Wikipedia:Samenvoegen/202010

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oktober 2020[bewerken | brontekst bewerken]

Nog te doen[bewerken | brontekst bewerken]

 • Doorverwijspagina (dp) iets opheffen en een doorverwijzing maken naar artikel entiteit. De "doorverwijspagina" "iets" geeft een aantal willekeurige voorbeelden van wat "iets" zou kunnen zijn. Inhoudelijk laat het artikel "entiteit" hetzelfde zien, maar dan beter. VanBuren (overleg) 8 okt 2020 22:17 (CEST)
 • Bloemenklok samenvoegen met Bloemenuurwerk. Sjablonen geplakt maar hier nog niet vermeld. Automatisch bericht van MrBlueBot (overleg) 10 okt 2020 03:02 (CEST)
  Hoe kan je een doorverwijspagina samenvoegen met een artikel? –bdijkstra (overleg) 10 okt 2020 13:36 (CEST)
 • Blikpakket en Transformatorblik invoegen in Kern (spoel). Het samenvoegen van de eerste twee was een voorstel dat al sinds december 2018 openstond (zie [1]). Het artikel Kern (spoel) heeft ook al veel van deze informatie in zich. Daarom bij deze een poging het voorstel opnieuw onder de aandacht te brengen, maar dan met de uitbreiding tot het invoegen in kern (spoel). VanBuren (overleg) 10 okt 2020 21:00 (CEST)
 • Franse titelpagina samenvoegen naar Titelpagina. Sjablonen geplakt maar hier nog niet vermeld. Automatisch bericht van MrBlueBot (overleg) 19 okt 2020 03:02 (CEST)
  • Tegen Tegen Franse titelpagina samenvoegen naar Titelpagina. Ik vind dat deze twee pagina's niet samengevoegd dienen te worden. Ik heb de Franse titelpagina aangemaakt precies om het probleem aan te kaarten dat er in de gemeenschap onduidelijkheid is over het verschil tussen deze twee pagina's. Het samenvoegen van beide pagina's druist tegen deze motivatie in. Graag verwijs ik naar Brongers, J. A. 1996. Boekkwoorden woordenboek. Uitgeverij De Buitenkant, Amsterdam, NLD. die jaren heeft gevochten voor het onderscheid tussen de Franse Titel en de titelpagina. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door DrJTH (overleg · bijdragen) 22 okt 2020 19:30 (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
  • @Vis met 1 oog: misschien kan je wat toelichting geven hieromtrent? –bdijkstra (overleg) 22 okt 2020 19:47 (CEST)
  • @Bdijkstra: - bij mijn weten is er een franse pagina (geen hoofdletter) en een titelpagina - beide zijn aardig omschreven in titelpagina - het begrip Franse titelpagina is voor mij nieuw - ik moet zeggen dat wat ik ooit geleerd heb, ondertussen kan zijn achterhaald, hoewel een mij bekende uitgever ook deze termen gebruikt - omdat ik het gebruik rond de ex libris wel bijzonder vind, heb ik voorgesteld tot samenvoeging gedaan - omdat het Boekwoordenboek het anders beschrijft kan ik niet anders concluderen dat iedere drukker en uitgever zo zijn eigen jargon heeft en dat een absolute waarheid in deze niet bestaat - vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 22 okt 2020 20:49 (CEST)
 • Sint-Martinuskerk (Petegem-aan-de-Leie) en Sint-Martinus-en-Sint-Antonius-Abtkerk. Het gaat immers om hetzelfde kerkgebouw. Fred (overleg) 22 okt 2020 21:42 (CEST)
 • Witte school samenvoegen van Zwarte school. Sjablonen geplakt maar hier nog niet vermeld. Automatisch bericht van MrBlueBot (overleg) 23 okt 2020 03:02 (CEST)
 • Republiek Artsach samenvoegen naar Nagorno-Karabach per Wikipedia:Buitenlandse geografische namen en Taalunie. Dit is al samengevoegd door @Leo CXXIV:, maar ik heb twijfel hierover, dus lijkt me een discussie hierover alnog zinvol. Versies voor samenvoegen zijn Republiek Artsach (d:Q244165) en Nagorno-Karabach (d:Q44302). ∼ Wimmel (overleg) 24 okt 2020 16:43 (CEST)
  • Nagorno-Karabach is een regio in de Zuidelijke Kaukasus. De republiek Artsach (ook Republiek Nagorno-Karabach genoemd) is een internationaal niet erkende staat in de regio Nagorno-Karabach. De taalunie noemt Nagorno-Karabach onder Azerbeidzjan, en lijkt dus de regio te bedoelen, uit niets blijkt dat de taalunie ook de staat bedoelt. De staat ontstond in 1991, en kan ook ooit weer verdwijnen. De regio heeft een veel langere geschiedenis. De vlag hoort bij de staat, niet bij de regio. Bij het samenvoegen lijkt het me beter dat de staat een hoofdstukje onder de regio krijgt. In de huidige vorm is de staat het hoofdonderwerp, en wijst het dus ook naar de verkeerde wikidata pagina. ∼ Wimmel (overleg) 24 okt 2020 16:43 (CEST)
