Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie het artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.


Verplaatsing van Elburg[bewerken]

Op het eind van de 14e eeuw werd de stad Elburg verplaatst. Als reden wordt door meerdere auteurs o.a. de dreiging door het water van de Zuiderzee genoemd. Volgens het Wikipedia-artikel is daar geen enkel bewijs voor. Een uitspraak die ontleend is aan een artikel uit 2003 van Reinout Rutte, die zijn stelling "dat het oude Elburg bedreigd of (deels) verwoest zou zijn door de Zuiderzee, op geen enkele manier hard te maken [is]" baseert op een niet gepubliceerde doctoraalscriptie van Van Triest uit 1981. De vraag is of je op grond van een enkele vermelding in een artikel in het bulletin van de Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond (KNOB) zo'n stellige uitspraak kan doen in een Wikipedia-artikel. Gebruiker Haagschebluf meent van wel, ik ben ven mening dat zoiets veel voorzichtiger geformuleerd zou moeten worden. Gouwenaar (overleg) 6 nov 2016 09:42 (CET)

De discussie vindt plaats op Verplaatsing Elburg

Alfabetiseren[bewerken]

Al jaren hebben Gebruiker:Blueknight en ondergetekende een heftig verschil van mening hoe we hier het best alfabetiseren.  Klaas `Z4␟` V:  7 nov 2016 08:37 (CET)

De discussie vindt plaats op OP WP:Alfabetiseren

waaronder / onder wie[bewerken]

Op Iran Air-vlucht 655 veranderde onlangs iemand de tekst:

"Bij de ramp kwamen zestien bemanningsleden en 274 passagiers, waaronder 66 kinderen, om het leven."

in

"Bij de ramp kwamen zestien bemanningsleden en 274 passagiers, onder wie 66 kinderen, om het leven."

Deze wijziging van "waaronder" in "onder wie" lijkt mij een wijziging strijd met de BTNI voorschriften (de taalunie geeft in deze aan dat beide opties mogelijk zijn).

Graag uw input in de discussie. vr groet Saschaporsche (overleg) 11 nov 2016 11:25 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Iran Air-vlucht 655

Wie zit er "nu" in een televisieprogramma?[bewerken]

Op de overlegpagina van het artikel De Slimste Mens ter Wereld 2016 heb ik aangegeven dat actuele informatie niet in een encyclopedie hoort. Wie vandaag nog in het programma zit is naar mijn mening niet relevant voor een encyclopedie die per definitie tijdloos zou moeten schrijven. Toch wordt die informatie telkens teruggeplaatst. Graag meer meningen hierover. M.vr.gr. Brimz (overleg) 13 nov 2016 21:18 (CET)

Erik Verlinde[bewerken]

Er is wat onenigheid over de manier waarop er kritiek toegevoegd wordt op de theorie van Verlinde. Meer meningen? Momenteel gaat het richting editwar gezien de andere partij niet ingaat op de gegeven argumenten. Natuur12 (overleg) 14 nov 2016 18:14 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Erik Verlinde

Slechte fotokwaliteit[bewerken]

Welke eisen stellen we aan de kwaliteit van foto's in artikelen? In het artikel DJ Snelle Jelle staat namelijk een foto waarvan de kwaliteit heel slecht is. Ymnes (overleg) 14 nov 2016 18:25 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:DJ Snelle Jelle

Categorie:Griekse mythologie[bewerken]

Op Gebruiker:Sint Aldegonde/Kladblok I staat een voorstel voor een nieuwe indeling voor de Categorie:Griekse mythologie. Bij dezen een oproep tot commentaar. Sint Aldegonde (overleg) 19 nov 2016 15:34 (CET)

Overleg:Maya_Detiège[bewerken]

Discussie - net begonnen - over het al dan niet vermelden van een geval van verkeersagressie (persoon is slachtoffer) en een reclamecampagne. Waan van de dag of nuttige info? MichielDMN 🐘 (overleg) 21 nov 2016 22:23 (CET)

Locatiecoördinaten: Coord-sjablonen en infoboxen[bewerken]

Een oplettende anoniem (82.75.188.188 (overleg | bijdragen | bloks)) heeft me op het spoor gezet van een wat lastig probleem. Hij vond drie artikels die de {{Infobox spoorwegstation Nederland}}-infobox gebruiken en tegelijk het {{Coor title dms}}-sjabloon, waarbij maar één stel coördinaten deugde. Ondoordacht heb ik op twee plaatsen daarover overlegcommentaar geschreven, hier en daar.

Ik ben bepaald geen kenner van de coördinatenproblematiek, maar hier zit een dieper probleem: duplicatie van gegevens, waarvoor de zondaar gestraft wordt met eeuwigdurende en verveelvoudigde onderhoudsarbeid. Ik vermoed dat het probleem zich ook buiten stationsartikels voordoet, maar ik kan dat niet overzien. Evenmin heb ik een helder idee of en hoe het probleem aangepakt moet worden. Ik vind centraal overleg gewenst, maar zou niet weten waar dat het best kan gebeuren.

