Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2017 week 49

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Week 49[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 04/12, af te handelen vanaf 18/12[bewerken]

 • Categorie:Gemeenteraad - Overcategorisering - overbodige subcategorie. De twee subcategorieën en het ene artikel kunnen prima in de bovenliggende categorie Gemeentepolitiek Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 4 dec 2017 00:54 (CET)
  • Als Categorie:Gemeenteraad geen bestaansrecht heeft als categorie op zichzelf, geldt dat naar analogie voor alle subcats in Categorie:Bestuursorgaan. En anders staat Categorie:Gemeenteraadsverkiezingen als rechtstreekse ondercat. in Categorie:Gemeentepolitiek. Laatstgenoemde cat. is van zichzelf al een beetje een "containercategorie", zo'n extra tussenlaag zorgt dat er iig wat meer overzicht komt qua thematische ordening. Al met al dus genoeg voor Tegen Tegen verwijderen. Tenzij we toch maar besluiten dat we geen overzichtelijk geheel willen maar categorieën waar van alles bij elkaar is gegooid dat slechts in de verte met elkaar te maken heeft. De Wikischim (overleg) 4 dec 2017 11:14 (CET)
   • Dat is nu precies wat er mis is met jouw wijze van categoriseren. De categorie Categorie:Gemeenteraad bevat slechts het artikel Gemeenteraad (en twee subcategorieën). Dat kan prima in de bovenliggende categorie Categorie:Bestuursorgaan en de categorie Gemeentepolitiek. Daarmee zit het in twee categorieën en is het mijns inziens prima gecategoriseerd. Dat heeft met de overige subcategorieën in Categorie:Bestuursorgaan niets te maken. En die twee subcategorieën kunnen ook in de categorie Gemeentepolitiek. Dat mag een containercategorie zijn, het is er wel een met een duidelijke titel en inhoud. Een die lezers kan helpen bij het zoeken naar een artikel. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 4 dec 2017 13:37 (CET)
    Er is niks mis met mijn wijze van categoriseren, wel met de manier waarop jij je ermee bemoeit. Nogmaals: het staat je geheel vrij om een peiling hierover of desnoods een geheel alternatief sorteersysteem voor te stellen (als je dat laatste echt lukt: petje af). Alleen maar schoppen tegen reeds lang gangbare praktijken, zoals nu gebeurt, lost echter niets op. De Wikischim (overleg) 4 dec 2017 14:31 (CET)
 • Tegen Tegen Inmiddels bevat de categorie al 5 artikelen dus bovenstaande discussie is achterhaald. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 18:29 (CET)
  • Je hebt het over vijf artikelen die in niet de categorie Gemeenteraad thuishoren en er vermoedelijk alleen aan zijn toegevoegd om te trollen. De inhoud van Gemeentebestuur is breder dan alleen de gemeenteraad en hoort dus thuis in Categorie:Gemeentepolitiek. Gemeentewet en Wet dualisering gemeentebestuur idem dito maar handelen over strikt Nederlandse gemeentepolitiek en horen dus in Categorie:Gemeentepolitiek in Nederland (waar ze al in staan). Politieraad handelt voornamelijk over politietaken en slechts de zin "De politieraad vervult een aantal functies die in politiezones bestaande uit één enkele gemeente, door de gemeenteraad worden uitgevoerd" heeft het over een gemeenteraad in België. Maar dit is een strikt Belgische situatie en dit kan daarom beter in Categorie:Gemeentepolitiek in België (waar het al in staat) en Categorie:Politie in België (waar het ook al in staat). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 23 mrt 2018 21:53 (CET)
