Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie het artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.


Grootbedrijf[bewerken]

Kennelijk maakt de jury voor de prijzen (afgezien van de plaquette) onderscheid tussen enerzijds grote, anderzijds midden- en kleinbedrijven. Hoe zit dat?  Klaas `Z4␟` V:  20 sep 2016 18:44 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Koning_Willem_I-prijs

Lijst van geografische namen en afgeleiden[bewerken]

Deze lijst is van de e-ANS en heb ik aangepast en hier geplaatst in de veronderstelling dat lijsten met correct Nederlandse woorden niet auteursrechtelijk beschermd zijn. Daar denkt Richard anders over. Graag uw oordeel of een eventuele NuWeg als ik me echt heb vergist, waarvan dan ook tevens excuses. Jasper Coenraats 26 sep 2016 16:11 (CEST)

Onbewoond eiland[bewerken]

Zouden anderen eens willen kijken op de overlegpagina van het artikel onbewoond eiland? Daar woedt een discussie over de zinnigheid van bepaalde informatie in de inleidende zinnen. Marrakech (overleg) 29 sep 2016 17:45 (CEST)

GSC Vindicat atque Polit[bewerken]

Welke incidenten uit het verleden dienen in het artikel over deze Groninger studentenvereniging te worden vermeld, en waarom? Uw visie graag hier. Wutsje 30 sep 2016 02:24 (CEST)

Landgoed[bewerken]

Aan het artikel Landgoed is een lijstje met een aantal willekeurige particuliere landgoederen toegevoegd. Het heeft op deze wijze geen functie en kan beter weg. JanB46 (overleg) 5 okt 2016 18:51 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Landgoed

Wij van Sensoa bevelen Sensoa aan[bewerken]

Wijzigingsvoorstellen van een medewerker van Sensoa voor de pagina Sensoa Alice2Alice (overleg) 11 okt 2016 12:21 (CEST)

1rightarrow blue.svg De discussie vindt plaats op Overleg:Sensoa#Aanpassingen vanuit Sensoa

Donorprincipe[bewerken]

Onder verwijzing naar onder meer donorprincipe heeft De Wikischim een reeks namen van buitenlandse nationale parken gewijzigd. Volgens een aantal gebruikers is dit beroep op het donorpincipe niet terecht. Zien zij dat fout? De discussie vindt plaats op de overlegpagina van De Wikischim. Marrakech (overleg) 12 okt 2016 10:53 (CEST)

De discussie vindt behalve op mijn OP ook plaats op Overleg:Nationaal Park Valbonëdal, alwaar ik inmiddels meerdere inhoudelijke argumenten voor de betreffende wijzigingen heb gegeven.Leuk trouwens om te ontdekken dat hier even geheel achter mijn rug om deze oproep wordt geplaatst. De Wikischim (overleg) 12 okt 2016 11:22 (CEST)

Iedereen mag toch om meningen van anderen vragen, dat is gewoon open en door iedereen in te zien. Zoek toch niet overal wat achter, je wordt vermoeiend. Nietanoniem (overleg) 12 okt 2016 11:39 (CEST)
Het zou op zijn minst netjes zijn geweest dat Marrakech dat op De Wikischims OP had medegedeeld. Het is zijn OP die waarschijnlijk enorm veel reacties gaat genereren. Als je met iets bezig bent, is het niet prettig om voortdurend die Oranje/Groene balk te moeten zien. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 12 okt 2016 13:37 (CEST)
Afijn, zo heel belangrijk is dit laatste nu ook weer niet, dus laat verder maar even zitten. Centraal staat de vraag of het is toegestaan om in vertalingen van officiële namen van nationale parken de schrijfwijze ...Nationaal Park... aan te houden. Ik wijzigde dit gisteren op een paar artikelen waar eerst de merkwaardige schrijfwijze ...Nationaal park... stond. Daar kwam vervolgens op mijn OP een hoop kritiek op van Jcwf, Ecritures en Marrakech, ook al heb ik bij mijn bewerkingen nota bene verwezen naar enkele externe sites die exact diezelfde schrijfwijze (dus Nationaal Park) aanhouden én naar een in casu relevant advies op taaltelefoon.be. De Wikischim (overleg) 12 okt 2016 13:56 (CEST)
Maar daar gaat de discussie dus niet over... Marrakech (overleg) 12 okt 2016 14:47 (CEST)
Gelieve die discussie niet hier te beginnen, dit is een verzoekpagina... geen discussiepagina. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2016 14:50 (CEST)

