Wikipedia:Te beoordelen categorieën

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:TVC)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBC
Zie WP:CVW
Zie WP:VC
Zie WP:TVC

Uitleg[bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Let op: Het is NIET de bedoeling de artikelen in een categorie alvast uit die categorie te halen, alvorens deze te nomineren voor verwijdering. De moderator die de verwijdering uitvoert, zal na het verwijderen van een categorie ook de verwijzingen naar die categorie weghalen of aanpassen. Dit moet niet vooraf gebeuren, omdat men commentaar moet kunnen leveren op een verwijderingsnominatie. Als de verwijzingen naar de categorie voortijdig worden verwijderd (of bijvoorbeeld door een bot worden aangepast), is het zeer moeilijk deze artikelen en verwijzingen weer terug te vinden als na discussie de categorie toch niet wordt verwijderd.

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van categorieën die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen categorieën zijn waarvan je vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia of waarvan de inhoud moet worden verplaatst. Geef hier duidelijk de reden aan; geef ook aan of het om een hernoeming van de categorie gaat en vermeld in dat geval ook de nieuwe naam van de categorie. Plaats tevens op de categorie zelf het {{catweg}}-sjabloon; indien het om het hernoemen van de categorie gaat, plaats je het sjabloon {{catweg|h=Nieuwe_naam_van_de_categorie}} op de categorie.

Pas nadat een categorie verwijderd is, moeten de links naar die categorie ook nog verwijderd of aangepast worden.

Mocht je het niet eens zijn met het plaatsen van een categorie op deze lijst, dan kan je dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een categorie zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betreffende categorie en kunnen verplaatst worden. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.) Langere discussies, zoals over de structuur van de categorieën, vinden plaats in het Categoriecafé.

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Als het om een typfout in de titel gaat (of je eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering, met vermelding van de juiste titel.

Een pagina (dus ook een categorie) die definitief is verwijderd, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Zie ook Archief 2018 voor de discussies en de geschiedenis van Wikipedia:Te beoordelen categorieën voor oudere discussies

Recente beoordelingsessies[bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties


Week 32[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd zondag 11/08, af te handelen vanaf 25/08[bewerken]

Week 33[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 12/08, af te handelen vanaf 26/08[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 13/08, af te handelen vanaf 27/08[bewerken]

 • Categorie:Qaasuitsup. De gemeente heeft maar 9 jaar bestaan en er is voor die periode te weinig inhoud voor een voormalige-gemeentecategorie. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 13 aug 2019 20:13 (CEST)

Toegevoegd woensdag 14/08, af te handelen vanaf 28/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 15/08, af te handelen vanaf 29/08[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 16/08, af te handelen vanaf 30/08[bewerken]

 • Categorie:Vlag naar territorium - Ik heb deze categorie net aangemaakt maar het kan net zogoed Categorie:Vlag van territorium of Categorie:Vlag van een territorium zijn, ik wist het niet. Ik heb dus maar een keuze gemaakt maar misschien is voor een andere keuze een voorkeur en dan ga ik daar graag in mee. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 16 aug 2019 10:40 (CEST)
  • Vlaggen kunnen ingedeeld worden naar het van toepassing zijnde territorium. Maar territoria hebben geen vlaggen; regeringen (of gelijksoortige organisaties) hebben die wel. –bdijkstra (overleg) 16 aug 2019 17:55 (CEST)
   • Dus landen hebben ook geen vlaggen? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2019 07:44 (CEST)
    • Het wordt wel erg semantisch nu. Een land in de betekenis van een staat of een natie kan natuurlijk wel een vlag hebben, maar in de geografische betekenis uiteraard niet. Misschien had ik beter kunnen vragen of je met 'territorium' een geografisch gebied bedoelt of een afhankelijk gebied. –bdijkstra (overleg) 21 aug 2019 08:45 (CEST)
     • Ik zit al een tijdje te denken dat afhankelijk gebied sowieso een betere term is dan territorium voor al deze categorieën, het gaat daar namelijk altijd over een politiek bestuurlijke eenheid. Dat zal dan een nieuwe nominatie worden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 22 aug 2019 12:56 (CEST)

Toegevoegd zaterdag 17/08, af te handelen vanaf 31/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 18/08, af te handelen vanaf 01/09[bewerken]

 • ...

