Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190207

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 07/02; af te handelen vanaf 21/02[bewerken]

Toegevoegd 07/02 voor 12:00[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Pagan sound smash - ne - Kattenkruid (overleg) 7 feb 2019 01:12 (CET)
  • Voor Voor verwijderen klinkt als ordinaire reclame The Banner Overleg 7 feb 2019 10:25 (CET)
   • Zinnen als Er is nog geen CD uitgebracht, doch de band werkt momenteel aan opnames van enkele nummers. De playlist bestaat uit 12 krachtige nummers afgesloten door een smashing partymix klinken zowel NE als reclame-achtig. Thieu1972 (overleg) 7 feb 2019 18:37 (CET)
  • Op 6 februari j.l. nog verwijderd als Pagan Sound Smash. Die pagina was in het Engels, wat mij hier ook doet vermoeden dat er spraken zou kunnen zijn van reclame. Dqfn13 (overleg) 7 feb 2019 20:40 (CET)
  • Gebruiker:Newspaperboy events heeft de pagina op een zin na leeggehaald. Kattenkruid (overleg) 7 feb 2019 23:47 (CET)
 • Siniša Mali - wiu - eenzinner: Is de burgemeester van Belgrado. Zo mager dat nuweg ook mag. Hanhil (overleg) 7 feb 2019 06:25 (CET)
  • En hij is niet eens de huidige burgemeester van Belgrado. En als je dus de onjuiste informatie er uit haalt blijft er een leeg artikel en is het dus verwijderd. MatthijsWiki (overleg) 7 feb 2019 08:01 (CET)
 • Raymond Floyd - opknappen - verouderd, bronloos, speculatie irrelevante informatie. In deze vorm niet te handhaven The Banner Overleg 7 feb 2019 11:00 (CET)
  • Het feit dat er verouderde informatie in een artikel staat is geen reden om het te verwijderen, hooguit om iets als 'Tot 20.. heeft Floyd twintig golfbanen in de V.S. ontworpen.'. De eisen rondom bronnen zijn, in de ruim tien jaar na aanmaak van het artikel wat verhoogd. Is er consensus over dat dit consequent op alle oudere artikelen doorgevoerd dient te worden? Wat zie jij er als speculatie in? Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 7 feb 2019 12:15 (CET)
   • Sorry, de woordkeus "speculatie" was onjuist. Dat moet zijn: "irrelevante informatie". The Banner Overleg 7 feb 2019 13:16 (CET)
    • Behouden, ik heb een kort vergelijk gedaan met en:wiki en de informatie lijkt correct te zijn. Als je zijn rol als golfbaanontwerper niet relevant vind, dan kun je dat verwijderen. Joris (overleg) 14 mrt 2019 12:40 (CET)
 • Roeisloep de Zeeolifant - wiu - Misschien ook niet echt op zichzelf encyclopedisch, zowel dan moet er nog wel geschaafd worden.. Dagdeel (overleg) 7 feb 2019 11:06 (CET)
 • Niek Lucassen - ne - Relevantie wordt niet duidelijk, man met baan. - Iooryz (overleg) 7 feb 2019 11:33 (CET)
 • Roel de Lange - wiu - Mogelijk ook NE, onduidelijk wat hem encyclopedisch maakt, in deze eenzinner... Dagdeel (overleg) 7 feb 2019 11:34 (CET)

Toegevoegd 07/02 tussen 12:00 en 18:00[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Koelinstallatie - wiu - de doorverwijzing naar koeltechniek is verwijderd, maar ik zie nog te weinig onderscheid tussen de twee artikelen - ArjanHoverleg 7 feb 2019 12:04 (CET)
  • Maar als dit dan verwijderd (of teruggedraaid???) wordt, wordt Wikipedia daar dan beter van? Edoderoo (overleg) 7 feb 2019 12:09 (CET)
   • Ja. The Banner Overleg 7 feb 2019 13:30 (CET)
    • Waarom? Geef in elk geval een steekhoudend argument: "ja omdat ..." of reageer niet. Eg-T2g (overleg) 7 feb 2019 14:53 (CET)
  • Als ik met een willekeurige zoekmachine op internet naar "koelinstallatie" zoek, dan krijg ik een hele waslijst aan zaken die wel aan mijn beschrijving op de pagina koelinstallatie voldoen. Eg-T2g (overleg) 7 feb 2019 14:48 (CET)
   • Bij het woord koelinstallatie dacht ik in eerste instantie aan een koelkast en een airco, maar blijkbaar gaat het hier alleen om de grote apparaten. Ik mis dan misschien het verschil in werking van bijvoorbeeld een koelkast en een koelinstallatie. Van mij hoeft het artikel niet per se weg, maar ik denk dat het wat uitgebreider zal moeten om het meer onderscheidend te maken. - ArjanHoverleg 8 feb 2019 09:44 (CET)
