Wikipedia:Te beoordelen pagina's

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 minuten geleden door Thieu1972 in het onderwerp Tivoli-site (Lanklaar)
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBP
Zie WP:TVP
Zie WP:AVW
Zie WP:AFD
Zie WP:WEG
Geen stemming

Dit is geen stempagina

Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen.

U wordt niettemin uitgenodigd om mee te discussiëren en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdragen te ondertekenen door aan het eind ~~~~ toe te voegen.

Overzicht beheerpagina's

Deze pagina is bestemd voor het melden van pagina's die naar uw mening, in de huidige vorm, van Wikipedia verwijderd zouden moeten worden. Dit kunnen pagina's zijn waarvan de inhoud verplaatst is, waar overbodige informatie op staat, waar geen of onjuiste informatie op staat, enzovoorts. Dit hoeft dus niet altijd bezwaar tegen het onderwerp zelf in te houden.

Staat er op deze lijst een pagina die u wilt verbeteren, dan kan dat: Verbeter de pagina en geef dan op deze lijst aan wat u heeft veranderd. De pagina kan dan mogelijk behouden blijven. Wanneer (een deel van) de inhoud van een pagina beter kan worden ingevoegd in een andere bestaande pagina, doe dit dan voordat na twee weken het artikel wordt verwijderd. Een pagina die verwijderd is, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Wilt u over een onderwerp op een later moment een artikel schrijven, maak die pagina dan opnieuw aan. Probeer daarbij dan te voldoen aan de richtlijnen.

Bent u het oneens met de verwijderingsnominatie van een pagina op deze lijst, geef dat dan ook in de lijst aan, met een motivatie.

Een moderator beslist na een periode van twee weken op basis van inhoudelijke argumenten en toetst aan criteria wat er met het artikel gebeuren gaat. Artikelen die na twee weken verbetertijd en beoordelingstijd nog niet behoudenswaardig zijn, worden verwijderd.

Pagina nomineren[bewerken | brontekst bewerken]

Aanbevolen wordt om een net aangemaakt artikel niet binnen één uur na plaatsing te nomineren, omdat degene die het artikel aanmaakte het misschien zelf nog aan het verbeteren is. Als er op een artikel een {{meebezig}}-sjabloon staat is het verstandig om de aanmaker van het artikel eerst de kans te geven het schrijven van het artikel af te ronden.
Als het onderwerp naar uw mening wel geschikt is voor Wikipedia, maar niet in de huidige vorm, overweeg dan of u zelf in staat bent het artikel te verbeteren.

Een nieuwe kandidaat voor beoordeling plaatst u onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag, en vermeld waarom de pagina is genomineerd. Als het om volledige onzin gaat (of uw eigen fout), dan kan het helemaal onderaan, onder de kandidaten voor directe verwijdering. Wanneer u een pagina op deze lijst zet, moet u ook op de genomineerde pagina zelf vermelden dat deze op de nominatie voor beoordeling staat. Dit kunt u doen door bovenaan een van de sjablonen uit de volgende paragraaf te plaatsen. Plaats slechts één sjabloon; een combinatie met een sjabloon als {{wikify}}, {{beginnetje}} of {{nocat}} is in dit stadium overbodig en zal onervaren gebruikers afschrikken. Verder is het attent - en werkt het vaak ook constructief - om de aanmaker van een artikel op diens eigen gebruikers-overlegpagina met eventuele verbetertips persoonlijk te wijzen op de nominatie.

Overweeg ook of plaatsing elders dan op de beoordelingslijst beter is - zoals op Wikipedia:Dit kan beter (voor lemma's die overduidelijk wel encyclopedische waarde hebben) of op de samenvoeglijst. Voor het samenvoegen van twee artikelen plaats je op beide artikelen de sjablonen {{samenvoegen|[[lemma]]}}. Voor het invoegen van een artikel in een ander artikel plaats je op het te verplaatsen artikel het sjabloon {{samenvoegen naar|[[lemma]]}} en op het andere artikel het sjabloon {{samenvoegen van|[[lemma]]}}.

Nominatiesjablonen[bewerken | brontekst bewerken]

Artikelen kunnen worden voorzien van een van onderstaande sjablonen; tevens komen de artikelen dan in de erachter vermelde categorie. Met uitzondering van een nuweg-nominatie, blijven genomineerde artikelen twee weken beschikbaar voor verbetering voordat een moderator een besluit neemt voor behoud of verwijdering. Een artikel met nuweg-nominatie wordt in de regel zo snel mogelijk verwijderd.

  • {{weg}}: een algemene tekst voor de verwijderingsnominatie. (Categorie Wikipedia:Weg). Onderbouw de nominatie duidelijk op de beoordelingslijst en houd er rekening mee dat nieuwe gebruikers niet altijd bekend zijn met wiki-jargon.
  • {{nuweg|<commentaar>}}: voor pagina's die meteen verwijderd kunnen worden. Dit zijn enkel pagina's met onleesbare onzinteksten, zandbakachtige experimenten, maar ook die met beledigende teksten of anderszins aanstootgevend materiaal. Let daarbij op de geschiedenis van de pagina: het kan om een goede pagina gaan die is gevandaliseerd. In dat geval moet de correcte versie worden teruggezet. (Categorie Wikipedia:Nuweg)

Geef bij schending van het auteursrecht zo mogelijk ook een link op.
Artikelen kunnen onder bepaalde voorwaarden ook in aanmerking komen voor directe verwijdering.

Gebruikte afkortingen[bewerken | brontekst bewerken]

(kan ook in kleine letters)

  • AUT: schending van auteursrechten
  • E: encyclopedisch (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn); EW: Encyclopediewaardig
  • NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg)
  • POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt)
  • WB: woordenboekdefinitie
  • WIU: van onvoldoende kwaliteit (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering")
  • ZP: (zelf)promotie

Het toevoegen van een nieuwe dag[bewerken | brontekst bewerken]

Als het goed is, wordt elke dag om 00.00 uur een nieuw sjabloon voor die dag toegevoegd door een botje (Gebruiker:nlwikibots). Als dit niet gebeurd is, moet deze pagina gewijzigd worden: boven het commentaar <!-- HIERVOOR --> moet het correcte sjabloon vanuit de queue (die eronder staat) gekopieerd worden. Let erop dat je de <!-- en --> die om het sjabloon staat wegneemt.

Als er geen pagina's meer in de queue staan, moet een nieuwe pagina worden aangemaakt. Gebruik hiervoor de instructies op Sjabloon:Te beoordelen pagina's nieuwe dag.