Week 34[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 19/08, af te handelen vanaf 02/09[bewerken]

 • Categorie:Geschiedenis van Trinidad samenvoegen naar Categorie:Geschiedenis van Trinidad en Tobago - te weinig inhoud. –bdijkstra (overleg) 19 aug 2019 11:40 (CEST)
 • Categorie:Chinees radioprogramma - ongebruikt. –bdijkstra (overleg) 19 aug 2019 11:56 (CEST)
 • Categorie:Wapen van Oudewater - ongebruikt. –bdijkstra (overleg) 19 aug 2019 11:57 (CEST)
  • Ik heb deze ooit aangemaakt, omdat er artikelen in thuis hoorden. Ik ben nu benieuwd waar die artikelen zijn gebleven. Edoderoo (overleg) 19 aug 2019 20:14 (CEST)
   • Ik zie het al, dom vandalisme van een nitwit. Ik bemoei me er niet mee, je wordt geblokkeerd als je dit soort onzin terugdraait. Edoderoo (overleg) 19 aug 2019 20:16 (CEST)
    • Gebruiker:Elvesham bedoel je? –bdijkstra (overleg) 21 aug 2019 14:38 (CEST)
     • Dom vandalisme?? Nitwit?? Lekker zeg, dacht dat we beleefd en aardig moesten blijven tegenover elkaar, maar ja, weet ondertussen al heel lang dat het zeker niet iedereen ingegeven is. Wat betreft mijn actie: Ik heb de stramien gehandhaafd die bij andere vervallen gemeentewapens toegepast zijn en ook die wij vanuit de projectgroep Heraldiek toepassen. Deze komen in eerste instantie onder de (nieuwe) gemeentenaam na de herindeling te staan en als er een sub-categorie komt, dan wordt dat Geschiedenis van <de betreffende gemeente> te staan. Deze kun je aantreffen bij alle andere vervallen gemeentewapens. Sowieso is Wapen van Oudewater een verkeerde benaming voor een subcategorie. De pagina Wapen van Oudewater is een bestaande en actuele gemeentewapen en valt dus onder de categorie van de betreffende gemeente. De vervallen gemeentewapens zijn dat sowieso niet, dan had het nog eerder in een categorie Wapen in Oudewater geplaatst moeten worden ipv van. Ik had Edoderoo nog op de hoogte willen stellen, in de zomermaanden heb ik het aardig druk en het is bij ingeschoten. Ik ben het dus glad vergeten, dat is mijn fout. Elvesham (overleg) 22 aug 2019 10:03 (CEST)
   • Wapen van Oudewater hoort er in, de overige wapens zijn niet van Oudewater zelf. In de categorie:Geschiedenis van Oudewater, waar ze nu staan, horen ze wel. Daar kan eventueel een ondercategorie in (lijkt me niet per sé nodig maar het kan) maar dan is de huidige naam niet handig ook omdat het daadwerkelijke Wapen van Oudewater daar niet in hoort omdat dat niet geschiedenis is. Er is maar één artikel geschikt voor de categorie met de huidige naam, dus vandaar: Voor Voor verwijderen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 23 aug 2019 10:39 (CEST)

Toegevoegd woensdag 21/08, af te handelen vanaf 04/09[bewerken]

Toegevoegd donderdag 22/08, af te handelen vanaf 05/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 23/08, af te handelen vanaf 06/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 24/08, af te handelen vanaf 07/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 25/08, af te handelen vanaf 08/09[bewerken]

 • ...
Zie WP:VC/D
Zie WP:TBC/D
Direct te verwijderen

Alleen in geval van werkelijke onzin of echt duidelijke (spel)fouten, waar geen discussie over zal bestaan. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of stemmingen. Bij onenigheid of discussie omtrent een nominatie wordt aangeraden zich te wenden tot de gewone verwijderprocedure. Voor de exacte criteria, zie richtlijnen voor moderatoren.

Als je een pagina hernoemd hebt wegens een duidelijke spelfout, vergeet dan niet het label op Wikidata aan te passen.

Kandidaten directe verwijdering[bewerken]

 • ...