Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20121007

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2020

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 07/10; te verwijderen vanaf 21/10[bewerken]

Toegevoegd 07/10: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Gert van Hoef - weg - "Tot ieders verrassing drong hij meteen door naar de finale van het concours", "In de anderhalf jaar dat hij les kreeg van Evert van de Veen kwam zijn muzikaliteit tot grote bloei", "Zelfs vanuit het buitenland toonde men belangstelling voor de jonge organist. Dit zal mede zijn bereikt door de vele filmpjes die Gert op Youtube plaatste", "Hier beet hij in januari 2012 met het eerste concert het spits af in de Winterserie Orgelconcerten, waarvan er ongetwijfeld nog veel zullen volgen. Tijdens dit concert werd zijn eerste commerciële DVD opgenomen, die via deze website besteld kan worden". --ErikvanB (overleg) 7 okt 2012 00:00 (CEST)
  • Bleek bovendien copyvio en is daarom al verwijderd. --ErikvanB (overleg) 7 okt 2012 00:04 (CEST)
 • Paul Determeyer - wiu - JetzzDG 7 okt 2012 02:47 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - volgens mij intussen voldoende aangevuld - Robotje (overleg) 7 okt 2012 09:07 (CEST)
  • aangevuld 81.164.94.51 20 okt 2012 20:00 (CEST)
 • Muizenstraat (Hofstade) - Op 3 oktober jongstleden genomineerd, maar niet op de verwijderlijst vermeld. De nominator, Ycleymans, gaf de volgende toelichting: "Er is geen enkele reden om deze straat een artikel te geven, of gaan we alle 50.000 straten van België een artikel geven?Als het nu een belangrijke verbindingsweg was, of een belangrijke winkelstraat begrijp ik het, maar dit is een doodgewone straat!" Mathonius 7 okt 2012 03:35 (CEST)
 • Koen fossey - Op 4 oktober jongstleden genomineerd, maar niet op de verwijderlijst vermeld. De nominator, Paul Brussel, gaf de volgende toelichting: "opmaak, wikificatie, POV?" Mathonius 7 okt 2012 03:46 (CEST)
 • Brug bij Hasselt (ring) - Ik ben het beu om de troep van Evilfred steeds te moeten opruimen. Ik heb hem trouwens gewaarschuwd dat ik zijn artikelen niet meer naloop maar op de beoordelingslijst zwier. De voormalige kolenhaven lag aan de volgende brug richting centrum (tegenover de Versuz). Sonuwe () 7 okt 2012 04:22 (CEST)
  • Probleem opgelost. EvilFreDoverleg 7 okt 2012 08:15 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Niks mis mee.--Queeste (overleg) 7 okt 2012 09:45 (CEST)
   • Met dank aan Mexicano voor het oplossen van het coördinatenprobleem in de infoboxen. Wie loopt de rest van de troep na? Sonuwe () 7 okt 2012 10:45 (CEST)
    • En doorgestreept. Sonuwe () 8 okt 2012 19:51 (CEST)
 • Brug bij Oevel-Punt - Ik ben het beu om de troep van Evilfred steeds te moeten opruimen. Ik heb hem trouwens gewaarschuwd dat ik zijn artikelen niet meer naloop maar op de beoordelingslijst zwier. De brug ligt niet in de gemeente Geel maar ligt op de grens van de gemeenten Geel en Westerlo. Sonuwe () 7 okt 2012 04:22 (CEST)
  • Dát is de fout die je na lang zoeken, midden in de nacht, wist te vinden? Awel, gefeliciteerd! EvilFreDoverleg 7 okt 2012 08:15 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - bronnen toegevoegd. Als andere bronnen een andere locatie geven, mogen die toegevoegd worden en zitten we met een interessant raadsel. Daarvoor moet het artikel zeker niet weg. Misschien effen de onderlinge problemen eerst elders afhandelen? Dank u.--Queeste (overleg) 7 okt 2012 09:45 (CEST)
   • Om die problemen af te handelen moet Sonuwe eerst eens duidelijk maken wat eigenlijk het probleem is. Dat er een fout staat in het betreffende artikel kan het niet zijn, anders had hij gewoon die fout weggewerkt. Er is iets wat hem stoort aan mij en het heeft duidelijk een diepere oorzaak dat een schoonheidsfoutje hier of daar. EvilFreDoverleg 7 okt 2012 12:48 (CEST)
