Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Alfabetische index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie het artikel "WP:OG" verwijst hier, zie voor het beleid op Ongewenste gebruikersnaam: Wikipedia:Ongewenste gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Een nieuw onderwerp toevoegen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Voeg nieuwe bijdragen onderaan toe en onderteken ze met je naam, tijd en datum (~~~~).

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Plaats alstublieft in de bewerkingssamenvatting een duidelijke omschrijving van het verzoek.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Tabel tijdlijn modellen BMW[bewerken]

Hi, zou een sjablonengoeroe hier eens naar kunnen kijken? Dat sjabloon moet toekomstbestendiger gemaakt worden, maar hoe? Milliped (overleg) 17 okt 2015 10:20 (CEST)

Metz & strafrechtelijk onderzoek[bewerken]

Na een vorige revert door mij, gaat het met deze edits weer door met het vermelden van een aangifte in het artikel over Metz. Probleem is recentelijk in De Kroeg ook al ter sprake gekomen na soortgelijke anonieme edits (zie [1]). Momenteel staat er in het artikel o.a. " .. strafrechtelijk onderzoek loopt en vervolging is niet meer te voorkomen." Dat lijkt me niet kunnen. Kan iemand anders hier ook eens naar kijken? - Robotje (overleg) 19 okt 2015 13:05 (CEST)

Kun je ook een link geven waar het centraal overleg plaats moet vinden? Ik vermoed op de overlegpagina, maar dat overleg is nu 2 jaar oud. ed0verleg 19 okt 2015 13:09 (CEST)
Bedankt voor de opmerking. Ik heb daarom maar op de OP bij artikel een discussie gestart en hier is de link. - Robotje (overleg) 19 okt 2015 13:18 (CEST)

§[bewerken]

Zie OP van Stroopwafel over internationale/regionale varianten van deze lekkernij.  Klaas `Z4␟` V:  31 okt 2015 15:09 (CET)

E Gehalte van muziek?[bewerken]

Bij de "recente wijzigingen" viel me een aantal muziekartikelen op die juist veranderd werden. M.i. blijkt uit deze artikelen niet het E gehalte, maar misschien dat iemend met meer verstand van actuele muziek daarover iets kan zeggen? Bijvoorbeeld: Nog_Nooit_Meegemaakt, Opgeduveld, Opgezwolle, Onoverwinnelijk, De_fik_er_in. Overleg kan op mijn overlegpagina. Zwitser123 (overleg) 1 nov 2015 14:21 (CET)

Opgezwolle is/was een zeer aantoongevende neder-rapgroep. Uit, je raadt het wellicht al, Zwolle. ed0verleg 1 nov 2015 15:31 (CET)

Verkiezingen Arbitragecommissie[bewerken]

Wel of niet verkiezingen voor de laatste vacante plek in de Arbitragecommissie? EvilFreD (overleg) 3 nov 2015 21:04 (CET)

Anekdotes in het artikel over Ludwig van Beethoven[bewerken]

Neutrale bemoeienis inzake "(Ir)relevante anekdotes" in het artikel over Beethoven wordt zeer op prijs gesteld. Zie het overleg hierover op de OP over Beethoven. Ondanks dit overleg is er sprake van een (milde) bewerkingsoorlog. Gebruiker Adelphos is van mening dat bepaalde anekdotes encyclopedische waarde hebben. (Zie ook deze bijdrage van mij op zijn overlegpagina.) In mijn ogen is er consensus bereikt op de overlegpagina dat deze anekdotes niet encyclopedisch zijn en zijn ze (herhaaldelijk) terecht verwijderd en is het terugdraaien daarvan door Adelphos onterecht. Concreet vraag ik:

  • is er in de ogen van neutrale gebruikers sprake van consensus over de relevantie van betreffende anekdote(s) in het artikel?
  • als er inderdaad consensus is (en al eerder was bereikt) dat de anekdotes niet encyclopedisch relevant zijn, hoe kan het voortduren van deze bewerkingsoorlog dan worden voorkomen?

