Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20181102

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 02/11; af te handelen vanaf 16/11[bewerken]

Toegevoegd 02/11: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Shuz - mist bronnen, mist opmaak en als het al relevant is dan hoort het thuis in het artikel over schoenen. Mag van mij ook nuweg, maar daar zal vast weerstand tegen zijn. MatthijsWiki (overleg) 2 nov 2018 09:52 (CET)
  • Is dit niet gewoon onzin? JurriaanH (overleg) 2 nov 2018 10:59 (CET)
   • Dit komt over als onzin en is bovendien niet-relevant voor een encyclopedie. Daarom is nuweg op zijn plaats. Fred (overleg) 2 nov 2018 13:29 (CET)
 • Henkjan de Krijger - Oprichter van een nieuw bedrijf. Tamelijk ironisch: de oprichter van een bedrijf dat "is ontstaan uit de frustratie over het verliezen van privacy op andere platformen", en hier wordt de naam van zijn dochter en zijn gestrande huwelijk vermeld (inmiddels ook weer weggehaald). Vinvlugt (overleg) 2 nov 2018 11:50 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - zp - Inhoud voldoet niet aan WP:BLP/WP:GOO is daarnaast wervend geschreven. Mogelijk is hier zelfs sprake van privacyschending. Gisteren werd het aanverwante artikel Yoo.rs aangemaakt (waarin Henkjan de Krijger genoemd wordt) door een ander one-issue account. Rode raaf (overleg) 2 nov 2018 11:54 (CET)
  • Yoors bestaat kennelijk al enkele jaren. Ik kende het niet. Dit artikel is echter net zo wervend geschreven als het aanvankelijke artikel over Yoors. Thieu1972 (overleg) 2 nov 2018 12:04 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Tekst is promotioneel en als origineel onderzoek geschreven. Voorbeeld: "Toch bezit Henkjan nog steeds dezelfde ambitie en drijfveer als bij zijn eerste webbedrijf en hoopt hij dat Yoors kan uitgroeien tot het grootste online platform op het web." Verdel (overleg) 20 nov 2018 20:37 (CET)
 • Pierre Sweerts - artikel gebasseerd op publicatie van Rudi Harthoorn; geen betrouwbare bron dus. Intussen zal al heel wat artikelen op nl-wiki verwijderd omdat ook die gebaseerd waren op publicaties van Harthoorn. - Robotje (overleg) 2 nov 2018 12:57 (CET)
  @Robotje: Ik heb onvoldoende inzicht in de materie om de betrouwbaarheid van deze bron te kunnen duiden. Echter, het artikel lijkt te zijn gebaseerd op meerdere bronnen. Hoe weet je dat dit de belangrijkste bron is? Heb je een bron voor de onbetrouwbaarheid? Ik kan Sweerts namelijk niet terugvinden op Wikipedia:Betrouwbaarheid van bronnen, waar ik het gezien je toelichting zou verwachten. Misschien overwegen consensus te zoeken om het daar toe te voegen? Effeietsanders 2 dec 2018 03:23 (CET)
Opmerking verhuisd naar latere sessie zodat discussie daar voortgezet kan worden. Effeietsanders 9 dec 2018 00:41 (CET)
 • International Food Services - reclame - Inhoud zal per WP:NPOV neutraal moeten zijn, bevat marketingtaal zoals: "totaaloplossingen" en "is een voorbeeld in maatschappelijk verantwoord ondernemen". De auteur heeft op verwante artikel SC City Pirates Antwerpen (dat door IFS wordt gesponsord) behoorlijk lopen snoeien waardoor het de indruk van ZP wekt. Rode raaf (overleg) 2 nov 2018 13:01 (CET)
 • Michel Pradolini - persoonspromo/ew? - Idem als hierboven, zelfde auteur, waardoor het de indruk van ZP wekt. Kan per WP:BLP bronnen gebruiken, mag neutraler per WP:NPOV zeker voor termen als "toonaangevend" en de palmares. Daarnaast twijfel aan de relevantie, wekt een indruk van "man met baan".Rode raaf (overleg) 2 nov 2018 13:07 (CET)

Nu ook de laatste verhuisd, dus afgehandeld. Effeietsanders 9 dec 2018 00:43 (CET)

Toegevoegd 02/11: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Lucas Van der Meersch - ne / wiu - Schepenen zijn niet per definitie relevant voor de encyclopedie, uit de hier gegeven tekst blijkt ook niet waarom Van der Meersch wel relevant zou moeten zijn. Het artikel is tevens niet opgemaakt en geheel bronloos, wat bij levende personen niet gewenst is. Dqfn13 (overleg) 2 nov 2018 14:01 (CET)
 • Union Tank Eckstein -reclame- Een rommelig verhaal, u aangeboden door de marketingafdeling van Union Tank. E-waarde van een bedrijf dat tankkaarten verkoopt lijkt me twijfelachtig. Fred (overleg) 2 nov 2018 15:08 (CET)