Onterecht verwijderd?[bewerken | brontekst bewerken]

Heeft een moderator na twee weken een artikel in uw ogen onterecht verwijderd? Vraag dan eerst de moderator die de lijst afgehandeld heeft om toelichting op diens overlegpagina. De naam van de moderator die het artikel heeft verwijderd vindt u terug in het Verwijderingslogboek. Doe pas na de navraag een eventueel terugplaatsingsverzoek op Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Recente beoordelingssessies[bewerken | brontekst bewerken]

Hier staan de afgehandelde subpagina's van de laatste week gearchiveerd. Deze dienen als archief van beoordelingsnominaties. De moderator die als laatste een dag afhandelt of afmaakt dient deze hier, na de nodige controles, te archiveren.


Toegevoegd 09/03; af te handelen vanaf 23/03[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Gens Fabia[bewerken | brontekst bewerken]

Wiu - Dit is niet om aan te zien: "een van de oudste patricische gentes te Rome, die haar afkomst terugvoerde tot Hercules", "Bovendien is er een legende in dewelke hun naam voorkomt", "zoveel moet worden gezegd" (essaytaal), "een festival vierden, dat de oorsprong vormden van de Lupercalia", "onze twee helden", "het toezicht hadden over de sacra", "de twee collaga's", "waaraan een van de Romeinse stammen haar naam dankt", "De Fabii spelen niet zo belangrijke rol", "Van drie broers die behouden tot de gens wordt gezegd dat", "Het huis behaalden haar grootste luister met de patriottische moed en [ontbrekend lidwoord] tragische lot", "De enige overlevende Fabius was Kaeso Fabius Vibulanus". — En verder is ook het begin een breinkraker: "De naam zou oorspronkelijk Fodii of Fovii zijn geweest, wat zou afgeleid zijn van het feit dat de eerste van die naam de methode om wolven te vangen met behulp van greppels (foveac) zou hebben uitgevonden." ErikvanB (overleg) 9 mrt 2024 01:17 (CET)Reageren

Dat dit artikel al zolang in deze staat op Wikipedia staat (oude versies zijn al net zo slecht)… Helemaal eens met deze nominatie. Voor Voor verwijderen Mondo (overleg) 9 mrt 2024 12:20 (CET)Reageren
Het is me wel eens eerder opgevallen dat artikelen over onderwerpen uit de Klassieke Oudheid nogal onleesbaar zijn. Een kromme vertaling? Een poging tot archaïsch taalgebruik? Thieu1972 (overleg) 9 mrt 2024 12:37 (CET)Reageren
Ik ga uit van dat laatste. :-) Mondo (overleg) 9 mrt 2024 13:16 (CET)Reageren
Oorspronkelijk geschreven door @Gebruiker:Evil berry; nog zin iets aan te passen? Groet, PAvdK (overleg) 10 mrt 2024 17:04 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: tekstueel is het uitermate moeizaam door het onnodig ouderwetse taalgebruik. De bronnen zijn voornamelijk uit de Romeinse tijd zelf, waardoor het artikel niet overkomt als een encyclopedisch verhaal maar meer als eigen onderzoek: zit ik hier de mening van de schrijver te lezen, of een samenvatting van deugdelijk bronmateriaal? De enige secundaire bron is uit 1840: het lijkt me sterk dat er geen nieuwe bronnen zijn die iets over de Gens Fabia hebben geschreven, conform hedendaagse wetenschappelijke methodieken. Artikel verwijderd wegens WIU. Thieu1972 (overleg) 24 mrt 2024 18:27 (CET) Reageren

Abonneren

Zelftherapie[bewerken | brontekst bewerken]

WIU -- Te weinig onderscheid met Zelfhulp in het algemeen, ook: "zelfstandig bevorderen van geestelijke gezondheid of emotioneel welzijn, onder toezicht van een therapeut" - als het onder toezicht van een therapeut is, is het dan nog zelftherapie? M.i verwatert dat de definitie nogal. -- Joostik (overleg) 9 mrt 2024 10:56 (CET)Reageren

Dank voor de nominatie, die terecht wijst op een onduidelijk onderscheid tussen zelftherapie en zelfhulp in het artikel. Ik heb het artikel aangepast om dit onderscheid beter te benadrukken, in de hoop dat het nu aan de verwachtingen voldoet. BeeBringeroverleg 9 mrt 2024 12:22 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: ik heb wel wat twijfels, mede gezien de afwijkende bronnenopmaak die erg lijkt op wat ze op EN-wiki doen: is het een vertaling, zijn deze bronnen wel gelezen, en is het woord 'zelftherapie' dan eigenlijk wel correct in het Nederlands? Even Googlen en je komt vooral uit op de vele doe-het-zelf-therapieën waar internet vol mee staat. Ik zag echter hier en hier toch wel publicaties die ons artikel bevestigen. Daarom artikel toch behouden. Thieu1972 (overleg) 24 mrt 2024 18:27 (CET) Reageren

Abonneren

Damesdispuut[bewerken | brontekst bewerken]

WIU -- Nogal wat boude uitspraken waarvoor op zijn minst een bron nodig is. Geeft de indruk met name over de Amerikaanse situatie te gaan. Joostik (overleg) 9 mrt 2024 11:11 (CET)Reageren