   • Inderdaad, dat verandert de situatie nogal. In dat geval Voor Voor, er zijn op dit moment nog te weinig artikelen en subcategorieën die hier thuishoren. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 22:51 (CET)

Toegevoegd dinsdag 05/12, af te handelen vanaf 19/12[bewerken]

 • Categorie:Boek naar medium - Onnodige tussencategorie want bevat slechts 1 subcategorie met daarin 3 artikelen en ook onlogisch want een boek is in principe al het medium. Beter om de categorie E-boek direct in de bovenliggende categorie Boek te plaatsen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 5 dec 2017 01:56 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Deze cat. bestaat al sinds 2012 en is blijkbaar zo'n beetje over het hoofd gezien. Niks mis mee, kan zo verder worden ingevuld. (En voor alle duidelijkheid, ik heb niets met deze cat. te maken gehad tot nu toe). De Wikischim (overleg) 5 dec 2017 09:41 (CET)
   • Gelieve te stoppen met het vullen met willekeurige artikelen die er niet in thuis horen, zoals Handschrift (document) of Boekdrukkunst. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 5 dec 2017 16:49 (CET)
    • Wel handig zo hè, het argument "de categorie is leeg" kun je nu weer inzetten als extra argument voor verwijderen. Gelieve te stoppen met al dit soort dwarsliggerij. De Wikischim (overleg) 5 dec 2017 17:02 (CET)
     • Verdomme nog wel, maar waarom zou ik hier minder rechten hebben dan jij? Dus je bent van harte uitgenodigd om een peiling te organiseren of de gemeenschap vindt dat de artikelen Handschrift (document) en Boekdrukkunst thuis horen in de categorie boek of in Boek naar medium. En ja, ik heb de categorie E-boek geplaatst in de categorie Boek omdat dat mijns inziens voordeel oplevert voor de lezers op Wikipedia. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 5 dec 2017 17:09 (CET)
      • Zolang LeeGer zich hier niet aan de regels houdt - niets zelf alvast wijzigen, maar alleen maar nomineren - is het zinloos verder te discussiëren. Die regels zijn er niet voor niets; het wordt een moderator zo erg moeilijk gemaakt de oude situatie goed te kunnen beoordelen - Skuipers (overleg) 6 dec 2017 10:18 (CET)
       • Zie hierboven. Daar kunt u beter De Wikischim op aanspreken die kort na de nominatie de categorie begon te vullen met artikelen die er niet in thuis hoorden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 dec 2017 10:37 (CET)
  Opmerking Opmerking - Zie ook op Help:Gebruik van categorieën:
Wanneer een categorie met een bepaalde naam ongewenst is kan een categorie genomineerd worden voor verwijdering. De verwijderprocedure voor categorieën duurt twee weken op Wikipedia:Te beoordelen categorieën. Na afloop van die twee weken neemt een moderator een besluit op basis van de opgegeven argumenten en de gebruiken binnen Wikipedia, en draagt zorg voor de volledige afhandeling. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen. De titel van een categorie kan niet eenvoudig gewijzigd worden zoals dat bij artikelen en andere pagina's mogelijk is. Daarom verloopt de hernoeming van een categorie ook via de beoordelingslijst voor categorieën. Na een nominatieperiode van 2 weken neemt een moderator een besluit om over te gaan tot hernoemen en voert dit besluit uit. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen.
