Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Shinsaku Kimoto[bewerken]

Het artikel Shinsaku Kimoto is onlang behouden na een verwijdernominatie. De persoon schijnt E te zijn vanwege zijn publicatie maar er is niet te vinden over de persoon zelf. Het artikel is nu weinig meer dan een lijst publicaties versiert met een infobox en een naam. The Banner Overleg 15 feb 2018 19:18 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:IJzeren Jan#Shinsaku Kimoto

Henk Angenent[bewerken]

de volgende vermelding lijkt mij irrelevant (omdat het zeer verre familie is) in het lemma over Angenent: "De vader van Angenent is een achterneef van de voetballer Henk Angenent (1930-1977), die in 1957 eenmalig voor het Nederlands elftal uitkwam." – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Saschaporsche (overleg · bijdragen) 23 feb 2018 12:53‎ (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Henk Angenent (schaatser)

GeenStijl[bewerken]

Er is een enkele gebruiker die langzaam maar zeker het hele artikel kaal sloopt. Ongeacht of dit nu klopt of niet, lijkt het me raadzaam dat er in ieder geval meegekeken wordt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edoderoo (overleg · bijdragen) 24 feb 2018 11:55‎ (CET)

De discussie vindt plaats op GeenStijl

Bronvermelding[bewerken]

Iemand vind dat dit een betere, minder rommelige, bronvermelding is. The Banner Overleg 25 feb 2018 01:09 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Thomas Hardy (rugbyspeler)

Lijst van opgeheven spoorlijnen in België[bewerken]

Op de lijst werden naar mijn mening (POV) ongewenste situatie gemaakt door in de plaats van de eindbestemming de plaats waar lijn de grens oversteekt te noteren, zelf als er geen station is. Ik ben van mening dat ene buitenlandseindstation wel mag vermeld worden, Vunz blijkbaar niet. Graag feedback van andere gebruiker welke richting dit best dient uit te gaan ia Overleg:Lijst van opgeheven spoorlijnen in België . Ik hou er vanaf nu in elk geval mijn handen van af om geen bwo te hebben. Vdkdaan (Gif mo sjette) 26 feb 2018 16:36 (CET)

Zijn Amerikaanse uitzenddata relevant?[bewerken]

Zijn Amerikaanse uitzenddata relevant op de Nederlandstalige Wikipedia? Op Chicago Fire (televisieserie) wordt stelselmatig een tabel teruggezet met Amerikaanse uitzenddata. Op het overleg vraag ik mij af of dit hier wel relevant is, en of dat uitzenddata uberhaupt relevant zijn? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 feb 2018 14:32 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Chicago Fire (televisieserie)

Werkwijze van onderzoeksjournalist[bewerken]

Is het wenselijk en relevant om in een artikel over een onderzoeksjournalist haar onderzoeksjournalistieke aanpak als bijzonder te presenteren? Marrakech (overleg) 2 mrt 2018 10:27 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Jutta Chorus

Toegang tot stations[bewerken]

Er is een meningsverschil over het toevoegen van de perrontoegang, een optie die al enkele jaren beschikbaar is in het sjabloon "Infobox spoorwegstation Nederland". De een noemt het zinvol, de ander "cruft". The Banner Overleg 6 mrt 2018 12:08 (CET)

Hoe het beste de situatie in België omschrijven in dit artikel?[bewerken]

Hoe het beste de situatie in België omschrijven in dit artikel? En mag het sjabloon over wereldwijde gezichtspunt weg? Turtletuc (overleg) 6 mrt 2018 23:20 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Lhbt-studentenvereniging

vetgedrukte tekst in tabel[bewerken]

De aanmaker van Luchthaven Brač wil dat de woorden 'Seizoensgebonden' en 'Charter' in de tabel vetgedrukt blijven. Mijn uitgangspunt is dat er zeer terughoudend moet worden omgegaan met vetgedrukte tekst, en daarom draaide ik het terug. Dat resulteerde in een edit war, met nu de verwijzing naar andere artikelen waarin deze tekst inderdaad ook vetgedrukt blijkt te zijn, vandaar mijn verzoek om inbreng van anderen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 7 mrt 2018 18:00 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Luchthaven Brač

Mariakaakje-overleg[bewerken]

Ik vraag me af of dit wel een eigen artikel verdient. Drees' zuinigheid komt aan bod op Willem Drees, inclusief vermelden van het mariakaakje, maar de historici lijken het erover eens dat er niet zoiets is als een speciaal overleg waar dat kaakje geserveerd zou moeten zijn. Vinvlugt (overleg) 8 mrt 2018 13:40 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Mariakaakje-overleg

Bronvermelding deel 2[bewerken]

Iemand vind dat dit een betere, minder rommelige, bronvermelding is. Helaas begint de discussie nu ernstig te verzuren en is aan het verzanden in stemmentellerij en het negeren van WP:BTNI en Wikipedia:Bronvermelding. The Banner Overleg 18 mrt 2018 21:18 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Thomas Hardy (rugbyspeler)


Buster Keaton: Pantomime-speler of acteur in stomme films?[bewerken]