 • Coolrec -reclame- Onderwerp is E, maar niet op deze manier, want dit is marketingtaal en geen encyclopedisch taalgebruik. Fred (overleg) 2 nov 2018 15:27 (CET)
  • Bronloze marketingtaal, promopraat, en POV: "(leidende speler)". Het artikel maakt niet duidelijk in hoeverre dit bedrijf relevant zou zijn t.o.v. de oudijzerboer of een recyclingbedrijf. Rode raaf (overleg) 2 nov 2018 15:36 (CET)
  • Alsmede een nominatie na slechts 1 minuut zonder enige nuttige (= leerzame) uitleg hoe het beter moet. WP:WQ en zo. The Banner Overleg 3 nov 2018 10:07 (CET)
   • Misschien dat TB beter de tekst bij de nominatie eens zou kunnen lezen in plaats van de nominator aan te vallen. Of zou een marketeer niet weten wat marketingtaal betekent? Fred (overleg) 3 nov 2018 13:06 (CET)
    • Misschien moet jij Wikipedia:Wikiquette eens lezen. Je schiet artikelen af zonder enige fatsoenlijke en leerzame uitleg richting de gebruiker. Je lijkt helemaal niet geïnteresseerd te zijn in het behouden van nieuwe medewerkers door middel van goede uitleg wat ze nu fout gedaan hebben. The Banner Overleg 3 nov 2018 19:47 (CET)
  • Ik heb een poging gedaan het marketingtaaltje weg te halen en me te beperken tot droge informatie. Maar de website van dat bedrijf zit zo wazig in elkaar (eindeloze loops) dat ik er weinig van kon maken. Thieu1972 (overleg) 3 nov 2018 22:17 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - En ook per The Banner. De nominator had w.m.b. al jaren geleden een verbod, of minimaal een verregaande rechtsbeperking op het nomineren van artikelen moeten krijgen. Dit zijn nou typisch de echte structurele problemen van deze encyclopedie, in plaats van alle bekende randzaken waar vaak het meest om te doen is. De Wikischim (overleg) 3 nov 2018 22:30 (CET)
 • Café Weltschmerz - wiu - Tekst lijkt meer op een infotekstje van hun website. Wellicht is onderwerp ook een beetje NE? In ieder geval moeten opmaak en schrijfstijl anders.Thieu1972 (overleg) 2 nov 2018 17:26 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Kan zeker nog uitgebreid en verbeterd worden, maar betreft een artikel over een relevant onderwerp. --Dolleman (overleg) 12 nov 2018 01:57 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - Ik kan de encyclopedische waarde nergens ontdekken. Michiel (overleg) 15 nov 2018 09:40 (CET)
   • Daarom een bron. Inderdaad weinig views, het is opiniejournalistiek en slow television voor een kleine doelgroep, maar het kan zeker impact hebben, want vaak zijn het gasten van formaat, en goede interviewers Ldhank (overleg) 22 nov 2018 18:12 (CET)
  • Ach ja, horizontale tv is altijd kritiekloos Ew. Ldhank (overleg) 29 nov 2018 13:22 (CET)
 • Lijst van wintersportlanden in Europa - NE - willekeurige lijst zonder bronnen en onvolledig. Paul Brussel (overleg) 2 nov 2018 18:37 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Gaat niet over wintersportlanden, maar over wintersportgebieden. Bovendien is de lijst hoogst onvolledig en bevat een willekeurige greep. Fred (overleg) 2 nov 2018 18:47 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Onzinpagina. Titel en openingszin komen niet met elkaar overeen. Volkomen willekeurig lijstje. Bovendien bestat Lijst van skigebieden in Europa ook al. Thieu1972 (overleg) 2 nov 2018 18:59 (CET)
 • Maaike en Domenico - NE - in het artikel over de auteur staat er meer informatie over. Paul Brussel (overleg) 2 nov 2018 18:39 (CET)
 • Mink Records - reclame/NE (logo waarschijnlijk verwijderbaar wegens copyvio). Paul Brussel (overleg) 2 nov 2018 18:40 (CET)
  • Het logo is verwijderd en teksten die te veel op reclame leken zijn verwijderd. Is dit voldoende voor het behouden van de pagina? Samstobbelaar (overleg) 14 nov 2018 13:06 (CET)
 • Opmerking Opmerking: beoordelingssessie is op 29 november 2018 afgehandeld door moderator MatthijsWiki. Vragen kunnen gesteld worden of opmerkingen kunnen gemaakt worden op zijn overlegpagina. Verzoeken tot terugplaatsing kunnen op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen worden gedaan.

