Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Alfabetische index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie het artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Een nieuw onderwerp toevoegen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Voeg nieuwe bijdragen onderaan toe en onderteken ze met je naam, tijd en datum (~~~~).

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Plaats alstublieft in de bewerkingssamenvatting een duidelijke omschrijving van het verzoek.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Dierentuin Emmen[bewerken]

Voorheen het Noorderdierenpark Emmen heeft met zo'n 200 miljoen aan subsidies een nieuwe toko ingericht en die van een moderne, uiteraard Engelse, naam voorzien waar wij nu ook een lemma over hebben. Dat lemma heeft dringend behoefte aan een aantal collega's die met enige distantie over dat park willen schrijven, collega Emmenaar bewaakt zijn baby uit alle macht en eerlijk gezegd, ik ben hier voor mijn lol. Het gebruik van de naam in enkel hoofdletters, en dan ook rustig 15 keer in het lemma, is gewoon een vorm van sluikreclame en zou op straffe van een blok verboden moeten worden.
Bovenstaande oproep is op 19 maart 2016 om 10:34 uur geplaatst door Peter b.

Hoe beschrijf je een toestand in een vluchtelingenkamp?[bewerken]

Had ik een vraag over gesteld in het Taalcafé. Maar het gaat lang niet alleen over taal, vandaar hier ook even een melding. Apdency (overleg) 23 mrt 2016 11:02 (CET)

Samsonfiguur[bewerken]

"Is dit artikel niet te groot voor wat het eigenlijk is; volgens mij staat er veel te veel NE-informatie in. JP001 (overleg) 23 mrt 2016 14:51 (CET)"

Graag overleg gewenst JP001 (overleg) 23 mrt 2016 14:53 (CET)

Natuur[bewerken]

De inhoud en de opzet van het lemma natuur (natuurwetenschap) worden betwist. Meekijkere en -denkers gewenst. mvg HenriDuvent 28 mrt 2016 14:51 (CEST)

Categorie:Slachtoffer Nazisme[bewerken]

Net als artikelen worden ook categorieën wel eens ter discussie gesteld. Ik kwam deze categorie tegen: Categorie:Slachtoffer Nazisme. Ik heb op de discussiepagina een reactie geschreven waarom ik dat een slechte categoriebetiteling vind. Misschien zijn er anderen die zich erover kunnen uitspreken. VanBuren (overleg) 29 mrt 2016 21:38 (CEST)

Overleg gewenst op de pagina prostitutie[bewerken]

In december vorig jaar stelde ik de vraag "Waarom zoveel aandacht voor wetsvoorstellen?" op Overleg:Prostitutie. Nog niemand heeft geantwoord. Alvorens ik ga schrappen in de tekst over wetsvoorstellen in het artikel willen er misschien nog Wikipedianen hun mening geven hierover? Alice2Alice (overleg) 1 apr 2016 10:33 (CEST)

Doorverwijzingspagina Kilimanjaro[bewerken]

Beste collegae, zou iemand hier zijn zegje willen doen? Ik wil het artikel Kilimanjaro (berg) hernoemen naar Kilimanjaro, maar over dp-constructies zijn de meningen nogal verdeeld. Alvast bedankt voor jullie inbreng! heinGlas z3.pngnlein'' 1 apr 2016 11:11 (CEST)

Weetjes op 29 februari[bewerken]

Hier staat ter discussie of we voor de sectie "Wist je dat" op de hoofdpagina op 29 februari (schrikkeldag) enkel weetjes over datums, of weetjes over verschillende onderwerpen zouden plaatsen. Graag respons van verschillende gebruikers, alvast bedankt. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 apr 2016 21:11 (CEST)

Opgave in plaats van verongelukt.[bewerken]

Zie OP Antoine_Demoitié. << daar overleggen. Dus niet hier.  Klaas `Z4␟` V:  4 apr 2016 08:08 (CEST)

Vluchtelingencrisis[bewerken]

Het artikel Europese vluchtelingencrisis is m.i. ver onder de maat. Gezien het brisante karakter van het onderwerp en de centrale plaats die wikipedia-artikelen op zoekmachines krijgen moet dit m.i. beter. Helaas voerde de discussie die ik op 26 februari dit jaar begon op de overlegpagina maar heel beperkt tot resultaat voor het artikel en tot veel persoonlijke aanvallen en onbegrip. Misschien kan iemand er eens een frisse wind overheen laten waaien... Zwitser123 (overleg) 6 apr 2016 10:59 (CEST)

Grensgeschil Achterhoek[bewerken]

Met Discussie grenzen Achterhoek van 6 dec 2006, en Afbeelding van 28 jun 2008 was er reeds een geschil over de grenzen van de Achterhoek. Sinds de provincie Gelderland de provincie opdeelde in 6 regio's daarbij rekening houdende met gemeentelijke herindelingen zijn daardoor enkele gebieden die traditioneel onder de Achterhoek vielen buiten het schip gevallen, maar ook gebieden die daarbuiten vielen (een deel van Liemers) daarbij getrokken. Nu is er geen eenduidige consensus vanaf Kaart Verwijderd tot en met Wat hoort bij de Achterhoek?. Wie o wie? Arch (overleg) 7 apr 2016 16:19 (CEST)

