onzin". En daarna verklaarde hij ineens dat het artikel Theoloog des vaderlands ook maar door mij genomineerd moest worden. Maar ik ben zijn loophondje niet. Mijns inziens is Peter b het artikel aan het ontdoen van relevante informatie en is de enige zinnige kritiek dat het meer onafhankelijke bronnen moet hebben. The Banner Overleg 24 sep 2017 13:27 (CEST)

Het plaatsen van link naar een video van een toespraak als bron naast het feit dat de tekst van die toespraak reeds is gelinkt en als bron is gebruikt[bewerken]

Discussie over de wenselijkheid van het gebruiken van een externe link naar een video die het uitspreken van een toespraak toont als bron terwijl de tekst van diezelfde toespraak al als bron is gebruikt op de zelfde plaats in het artikel. Alice2Alice (overleg) 26 sep 2017 22:52 (CEST)

1rightarrow blue.svg De discussie vindt plaats op Overleg:Opzij-leerstoel#Bron ter ondersteuning van beweringen in het artikel

Links naar decennia[bewerken]

Discussie over de wenselijkheid van het gebruiken van een link naar een decennium. Alice2Alice (overleg) 10 okt 2017 10:56 (CEST)

1rightarrow blue.svg De discussie vindt plaats op Overleg:Phil Bloom#Links naar decennia

Oproer/rellen tijdens Nabi Musa festiviteiten[bewerken]

Nabi Musa oproer Zonder enig overleg of aankondiging én in weerwil van de referenties en bronnen heeft Hanhil op 23 september 2017 de titel van het lemma Nabi Musa oproer gewijzigd in 'Nabi Musa-pogrom' en van 'Nabi Musa oproer' een redirect gemaakt. Ook in diverse lemmata heeft hij de term 'pogrom weer ingevoerd voor 'oproer/rellen'. In alle (behalve eenzijdig Israëlische) literatuur over deze pelgrimage naar Nabi Musa nabij Jeruzalem wordt gesproken over 'riots' (oproer, rellen). Zie ook mijn verzoek op: Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Overige Kronkelwilg (overleg) 11 okt 2017 01:16 (CEST)

1rightarrow blue.svg De discussie vindt plaats op Overleg:Nabi Musa-pogrom


Soaken: evangelische dwaallering volgens gereformeerde bronvermelding[bewerken]

Er worden nogal vreemde bronnen gebruikt, waar bijvoorbeeld in staat dat het om een 'evangelische dwaallering' gaat. De website die als bronvermelding wordt gebruikt is elke zondag onbereikbaar. Kan die site dan sowieso wel als bron dienen? En zo ja, hoe betrouwbaar is zoiets? Ik kijk hier met seculiere ogen naar dus met termen als dwaallering ben ik niet te overtuigen... Zo'n krachtterm komt me niet neutraal over. 143.176.56.102 18 okt 2017 17:36 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Soaken

Overleg_Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek#Schrijfweek_2017.2F2018[bewerken]

De afgelopen jaren is er een dubbele schrijfweek geweest rond Nieuwjaar. Er is dit jaar echter nog geen aangekondigd. Suggesties voor landen zijn uiteraard ook welkom.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 19 okt 2017 15:39 (CEST)