Mocht in de ogen van neutrale gebruikers consensus zijn bereikt dat de anekdotes wel encyclopedisch relevant zijn, leg ik me daar onmiddellijk bij neer. Als er in de ogen van neutrale gebruikers überhaupt geen consensus zijn bereikt, dan is mijn verzoek:

  • wat kan / moet nog gedaan worden om te komen tot consensus?

Bij voorbaat hartelijk dank voor het meekijken en meedenken! Homeros (overleg) 4 nov 2015 22:36 (CET)

Plagiaat[bewerken]

In het auteursrechtencafé is gediscussieerd over de al dan niet wenselijkheid van het overnemen van teksten uit een oude uitgave van de Winkler Prins. In de zijlijn van deze discussie gaf Sidallum aan, dat naar zijn mening het artikel Plagiaat gewijzigd zou moeten worden. In deze reactie geeft hij aan dat hij een voorstel daartoe op de overlegpagina van het artikel heeft gezet. Omdat ik mij kan voorstellen, dat niet iedereen de discussies in het auteursrechtencafé volgt en/of dit artikel op zijn volglijst heeft staan doe ik hier een oproep om daar een reactie te geven. Gouwenaar (overleg) 7 nov 2015 13:09 (CET)

Henriette d'Oultremont de Wégimont[bewerken]

Paul Brussel en ondergetekende voeren een edit war als het gaat om een paragraaf over de hetze die midden 19e eeuw tegen de nieuwe echtgenote van de ex-koning, Willem I, gevoerd werd. Ik heb deze hetze, die maatschappelijk van betekenis was, op basis van betrouwbare publicaties en met bronvermeldingen beschreven. Ik roddel dus niet, maar belicht een historisch relevante maatschappelijke discussie met bepaalde discussies die tot in deze eeuw voortduurden op basis van heldere en wetenschappelijke bronnen. Paul Brussel verwijdert de tekst echter keer op keer en lijkt niet van zins de discussie te voeren alvorens tot behoud of verwijdering over te gaan. Ik heb om hem tegemoet te komen de hele kwestie in een afzonderlijk lemma gegoten, omdat hij als argument aandroeg dat het de hoofdpagina onevenwichtig zou maken. Daarop heeft hij deze nieuwe pagina echter ook direct voor verwijdering genomineerd. Graag jullie oordeel. DeVrolijkeSchrijver (overleg) 13 nov 2015 16:40 (CET)

Ik neem aan dat het overleg plaats moet vinden op Overleg:Henriette d'Oultremont de Wégimont? Mbch331 (Overleg) 13 nov 2015 16:58 (CET)
Ja, zeker. Op de verwijderpagina van vandaag staat ook e.e.a. DeVrolijkeSchrijver (overleg) 13 nov 2015 17:00 (CET)

Aanpassing arbitragereglement[bewerken]

Op Overleg Wikipedia:Arbitragecommissie/Reglementen#Artikel 7, lid 3 is een discussie gaande over het schrappen van lid 7.3 uit het reglement van de Arbitragecommissie. Argumenten voor schrappen zijn dat het lid verouderd is en overbodig zou zijn. Discussie en opmerkingen graag op die plek plaatsen.

Met vriendelijke groet, Woudloper overleg 14 nov 2015 15:49 (CET) (arbiter, op persoonlijke titel)

Graag ook eventuele argumenten voor behoud van Artikel 7.3, of weerlegging van de gegeven argumenten voor schrappen, zodat er tot een afgewogen oordeel te komen is bij een eventuele toekomstige stemming. Mvg, Trewal 20 nov 2015 14:41 (CET)

Genoeg niet-triviale feiten?[bewerken]

