Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130710

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 10/07; te verwijderen vanaf 24/07[bewerken]

Toegevoegd 10/07: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Marina van der Wal - ne - Dit behoeft enige toelichting omdat het artikel op 19 juni bij sessie is behouden. Ik weet dat hernomineren zeldzaam is omdat de moderator van dienst beslist en men daarna niet moet drammen, maar ik vind dat de gang van zaken confuus is geweest en de eindbeoordeling mede daardoor misschien niet goed overwogen. Het artikel was genomineerd door Agora als NE/reclame (promotioneel CV-lemma wat niet aan de conventies voldoet. Inhoudelijk af en toe opduiken in een tv programma, een blog en 1 boek als co-auteur). Ik ben het daar geheel mee eens. Paul Brussel maakte er vervolgens een nuweg van wegens "blatante reclame", wat door MoiraMoira werd afgewezen (daarbij per abuis opmerkend dat ik de nominator was). EvilFred oordeelde nadat alle reclame uit het artikel was verwijderd: "lijkt me een relevant persoon. Alhoewel het op het randje is." Ed0 was het daarmee eens. Nominator Agora vond het lemma uiteindelijk wel opgeknapt, maar achtte de e-waarde "met 1 boek als co-auteur als voornaamste activiteit wel onvoldoende". Ik concludeer dus dat Agora het onderwerp NE is blijven vinden, Paul Brussel vond het aanvankelijk reclame maar liet zich over de e-waarde niet uit, en EvilFred en Ed0 vinden de persoon "op het randje". Ikzelf vind de persoon ook zeer op het randje en dat betekent eigenlijk NE. In het artikel was bovendien vermeld dat Van der Wal oprichter was van de stichting Mamma weet Alles, maar dat "wapenfeit" wordt niet bevestigd door haar eigen website en LinkedIn-pagina, en valt daarmee af. Zij was voorheen directeur van die stichting. Het boek dat zij geschreven heeft, is een coauteurschap en bovendien geen wetenschappelijk standaardwerk over opvoeding (wat veel meer gewicht in de schaal zou leggen) maar dit. Blijft over dat zij regelmatig te gast is in een tv-programma als deskundige. Deskundige zijn in een tv-programma is tegenwoordig een soort beroep geworden en er zijn dan ook heel veel van zulke deskundigen. Zij is ook niet deskundige in een gewichtig programma over opvoedkunde, maar in het dagelijkse programma Koffietijd. Ten slotte is weliswaar de reclametaal uit het artikel verwijderd, maar heeft het artikel wel degelijk een promotioneel doel. De auteur schreef op mijn OP: "kan ik opnieuw een pagina voor Marina aanmaken als haar tweede boek binnenkort is verschenen?" Vanwege dit alles toch graag een herbeoordeling, met verontschuldigingen aan de aanmaker Feitjes88 voor deze tegenvaller, ook omdat ik die destijds nog wel behulpzaam ben geweest. ErikvanB (overleg) 10 jul 2013 04:16 (CEST)
  • Opmerking Nog een opmerking: Feitjes88 had behalve het artikel over Marina van der Wal ook het artikel over Marianne Zwagerman aangemaakt. Beide personen (Van der Wal en Zwagerman) hebben samen met Jan Dijkgraaf een boek geschreven. De uitgeverij verschilt zo te zien echter (Bbnc Uitgevers resp. Bertram + De Leeuw Uitgevers Bv). ErikvanB (overleg) 10 jul 2013 04:34 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - NE en wat mij betreft nog steeds promotioneel artikel. Paul Brussel (overleg) 10 jul 2013 08:37 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Heb deze mevrouw volgens mij ook weleens bij P & W gezien, maar dan nog lijken de prestaties van mevrouw me te mager voor relevantie. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jul 2013 12:11 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen wordt hierboven al duidelijk toegelicht Agora (overleg) 10 jul 2013 15:19 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Ik kan me de beslissing om het artikel te behouden wel voorstellen, omdat het zo 'op het randje is'. Op basis van de aangedragen argumenten was verwijdering echter een logischer keuze. EvilFreD (overleg) 13 jul 2013 14:50 (CEST)
