Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190114

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2020

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 14/01; af te handelen vanaf 28/01[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 14/01: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Uitbuiken - wiu - Na deze snoei lijkt het niet meer dan een woordenboekdefinitie. Huidige inhoud is mijns inziens niet genoeg voor een encyclopedisch artikel en ik zie zelf geen bronnen die speciale aandacht geven aan het fenomeen 'uitbuiken'. Encycloon (overleg) 14 jan 2019 00:15 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - Dit is geen encyclopedische term. Goede eerste snoei, maar dit artikel heeft geen bestaansrecht. Vinvlugt (overleg) 14 jan 2019 09:29 (CET)
 • Evgenia Brendes - wiu/NE - relevantie blijkt niet uit het artikel. Het is niet duidelijk of de rollen grote rollen zijn of figurantenrollen. MatthijsWiki (overleg) 14 jan 2019 08:03 (CET)
  • Ik kwam ook nog enkele films tegen. Er is dus meer te vinden dan het artikeltje nu aangeeft.Thieu1972 (overleg) 14 jan 2019 09:06 (CET)
  • Ik heb het e.e.a. toegevoegd. Deze actrice heeft heel wat gedaan inmiddels, maar ze is lastig traceerbaar: geboortedatum heb ik nog nergens kunnen vinden, geboorteplaats ook niet. Je moet het hebben van recensies en vermeldingen. Ze weet zichzelf aardig onvindbaar te houden op internet. Ik denk zelf dat het artikel nu wel voldoende inhoud heeft om te behouden. Thieu1972 (overleg) 14 jan 2019 20:59 (CET)
  • Eens met bovenstaande dus Tegen Tegen verwijderen Davinho (overleg) 21 jan 2019 18:31 (CET)
  • Filmografie toegevoegd Tegen Tegen verwijderen Spin2 (overleg) 23 jan 2019 14:14 (CET)
 • "Biesbosch" (Tramhalte) - NE. Een tijdelijke voorzienig die over een paar jaar al weer verdwenen is en van niet meer dan lokaal belang hoeft niet in een encyclopedie. Daarnaast is het de vraag of willekeurige tramhaltes E zijn. De Geo (overleg) 14 jan 2019 11:25 (CET)
  • Mee eens. Inderdaad, hoe encyclopedisch relevant is een artikel als Halte Rietlandpark? Encycloon (overleg) 14 jan 2019 11:32 (CET)
   • Informatie die nog niet in het lemma Kronenburg (sneltramhalte) stond hierin gevoegd. Het is immers een vervangende halte van die halte.Bijwyks (overleg) 18 jan 2019 10:36 (CET)
   • Tegen Tegen verwijderen - tijdelijke haltes hebben ook een historische en daarmee encyclopedische waarde - vooral als het een langere periode is - als-ie kan blijven moet in ieder geval de naam worden gewijzigd in Biesbosch (tramhalte) - vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 12 feb 2019 15:41 (CET)
 • Mother (computerspel) - wiu - De opmaak en spelling kan sterk worden verbeterd. Verdel (overleg) 14 jan 2019 11:29 (CET)
 • Frieda Barnhard - NE/WIU - Uit het artikel blijkt niet waarom het relevant is om deze beginnende actrice op te nemen in de encyclopedie, en het artikel voldoet niet aan de regels over levende personen - Iooryz (overleg) 14 jan 2019 12:41 (CET)
  • Je vertelt niet op welke regel je precies doelt maar ik denk dat dat tweede deel nu opgelost is? Encycloon (overleg) 14 jan 2019 12:52 (CET)
 • Sonos - NE. Was als wiu-Reclame genomineerd. Aangezien het geen reclame bevat, maar ook de relevantie niet duidelijk wordt heb ik het artikel nu als NE genomineerd. MatthijsWiki (overleg) 14 jan 2019 15:25 (CET)
  • Artikel is uitgebreid. Hopelijk is het zo voldoende. Verdel (overleg) 15 jan 2019 11:22 (CET)

Toegevoegd 14/01: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Q-Politie - NE - Start-up binnen de politie om innovaties uit te testen, maar zijn er ook onafhankelijke bronnen die hierover bericht hebben waardoor dit onderwerp een zelfstandig artikel waard is? Encycloon (overleg) 14 jan 2019 15:40 (CET)