> Damesdisputen bestaan vooral in de Verenigde Staten
Dus ja, het gaat inderdaad met name over de Amerikaanse situatie. Niks mis mee, overigens. Natuurlijk zou het fijn zijn om een breder beeld te schetsen, maar daar is een ander sjabloon voor dan WIU. Tegen Tegen verwijderen Mondo (overleg) 9 mrt 2024 12:22 (CET)Reageren
Nou, erg geweldig kan ik het nog niet vinden hoor:
  • Damesdisputen zetten zich in voor de eenheid van vrouwen en strijden voor gelijkheid. De bron zegt dat echter niet.
  • Momenteel staat het artikel nog vol bronvragen.
  • Damesdisputen bestaan vooral in de Verenigde Staten onder de naam 'sorority'. Als je de zin leest als 'vooral in de VS heten ze sorority', dan klopt het wel, maar ik vermoed dat de zin wil uitleggen dat damesdisputen vooral in de VS bestaan. Welk bewijs is daar dan voor? Even Googlen en je struikelt over de Nederlandse damesdisputen. In 1916 was er al sprake van zo'n dispuut.
Kortom: een erg eenzijdig en ook misleidend artikel. Thieu1972 (overleg) 9 mrt 2024 12:45 (CET)Reageren
Daarom zei ik ook dat een breder beeld gewenst is. Maar ik zie onvoldoende aanknopingspunten om een TBP-nominatie te rechtvaardigen.
  • Er zijn andere sjablonen, zoals Wereldwijd op de overlegpagina en wikify op het artikel;
Genoemde sjablonen worden vaak genegeerd en kunnen soms jaren boven een pagina staan. Joostik (overleg) 10 mrt 2024 19:39 (CET)Reageren
  • Een berichtje naar de aanmaakster had ook gekund, zodat ze zelf het artikel had kunnen verbeteren - ze is zo te zien nog wel redelijk nieuw, maar geen eendagsvlieg;
  • En als het werkelijk zo eenvoudig was om meer informatie te vinden over Nederlandse damesdisputen, dan had Joostik ook zelf wat kunnen toevoegen daarover.
Dat had ik misschien kunnen doen, maar het is niet mijn taak om ieder willekeurig artikel "dan maar zelf op te knappen". Overigens heb ik niet gezegd dat het onderwerp NE is, maar dat deze tekst ondermaats is. Overigens is dit een lijst van Te beoordelen pagina's, niet een van Te verwijderen pagina's. Joostik (overleg) 10 mrt 2024 19:39 (CET)Reageren
Nee, maar als je een artikel nomineert op TBP, dan is het wel de bedoeling dat de pagina verwijderd gaat worden. Oftewel: de twee namen zijn synoniem. Mondo (overleg) 10 mrt 2024 20:01 (CET)Reageren
En op EN:WP staan ook wel wat bronnen voor de Amerikaanse disputen. Mondo (overleg) 9 mrt 2024 13:08 (CET)Reageren
Zijn disputen een "hulpmiddel"? En "plebs" komt behoorlijk pejoratief (minachtend) over, of is dit woord bewust gekozen, dan wel wordt dit woord door de dames zelf gebruikt, omdat er een klassiek tintje aan kleeft? Zoals het er nu staat, lijkt het in ieder geval of de auteur van dit artikel de lagere klasse maar "plebs" vindt. ErikvanB (overleg) 9 mrt 2024 13:42 (CET)Reageren
Als je opschrijft 'Het is de vrouwelijke tegenhanger van een fraterniteit', dan heb je toch duidelijk niet opgelet... Thieu1972 (overleg) 9 mrt 2024 16:18 (CET)Reageren
Eigenlijk kan het net zo goed een RD worden naar Dispuut. Daar wordt het al uitgelegd. Je kunt je ook afvragen of 'sorority' eigenlijk wel het Engelstalige equivalent is. Thieu1972 (overleg) 9 mrt 2024 16:22 (CET)Reageren
In de VS vinden ze van wel en omdat dit artikel vooral over de VS gaat, lijkt het me logisch om dat te handhaven. Mondo (overleg) 9 mrt 2024 16:36 (CET)Reageren
Vinden ze in de VS dat sorority en dispuut hetzelfde zijn? Thieu1972 (overleg) 9 mrt 2024 16:50 (CET)Reageren
Ja, want er zijn ook sororities in de VS die soroptimist gebruiken, wat zo te zien hetzelfde betekent als damesdispuut. Mondo (overleg) 9 mrt 2024 17:04 (CET)Reageren
Voor zover ik het heb begrepen, is een damesdispuut gewoon een (onderdeel van een) studentenvereniging in Nederland, specifiek voor vrouwelijke studenten. Niks campus, niks Griekse levensstijl, ook geen rare Griekse letters als naam: gewoon een studentenclub. Dat is dus niet hetzelfde als de Amerikaanse versie, met zijn vaak erg elitaire, haast sektarische inslag.
Met die lach op hun gezicht
en de angst in hun hart
wachtern zij met smart
een kinderkamp wird veteld
een gaskamer waargenomen
hun leven afgenomen.
Ter herinnering aan die 1269 kinderen
getransporteed uit kamp Vught, Nederland
Opdat zie niet worden vergeten.

Soroptimistischclub Vught Luminieus,
Nederland
En soroptimisten zijn juist een idealistische groep die vrouwenrechten nastreven. Past bij geen van beide clubs.
Kortom: dit alles heeft m.i. niks met een doorsnee Nederlands damesdispuut te maken. Thieu1972 (overleg) 9 mrt 2024 18:00 (CET)Reageren
En wat het gemiddelde damesdispuut te maken heeft met soroptimisten, is mij ook een raadsel. Ik vrees dat de aanmaker een aantal zaken op een hoop heeft gegooid, en wellicht hier wat inspiratie heeft opgedaan. Het resultaat is een warrig verhaal met hele en halve onwaarheden, en veel onduidelijkheid. Daarom Voor Voor verwijderen. Thieu1972 (overleg) 9 mrt 2024 16:27 (CET)Reageren
Tegen Tegen verwijderen Lotje (overleg) 10 mrt 2024 07:18 (CET)Reageren
Heb je het artikel überhaupt wel gelezen? Thieu1972 (overleg) 10 mrt 2024 09:55 (CET)Reageren
@Thieu1972: jawel Glimlach Lotje (overleg) 10 mrt 2024 10:27 (CET)Reageren
Dus je vindt dat een gezelligheidsclub voor vrouwelijke studenten hetzelfde is als een idealistische vrouwenorganisatie die een herinneringsmonument aan WO2 heeft opgericht? En die sororities zijn volgens jou en Mondo ook volledig synoniem aan soroptimisten (let op: in die artikelen wordt geen enkele link gelegd tussen beide), dus een Nederlands damesdispuut = soroptimisten = een Amerikaanse sorority? En wat dan met de beweringen dat damesdisputen volgens ons artikel eigenlijk 'vooral in de Verenigde Staten' voorkomen (=niet waar, Google maar eens), en zouden 'strijden voor gelijkheid' (nope, niet volgens de verstrekte referentie)? Soms heb ik het idee dat mensen hier een compleet ander artikel en bronnen lezen dan ik...
Maar goed, laten we het eens omdraaien: komen jullie eens met bronnen die aantonen dat het huidige artikel helemaal klopt en de lezer niet op het verkeerde been zet. Thieu1972 (overleg) 10 mrt 2024 10:48 (CET)Reageren
@Thieu1972: zou het eerste vrouwendispuut van Leeuwarden (15 november 1988) Party 'a Saurus of misschien informatie hier soelaas bieden? Cheers. Lotje (overleg) 10 mrt 2024 15:23 (CET)Reageren
Dat zij slechts voorbeelden van disputen, en daar kun je helaas geen algemeenheden uit destilleren. Wel tonen ze aan dat het huidige lemma de plank mis slaat met zijn focus op de VS. Overigens voegde je een bron toe over een corpshuis in Tilburg bij de bewering dat men op de campus woont, maar 1) er was in 1960 volgens mij nog nergens in Nederland een campus en 2) het corpshuis stond niet op een campus en 3) het is een los verhaaltje waaraan je niks algemeens kunt ontlenen. Thieu1972 (overleg) 10 mrt 2024 16:41 (CET)Reageren
@Thieu1972: gelijk heb je. er kan inderdaad nog heel wat aangepast worden, zodat het niet langer de plank misslaat, zoals je het stelt. Daarom geef ik er de voorkeur aan dat de auteur er iets mee aanvangt. We hebben ook een Katholiek Vrouwendispuut, en dat is ook niet zo heel erg lang. Cheers. Lotje (overleg) 10 mrt 2024 16:50 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: In de huidige vorm voldoet het artikel simpelweg niet. De auteur heeft met de laatste bewerking een aantal stellingen wat afgezwakt, maar daardoor is de afbakening en definitie niet duidelijker geworden. Daarmee doet het artikel niet wat het primair zou moeten doen; betrouwbare en heldere informatie verschaffen. Verwijderd. StuivertjeWisselen (overleg) 31 mrt 2024 22:55 (CEST)Reageren