  • Beste ErikvanB, vanzelfsprekend lijkt het me zinvol om Wikipagina's kritisch te beoordelen op relevantie. Wel zou ik graag reageren op de redenen die genoemd worden voor de nominatie. Zo wordt aangehaald dat nergens onderbouwd is dat Marina van der Wal oprichtster was van de stichting Mamma weet alles. Ik voorzie u graag van de bron van deze kennis, namelijk de website van de stichting zelf (link: http://www.mammaweetalles.nl/lezingen-and-ouderavonden/lezingen-van-mamma-weet-alles.html). Ook verscheen zij als zodanig in de pers (voorbeeld: http://www.heerhugowaardsnieuwsblad.nl/nieuws/137294-pubers-kennen-geen-geheimen-voor-lsquo-mamma-weet-alles-rsquo). Daarnaast is er twijfel over mijn betrokkenheid als maker van de pagina, waarbij mijn vraag gequoot wordt of een Wiki-vermelding wél mogelijk is zodra Marina van der Wal haar tweede boek heeft gepubliceerd. Die vraag stelde ik louter omdat ik uit eerdere correspondentie had vernomen dat één boek niet voldoende was voor een vermelding als auteur. Mijn enige belang bij dit artikel is dat ik heb gemerkt dat Marina van der Wal in toenemende mate bekend is en er dus een behoefte ontstond aan informatie. Ik heb er dan ook alle begrip voor als dit lemma vooralsnog te mager wordt bevonden. Feitjes88 (overleg) 15 jul 2013 12:15 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - de vraag of zij na een tweede publicatie encyclopedisch relevant wordt bevonden kan niet vooraf worden beantwoord, dat hangt in hoge mate af onder meer van het oordeel van vakgenoten en van de wijze waarop zij bekendheid ook buiten de kring van haar vakgenoten weet te genereren. Gouwenaar (overleg) 18 jul 2013 22:16 (CEST)
 • Carl Vanginderhuysen - persoonspromo Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 jul 2013 08:47 (CEST)
 • Dauranta - Reclame/ZP - Door bedenker v.h. concept. Kleuske (overleg) 10 jul 2013 11:36 (CEST)
 • Taekwondo Bond Nederland - reclame - misschien kan het wat worden maar op het moment totaal niet. Nick (overleg) 10 jul 2013 14:17 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Naast reclame ook zwáár wiu. In dit artikel wordt ook maar verteld hoe taekwondo in Nederland terecht is gekomen, hoe het werkt met de banden en de wedstrijden... En voor het gemak ook alle NE bestuursleden en andere functionarissen. Dqfn13 (overleg) 10 jul 2013 15:46 (CEST)
  • Nuweg: inclusief veel taalfouten gekopieerde reclame. Zelfs de naam van de club is fout. En zp. — Zanaq (?) 18 jul 2013 21:03 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - voldoet in deze vorm niet aan encyclopedische maatstaven, het artikel is een tamelijk subjectief verhaal, zonder betrouwbare en verifieerbare bronnen, vooral gebaseerd op eigen ideeën, bijv. in de vorm van stellingen die geponeerd worden als 1) "Dat Taekwondo als internationale gevechtskunst zo kon opkomen had te maken met het feit dat mensen behoefte hadden aan iets spiritueels als tegenhanger voor het materialisme en egoïsme dat de wereld van toen kenmerkte", 2) "Mensen konden zelfvertrouwen ontlenen aan Taekwondo en konden zich verdedigingstechnieken eigen maken die zeker in gewelddadige tijden goed van pas kwamen" en 3) "De superioriteit en snelheid van de