   • De samenvoeging is niet zomaar gedaan, ik heb een en ander goed afgewogen. Nagorno-Karabach is zowel de naam van de niet-erkende staat, als de (verkorte) naam van de voormalige oblast die in sovjettijden bestond, als de naam van een regio. Met Nagorno-Karabach kan dus een drietal zaken bedoeld worden. Nagorno-Karabach is vooral de naam waarmee de staat aangeduid wordt, als men binnen het Nederlandstalig taalgebied kijkt naar bronnen zoals kranten en websites. De republiek Artsach is een van de twee officiële namen voor deze pseudostaat (de ander is republiek Nagorno-Karabach). Binnen nl.wiki doet de officiële naam er trouwens niet toe, het gaat om de verkorte gebruikelijke. Artsach is niet breed doorgedrongen bij kranten en bij andere bronnen. Nagorno-Karabach is de gangbare en correcte naam voor deze eenzijdig uitgeroepen staat (en een van de officiële). Artsach kan ook slaan op het Koninkrijk Artsach => beide termen hebben het probleem dat er ook andere begrip(pen) mee aangeduid worden. De Taalunie kent Nagorno-Karabach wel, en Artsach niet. Dat de Taalunie hiermee zegt dat Nagorno-Karabach een regio is en niet een zelfverklaard staatje dat is hineininterpretieren. Vandaar het samenvoegen. Mvg Leo CXXIV (overleg) 24 okt 2020 17:26 (CEST) --- (Wikidata zou aangepast kunnen worden.)
    • De taalunie moemt de plaatselijke naam, dus is vrij goed na te gaan waar het over gaat. Maar dit zijn allemaal argumenten voor een naamswijziging, niet voor samenvoegen. Vergelijk de situatie met Palestina (staat) en Palestina (regio), die zijn ook niet samengevoegd. Waarom hier dan wel? ∼ Wimmel (overleg) 25 okt 2020 21:59 (CET)
     • Ik snap niet wat je bedoelt met, dus is vrij goed na te gaan waar het over gaat. De regio Karabach kent een eigen lemma (dat uitgebreid zou kunnen worden). De kaart is verkeerd, trouwens, die zal ik meteen even vervangen. Dus in zoverre zijn Palestina en (Nagorno) Karabach vergelijkbaar. Over de deels/niet-erkende staat is een artikel en over de regio is een artikel. Mvg Leo CXXIV (overleg) 26 okt 2020 00:17 (CET)
  • Tegen Tegen Mag ik vragen waarom de samenvoeging van dit controversiële onderwerp al hals overkop is uitgevoerd zonder dat er een uitgebreide discussie over is geweest? Er bestaan genoeg zelfuitgeroepen republieken met een eigen lemma op wikipedia (o.a. Republiek der Zuid-Molukken, Transnistrië, Republiek Mainz). Bovendien is het gebied van Artsach niet gelijk aan de voormalige oblast. Zie ook en:Republic of Artsakh. Hans Erren (overleg) 26 okt 2020 06:27 (CET)
   • De samenvoeging is niet halsoverkop uitgevoerd, maar rustig op een kladblokje. Transnistrië is nu juist een voorbeeld waarbij de regio en de niet-erkende staat - net als bij Nagorno-Karabach - slechts een artikel kennen. De republiek Nagorno Karabach is niet gelijk aan de NKAO, klopt, dat is er ook niet van gemaakt. Leo CXXIV (overleg) 26 okt 2020 10:38 (CET)
    • Excuses @Leo CXXIV: voor hals overkop, ik was volledig op het verkeerde been gezet door het "nog te doen” kopje, waar deze samenvoeging werd "aangekondigd" door @Wimmel:. Voortaan rigoureuze samenvoegingen eerst hier bespreken svp. Hans Erren (overleg) 27 okt 2020 07:09 (CET)
 • Hedera helix Arborescens invoegen in Klimop - een variëteit van klimop. Jvhertum (overleg) 26 okt 2020 19:31 (CET)
  • De in te voegen tekst is wat beneden de maat, en moet of verbeterd worden, of verwijderd. PAvdK (overleg) 26 okt 2020 21:56 (CET)
 • Deeltijds samenvoegen met Voltijds. Sjablonen geplakt maar hier nog niet vermeld. Automatisch bericht van MrBlueBot (overleg) 29 okt 2020 02:02 (CET)
 • Kerk Onbevlekt Hart van Maria en Onbevlekt Hart van Mariakerk (Wevelgem). De laatste is nieuw, en toegevoegd door @Fred Lambert:. Ldhank (overleg) 29 okt 2020 08:44 (CET)
 • Vrij besteedbaar inkomen samenvoegen van Besteedbaar inkomen. Sjablonen geplakt maar hier nog niet vermeld. Automatisch bericht van MrBlueBot (overleg) 30 okt 2020 02:02 (CET)
 • Kinderballade (Komrij) naar Kinderballade (Boudewijn de Groot) sjabloon was geplaatst door Adhemar op overlegpagina van het lied. Mbch331 (overleg) 30 okt 2020 21:29 (CET)
De twee zijn prima afgebakend; het lijkt me lastig alle informatie uit het drukwerk in te voegen in dat over het lied. Paul Brussel (overleg) 31 okt 2020 12:42 (CET)
Ik vroeg met gewoon af of het echt nodig is dat het lied en de tekst van het lied elk een apart Wikipedia-artikel hebben, ook al is de tekst apart uitgegeven en in poëziebundels opgenomen. De afbakening is inderdaad duidelijk, maar is ze ook nodig? Na reflectie zie ik wel één reden voor de opsplitsing: de infobox-single van het lied slaat op een single, en de infobox-boek van de tekst van het lied slaat op een boekuitgave. — Adhemar (overleg) 3 nov 2020 20:34 (CET)