Abonneren

Denise Tolkowsky[bewerken | brontekst bewerken]

AUT – Grotendeels overgenomen van [1]. Er zijn wat woorden omgedraaid, maar zin voor zin precies dezelfde informatie. – GewoonZomaar (overleg) 9 mrt 2024 20:07 (CET)Reageren

Maar liefst 53%. Hier mag je volgende keer een nuweg op zetten. Mondo (overleg) 10 mrt 2024 16:53 (CET)Reageren
Door parafrasering is dat percentage intussen gezakt, factuele informatie blijft uiteraard altijd hetzelfde, hoe je het ook verwoordt. Verwijderen is niet nodig. JJoosen (overleg) 11 mrt 2024 11:03 (CET)Reageren
Maar parafraseren mag niet, want de eerste versie van een artikel mag al geen auteursrechtenschending bevatten. Mondo (overleg) 11 mrt 2024 12:13 (CET)Reageren
Tegen Tegen verwijderen Ik kan de oorspronkelijke nominatie voor verwijdering door @GewoonZomaarhelemaal volgen, maar de oorzaak voor de verwijdering lijkt me intussen wel voldoende aangepakt. Een beoordelingspagina dient m.i. enerzijds om transparant het debat te voeren over de pro's en contra's om een artikel te behouden dan wel te verwijderen en anderzijds om gebruikers de kans te geven om het artikel te verbeteren. Dat laatste is hier gebeurd, dus ik begrijp niet goed waarom @Mondo een probleem in een eerdere versie van een artikel aangrijpt om de huidige te bekritiseren. Hanteren we overigens een andere definitie van parafraseren? Voor mij betekent dat je de inhoud uit de gebruikte bronnen in eigen bewoordingen in een artikel verwerkt. Dat lijkt me toch niet tegenstrijdig met principes die op Wikipedia gehanteerd worden? Beireke1 (overleg) 11 mrt 2024 14:19 (CET)Reageren
Ik zie nu dat het probleem hem pas in de tweede versie zat en niet in de eerste: https://copyvios.toolforge.org/?lang=nl&project=wikipedia&title=Denise+Tolkowsky&oldid=67166294&action=search&use_engine=1&use_links=1&turnitin=1 Ik werd op het verkeerde been gezet, omdat GewoonZomaar in diens nominatie deed overkomen alsof het vanaf het begin al zo was.

In dat geval is het een kwestie van de paar versies met de schending verbergen.

Dat gezegd hebbende, @Beireke1: als de eerste versie van een artikel auteursrechtenschending bevat, dan is dat voldoende grond voor een nuweg, ook als het herschreven wordt. Dan kun je wel boos zijn op mij, maar ik heb die richtlijn niet gemaakt. Sterker nog: ik heb me daar vorig jaar juist nog tegen verzet, alleen veranderde dat niks. Het is helaas wat het is. Mondo (overleg) 11 mrt 2024 14:24 (CET)Reageren
Geen probleem, @Mondo, en ik ben ook niet boos op jou persoonlijk. Ik hou van een heldere discussie die ook bij alle artikels zo gestroomlijnd mogelijk volgens heldere gedeelde principes verloopt. Anders wordt het heel moeilijk om mensen die voor het eerst schrijven op Wikipedia bij te sturen na een onzorgvuldigheid/beginnersfoutje en hun enthousiasme te behouden. Ik ben me ervan bewust van de impact van de 'nuweg' en begrijp die ergens ook. Je voorstel om de versies met auteursrechtenschending te verbergen lijkt me een prima oplossing. Beireke1 (overleg) 11 mrt 2024 15:31 (CET)Reageren
Ik vind het nog steeds veel te veel op de oorspronkelijke bron lijken. Een paar woorden zijn door synoniemen vervangen, dat is niet de informatie in je eigen woorden weergeven. @Mondo: ik ben niet gediend van je insinuatie dat ik de boel besodemieterd zou hebben. Ik heb gewoon naar het artikel in de huidige staat gekeken. Ik heb niets gezegd over wanneer de copyvio begon. En ik ben ook niet gediend van het belerende toontje dat ik er volgende keer een nuweg op had mogen zetten. Moderatoren zijn mans genoeg om dit zelf te beslissen; mijn beslissing was dat dit onvoldoende voldeed aan de nuweg criteria omdat er wel degelijk wat herschrijving plaats had gevonden. Maar goed, dat is nu de tweede keer dat ik als nominator kritiek krijg; bekijk het maar met de beoordelingsnominaties; ik doe daar niet meer aan mee. GewoonZomaar (overleg) 11 mrt 2024 17:34 (CET)Reageren
Wat jammer dat je zo reageert. Mijn tip om er volgende keer een nuweg op te zetten was niets meer dan dat: een tip. Als het minder fraai bedoeld was, had ik het wel anders verwoord, bijvoorbeeld “waarom heb je hier niet gewoon een nuweg op gezet?” of “wat een slechte nominatie; hier had een nuweg op gemoeten” of iets dergelijks. Maar goed, ik zal er volgende keer een smiley achter zetten, dan weet je dat het goedbedoeld is. 🙂