Toegevoegd 02/11: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Frans Oosterwijk - reclame - Zinnen als 'De teksten van bijna alle nummers komen bij Frans uit de pen gevlogen. Dus ook het tekstschrijven zit Frans klaarblijkelijk in het bloed.' en 'Dankzij de digitale snelweg is de cd te koop via onze website' verraden een plak-knip van een website of anderszins advertentie-achtige tekst. Zou me niet verbazen als de hele tekst gewoon rechtstreeks is gekopieerd. Auteur heet trouwens hetzelfde als de zanger.Thieu1972 (overleg) 2 nov 2018 20:40 (CET)
  • Aanvulling: de tekst is rechtstreeks gekopieerd van zijn website. Nuweg. Thieu1972 (overleg) 2 nov 2018 20:43 (CET)
   • Een deel van de tekst is inderdaad gekopieerd vanaf onze website. Als een tekst goed is hoef je ‘m niet aan te passen. De genoemde teksten die wervend kunnen zijn in de vorm van reclame heb ik verwijderd. De maker is inderdaad dezelfde, nou ja, bijna. Ik ben zijn manager en heb de pagina inderdaad aangemaakt. Naast Wia Buze, Erwin de Vries en vele andere Groninger artiesten verdient Frans naar mijn mening ook een plaatsje op wikipedia.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.123.204.166 (overleg · bijdragen)
    • Wikipedia is niet bedoeld als promotiepodium voor artiesten, en zo kwam het artikel wel over. Het kopiëren van een tekst vanaf een website wordt tevens beschouwd als mogelijke schending van auteursrechten, net als gebruik van fotomateriaal. De tekst is prima geschikt voor de website van de artiest zelf, maar niet voor een encyclopedie. Om al deze redenen heeft een van moderators de pagina per direct verwijderd. Een pagina over een artiest kan prima - Wikipedia heeft er talloze - maar in deze vorm is het echt ongeschikt. Thieu1972 (overleg) 2 nov 2018 20:58 (CET)
 • Bayota, Bayota is een plaats in Ivoorkust aldus de coördinaten, bron vermeld geen Bayota,vraag is dus wat er klopt van het artikel.Mbch331 (Overleg) 2 nov 2018 20:55 (CET)
  • Er is kennelijk wel een Bayota in India, want er is een weerbericht op te vragen. Google Maps situeert het ergens op een berg in India. Er klopt dus iets niet helemaal..... Thieu1972 (overleg) 2 nov 2018 22:45 (CET)
  • Het lijkt er inderdaad op dat er twee van zijn. Als je in Google Maps zoekt naar Bayota zonder meer, kom je in Ivoorkust uit. Zoek je naar "Bayota, India", dan komt je inderdaad ergens in India uit. Misschien heeft de plaats ook wel een artikel op de Hindi-versie van Wikipedia, maar ik kan die kriebels niet lezen. Sijtze Reurich (overleg) 2 nov 2018 23:05 (CET)
   • Dan mag iemand de komende twee weken het artikel ontwarren. Als Bayota, India het onderwerp blijft, dan moet wel de Wikidata koppeling aangepast worden Mbch331 (Overleg) 2 nov 2018 23:02 (CET)
    • Ik heb de census link verbeterd. Hobbema (overleg) 2 nov 2018 23:13 (CET)
     • Da's mooi, maar daarmee is deze plaats helaas nog steeds niet gelokaliseerd. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 3 nov 2018 20:53 (CET)
      • Ik heb een zoektocht op Google Earth gemaakt en met enige moeite een Bayota in India gevonden. Je wordt ergens naar een bergtop gestuurd. Hopelijk is dit correct zo.Thieu1972 (overleg) 3 nov 2018 21:08 (CET)
       • Pas als je op enigerlei wijze aannemelijk kunt maken dat er op die bergtop 3.556 mensen wonen zonder dat je op de kaart enig teken van bewoning kunt zien, dan is het correct. Succes... Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 4 nov 2018 08:26 (CET)
        • Ik heb het de aanmaker van het artikel gevraagd. Hij zal toch wel ergens wat informatie hebben gevonden over dit dorp, neem ik aan. Hopelijk zitten daar ook coördinaten bij die naar een groepje huizen verwijzen...Thieu1972 (overleg) 4 nov 2018 08:44 (CET)
