Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie het artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.


Personen over zichzelf[bewerken]

graag meer meningen over wat wel en wat niet past in een biografie

De discussie vindt plaats op Overleg:Anne_Fleur_Dekker#Plakboek

Overleg:Abdij van Mont-Saint-Éloi[bewerken]

Zie OP ik kom er met beide andere gebruikers niet goed uit in het overleg. Graag verneem ik wat anderen hiervan vinden en of men nog andere bronnnen weet te vinden voor de Nederlandstalige naam: Abdij van Sint-Elooisberg. Voor de goede orde dit gaat niet over een wijziging van een artikelnaam maar om een uitbreiding van de informatie. Alvast hartelijk dank.LeonardH (overleg) 20 mei 2017 17:39 (CEST)

Beveiligen van Belgisch voetbalelftal[bewerken]

Hier wordt bekeken of er al dan niet steun is voor de beveiliging van het artikel. Belgisch voetbalelftal. Graag jullie inbreng. Akadunzio (overleg) 23 mei 2017 19:05 (CEST)

De discussie vindt plaats op Beveiligen Belgisch voetbalelftal

Taalkweste Franstalige versus Nederlandstalige plaatsnamen[bewerken]

In de al langer lopende kwestie van de Nederlandstalige versus de Franstalige plaatsnamen, en in het bijzonder die van Douai/Dowaai, heb ik een voorstel gedaan op de OP van Douai. Tot overleg hierover is eerder opgeroepen door Taketa, maar er werd geen plek bij vermeld, en er is naar mijn waarneming tot nog toe niets van de grond gekomen. Vandaar mijn poging dit overleg los te trekken. WIKIKLAAS overleg 24 mei 2017 00:31 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Douai

Lijst van personen die een band met Leuven hebben[bewerken]

Is dat een goede titel voor zo'n artikel? Twee medewerkers worden het daar niet over eens, misschien kan een blik van buitenaf helpen. Apdency (overleg) 26 mei 2017 11:18 (CEST)

De Meern[bewerken]

Het is allemaal wat uit de hand gelopen daar. Het artikel is niet echt leesbaar meer te noemen en staat vol met NE en POV. Het gevolg van één persoon die teveel betrokken is bij het onderwerp met enige regelmaat aanvullingen doet en zijn wijzigingen bewaakt zoals een kloek haar eieren. Hier vind het overleg plaats – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Rode raaf (overleg · bijdragen) 27 mei 2017 09:13

Naam artikel Apollon[bewerken]

Moet de Griekse god op de Nederlandse Wikipedia Apollon of Apollo genoemd worden? Voor 'Apollon' spreekt dat met deze spelling het onderscheid met de Romeinse god Apollo helder is; voor 'Apollo' dat dit in het Nederlandse taalgebied de gangbare naam is. Sint Aldegonde (overleg) 27 mei 2017 14:30 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Apollon#Nogmaals: naam

Dit kan beter[bewerken]

Dit gaat niet specifiek over één artikel, maar ik vraag me af of de (artikelen in) WP:Dit kan beter wel eens of voldoende aandacht krijgt (/krijgen); ik heb de indruk uit de bwerkingsgeschiedenis dat dat al een tijdje stilstaat? Vandaar dat ik daar hier evnen wat aandacht op wilde vestigen (ook al is dat misscheini niet strikt genomen de bedoeling op deze manier...) - martix (overleg) 28 mei 2017 18:44 (CEST)

De discussie vindt plaats op WP:Dit kan beter

Peilinkje over naamgeving Vleugel (muziek)[bewerken]

Aangaande de naamgeving is ers een peiling gaande op Overleg:Vleugel (muziek). Een hoge opkomst is natuurlijk fijner, want er wordt nog niet heel veel gestemd. Alvast bedankt, martix (overleg) 31 mei 2017 12:07 (CEST)

Al dan niet behouden van "The Man Who Broke Into Auschwitz"[bewerken]

In de kroeg heb ik gevraagd om wat reacties bij het laatste artikel dat vandaag ter beoordeling staat. Ik vraag ook hier of mensen erover willen meedenken en hun gedachten dan op TBP kenbaar willen maken. WIKIKLAAS overleg 31 mei 2017 19:05 (CEST)

Bedenkingen over de artikelen in de categorie 'Presocratische filosofie'[bewerken]

Zie de overlegpagina van Presocratische filosofie: er is veel dubbele inhoud wat betreft presocratische filosofie. Mogelijk kunnen School van Milete en Eleaten verwijderd of minstens hernoemd worden. Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 2 jun 2017 09:28 (CEST).