Afgehandeld[bewerken | brontekst bewerken]

 • Gothic (muziek) en Gothic rock. Alles wat in het Gothic rock staat, staat al uitgebreider in Gothic (muziek). Welke titel leidend is, maakt mij niet zoveel uit. Maar omdat Gothic (muziek) veel uitgebreider is, lijkt het mij passender om daarvan de historie goed te bewaren. Nietanoniem (overleg) 13 okt 2020 12:36 (CEST)
Vinkje Afgehandeld. --Theo Oppewal (overleg) 27 okt 2020 12:28 (CET)
 • Kabalebo (gebied) invoegen in Kabalebo (rivier). Gebied is het stroomgebied van de rivier, die hoeft geen apart lemma, is ook niet zo bij Rijn en Maas. Hans Erren (overleg) 3 okt 2020 21:21 (CEST)
  Dan kan ook Kabalebo (ressort) er aan toegevoegd worden. Norbert zeescouts (overleg) 3 okt 2020 22:40 (CEST)
  Kabalebo Ressort wel behouden, want dat is het Surinaamse equivalent van gemeente. Hans Erren (overleg) 4 okt 2020 18:08 (CEST)
  Vinkje Invoeging Kabalebo naar Kabalebo uitgevoerd op 30 oktober 2020 (na gebruikelijke periode van minimum twee weken waarin geen bezwaren werden geopperd). Norbert zeescouts (overleg) 30 okt 2020 03:38 (CET)
  Tegen Tegen Dit wil ik graag weer terug naar de oude situatie omdat het tegen de gebruikelijke benaming van artikelen is, tenzij er een afdoende uitleg komt dat de naam voor het gebied niet zelfstandig gebruikt zou worden. Dat kan hier in het Surinamecafé waar ik er een discussie over begonnen ben. Altijd wijs om eerst te doen bij Surinaamse onderwerpen ;-) Ymnes (overleg) 30 okt 2020 06:53 (CET)