Taekwondotechnieken werd in brede kring erkend". Ook de gebruikte wijvorm versterkt subjectieve karakter van het artikel. Maar deze zinnen zijn inderdaad, zoals Zanaq aangeeft, afkomstig van deze website, dus nuweg. Gouwenaar (overleg) 18 jul 2013 21:09 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - na verwijdering is het artikel opnieuw aangemaakt, ook dat nieuw aangemaakte artikel had overduidelijk het karakter om een vereniging hier te "presenteren". Inmiddels is de tekst door meerdere collega's en mijzelf aangepast. In deze vorm heb ik geen bezwaar tegen handhaving van het artikel. Gouwenaar (overleg) 19 jul 2013 12:27 (CEST)
 • Luiertaart - produktreclame. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 jul 2013 14:37 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - deze WP-er heeft (dacht ik) al eerder geprobeeerd vergelijkbare reclame / ZP te maken; wat mij betreft nu weg. Paul Brussel (overleg) 10 jul 2013 15:30 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Leuk idee, zeker omdat ik over een x-aantal maanden oom wordt, maar dit is niet iets voor een encyclopedie... prima voor een hobbysite (iets als hobbywiki of zo). Dqfn13 (overleg) 10 jul 2013 15:46 (CEST)
  • Eventueel vermelden bij babyshower. Nick (overleg) 10 jul 2013 17:21 (CEST)
 • Haha (comedian) - wiu - Computervertaling Kattenkruid (overleg) 10 jul 2013 15:20 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - "He is het best bekend voor wezen in de sitcom, Nonstop en voor het Mede-gastheer presenten van 2 populaire variëteit programma's." Zegt dat genoeg? ErikvanB (overleg) 10 jul 2013 21:11 (CEST)
  • Ik heb in ieder geval de inleiding aangepast. Heeft me zo even 5 minuten gekost... minstens. Dit kan beter geheel opnieuw gedaan worden (behalve de inleiding dan). Dqfn13 (overleg) 18 jul 2013 19:16 (CEST)
 • Yoo Jaesuk - wiu - Computervertaling. Kattenkruid (overleg) 10 jul 2013 15:28 (CEST)
  • Yoo Jaesuk & Haha (comedian) - E & WIU. Ik was net begonnen aan het vertalen van deze 2 pagina's en meteen stonden ze op de verwijderlijst. Ik was het aan het aanmaken voor de lijst van de serie Running Man. En ik vind dat ze gewoon in Wikipedia horen. Misschien is het niet goed Nederlands, maar ik ben er nog mee bezig!! Want ik vertaal het van de Engelse pagina af en dat is bij sommige woorden moeilijk dus dan gebruik ik Google, maar die geeft ook niet altijd goede antwoorden. groeten Running Man 1 (overleg) 10 jul 2013 16:03 (CEST)
   • Sterker nog: Google geeft vaak ronduit foutieve antwoorden. Kattenkruid (overleg) 10 jul 2013 16:28 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Kan iemand de aanmaker misschien verbieden de ene na de andere Babeldump op de wiki te plaatsen? ErikvanB (overleg) 10 jul 2013 21:16 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Direct verwijderd. Dit is geen wiu maar een onverbeterbare computervertaling (en wederom!). Zinnen als:
   • "De programma was gelijk bekend, en sinds toen, begon Yoo Jae-suk meer programma´s te presenten."
   • " Echter, heeft X-Man gevonden succes in de internationale syndicatie."
   • " In de video, werd hij reprising de retro disco dansen personage dat hij gemaakt voor de mock-band "Drooping Snail".
   • "Hoewel Happy Together blijft tot deze dag, Come to Play werd geannuleerd in 2012 als gevolg van lage ratings na zijn lange ambtstermijn. "
   • "Tegen de tijd dat zijn contract afliep, had Family Outing de waardering niet dezelfde meer "
   • "Manager Yoo's vijandige karakter aan kop van de sectie Jung was, kwam af en toe, vooral tijdens "Muhan Company Musical" special."