    • Ik vind het onderscheid tussen "koeling" en "verwarming", dat in de indeling van de Categorien gemaakt wordt, erg verwarrend. In welke Categorie horen de warmtepomp en de warmtewisselaar thuis? Ze kunnen beiden zowel voor koeling als voor verwarming in een systeem toegepast worden. Eg-T2g (overleg) 8 feb 2019 15:20 (CET)
  • Is deze versie OK? Eg-T2g (overleg) 9 feb 2019 09:34 (CET)
   • Ik heb de pagina verwijderd. De definitie "één "apparaat" lijkt de lading niet te dekken, hier wordt gesproken over verzameling van oplossingen, dus meerdere systemen. Daarnaast zijn er geen bronnen toegevoegd. Joris (overleg) 14 mrt 2019 12:53 (CET)
 • Shmi Skywalker - NE - bijrolpersonage waarvan E-waarde niet is aangetoond in artikel middels onafhankelijke, gezaghebbende bronnen die het onderwerp beschrijven. Geen bronnen te vinden (behalve fanpagina's). Heeft slechts een kleine rol binnen Star Wars. Artikel is meer iets voor een fanwiki. Arbril316 (overleg) 7 feb 2019 17:22 (CET)

Toegevoegd 07/02 na 18:00[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Karel Heylbroeck - ne - Geen relevantie te bespeuren. Queeste (overleg) 7 feb 2019 18:13 (CET)
  • Opmaak is ook niet correct, taalgebruik niet encyclopedisch, en bronnen ontbreken. Geen idee dus of wat er staat, ook klopt. Thieu1972 (overleg) 8 feb 2019 22:14 (CET)
   • Dag Queeste,Ik heb de inhoud van dit artikel nu aangepast en enkele bronnen en verwijzingen toegevoegd. De huidige informatie is een samenvatting van de informatie uit mijn postgraduaatsthesis (Orpheus Instituut 2008 pp 51-52 en 106) Gezien de studie over Karel Heylbroeck integraal deel uitmaakt van mijn huidige doctoraatsonderzoek ("Brave Belgians of the Belle Epoque: Rise, Flourishing and Decline of the Ghentian lyrical Horn tradition" UGent 2015-2021 - promotor prof. Francis Maes) wil ik echter geen uitgebreide bibliografie(krantenonderzoek, manuscripten en gegevens uit archieven toevoegen vòòr mijn promotie. Een aantal zaken kunnen ook niet gepubliceerd worden zonder de uitdrukkelijke goedkeuring van de familie wegens de privacywetgeving. Ik kan beamen dat de toegevoegde informatie correct is en hoop dat deze pagina kan blijven bestaan. Jeroen Billiet – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jeroen.billiet (overleg · bijdragen) 9 feb 2019 15:18‎
  • Voor Voor verwijderen - voldoet in deze vorm niet aan de eisen van Wikipedia mbt neutraliteit en bronondersteuning. Een verklaring dat de toegevoegde informatie correct is vormt een onvoldoende basis. Het is ook niet de bedoeling dat een artikel gebaseerd wordt op materiaal verkregen uit eigen archiefonderzoek. Van belang is of er betrouwbare en onafhankelijke publicaties over Heylbroeck bestaan. Waarom zouden zaken mbt een in 1945 overleden persoon niet gepubliceerd kunnen worden vanwege de privacywetgeving? Of goedkeuring behoeven van derden? Gouwenaar (overleg) 11 feb 2019 21:34 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen. Inmiddels aangepast en imho zeer zeker relevant. Is bijv. Officier Leopoldsorde. Elly (overleg) 17 feb 2019 01:07 (CET)
  • Mooi bijgewerkt - nominatie verwijderd. Queeste (overleg) 19 feb 2019 19:56 (CET)
 • Saesee Tiin - NE - artikel is slechts een fictieve biografie over een bijrolpersonage uit Star Wars. Geen onafhankelijke bronnen die relevantie aantonen. Arbril316 (overleg) 7 feb 2019 18:14 (CET)
 • Ludo De Brabander - ne - Man schrijft over zichzelf, wat mag, maar altijd gevaarlijk is. De relevantie is hier niet duidelijk: geen enkele bron die aangeeft dat deze man opgepikt wordt. Queeste (overleg) 7 feb 2019 18:16 (CET)
 • Tegen Tegen verwijderen Ik heb het artikel aangevuld, onder meer met de publicaties die de persoon E maken. Andries Van den Abeele (overleg) 8 feb 2019 17:58 (CET)
