Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Shinsaku Kimoto[bewerken]

Het artikel Shinsaku Kimoto is onlang behouden na een verwijdernominatie. De persoon schijnt E te zijn vanwege zijn publicatie maar er is niet te vinden over de persoon zelf. Het artikel is nu weinig meer dan een lijst publicaties versiert met een infobox en een naam. The Banner Overleg 15 feb 2018 19:18 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:IJzeren Jan#Shinsaku Kimoto

Henk Angenent[bewerken]

de volgende vermelding lijkt mij irrelevant (omdat het zeer verre familie is) in het lemma over Angenent: "De vader van Angenent is een achterneef van de voetballer Henk Angenent (1930-1977), die in 1957 eenmalig voor het Nederlands elftal uitkwam." – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Saschaporsche (overleg · bijdragen) 23 feb 2018 12:53‎ (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Henk Angenent (schaatser)

GeenStijl[bewerken]

Er is een enkele gebruiker die langzaam maar zeker het hele artikel kaal sloopt. Ongeacht of dit nu klopt of niet, lijkt het me raadzaam dat er in ieder geval meegekeken wordt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edoderoo (overleg · bijdragen) 24 feb 2018 11:55‎ (CET)

De discussie vindt plaats op GeenStijl

Bronvermelding[bewerken]

Iemand vind dat dit een betere, minder rommelige, bronvermelding is. The Banner Overleg 25 feb 2018 01:09 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Thomas Hardy (rugbyspeler)

Lijst van opgeheven spoorlijnen in België[bewerken]

Op de lijst werden naar mijn mening (POV) ongewenste situatie gemaakt door in de plaats van de eindbestemming de plaats waar lijn de grens oversteekt te noteren, zelf als er geen station is. Ik ben van mening dat ene buitenlandseindstation wel mag vermeld worden, Vunz blijkbaar niet. Graag feedback van andere gebruiker welke richting dit best dient uit te gaan ia Overleg:Lijst van opgeheven spoorlijnen in België . Ik hou er vanaf nu in elk geval mijn handen van af om geen bwo te hebben. Vdkdaan (Gif mo sjette) 26 feb 2018 16:36 (CET)

Zijn Amerikaanse uitzenddata relevant?[bewerken]

Zijn Amerikaanse uitzenddata relevant op de Nederlandstalige Wikipedia? Op Chicago Fire (televisieserie) wordt stelselmatig een tabel teruggezet met Amerikaanse uitzenddata. Op het overleg vraag ik mij af of dit hier wel relevant is, en of dat uitzenddata uberhaupt relevant zijn? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 feb 2018 14:32 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Chicago Fire (televisieserie)

Werkwijze van onderzoeksjournalist[bewerken]

Is het wenselijk en relevant om in een artikel over een onderzoeksjournalist haar onderzoeksjournalistieke aanpak als bijzonder te presenteren? Marrakech (overleg) 2 mrt 2018 10:27 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Jutta Chorus

Toegang tot stations[bewerken]

Er is een meningsverschil over het toevoegen van de perrontoegang, een optie die al enkele jaren beschikbaar is in het sjabloon "Infobox spoorwegstation Nederland". De een noemt het zinvol, de ander "cruft". The Banner Overleg 6 mrt 2018 12:08 (CET)

Hoe het beste de situatie in België omschrijven in dit artikel?[bewerken]

Hoe het beste de situatie in België omschrijven in dit artikel? En mag het sjabloon over wereldwijde gezichtspunt weg? Turtletuc (overleg) 6 mrt 2018 23:20 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Lhbt-studentenvereniging

vetgedrukte tekst in tabel[bewerken]

De aanmaker van Luchthaven Brač wil dat de woorden 'Seizoensgebonden' en 'Charter' in de tabel vetgedrukt blijven. Mijn uitgangspunt is dat er zeer terughoudend moet worden omgegaan met vetgedrukte tekst, en daarom draaide ik het terug. Dat resulteerde in een edit war, met nu de verwijzing naar andere artikelen waarin deze tekst inderdaad ook vetgedrukt blijkt te zijn, vandaar mijn verzoek om inbreng van anderen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 7 mrt 2018 18:00 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Luchthaven Brač

Mariakaakje-overleg[bewerken]

Ik vraag me af of dit wel een eigen artikel verdient. Drees' zuinigheid komt aan bod op Willem Drees, inclusief vermelden van het mariakaakje, maar de historici lijken het erover eens dat er niet zoiets is als een speciaal overleg waar dat kaakje geserveerd zou moeten zijn. Vinvlugt (overleg) 8 mrt 2018 13:40 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Mariakaakje-overleg

Oscar Timmers en J. Ritzerfeld[bewerken]

Oscar Timmers en J. Ritzerfeld; Bij de bekendmaking van hun overlijden zijn twee lemma's aangemaakt. Maar hier gaat het over één en dezelfde persoon! (de echte naam resp. het pseudoniem). Over de wenselijkheid om twee aparte lemma's aan te houden of om pseudoniem en echte persoonsnaam in één lemma samen te voegen wordt overlegd op Overleg:J. Ritzerfeld. JoostB (overleg) 8 mrt 2018 18:41 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:J. Ritzerfeld