Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Kruzenstern of Kruzenshtern (schip, 1926)[bewerken]

Het schip heet volgens het naambord: KruzenshternSwinoujscie01.jpg. Het artikel hernoemen? Zo ja, alle links zelf aanpassen? Stunteltje (overleg) 2 jul 2018 08:05 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Kruzenstern (schip, 1926)

Sjabloon:Smiley Glimlach[bewerken]

Ik ben benieuwd of anderen het toevoegen van unicode-varianten met display:none wenselijk vinden (aangezien dit sjabloon op erg veel pagina's staat). Dit zorgt o.a. dat smileys ook in zowel titel als TOC zichtbaar kunnen zijn en mogelijk toegankelijker voor mensen met bijv. spraaksoftware. Zie overleg voor meer info. Overleg daar geplaatst op 24 mei, maar nog geen reacties. Msj (overleg) 2 jul 2018 14:50 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Smiley

Burgemeester Aa en Hunze[bewerken]

De burgemeester van de gemeente Aa en Hunze is ziek en wordt tijdens zijn ziekteperiode tijdelijk vervangen door een waarnemer. Er is op dit moment geen sprake van ontslag. Graag een reactie of het in deze situatie al dan niet gewenst is om de naam van de formele burgemeester te verwijderen uit het artikel over de gemeente. Gouwenaar (overleg) 5 jul 2018 12:15 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Aa en Hunze

Polaroid Corporation (reprise)[bewerken]

Het overleg over (onder meer het voorstel en de vraag) welke delen eventueel af te splitsen naar Polaroid 600, Polaroid Film of "The Impossible Project" en/of samen te voegen met Polaroid Camera is weer of nog steeds gestokt, daarom zet ik deze opnieuw op de lijst. Magere Hein heeft geopperd het een en ander af te splitsen – en dat lijkt een logische/verstandige keuze –, maar dat kan op verscheidene manieren (zoals ik heb geprobeerd onder woorden te brengen en te vragen welke manier(en) het meest wenselijk zou(den) zijn). Maar ook vragen in de andere kopjes van de OP wachten nog op feedback (die kan helpen om te besluiten hoe de koe bij de hoorns gevat kan worden) -- martix (overleg) 7 jul 2018 08:44 (CEST)

Plaats Bergum sinds 1989 officieel Burgum[bewerken]

Sinds 1989(!) is de officiële naam van Burgum het Friestalige Burgum, voorheen Bergum. Dit is een overheidsbeslissing geweest. We kunnen bijna het 30-jarg bestaan vieren dat we Burgum heten. Wie geeft de toestemming dat Bergum in tekst mag worden gewijzigd in Burgum? Nu wordt een wijziging in Burgum steeds teruggedraaid. -- sneuper (overleg) 10 jul 2018 09:18 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bergum

Lotgevallen grootouders vermelden in een biografie[bewerken]

Verdient het oorlogslot van iemands grootouders een plaats in een biografie over die persoon? Apdency (overleg) 14 jul 2018 19:30 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Barry Hay#Oma

Is Staverden een stad?[bewerken]

Oogstweg, een gebruiker die vreemd genoeg ondertekent met Gerhardius, zegt niet uit te zijn op een bewerkingsoorlog, maar dat is nou precies wat er gebeurt op het artikel over Staverden. Ik kom nogal wat pagina's op het internet tegen die stellen dat Staverden de kleinste stad van Nederland (zelfs Benelux) is. Terwijl ik het in het artikel al met een bron had onderbouwd, heb ik het ook nog maar met een artikel van Trouw (extra) onderbouwd. Maar dat is blijkbaar ook niet betrouwbaar genoeg (dat werd uit het artikel gehaald). Tegenbronnen worden niet gegeven, maar wel een hoop persoonlijke verwijten. Er is inmiddels ook een anonieme gebruiker aan het editwarren, zucht.... Ymnes (overleg) 20 jul 2018 22:36 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Staverden

Naam gastheer/gastvrouw noemen in een artikel over een restaurant?[bewerken]

Een gebruiker is van mening dat het noemen van de naam van een gastheer/gastvrouw volledig NE en promo is. The Banner Overleg 25 jul 2018 21:37 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Castor (restaurant)

Bestaat 'Nennoe' wel in de Egyptische religie?[bewerken]

Collega Ben Pirard schreef in 2008 een artikel over de Egyptische godin Nennoe. Deze lijkt in de primaire bronnen echter niet voor te komen. Wellicht is sprake van verwarring met de Egyptische goden Noet en/of Noen. Zijn hier experts aanwezig voor een eindoordeel? Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 30 jul 2018 17:01 (CEST).

De discussie vindt plaats op Overleg:Nennoe

Executie of liquidatie?[bewerken]

De artikeltitel vermeldt executie, waar het gaat om een groep van krijgsgevangen genomen Duitsers, die naar mijn idee geliquideerd zijn omdat er geen rechtspraak was en het doden achteraf werd goedgekeurd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dqfn13 (overleg · bijdragen) op 30 jul 2018 20:27 (CEST)

Neolithische revolutie[bewerken]

In meerdere artikelen zijn zinnen geschreven met een morele ondertoon. Die zinnen zijn verwijderd en weer teruggeplaatst. Ik heb mijn argumenten tegen in de OP geplaatst.

De discussie vindt plaats op Overleg:Neolithische revolutie#Moraliteit

Smiley.toerist (overleg) 1 aug 2018 12:20 (CEST)

Twee artikels over de symboliek van slangen[bewerken]

Momenteel hebben we twee artikels over de symboliek en culturele context van slangen, namelijk Slang (symbool) en Slangen in de cultuur (een afsplitsing van Slangen)). Feitelijk is er sprake van overlap, en dat zou ook het logische gevolg zijn van een gedegen beschrijving van de cultuurhistorische context van slangen, waar symboliek een deel van uitmaakt. Is samenvoegen daarom een optie? Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 2 aug 2018 16:53 (CEST).

De discussie vindt plaats op Overleg:Slang_(symbool)

Consequentie[bewerken]

Op alle dag- en jaarpagina's moet er ooit afgesproken zijn geweest dat de "verbuiging-e" om de een of andere reden altijd wegvalt, maar het is toch sowieso een ongeschreven wet om overal te consequent te zijn, dus heb ik bij "Zweedse prins" de "e" verwijderd (n.a.v. al de rest, in het bijzonder de vier soortgelijke personen op die pagina), maar dat is niet naar de zin van een paar gebruikers, terwijl dit nochtans voortdurend gebeurt (lees: ook vaak door anderen gedaan wordt, maar hun bijdragen worden dan niet teruggedraaid). Persoonlijk vind ik ook wel dat er toch een "e" moet staan, maar dan zou dat op al die pagina's overal moeten veranderd worden: aan u de eer! 62.235.180.101 9 aug 2018 20:42 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:31 augustus (begonnen op mijn eigen "OP": zie aldaar voor nog meer informatie!)