Spookhuis, spookslot en haunted darkride[bewerken]

Ik heb op de OP van Spookhuis (attractie) een overleg gestart over de inhoud op die pagina die volgens mij niet correct is. Meer info aldaar. Zie ook Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20161011#Toegevoegd 11/10: Deel 1 voor "wat voorafging" (zie onder de nominatie voor de attractie The Clinic in Walibi Holland). Met vriendelijke groeten, Rickie97 (overleg) 12 okt 2016 18:05 (CEST)

Datering foto J.C. Bloem[bewerken]

Op Overleg:J.C. Bloem heeft De Jaren de vraag opgeworpen of het jaartal bij de foto van Bloem wel juist is, omdat de dichter er naar zijn indruk duidelijk ouder uitziet dan hij in 1933 was. Aan de discussie heb ik een link naar een andere foto bijgedragen die volgens mij in dezelfde kamer genomen is als de foto bij het artikel: in dat huis woonde Bloem sinds 1959. De vraag is nu: hebben anderen ook de indruk dat beide foto's op dezelfde lokatie genomen zijn? Want in dat geval is het jaartal 1933 bij consensus onjuist. MackyBeth (overleg) 12 okt 2016 20:20 (CEST)

Titel aanpassing Microsoft Surface (tablet)[bewerken]

De Surface-lijn van hardware producten is al enige tijd geen tablet lijn meer, wat de paginatitel niet correct weergeeft.YannickFran (overleg) 15 okt 2016 11:23 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Microsoft Surface (tablet)

Voorstel hernoeming Nobelprijs voor de Natuurkunde naar Nobelprijs voor Natuurkunde" (etc)[bewerken]

Graag commentaar op mijn voorstel om vier van de vijf Nobelprijzen op Wiki te hernoemen. Vysotsky (overleg) 18 okt 2016 22:00 (CEST)

Waar? EvilFreD (overleg) 18 okt 2016 22:13 (CEST)
Zie hieronder. Wutsje 18 okt 2016 22:17 (CEST)
Oh, dat is wel heel erg klein op mijn mobiel. Kan dat niet gewoon in normaal formaat? In het bewerkingsvenster verschijnt het zelfs helemaal niet. Ligt dat nu aan mij? EvilFreD (overleg) 18 okt 2016 22:21 (CEST)
Dat ligt niet aan jou, de "link" staat namelijk in het bewerkingsveld hierboven in het sjabloon. Verder overleg over het sjabloon kan beter op deze overlegpagina. Dqfn13 (overleg) 18 okt 2016 22:24 (CEST)
De discussie vindt plaats op Overleg:Nobelprijs

Vorstenschool (Toneelstuk van Multatuli)[bewerken]

Op het artikel Vorstenschool (een toneelstuk van Multatuli) worden bijdragen geleverd door een gebruiker waarvan de stijl meer essayistisch dan encyclopedisch te noemen is. Gezien eerdere discussiepatronen op bv het artikel van Multatuli en Wilhelmina Drucker is het lastig helder te krijgen wanneer teksten op Wikipedia te essayistisch zijn. Inbreng van meerdere collega's is gewenst Ecritures (overleg) 19 okt 2016 22:18 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Vorstenschool

Invoersjabloon[bewerken]

Op de overlegpagina bij deze pagina is een discussie gaande over het invoersjabloon. Vraag is of de huidige vorm wenselijk is en of het sjabloon überhaupt wenselijk is. EvilFreD (overleg) 20 okt 2016 09:02 (CEST)

Sjabloon overleg gewenst genomineerd voor verwijdering[bewerken]

Valhallasw's sjabloon voor Wikipedia:OG is op Wikipedia:Te beoordelen sjablonen/Toegevoegd 2016 week 42geplaatst omdat men niet te spreken is van de opmaak. Waarschijnlijk heeft dat ook te maken omdat ik er in geknutseld heb. (Mijn naam roept al snel wat aversie op blijkbaar) Wordt het sjabloon verwijderd, dan werkt de invoerknop hierboven ook niet meer.
Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 20 okt 2016 14:28 (CEST)