Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie het artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.


Inhoud

Dodenrijk, Onderwereld (mythologie) & Schimmenrijk[bewerken]

We hebben inmiddels drie algemene artikelen over de religieus-mythologische voorstelling van het hiernamaals onder onze voeten: Dodenrijk, Onderwereld, Schimmenrijk. Naar mijn mening kan dit worden gereduceerd tot twee artikelen. Misschien volstaat zelfs een. Wat vinden de mythologie- en religiekenners? Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 28 aug 2017 22:27 (CEST).

De discussie vindt plaats op Overleg:Dodenrijk

Is wikinieuws wel wikiwaardig?[bewerken]

Niet dat ik het artikel weg wil hebben, maar als ik even snel google kom ik alleen dit artikel tegen. De bronnen van het huidige artikel zijn alle Wikimedia-gerelateerd. Ik vind dat eigen wel bezwaarlijk. Wat vinden anderen? Vinvlugt (overleg) 29 aug 2017 09:00 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Wikinieuws

Infobox muziekalbum[bewerken]

De infobox muziekalbum zou uitgebreid kunnen worden met de mogelijkheid om informatie op te nemen over mastering en wie het album gemixt heeft, of waar dat is gebeurd. Aangezien de infobox erg veel gebruikt wordt, zie ik graag dat er eerst overleg plaatsvindt. Op mijn voorstel d.d. 19 augustus is nog niet gereageerd; wellicht dat via deze weg een overleg gestart kan worden. Tux.svg maartenschrijft/Wikiproject België 30 aug 2017 07:33 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Infobox muziekalbum

Abgeordnetenhaus von Berlin[bewerken]

De huidige titel is in het Duits. Het zou op de Nederlandse Wikipedia echter beter zijn als we de Nederlandse vertaling gebruiken, zoals ook bij andere parlementen gebruikelijk is KlokkoVanDenBerg (overleg) 31 aug 2017 11:46 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Abgeordnetenhaus von Berlin

Ledental sportbonden (dambond, schaakbond, enz.)[bewerken]

Plotseling zit ik in een bewerkingsconflict en in een discussie over (vermelding van) het ledental van de Nederlandse dambond. Een dalend ledental was kennelijk aanleiding tot een bestuurscrisis (nieuwe voorzitter). Mijn beperking van vermelding van het ledental per 10 jaar en recent per 5 jaar is de hete aardappel. Zie mijn overlegpagina.Maiella (overleg) 8 sep 2017 23:06 (CEST)

Ik heb het onderwerp in het Sportcafé aan de orde gesteld. Zie ook Overleg:Koninklijke Nederlandse Dambond. – Maiella (overleg) 11 sep 2017 12:08 (CEST)


Royal (restaurant)[bewerken]

Zoals te doen gebruikelijk, zoekt Marrakech altijd de moeilijke weg. Het gaat nu om deze edit. Dit soort omschrijvingen heeft hij eerder afgedaan als "kreupele omschrijving", "verwarrend" en "geeft het idee dat men in die periode één keer een ster gekregen heeft". Maar nu plaatst hij dus zelf deze gewraakte omschrijving terug. Wat heeft nu de voorkeur: wat Marrakech omschreef als kreupele omschrijving geplaatst door Marrakech of de verbeterde en verduidelijkte versie van mijn hand. Zie ["kreupele omschrijving", "verwarrend" en "geeft het idee dat men in die periode één keer een ster gekregen heeft" hier] voor de laatste revert van Marrakech. The Banner Overleg 10 sep 2017 15:30 (CEST)

Interwiki-link Q23004[bewerken]

Ik geloof dat de link tussen "kadetje" en de andere taalversies onjuist is. Het kadetje is een zacht broodje en is geen algemeen begrip voor alle broodjes. Q23004 moet daarom verbonden worden met "broodje".Opzwartbeek (overleg) 12 sep 2017 22:23 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Kadetje

Illuminati (orde)[bewerken]

Op de pagina wordt al lange tijd om bronnen gevraagd. Die komen niet en het komt me voor dat hier veel onzin over een niet (meer) bestaand gezelschap wordt verteld. Opmerkingen als "Documenten hierover zouden zich in het Rijksarchief te Beieren bevinden" zijn gratuit en oncontroleerbaar. Robert Prummel (overleg) 14 sep 2017 02:32 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Illuminati (orde)

