Wikipedia:Portaal van de week/Stemlokaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Het huidige portaal van de week is het portaal Prehistorie.

Overzicht beheerpagina's
Overzicht navigatie
  Portalen in Wikipedia

Dit stemlokaal is bestemd voor het aanmelden of afmelden van portalen, waarvan je vindt dat ze behoren of behoorden tot een selecte groep van zeer goede portalen binnen Wikipedia die in een beurtrol een plaats hebben als portaal van de week op de hoofdpagina. Deze kunnen dan opgenomen worden in, of verwijderd worden uit de volglijst van gekozen portalen van de week.

Aanmelding kandidaat[bewerken | brontekst bewerken]

Iedereen die minstens twee weken actief is op Wikipedia en tenminste 100 bewerkingen heeft gedaan mag een portaal ter stemming brengen met als doel het toevoegen of het verwijderen uit de volglijst. De aanmelder mag zelf niet meestemmen, alle andere gebruikers die aan dezelfde voorwaarden voldoen mogen hun stem uitbrengen. Iedere gebruiker mag meerdere nominaties tegelijk plaatsen, maar niet excessief veel. Houd rekening met wat het stemlokaal redelijkerwijs aankan. Een portaal dat goedgekeurd of afgekeurd is kan na 3 maanden opnieuw genomineerd worden en in het stemlokaal aangeboden worden voor een stemming.

De aanmelder is de coördinator van de stemming en heeft dus zelf geen stemrecht, hij of zij zet het sjabloon {{pvdWnominatie}} of {{pvdWverwijdering}} op het portaal en meldt dit verder op de pagina mededelingen.

Belangrijk: voor je een portaal nomineert kijk eerst of het portaal wel of niet in de volglijst portaal van de week staat.

Stemming en uitkomst[bewerken | brontekst bewerken]

De stemming loopt 31 dagen startend van de aanmelding. Na deze periode wordt de stemming gesloten. Als er bij de stemming meer voorstemmen dan tegenstemmen zijn is de stemming positief en wordt de aanmelding tot toevoeging of verwijdering van een portaal goedgekeurd. Als bij de stemming meer tegenstemmen dan voorstemmen zijn, of wanneer het stemmenaantal gelijk is, wordt de aanmelding tot toevoeging of verwijdering van een portaal afgekeurd.

Na de stemming wordt het portaal toegevoegd (of verwijderd) in de volglijst, eventueel toegevoegd in de volglijst doorschuifplaatsen en wordt het portaal ingevoegd in het Sjabloon:Portaalvandeweek volglijst. Het sjabloon {{pvdWnominatie}} of {{pvdWverwijdering}} wordt weer van het portaal verwijderd. De stemming wordt naderhand verplaatst naar het archief.

Nieuwe goedgekeurde portalen worden ingevoegd aan de volglijst, op de plaats van de week na het einde van de stemming, bijvoorbeeld als het huidige portaal van de week Oudheid is wordt het nieuwe gekozen portaal op de volgende plaats ingevoegd, de portalen eronder schuiven dan één week op. Portalen die weggestemd zijn worden onmiddellijk uit de lijst verwijderd, behalve wanneer het portaal het huidige portaal van de week is, om de continuïteit te garanderen, wordt aangaande portaal verwijderd na het aflopen van de week. In de doorschuiflijsten wordt een nieuw gekozen portaal aan het einde van de lijst geplaatst.

Stemming voor het toevoegen van een portaal in de volglijst portalen van de week[bewerken | brontekst bewerken]

Een nieuw portaal nomineren voor opname[bewerken | brontekst bewerken]

OPMAAK
=== [[onderwerp]] ===
De stemming loopt tot:
*
==== Voor opname ====
#...
==== Tegen opname ====
#...
==== Commentaar ====

----
Gebruik bovenstaande opmaak voor je nominatie. Geef ook een korte introductie bij de nominatie. Vervang [[onderwerp]] door een link naar het portaal en vul de datum en tijd van het einde van de stemming in. (31 dagen)


Stemming voor het verwijderen van een portaal uit de volglijst portalen van de week[bewerken | brontekst bewerken]

Een nieuw portaal nomineren voor verwijdering[bewerken | brontekst bewerken]

OPMAAK
=== [[onderwerp]] ===
De stemming loopt tot:
*
==== Voor verwijdering ====
#...
==== Tegen verwijdering ====
#...
==== Commentaar ====

----
Gebruik bovenstaande opmaak voor je nominatie. Geef ook een korte introductie bij de nominatie. Vervang [[onderwerp]] door een link naar het portaal en vul de datum en tijd van het einde van de stemming in. (31 dagen)