LeeGer haalt niet alleen bij deze, maar ook bij allerlei nominaties elders op deze pagina voortdurend de categorieën leeg die volgens hèm geen bestaansrecht hebben. Ik neem maar gewoon aan dat hij van de voornoemde richtlijn tot dusver niet op de hoogte was. De Wikischim (overleg) 15 dec 2017 12:12 (CET)
Ik heb inderdaad de categorie Categorie:E-boek verplaatst naar de categorie Categorie:Boek omdat de categorie simpelweg onjuist is, en om de vindbaarheid van die artikelen drastisch te vergroten. De Wikischim zou zich eens moeten afvragen of een aparte subcategorie wel gepast is als iemand anders die met één handeling kan leeghalen. Het verbeteren van de categorieboom gebeurt dagelijks door velen. Zou dat dan niet meer mogen wanneer zich in een categorie slechts één artikel of subcategorie bevindt? ~Men "haalt dan immers de categorie leeg". Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 15 dec 2017 13:50 (CET)
  • Voor Voor Afgezien van E-readers kun je toch eigenlijk niet spreken over verschillende "media" als het om boeken gaat. En E-readers hebben sowieso al hun eigen categorie, dus dan is deze categorie overbodig. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 18:39 (CET)

Toegevoegd woensdag 06/12, af te handelen vanaf 20/12[bewerken]

 • Categorie:Internationaal filmfestival - Overbodig, bied geen meerwaarde voor de categoriestructuur. we hebben reeds de categorie Categorie:Filmfestival en daarnaast de categorieboom Categorie:Filmfestival naar land. Festivals die niet ingedeeld worden naar land kunnen in Categorie:Filmfestival. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 dec 2017 17:37 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Nog even de aanvullende opmerking dat de cat. net geheel is leeggehaald door LeeGer, waardoor alle overzicht van de artikelen die er al in stonden nu weer is verdwenen. De Wikischim (overleg) 6 dec 2017 17:41 (CET)
   • Het overzicht werd juist heden door jou weggehaald door de filmfestivals te verdelen over 2 categorieën beste Wikischim. Dat overzicht heb ik teruggebracht naar één categorie (Categorie:Filmfestival). De andere categorie die toen inderdaad leeg overbleef, heb ik hier voor verwijdering genomineerd nadat ik jou op je overleg had gevraagd naar de meerwaarde ervan, maar je daar vervolgens geen inhoudelijk antwoord op kon geven. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 dec 2017 17:47 (CET)
  • Als newby en leek m.b.t. WP, Filmfestivals en Categorieen aarzel ik om me in deze verhitte discussie te mengen. Ik heb gelezen dat er geschiedenis is m.b.t het aanmaken/wijzigen van categorieën maar ik beperk tot dit geval. Naar mijn mening, moeten we het voorstel voor de sub(?)-categorie Internationale Filmfestivals niet als zelfstandig voorstel beoordelen maar in het kader van de indeling van alle sub-categorieën van Filmfestivals. Uit de beoordeling van sub-categorieen zal blijken of Internationale Filmfestivals wel of niet een zinvolle sub-categorie is (en welke invloed deze sub-categorie zou hebben op andere sub-categorieën). Ik had gehoopt dat de Engelstalige WP caetegorieen een goede basis zouden kunnen geven maar ook daar staan de categorieen ter discussie. De indeling vind ik 'stabieler' dan de indeling op de NL WP. Indelingen (als sub-categorieën) op basis van genre films en steden/landen/continenten waar filmfestivals worden gehouden spreken voor zich. De belangrijkste vraag in deze discussie (vind ik ) is of een indeling in 'reikwijdte' ook zinvol is. En of 'reikwijdte' wordt bepaald door de keuze aan films of door bezoekers/belangstelling of deze eigenlijk 2 verschillende sub-categorieën zijn. Ik ben er voor om de categorieën zo simpel mogelijk te houden. Als we alle Filmfestivals kunnen onderverdelen naar genre en locatie dan ben ik er voor. Als het zinvol is onderscheid te maken tussen 'Internationale filmfestivals', Regionale festivals en Lokale festivals dan is dat te overwegen. Het belangrijkste is deze categorieën zichzelf niet uitsluiten. Filmfestivals die ingedeeld op basis van genre zijn ook te vinden in de locatiecategorieën. Mijn advies is de Engelstalige WP (met alle discussies over de categorieën) te hanteren als richtlijn en in lijn te blijven met de ontwikkelingen daar. Dit onderwerp is tenslotte geen NL-specifieke onderwerp. Mvg Mike Morrell (49) (overleg) 7 dec 2017 17:43 (CET)
