Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen ouder dan 30 dagen mogen sowieso worden verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Kleiner Schoberstein[bewerken]

Name is wrong or Coordinates is wrong --Herzi Pinki (overleg) 15 dec 2019 22:43 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Kleiner Schoberstein

Plaatsen van informatie en aanvullen hiervan bij Willem-Alexander der Nederlanden[bewerken]

Ik ben in discussie geraakt met plaatsing van eventuele informatie op de Wikipedia pagina van Willem-Alexander en het verschuiven of verwijderen van informatie die reeds geplaatst is. Dit bij de overleg pagina onder het kopje Vriendinnen Willem-Alexander en de sub ´Een beetje Dom´.

Voor alle duidelijkheid ik ben een beginnende editor, op het gebied wat wel of niet geplaatst kan worden op Wikipedia.

Gaarne feedback en mening , wat relevante informatie is om op Wikipedia te plaatsen.

Voor mij zijn dit feiten, die met bronnen bewezen kunnen worden en noemenswaardige informatie is om tot een goede Wikipedia pagina te komen die als online encyclopedie, het onderwerp zo helder mogelijk vertellen en informatie geven voor eenieder die daar interesse in heeft.Mschapink (overleg) 18 dec 2019 21:37 (CET)

De discussie vindt plaats op : : Overleg: Willem-Alexander der Nederlanden

Geverifieerde accounts[bewerken]

Ik werd gewezen op een vrij recent beleid op Commons, waarmee gebruikersnamen van bijvoorbeeld beroemdheden toegestaan worden, na verificatie via OTRS. Heel praktisch heeft commons:User:Olia_lialina de link naar haar website op haar gebruikerspagina gezet, een mailtje gestuurd aan OTRS vanaf het adres dat ook aan haar website gekoppeld is, en als bonus (maar niet verplicht) ook op haar website haar Commons-account gelinkt. Ik heb het via de mail kunnen verifiëren en een screenshot van de website (met Commons-link) aan het OTRS-ticket gekoppeld. Als wij dit ook zouden doen, zou het criterium "Namen die verwarring met bekende personen opleveren." in ieder geval gedeeltelijk kunnen vervallen.
Meedenken? Graag!

Noindex op kladblok?[bewerken]

Is het wenselijk om ieder gebruikerskladblok standaard in de categorie Categorie:Wikipedia:Niet te indexeren pagina's te plaatsen? Uw mening is van harte welkom op Overleg Wikipedia:Kladblok. Wutsje 18 dec 2019 23:10 (CET)

Architect van "De Rechthoek"[bewerken]

De passage over de mogelijke architect van Huize De Rechthoek wekt de indruk van een eigen theorie van de schrijver van deze passage over wie de mogelijke architect van het huis zou kunnen zijn. Er is bij het artikel één bron gevoegd, t.w. een boek over dit huis geschreven door de bewoner van het huis. Ik heb op de overlegpagina van het artikel ruim een maand geleden gevraagd om een onafhankelijke bron voor deze theorie te vermelden Tot op heden is daar niet op gerageerd. Ik stel het op prijs als ook anderen hier eens kritisch naar willen kijken.

De discussie vindt plaats op Overleg:Huize De Rechthoek

Is een model een voorbeeld van iets dat onecht is?[bewerken]

Is een model een voorbeeld van iets dat 'onecht' is? Marrakech (overleg) 20 dec 2019 19:19 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Onecht

Theaterencyclopedie.nl[bewerken]

De website theaterencyclopedie.nl wordt op dit project momenteel op vrij grote schaal als bron gebruikt. Het is echter een vrij bewerkbare wiki, waarop in minimaal één geval nota bene de Nederlandstalige Wikipedia als bron wordt opgevoerd. Is het op nl:wiki als bron gebruiken van die website wenselijk? Uw reactie is van harte welkom op Overleg Wikipedia:Betrouwbaarheid van bronnen#Theaterencyclopedie.nl. Wutsje 23 dec 2019 19:06 (CET)