   • De afrit "Geel-West" van de E313 ligt op het grondgebied van Oevel, sinds de fusies van 1977 deel van Westerlo cfr. afrit "Herentals-West" die volledig op het grondgebied van de gemeente Grobbendonk ligt. Zo fantastisch is die bron dus niet. Het Albertkanaal vormt de grens tussen de gemeenten Geel en Westerlo, dat is op elke fatsoenlijke kaart vast te stellen. Sonuwe () 7 okt 2012 10:42 (CEST)
    • Je bent er bijzonder gewaardeerd Wikipediaan, Sonuwe. Ik weet niet wat er tussen jullie speelt in deze discussie en moet dat ook niet weten. Ga me er ook niet mee bemoeien. Als je andere bronnen hebt: voeg ze gewoon toe en meldt de onduidelijkheid in het artikel zelf.--Queeste (overleg) 7 okt 2012 10:48 (CEST)
     • En doorgestreept. Sonuwe () 8 okt 2012 19:51 (CEST)
      • Dan mogen de sjablonen toch ook weg zeker? EvilFreDoverleg 8 okt 2012 21:45 (CEST)
       • Inderdaad. Ik heb ze ondertussen weggehaald. Sonuwe () 8 okt 2012 22:52 (CEST)
 • Sweex - Wat meer informatie graag. --Joostik (overleg) 7 okt 2012 10:57 (CEST)
  • Ongeveer een net beginnetje van gemaakt. ed0verleg 13 okt 2012 10:43 (CEST)
 • WoON 2012 - overbodig, er bestaat al een pagina Woononderzoek Nederland --Joostik (overleg) 7 okt 2012 11:04 (CEST)
  • Uiteraard Voor voor verwijderen per Joostik. --ErikvanB (overleg) 7 okt 2012 11:41 (CEST)
 • Abracadabra (nummer) - heeft dit nummer zich al bewezen? - )°///< (overleg) 7 okt 2012 11:27 (CEST)
  • Tegen tegen verwijderen Ja: winnaar van een nationale zangwedstrijd voor kinderen; zal te horen zijn op de internationale finale in december; er zijn pagina's voor verscheidene nummers die voor verschillende landen deelnamen aan het (Junior) Eurovisiesongfestival. Takk (overleg) 7 okt 2012 15:09 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Niets aan toe te voegen. Clausule (overleg) 10 okt 2012 11:37 (CEST)
  • Ik ken een heel andere versie van dit nummer: abracadabra, i wanna reach out and grab jah" ... ed0verleg
 • Fabian Feyaerts - heeft één lied gezongen - )°///< (overleg) 7 okt 2012 11:29 (CEST)
  • Tegen tegen verwijderen Hij zal België vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival en wordt vandaag en morgen in elke Vlaamse krant vermeld. Bovendien heeft elke kandidaat de afgelopen jaren een eigen pagina gekregen. Takk (overleg) 7 okt 2012 15:11 (CEST)
  • Hij mag Belgïe vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival. Mbch331 (overleg) 7 okt 2012 14:05 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Deelnemer aan het JESF, net zoals Ralf Mackenbach en zo (had al een artikel voor al zijn publiciteit). Velocitas(↑) 7 okt 2012 23:08 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Zoals Takk al zei: Fabian gaat België vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival, en alle Belgische en Nederlandse kandidaten hebben een eigen pagina hier op de Nederlandstalige wikipedia. DrSch 8 okt 2012 9:09 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Clausule (overleg) 10 okt 2012 11:37 (CEST)
 • Gezocht-niet neutraal-Sangam (overleg) 7 okt 2012 11:30 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - NE toekomstig boek. --ErikvanB (overleg) 7 okt 2012 11:38 (CEST)
 • Believe (Justin Bieber)-wat er staat heeft niks met believe te maken. Waarschijnlijk gemaakt door een puberjongen, want die mogen Justin Bieber niet. Sangam (overleg) 7 okt 2012 12:10 (CEST)