En insinueren dat je de boel besodemietert heb ik al helemaal niet gedaan. Ik zei alleen dat je nominatie op mij overkwam alsof het al vanaf het begin zo was. Je opende meteen met het feit dat het artikel grotendeels overgenomen zou zijn. Je had dan beter kunnen zeggen “de huidige versie is grotendeels overgenomen” of “in de eerste versie was dat nog niet zo”. En eigenlijk is dat niet eens een TBP-reden, want daarvoor bestaat WP:VV, maar goed. Mondo (overleg) 11 mrt 2024 17:46 (CET)Reageren
Ik ben blij dat @Beireke1 zich in ieder geval kan vinden in de door mij aangedragen oplossing. 🙂 Ik zal eens kijken wat ik met het artikel kan doen en me op WP:VV melden om de auteursrechtschendende versies te laten verbergen. Mondo (overleg) 11 mrt 2024 17:54 (CET)Reageren
Dit is het laatste wat ik erover zeg: "GewoonZomaar deed het voorkomen alsof" is heel wat anders dan dat "de nominatie op jou overkwam". Waarom bemoei je je met zaken waar je helemaal niets mee te maken hebt? Je bent niet de schrijver van het artikel, je bent niet een moderator, en je hebt het probleem niet opgelost, omdat in de huidige versie nog steeds veel copyvio zit. Ik ben voorlopig weg hier. Bah, wat een nare sfeer heeft deze site toch. GewoonZomaar (overleg) 11 mrt 2024 18:18 (CET)Reageren
Iets in eigen woorden vertellen is prima, maar om de tekst zo letterlijk te volgen, inclusief bijzondere zinswendingen, is vragen om moeilijkheden:
Artikel: Denise werd geboren met muzikale genen.
Bron: Het artistieke zat haar in de genen.
Nergens voor nodig om de (niet erg zakelijke) opmerking over genen over te nemen. En aangezien de zinnen ervoor en erna ook exact dezelfde info geven, komt het geheel over als een verkapte copy-paste. Als je daadwerkelijk alles in eigen bewoordingen had beschreven, dan krijg je niet zo'n zelfde soort tekst. Thieu1972 (overleg) 11 mrt 2024 18:53 (CET)Reageren
Dit is ook het laatste wat ik erover zeg. Ik begon mijn zin in het oorspronkelijke bericht met “ik”, dus het ging wel degelijk om hoe het op mij overkwam.

En bemoeien vind ik een zwaar aangezette term. TBP is niet beperkt tot moderators en aanmakers van artikelen.

Bovendien vind ik “je hebt het probleem niet opgelost” ook een vervelende aantijging, want ik schreef juist hierboven dat ik ging kijken wat ik met het artikel kon doen en de verkeerde versies ging laten verbergen op WP:VV. Inmiddels ben ik er ook mee bezig. Maar zo'n aantijging motiveert me niet. Mondo (overleg) 11 mrt 2024 19:12 (CET)Reageren
Ondanks de aantijging heb ik het herschrijven toch maar afgemaakt. Auteursrechtenschending zit nu op 18%, maar het gaat daarbij vooral nog om zinnen die niet erg uniek zijn en niet heel erg anders verwoord kunnen woorden, en enkele termen, zoals namen van prijzen, die overeenkomen. De grootste schending is er nu wel uit.
@DeboraPly, ik hoop dat jij als aanmaakster je ook kunt vinden in wat er nu staat? 🙂 Mondo (overleg) 11 mrt 2024 20:04 (CET)Reageren
Prima voor mij! 213.119.19.177 11 mrt 2024 20:17 (CET)Reageren
Je herkent de oorspronkelijk tekst natuurlijk nog steeds. Thieu1972 (overleg) 11 mrt 2024 20:46 (CET)Reageren
Dat kan, maar er is ook niet 100% aan te ontkomen. Er zijn zinnen en termen die je moeilijk anders kunt verwoorden. Ik heb ook delen van de tekst geschrapt. Mondo (overleg) 11 mrt 2024 21:21 (CET)Reageren
De hele opbouw is volgens mij nog gewoon hetzelfde. Bij de eerste zinnen van de biografie herken ik al meteen de bron. Oftewel: gooi gewoon de hele tekst weg, ga de bron goed lezen, en vertel dan in écht eigen bewoordingen iets over Tolkowsky. Dit gerommel met woordjes weg en woordjes erbij schiet toch niet op? Ja, je houdt Earwig voor de gek..... Thieu1972 (overleg) 11 mrt 2024 21:27 (CET)Reageren
Ik begrijp nog steeds niet waar je het over hebt. Ik heb letterlijk hele zinnen geschrapt, dus hoe kom je erbij dat het alleen om woordjes zou gaan?

En sommige van de zinnen die er staan zou ik precies of bijna precies hetzelfde schrijven als ik basis van de bron opnieuw zou moeten beginnen. En de opbouw ook (ik doe opbouw sowieso altijd op deze manier). Je ontkomt er gewoon niet aan dat er overlap is bij bepaalde generieke bewoording en zinnen.

De hele tekst weggooien lijkt me hier niet aan de orde en zou ook zonde zijn van het werk, ook dat van de aanmaakster (ze heeft ook eigen toevoegingen gedaan). Dat is niet erg constructief. Mondo (overleg) 11 mrt 2024 21:50 (CET)Reageren
Alleen al die eerste zinnen, waar je het over hebt: hoe wil je dat dan anders verwoorden? Ze is geboren in Brighton omdat haar familie moest vluchten voor de oorlog. Dat is een belangrijk feit om te noemen en anders dan misschien nog een paar woordjes herschikken kun je dat niet veranderen. En weglaten ook niet, want dan schrap je belangrijke informatie. En dat haar ouders muzikaal waren is een normaal iets en vind je in veel artikelen over muzikanten/artiesten terug. Dus ook dát kun je niet zomaar weglaten. Vervolgens komt er een stuk over waar ze haar diploma's en dergelijke haalde. Wil je dat dan ook weghalen? Lijkt me toch belangrijk om te weten wat haar achtergrond is; dat is nu júist waar een encyclopedie voor bedoeld is. En het is een opsomming van feiten, dus heel anders kun je dat ook niet verwoorden.