Concept opiniepeiling arbcom/modlijst[bewerken]

Er staat een concept-opiniepeiling klaar op Wikipedia:Opinielokaal/Toegang arbcom tot moderatorinformatie. Ik wil graag de mogelijkheid bieden om feedback te geven op de duidelijkheid van de stelling, voordat de peiling opengaat. Effeietsanders 24 dec 2019 05:18 (CET)

Noindex van álle gebruikersnaamruimte-(sub)pagina's?[bewerken]

Naar aanleiding van deze eerdere oproep is intussen het idee gerezen om zoekmachines in beginsel buiten álle (sub)pagina's in de gebruikersnaamruimte te houden. Uw mening daarover is wederom van harte welkom op Overleg Wikipedia:Kladblok#Noindex. Wutsje 26 dec 2019 23:04 (CET)

Sjabloon om te sorteren op een onvolledige datum[bewerken]

Zie mijn overlegpagina Overleg gebruiker:Handige Harrie#Sjabloon voor onbekende datum Handige Harrie (overleg) 29 dec 2019 20:24 (CET)

Geografische benamingen in Wallonië en Friesland[bewerken]

Er is een m.i. niet goed verklaarbaar verschil tussen de benoemingsregels voor de spelling van Nederlandstalige toponiemen in Wallonië en die in Friesland. Uw visie hierop is welkom op Overleg Wikipedia:Buitenlandse geografische namen#Geografische benamingen in Wallonië en Friesland. Wutsje 31 dec 2019 21:30 (CET)

Pagina Ravelsberg is eigenlijk Ravensberg...[bewerken]

Ravensberg is wat er langs de weg op het straatbordje is geschreven. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Camulio (overleg · bijdragen)

De discussie vindt plaats op Overleg:Ravelsberg

Nationaliteit Lando Norris[bewerken]

Om een verdere bewerkingsoorlog te voorkomen zoek ik concensus over de nationaliteit van Lando Norris, aangezien de Belgische nationaliteit steeds bronloos wordt toegevoegd en bewerkingen (zelfs bebrond) die het terugbrengen naar de originele enkele Britse nationaliteit worden verwijderd. Mvg, ABPMAB 6 jan 2020 11:42 (CET).

De discussie vindt plaats op Overleg:Lando Norris

Herkomst (naam) Batavia stad[bewerken]

Ik plaats die verzoek voor overleg aangezien de naam van de fashion outlet Batavia Stad naar 2 dingen kan verwijzen en er geen (duidelijke) bronnen zijn die hiernaar verwijzen. Alvast bedankt! Mvg, Backupje (overleg) 6 jan 2020 13:36 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Batavia_Stad

Wat is taalkundig wenselijker?[bewerken]

Op het artikel Foutpositief en foutnegatief is een bewerkingsoorlog aan de gang over de vraag welke formulering in de eerste alinea taalkundig wenselijker is. Is er iemand die dit uit de impasse weet te krijgen? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 9 jan 2020 17:30 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Foutpositief en foutnegatief

Onbesproken splitsing Auschwitz[bewerken]

Twee collega's hebben het artikel Auschwitz (concentratiekamp) zonder serieus overleg gesplitst in een drietal artikelen: Auschwitz I, Auschwitz-Birkenau en Auschwitz-Monowitz. Voor een zo ingrijpende ingreep op een zo gevoelig onderwerp is dat nogal vreemd. Gaarne zou ik meningen van anderen horen of deze splitsing zinvol en gewenst is. The Banner Overleg 12 jan 2020 16:33 (CET)

De uiterst persoonlijke interpretatie van The Banner (Voor een zo ingrijpende ingreep op een zo gevoelig onderwerp is dat nogal vreemd. hoort vanzelfsprekend niet thuis op deze neutrale pagina. Ecritures (overleg) 12 jan 2020 16:44 (CET)
Het hier al voeren van de discussie hoort hier ook niet thuis. The Banner Overleg 12 jan 2020 16:57 (CET)