  • De vraag is of de persoon opgepikt wordt als vredesactivist. Geen enkele bron bevestigt dit. Er staan nu enkel boekbesprekingen, maar geen sterke bronnen. Queeste (overleg) 8 feb 2019 19:04 (CET)
 • Egidius (uil) - weg, want pagina bestaat al, Egidius (Harry Potter). Thieu1972 (overleg) 7 feb 2019 18:20 (CET)
  • Door Queeste is er een doorverwijzing van gemaakt. Goede oplossing. Ik haal de nominatie door (en ga eens uitzoeken hoe ik zelf zoiets maak een volgende keer). Thieu1972 (overleg) 7 feb 2019 20:46 (CET)
 • Saché (Star Wars) - NE - de relevantie is niet aangetoond middels onafhankelijke, gezaghebbende bronnen die het onderwerp beschrijven. Ondanks dat deze bijrol door Sofia Coppola wordt vertolkt, niet E-waardig. Meer iets voor een fanwiki. Arbril316 (overleg) 7 feb 2019 19:58 (CET)
 • Pacte des Cygnes - weg - NE. Effectief slechts 50 hits op Google, inclusief de eigen website. Lijkt een poging tot het verwerven van naamsbekendheid The Banner Overleg 7 feb 2019 20:40 (CET)
  • Ja, dat dacht ik aanvankelijk ook, maar ze zijn afgelopen jaren vrij vaak in het nieuws gekomen en er wordt wel degelijk over hen gepraat door onafhankelijke bronnen (kranten, tv). Dat verhoogt wat mij betreft de relevantie van deze club. Thieu1972 (overleg) 7 feb 2019 20:44 (CET)
  • Er wordt over de acties gepraat, maakt dat de club, die nog weinig serieus te nemen valt, dan relevant? Er is niks bekend over een ledenaantal, of zelfs waarom ze Brabant weer in ere willen herstellen. Er is alleen bekend dàt ze de regio in ere willen herstellen. Deze nog geen 6 jaar oude club is nou niet bepaald vergelijkbaar met andere afscheidingsbewegingen. Zelfs die van Friesland (ook pas bestaand sinds deze eeuw) is niet bepaald belangrijk, al schijnt die in Duitsland veel meer van zich te laten horen. Dqfn13 (overleg) 7 feb 2019 21:03 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Volgens mij is deze club al eerder langs gekomen en toen verwijderd. In het (Noord-)Brabantse hebben we overigens nimmer iets van deze club mogen vernemen. Er staat nog een klein foutje in ook, want naast genoemde provincies maakte ook Antwerpen deel uit van het vroegere Hertogdom Brabant, evenals het Land van Valkenburg, een aantal redemptiedorpen, en uiteindelijk zelfs het Hertogdom Limburg. O ja, en een zeker een kwart van Noord-Brabant heeft nooit tot het Hertogdom Brabant behoord, maar tot het Graafschap Holland en andere entiteiten. Klaarblijkelijk kent deze club de Brabantse geschiedenis niet zo goed. Fred (overleg) 7 feb 2019 23:19 (CET)
   • Ik zie vast iets over het hoofd, maar waar refereert 'Pacte des Cygnes' aan Noord-Holland, Fred? Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 8 feb 2019 19:16 (CET)
    • Ha,ha, Noord-Brabant, natuurlijk! Slip of the pen. Heb ik maar even verbeterd. Een deel van de Langstraat en het Land van Heusden en Altena, bijvoorbeeld, zijn nooit een deel van het Hertogdom Brabant geweest. Vriendelijke groet eveneens. Fred (overleg) 8 feb 2019 20:24 (CET)
 • Puur Theater Reuver - weg - uit deze ene zin blijkt geen E-waarde The Banner Overleg 7 feb 2019 20:45 (CET)
 • L**** v******** - 17-jarige sporter - enkele triviale dingetjes zoals het schaken - met elkaar NE of NUWEG - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 7 feb 2019 20:57 (CET)
  • Verwijderd omdat het geen serieus artikel is, op één sport na wordt er geen een serieus beoefend. Provinciaal kampioen -18 is ook nog niet relevant te noemen. Artikel ging dus over een veel sportende tiener zonder relevantie. Dqfn13 (overleg) 7 feb 2019 21:07 (CET)
 • Snelle (rapper) - wiu - Vrijwel geen inhoud. Kattenkruid (overleg) 7 feb 2019 23:17 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Volgens mij voldoet dit artikel nu aan de minimale eisen. Maar het mag inderdaad wel was uitgebreider. Flurp (overleg) 3 mrt 2019 23:12 (CET)