Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina kunt u de aandacht op lopende discussies vestigen. Voeg een nieuwe bijdrage onderaan toe, en vermeld daarbij:

  • waar de discussie plaatsvindt (een wikilink naar de betreffende overlegpagina), bijvoorbeeld [[Overleg:Amsterdam]]
  • een korte beschrijving van de discussie (de mening van beide kanten), afgesloten met een ondertekening (~~~~)

Voorzie uw oproep alstublieft van een duidelijk kopje (onderwerp).

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen ouder dan 30 dagen mogen sowieso worden verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.


Hernoeming Twitter[bewerken | brontekst bewerken]

Op Overleg:Twitter#Paginatitel_inmiddels_wijzigen? wil ik de discussie heropenen om de naam van het artikel Twitter (inmiddels) te wijzingen. Graag jullie mening. Novopas (overleg) 15 jan 2024 10:41 (CET)

Een aanvulling: Er is inmiddels consensus over het wijzigen van de titel, alleen nog niet over de tekst die tussen haakjes zou moeten komen. Hierover is nog overleg gewenst. Novopas (overleg) 9 feb 2024 09:34 (CET)

Lijsten met verouderde informatie: Stadions naar grootte[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een begin van een gedachtenwisseling over wat te doen met een lijst met sterk verouderde informatie, zoals Lijst van stadions naar grootte. Het overleg vindt hier plaats. Ruud Buitelaar (overleg) 6 feb 2024 02:42 (CET)

Verplaatsen De Groene Loper (Maastricht) naar Groene Loper[bewerken | brontekst bewerken]

artikel verplaatsen Melvinvk (overleg) 8 feb 2024 23:28 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:De Groene Loper (Maastricht)

Het artikel lijkt zich vooral te focussen op de Oud-Katholieke Kerk in Nederland (de geschiedenis gaat vrijwel alleen over Nederland), in plaats van op het grensoverschrijdende aspect van de religieuze gemeenschap, terwijl er ook uit artikelen gelinkt wordt die wel van over de grens komen. Hier wordt overigens sinds 2013 of zo al op gewezen. Graag overleg over hoe dit op te lossen en uiteraard mag er ook al gehandeld worden door mensen die verstand van zaken hebben. Dqfn13 (overleg) 11 feb 2024 20:50 (CET)

Brabants worstenbroodje[bewerken | brontekst bewerken]

In uiteenlopende media (o.a. NRC, Margriet, Brabants Dagblad) bestaat de misvatting dat het Brabants worstenbroodje is opgenomen op de UNESCO lijst van immaterieel erfgoed, waarin nu 5 Nederlandse onderwerpen zijn opgenomen. Dat is echter niet het geval, wel is het worstenbroodje is opgenomen op de nationale inventaris van immaterieel erfgoed, waar ruim 200 Nederlandse onderwerpen op staan. Deze nationale inventarislijst draagt wel een selectie van onderwerpen voor de UNESCO-lijst, daaronder valt echter vooralsnog niet het worstenbroodje. Het ontstane meningsverschil draait om: mag deze misvatting over de UNESCO-status expliciet worden opgenomen in het artikel over het Brabantse worstenbroodje, of mag alleen worden volstaan met de omschrijving dat het worstenbroodje in de nationale inventaris immaterieel erfgoed is opgenomen, die onderwerpen voordraagt aan de UNESCO lijst van immaterieel erfgoed, waaruit dan voldoende zou blijken dat het worstenbroodje niet op de UNESCO-lijst staat. Flanamsterdam (overleg) 13 feb 2024 17:39 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Brabants worstenbroodje

Criminele feiten Marlon B[bewerken | brontekst bewerken]

Een sporter met een niet al te bekende achternaam is veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. We willen de feiten vermelden, maar moet het artikel eerst hernoemd worden tot Marlon B?

De discussie vindt plaats op Overleg:Marlon B  →bertux 17 feb 2024 21:46 (CET)

Recente toevoegingen op Eindhoven[bewerken | brontekst bewerken]

gebruiker:Tevergeefs is sinds gisteren dit artikel aan het bewerken, maar zijn toevoegingen roepen o.a. bij mij behoorlijke vraagtekens op, m.n. vanwege de ontstane doublures met stukken die er al stonden en de ogenschijnlijk zeer willekeurig aangedragen feiten. Ik haak nu zelf wegens gebrek aan motivatie even af in dit overleg en hoop dat genoeg anderen willen meekijken. De Wikischim (overleg) 21 feb 2024 14:41 (CET)

In een enkel bijdrage is in november het halve artikel veranderd in een sectie over controverses. Dit is een artikel over een levend persoon, maar de aanmaker plaatst het terug. Ik heb overleg gestart en argumenten gegeven waarom het grootste deel naar mijn mening weg kan. Ik hoor graag meningen van derden zodat hier zo spoedig mogelijk een uitkomst uit kan komen. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 22 feb 2024 16:27 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Suzanne Otters-Bruijnen#Controverses

Jan Pieter Brans[bewerken | brontekst bewerken]

Op de overlegpagina van het artikel Jan Pieter Brans uit ik mijn twijfels over o.a. de relevantie van het onderwerp. Andere meningen zijn welkom aldaar. LeeGer 24 feb 2024 09:22 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Jan Pieter Brans

Ik vind het artikel Schroef (verbinding) wel héél erg uitgebreid worden. Ik heb de opmaak wat gecorrigeerd en hier en daar dingen gesnoeid die ik niet in een encyclopedie thuis vind horen, maar daar denkt de aanmaker anders over. Graag de visie van anderen hierop. Erik Wannee (overleg) 26 feb 2024 23:49 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Schroef (verbinding)

Welke versie van het ontstaan van deze dag is de juiste? Is het verhaal over die brieven fantasie? Zijn daar bewijzen van? Hobbema (overleg) 1 mrt 2024 16:27 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Dierendag