Buster Keaton staat in het artikel pantomime vermeld als (bekende) pantomime-speler, maar was hij dat wel? Was hij niet gewoon een acteur in stomme films die geen andere keuze had dan sterkere mimiek te gebruiken (totdat hij ook in films met (gesproken) geluid speelde)? Dezelfde vraag mogelijk voor andere namen in hetzelfde rijte. Met vriendelijke groet, - martix (overleg) 24 mrt 2018 20:10 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Pantomime

Beneluxtrein[bewerken]

Er is een bewerkingsoorlog gaande. Een bewerker wil helemaal geen zelf zeer algemene tariefbeleidzaken in het artikel. Hij gaat volgens mij te ver en heeft een andere interpretatie van wat encyclopedisch is.Smiley.toerist (overleg) 28 mrt 2018 17:05 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Beneluxtrein


CDA-congres in 2010[bewerken]

Visies gevraagd over het betitelen van het CDA-congres uit 2010 over deelname aan een nieuw kabinet.

Checkuser-reglement[bewerken]

De checkusers verschillen van mening met de AC over het combineren van functies. Graag input van de gemeenschap hoe hierover gedacht word. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 1 apr 2018 10:50 (CEST)

Polaroid Corporation[bewerken]

Het verdere overleg – en met name het ondernemen van actie – is zo rond 2 maart gestokt met weinig participanten. Het gaat met name over het splitsen en hoe (omdat dit artikel nu meerdere producten én bedrijven op een wat merkwaardige manier combineert) en waar dus nu al enige tijd geen schot meer in zit. - martix (overleg) 8 apr 2018 19:48 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Polaroid Corporation

Geboorteplaats Arno Frankfort[bewerken]

Ik heb twijfels bij de in het artikel genoemde geboorteplaats van Arno Frankfort.

Groet, --RenéV (overleg) 15 apr 2018 12:42 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Arno Frankfort

Incapacitantia, toevoegen van onjuiste (speculatieve) info[bewerken]

Op dit artikel wordt de volgende zin: " In april 2018 kwam dit middel in het nieuws doordat minister Lavrov van Rusland zinspeelde dat "het westers zenuwgas BZ" gebruikt zou zijn in de zaak van de vergiftiging van Sergej en Joelia Skripal." toegevoegd.

Informatie die -naar mening- niet in het artikel thuishoort. groet Saschaporsche (overleg) 15 apr 2018 17:32 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Incapacitantia

Mosterd[bewerken]

Op mosterd was vorige week een claim geplakt dat het goed is voor je stofwisseling. Hier was door mij een bron voor gevraagd, en die is nu op een dusdanige manier gegeven, dat ik eigenlijk vind dat dit geen bron is, maar een stukje eigen onderzoek met een eigen conclusie, ingegeven door een grootmoederswijsheid. Het eeuwenoude truukje wordt gebruikt: de suggestie dat iedereen er van profiteert, terwijl er alleen is aangetoond dat er een stofje in zit, die ook positief effect heeft bij 1 bepaalde specifieke ziekte. Ik ben benieuwd hoe anderen hier mee om willen springen. Een echte plek voor overleg is er nog. Edoderoo (overleg) 16 apr 2018 07:24 (CEST)

Overleg:mosterd lijkt me een geschikte plek voor overleg. –bdijkstra (overleg) 16 apr 2018 09:40 (CEST)

Op Overleg gebruiker:Zwitser123 zag ik storend overleg. Ik lees nu op Mosterdolie de zelfde slecht bebronde nonsens als op mosterd. Deze staat er al heel lang (zeker sinds 2009) Het gaat om een tekst van Gebruiker:Itsme (universitair geschoold voedingskundige ). Maar geen bericht op de overlegpagina van Itsme, mosterd of mosterdolie. Lidewij (overleg) 16 apr 2018 14:37 (CEST)

Onafhankelijk Rijswijk[bewerken]

Op Onafhankelijk Rijswijk is verschil van inzicht over gebruikte formuleringen en over het noemen van andere lokale partijen. Zie de bewerkingsgeschiedenis. Overleg vindt plaats op Overleg:Onafhankelijk Rijswijk. - Bob.v.R (overleg) 8 mei 2018 13:49 (CEST)

Clubnamen vs. plaatsnamen[bewerken]

De zomerperiode komt eraan. De tijd dat de terreur begint, waarbij Europese voetbalclubs op diverse pagina's worden afgekort tot de plaats waar ze zich bevinden. Zo wordt Valencia CF afgekort tot Valencia en FC Kopenhagen als Kopenhagen. Het zijn gewoon twee totaal verschillende dingen; een stad en een club. Wat is hier nou de richtlijn voor? Fawiki (overleg) 21 mei 2018 22:33 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Zotteteen1

Spaans[bewerken]

Op het overleg bij Spaans is er een discussie gaande hoe de taal in Spanje zelf wordt genoemd. Ik heb aldaar links gegeven naar oa. de Real Academia Española en de Spaanse grondwet waar duidelijk uit blijkt dat in (in delen van) dat land die taal aan wordt geduid met castellano. Dit wordt afgedaan met een simpel "nee hoor, dat blijkt niet uit die bronnen" en in mijn ogen is dat onjuist. Zouden er wat collega's naar willen kijken ajb? Kennis van het Spaans zou handig zijn. - netraaM • 24 mei 2018 14:34 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Spaans