Gebruiker Graaf Statler heeft het beginnetje sjabloon neergezet bij het artikel Haagse School (muziek) en drie andere gebruikers vinden dat onterecht maar met 5 reverts door hem binnen 24 uur wil hij blijkbaar niet toegeven. Daarom graag reacties van anderen bij Overleg:Haagse School (muziek)#Toch genoeg niet-triviale feiten? - Robotje (overleg) 15 nov 2015 15:44 (CET)

Aanmeldscherm[bewerken]

Zie aanpassingsverzoek dat ik zojuist plaatste.  Klaas `Z4␟` V:  16 nov 2015 08:12 (CET)

Fredrik Adolf Beins[bewerken]

Vandaag verwijderde ik deze toevoeging aan het artikel over de Vlagtwedder burgemeester Fredrik Adolf Beins, omdat dit imo het resultaat van origineel onderzoek is. De bewerker maakt hiertegen bezwaar op de overlegpagina. Omdat ik in het verleden meerdere malen over het plaatsen van de resultaten van eigen onderzoek op Wikipedia in aanraking ben gekomen met deze gebruiker (zie hier en hier) stel ik het het oordeel van andere collega's hierover zeer op prijs. Gouwenaar (overleg) 17 nov 2015 19:25 (CET)

Uppspretta (kunstwerk in IJsland)[bewerken]

Ik heb gisteren het artikel Uppspretta geredigeerd, de tekst was niet van mij. De vorige versie was voorzien van bronnen en heel veel afbeeldingen. Kleuske heeft die bijdragen (niet van mij) toen helemaal weggegooid. Ik was gisteren blij met het artikel en vanmorgen kreeg ik een compliment van de schrijver (die trouwens niet bij de kunstenaarsbeweging betrokken is, maar veel boeken heeft over het onderwerp). De tevredenheid over het resultaat was echter van korte duur, want met twee gebruikers (Kleuske en Saschaporche) kan ik niet overleggen. Ze drukken eerst hun 'snoei' door en reageren daarna alleen nog maar dwangmatig of overmatig bijdehand. Nu net verwijderde Saschaporche de hele galerij (maar drie foto's) terwijl galerijen als mogelijkheid voor artikelen op Wikipedia wordt geboden. De versie van 18 nov 2015 om 17:43 stond er daarvoor. Wat ik ook voor argumenten inbreng, het lijkt niet te helpen. Kunnen anderen het artikel op hun volglijst zetten en meningen geven over wat er staat. Saschaporche noemde bijvoorbeeld dat ik de enige was die de afbeeldingen behouden wilde (de schrijver wilde dat trouwens ook). Hij was echter de enige ander (en m.b.t. een twee andere afbeeldingen stond hij samen met Kleuske).

Tekstueel kom ik er met Marrakech heel goed uit, maar daar snoeit Kleuske naar haar smaak. Het overleg heb ik liever daar de overlegpagina van het artikel Uppspretta, niet hier dus. Ymnes (overleg) 18 nov 2015 20:01 (CET)

Circumvallatielinie[bewerken]

Circumvallatielinie was oorspronkelijk een doorverwijspagina. Een van de op die pagina voorkomende artikelen behandelde het principe, de andere waren artikelen over specifieke implementaties ervan. Op verzoek heeft de pagina over het principe, waarvandaan de andere artikelen ook bereikbaar zijn, de plaats van de doorverwijspagina overgenomen. Er is nu gevraagd terug te gaan naar de oorspronkelijke stand van zaken. Graag meningen en argumenten voor het een of het ander op Overleg:Circumvallatielinie#Naam_artikel. Richard 19 nov 2015 12:02 (CET)

Bio-industrie of veehouderij[bewerken]

Na een bewerkingsoorlog op Ammoniak is er discussie ontstaan op Overleg gebruiker:137.224.252.10, een IP-adres van de Wageningen Universiteit. Zij willen graag de term bio-industrie vervangen door veehouderij, terwijl ik de eerste passender vind en de genoemde verandering m.i. verbloemt dat de bio-industrie milieumaatregelen nodig maakte. De inbreng van een ieder is welkom aldaar. Wikiwerner (overleg) 19 nov 2015 17:58 (CET)