De wenselijkheid van Sjabloon:Dode link[bewerken]

De wenselijkheid van Sjabloon:Dode link voor het verbeteren de kwaliteit van externe links wordt bediscussieerd op Overleg sjabloon:Dode link. Graag uw reacties. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 4 jun 2017 20:59 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Dode link

Nieuw Rechts (programmapunten) + omschrijving partij[bewerken]

Graag opvattingen mbt het al dan niet opsommen van programmapunten van deze partij en het gebruik van de term rechtsradicaal voor deze partij.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Gouwenaar (overleg · bijdragen)

Lemma Twirling (baton) hangt van details aan elkaar en wordt nauwelijks ondersteund door bronnen[bewerken]

Zou iemand eens kunnen kijken naar Twirling (baton). Hoe korten we dit lemma een beetje fatsoenlijk in? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Vinvlugt (overleg · bijdragen)

De discussie vindt plaats op Overleg:Twirling (baton) -->

Vermelden van opbrengst bij pas uitgebrachte films[bewerken]

Ik ben een overleg gestart over de wenselijkheid van het vermelden van de opbrengst bij films die nog volop in de bioscoop te zien zijn, en in sommige gevallen nog niet in alle landen zijn uitgebracht.Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 12 jun 2017 10:05 (CEST)

Wel of niet vermelden conceptprogramma Eredivisie op seizoenspagina Feyenoord[bewerken]

Gisteren is het conceptprogramma van de Eredivisie bekend gemaakt. Aan dit programma kunnen nog een hoop wijzigingen aangebracht worden. De seizoenspagina is hier te vinden. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Fawiki (overleg · bijdragen) 13 jun 2017 14:49 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker: BT1985

Voetbalselectie op seizoenpagina's 2017/18[bewerken]

Op de seizoenspagina's van de voetbalclubs over 2017/18 wordt nu al de selectie genoemd voor komend seizoen. In het Sportcafé vraag ik me af of dit niet te vroeg is. De selecties veranderen namelijk zeer waarschijnlijk nog door transfers; de transfermarkt is immers nog open tot het begin van het seizoen. Vinden we het bij een encyclopedie horen om deze toch al te vermelden, of worden we dan te veel een liveblog, met glazen bol enz.? Wikiwerner (overleg) 13 jun 2017 20:35 (CEST)

Artikelen Pythia en Orakel van Delphi samenvoegen[bewerken]

Beide fenomenen zijn ofwel gelijk, ofwel nauw verbonden: de beschrijving van het ene kan niet zonder het andere. De vraag is of beide artikelen kunnen worden samengevoegd, en hoe het eindproduct dan moet heten: Pythia of Orakel van Delphi. Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 14 jun 2017 06:51 (CEST).

De discussie vindt plaats op Overleg:Orakel_van_Delphi

img bug[bewerken]

er zijn rare witte lijnen tussen sporen als je chrome browser heb gebruikt. Firefox kent het probleem niet. Ik heb bugfix: vertical-align: bottom ipv vertical-algin:middle in img (van wikipedia). Deze bugfix is nog niet in wikipedia (NL) aangebracht. Edwtie (overleg) 16 jun 2017 10:45 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg_gebruiker:Edwtie

Iconen vijf zuilen[bewerken]

Meerdere gebruikers hebben voorgesteld de iconen van de vijf zuilen up te daten. Meer meningen zijn nodig om een duidelijke consensus hierover te vormen.

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Vijf zuilen#Icoontjes

Zeursjabloon Wikify[bewerken]

Waarom sjablonen plaatsen die jarenlang een pagina ontsieren en tegelijkertijd geen enkele actie ondernemen om daadwerkelijk een artikel te verbeteren? Dan kun je beter het sjabloon na drie maanden weghalen - Quistnix (overleg) 18 jun 2017 22:49 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Wikify

Vliegramp Tenerife (trivia)[bewerken]

Er staat een punt in trivia dat volgens mij niet klopt (logisch gezien). Zie overlegpagina voor uitleg. Nietanoniem (overleg) 21 jun 2017 15:03 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Vliegtuigramp van Tenerife

Volgorde landen koninkrijk in sjabloon[bewerken]

Wellicht een beetje een banale discussie, maar Maiella staat erop dat een alfabetische volgorde ongeschikt is voor landen in een navigatiesjabloon. De vraag is dus: welke volgorde te hanteren. Zie de hele discussie op de overlegpagina. Effeietsanders 21 jun 2017 15:13 (CEST)

Samenvoegen van reeksen esoterie-artikelen[bewerken]

Wikipedia heeft momenteel twee reeksen artikelen die nauw verwant zijn. Ten eerste Waarzegger, Waarzeggerij, Wichelaar, Wichelarij en Divinatio. Ten tweede Ziener, Profeet, Paragnost, Helderziende, Orakel, Profetie, Helderziendheid, (Medium?). De vraag is of het niet efficiënter en transparanter is om zo'n reeks samen te voegen. Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 22 jun 2017 15:26 (CEST).

De discussie vindt plaats op Overleg:Waarzeggerij