De categorisering van Nederlandse ministers[bewerken]

Het categoriseren van Nederlandse ministers gaat, door het veelvuldig wijzigen van de samenstelling van de ministeries, vaak mis. In het categoriecafé graag daarover meedenken. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 sep 2017 03:39 (CEST)

Diergaarde Blijdorp[bewerken]

In het kader van het opruimen van overbodige disambiguaties heb ik vandaag Administratiegebouw met dienstwoning (Diergaarde Blijdorp), De winkel van Sinkel (Diergaarde Blijdorp) en Giraffenhuis en de theeschenkerij (Diergaarde Blijdorp) aangepakt. Ik heb de titels aangepast tot respectievelijk Diergaarde Blijdorp administratiegebouw met dienstwoning, Diergaarde Blijdorp De winkel van Sinkel en Diergaarde Blijdorp giraffenhuis en de theeschenkerij . Dhr. Apdency was het daar niet mee eens en verplaatste de artikelen weer. Daarbij maakte hij gebruik van zijn moderatorknopjes om de ontstane doorverwijzing die niet naar zijn smaak waren gelijk op te ruimen. Op dat mement was de discussie dood en meer input is dus welkom. The Banner Overleg 14 sep 2017 14:56 (CEST)

Choy Li Fut[bewerken]

Er is onenigheid over een nu al een paar keer geschrapte en weer teruggeplaatste tekst over de geschiedenis van deze vechtsport. Het overleg vindt hier plaats. Marrakech (overleg) 16 sep 2017 22:50 (CEST)

Preconstitutioneel recht in Duitsland[bewerken]

Naar aanleiding van een ernstig meningsverschil over de naam van dit lemma gaarne uw opinie. – Maiella (overleg) 19 sep 2017 11:01 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Preconstitutioneel recht in Duitsland

KNVB Beker 2017/18[bewerken]

Al jaren (sinds 2010) word er met een gekleurde tabel aangegeven welke voetbalclubs uitgeschakeld zijn in de KNVB Beker en ik welke ronde. Nu vind een gebruiker waarvan ik de naam niet zal noemen dat dit niet kan, en blijft deze tabel steeds verwijderen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Poklane (overleg · bijdragen)

De discussie vindt plaats op KNVB beker 2017/18 (mannen)

Rikko Voorberg[bewerken]

Volgens Peter b is de Theoloog des vaderlands NE. Eerst ontkende hij het hele bestaan van de prijs. Toen ik er een bron bij had gezet was het ineens "NE onzin". En daarna verklaarde hij ineens dat het artikel Theoloog des vaderlands ook maar door mij genomineerd moest worden. Maar ik ben zijn loophondje niet. Mijns inziens is Peter b het artikel aan het ontdoen van relevante informatie en is de enige zinnige kritiek dat het meer onafhankelijke bronnen moet hebben. The Banner Overleg 24 sep 2017 13:27 (CEST)

Het plaatsen van link naar een video van een toespraak als bron naast het feit dat de tekst van die toespraak reeds is gelinkt en als bron is gebruikt[bewerken]

Discussie over de wenselijkheid van het gebruiken van een externe link naar een video die het uitspreken van een toespraak toont als bron terwijl de tekst van diezelfde toespraak al als bron is gebruikt op de zelfde plaats in het artikel. Alice2Alice (overleg) 26 sep 2017 22:52 (CEST)

1rightarrow blue.svg De discussie vindt plaats op Overleg:Opzij-leerstoel#Bron ter ondersteuning van beweringen in het artikel

Links naar decennia[bewerken]

Discussie over de wenselijkheid van het gebruiken van een link naar een decennium. Alice2Alice (overleg) 10 okt 2017 10:56 (CEST)

1rightarrow blue.svg De discussie vindt plaats op Overleg:Phil Bloom#Links naar decennia

Oproer/rellen tijdens Nabi Musa festiviteiten[bewerken]

