Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen ouder dan 30 dagen mogen sowieso worden verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.


De discussie vindt plaats op

"Deadname" of voormalige naam van transgender artieste[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, ik zou graag wat meningen horen over wat ik op de volgende pagina heb geschreven: Overleg:Against Me!. Het betreft discussie over het weghalen van de geboortenaam van een artiest, die als transgender uit de kast is gekomen en een nieuwe naam heeft omarmt. Mvg, AnarchistiCookie Overleg 9 jul 2020 20:41 (CEST)

Shamirs Secret Sharing[bewerken | brontekst bewerken]

Hoewel wiskundig onderlegd, weet ik te weinig over getaltheorie. Toch heb ik sterke twijfel over de kwaliteit van dit artikel. vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 12 jul 2020 13:28 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Shamirs Secret Sharing -->

Het overleg vindt vooral plaats op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20200621. Elly (overleg) 12 jul 2020 16:47 (CEST)

  • waar is het ExactCafé? - vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 14 jul 2020 15:28 (CEST)

Curaçaose slavenopstand van 1795[bewerken | brontekst bewerken]

Dit artikel is erg eenzijdig vanuit één standpunt geschreven. Op 10-01-2019 heb ik geprobeerd er een overleg to openen, maar niemand reageerde. Toen ik vandaag zelf iets over de inhoud probeerde uit te zoeken op het internet, trof ik deze tekst aan die 4 jaar geleden op het internet is gedeeld en deels identiek is aan de tekst in het artikel. Het artikel Curaçaose slavenopstand van 1795 is mogelijk voor een groot deel gecopieerd van deze tekst. Dus: copyvio. oSeveno (overleg) 12 jul 2020 14:47 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Curaçaose slavenopstand van 1795
Ook even gemeld bij de werkgroep WP:WGC. Ciell 12 jul 2020 16:59 (CEST)

Marianne Bastiaens[bewerken | brontekst bewerken]

Dit artikel kent een aantal grote problemen. Uw visie daarop is welkom op Talk:Marianne Bastiaens. Wutsje 14 jul 2020 19:56 (CEST)

Korrelcel[bewerken | brontekst bewerken]

Ik twijfel eraan of de beschrijvingen van de korrelcellen altijd wel juist zijn. De aanmaker meent dat er geen (overduidelijke) inhoudelijke problemen zijn. Wimpus (overleg) 15 jul 2020 15:27 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Korrelcel

Aangepaste hoofdpagina[bewerken | brontekst bewerken]

Na voornamelijk het in lijn brengen van de mobiele versie met de desktopweergave van de hoofdpagina, en het ervoor zorgen dat beide op smalle schermen (in smalle vensters) er redelijk uitzien, zijn er nog enkele keuzes te maken. Elke opbouwende input is welkom! Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 15 jul 2020 20:32 (CEST)

Dreigend conflict[bewerken | brontekst bewerken]

Er dreigt een bewerkingsconflict op Kinder- und Hausmärchen en Bijwoordelijke bijzin. User:Oviao236 en daarna User:Tuniae hebben (of heeft?) zich als doel gesteld om op alle wikipedia's de link naar een bepaalde website ([1] te verwijderen. Het is een conflict met meerdere gebruikers, User:Guss en mijn persoon en er zjn vast nog wel meer medestandes. Kan hier, voor de NL wiki, iets structureels worden gedaan om dat te verhinderen? Handige Harrie (overleg) 16 jul 2020 15:37 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Handige Harrie


Peiling sortering categorieën[bewerken | brontekst bewerken]

Op Wikipedia:Opinielokaal/Sortering in categorieën (en bijbehorende overlegpagina) wordt een peiling voorbereid. Met name aan meer ervaren categoriseerders het verzoek argumenten op de peilingpagina aan te vullen, met name aan minder ervaren gebruikers de vraag of de uitleg voldoende helder is. Encycloon (overleg) 16 jul 2020 20:05 (CEST)

Israëlische nederzetting[bewerken | brontekst bewerken]

Een gevoelig onderwerp, ik weet het. Er is een (lange) paragraaf met geweld door kolonisten. En terecht. Andersom zijn er aanslagen geweest op de nederzettingen. Het zou goed zijn een (korte, neutrale) paragraaf toe te voegen over geweld tegen de nederzettingen. Daarmee komt het artikel meer in balans. Het geeft de neutrale lezer immers een beter beeld van het conflict. Ik heb een zo neutraal mogelijke paragraaf toegevoegd. Echter deze toevoeging wordt telkens door een enkele gebruiker teruggedraaid. Ik heb de paragraaf aangepast, maar het lijkt wel of deze toevoeging er niet in mag komen. Gevolg was een bewerkingsoorlog en een beveiliging voor een week. De beveiliging is afgelopen. Ik heb een nieuwe paragraaf toegevoegd als voorstel, maar ben bang dat deze direct weer wordt verwijderd. Het lijkt me goed als er meerdere mensen vanuit de Wikipedia-gemeenschap over oordelen. Stipenstoer (overleg) 19 jul 2020 21:26 (CEST)