  • zijn totaal onbegrijpelijke wartaal. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jul 2013 15:46 (CEST)
 • CSC Jinling Shipyard - Wiu, in deze vorm te mager. Wutsje 10 jul 2013 15:32 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen goed genoeg als beginnetje. The Banner Overleg 10 jul 2013 18:21 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Aangevuld en verwezen naar plaatjes van de aldaar gebouwde schepen. Stunteltje (overleg) 11 jul 2013 21:52 (CEST)

Toegevoegd 10/07: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • ARN - Reclame/ZP - Kleuske (overleg) 10 jul 2013 16:11 (CEST)
 • Running Man - Computervertaling. Kattenkruid (overleg) 10 jul 2013 16:23 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - 18 maart: MoiraMoira heeft de pagina Running Man hernoemd naar Gebruiker:Running Man 1/Running Man zonder een doorverwijzing achter te laten. 10 juli 13:32‎ uur: Running Man 1 heeft de pagina Gebruiker:Running Man 1/Running Man naar Running Man hernoemd. 10 juli 16:48‎ uur: "De indeling van de show begint "missie + andere missies er tussen door" in strikt een lange race met continue missies. De Mcs en gasten waren opgesloten in een landmerk tijdens de gesloten uren en moesten vertrekken voor de openingstijden." Zegt dat genoeg? ErikvanB (overleg) 10 jul 2013 21:06 (CEST)
 • Chocolade-CD - Reclame/NE - Wervende taal in Sinterklaas-usurpatie door Studio-100 Fox Kids. CD blijkt nooit te zijn uitgebracht (Zie "trivia") en is daarmee NE op de koop toe. Kleuske (overleg) 10 jul 2013 16:26 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen A. Het betreft een fictieve cd. B. Studio 100? Produceert Plop, K3 en Samson maar dus niet De Club van Sinterklaas. De Club komt van oorsprong uit dezelfde koker als Telekids met Carlo & Irene. C. usurpatie? Kent mijn woordenboek niet. D. Wat is er precies mis met het artikel? Labbo123 (overleg) 10 jul 2013 16:34 (CEST)
   • Excuus. Studio-100 is niet verantwoordelijk voor alle bagger op TV. Deze is van Fox Kids/Telekids. Niet uitgebracht->NE. Wervende taal voor NE product->Reclame. Kleuske (overleg) 10 jul 2013 16:38 (CEST)
    • Tegen Tegen verwijderen Bagger? 84.241.164.94 11 jul 2013 15:03 (CEST)
    • @Kleuske - het zou je sieren ook neutraal te blijven bij nominaties. Je kan niet enkel iets nomineren omdat jij het bagger vindt. 194.53.210.28 11 jul 2013 15:26 (CEST)
     • Bagger. Edoch... De reden voor de nominatie zoals boven vermeld, is niet dat ik het programma bagger vind, maar omdat het artikel promotioneel is geschreven en de CD niet is uitgebracht. Kleuske (overleg) 11 jul 2013 15:33 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen niet uitgegeven = ne Natuur12 (overleg) 10 jul 2013 19:27 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Tsja, je moet dus het hele artikel doorploegen om aan het eind, onder een kopje trivia, achter het volgende te komen: Deze CD is nooit officieel uitgebracht. Het betreft een fictieve cd.... In een encyclopedie worden geen verhaaltjes herschreven. Het feit dat dit geen echte CD is, hoort daarom in de inleiding van het artikel. Maar ja, afgezien daarvan is het wat mij betreft ook erg onencyclopedisch. Hoort eventueel thuis in de verhaallijn van de serie en niet in een apart artikel. GeeJee (overleg) 11 jul 2013 20:04 (CEST)
 • Intercratie - oo/ne/betoog - begrip dat googlend enkel blogsites kent en volgens de tekst "op 8 oktober 1988 verwerkt werd in een installatie van een kunstenaar (die anoniem wenst te blijven om niet te raken aan de essentie van inter-cratie)." Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 jul 2013 17:08 (CEST)
 • Hemlis - ne/reclame - op 10 juli 2013 (vandaag) gelanceerd berichtenplatform. Woody|(?) 10 jul 2013 19:44 (CEST)
Mag ook wel nuweg Natuur12 (overleg) 10 jul 2013 21:54 (CEST)