Nabi Musa oproer Zonder enig overleg of aankondiging én in weerwil van de referenties en bronnen heeft Hanhil op 23 september 2017 de titel van het lemma Nabi Musa oproer gewijzigd in 'Nabi Musa-pogrom' en van 'Nabi Musa oproer' een redirect gemaakt. Ook in diverse lemmata heeft hij de term 'pogrom weer ingevoerd voor 'oproer/rellen'. In alle (behalve eenzijdig Israëlische) literatuur over deze pelgrimage naar Nabi Musa nabij Jeruzalem wordt gesproken over 'riots' (oproer, rellen). Zie ook mijn verzoek op: Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Overige Kronkelwilg (overleg) 11 okt 2017 01:16 (CEST)

1rightarrow blue.svg De discussie vindt plaats op Overleg:Nabi Musa-pogrom


Soaken: evangelische dwaallering volgens gereformeerde bronvermelding[bewerken]

Er worden nogal vreemde bronnen gebruikt, waar bijvoorbeeld in staat dat het om een 'evangelische dwaallering' gaat. De website die als bronvermelding wordt gebruikt is elke zondag onbereikbaar. Kan die site dan sowieso wel als bron dienen? En zo ja, hoe betrouwbaar is zoiets? Ik kijk hier met seculiere ogen naar dus met termen als dwaallering ben ik niet te overtuigen... Zo'n krachtterm komt me niet neutraal over. 143.176.56.102 18 okt 2017 17:36 (CEST)

Ik vraag me vooral af of het persoonlijk blog van een onbekende niet-theoloog als betrouwbare bron gebruikt kan worden. 143.176.56.102 22 okt 2017 18:10 (CEST)
De discussie vindt plaats op Overleg:Soaken

Overleg_Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek#Schrijfweek_2017.2F2018[bewerken]

De afgelopen jaren is er een dubbele schrijfweek geweest rond Nieuwjaar. Er is dit jaar echter nog geen aangekondigd. Suggesties voor landen zijn uiteraard ook welkom.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 19 okt 2017 15:39 (CEST)

12 Steden, 13 ongelukken[bewerken]

Een tijdje geleden wat discussie gehad of het wenselijk is om halve TV-afleveringen in eigen woorden na te vertellen. Het argument dat dit voor heel veel andere artikelen vergaande consequenties heeft, lijkt me niet opgaan: we moeten toch ergens beginnen? Mij lukt het niet, dus enige hulp is gewenst. Vinvlugt (overleg) 21 okt 2017 19:02 (CEST)

Wiegman-Glotzbach, Glotzbach-Wiegman[bewerken]

Discussie over de achternaam van de bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Alice2Alice (overleg) 24 okt 2017 11:59 (CEST)

1rightarrow blue.svg De discussie vindt plaats op Overleg:Sarina Wiegman-Glotzbach#Wiegman-Glotzbach, Glotzbach-Wiegman

Titel school[bewerken]

Onze school - de GSR - te Rotterdam heeft deze naam sinds april 2017. Daarvoor geruikten we de gehele naam - Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad. Het wijzigen van de titel is helaas geblokkeerd. Onze school komt hierdoor onjuist in beeld bij gebruikers – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ErikHarinck (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Titelwijzigingen i.v.m. beëdiging kabinet[bewerken]

Gebruiker Skuipers is druk doende geweest met het wijzigen van allerlei titels vanwege de beëdiging van het nieuwe kabinet en de daarmee gepaard gaande naamswijzigingen van diverse ministeries. Ik vraag mij af of dit wenselijk is aangezien bepaalde artikelen een lange geschiedenis van een ministerie beslaan, zoals de Lijst van Nederlandse staatssecretarissen van Economische Zaken die teruggaat tot 1948. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 okt 2017 00:44 (CEST)

Catalonië[bewerken]

Op de pagina Catalonië worden allerlei ongefundeerde, bronloze bewerkingen gedaan over de status van dit gebied, en we zijn twee vingers verwijderd van het hier reeds erkennen van de onafhankelijkheid van het gebied, terwijl daar helemaal geen sprake van kan zijn aangezien internationale instanties die legitimiteit zouden kunnen erkennen aan de onafhankelijkheidsverklaring van gisteren (VN, EU) als een blok achter de Spaanse regering in Madrid staan. Is het mogelijk dat de wp-gemeenschap hier even naar kijkt? - netraaM • 28 okt 2017 12:06 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Catalonië

Selectie Feyenoord[bewerken]

