Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160120

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 20/01; af te handelen vanaf 03/02[bewerken]

Toegevoegd 20/01: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd 20/01: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Schroefas -wb- Overigens zit niet enkel een motor, maar ook een schroef, aan die as. Fred (overleg) 20 jan 2016 15:02 (CET)
 • Kylie Jenner -weg- Een reality televisie persoonlijkheid, afkomstig uit Los Angelos, zonder opmaak of bronnen, maar wél met een eigen kledinglijn. De helft van het niet geheel foutloze artikel bestaat uit genealogische informatie. Fred (overleg) 20 jan 2016 15:06 (CET)
 • Leo Kok - auteur - zeer herkenbaar en diverse passages zelfs letterlijk, zonder enige vorm van bronvermelding, overgenomen van deze website, een versie die al bestond voor de aanmaak van dit artikel. Gouwenaar (overleg) 20 jan 2016 15:07 (CET)
  • Opmerking Opmerking: voor directe verwijdering voorgedragen. Woody|(?) 20 jan 2016 17:52 (CET)
   • Opmerking Opmerking - na verwijdering is het artikel opnieuw geplaatst in afgeslankte versie en zonder overname van bestaand materiaal, kan hier afgevoerd worden, nominatie doorgestreept. Gouwenaar (overleg) 23 jan 2016 13:40 (CET)
 • Marco Juffermans - weg / ne - Was door RallyKat als nuweg genomineerd vanwege mogelijk cyberpesten. Juffermans is werkelijk ondernemer en richt zich daadwerkelijk op het ontgooglen. Of hem dat relevant genoeg maakt voor een artikel lijkt mij niet, vandaar normale nominatie als ne. Dqfn13 (overleg) 20 jan 2016 15:33 (CET)
  • Nominatiesjabloon is bij het toevoegen van flink wat tekst verwijderd, zojuist door ondergetekende teruggeplaatst. Dqfn13 (overleg) 1 feb 2016 16:27 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Over ontgoogelen hebben we al een lemma. Begin 2016 heeft Juffermans met White Canvas® tevens een Europees Platform opgericht, genaamd ORMI®. De E-waarde daarvan moet dus nog blijken. Eventueel kan de S.I.L.K.-techniek een lemma krijgen. Wikiwerner (overleg) 13 feb 2016 10:24 (CET)
 • Opspanschroef - wb - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 20 jan 2016 15:55 (CET)
 • Wensdenken - wb - ErikvanB (overleg) 20 jan 2016 17:04 (CET)
  • Opmerking Opmerking - het onderwerp heeft slechts wat aanvulling nodig. Nadat het grootste deel van het artikel is verwijderd in juni 2011 is er inderdaad niet meer dan een woordenboekdefinitie overgebleven. Gezien de 13 artikelen in andere talen over het onderwerp zal dit niet al te lastig zijn voor de maker van het artikel of iemand anders die zich geroepen voelt het artikel te behouden. Alice2Alice (overleg) 20 jan 2016 17:13 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - het is een mooi beginnetje - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 20 jan 2016 20:42 (CET)
 • MHC DASH - weg - "In deze terugblik proberen we de vereniging en de mensen daarin te belichten zonder een droge opsom­ming van feiten te geven." - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 20 jan 2016 20:05 (CET)
 • ROC TOP -reclame- Opleidingsgids-informatie die niet in een encyclopedie thuishoort. En een uitverkiezing tot de beste van de Randstad (gedurende een jaar) zegt voor een encyclopedie niets, helemaal niets. Deze school biedt weer van alles aan: Marketingtaal noemen we dat. Fred (overleg) 20 jan 2016 20:36 (CET)
  • Je kunt het zien als feiten die opzoekbaar zijn. Ben het met je eens dat het misschien iets teveel propaganda is voor de school. Die twee punten weghalen uit het artikel? Verdel (overleg) 20 jan 2016 21:02 (CET)
   • De school is groot en lijkt me wel E. Wat te denken van een korte geschiedenis en in plaats van dat lijstje studierichtingen meer een beschrijvende tekst? Dat zal het artikel zeker verbeteren. Fred (overleg) 20 jan 2016 21:36 (CET)
    • Dat klinkt goed, Fred. Ik zal er later eens induiken. Inmiddels het artikel aangepast, graag jouw beoordeling of het artikel kan blijven staan zo. Verdel (overleg) 20 jan 2016 22:12 (CET)
     • Ik zou ook de geschiedenis van vóór 2012 eveneens noemen, want nu komt de school zo uit het niets opduiken als onderdeel van een failliete boedel of iets in die geest. En de school bestaat vast langer, waarschijnlijk het resultaat van een fusie van een aantal nóg langer bestaande scholen. Juist die geschiedenis is interessant voor een encyclopedie. Fred (overleg) 20 jan 2016 23:05 (CET)
      • Dat is een goede suggestie die ik mee ga nemen. Kan ik het verwijder sjabloon vervangen door beginnetje? Of mag alleen een moderator dit uitvoeren? Verdel (overleg) 21 jan 2016 15:09 (CET)
      • Zojuist een klein stukje geschiedenis toegevoegd. Ik las dat alleen een moderator verwijdersjablonen mag opheffen. Verdel (overleg) 27 jan 2016 13:17 (CET)
 • Wereldbeker veldrijden 2016-2017 - is pas over een jaar (de vorige is nog aan de gang) - ziet er daarom erg kaal uit - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 20 jan 2016 20:39 (CET)
 • De Tunnel van Venlo (ut getske). Hoax, denkelijk. Misschien ook wel nuweg, maar kudo's voor de moeite van de aanmaker. Milliped (overleg) 20 jan 2016 20:43 (CET)
 • Albert ter Heerdt -wiu- De persoon is mogelijk E maar dan zeker niet met dit slordige artikel. En die nominaties hoeven niet zonodig. Bronnen ontbreken trouwens. Fred (overleg) 20 jan 2016 20:57 (CET)
  • Ik heb wat gepoetst. Alleen de tweede alinea van de prijzen lukt me niet: wat is de officiële selectie voor het filmfestival van Berlijn? Wikiwerner (overleg) 13 feb 2016 11:05 (CET)

