Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie het artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.


Inhoud "A tot Z"-lijsten[bewerken]

Over wat wel en wat niet te vermelden op de pagina's "... van A tot Z". Apdency (overleg) 19 mrt 2017 21:16 (CET)

Sjablonen IOC-landcodes[bewerken]

Vijf jaar geleden is er al eens een discussie geweest op de gelinkte pagina over hetzelfde, zonder duidelijke conclusie. Recent heb ik de situatie eens goed bekeken, het nodige opruimwerk gedaan en ik wou graag de discussie weer voortzetten. --bdijkstra (overleg) 20 mrt 2017 15:15‎ (CET)

Venema, Jolanda[bewerken]

Afwijken van achternaamgebruik zoals genoemd in Help:Standaardvorm voor biografieën om reden van dat de persoon uit een huishouden komt waarin ze niet de enige was met de achternaam Venema? Alice2Alice (overleg) 20 mrt 2017 16:08 (CET)

1rightarrow blue.svg De discussie vindt plaats op Overleg:Jolanda Venema#Jolanda/Venema

Handleiding, faq of relevant voor in een encyclopedie?[bewerken]

Zijn de teksten die momenteel onder de kopjes "Uploaden", "Strikes", "Genres" en "Feedback" van het artikel YouTube staan van belang voor in een encyclopedie of is dat meer iets voor in een handleiding dan wel faq van YT zelf? Alice2Alice (overleg) 22 mrt 2017 15:17 (CET)

1rightarrow blue.svg De discussie vindt plaats op Overleg:YouTube#Relevantie voor in een encyclopedie

Wir haben es nicht gewußt[bewerken]

Er is onenigheid ontstaan over een vertaling, en andere als verbetering bedoelde wijzigingen, in het artikel met die naam. Een collega gooide rigoureus vele of alle recente wijzigingen eruit. Wil een derde persoon even kijken, wat van die wijzigingen misschien wél verbeteringen waren? Corriebert (overleg) 25 mrt 2017 09:02 (CET)

Uitnodigingen om afbeeldingen te plaatsen[bewerken]

Hoe wil je zulke uitnodigingen laten luiden? Apdency (overleg) 25 mrt 2017 10:35 (CET)

Allegorie van de grot- Externe link naar eigen blogartikel beoordelen op meerwaarde[bewerken]

Heeft de toegevoegde externe link een meerwaarde voor het artikel of niet. Julien Grandgagnage (overleg) 26 mrt 2017 22:22 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overlegpagina Allegorie van de grot

Liednotatie[bewerken]

Ik heb Sjabloon:Liednotatie gemaakt, een uitbreiding van Sjabloon:Muzieknotatie. Ik ben niet tevreden met het resultaat. Discussie op Overleg sjabloon:Liednotatie. Handige Harrie (overleg) 29 mrt 2017 16:53 (CEST)

Duaal metro/treinstations[bewerken]

Ik vind het irritant dat informatie verwijderd wordt over een belangrijk aspect van een station: De metrogeschiedenis en informatie zonder dat een apart metro artikel gestart wordt. zie Overleg:Station BockstaelSmiley.toerist (overleg) 1 apr 2017 00:25 (CEST)

Gamelaninstrumenten[bewerken]

Ik vraag om aandacht voor de instrumenten van het gamelanorkest Opzwartbeek (overleg) 1 apr 2017 08:30 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Gamelan

Relevantie van artikelen Verenigde Staten van A tot Z[bewerken]

Ik plaats dit hier even omdat ik liever niet zonder overleg grootschalige veranderingen wil gaan doorvoeren in een artikel dat ik niet heb aangemaakt. Het gaat over de artikelen in de desbetreffende lijst, die naar mijn idee niet echt relevant voor het onderwerp lijken te zijn. AnarchistiCookie Overleg 3 apr 2017 14:31 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Verenigde Staten van A tot Z

Calimerocomplex[bewerken]

Dit artikel is volgens mij overbodig en kan beter vervangen worden door een redirect. Richard 3 apr 2017 15:08 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Calimerocomplex#Overbodig

Elke Sleurs[bewerken]

Iemand is een beschadigingsoperatie bezig en probeert gedetailleerde informatie over het leven van een familielid in te voegen in een biografie van een levend politicus. Ofwel is dat familielid Lode Sleurs encyclopedisch relevant en heeft die een eigen lemma, en wordt hier enkel de familieband vermeld, ofwel is Lode Sleurs niet relevant, en dan hoort dit hier helemaal niet. 2A02:1811:426:A00:BC4B:2D99:D043:AC0C 3 apr 2017 19:55 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Elke Sleurs#Biografie

Doorverwijsconstructie Mitella, half jaar later[bewerken]