Conclusie, nogmaals: je ontkomt niet aan wat overlap. Mondo (overleg) 11 mrt 2024 22:20 (CET)Reageren
Het is m.i. niet slechts 'wat overlap' die door de aard van de info bijna niet anders geformuleerd kan worden. De bron is hier gewoon vrij letterlijk gevolgd, en het patroon van de brontekst is grotendeels makkelijk te volgen. Earwig herkent dat niet meer, maar het blijft m.i. een afgeleid werk.
Het bewijs dat je echt wel deze biografie op een andere wijze kunt schrijven, is deze bron. En waarschijnlijk biedt het boek van Simmons ook inspiratie - ware het niet dat dat boek ongetwijfeld niet is geraadpleegd maar gewoon overgeplakt vanuit het Engelstalige lemma (NB: ook daar kunnen ze het allemaal anders verwoorden....)
Maar goed, het is wel weer mooi geweest, ik bemoei me maar niet meer met dit soort energielekken. Thieu1972 (overleg) 11 mrt 2024 22:50 (CET)Reageren
Die externe bron die je linkt is anders, maar de tekst is ook verre van encyclopedisch. Het is leuk dat je aanhaalt dat het ook anders kan, maar besef je wel dat het hier om een encyclopedie gaat. Als het artikel op de manier van je bron zou zijn geschreven, dan zou het artikel bij voorbaat al verwijderd worden, want niet neutraal genoeg. Mondo (overleg) 11 mrt 2024 22:54 (CET)Reageren
En op EN:WP komt de beknopte tekst die er staat overeen met die op NL:WP. En dat boek waar je aan refereert: dat kan in NL en BE op slechts vier plekken worden geraadpleegd: https://search.worldcat.org/nl/title/whos-who-in-music-and-musicians-international-directory/oclc/733096859 De aanmaakster heeft dit artikel geschreven in het kader van een schrijfmiddag in Antwerpen en laat het boek nu net in Antwerpen liggen. Dus even terughoudend zijn met je insinuatie, Thieu. Mondo (overleg) 11 mrt 2024 23:44 (CET)Reageren
Tuurlijk joh. Dat boek lag uiteraard in Antwerpen, op tafel. En alle overeenkomsten in de teksten zijn puur toeval en volkomen onvermijdelijk (domme ik!), en mijn voorbeelden dat een tekst wél anders kan worden geformuleerd zijn uiteraard volkomen onzinnig, én ik besef me niet dat het hier allemaal om een encyclopedie gaat. Fijn dat je me er even op wijst. Thieu1972 (overleg) 12 mrt 2024 22:40 (CET)Reageren
Ja, dat boek ligt in Antwerpen dus het kan mogelijk gebruikt zijn. We hebben het over het raadplegen van. Ook als je copy-paste kun je nog wel de bronnen hebben ingezien. Ik neem ook geregeld bronnen over als ik een artikel vertaal, maar raadpleeg ze ook. En als het boeken betreft, kijk ik of ik ze ergens kan vinden of toevallig zelf al heb.

En je snapt hopelijk ook wel dat die site waar je naar verwees vol met promo staat, dus anders geformuleerd of niet: het is gewoon geen goede tekst voor een encyclopedie. Mondo (overleg) 12 mrt 2024 22:43 (CET)Reageren
Mijn hemel, lees je eigenlijk ooit wel de reacties waar je op reageert.... Thieu1972 (overleg) 12 mrt 2024 22:50 (CET)Reageren
Blijkbaar niet, maar blijkbaar lees je ook je eigen reacties niet, want je zou stoppen met reageren op dit “energielek”… Mondo (overleg) 12 mrt 2024 23:02 (CET)Reageren


Toegevoegd 14/03; af te handelen vanaf 28/03[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

WEG Een encyclopedie is niet een verzameling essays zoals dit lemma. Bovendien staat dit essay bol van meningen (POV) in plaats van feitelijkheden. Fred (overleg) 14 mrt 2024 09:59 (CET)Reageren

Voor Voor verwijderen. Waarschijnlijk AI generated. De bewerkingsgeschiedenis van dit (school)-IP spreekt ook niet in het voordeel van dit artikel. MLTRock (overleg) 14 mrt 2024 11:29 (CET)Reageren
Kan nu weg. Scholier blijft ai-tekstdumps plaatsen... Hoyanova (overleg) 14 mrt 2024 11:30 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Direct verwijderd door collega MatthijsWiki. StuivertjeWisselen (overleg) 14 mrt 2024 12:41 (CET)Reageren

Abonneren

Mout Aards[bewerken | brontekst bewerken]

Hoax?ChatGPT? Niks te vinden over deze non. De woorden "mout" en "aards" komen vaak voor op webpagina's waar bieren worden beschreven. Soms zelfs direct na elkaar zoals in "Hoppig, gebrande mout. Aards,..." Ik hou dus rekening met de mogelijkheid dat dit artikel afkomstig is van een AI. MLTRock (overleg) 14 mrt 2024 10:26 (CET)Reageren

De foto die net werd ingevoegd en zogezegd de geboorteplaats van Mout Aards is, is volgens isitai.com 94% zeker AI generated. MLTRock (overleg) 14 mrt 2024 10:31 (CET)Reageren
Hoax, mag imo nuweg. Sjoerd de Bruin (overleg) 14 mrt 2024 10:32 (CET)Reageren
Moeten wij medewerking verlenen aan aprilgrappen? Sijtze Reurich (overleg) 14 mrt 2024 13:25 (CET)Reageren
Was verwijderd, weer herplaatst, weer verwijderd. Ik heb een beveiliging voor heraanmaak geplaatst. StuivertjeWisselen (overleg) 14 mrt 2024 13:39 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Direct verwijderd, want het is voldoende aannemelijk dat dit inderdaad een hoax is. Zou het trouwens toeval zijn dat er in Berkel-Enschot een café Mout en een eetbar Aards bestaan, met ook nog dezelfde eigenaar? StuivertjeWisselen (overleg) 14 mrt 2024 10:47 (CET)Reageren

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Telefoonhoesje[bewerken | brontekst bewerken]

De tekst is een verzameling algemeenheden, waarschijnlijk opgeschreven vanuit eigen ervaring. De vermelding van prijzen is volkomen willekeurig en ook erg tijdsgebonden (en er zijn hoesjes van een paar euro, dus het klopt ook al niet eens). Wanneer kwamen hoesjes trouwens op de markt? Sowieso hebben we het alleen over mobiele telefoons, want vaste telefoons hadden geen hoesje, maar m.i. zou dat wel even vermeld mogen worden. Kortom: dit is nog lang geen encyclopedisch artikel. – Thieu1972 (overleg) 14 mrt 2024 10:33 (CET)Reageren

Er kan wel wat van te maken zijn, maar dan eerst flink poetsen. Verdel (overleg) 14 mrt 2024 13:44 (CET)Reageren
Gepoetst! Glimlach Verdel (overleg) 14 mrt 2024 14:01 (CET)Reageren
Ik heb het net nog even aangepakt. Alles wat er nu staat is verifieerbaar via bv sites die dergelijke dingen verkopen, maar gezien de commerciële aard van dergelijke sites heb ik er geen als bron vermeld. Ik heb 1 specifiek hoesje bij naam vermeld, nl eentje van Samsung uit 2013, omdat dit, volgens mijn opzoekwerk, het eerste was dat niet op of rond een telefoon wordt bevestigd, maar wel een deel van de oorspronkelijke behuizing vervangt. MLTRock (overleg) 26 mrt 2024 14:23 (CET)Reageren
Je bent deze vergeten te beschrijven :-) Thieu1972 (overleg) 26 mrt 2024 14:31 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Behouden. Inmiddels helemaal herschreven en nu voldoende om te behouden. MatthijsWiki (overleg) 18 apr 2024 09:12 (CEST)Reageren