Mocht het wel behouden worden, lijkt me de titel Q (politie) beter trouwens. Encycloon (overleg) 14 jan 2019 15:44 (CET)
 • Auto-eigenaar - vreemd artikel - iemand die iets bepaalds in bezit heeft, zij het een boek, zij het een auto, behoeft geen eigen artikel - bovendien wordt beweerd dat de auto-eigenaar binnenkort niet meer bestaat - wensdenken me dunkt - vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 14 jan 2019 15:44 (CET)
  • Dat laatste (het binnen twee jaar uitsterven van de auto-eigenaar) nu weggehaald. Geen volledige onzin, dus dan toch maar op TBP inderdaad. Bronnen die 'de auto-eigenaar' als zelfstandig fenomeen beschrijven zijn zeer gewenst, evenals een bron voor beweringen als een verband tussen autobezit en depressie/eenzaamheid. Encycloon (overleg) 14 jan 2019 15:51 (CET)
  • Vrij opmerkelijk dat de naam van 'pionier' Battmobiel 2 keer op deze pagina voorkomt. Dat geeft zeg maar een extra dimensie aan het wensdenkende karakter van dit artikel, dat nogal op eigen onderzoek lijkt. Apdency (overleg) 14 jan 2019 20:01 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Reclame of niet, het onderwerp blijft NE. AnarchistiCookie Overleg 16 jan 2019 12:45 (CET)
 • Willy Williams - wiu - ik zie geen bronnen. 2001:983:BDBB:1:8086:1F23:2DD2:6B0C 14 jan 2019 17:03 (CET)
 • Meest gelikete post op instagram - NE - Nieuwsfeit dat voorkomt in de 'populaire' media, maar mijns inziens niet belangrijk genoeg voor een encyclopedie. Voor de liefhebber zou het misschien in Instagram bijgehouden kunnen worden als trivia. Ook geen wetenschappelijke/serieuzere bronnen die hier een analyse van maken o.i.d.. Encycloon (overleg) 14 jan 2019 17:07 (CET)
  • Er zou wel eventueel een lijst van dit onderwerp mogen aangemaakt worden, aangezien op andere Wikipedia's dit ook is. Bobby-John de Bot overleg 14 jan 2019 17:41 (CET)
 • The Next Future - NE - Niet bekend genoeg voor een encyclopedisch artikel. Bobby-John de Bot overleg 14 jan 2019 17:42 (CET)
  • Sterker nog, alles wijst op een hoax/verzonnen verhaal. 1) De gebruikte afbeelding was van een andere band. 2) De vermelde website komt niet overeen met de inhoud van het artikel. 3) De vermelde website gebruikt tekst die bij ons artikel over Kensington weg komt, maar dan aangepast met de naam 'The Next Future'. 4) Verder niet googelbaar en namen van personen. => Nuweg op gezet. Encycloon (overleg) 14 jan 2019 19:29 (CET)
 • Telefoonangst (Telefobie) - weg wiu: Bronloos artikeltje, vermoedelijk een zelfbedachte term, of een term die nauwelijks gebruikt wordt. Ik kan er op het internet haast niets over vinden; hooguit een forum waarin iemand in 2009 schrijft deze term bedacht te hebben. Letterlijk vertaald uit het Latijn zou dit 'vrees voor ver' betekenen. Volgens mij heet zo iets Telefoonangst, Belangst of Telefoonfobie; daarvan zijn wel veel bronnen te vinden. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 14 jan 2019 19:11 (CET)
  • Graag hernoemen dan. Gezien de interwiki's had ik er een beginnetje van gemaakt, maar de titel zal dan wel geen goed Nederlands zijn. Encycloon (overleg) 14 jan 2019 19:25 (CET)
   • Pagina hernoemd naar Telefoonangst. Verdel (overleg) 14 jan 2019 21:07 (CET)
    • Dat lijkt me een goede eerste stap. Ik heb de 'weg' vervangen door 'wiu'. Uiteraard is nog wel een onderbouwing met bronnen gewenst. Ik vraag me ook af wat van mijn drie voorstellen de beste keus zou zijn. 'telefoonangst' zou ook een angst voor het apparaat zelf kunnen zijn (dus ook als-ie uit staat); 'belangst' gaat niet over het apparaat maar over het gebruik ervan. Dat lijkt me eigenlijk correcter. Of ga ik nu te ver? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 14 jan 2019 21:21 (CET)