  • De huidige indeling is niet logisch, want bijv. het Internationaal filmfestival van Rotterdam staat onder Filmfestival in Nederland, terwijl het vergelijkbare festival van Locarno niet onder Zwitserland staat maar onder de hoofdcategorie. De hoofdcategorie is dus een mengelmoes van internationale festivals en festivals in landen waar geen aparte categorie voor is. Hoewel het aantal artikelen in de hoofdcategorie nu niet bovenmatig groot is, denk dat er naast de indeling per land wel degelijk genoeg voorraad is voor andere indelingen, zodat je van bijv. het festival van Cannes meteen door kunt naar Venetië en niet de categorieboom op en af hoeft te klimmen. Een categorie voor genrefestivals is inderdaad ook een idee. Bever (overleg) 11 dec 2017 19:48 (CET)
  • Opmerking Opmerking - Zie ook op Help:Gebruik van categorieën:
  • Wanneer een categorie met een bepaalde naam ongewenst is kan een categorie genomineerd worden voor verwijdering. De verwijderprocedure voor categorieën duurt twee weken op Wikipedia:Te beoordelen categorieën. Na afloop van die twee weken neemt een moderator een besluit op basis van de opgegeven argumenten en de gebruiken binnen Wikipedia, en draagt zorg voor de volledige afhandeling. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen. De titel van een categorie kan niet eenvoudig gewijzigd worden zoals dat bij artikelen en andere pagina's mogelijk is. Daarom verloopt de hernoeming van een categorie ook via de beoordelingslijst voor categorieën. Na een nominatieperiode van 2 weken neemt een moderator een besluit om over te gaan tot hernoemen en voert dit besluit uit. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen.
  • LeeGer haalt niet alleen bij deze, maar ook bij allerlei nominaties elders op deze pagina voortdurend de categorieën leeg die volgens hèm geen bestaansrecht hebben. Ik neem maar gewoon aan dat hij van de voornoemde richtlijn tot dusver niet op de hoogte was. De Wikischim (overleg) 15 dec 2017 13:52 (CET)
  • Gebruiker:Bever - Om nog even in te gaan op jouw reactie: je hebt natuurlijk helemaal gelijk, maar deze inconsequentie komt simpelweg doordat ik nog lang niet klaar was/ben met het hercategoriseren. Het is sowieso nogal wat werk, soms gaat het om honderden individuele artikelen, en ik kan natuurlijk ook geen 24 uur per dag alleen maar met Wikipedia-nl bezig zijn. Inmiddels staat het betreffende festival in Locarno alsnog in de nieuwe, alhier besproken deelcat., zie [1] De Wikischim (overleg) 22 dec 2017 14:25 (CET)
  • Voor Voor Bijna alle buitenlandse filmfestivals waar we artikelen van hebben zijn "internationaal", dus dan heeft het geen zin om daar onderscheid naar te maken in de categorieën. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 19:13 (CET)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Per Marcocapelle. Internationale filmfestivals zijn alomtegenwoordig binnen de relevante filmfestivals; zo bevat het Engelstalige artikel over reguliere "Film festivals" al 111 maal het woord "International". Het is derhalve een overbodige subcategorisering. Zou je de categorie behouden en vullen met alle internationale filmfestivals, verdient die categorie een herindeling naar land , wat leidt tot de verwatering van de landencategorieën en je uiteindelijk met meer subcategorieën eindigt ten bate van weinig concreets. Een concretere herverdeling (naar bv. genre) kan worden overwogen; een dergelijke discussie lijkt mij het best te voeren op WP:CC - Kippenvlees (overleg‽) 29 mei 2018 15:19 (CEST)
