Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen ouder dan 30 dagen mogen worden verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Centrale As of Sintrale As?[bewerken]

In het artikel over de Provinciale weg 356 is onenigheid of de naam van de weg "Centrale As", of "Sintrale As" moet zijn, waarschijnlijk omdat op de Nederlandstalige Wikipedia de Nederlandstalige naam de voorkeur heeft boven de Friestalige naam. De weg heeft echter nooit een andere naam gehad dan die Friestalige, omdat de Nederlandstalige naam de naam van het project was. Welke naamgebruiken we? Brimz (overleg) 19 mei 2019 13:22 (CEST)

Ad Dhahiriya (stad in Israël/Palestina)[bewerken]

Ongeveer halverwege maart vulde een gebruiker het lemma Ad Dhahiriya (een stad in Israël/Palestina) aan. Een andere gebruiker draaide dat terug. Intussen begonnen beide gebruikers te overleggen, maar werd er de hele tijd teruggedraaid tijdens het overleg. Van ruwweg halverwege maart tot begin mei was er dus een BWO totdat het lemma voor een week beveiligd werd. Enkele dagen na het einde van de beveiliging zette de ene gebruiker zijn of haar versie terug waarna de andere gebruiker een blokverzoek indiende. Dat blokverzoek werd een week geleden afgewezen om opnieuw te overleggen. Dat hernieuwd overleg zit echter na een week nog steeds muurvast. Extra meningen lijken me gewenst.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 23 mei 2019 07:22 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Ad Dhahiriya#Is het met andere bronnen op te lossen? (zie voor eerder overleg ook de kopjes erboven)

Energietransitie[bewerken]

Rwbest plaatste recent een bijdrage die ik kwalificeer als gebakken lucht] zonder zinvolle inhoudelijke bijdrage. Daarom heb ik dat stuk verwijderd. Niet onverwacht roept dat wrevel op. Gaarne meer meningen over het nut van het verwijderde deel. The Banner Overleg 24 mei 2019 11:46 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Energietransitie#Gebakken_lucht

Aanpassing SI-basiseenheden[bewerken]

Per 20 mei zijn die in werking getreden en dat dient ook op deze wiki te worden aangepast. Wil iemand daar eens naar kijken? Zie hier. 213.10.126.18 26 mei 2019 18:23 (CEST)

Energietransitie - Breedte van afbeeldingen[bewerken]

Rwbest is van mening dat grotere afbeeldingen (i.e. groter dan standaard thumbsize) geen consequenties heeft voor mensen die werken met een klein scherm. The Banner Overleg 28 mei 2019 16:26 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Energietransitie#Breedte_van_de_foto's

Leesten[bewerken]

Er is onenigheid op dit artikel over de grenzen van deze buurtschap. Ik heb daarbij een aantal malen om een bron gevraagd, maar die wordt niet gegeven, omdat uit interpretatie van ander materiaal wel zou blijken dat dingen zo zijn zoals ze zijn. Ik kan me daarin niet vinden. Graag even meekijken. Groet, Brimz (overleg) 29 mei 2019 11:04 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Leesten (buurtschap)

Wethouders vermeldenswaardig?[bewerken]

Gerhardius stelde in februari de vraag of het nodig is om alle wethouders op te nemen in het lemma over een gemeente. Een legitieme vraag, maar nog onbeantwoord. Vandaar notificatie hier. Apdency (overleg) 31 mei 2019 10:04 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Deventer (gemeente)

Citeren van een heel hoofdstuk uit de bijbel in een artikel[bewerken]

Op de overlegpagina van de "Geestenbezweerster van Endor" vindt een discussie plaats of het al dan niet wenselijk is om de tekst van een compleet bijbelhoofdstuk in het artikel te vermelden. Gouwenaar (overleg) 8 jun 2019 11:05 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Geestenbezweerster van Endor

Wel / geen dp voor voetbalpagina's[bewerken]

In het Sportcafe is een discussie gaan over het wel of niet plaatsen van DP's voor voetbaltoernooien. Discussie gaat op dit moment over het Aziatisch kampioenschap (bijv. Aziatisch kampioenschap voetbal 2019). Maar geldt in feite voor alle andere toernooien. Vraag is of het nodig is om DP aan te maken vanwege WP:BENOEM of dat de situatie zoals hij was kan blijven. En compromisvoorstellen zijn natuurlijk ook mogelijk. Daka (overleg) 9 jun 2019 17:12 (CEST)

Alkmaar (stad): wat is het juiste inwonertal?[bewerken]

Op de pagina Alkmaar is onenigheid over het inwonertal. Graag zou ik een admin deze kwestie willen laten oplossen. Ik heb bronnen van het CBS Statline aangedragen, maar dat wordt niet geaccepteerd. Ergo: edit war. 217.123.76.65 12 jun 2019 11:42 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Alkmaar

Taalfouten en verkeerde interpunctie op Kinderen geen bezwaar[bewerken]

Op deze overlegpagina vindt (vooral) een discussie plaats over waar de titel van de aflevering hoort te staan: achter 'vijfde aflevering' of 'vijfde aflevering van seizoen 8'. En zo zijn er nog twee taaldingen, maar daar is inbreng van derden volgens mij minder noodzakelijk. Encycloon (overleg) 12 jun 2019 14:52 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Kinderen geen bezwaar‎
Hopelijk is het toch wél toegestaan om hier nog even aan toe te voegen dat die inbreng volgens mij juist wél nog nodig is! 212.239.155.134 12 jun 2019 15:16 (CEST)

Geallieerd?[bewerken]

Op deze overlegpagina wil ik overleggen over het gebruik van het begrip 'geallieerd'. Het lijkt mij belangrijk om een soort richtlijn op te stellen voor wat er wel 'geallieerd' mag heten en wat niet, om POV en onduidelijkheid te voorkomen. Reacties zijn zeer welkom. Wwian1 (overleg) 13 jun 2019 11:40 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Beleg van Bonn (1673)

Onbetrouwbare bron[bewerken]

Collega Wilburt verklaart op basis van ENWP een bron onbetrouwbaar voor NLWP. Enige nadere discussie daarover lijkt mij wenselijk. The Banner Overleg 13 jun 2019 19:36 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Timo_Descamps#Onbetrouwbare bron

Gemeentelijke herindeling Groenland[bewerken]

Op 1 januari 2018 is een gemeentelijke herindeling doorgevoerd in Groenland. Wij hebben onze artikelen hier nog niet op aangepast. Ik houd mij niet bezig met Groenland of politiek en heb geen idee wat de impact is, hoeveel artikelen nu verouderde informatie tonen of wat er nog meer aangepast moet worden. Wie wil er naar kijken? maarten|wpbe|mp|ytb 14 jun 2019 22:01 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bestuurlijke indeling van Groenland

Hogeschool Wittenborg[bewerken]

Iemand van de school meldt zich voor overleg, cq aanpassing. Er is een uitgebreide bewerkingsgeschiedenis. Ik heb er eerlijk gezegd niet zo veel zin meer in. Wie wel? JanB46 (overleg) 17 jun 2019 19:33 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Hogeschool Wittenborg