Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen ouder dan 30 dagen mogen worden verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Cultuurmarxisme en antisemitisme[bewerken]

Er wordt gediscussieerd over de vraag of in de definitie van 'cultuurmarxisme' moet staan dat het een term met sterke antisemitische connotaties is. Input van anderen is welkom. Marrakech (overleg) 28 mrt 2019 15:38 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Cultuurmarxisme

Nederlandse provincies in een tabel: alfabetisch of 'geografisch' sorteren?[bewerken]

Er is een bewerkingsoorlog op het lemma Commissaris van de Koning, al geruime tijd staat hierin een tabel met provincies alfabetisch gesorteerd. Maar gebuiker Dreamian meent dat de provincies in deze tabel 'geografisch' gesorteerd (Groningen - Friesland - …. - Limburg, zoals je vroeger met aardrijkskunde/ topografie leerde) moeten worden. Meerdere gebruikers draaien zijn bewerkingen (WP:PUNT, WP:BTNI) terug maar Dreamian blijft zijn versie terugzetten. JoostB (overleg) 31 mrt 2019 22:22 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Commissaris van de Koning

Hoofdrollen Battlestar Galactica (2004)[bewerken]

Graag jullie mening over de indeling van de hoofdrollen. Ik vind het lastig om een goede indeling te vinden, misschien weet iemand van jullie hier wel raad mee. Mvg, OrviIIe (overleg) 1 apr 2019 16:00 (CEST).

De discussie vindt plaats op Overleg:Battlestar Galactica (2004)

Nuance tussen hobby & recreatie[bewerken]

Gaarne uwer inzicht op mijn opmerking over het scharen van kansspelen en gokken onder hobby, in plaats van onder recreatie. Zwart/wit redenatie, persoonlijke motivatie en inhoudelijke argumentatie zijn aldaar te vinden. Bij voorbaat dank & MvG TaalBarbaar (overleg) 2 apr 2019 11:49 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Hobby#"Spanning"

83.85.240.186[bewerken]

83.85.240.186 (overleg | bijdragen | bloks) geeft aan in het verleden (al dan niet opzettelijk, zie bijdrage-samenvattingen) foute data te hebben ingevoerd op Wikipedia. Ik heb totaal geen verstand van de lemma's waarop dit gebeurd is (vnl. popmuziek) dus zou een welwillende en geïnformeerde collega willen vragen recente bewerking van deze IP-gebruiker eens door te lichten op zuiverheid / juistheid. Aangezien ik niet de juiste persoon ben om e.e.a. snel te kunnen verifiëren, laat ik ook het evt. aanspreken op de IP-OP liever aan iemand anders over. // Zie net dat Nieuwsgierige Gebruiker hetzelfde is opgevallen Knipoog // MvG TaalBarbaar (overleg) 6 apr 2019 14:32 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:83.85.240.186

Indeling hoofdstukken per regio/land[bewerken]

Onder een nieuwe hoofdstuk 'Vlaanderen' zijn de Neanderthaler vondsten toegevoegd. Is 'Vlaanderen' hier zinvol?Smiley.toerist (overleg) 9 apr 2019 15:05 (CEST)

Wijzigen Sjabloon[bewerken]

Graag antwoord op de op de OP van het sjabloon gestelde vraag over het wijzigen van dat sjabloon. Zie de sectie Cijfer versus ... op die OP. Een illustratie staat er ook. - Daaf Spijker overleg 9 apr 2019 15:42 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Sjabloo:Infobox getal

Naamgeving artikel "Congo-Kinshasa" of "Democratische Republiek Congo"[bewerken]

Een gebruiker was het oneens met de titel van het artikel. De discussie begon op Overleg:Congo-Kinshasa, maar verhuisde nadien naar onderstaande overlegpagina omdat het van die richtlijn afwijkt.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 11 apr 2019 17:31 (CEST)

Baby's in draagdoeken[bewerken]

BoH en ik hebben een meningsverschil over het wel of plaatsen van een hypothese 'baby slings', onderbouwd door 3 primaire bronnen, in het artikel. BoH doet het af als een fringe-hypothese. Ik wil graag meningen van evolutie experten hierover vernemen.Smiley.toerist (overleg) 12 apr 2019 10:25 (CEST)

Analoog of analoog signaal - titelwijziging[bewerken]

De vraag is of analoog signaal de lading beter dekt dan analoog, wat een zeer algemene term is. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 12 apr 2019 19:31 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Analoog#Voorstel_tot_titelwijziging

Hotel op stelten[bewerken]

Waar komt de lijst met de cast eigenlijk vandaan?

De discussie vindt plaats op Overleg:Hotel_op_Stelten_(film)

Gebruik Formule 1-resultatensjabloon[bewerken]

Het overleg ligt al een week compleet stil vanwege een gebrek aan reacties, ondanks pogingen om het opnieuw op te starten. Er is al enige tijd onenigheid over de weergave van dit sjabloon. Zie verder op de overlegpagina. Jordyvandebunt (overleg) 13 apr 2019 20:33 (CEST)

Gemberbier[bewerken]

Kan iemand eens kijken naar Gemberbier? De interwikis kloppen niet (dit hoort niet bij ginger ale) en volgens de overlegpagina is ook de tekst niet correct. Hobbema (overleg) 15 apr 2019 10:07 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Gemberbier

Syntaxis van verklarende woordenlijst[bewerken]

Er is een gestandaardiseerde syntaxis voor verklaringen, met een puntkomma en een dubbele punt. Dus: ;woord:uitleg Gebruiken we die ook op de lijsten van gezegden en spreekwoorden? Handige Harrie (overleg) 17 apr 2019 10:42 15:25 (CEST)

Analoog of analoog signaal - titelwijziging (2)[bewerken]

Er loopt een discussie of de titel van het artikel Analoog of analoog signaal zou moeten zijn, waarbij zonder argumenten terug wordt gedraaid

De discussie vindt plaats op Overleg:Analoog#Terug

De melding hierboven werd geplaatst door BoH op 18 april 2019 om 14:39 uur.

Naamgeving van aanslag-artikelen[bewerken]

Bij artikelen over aanslagen worden allerlei varianten toegepast. Er zit geen systeem in. Soms is het jaartal vermeld, soms de datum, soms de maand. Soms heten ze terroristische aanslag, soms gewoon aanslag en soms bomaanslag. Ik ben zowel te x als in x tegengekomen. Doorverwijspagina's ontbreken vaak. Voor de lezer is dit lastig, omdat hij altijd de zoekfunctie moet gebruiken. Daarom heb ik in de Kroeg een voorstel tot uniformering gedaan. Floortje Désirée (overleg) 18 apr 2019 18:52 (CEST)

"Cynthia Bolingo" of "Cynthia Bolingo Mbongo"?[bewerken]

Moet dit artikel "Cynthia Bolingo" of "Cynthia Bolingo Mbongo" heten? Uw mening wordt gewaardeerd. Taketa (overleg) 25 apr 2019 09:14 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Cynthia Bolingo

Titel Wikipedia-versies[bewerken]

Graag reacties op een voorstel om de titels van de artikelen over Wikipedia-versies gelijk te trekken, dus of overal "X-e Wikipedia" of overal "X-talige Wikipedia". Encycloon (overleg) 26 apr 2019 12:33 (CEST)