        • Google "DISTRICT CENSUS HANDBOOK DODA", daarin staan kaarten van het district met oa het Census location code nummer. De code van Bayota is 0106. Op de kaarten in dat handbook zou nummer 0106 te vinden moeten zijn en dan kan die locatie vergeleken worden met de coordinaten die google maps geeft. Als iemand tijd heeft. Hobbema (overleg) 5 nov 2018 20:11 (CET)
         • Poging gedaan. Twee van die boeken gedownload. Het dorp is te vinden, en heeft inderdaad heel wat inwoners. Maar de kaartjes zijn vrijwel onleesbaar, en zelfs al zouden ze OK zijn, dan nog is het een flinke zoektocht... Thieu1972 (overleg) 5 nov 2018 21:26 (CET)
          • Ik heb de coördinaten uit de infobox overgenomen naar de algemene Open Maps kaart; zie de link bovenaan waar je op 'kaart' kunt klikken om de plaats... niet te zien. Ik ben van mening dat als deze plaats zelfs met de grootste moeite niet te vinden is, het artikel weg moet. Misschien is het wel gewoon een geintje van een medewerker van het Indiase CBS om een niet-bestaand plaatsje in de lijst te zetten en dan te wachten totdat iemand zo wakker is om het te ontdekken. Voor Voor verwijderen dus. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 7 nov 2018 17:33 (CET)
           • Hallo allen, ten eerste bedankt voor jullie oplettendheid. Bij het aanmaken van het artikel onzorgvuldig geweest en twee fouten gemaakt. Ten eerste naar de volkstelling van een ander dorp gelinkt en ten tweede de coördinaten niet goed gecontroleerd. Ik ben echter Tegen Tegen verwijderen omdat dit dorp naar mijn mening wel degelijk bestaat. In verschillende bronnen, waarvan inderdaad velen berusten op deze census-gegevens, wordt over het dorp gesproken. Daarnaast heb ik ook eens op Google Earth gezocht, en naar mijn mening is er wel degelijk bewoning te vinden. Inderdaad niet op de plek waar Bayota staat, maar op diezelfde bergkam zijn wel huizen te zien. Hierbij staan geen nieuwe plaatsnamen, wat mij doet geloven dat dit als Bayota wordt gezien. Ik was van plan om meer artikelen omtrent plaatsen in India aan te maken, maar het lijkt me verstandiger hier even mee te wachten tot deze beoordeling is afgedaan. Ik hoop het een en ander te hebben verduidelijkt en nogmaals mijn excuses voor de ontstane onduidelijkheid. Met vriendelijke groeten, Tim vermeer (overleg) 10 nov 2018 10:24 (CET)
            • Het kan wel zijn dat je ergens huizen hebt gezien op een bergkam, maar daarmee is er nog geen bewijs geleverd dat die huizen samen Bayota heten. Dat bewijs zal echt duidelijk en ondubbelzinnig uit het artikel moeten blijken, anders kan het artikel niet blijven. Het artikel moet dus tenminste zo aanpast worden dat de coördinaten naar de juiste plek wijzen, dat de volkstellingsgegevens kloppen en dat de bronnen kloppen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 10 nov 2018 17:16 (CET)
 • VPPK -NE- Een kring, maar wát voor kring (vakvereniging, studieclub?) wordt uit dit summiere tekstje niet duidelijk. De E-waarde ook al niet. Fred (overleg) 2 nov 2018 21:33 (CET)
  • 9 minuten en geen leerzame uitleg. WP:WQ. The Banner Overleg 16 nov 2018 00:58 (CET)
   • Zou je eens inhoudelijk reageren ipv het herhaald blijven plaatsen van persoonsgerichte opmerkingen? Bvd. Rode raaf (overleg) 16 nov 2018 09:01 (CET)
 • Opmerking Opmerking: beoordelingssessie is op 29 november 2018 afgehandeld door moderator MatthijsWiki. Vragen kunnen gesteld worden of opmerkingen kunnen gemaakt worden op zijn overlegpagina. Verzoeken tot terugplaatsing kunnen op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen worden gedaan.