Abonneren

Robin Frings[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Bronloze biografie over een acteur. Schuurt stevig met WP:BLP, inhoudelijk worden er claims gemaakt die wel echt een bron vereisen. Ook niet volledig neutraal (bijv. "Gezien deze missie was zijn rol als jurylid bij KRO-NCRV's Hands Up op zijn lijf geschreven"). Mogelijk wel relevant, maar hier moet werk in. – StuivertjeWisselen (overleg) 14 mrt 2024 10:38 (CET)Reageren

Ik heb bronnen toegevoegd en wat kleine aanpassingen gedaan. GBB57 (overleg) 15 mrt 2024 22:02 (CET)Reageren
Tegen Tegen verwijderen - Ook ik heb diverse bronnen toegevoegd die zijn relevantie aan tonen. Groet RuedNL2 (overleg) 1 apr 2024 16:01 (CEST)Reageren
Ik heb de nominatie doorgestreept. StuivertjeWisselen (overleg) 4 apr 2024 20:25 (CEST)Reageren
Abonneren

Louis Clement[bewerken | brontekst bewerken]

– Onterechte redirect. De pagina waar ze naar leidt, bevat niet eens informatie over ene (of meerdere) Louis Clements. Beter rode link. DimiTalen 14 mrt 2024 11:30 (CET)Reageren

Louis Clément? Thieu1972 (overleg) 14 mrt 2024 11:44 (CET)Reageren
In deze versie wordt Louis nog wel genoemd. En het lijkt me wenselijk dat beide artikelen naar elkaar verwijzen. –bdijkstra (overleg) 14 mrt 2024 13:42 (CET)Reageren
De Franse Wiki heeft twee artikelen over andere Louis Cléments, een militair en een emailleur. Weliswaar zijn er voor geen van beide andere taalversies, maar van Louis Clément zou men eventueel een doorverwijspagina kunnen maken. Afgezien daarvan zou Louis Clement gewoon een redirect naar Louis Clément kunnen worden. Joostik (overleg) 15 mrt 2024 12:13 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Doorverwijzing naar Louis Clément van gemaakt. StuivertjeWisselen (overleg) 30 mrt 2024 15:27 (CET)Reageren

Abonneren

Leidsche Rijn College[bewerken | brontekst bewerken]

NE Een school waaromtrent geen geschiedenis wordt meegedeeld maar die wel eens een nieuwsfeit heeft veroorzaakt door een inlevermachine voor statiegeld te plaatsen. Ook zou het gebouw volledig energieneutraal zijn. Maar of dat alles nu E-waardig is, waag ik te betwijfelen. Fred (overleg) 14 mrt 2024 12:32 (CET)Reageren

Het artikel heeft wel meer bronnen dan een gemiddeld kapelleke op een gemiddeld kruispunt in Limburg. Kuddekop (overleg) 14 mrt 2024 14:39 (CET)Reageren
Het gaat niet enkel om het aantal bronnen, maar ook om de E-waarde. Wat een gemiddeld kapelleke hiermee van doen heeft is me niet duidelijk, mede omdat elk artikel op zichzelf wordt beoordeeld. Fred (overleg) 14 mrt 2024 17:16 (CET)Reageren
Inmiddels is de inlevermachine bijzaak in het artikel, en heeft iemand geschiedenis toegevoegd. Een school met 1700 leerlingen die daarnaast ook topsporters faciliteert lijkt mij wel E-waardig (eerbiedwaardig?). Kuddekop (overleg) 15 mrt 2024 09:27 (CET)Reageren
Ik heb geschiedenis en andere zaken aangevuld. Kan nominatie aub worden doorgestreept? Cccar (overleg) 16 mrt 2024 11:29 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: de school lijkt me inderdaad niet irrelevant voor wikipedia. Artikel behouden. Thieu1972 (overleg) 28 mrt 2024 18:47 (CET) Reageren

Abonneren

Gerard van den Bergh (ondernemer)[bewerken | brontekst bewerken]

Heeft het het nieuws gehaald vanwege 1 affaire, verder is het artikel sowieso wiu met allerlei externe links in de lopende tekst – Mbch331 (overleg) 14 mrt 2024 15:13 (CET)Reageren

En allesbehalve neutraal en zakelijk. Thieu1972 (overleg) 14 mrt 2024 15:25 (CET)Reageren
Ik heb inderdaad ook het idee dat deze persoon NE is, maar dat vermoedelijk de affaire wel E is. Het artikel zou dan (opnieuw) hernoemd moeten worden, bv. naar Corruptie op het hoogste niveau, waarna de affaire rondom dit boek centraal wordt gesteld in het artikel, en niet de ditjes&datjes rond de schrijver van dat boek. Erik Wannee (overleg) 14 mrt 2024 15:27 (CET)Reageren
Misschien dat @Ymnes er iets mee kan? Thieu1972 (overleg) 14 mrt 2024 15:30 (CET)Reageren
@Thieu1972: Nee, dat gaat mij niet lukken. Er is een neutrale serie van De Ware Tijd van Ivan Cairo in tien delen die naar mijn indruk van hoog journalistiek niveau is. Maar getuige Don't shoot the messenger moet Cairo het ook al ontgelden in Van den Berghs boek. Voor je het weet heeft Wikipedia er een artikel bij met Israël/Palestina-taferelen (oftewel veel geruzie over de inhoud).
De titel van dat boek bekt trouwens wel lekker, maar in de media lees je nergens wat die corruptie met Santokhi te maken heeft, zie ook hier (Cairo) en hier (Quote) en in heel veel andere media. Blijkbaar was Santokhi op de cover nodig om de verkopen van het boek op te stuwen. Lees ook maar eens Quote vanaf "Even bellen".
Mij lijkt trouwens dat het huidige Wikipedia-artikel wel eens uit de nabije kring van Van den Bergh kan komen, misschien is hij de schrijver zelfs zelf. En dan zou ook dit Wikipedia-artikel wel eens bedoeld kunnen zijn om exposure te krijgen.
Een belangrijke peiler onder Wikipedia is NPOV. Ik begin er daarom niet aan. Ymnes (overleg) 14 mrt 2024 16:56 (CET)Reageren
Sowieso zijn zinnen als 'op dit moment is de politie bezig de kopers van het boek op te sporen' niet erg handig in een encyclopedie: wat is 'op dit moment'?
Verder leest het hele artikel als een spannend verhaal vol intriges en complotten, maar lijkt het vooral een uit de hand gelopen conflict over de coverfoto en het suggereren van corruptie zonder een concreet bewijs te leveren? Hoe dan ook zou een eventueel artikel veel neutraler en met veel meer balans moeten dan de huidige eenzijdige aanklacht. Thieu1972 (overleg) 14 mrt 2024 17:18 (CET)Reageren
als het boek wordt gelezen dan kun je niet meer spreken over "het suggereren van corruptie zonder concreet bewijs", De Rechtbank Rotterdam spreekt ook over een boek met duidelijke beweringen en dat de feiten als zodanig kloppen, wat betreft de 10delige neutrale serie van de Ware Tijd, het volgende, Is het wel een neutraal stukje Journalistiek, heeft de journalist niet door publicatie de grenzen van journalistieke ethiek overschreden, met als doel om vd Bergh in ernstige diskrediet te brengen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.240.20.168 (overleg · bijdragen)
Persoonspromotie en boekpromotie in opdracht voor klant van een marketingbureau. Hoyanova (overleg) 14 mrt 2024 15:42 (CET)Reageren
Ja ik zie het nu ook, Web Wings. Vorige week trokken ze ook al samen op.[2] Wat ik al vermoedde. Dit artikel is speciaal geschreven als exposure voor het onderwerp. Onacceptabel voor Wikipedia. Ymnes (overleg) 14 mrt 2024 17:31 (CET)Reageren
Goed gevonden! Die website is een marketingvehikel voor klanten van ze vermomd als "nieuwssite". Zie onderaan rechts. Hoyanova (overleg) 14 mrt 2024 17:37 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: dit artikel is dermate WIU (rommelige tekst, externe linkjes, slordige opmaak) dat alleen daarom al het artikel niet behouden kan blijven. Daarnaast kun je vraagtekens zetten bij het mogelijk promotionele aspect en bij de gebrekkige neutraliteit en balans. Hoe dan ook in de huidige vorm niet geschikt voor behoud. Thieu1972 (overleg) 28 mrt 2024 22:59 (CET) Reageren

