Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie het artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.


Bassie en Adriaan[bewerken]

Graag aandacht voor dit artikel van collega's die in deze materie geïnteresseerd zijn. Twee zaken spelen hier: 1. wordt hier op een correcte wijze gebruik gemaakt van het werk van derden? 2. Staat de mate van gedetailleerdheid nog in verhouding tot het doel t.w. een encyclopedisch artikel over het duo Bassie en Adriaan? Gouwenaar (overleg) 10 jul 2017 22:27 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bassie en Adriaan#Herkomst tekst

Federatie van Bosnië en Herzegovina[bewerken]

Collega Ninane heeft in 2006 (!) melding gemaakt van het feit dat een aantal zaken in het artikel niet meer actueel is. Met name onder het kopje Fusie van leger en politie zie ik dat er gesproken wordt over gebeurtenissen die moeten gaan plaatsvinden in 2005 en 2006. Inmiddels zijn we meer dan tien jaar verder. Ikzelf kan niets zinnigs bijdragen, aan het overleg noch aan het artikel, maar wellicht dat anderen dat wel kunnen. Tux.svg maartenschrijft/Wikiproject België 12 jul 2017 02:34 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Federatie van Bosnië en Herzegovina

Schrijfwijze van een datum[bewerken]

Naar aanleiding van een wijziging die ik uitvoerde op Catherine Bellis ivm de schrijfwijze van een datum werd dit teruggedraaid door Gebruiker:Vinkje83. Hij verwijst hierbij naar een kort en beperkt overleg op zijn/haar gebruikerspagina naar aanleiding van een gelijkaardige vraag van Gebruiker:Emesbe. Ik had dan ook graag toch meer meningen hierover gehoord. Alvast bedankt voor jullie reactie. Ernie (overleg) 14 jul 2017 14:47 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Vinkje83#Schrijfwijze datum

Hulpmiddelen op de Geschiedenis-pagina[bewerken]

De wenselijkheid van de Hulpmiddelen-sectie op Geschiedenis-pagina kan aldaar bediscussieerd worden. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 15 jul 2017 22:53 (CEST)

Neutraliteit van het artikel Recep Tayyip Erdoğan[bewerken]

Naar mijn mening is het artikel over Recep Tayyip Erdoğan door een overmaat aan negatieve details niet meer neutraal. Aanpak is noodzakelijk. The Banner Overleg 17 jul 2017 11:13 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Recep Tayyip Erdoğan#Neutraliteit (2)

Ik heb een foutieve titel: Gebruiker:Josolgers/Kladblok. Dit moet zijn: Jos Olgers.[bewerken]

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Josolgers

Ik heb voor het eerst een pagina aangemaakt. Nu staat bovenaan de kop: Gebruiker:Josolgers/Kladblok. Dat is natuurlijk fout. Hoe verander ik dat? Het moet worden: Jos Olgers.

Je bedoelt dat het een artikel moet worden? Ik weet niet of het handig is om over jezelf te schrijven. Ik zou eerst een review vragen aan een ervaren schrijver alvorens het als artikel te plaatsen. Er zullen nog wel meer reacties volgen, echter is deze pagina daar niet voor bedoelt. Ik zal bovenstaande plaatsen op je eigen overlegpagina. Reacties graag aldaar. - Richard KiWi Overleg 17 jul 2017 16:33 (CEST)

Lijst van 'MULO-klanten'[bewerken]

Er is op Overleg:Meer uitgebreid lager onderwijs discussie over het al dan niet opnemen van een lijst met bekende leerlingen aan dit schooltype. Paul B (overleg) 20 jul 2017 14:57 (CEST)

Inleiding op Cognitieve dissonantie[bewerken]

Gaarne een paar andere meningen over de stijl en inhoud van de inleiding aldaar. Overleg op de OP: [[1]]. Zwitser123 (overleg) 21 jul 2017 09:03 (CEST)

Zijbalk geschiedenis van de Nederlanden[bewerken]

Het gaat tussen deze oude versie en deze nieuwe versie. Omschrijving en motivering van de aanpassingen op de overlegpagina. De wijzigingen werden teruggedraaid omdat er nog geen (pos. of neg.) reacties over de nieuwe versie zijn; op deze manier komt er hopelijk wel respons. Wimpi (overleg) 26 jul 2017 16:50 (CEST)

Titel van RDW (Dienst Wegverkeer)[bewerken]

