Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Alfabetische index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie het artikel "WP:OG" verwijst hier, zie voor het beleid op Ongewenste gebruikersnaam: Wikipedia:Ongewenste gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Een nieuw onderwerp toevoegen
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Voeg nieuwe bijdragen onderaan toe en onderteken ze met je naam, tijd en datum (~~~~).

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Plaats alstublieft in de bewerkingssamenvatting een duidelijke omschrijving van het verzoek.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Relevantie van ontwikkelversies (builds) van software[bewerken]

Op Overleg:Windows 10 Mobile is een discussie gaande over de relevantie van het in detail weergeven van alle ontwikkelversies (builds genaamd) van softwarepakketten als Windows 10. Deze discussie kan wel wat input van derden gebruiken. Graag aldaar overleg. M.vr.gr. Brimz (overleg) 27 jun 2015 13:45 (CEST)

NE? Zie Overleg:Tim Loderus[bewerken]

Voordat het een echte editwar wordt graag de mening van anderen over de vraag of het in een encyclopedie vermeld moet worden dat een karakter in een soap is vernoemd naar een medewerkster van de omroep die de soap uitzendt. Peter b (overleg) 28 jun 2015 19:24 (CEST)

Citaten op Poëzie[bewerken]

Ik zou graag hier meer input willen: Overleg:Poëzie#Citaten in sectie overzetten naar Wikiquote?. Ik ben de stellige mening toegedaan dat de citaten onder Poëzie#Wat poëzie is volgens dichters beter op Wikiquote thuishoren (daar is nu al een aparte pagina over poëzie, die vanaf het artikel hier gewoon wordt gelinkt). Jaren geleden vond een andere gebruiker al hetzelfde, zie hoger op de OP. De Wikischim (overleg) 29 jun 2015 11:21 (CEST)

Update: inmiddels is de discussie wat breder en ingewikkelder geworden, zie ook Overleg: Poëzie#Jazz-gerelateerd citaat in artikel poëzie?. Meer input is nu gewenster dan ooit. De Wikischim (overleg) 30 jun 2015 11:56 (CEST)

Analogie niet door externe bronnen ondersteund[bewerken]

In Poëzie#Opvattingen_over_poëzie wordt een parallel getrokken tussen de "ondefinieerbaarheid" van poëzie en die van jazz, die op geen enkele wijze door externe bronnen wordt ondersteund. Waar op de OP verschillende bijdragers dit als OO bestempelen, is de oorspronkelijke bijdrager van de betreffende passage falikant tegen verwijdering en heeft deze al drie keer ongedaan gemaakt. Graag input in het overleg. W\|/haledad (zegt u het maar) 30 jun 2015 18:47 (CEST)

Voor de goede orde: dit gaat merendeels over hetzelfde als het kopje hier meteen boven. De Wikischim (overleg) 30 jun 2015 19:07 (CEST)
Opmerking: de hoogdringendheid van deze kwestie (kwestietje eigenlijk, laat ons niet overdrijven) lijkt inmiddels wat te zijn afgezwakt. Gebruiker:De Wikischim heeft op de overlegpagina immers toegegeven dat hij een link gevonden heeft naar een Engelstalige portaalwebsite Poëzie voor dichters, leraars en studenten voor appreciatie en begrijpen van poëzie, alwaar eveneens Armstrongs citaat naast dat van Frost te vinden is. Daaruit blijkt dat het dus niet zo uit de lucht gegrepen is. Voor mij is dit gedeelte dus afgehandeld, temeer omdat ik op de OP van het artikel al duidelijk heb aangetoond welke raakpunten jazz met poëzie heeft. mvg, Beachcomber (overleg) 1 jul 2015 21:20 (CEST)
Feit blijft echter nog steeds dat het "citaat" geen citaat is maar een parafresering volgens de door uzelf aangehaalde bron. W\|/haledad (zegt u het maar) 1 jul 2015 21:25 (CEST)
Welke bron bedoel je? De webpagina die DW heeft gevonden kende ik zelf niet toen ik het artikel enkele jaren geleden heb uitgebreid. Er is dus niets geparafraseerd. Of bedoel je wat anders? Beachcomber (overleg) 1 jul 2015 21:32 (CEST)
Oh, dus u heeft een bronloos citaat toegevoegd? Nee, dan is het goed. Laat maar. W\|/haledad (zegt u het maar) 1 jul 2015 23:20 (CEST)
Gelieve niet hier te overleggen. Richard 2 jul 2015 11:59 (CEST)

Revisionisten als bron gebruiken?[bewerken]

Beste. Ik vraag graag extra aandacht voor het volgende feit: mogen revisionisten als bron worden gebruikt? Overleg graag op: Overleg:Wannseeconferentie#Irving. Dank Dennis P:TW 1 jul 2015 20:50 (CEST)

Mannen- en vrouwenvoetbal[bewerken]