Er was een half jaar geleden discussie over de doorverwijsconstructie van de pagina Mitella. Doordat de nieuwe betekenissen nog vrij recent waren, konden we echter geen betrouwbare cijfers krijgen. Daarom was er besloten om minstens 6 maanden te wachten. Die zijn nu inmiddels voorbij. De ene partij wilt deze situatie behouden en de andere partij wil er een amsterdamconstructie/hoofdbetekenisconstructie van maken met Mitella (doek) als hoofdbetekenis. Indien er zeer veel steun is voor 1 optie zoals op Overleg:Tjeukemeer, dan is het makkelijk beslist.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 7 apr 2017 00:57 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Mitella#5 maanden later

Overleg:Vleugel (muziek)[bewerken]

Het gaat over het samenvoegen van Vleugel (instrument) en Piano (instrument) omdat sommigen vinden dat niemand van een "vleugelpiano" of "buffetpiano"" spreekt. Maar de kwestie/suggestie is niet om de laatste ter hernoemen naar "buffetpiano/te samenvoegen naar "buffetpiano"; de laatste willen anderen ook niet hernoemen, alleen de "vleugel" te hernoemen naar "vleugelpiano" (met een redirect).

De discussie vindt plaats op Overleg:Vleugel (muziek)

Loge Sint Jan[bewerken]

Graag een kritische blik, dit is meer een verhaal voor een eigen gedenkboek dan een lemma in een (npov) encyclopedie. Peter b (overleg) 14 apr 2017 17:02 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Loge Sint Jan (Nederland)

Bourbourg/Broekburg[bewerken]

Er is discussie over de interpretatie van enkele richtlijnen met betrekking tot de keuze voor een Franse of een Nederlandse naam voor deze plaats. Discussie loopt wat uit de hand met paar keer WP:AV en 1x WP:REGBLOK.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 16 apr 2017 17:37 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bourbourg
  • Het probleem speelt zoals je zegt niet alleen bij deze plaats, maar het gaat over interpretatie van een uitzondering die in de richtlijn WP:BGN wordt genoemd. Discussie hierover lijkt me dan ook beter plaats te vinden op de OP van een peiling die daartoe wordt opgezet, Overleg Wikipedia:Opinielokaal/Verwijderen uitzondering in WP:BGN, alwaar ik mijn eerste visie op de vorm van deze peiling alvast heb neergezet. Mvg, Trewal 16 apr 2017 19:05 (CEST)

Wel niet toevoegen merk- en productnaam commercial Bart de Graaff[bewerken]

Zie [[1]] voor een gedachtenwisseling over bovenstaand onderwerp. Amossamuel (overleg) 17 apr 2017 20:50 (CEST)

een vrouw en dan de naam... Sylvia Willink[bewerken]

Waarom wordt Sylvia Willink bij haar echte naam Sylvia Quiël genoemd, en Corneille alleen bij de naam waaronder hij als kunstenaar bekend is? Is dat omdat vrouwen hier anders behandeld worden dan mannen? groet gonny – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.84.93.167 (overleg · bijdragen) 18 apr 2017 15:53

De discussie vindt plaats op Overleg:Sylvia Quiël

Plaats hier geen reactie, maar reageer op de hierboven genoemde overlegpagina. Meta-commentaar graag op Overleg Wikipedia:Overleg gewenst

Johan Bollen[bewerken]

- wiu / Ew? - Agora (overleg) 11 apr 2017 11:49 (CEST)

  • Idd op basis van wat er nu staat weinig encyclopedisch relevant. Queeste (overleg) 11 apr 2017 18:10 (CEST)
    • Artikel is aangepast.? Kan er nog iets gebeuren? Hulp is steeds welkom. WikType (overleg) 17 apr 2017 03:48 (CEST)

WikType (overleg) 18 apr 2017 23:07 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Johan Bollen

Wethouders van een gemeente, historische lijst[bewerken]

Is het relevant en wenselijk op artikelen over gemeenten historische overzichten te plaatsen met namen van wethouders. Het gaat in dit geval om wethouders die eerder op Wikipedia vermeld waren in het betreffende artikel. De lijst was uiteindelijk opgemaakt als een uitklapbare tabel die weinig ruimte inneemt. Het overleg is vastgelopen vanwege de uiteenlopende meningen en men komt niet tot een compromis of tot consensus. Elly (overleg) 19 apr 2017 01:09 (CEST)

Lijst van oudste mensen[bewerken]

De lijst van oudste mensen bevat heel wat meer dan slechts een lijst van oudste mensen. De inhoud komt niet overeen met de titel. Daarom heb ik op de bijbehorende overlegpagina voorgesteld om in het artikel te gaan snoeien. Graag uw inbreng. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 22 apr 2017 12:05 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Lijst van oudste mensen#Snoeien?