 • Categorie:Omkeerfeest - onduidelijke categorienaam - Volgens deze eerdere nominatie een zelfverzonnen term. Dat lijkt de kloppen gezien de magere resultaten bij Google. Categorie is destijds dan ook verwijderd om die reden. Het zal voor velen dan ook een onbekende term zijn en dat is zeker geen reden om een categorie met die naam aan te maken. Het artikel Omkeerfeest bestaat ook (nog) niet. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 dec 2017 20:41 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Omkeerfeest is algemeen gebruikte term voor feesten waarbij de rollen zijn omgedraaid. Zie de voorbeelden in de categorie. Zie ook de artikelen zelf waarin de term wordt gebruikt. Zie ook de links uit de eerdere discussie waaruit blijkt dat het geen zelfverzonnen term is. Jan Arkesteijn (overleg) 6 dec 2017 21:27 (CET)
   • Dat het een algemeen gebruikte term is bestrijd ik. Google levert slechts 167 resultaten op. Dat is sowieso al bijzonder weinig, maar zeker voor een algemeen gebruikte term. De term "Carnaval", een van de artikelen in de categorie, levert met 176.000.000 meer dan een miljoen keer meer resultaten op. Bovendien is het erg raar dat er dan tot op heden nog geen artikel over het omkeerfeest is. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 dec 2017 22:45 (CET)
   • Ik wil het graag snappen, dus hierbij de vraag wie deze term verzonnen heeft? Vinvlugt (overleg) 7 dec 2017 11:35 (CET)
    • Ik in ieder geval niet. Of het nu veel voorkomt of weinig, het is een gewoon etnologisch begrip. Jan Arkesteijn (overleg) 7 dec 2017 11:45 (CET)
     • Of het nu veel voorkomt of weinig maakt wel uit bij het categoriseren natuurlijk. De categoriestructuur dient ervoor om artikelen vindbaar te maken zodat anderen ze weer terug kunnen vinden. Als we artikelen als Carnaval, wat wel een algemeen bekend fenomeen is, dan gaan categoriseren in categorieën met een naam als omkeerfeest, wat een nauwelijks gebruikt begrip is als ik Google mag geloven, dan is dat de wereld op zijn kop. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 8 dec 2017 15:44 (CET)
      Het begrip werd in ieder geval in 2010 al gebruikt, [2] Als verder het carnaval vaker zo genoemd wordt, past het prima in die categorie. Dat heeft helemaal niks met niet-vindbaar zijn te maken. Integendeel juist, de vindbaarheid verbetert als er op zoveel mogelijk relevante kenmerken wordt gecategoriseerd. Ofwel: Tegen Tegen verwijderen De Wikischim (overleg) 8 dec 2017 16:08 (CET)
      • LeeGer, je maakt een probleem om niets. Wat is de overeenkomst tussen Carnaval, De Blauwe Schuit, Kinderbisschop, Narrenfeest en Saturnaliën? De overeenkomst is dat in al die feesten het volk gedurende enige tijd de macht uitbeeldt. Een categorie is bij uitstek geschikt om die overeenkomst aan te geven. Als je je niet kan vinden in de categorienaam Omkeerfeest, dan stel ik voor dat je een verbeteringsvoorstel doet. Jan Arkesteijn (overleg) 8 dec 2017 16:13 (CET)
   • Dat het woord op Google weinig voorkomt, zegt niet zoveel. Omkeerfeesten zijn inderdaad een bekend fenomeen in de geschiedwetenschap en antropologie. In een syllabus uit de jaren negentig vond ik de term 'omkeringsrituelen' die deel uitmaakten van bijv. de Bona Dea-feesten in Rome. (Het boekartikel waarnaar in de syllabus werd verwezen, heb ik nu helaas niet bij de hand.) Dat woord betekent niet precies hetzelfde als omkeerfeest, maar het gaat wel ongeveer over hetzelfde. Bever (overleg) 11 dec 2017 20:07 (CET)
  • Als het geen zelf-verzonnen term is lijkt het wel van belang als iemand een artikel Omkeerfeest gaat schrijven. Voor mij is de term geheel nieuw, maar dat zegt ook niet alles. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 19:17 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - categorie op encyclopedisch irrelevant kenmerk. Eventueel ooit interessant voor lijst op een artikel dat nog altijd niet bestaat. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 13 apr 2018 13:30 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - categorisering op kenmerk feest is ongewenst - Kippenvlees (overleg‽) 29 mei 2018 15:19 (CEST)