Op Overleg:RDW (Dienst Wegverkeer) heb ik, een tijd geleden alweer, voorgesteld om de titel aan te passen naar 'Dienst Wegverkeer'. Discussie gaarne aldaar. Wikiwerner (overleg) 28 jul 2017 21:29 (CEST)

Compounds of nederzetting[bewerken]

Op Aanvallen op Amerikaanse compounds in Riyad (2003) is wat discussie ontstaan over het gebruik van het woord "compound". Naar mijn mening staat "compound" voor een militaire basis. Maar in dit artikel lijkt het om civiele nederzettingen, weliswaar beveiligd, te gaan. Er was wat voorafgaand overleg op IRC waar men voorstelde er "nederzetting" van te maken, zowel in de tekst als in de titel. Zo gezegd, zo gedaan. En prompt teruggedraaid. The Banner Overleg 3 aug 2017 11:09 (CEST)

Johannes van Kemenade[bewerken]

Foto bij het artikel is niet Van Kemenade. De heemkundekring 'De Drijehornick' heeft een klassefoto uit 1899 met Van Kemenade als docent. Zie ook bij Van Pareren, 'De straatnamen van Nuenen, Gerwen en Nederwetten', 2014. herman.bulle -at- onsnet.nu, nuenen 3 aug 2017 Hermanbulle (overleg) 3 aug 2017 13:20 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Johannes van Kemenade

Jan van Eyck[bewerken]

Toevoeger van de informatie aan het artikel baseert zich op een eigen publicatie, een boek in wording. Graag reacties of een dergelijke bron acceptabel is voor Wikipedia.Gouwenaar (overleg) 5 aug 2017 14:05 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Jan van Eyck

Wanneer mag een discussie op Overleg Gewenst staan?[bewerken]

Volgens Sachaporsche is Overleg gewenst voor Het is duidelijk waar "overleg gewenst" voor dient, LOPENDE discussies die vastlopen. Mijns inziens is overleg gewenst voor ALLE gevallen waarin een medewerker een discussie onder de aandacht wilt brengen. Dus ook nieuwe discussies of niet-vastgelopen discussies waarvoor men een breder publiek zoekt. The Banner Overleg 5 aug 2017 21:42 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:The Banner#Overleg gewenst

Voorletters bij namen uit de voetbalwereld[bewerken]

Beste gemeenschap,

Al enige tijd erger ik me aan het feit dat een bepaalde gebruiker op genoemde pagina op veel onnodige momenten voorletters bij namen van voetballers en arbitrage gebruikt. Ik heb daarvoor al eens overleg gevoerd met betrokkene, echter houdt diegene zijn poot stijf, "omdat leken anders moeten doorklikken voor de precieze persoon", aldus betrokkene. Voorbeelden bij deze zaak zijn scheidsrechters Björn Kuipers (door betrokkene ingevuld als B. Kuipers), Jochem Kamphuis (J. Kamphuis) en Edwin van de Graaf (E. van de Graaf]]. Mijn mening is dat als er maar 1 betaald voetbal scheidsrechter een bepaalde achternaam, zoals Kuipers heeft, dat alleen de achternaam volstaat. Ook ben ik van mening dat ditzelfde geldt voor een achternaam die maar 1 keer in een voetbalteam voorkomt en diegene geen familie als profvoetballer heeft. Denk hierbij aan Kevin Diks, die door betrokkene wordt aangeduid als K. Diks. Ik vind dit overbodige maniertjes, als je de rest van de informatie zonder voorletters invult. Wat is uw mening omtrent dit onderwerp?

Fawiki (overleg) 6 aug 2017 17:33 (CEST)

Opmerking Opmerking Bij geen van de genoemde vier lemma's zie ik de gewraakte bewerkingen. WAAR doel je op?? WELKE gebruiker? WAAR heb je overleg gepleegd? Vr groet Saschaporsche (overleg) 7 aug 2017 07:45 (CEST)

Deze discussie is vorig seizoen begonnen op https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:Feyenoord_in_het_seizoen_2016/17. Dit gaat om Gebruiker:BT1985. Hij is te pas en te onpas voorletters gaan plaatsen bij namen waarbij dat totaal niet nodig is. Er is maar 1 scheidsrechter Kuipers in het betaalde voetbal, dus mijn inziens is de term B. Kuipers overbodig, ditzelfde geldt voor spelers als Jan-Arie van der Heijden en Nicolai Jørgensen. Zij zijn de enige spelers bij Feyenoord die zo heten en hebben geen familie in de voetballerij. Het is mijn inziens daar ook niet nodig het weer te geven als: J.-A. van der Heijden en N. Jørgensen.