Jarenlang hebben de seizoenspagina's van Feyenoord een overzichtelijke tabel gehad, waarin de selectie van Feyenoord te zien was. Dit was ook het geval op de seizoenspagina van het huidige seizoen 2017/18 zie hier. Gisteren (29 oktober 2017) heeft een gebruiker plotseling de hele tabel aangepast en ik moet zeggen: het is er niet bepaald beter op geworden zie hier. Cijfers staan door elkaar en je moet voortdurend naar de kop kijken om enigszins te begrijpen waar die cijfers voor staan. Dit kan niet de bedoeling zijn. Ook is de gebruiksvriendelijkheid van de brontekst hierdoor compleet verdwenen.

Een term als: we doen het al jaren zo is geen argument, dat weet ik. Echter is dit geen verbetering van het artikel en ben ik van mening dat de oude tabel daarom terug moet keren. Ik heb dit ook al met de betreffende gebruiker besproken, maar ik ben bang dat hij niet gaat reageren, gezien de opmerking die op zijn overlegpagina geschreven staat. Hij behoudt zich het recht niet te reageren, wat best apart is.

Hierbij groetende,

Fawiki (overleg) 30 okt 2017 11:18 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Feyenoord in het seizoen 2017/18

Meryame Kitir[bewerken]

Een collega plaatste in het artikel een stuk tekst dat ik er ongepast vind om twee redenen: niet neutraal en niet relevant voor het onderwerp. Ik startte daarom overleg om uit te klaren of het er kan staan en eventueel hoe. Graag jullie input.

De discussie vindt plaats op Overleg:Meryame Kitir

Hernoeming Hans van Mierlo (D66)[bewerken]

Gaarne aandacht voor en input bij mijn voorstel tot hernoemen van Hans van Mierlo (D66) - Berretta cardinalizia.png RJB overleg 7 nov 2017 15:22 (CET)

Hendrik Groen[bewerken]

Discussie over de vermelding van de mogelijke werkelijke naam achter de schrijver Hendrik Groen op Wikipedia. Hannolans (overleg) 10 nov 2017 00:15 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Hendrik_Groen

Katholiek Verbond van België[bewerken]

De discussie vindt plaats op

Discussie over de het gebruik van de afkorting UCB voor Katholiek Verbond van België op Wikipedia. Akadunzio (overleg) 11 nov 2017 00:57 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Katholiek_Verbond_van_België

}}

Opiniepeiling[bewerken]

Beste allen, ik heb een opzet gemaakt voor een peiling inzake het "verplicht/automatisch" linken naar zusterprojecten. Ik nodig iedereen van harte uit om mee te discussiëren op de nu nog maagdelijke overlegpagina. De peiling is Wikipedia:Opinielokaal/Links naar zusterprojecten te vinden. Hopende op een vruchtbare discussie, Vinvlugt (overleg) 16 nov 2017 17:01 (CET)

Categorieën: database of navigatie-instrument?[bewerken]

In april stelde De Wikischim in het Categoriecafé de vraag of het zinvol is om organisaties te categoriseren op oprichtingsjaar. Ondanks dat de meerderheid van de gebruikers aldaar tegen waren, is De Wikischim er toch mee begonnen. Daarom heb ik delen daarvan ter beoordeling voorgelegd in week 17 en week 19. Omdat de vraagstelling nog meer categorieën betrof, heeft Kippenvlees1 de hele boom ter beoordeling voorgelegd in week 23. Meer reacties aldaar zijn welkom om een besluit te nemen waar de meerderheid van de gemeenschap zich in kan vinden. Wikiwerner (overleg) 18 nov 2017 19:24 (CET)

De Groenen[bewerken]

Gebruiker vjr300 draait een groot aantal goed gedocumenteerde wijzigingen van mij terug. Hij geeft als reden dat ik "belangen heb in het conflict bij De Groenen". Dat is geen reden om goed gedocumenteerde wijzigingen die ik op een neutrale wijze verwoord heb terug te draaien. Otto (overleg) 20 nov 2017 08:22 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:De_Groenen_(Nederland)

Joop M. Joosten[bewerken]

Wat is de gewenste naam voor het lemma? Joop M. Joosten of Joop Joosten ? de overleden kunsthistoricus staat bij de RKD [1] bekend als "Joop Joosten" maar publiceerde onder "Joop M. Joosten"