IP: Strenger blokkeerbeleid[bewerken | brontekst bewerken]

Voorstel van een strenger blokkeerbeleid tegenover IP’s Cerkeliste (overleg) 21 jul 2020 13:07 (CEST)


Gebruiker:Melsaran: “Wikipedia is geen democratie” – interpretatie[bewerken | brontekst bewerken]

Overleg over de interpretatie van “Wikipedia is geen democratie” Cerkeliste (overleg) 29 jul 2020 09:41 (CEST)


Portalenbalk alfabetisch geschikt met uitzondering van één element[bewerken | brontekst bewerken]

De portalenbalk op de hoofdpagina is volledig alfabetisch geordend behalve het element "wetenschap & technologie". MrLeopold (overleg) 29 jul 2020 10:23 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Hoofdpagina

Invoegen van een opiniestuk van Dalilla Hermans in het artikel over Reuzegom[bewerken | brontekst bewerken]

Er is discussie over het invoeren van een opiniestuk van Dalilla Hermans in het artikel van studentenclub Reuzegom. Akadunzio (overleg) 2 aug 2020 23:10 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Reuzegom (studentenclub)

Friezen[bewerken | brontekst bewerken]

Er is gedegen, specialistische en uitgebreid onderbouwde kritiek op de inhoud van dit artikel. Uw mening daarover is welkom op Talk:Friezen. Wutsje 3 aug 2020 18:04 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Friezen#Rationale voor herschrijving

Het Apostolisch Genootschap[bewerken | brontekst bewerken]

Er vindt al enige tijd discussie plaats over hoe en of dit artikel op een neutrale manier uitgebreid kan worden, en welke bronnen daar dan geschikt voor zijn. Inbreng van derden lijkt gewenst om het overleg vooruit te brengen. Encycloon (overleg) 3 aug 2020 20:37 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Het Apostolisch Genootschap

Niko Schuurmans[bewerken | brontekst bewerken]

Dit artikel kent een aantal grote problemen. Uw visie daarop is welkom op Talk:Niko Schuurmans. Wutsje 4 aug 2020 05:39 (CEST)

Artikel Racisme[bewerken | brontekst bewerken]

Hier commentaar gevraagd. Wickey (overleg) 7 aug 2020 12:20 (CEST) Verplaatst vanaf Wikipedia:Verzoekpagina om commentaar. Encycloon (overleg) 8 aug 2020 00:01 (CEST)

Shere Khan (Kipling)[bewerken | brontekst bewerken]

Overleg over de haakjes in de titel. JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 8 aug 2020 10:57 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Shere Khan (Kipling)#Titel


Afgeleide termen op een doorverwijspagina[bewerken | brontekst bewerken]

Horen op een doorverwijspagina ook termen te staan die afgeleid van, maar niet gelijkluidend aan de hoofdterm van de dp zijn? Apdency (overleg) 8 aug 2020 11:07 (CEST)

Ilse Uyttersprot[bewerken | brontekst bewerken]

De geschiedenis van negen jaar geleden herhaalt zich. Uw mening is welkom op Talk:Ilse_Uyttersprot#Objectieve_feiten. Wutsje 9 aug 2020 00:24 (CEST)

soorten tolken: doventolk, schrijftolk en tolk gebarentaal[bewerken | brontekst bewerken]

Daar wil aangegeven: doventolk heeft andere gescheidenisbeschrijving dan tolk gebarentaal. Daarom wil ik verzoeken dat tolk gebarentaal echt alleen gebarentolk. Geen doventolk in pagina tolk gebarentaal. maar pagina doventolk heeft genoeg uitleg over doventolk en geschiedenis. Ook staat er beschrijving dat in eerste jaren is doventolk vaak aan gebarentolk,maar schrijftolk is ook doventolk. het creëert verwarring voor horenden EN doven. het is heel andere geschiedenis. het gaat erom status van overheid voor alle soorten tolken. het is vergoedingsregeling voor alle tolken. Edwtie (overleg) 10 aug 2020 00:11 (CEST)