Waar wil je het overleg hierover voeren? Op Overleg:Achterhoek? Dqfn13 (overleg) 7 apr 2016 16:26 (CEST)
Voor (reeds lopend) overleg zie Overleg:Achterhoek Dqfn13 (overleg) 7 apr 2016 16:27 (CEST)

Discussie artikel 'Perkwunos'[bewerken]

Beste collega's, sinds enige dagen is er sprake van een discussie over de kwaliteit van het artikel Perkwunos. Dit artikel is onlangs opgenomen in de etalage, maar gebruiker Ellywa heeft moeite met de inhoud ervan. Dit leidde eerst tot een discussie in de Kroeg, en vervolgens tot een conversatie op de overlegpagina van het betreffende artikel. Gebruiker Elly is reeds op een paar punten teruggekomen, maar heeft aanpassingen gemaakt aan het artikel. Op mijn beurt heb ik daar moeite mee. De punten zijn voornamelijk:

  • Verlenging van titels. Ik vind die te lang.
  • De fragmentering van de oorspronkelijke inleiding. Voor mijn commentaar hierop, zie de lopende discussie op de overlegpagina.
  • Het uitbreiden van de paragraaf Kritiek. Dat laatste is hier volgens mij het relevantste, omdat de gebruiker van mening is dat het artikel van enigszins dubieuze aard is. Omdat ik, als hoofdauteur van het artikel, geen bewerkingsoorlog wil, gooi ik de discussie bij dezen in de groep. Is de kritiek voldoende, of onvoldoende? Specifiek genoeg, of niet? Gaat de inhoud wel of niet langs de inhoud van de rest van het artikel heen? Etc. Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 9 apr 2016 23:23 (CEST).

Blokgooien[bewerken]

De traditie van het Rodense blokgooien staat op de lijst van immaterieel erfgoed in Nederland, maar op de overlegpagina is onenigheid over of het artikel moet gaan over het Rodense blokgooien of over meerdere varianten daarvan. Dat lijkt me op zich heel goed oplosbaar binnen het artikel zelf, maar het heeft er tot nu toe toe geleid dat het artikel na een editwar helemaal ontdaan is van context. Moeilijk hierbij is dat van immaterieel erfgoed soms weinig literatuur beschikbaar is. Zie voor het overleg de OP (dus niet hier). Hannolans (overleg) 14 apr 2016 11:05 (CEST)

Iets met bronnen[bewerken]

Zie Overleg:Andries Heidema. Zoals te lezen valt heb ik geen zin meer in overleg waarin de andere partij vasthoudt aan zijn afstandelijkheid (en meer), maar wellicht heeft iemand anders nog een duit in het zakje te doen. Apdency (overleg) 17 apr 2016 21:39 (CEST)

Frans als officiële taal[bewerken]

Op Overleg:Frans#Officiëel_(2) heb ik een overleg geopend over het noemen van organisaties in de infobox van het artikel Frans. Naar mijn mening zouden we ons moeten beperken tot het noemen van landen, maar ik wordt teruggedraaid. M.vr.gr. Brimz (overleg) 18 apr 2016 22:04 (CEST)

Overleg:Cyberseks, Risico's van internetsoa's??[bewerken]

Misschien dat enkele van jullie mee kunnen kijken naar het artikel Cyberseks. Volgens mij wordt in het artikel letterlijk de terminologie gebruikt en standpunten verwoord van een cybersekscampagne en is dat nu juist niet de bedoeling van een encyclopedisch artikel. Nog niemand heeft gereageerd op de overlegpagina op mijn stelling dat de tekst niet neutraal is die ik daar 11 dagen geleden plaatste. Alice2Alice (overleg) 19 apr 2016 15:41 (CEST)

Privacy[bewerken]

Zie Overleg:Big Brother (Nederland en Vlaanderen)#Achternamen over het al of niet vermelden van achternamen van deelnemers aan Big Brother. Bob.v.R (overleg) 21 apr 2016 21:29 (CEST)

Aanrandingen op oudejaarsavond 2015[bewerken]

In dit artikel staat een door DonSwami toegevoegde passage met details over de etnische achtergronden van de verdachten ter discussie. Uiteraard ligt iets als dit al snel nogal gevoelig. Mede daarom graag wat meer input op de OP. De Wikischim (overleg) 25 apr 2016 13:51 (CEST)

Hernoeming van categorieën van Wikipedia[bewerken]

Ik weet niet of dit echt de correct pagina is om dit te vragen, maar een tijdje geleden heb ik enkele pagina's genomineerd voor verwijdering op deze pagina. Romaine had daar toen bezwaar tegen en ik heb dan terug op zijn bezwaar gereageerd, ondertussen een kleine maand verder heeft hij nog steeds niet op mijn reactie gereageerd en ik weet ook niet of dat nog zal komen... Dus nu zou het fijn zijn als andere gebruikers hier (al dan niet positief) op reageren zodat ik toch weet hoe anderen hierover denken, buiten Romaine gerekend. JP001 (overleg) 25 apr 2016 21:03 (CEST)