Input gewenst in een zojuist gestart overleg ten aanzien van naamswijzigingen (en de gevolgen daarvan) van voetbalartikelen ter onderscheid van het mannen- en vrouwenvoetbal. EvilFreD (overleg) 1 jul 2015 21:00 (CEST)

Haakjes[bewerken]

Daar bij een van de Jan Boons overleggen, dus niet hier. Veel overlegpret gewenst,  Klaas `Z4␟` V:  2 jul 2015 10:06 (CEST)

Nederlands voetbalelftal[bewerken]

In het artikel wordt de term topscorer gebruikt, maar Nederlandse woorden eindigend op 'rer' moeten worden vermeden.taaladvies In plaats hiervan kan topscoorder worden gebruikt (komt in alle boekjes en woordlijsten voor). Nog beter zou de Nederlandse term topschutter zijn, aangezien topscoorder een leenwoord is. Beide interne links hebben bovendien een doorverwijzing naar topschutter.

Het artikel zit op slot dus ik kan er zelf niets mee... 143.176.216.29 4 jul 2015 08:56 (CEST)

Overleg verplaatst naar Overleg:Nederlands_voetbalelftal#Topschutter_i.p.v._topscorer

In de aangehaalde referentie staat nota bene dat "topscorer" correct is en bovendien de meest gebruikte vorm. Er lijkt hier dus, althans op basis van het taaladvies, niets om over te overleggen: het staat al goed in het artikel. WIKIKLAAS overleg 4 jul 2015 11:17 (CEST)

>>> Discussie is elders vervolgd, zie: Topschutter_i.p.v._topscorer.

Aldaar heb ik voorgesteld om het lemma Topschutter om te noemen naar Topscorer. Reacties gaarne aldaar. Wikiwerner (overleg) 9 jul 2015 16:58 (CEST)

Andermans overlegbijdragen verwijderen[bewerken]

Mag dat nooit, of in sommige gevallen wel? Zie Overleg:Europese_staatsschuldencrisis#Spin-off. Apdency (overleg) 5 jul 2015 19:29 (CEST)

Griekse of Griekstalige Wikipedia[bewerken]

De pagina Overleg:Griekse Wikipedia heeft maar weinig volgers, dus doe ik maar meteen een oproep hier. Het artikel over de Griekstalige Wikipedia heet Griekse Wikipedia. Is dit een logische naam, of moet dit Griekstalige Wikipedia zijn net als de Engelstalige Wikipedia en de Nederlandstalige Wikipedia? Graag reacties op de genoemde overlegpagina. Mbch331 (Overleg) 6 jul 2015 08:10 (CEST)

Rumba (spel)[bewerken]

Uitgevoerd Uitgevoerd - slechts 1 reactie, maar ik heb het opgelost. Als degene aan de gang blijft, dan wordt het moderatorenwerk.. - Richard KiWi Overleg 7 jul 2015 18:49 (CEST) Al een tijdje probeert iemand allerlei varianten in het artikel te krijgen en zegt nu zelfs dat ze elders ook gebruikt worden, wat natuurlijk niet wenselijk is. Het laatst bewerkte ik op Overleg_gebruiker:LanderV en eerder op Overleg_gebruiker:194.78.124.243. En het gaat uiteraard om Rumba (spel). Momenteel kan ik me even niet goed concentreren. Mochten er mensen willen reageren, dan wellicht op het laatste overleg? Overleg_gebruiker:LanderV? Alvast bedankt. Ik kijk later nog even mee, M.v.g. - Richard KiWi Overleg 7 jul 2015 12:50 (CEST)

Heb al een poging gewaagd. Iemand die het nog even extra goed kan uitleggen? (als degene het met mij eens is) Dat zou wenselijk zijn. Verder denk ik dat dit snel naar afgehandeld kan.. - Richard KiWi Overleg 7 jul 2015 13:17 (CEST)
Wil een goede debatter degene duidelijk maken, aangezien de versie nu weer teruggedraaid is, dat regionale varianten van Rumba, waar geen bron van is, niet relevant en/of E zijn niet in het artikel horen (als je het daar tenminste mee eens bent? Alvast bedankt. - Richard KiWi Overleg 7 jul 2015 17:45 (CEST)

Over oude mensen[bewerken]

Graag hier reacties. EvilFreD (overleg) 8 jul 2015 18:09 (CEST)

Hoe E is een filmdistributeur?[bewerken]

Deze vraag stel ik op Overleg sjabloon:Infobox film. Met name vanwege de grote aantallen verschillende distributeurs bij iedere film. Is deze vermelding nog wel gewenst in de infobox? Uw mening aldaar wordt op prijs gesteld. Met vriendelijke groet en hartelijke dank voor uw aandacht, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 13 jul 2015 22:15 (CEST)

Eindeloze discussies[bewerken]