Voorstel tot splitsing Lijst van Nederlandse restaurants met een Michelinster[bewerken]

Er is een voorstel om artikel Lijst van Nederlandse restaurants met een Michelinster te splitsen in twee kleinere artikelen met betere laad- en opslagtijden. The Banner Overleg 13 jan 2020 13:41 (CET)

Koning Fahddijk of King Fahd Causeway?[bewerken]

Uw mening is welkom op Overleg:Koning Fahddijk#Naam (2). Wutsje 13 jan 2020 20:49 (CET)

Verwijderde links naar zusterprojecten op Apocrief[bewerken]

Op Apocrief heeft gebruiker:Renevs onlangs (opnieuw) de links naar zowel een overeenkomende pagina op Commons als die naar wikt:apocrief verwijderd. De discussie hierover loopt momenteel op de betreffende OP, meer input van anderen zou wenselijk zijn. De Wikischim (overleg) 14 jan 2020 11:01 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Apocrief

Zen pagina bevat veel incorrecte informatie[bewerken]

Na dit meerdere malen proberen aan te kaarten, is geen van de moderatoren op het materiaal ingegaan.

Graag dus overleg gewenst.

2A02:A210:2901:C300:15C6:16B3:691C:B8E7 15 jan 2020 09:34 (CET)

Groot-Brittannië[bewerken]

Moet de naam Groot-Brittannië (eiland) gewijzigd worden naar Groot-Brittannië? Ecritures (overleg) 16 jan 2020 19:38 (CET)

De discussie vindt plaats op OP van Groot-Brittannië (eiland)

Overleg:Voss (doorverwijspagina) naar Voss[bewerken]

Moet Voss (doorverwijspagina) verplaatst worden naar Voss?

De discussie vindt plaats op Overleg:Voss (doorverwijspagina)

Wim Klooster[bewerken]

Sensatiezoeken, of romanfiguur & maatschappelijk debat? Vysotsky (overleg) 17 jan 2020 22:30 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Willem Gerrit Klooster

Kadaster als bron, 'eigen of origineel onderzoek' en aantoonbaarheid van plaatsnaam[bewerken]

Gebruiker:Wutsje beweerd dat het gebruik van het Kadaster leidt tot eigen onderzoek. Informatie is vrij toegankelijk en makkelijk doorzoekbaar waardoor het makkelijk nat kijken is. Het kadaster geeft informatie die makkelijk herleidbaar zijn en zonder al te diep te gaan bruikbare informatie kunnen zijn voor een artikel. Wutsje zegt echter dat eigen onderzoek is. Wutsje verwijderd echter veel meer dan alleen informatie uit die bron, het verwijderd ook informatie uit de Naamkunde. Verder beweerd Wutsje bij hoog en laag dat niet aangetoond kan worden Zwarte Beien een gebruikte naam is. Echter zowel Gildemacher als het Kadaster (te zien via tijdopreis.nl) melden deze naam heel duidelijk. Graag meer input gewenst om dit probleem op te lossen en eventuele helpende inzichten te geven. Dagdeel (overleg) 23 jan 2020 19:11 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Zwarte Beien

Internationale sjablonen[bewerken]

Omdat we geen centrale overlegplek hebben voor sjablonen volgens mij, even hier een bericht dat er internationaal gewerkt wordt aan het ontwerp van standaard sjablonen, die projectbreed hetzelfde opgemaakt zijn. Een samenvatting is gegeven op mediawiki, waar ook de uitgebreide inventarisatie staat van de onderwerpen die men verwacht tegen te komen en waar op discussiepagina en de overlegpagina input gegeven kan worden door iedereen. Ciell 27 jan 2020 12:22 (CET)