Suggesties en bijdragen gewenst. Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 23 nov 2016 11:38 (CET)

Misschien kan je het onderwerp aansnijden in Wikipedia:De Nulmeridiaan. Ik weet niet of er reeds een specifiek wikiproject is voor dit soort problematiek. Alice2Alice (overleg) 23 nov 2016 11:45 (CET)
Ik zou geen betere plek kunnen bedenken, dus ik heb daar een nieuw kopje gemaakt. Ik zal ook een link naar dat overleg plaatsen op de bovengenoemde OP's. Dank voor je suggestie. Groet, Magere Hein (overleg) 23 nov 2016 12:13 (CET)

Catalaans[bewerken]

Zie hier voor de discussie omtrent Paraguayconstructie of niet. JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 23 nov 2016 14:57 (CET)

Tjeukemeer[bewerken]

Iemand vindt dat de titel van het artikel over dit meer gewijzigd dient te worden in Tjeukemeer (meer), omdat er ook een singletje met de titel Tjeukemeer zou bestaan (waarover dit project overigens geen artikel heeft). Is dat een zinvol plan? Zelf lijkt me dat Tjeukemeer onmiskenbaar hoofdbetekenis is. Uw visie graag hier. Wutsje 23 nov 2016 15:55 (CET)

Privacy van mensen die werken onder een pseudoniem[bewerken]

Een auteur werkt onder een pseudoniem en wil niet dat zijn echte naam bekend wordt. Een krant publiceert de vermoedelijke echte naam en confronteert de persoon die vervolgens ontkend. Publiceren wij in dat geval de vermoedelijke echte naam op Wikipedia? Alice2Alice (overleg) 24 nov 2016 10:45 (CET)

1rightarrow blue.svg De discussie vindt plaats op Wikipedia:Redactielokaal#Privacy van schrijver met pseudoniem

Achternaam ipv voornaam in biografieën[bewerken]

Heeft het de voorkeur om in biografieën met de achternaam te verwijzen naar de beschreven persoon? Ecritures (overleg) 24 nov 2016 15:25 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg help:Standaardvorm voor biografieën

Schrijfwijze voorvoegsels bij sportclubs[bewerken]

De vraag of er een standaard schrijfwijze moet komen voor voor- en achtervoegsels zoals VV, SC, SV. ARVER (overleg) 28 nov 2016 16:22 (CET)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Sportcafé#Voorvoegsels sportclubs

Nazi vlag bij personen[bewerken]

Vlag van Duitsland Duitsland
Graag uw mening over gebruik van de nazi vlag bij mensen die in nazi-Duitsland zijn geboren, maar die verder niets met het nazisme te maken hebben. Zie Overleg:Udo_Kier. Elly (overleg) 30 nov 2016 11:25 (CET)

Bijbehorende bouwwerken[bewerken]

Ik zie Bijbehorende bouwwerken voorbij komen, en weet niet zo goed wat ik met het artikel aan moet. Iemand inspiratie? Vinvlugt (overleg) 1 dec 2016 10:44 (CET)

Dat is van de maker van Achtererfgebied dat ik zojuist gepoetst heb. Daarbij vroeg me ernstig af of het sop de kool wel waard was. JanB46 (overleg) 1 dec 2016 11:08 (CET)
Dit lijkt me typisch iets dat je op wikipedia op wil zoeken op het ogenblik dat je ermee te maken krijgt. Poetsen kan, weghalen lijkt me een slecht idee. Milliped (overleg) 1 dec 2016 11:10 (CET)

Vermoeden van nauwe betrokkenheid bij een organisatie schrijvend over deze organisatie[bewerken]

Alice2Alice (overleg) 1 dec 2016 16:42 (CET)

1rightarrow blue.svg De discussie vindt plaats op Overleg:Mensenhandel#Vele wijzigingen met vermoedelijke betrokkenheid

Ongepast overleg op een persoonlijke OP[bewerken]

Sinds de gebruiker Heinonlein vertrokken is zijn er smeekbedes geplaatst op zijn OP of hij aub zou terugkomen. Er is echter ook een discussie/na-analyse waarom hij is vertrokken en waar het mis is gegaan. Ik vind het hoogst ongepast dat er zonder zijn participatie gekibbeld wordt over zijn vertrek. Een persoonlijke OP dient alleen om met iemand te communiceren, niet dat derden daar een discussie voeren. Ik zou de discussie daar willen afsluiten en ergens anders voortzetten als daar behoefte aan is. Waar kan de eventuele discussie gevoerd worden? Persoonlijk denk ik dat Heinonlein veel meer aan heeft als de werksfeer op Wikimedia verbeterd wordt. Daar heeft iedereen wat aan.Smiley.toerist (overleg) 2 dec 2016 22:35 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg_gebruiker:Heinonlein -->

< Plaats hier geen reactie, maar reageer op de hierboven genoemde overlegpagina (Deze keer is er een uitzondering op deze regel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

    Meta-commentaar graag op Overleg Wikipedia:Overleg gewenst >