Fawiki (overleg) 7 aug 2017 11:48 (CEST)

Opmerking Opmerking Bij deze wil ik even wat recht zetten. Gebruiker Fawiki heeft zelf de letter B voor Kuipers gezet, zie hier. Daarbij zijn er nog meer voetballers die Van der Heijden en Jørgensen heten. Tenslotte wil ik nog zeggen dat ik dacht dat deze discussie al gevoerd en klaar was. Blijkbaar dus niet. Zie hier, zijn opmerking daarover. BT1985 (overleg) 8 aug 2017 11:27 (CEST)

Opmerking Opmerking B. Kuipers heb ik gedaan om op de overbodigheid te wijzen. Als iemand de enige persoon met die naam is in een bepaald team of in het geval Kuipers, Kamphuis en Janssen, scheidsrechterskorps, dan is een voorletter overbodig. Ik zie in jouw genoemde overleg nergens dat ik zeg dat de discussie klaar is. Ik zeg dat ik heel kinderachtig overleg aan zou vragen, omdat jij zonder teruggefloten te worden (leuke woordspeling in dit geval) niet tot consensus komt. Daarnaast maak je trouwens opnieuw veel vorm-en taalfouten. Fawiki (overleg) 8 aug 2017 11:44 (CEST)

Discussie op de overlegpagina van het artikel waar gemor over is, niet hier gaan discussiëren. Dqfn13 (overleg) 8 aug 2017 11:47 (CEST)
De discussie vindt plaats op Overleg:Feyenoord in het seizoen 2016/17

NOINDEX-sjabloon op teruggeplaatst artikel[bewerken]

Graag reageren over het plaatsen van het {{noindex}}-sjabloon op eerder afgekeurde artikelen, die in de naamruimte wordt geplaatst om verder aan te werken, maar nog niet in Google of Bing resultaten zouden moeten worden gevonden. VanBuren (overleg) 8 aug 2017 21:19 (CEST)

Pagina Evelyn Novacek[bewerken]

In 2009 is mijn eigen tekst verwijderd. Ik had een weblog gemaakt over mijn oma. De tekst op de Wikipediapagina zou ik van weblog gehaald hebben. dat was ook zo, maar dat was mijn eigen tekst! Er zijn mappen vol met contracten, arbeidsovereenkomsten en krantenartikelen. Het eerste arbeidscontract stamt uit 1915! Uniek materiaal, waar we trots op zijn. Dat mijn oma de eerste saxofoniste is in Nederland weet ik uit de verhalen van mijn oma en mijn vader. Op 21-jarige leeftijd had ze al een eigen orkest. Als docente Nederlands acht ik mij in staat om een objectieve tekst over Evelyn Novacek te schrijven.

Het wordt hoog tijd, dat ze de aandacht krijgt, die ze verdient! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door LiaVenema (overleg · bijdragen) 9 aug 2017 15:30‎ (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Evelyn Novacek

Nominatie zusterprojectsjablonen Wikinieuws[bewerken]

Een gebruiker heeft een aantal zusterprojectsjablonen met betrekking tot 1 zusterproject (Wikinews/Wikinieuws) op de beoordelingspagina(/verwijderlijst) gezet. Graag meer meningen.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 10 aug 2017 22:18 (CEST)

Omgevingsvergunning[bewerken]

Rond dit artikel is recent wat reuring geweest. Na overleg ter plekke heeft het er de schijn van dat er wel wat ruimte is voor correctie, aanvulling en/of actualisering van dit artikel. Wie heeft kennis van dit onderwerp en kan helpen dit artikel te verbeteren danwel de twijfel weg te nemen? Josq (overleg) 11 aug 2017 23:01 (CEST)

De discussie vindt plaats op overleg:omgevingsvergunning.

Nederlandse benaming Spaanse eilanden[bewerken]

Ik zie dat we hier Minorca en Majorca schrijven. Dat lijken mij weinig courante termen. Ik ben benieuwd wat ons weerhoudt af te wijken van de lijst van de Taalunie inzake buitenlandse namen.

