Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2018 week 35

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Week 35[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 27/08, af te handelen vanaf 10/09[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 28/08, af te handelen vanaf 11/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 29/08, af te handelen vanaf 12/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 30/08, af te handelen vanaf 13/09[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 31/08, af te handelen vanaf 14/09[bewerken]

 • Categorie:Knooppuntachtige aansluiting in Duitsland – Aanmaker is ondanks herhaalde verzoeken daartoe niet bereid of in staat uit te leggen wat een 'knooppuntachtige aansluiting' is (blijkens zijn OP is het zijn gewoonte om vragen te negeren; in dit geval doet hij ze af als cyberpesten). Deze term komt buiten Wikipedia en Wegenwiki niet voor en lijkt op laatstgenoemde wiki verzonnen te zijn (WP:GOO). De naam impliceert dat het geen knooppunt is, maar deze subcategorie staat wel in de Categorie:Knooppunt in Duitsland. Jeroen N (overleg) 31 aug 2018 19:39 (CEST)
  • Dan moeten de artikelen op zijn minst naar een andere categorie verhuizen (in plaats van ze zonder categorie te laten, zoals nu door een vandalistische sokpop gebeurt, en tegen de procedures van TVC is). De categorie Categorie:Aansluiting in Duitsland lijkt me dan de aangewezen categorie. Ook is dan de vraag wat we met de categorie Categorie:Knooppunt naar land aan moeten vangen, want daar staan nog veel meer knooppunten die geen knooppunt mogen zijn, en door andere gebruikers 10 jaar geleden al in die categorie zijn gezet. Edoderoo (overleg) 31 aug 2018 21:51 (CEST)
  • Hoi Jeroen N,
Een knooppuntahtige aansluiting is een aansluiting met drie of meer directe om op of van een weg te geraken. Dit geldt echter louter voor voor de aansluiting van B-wegen op autosnelwegen, B-wegen op B-wegen of L-wegen op autosnelwegen of B-wegen in Duitsland. Aangezien je de Duitse termen Kreuz, Anschlussstelle of de Oostenrijkse term Knoten in het Nederlands niet mag gebruiken is in 2014 in overleg met Gebruiker:Alankomaat gekozen voor de term Knooppuntachtige aansluiting. Zo is toen dus deze categorie ontstaan.
Groet
Lokaas12 (overleg) 1 sep 2018 07:15 (CEST)
Heb je een betrouwbare bron voor die definitie? Jeroen N (overleg) 1 sep 2018 11:17 (CEST)
Beste Jeroen N,
Hier is in 2014 reeds een hele discussie over geweest, waarna voor deze betioteling is gekozen. Ik heb echt geen zin o, dit weer op nieuw te doen want dan wordt het een erg irritant welles- nietes spelletje wat de hele zaak niet waard is in mijn ogen. Ik word zo lanrgamer hand gilend gel van dit soort gezeur. Het is zoals het ia.
Groet, Lokaas12 (overleg) 1 sep 2018 11:29 (CEST)
Waar kunnen we die discussie terugvinden? Dan moeten we maar bezien welke bronnen destijds zijn aangevoerd. Maar als er geen bronnen gebruikt zijn is er natuurlijk wel een probleem, want je kan bijv. de aansluiting Aalen-Süd niet een 'knooppuntachtige aansluiting' noemen als je geen bron hebt waarin de aansluiting Aalen-Süd een knooppuntachtige aansluiting genoemd wordt (WP:VER, WP:GOO). Dat begrijp je hopelijk wel. Jeroen N (overleg) 1 sep 2018 11:37 (CEST)
Hier is een aanknopingspunt om verder terug te zoeken: [1]. VanBuren (overleg) 2 sep 2018 08:50 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - problemen met de naamgeving zullen eerst op de artikelen moeten worden opgelost. De categorieën gebruiken de terminologie die op de artikelen worden gebruikt. - Kippenvlees (overleg‽) 14 sep 2018 14:40 (CEST)
En die terminologie mag kennelijk niet worden aangepast omdat er een categorie met die naam bestaat (de term wordt steeds zonder motivering teruggeplaatst). Zo blijven we dus bezig. Jeroen N (overleg) 14 sep 2018 14:46 (CEST)
De naamgeving van een categorie is nooit een argument voor de inhoud van de lopende tekst. De discussie die relevant is is of "knooppuntachtige aansluiting" de correcte benaming is. Dat is een discussie die beter op overlegpagina's van gebruikers of artikelen of in een café (bv. WP:Geografiecafé) kan worden gevoerd en niet op een beoordelingspagina die niet eens over de artikelen zelf gaan. - Kippenvlees (overleg‽) 14 sep 2018 15:10 (CEST)

Toegevoegd zaterdag 01/09, af te handelen vanaf 15/09[bewerken]

Toegevoegd zondag 02/09, af te handelen vanaf 16/09[bewerken]

 • Categorie:Vervoer in Tsjechië - verkeerd ingedeeld en dubbel met Categorie:Verkeer en vervoer in Tsjechië. –bdijkstra (overleg) 2 sep 2018 02:19 (CEST)
  • Hier was ik al bang voor. Ik ben bezig om een Gewenste Categorie uit te werken althans zoals op het Portaal Tsjechië stond vermeld. Ik ben niet heel kundig met categorieën. Maar heb besloten het zelf maar te doen. De categorieën zouden zeker samengevoegd mogen worden. Alhoewel ik zelf geen voorstander ben van de categorie: Verkeer en Vervoer in Tsjechië. Dat is té uitgebreid, er is behoefte aan een categorie gericht op louter vervoer in Tsjechië. Verkeer is te algemeen in mijn optiek en ik wil niet dat er straks metrostations, tramlijnen en kruispunten door elkaar staan in één categorie. Wobuzowatsj (overleg) 2 sep 2018 02:25 (CEST)
   • Tsja, dat was geen gewenste categorie maar een verwijderde categorie. De inhoud werd in 2012 overgezet naar verkeer en vervoer maar in al die jaren heeft niemand de categorielink bijgewerkt. Veel portalen worden nauwelijks onderhouden, maar blijven wel bestaan vermoedelijk omdat men denkt dat het geen kwaad kan. –bdijkstra (overleg) 2 sep 2018 02:43 (CEST)
   • Ik begrijp je probleem met het door elkaar vermelden van diverse subcategorieën. Daarom heb ik de categorie:Verkeersinfrastructuur in Tsjechië aangemaakt, en de bruggen etc. daarin geplaatst - Skuipers (overleg) 10 sep 2018 10:45 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - is dubbelop met Categorie:Verkeer en vervoer in Tsjechië. Laten we de categorieën per land vergelijkbaar houden. De Categorie:Vervoer in Frankrijk en Categorie:Vervoer in Duitsland zijn in 2012 al verwijderd; ik zie geen reden dat voor Tsjechië niet te doen. Hanhil (overleg) 2 sep 2018 06:57 (CEST)
   • Het lijkt inderdaad het beste om in dit opzicht Tsjechië hetzelfde te behandelen als andere landen. En binnen Verkeer en vervoer in Tsjechië kunnen natuurlijk wel weer ondercategorieën worden gevormd, zoals bv. is gebeurd bij Frankrijk. Bob.v.R (overleg) 2 sep 2018 07:58 (CEST)
  • Eens met de nominatie. Ik heb de nog ontbrekende categorie:Openbaar vervoer in Tsjechië aangemaakt en de betrokken artikelen en categorieën hierin geplaatst - Skuipers (overleg) 2 sep 2018 13:27 (CEST)