Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2021 week 29

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Week 29[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd maandag 19/07, af te handelen vanaf 02/08[bewerken | brontekst bewerken]

- overcategorisering - de Franse rivieren en kanalen zijn ingedeeld naar regio; weg, voordat dit veralgemeend wordt naar de honderd departementen. - AGL (overleg) 19 jul 2021 17:03 (CEST)

De departementen zijn veel permanenter dan de regio's, die de laatste jaren al meermaals zijn gewijzigd. Een indeling naar departement is in de Franse context, waar departementen veel meer zeggen dan regio's, dan ook logisch. DimiTalen 19 jul 2021 18:01 (CEST)
Neutraal Neutraal Departementen zijn ook niet permanent, in 2020 zijn Bas-Rhin en Haut-Rhin nog opgeheven, behalve als kiesdistrict, dus die hebben geen geografische betekenis meer. De meeste hebben inderdaad wel veel langer bestaan maar om nou alleen daarvoor categorieën aan te maken met iets als 5 artikelen werkt inderdaad versnipperend, behalve als er binnen afzienbare tijd nog een redelijk aantal artikelen bij vertaald worden. Het is ook nuttig om te kijken naar de recent aangemaakte moedercategorieën Geografie van DEPARTEMENT, het heeft niet zo veel zin als beide categorieën maar matig gevuld zijn, dan kan het beter in samen in die laatste categorie en in de categorie:Rivier in (huidige) REGIO. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 jul 2021 22:24 (CEST)
Opmerking Opmerking - recentelijk is Categorie:Geografie van Bourgogne-Franche-Comté opgedeeld naar departement en die categorieën kunnen de extra inhoud wel gebruiken. Ook met de rivieren in een ondercategorie hebben de geografiecategorieën voldoende inhoud, als je de artikelen en de ondercategorieën optelt. Geheel terrecht aangemaakt m.i., DimiTalen, maar dat verder opdelen is dus hier ter discussie. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 jul 2021 21:21 (CEST)
  • Categorie:Rivier in Vosges - idem als bij AGL's nominaties en deze het bij nomineren slechts 1 artikel. Ik neem aan dat DimiTalen ook hiermee het oneens is, dat mag wmb sowieso in de overweging meegenomen worden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 jul 2021 21:12 (CEST)
Opmerking Opmerking Categorie:Rivier in Hauts-de-France is helemaal opgedeeld en de 5 categorieën hebben allemaal 5 of meer artikelen, en het Noorderdepartment heeft er 29; Dat lijkt me zeker voldoende, ook omdat dat deels binnen het taalgebied van deze wiki valt (of misschien meer van de vlswiki). - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 jul 2021 21:17 (CEST)
Bedankt voor de aanvullingen. Door tijdsgebrek heb ik deze categorisering nog niet kunnen voltooien. Voor Vosges heb ik dat nu vlug gedaan, en zo komen we hier uit op een zeer respectabele 10 rivieren. Liever dan deze categorieën te verwijderen zou ik ze liever behouden, verder afwerken en waar nodig aanvullen met nieuwe artikels, omdat ik het wel met jullie eens ben dat een categorie idealiter minstens 5 items bevat. DimiTalen 19 jul 2021 21:42 (CEST)
Goed werk en ja: Dat lijkt me ruim voldoende. Ik trek deze voorlopig in maar als iemand alle 'rivier naar department'-categorieën wil nomineren kan kan deze er bij, en natuurlijk de door AGL aangemaakte ondercategorieën van Hauts-de-France. Ik raad wel aan even te wachten met aanmaken van meer rivierondercategorieën totdat dit is afgehandeld om mogelijk dubbel werk te voorkomen. Bij behoud kun je verder uitbouwen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 jul 2021 21:49 (CEST)
Intussen beschikt elk van bovenstaande categorieën over minstens 5 artikels. Groetjes, DimiTalen 21 jul 2021 21:08 (CEST)

Toegevoegd dinsdag 20/07, af te handelen vanaf 03/08[bewerken | brontekst bewerken]

  • ...

Toegevoegd woensdag 21/07, af te handelen vanaf 04/08[bewerken | brontekst bewerken]

  • ...

Toegevoegd donderdag 22/07, af te handelen vanaf 05/08[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd vrijdag 23/07, af te handelen vanaf 06/08[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd zaterdag 24/07, af te handelen vanaf 07/08[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd zondag 25/07, af te handelen vanaf 08/08[bewerken | brontekst bewerken]

  • ...