Toegevoegd 20/01: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Zonale veiligheidsraad. WIU. Was eerst vanwege auteursrechtenschending verwijderd, maar dit bleek onterecht. Nu daarom op de TBP. MatthijsWiki (overleg) 20 jan 2016 22:04 (CET)
 • Michel Piens -wiu- Een dorre, onopgemaakte, ongestructureerde en bijkans onleesbare opsomming die ook nogal wat gebabbel en POV bevat. Als het onderwerp E is verdient het een encyclopedisch artikel en dus niet dit. Fred (overleg) 20 jan 2016 23:01 (CET)
 • Bart Smits - wiu - Als dit het resultaat is van de schrijfweek (niet verbeteren maar afvinken ondanks spelfouten, ongestandaardiseerde opmaak, ongecategoriseerd), dan maar op de beoordelingslijst. En dan neem ik maar aan dat hij E is. ErikvanB (overleg) 20 jan 2016 23:34 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - Niet E. Slechts bandlid. Tekstman (overleg) 21 jan 2016 08:06 (CET)
  • Artikel iets opgeknapt. Pompidom (overleg) 22 jan 2016 09:57 (CET)
 • Sonny Banks -wiu- Werd gecontroleerd maar is nog lang niet in orde. Iemand die Mohammed Ali versloeg maar toch de wedstrijd verloor. Hoe zit dat? Diverse spelfouten, geen doorverwijzingen. Verdient nog een poets. Fred (overleg) 20 jan 2016 23:57 (CET)
  • Dat is foutief vertaald uit de Engelse wikipedia: "the first fighter to drop a young Muhammad Ali (then Cassius Clay)". Tekstman (overleg) 21 jan 2016 08:09 (CET)
  • Poets gegeven, infobox toegevoegd. Wikiwerner (overleg) 12 feb 2016 22:10 (CET)
 • Paris School of Business -reclame- Hier staat werkelijk vrijwel niks in: De programma’s van de school zijn geaccrediteerd door de 2 internationale labels die de kwaliteit van de geboden opleidingen garanderen : AMBA[2] en CGE[3]. De school heeft beroemde alumni in de zakelijke en politieke wereld, zoals Franck Louvrier (CEO Publicis Events)[4] en Vianney (Zanger). Kortom hoe goed ze wel zijn. Overigens ga je van een bedrijfskunde-opleiding niet beter zingen. De beroemde alumni zijn overigens ten onzent niet bekend. Het woordje and in de tekst laat zien dat het om een vertaling van iets gaat. Fred (overleg) 21 jan 2016 00:01 (CET)