Voorstelletje gedaan op Overleg: Ammoniak, daar overleggen ligt het meest voor de hand. JanB (overleg) 19 nov 2015 18:46 (CET)

onderwerpkeuze bij in het nieuws op de hoofdpagina[bewerken]

Ik heb een discussie gestart op Overleg_sjabloon:Hoofdpagina_-_in_het_nieuws#een_nieuw_criterium_voor_opname_van_nieuwsberichten:_het_onderwerp_wordt_behandeld_in_het_artikel_in_kwestie over het in ieder geval hebben van enige informatie (hoe summier ook) over het nieuws-item dat wordt gebruikt. Op de overlegpagina lijken er een aantal voorstanders hiervoor te zijn, omdat we op deze manier onze lezers extra informatie kunnen verschaffen. Aan de andere kant kunnen we op deze manier geen nieuwsitems meer melden die op een encyclopedische pagina geen plaats hebben. We kunnen daarmee ook geen nieuws-items meer vermelden voor iemand de tijd heeft genomen om de relevante pagina's up te daten. Ideeën zijn welkom! L.tak (overleg) 21 nov 2015 00:42 (CET)

Te veel nadruk op één land[bewerken]

Over dat verschijnsel, waar we speciale lijsten voor hebben, heb ik hier een vraag gesteld. Apdency (overleg) 22 nov 2015 10:55 (CET)

Crossdressing[bewerken]

In het artikel Crossdressing probeer ik wat wijzigingen door te voeren om het begrip iets ruimer te beschrijven. Het artikel was eenzijdig geschreven alsof crossdressers enkel en alleen heteroseksuele mannen kunnen zijn en het motief voor crossdressing nooit seksueel zou kunnen zijn. Gebruiker Bianca holland gedraagt zich, naar mijn mening, als een artikelbaas, staat niet of nauwelijks open voor discussie en draait zo'n beetje alle wijzigingen terug. Ik zou het op prijs stellen als meer mensen mee kijken. Misschien zie ik het wel fout en zijn mijn constructief bedoelde wijzigingen niet goed. Bij voorbaat dank, Alice2Alice (overleg) 23 nov 2015 09:26 (CET)

Zr.Ms. Adder (1875)[bewerken]

De tekst en de infobox verschillen over de eerste indienststelling. Alles wijst op 1875, maar in de tekst staat ook: "Bij Koninklijk Besluit van 30 mei 1882 werden de rammonitors Adder en Haai op 1 juli respectievelijk te Amsterdam en te Hellevoetsluis in dienst gesteld". Nu vermoed ik dat het daar om een marsorder gaat. Kan een meer met de maritieme geschiedenis ervaren gebruiker er eens naar kijken? Stunteltje (overleg) 24 nov 2015 09:29 (CET)

En waar moet worden overlegt? Sjoerd de Bruin (overleg) 24 nov 2015 09:31 (CET)
De overlegpagina van het artikel lijkt me een mooie plek. Nietanoniem (overleg) 24 nov 2015 09:32 (CET)

Graag overleggen over het opzetten van onze bedrijfspagina op wikipedia.[bewerken]

Hallo, ik werk als PR & Communicatieadviseur bij de NAK (De Nederlandse Algemene Keuringsdienst). Graag wil ik een wikipedia pagina voor onze organisatie NAK aanmaken. Hiervoor heb ik De NAK (Emmeloord) als naam gebruikt. Ik neem teksten van onze website over die staan op www.nak.nl Dit zijn neutrale teksten zonder bedoeling om te promoten. Ook wil ik onze logo toevoegen maar dit lukt me niet. Graag wil ik overleggen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door De NAK (Emmeloord) (overleg · bijdragen)