Mij is opgevallen dat op de overlegpagina van Wikiklaas zo'n beetje iedereen heftig in discussie is met hem (inclusief ikzelf). Hij is erg standvastig in zijn mening, en lijkt al haast niet meer voor rede vatbaar. Dit is misschien niet voldoende voor een blokkade, maar ik weet niet echt wat ik er mee aan moet... Zou hier iemand naar kunnen kijken? Oxygene7-13 (overleg) 17 jul 2015 14:53 (CEST)

Bij deze verwijs ik iedereen naar mijn overlegpagina:overleg

Voor de volledigheid, wat hierboven stond is verplaatst naar Overleg_gebruiker:Oxygene7-13#Eindeloze discussie. Daar graag, indien gewenst, verder discussieren. Nietanoniem (overleg) 17 jul 2015 15:42 (CEST)
Ik zou het ook wel prettig vinden als er op mijn OP wat minder gediscussieerd werd. Gezicht met tong uit de mond WIKIKLAAS overleg 17 jul 2015 16:52 (CEST)

Lijst van personen uit Tel Aviv[bewerken]

Er is onenigheid over de opmaak van de afbeeldingen, zie de bewerkingsgeschiedenis. Wwikix (overleg) 18 jul 2015 10:37 (CEST)

En waar wil je het overleg hebben? Op de OP van het artikel, je eigen OP of elders? Mbch331 (Overleg) 18 jul 2015 10:42 (CEST)
Wikipedia:VJVEGJG? Apdency (overleg) 18 jul 2015 10:52 (CEST)
Het gaat mij er meer om dat je expliciet moet aangeven waar je het overleg wil. Zie punt 2 van het kader boven aan de pagina: op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.. Mbch331 (Overleg) 18 jul 2015 10:55 (CEST)
De discussie is al gestart op Overleg:Lijst van personen uit Tel Aviv. Wwikix (overleg) 18 jul 2015 12:18 (CEST)

Jules Bianchi[bewerken]

Bianchi is 9 maanden na zijn ongeluk overleden aan de gevolgen hiervan. Over de beschrijving van dit ongeluk als "ongeluk" of "dodelijk ongeluk" is enige discussie. Gaarne jullie mening op Overleg:Grand Prix Formule 1 van Japan 2014. Vr groet Saschaporsche (overleg) 20 jul 2015 20:50 (CEST)

"ref" toevoegen op Portaal:In het nieuws/Eerder in het nieuws ?[bewerken]

Zou het niet nuttig zijn om bij elk geplaatst nieuwsbericht de "ref" te vermelden? Als later een keer iemand wil weten wat de bron was van een nieuwsbericht is dat op die manier veel makkelijker te achterhalen. Graag uw deelname aan het overleg op Overleg portaal:In het nieuws/Eerder in het nieuws. vr groet Saschaporsche (overleg) 25 jul 2015 13:19 (CEST)

Steun Steun Lotje (overleg) 25 jul 2015 14:13 (CEST)

Bakkaleien[bewerken]

Op deze pagina is een discussie aan de gang over de intro's van de pagina's van enkele voetballers. Kort gezegd gaat het zich erom of de volgende bewerkingen een verbetering zijn: 1, 2, 3, 4, 5, 6. De discussie, die vooral liep tussen ondergetekende en gebruiker Toth is in een impasse geraakt en heeft behoefte aan commentaar van buitenaf. LRZ246 (overleg) 26 jul 2015 13:57 (CEST)

Als je "overleg" begint met de woorden "Ik zie dat je nogal kinderachtig loopt te doen bij deze pagina." zou het je niet erg moeten verbazen dat je de wind van voren krijgt. Steek uw hand in eigen boezem. Kleuske (overleg) 26 jul 2015 14:00 (CEST)
Je was van plan hier oproepen te blijven plaatsen tot er een meerderheid komt die jou wel je zin geeft? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jul 2015 16:45 (CEST)

Relevantie van portalen in infoboxen[bewerken]

In veel infoboxen is het mogelijk om een of meerdere extra portalen toe te voegen. Echter is hierbij mijn vraag of het bij bijvoorbeeld Giorgos Lanthimos (een Grieks film- en toneelregisseur) nodig is om, naast Portaal:Film (wat natuurlijk zeker relevant is), daar ook Portaal:Griekenland (geboorteland en land waar de persoon in kwestie woont en werkt) in de infobox toe te voegen. Blijkbaar wordt het toevoegen van het portaal als relevant aanzien, hoewel het naar mijn mening een overbodig portaal is omdat er geen of onvoldoende link is tussen het land en de persoon in kwestie. Graag meningen achterlaten onder Overleg gebruiker:DirkVE#Extra portaal op Giorgos Lanthimos. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 26 jul 2015 21:34 (CEST)

Joods atheïst[bewerken]

Ik heb op Overleg categorie:Joods atheïst de vraag gesteld of die categorie niet tegen eerder gemaakte afspraken ingaat. Richard 27 jul 2015 15:06 (CEST)