Toegevoegd donderdag 07/12, af te handelen vanaf 21/12[bewerken]

Waren die al leeg of zijn ze onlangs leeggemaakt? Dat is bij categorieën helaas moeilijk te zien. Maar het lijkt erop dat iemand inderdaad bezig is geweest ze leeg te halen. Dat is de verkeerde volgorde. Bever (overleg) 11 dec 2017 19:39 (CET)

 • Tegen Tegen verwijderen - Deze cats lijken me als zodanig gewoon zinvol. Enkele gebruikers hier hebben de buitengewoon vervelende gewoonte om cats die ze liever verwijderd zien eerst geheel leeg te halen zodat alle overzicht weg is, en ze vervolgens te nomineren. In de richtlijnen hieromtrent staat uitdrukkelijk dat dit niet de bedoeling is: Wanneer een categorie met een bepaalde naam ongewenst is kan een categorie genomineerd worden voor verwijdering. De verwijderprocedure voor categorieën duurt twee weken op Wikipedia:Te beoordelen categorieën. Na afloop van die twee weken neemt een moderator een besluit op basis van de opgegeven argumenten en de gebruiken binnen Wikipedia, en draagt zorg voor de volledige afhandeling. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen. De titel van een categorie kan niet eenvoudig gewijzigd worden zoals dat bij artikelen en andere pagina's mogelijk is. Daarom verloopt de hernoeming van een categorie ook via de beoordelingslijst voor categorieën. Na een nominatieperiode van 2 weken neemt een moderator een besluit om over te gaan tot hernoemen en voert dit besluit uit. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen. De Wikischim (overleg) 22 dec 2017 14:51 (CET)
  • Opmerking Opmerking aan de Wikischim: net als dat het niet de bedoeling is om alvast artikelen uit een categorie te halen, is het ook niet de bedoeling om maar almaar artikelen aan een categorie toe te voegen, nadat er vraagtekens zijn gezet bij de wenselijkheid van die categorie. Fijn dat je probeert anderen op de regels te wijzen, terwijl je voor jezelf eigen regels hebt bedacht. - Brimz (overleg) 22 dec 2017 14:55 (CET)
   • Nee hoor, op Help:Gebruik van categorieën#Een categorie hernoemen of verwijderen staat nergens dat er geen nieuwe artikelen mogen toegevoegd aan een cat. die genomineerd is in de tijd dat de nominatie loopt. Ofwel: jij bent degene die hier eigen regels aan het verzinnen is, niet ik. Niks beters te doen zeker? De Wikischim (overleg) 22 dec 2017 15:09 (CET)
    • Kennelijk heb jij ook niet zo heel veel beters te doen, omdat je bij elke discussie dezelfde tekst neerzet. Kennelijk heb je geen betere argumenten dan herhaling? Je ziet zelf niet in dat het niet verstandig is om artikelen toe te voegen aan een categorie wiens bestaansrecht ter discussie staat? Vind je niet dat dat eenzelfde bewerking is, dan alvast artikelen weg te halen uit zo een categorie? In beide gevallen loop je immers op de muziek vooruit? Of is een bewerking van De Wikischim minder erg dan een bewerking van een tegenstander van De Wikischim, omdat het een bewerking van De Wikischim is? Brimz (overleg) 22 dec 2017 15:16 (CET)
     • Ja inderdaad, want De Wikischim heeft altijd gelijk. De anderen snappen er niks van en zijn bezig met sabotage en tegenwerking omdat ze een hekel hebben aan De Wikischim.Gezicht met tong uit de mond Wikiwerner (overleg) 20 jan 2018 20:09 (CET)
  • Opmerking Opmerking - Handbalcompetitie behouden omdat deze passen binnen huidige structuur; artikelen aan desbetreffende categorieën toegevoegd. - Kippenvlees (overleg‽) 23 jan 2018 21:29 (CET)

Toegevoegd vrijdag 08/12, af te handelen vanaf 22/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 09/12, af te handelen vanaf 23/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 10/12, af te handelen vanaf 24/12[bewerken]