De discussie vindt plaats op Overleg:Joop M. Joosten

Drugslab[bewerken]

Op Overleg:Ketamine is een vraag gesteld over de wenselijkheid van videos van Drugslab op drugsgerelateerde lemma's. Itsme (overleg) 2 dec 2017 17:23 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Ketamine#Drugslab


Titelwijziging basketbal België[bewerken]

Bob van R. heeft op Wikipedia:Sportcafé#Basketbal een voorstel tot titelwijziging gedaan van een tweetal basketbal-artikelen. Niet iedereen is het daarmee eens. The Banner Overleg 3 dec 2017 15:30 (CET)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Sportcafé#Basketbal

Doorgeschoten categorisering in steeds specifiekere en diepere subsubcategorieën[bewerken]

In het categoriecafé stel ik de vraag of de manier waarop op dit moment gecategoriseerd wordt in steeds diepere en zeer specifieke subcategorieën wenselijk is, of dat we op die manier artikelen juist moeilijker vindbaar maken? Eenieder mag aldaar zijn mening kenbaar maken. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 4 dec 2017 03:16 (CET)

Gravitatie en zwaartekracht[bewerken]

Ik meen dat Ad Hooyer hier een nieuwe theorie presenteerde en daar graag commentaar op wil hebben. The Banner Overleg 4 dec 2017 11:22 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Ab Hooyer/Kladblok

Rood Kasteel[bewerken]

Sedert vijf jaar hebben wij een kasteel te Guigoven volledig in privé eigendom en hernoemd naar Kokima eventkasteel omdat de benaming Rood Kasteel een zeer slechte associatie had met drugs, faillissementen, ... . Nu wilt men de naam Rood Kasteel op Wikipedia behouden terwijl deze naam niet in gebruik is (nergens op het kasteel zelf alsook geen wegmarkeringen). De officiële benaming is Kasteel heren van Guigoven (https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/32241).Yannickvdw (overleg) 6 dec 2017 16:10 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Rood_Kasteel

Alcoholmisbruik Juncker[bewerken]

Anoniem wordt telkenmale hierover tekst geplaatst. Toevoeger is gewezen op WP:BLP maar persisteert. Graag meekijkers gevraagd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 dec 2017 09:57 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Jean-Claude Juncker

Objectief met vaste brandpuntsafstand[bewerken]

Het blijft onrustig bij dit overleg, dus als er mensen zijn die mee willen denken? JanB46 (overleg) 10 dec 2017 10:51 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Objectief met vaste brandpuntsafstand

Slag bij Rocourt[bewerken]

De slag is terdege wel E maar veel van de feiten genoemd wijken af van de versies op ENWP, FRWP en DEWP. Door het gebrek aan bronnen zijn die feiten niet te controleren of te corrigeren. Vanwege de onbetrouwbaarheid heb ik er een twijfelsjabloon opgezet, maar iemand is het daar niet mee eens. The Banner Overleg 10 dec 2017 22:32 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Slag bij Rocourt

Sjabloon:Navigatie concentratiekampen Tweede Wereldoorlog[bewerken]

Er wordt verbetering gezocht voor Sjabloon:Navigatie concentratiekampen Tweede Wereldoorlog, dat nu vol staat met fouten en inconsequenties. Overleg is effectief op dood spoor en meer meningen zijn erg welkom. The Banner Overleg 12 dec 2017 23:40 (CET)

Schip versus affaire[bewerken]

Verdienen dit en dit artikel een eigen artikel in deze encyclopedie, of moeten ze opgaan in één artikel?

Overleg:Pepernoot[bewerken]

Omdat "De algehele meerderheid van mensen in Nederland benoemd een pepernoot als zodanig. Er zijn maar een paar (culinaire, dan wel taalkundige) mensen die pepernoten kruidnoten noemen omdat het (voor hun) beter de lading dekt. Maar omdat de rest van Nederland het nog gewoon over die pepernoten heeft die elke jaar nog in elke hoek worden gestrooid is het noodzakelijk dit lemma 'kruidnoot' te laten vervallen en dit lemma aan te passen"

De discussie vindt plaats op Overleg:Pepernoot