 • Schok Reactie Spectrum grafiek - wiu - Wat ik vreesde, is ook gebeurd, en daarom had ik mijn browservenster met dit lemma al een paar uur open staan: iemand heeft dit artikel gemarkeerd omdat hij of zij tevreden was over de titel. Nu heb ik zelf nog eens op Google gekeken, maar "Schok Reactie Spectrum", "Schokreactiespectrum", "Schok Respons(e) Spectrum" en "Schokrespons(e)spectrum" leveren geen resultaten op. "Moet je daarvoor het lemma op de verwijderlijst zetten?" vraagt u mij. Ja, dat moet. Tevens moeten nog wat quasicursiveringen uitgevoerd met accent aigu's weggehaald worden. --ErikvanB (overleg) 7 okt 2012 12:57 (CEST)
  • En het gaat er natuurlijk ook om dat "Schok Reactie Spectrum grafiek" nooit-en-te-never-nooit-niet goed gespeld Nederlands kan zijn. --ErikvanB (overleg) 7 okt 2012 13:02 (CEST)
  • ** Tegen Tegen verwijderen "shock response spectrum" afbeeldingen levert bij Google 2.100 hits op. "shock response spectrum" levert bij Google 66.700 hits op. Bij het maken van het artikel heb ik gepoogd de engelse naam te vertalen. Dit omdat ik last heb van de engelse ziekte ;-). Mogelijk is het beter om de engelse naam te gebruiken. Laurensvanlieshout (overleg) 13 okt 2012 12:23 (CEST)
 • Merci dat jij er bent, - weg - E-waarde groot vraagteken, heeft ook wel erg veel weg van sluikreclame/promo. Peter b (overleg) 7 okt 2012 13:29 (CEST)
  • Voor het artikel "Merci" geldt dat eigenlijk ook. Bermond (overleg) 7 okt 2012 14:27 (CEST)
   • Aangepast. Ik denk dat ik weet wat er bedoelt werd.--PokéFlex (overleg) 7 okt 2012 16:26 (CEST)
  • De muziek is niet op cd uit. Ik kan niet wachten. :) Kattenkruid (overleg) 7 okt 2012 18:03 (CEST)
  • Dit artikel doet inderdaad heel sterk denken aan sluikreclame, voor het mierzoete goedje en/of voor de toko van zanger/regisseur Edward Reekers (wiens naam in de huidige versie driemaal intern wordt gelinkt en wiens website dan ook nog eens bij de externe verwijzingen wordt opgevoerd). Overigens, onder de trivia wordt vermeld: Het woordje 'merci' is Frans voor dankjewel. Het lijkt mij echter precies omgekeerd: dát is de hoofdbetekenis, dit niet. Wutsje 7 okt 2012 20:38 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Aangepast! Reacties?--PokéFlex (overleg) 8 okt 2012 10:22 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen niet relevant reclameliedje, in ieder geval niet zelfstandig. Past in de Niki Romijn promo van deze gebruiker. - Agora (overleg) 8 okt 2012 10:29 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Misschien een idee om de pagina's Merci en Merci dat jij er bent te combineren? Niet aan te raden in verband met de zelfstandigheid van het liedje, maar toch een idee.--PokéFlex (overleg) 8 okt 2012 13:04 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Als het artikel nu niet Wiki-waardig is krijg ik toch wel een beetje de neiging om dit gedoe te bestempelen als censuur, hoor. Tsjongejonge.--PokéFlex (overleg) 8 okt 2012 17:16 (CEST)
   • 1 keer stemmen is wel voldoende hoor. Het is geen meeste stemmen gelden. Agora (overleg) 8 okt 2012 18:56 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Hmm, lastig geval, maar als Even Apeldoorn bellen wél kan, waarom deze dan niet? De inhoud is redelijk informatief en de reclame druipt er wat mij betreft niet vanaf. Clausule (overleg) 10 okt 2012 11:45 (CEST)
  • Neutraal Neutraal - inderdaad lastig. Artikel is inderdaad informatief. Vergelijking met Even Apeldoorn bellen vind ik niet helemaal opgaan. Dat is toch inmiddels ook een ggebezigde uitdrukking als er ergens iets mis gaat. Nietanoniem (overleg) 10 okt 2012 13:24 (CEST)

Toegevoegd 07/10: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • JongMusical-promotie-Sangam (overleg) 7 okt 2012 13:22 (CEST)