     • Dan moet het 'telefoneerangst' zijn, als je echt wilt inzoomen, maar dit klinkt eerder iets voor de Belgische medemens. Volgens mij is telefoonangst de meer gangbare benoeming. Verdel (overleg) 14 jan 2019 22:30 (CET)
      • Telefoonangst, telefoneerangst, of hoe men het ook noemt, bestaat wel degelijk. Vooral mensen die sociaal angstig zijn schrikken van onbekende telefoonnummers of mensen die 'anoniem' bellen, zonder nummerweergave en men durft vaak niet op te nemen. Zieke mensen die veel met uitkeringsinstantie's te maken hebben schrikken b.v. bij het overgaan van de telefoon, waar anderen misschien nieuwsgierig denken, "goh, wie zou dat zijn, even opnemen". Met het afnemen van de vaste telefonie (oude telefoon) is dit wat gedaald onder volwassenen. Onder jongeren is het echter toegenomen. Door andere sociale media zijn zij (degenen die er last van hebben) simpelweg niet voldoende gewend aan normaal bellen, door het veelvuldig gebruik van tekstberichten zoals sms, WhatsApp en andere media. Dit was onlangs nog op televisie. Het is nu nogal laat, dus ik ga er (nu) niet naar kijken, het is wel degelijk een angst die voorkomt en enigszins veranderd is in de laatste decennia, zoals ik hierboven schrijf. Zie hier bijvoorbeeld over de angst bij hedendaagse jongeren. - Richardkiwi - Overleg 15 jan 2019 02:41 (CET)
       • Dat de fobie bestaat bewijzen de interwiki's. De inspanningen hier betroffen enkel om van broddelwerk nog een fatsoenlijk beginnetje te maken. Uiteindelijk kwam het op de deze lijst terecht, omdat ook de naamgeving niet klopte.Ldhank (overleg) 15 jan 2019 06:28 (CET)
       • @Richardkiwi prima link, ik heb het toegevoegd aan het artikel. Verdel (overleg) 15 jan 2019 13:03 (CET)
        • @Verdel Ok, mooi, misschien kan je een deel van de tekst (in eigen woorden) ook gebruiken en wellicht wat ik hierboven typte? - Richardkiwi - Overleg 15 jan 2019 13:36 (CET)
         • @Ldhank, ik snap je nominatiereden. Omdat ik wat meer weet van het onderwerp en veel mensen het onzin vinden of iets dat geen 'echte' angst is, heb ik het verduidelijkt, dus ik reageerde niet direct op de nominatiereden. - Richardkiwi - Overleg 15 jan 2019 13:36 (CET)

Toegevoegd 14/01: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • F1 2019 (computerspel) - weg - Spel is nog in ontwikkeling, want F1 2018 is pas in augustus j.l. uitgebracht. Dqfn13 (overleg) 14 jan 2019 19:51 (CET)
 • F1 2020 (computerspel) - idem. Dqfn13 (overleg) 14 jan 2019 19:51 (CET)
 • Victor Vroegindeweij - wiu - Mogelijk relevante regisseur, maar uit dit artikel blijkt dat onvoldoende. De hier gegeven vijf titels maken niet eens duidelijk of het gaat om documentaires of losse afleveringen uit een serie (Mattheus en Ik is zeer waarschijnlijk een aflevering van NPO Doc). Bronnen ontbreken voor enige onderbouwing van relevantie. Dqfn13 (overleg) 14 jan 2019 20:41 (CET)
 • ZVL-1886 - aut/NE - Kopie van website. Tevens vraag ik me af in hoeverre deze club NE is: bestaat pas sinds mei 2018. Van beide fusiepartners zijn al wel artikelen voorhanden. Thieu1972 (overleg) 14 jan 2019 21:22 (CET)
  • Opmerking Opmerking Vanwege auteursrechtenschending voorgedragen voor directe verwijdering. Encycloon (overleg) 14 jan 2019 21:27 (CET)
 • Gideon van der Wee - ne - Geen hoofdtrainer geweest bij welke club dan ook. Bij AZ betrof het de functie van hoofdanalist. Al met al: twijfel aan encyclopedische relevantie. Dqfn13 (overleg) 14 jan 2019 21:42 (CET)