De discussie vindt plaats op Overleg:Balearen

Knorhof[bewerken]

Is het lemma Knorhof POV-gericht vanuit het dierenactivisme? Uw mening en/ of bijdragen graag. JoostB (overleg) 14 aug 2017 17:59 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Knorhof

Kan 'sociaal' worden weggelaten uit de combinatie sociaal-maatschappelijk ?[bewerken]

Gebruiker Gebruiker:Leo R. heeft vandaag 18 lemma's gewijzigd. In deze lemma's heeft hij het voegwoord sociaal verwijderd uit de combinatie sociaal-maatschappelijk al dan niet met tussenstreepje; zodat alleen het woord maatschapelijk overblijft. Hij geeft in de commentaarregel de tekst: 'sociaal' betekent hetzelfde als 'maatschappelijk': dus dubbelop.. Mijns inziens zijn niet alle maatschappelijke gedragingen en processen sociaal. Ze kunnen ook a-sociaal of anderszins onmenselijk zijn. Graag uw mening. JoostB (overleg) 14 aug 2017 18:24 (CEST)

Prisoner's dilemma[bewerken]

Iemand heeft (voor zover ik weet zonder overleg) de artikeltitel Prisoner's dilemma gewijzigd in Gevangenendilemma, en heeft in het artikel zelf ook dit type wijzigingen doorgevoerd. Ik ben het daar niet mee eens, wikipedia dient m.i. de gangbare benaming te hanteren. Mijn voorstel is dat deze wijzigingen z.s.m. ongedaan worden gemaakt. Bob.v.R (overleg) 14 aug 2017 19:38 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg: Gevangenendilemma

Bedrijfsgegevens Staedion[bewerken]

Onlangs werd de korte beschrijving met geschiedenis van woningcorporatie Staedion vervangen door een ultrakort stukje waarin nog slechts ruimte was voor de door het bedrijf zelf geformuleerde doelstelling voor het jaar 2020. Er was geen enkele noodzaak om de bestaande tekst te wissen. Toch gebeurde dat. Brimz draaide de verandering gemotiveerd terug en gaf daarnaast de gebruiker enige toelichting. Corriebert is het met niets van dat alles eens, begon een uitgebreide beschuldiging aan het adres van Brimz op de OP van Staedion, en plaatste de gewraakte bijdrage zonder enige vorm van motivering terug. Dat is inmiddels diverse keren herhaald, waarbij het verwijt is dat degenen die de oude versie terugplaatsen dat niet of onvoldoende motiveren. Corriebert heeft nog geen enkele keer verantwoord waarom de door hem teruggeplaatste versie te verkiezen zou zijn boven de versie die er voorheen stond. Inmiddels is er een BWO ontstaan. Ik trek mijn handen ervan af en vraag andere gebruikers er eens naar te kijken. WIKIKLAAS overleg 15 aug 2017 19:51 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Staedion

Neutrale lemma-titel: Oktoberoorlog i.p.v. Jom Kippoeroorlog[bewerken]

Naar mijn mening moet de titel Jom Kippoeroorlog vervangen worden door de neutrale naam Oktoberoorlog (1973), met een doorverwijzing van Jom Kippoeroorlog (Israëlische naam) én van Ramadanoorlog (Arabische naam). Kronkelwilg (overleg) 16 aug 2017 23:40 (CEST)

Michiel de Ruyter (nieuw onderzoek)[bewerken]

Een gebruiker claimt op basis van nieuw onderzoek (gepubliceerd door Arthur Scheijde met als titel "In de naam van De Ruyter") dat het Wikipedia-artikel op veel punten onjuistheden bevat. Graag reacties (eenzelfde oproep plaats ik in het geschiedeniscafé). Gouwenaar (overleg) 18 aug 2017 15:08 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Michiel de Ruyter#Nieuw_onderzoek

Verwijdering lemma Al-Nakba, met essentiële informatie[bewerken]

Eigenmachtige, door één gebruiker doorgevoerde, samenvoeging van lemma Al-Nakba met Palestijnse vluchtelingen, ondanks inhoudelijk bezwaar ertegen op 5 maart 2017. Het gehele lemma is daardoor onzichtbaar gemaakt.(Zie ook Overleg:Al-Nakba). Daarna heb ik dit probleem bij de moderatoren neergelegd. Ondanks reacties om het oorspronkelijke lemma terug te plaatsen, is dat tot nu toe nog steeds niet gebeurd. Vandaar dat ik het nu ook hier neerleg.