 • JAS - ne - Eerder verwijderd als Johannes Adriaan Smit. Toen te twijfelachtig bevonden niettegenstaande dit. (Zie hier de vorige beoordelingssessie.) Hij wordt wel ook in dit lemma genoemd. Daarom mijn aanvankelijke nuweg omgezet in NE. --ErikvanB (overleg) 7 okt 2012 13:43 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - ErikvanB, Helaas kan ik in je reactie geen grond vinden waarop ik ons artikel verder zou kunnen verbeteren. De bronnen die we gebruiken zijn, naast diverse boeken uitgegeven in de jaren 90 die als referentie zijn opgevoerd in het artikel, zijn zoon en een vriend die in persoonlijke gesprekken hebben verteld over het krijt, zijn manier van werken en zijn levenswijze. Het feit dat dit onderwerp niet encyclopedisch zou zijn kan ik ook niet plaatsten immers een kunstschilder als Henk Klinkhamer, tijdgenoot en lid van dezelfde kunstgroep, heeft ondertussen wel zijn plaatsje in dit metier gevonden, en dit terwijl hij zijn eigen artikel heeft geschreven… Terwijl u zelf een artikel heeft gevonden in het Leidsdagblad waarin de dood van JAS in België wordt gemeld. Ik waardeer je activiteiten die er op gericht zijn ons artikel verder te verbeteren, maar zou graag zien dat je inhoudelijke feedback geeft zodat we in staat zijn ons artikel verder te verbeteren , of dat je de bezwaren intrekt. -JeRod (overleg) 14 okt 2012 12:42 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - verwijderd, het gebruik van initialen om een eerder verwijdering te omzeilen is niet de juiste manier. Verdere toelichting op overlegpagina van aanmaker volgt. Mvg, BlueKnight 21 okt 2012 07:10 (CEST)
 • Inzoomen-WIU, weinig tot geen info Blackpen (overleg) 7 okt 2012 14:23 (CEST)
  • Het onderwerp wordt beter behandeld bij Zoomobjectief. De interwiki's verwezen naar digitale zoom artikelen in andere talen en niet inzoomen. Daarom heb ik ze weggehaald. Wouter (overleg) 8 okt 2012 12:46 (CEST)
 • Jowane Lumbala - NE-persoon - )°///< (overleg) 7 okt 2012 15:03 (CEST)
 • Motoparts - Promotioneel verhaal over winkel/bedrijfje dat scooters en zo verkoopt. Afgezien van het promotionele punt, lijkt me dit bedrijf ook nog eens NE. - Robotje (overleg) 7 okt 2012 15:29 (CEST)
 • Schilderkunst van de Russische Revolutie - nietszeggend, onduidelijk onderwerp dat vanuit slechts 1 item Ilja Repin wordt verwezen. M.i. voegt het niets toe, zowel niet bij Repin als ook niet in het algemeen over schilderkunst tijdens de revolutie. Verwijderen a.u.b. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door FdeGrijs (overleg · bijdragen)
  • Voor Voor verwijderen - Vreemd lemma, lijkt wel een overlegbijdrage (wel heel oud: uit 2002). MrBlueSky (overleg) 8 okt 2012 00:47 (CEST)
 • Johannes De Jongh vertelt over Johannes De Jongh - )°///< (overleg) 7 okt 2012 16:39 (CEST)
 • Voor Voor verwijderen Volgens mij ZP, lijkt bovendien wel copyvio. En privé vertoonde kortfilms tellen natuurlijk niet, evenmin als films waaraan nog gewerkt wordt zoals de eerste langspeelfilm. Het is bovendien zeldzaam dat iemand van 22 al E is. Paul Brussel (overleg) 7 okt 2012 17:28 (CEST)
 • Goswin_III_Kettler_zu_Hövestadt, - wiu - , toegelicht in sjabloon, of de man E is lijkt ook de vraag, een willekeurig peroon die leefde in de zestiende eeuw, Peter b (overleg) 7 okt 2012 20:21 (CEST)
  • Lemma dusdanig aangepast zodat duidelijk wordt dat deze willekeurige persoon E is. Henk Obee (overleg) 7 okt 2012 21:50 (CEST)
   • Ik kan er de E-waarde nog niet echt van inzien. Het gaat nauwelijks over de man zelf, maar vooral over zijn nazaten en schoonfamilie. Michiel (overleg) 8 okt 2012 08:17 (CEST)
 • Funneman - Kattenkruid (overleg) 7 okt 2012 23:10 (CEST)
  • Sjab staat er weer op, hoor. Hij was eraf. ;) --ErikvanB (overleg) 7 okt 2012 23:15 (CEST)
  • Argumentatie is: geen Googlebronnen voor de gegeven betekenis van dit woord. Kattenkruid (overleg) 7 okt 2012 23:38 (CEST)