Abonneren

Marie Jo lingerie[bewerken | brontekst bewerken]

Reclame. Vanwege de gebruikersnaam van de (nieuwe) gebruiker die het aangemaakt heeft, vermoed ik zelfpromotie. Artikel is in (mogelijk andere vorm) gister genuwegd. CaAl (overleg) 14 mrt 2024 16:28 (CET)Reageren

Gisteren was het expliciete reclame onder een iets andere titel via deze account die gezien de naam al gewezen was op de gebruiksvoorwaarden maar daar vandaag niet aan voldeed en dit korte produktpromolemma plaatste... Hoyanova (overleg) 14 mrt 2024 17:39 (CET)Reageren
Digital-VDV is zeer waarschijnlijk een account van marketingburo VDV Digital. Erik Wannee (overleg) 14 mrt 2024 18:57 (CET)Reageren
Rare ongefundeerde beweringen, zoals: Marie Jo is internationaal representatief in diverse verkoopkanalen. Wat een departement store zou kunnen zijn? Geen idee wat dat -ogenschijnlijk in het Nenglish gestelde- woord zou kunnen betekenen! Zal wel marketingjargon zijn. Een department store schijnt in elk geval (woordenboek!) een warenhuis te zijn. Waarom zégt aanmaker dat dan niet? Verder veel wezelzinnen: diverse, verschillende. Wat mij betreft: nuweg met dit marketingvehikel. Fred (overleg) 14 mrt 2024 19:41 (CET)Reageren
Dan hebben ze daar bij VDV Digital wéér een nieuwe account aangemaakt. Kan natuurlijk ook zijn dat het een account van Van de Velde (bedrijf), het bedrijf achter het lingeriemerk, is. MLTRock (overleg) 15 mrt 2024 14:18 (CET)Reageren
Lijkt me voldoende als 'Marie Jo' een redirect is naar Van de Velde (bedrijf). Groetjes, – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door DimiTalen (overleg · bijdragen) 14 mrt 2024 20:28‎
Onderwerp is E-waardig genoeg om hier vermeld te worden, maar het artikel zelf is nog te promo-achtig om in die staat te behouden. Gezien er een pagina bestaat over het bedrijf achter het merk is een redirect naar dat artikel inderdaad nuttiger. MLTRock (overleg) 15 mrt 2024 14:16 (CET)Reageren
Ik heb het verder opgekuist. Alles wat hier staat is echter dubbelop met wat het lemma over het bedrijf vermeldt; dus w.m.b. kan dit nog steeds verwijderd worden. DimiTalen 17 mrt 2024 18:58 (CET)Reageren
Het artikel is nu een stuk leesbaarder, dank voor het opkuisen! Uit het artikel zelf blijkt echter nog niet wat de E-waarde/relevantie is. Is Marie Jo een grote speler op de Vlaamse lingeriemarkt of verkopen ze drie bh's per jaar? Ik vermoed het eerste, maar het artikel geeft daar geen duidelijkheid over. Iets (incl. bron) over marktaandeel/verkoopcijfers/waarde van het bedrijf zou dus wenselijk zijn. CaAl (overleg) 18 mrt 2024 10:05 (CET)Reageren
Ik heb zelf maar even gegoogled en die onderbouwing met externe links toegevoegd. Wat mij betreft kan het lemma nu blijven dus nominatie doorgestreept. Wellicht wel handig als enkele gebruikers het op de volglijst blijven houden: de zelfpromotie-aanmaker blijft - zonder enige vorm van overleg - de reclameversie terugplaatsen. CaAl (overleg) 18 mrt 2024 10:17 (CET)Reageren
Bedankt daarvoor, CaAl, mooi werk. Marie Jo is zeker een grote naam op de Europese (high-end) lingeriemarkt, maar dat bleek inderdaad onvoldoende. Groetjes, DimiTalen 18 mrt 2024 10:30 (CET)Reageren
Ik hou het in de gaten. Ik denk inderdaad dat het mooi is dat er een pagina over het merk is, al is het nog zeer summier. Laurier (xij/die) (overleg) 18 mrt 2024 13:46 (CET)Reageren
Abonneren

James Young (acteur)[bewerken | brontekst bewerken]

NE - Onduidelijk of deze acteur encyclopedisch relevant is. Speelde voornamelijk figurantenrollen. IMDb geeft geen uitsluitsel over eventuele productie of regie . Blijkbaar is dat een andere James "Jim" Young (niet betrouwbaar dus). Op geen enkele Wikipedia is trouwens verder iets te vinden. DirkVE overleg 14 mrt 2024 18:56 (CET)Reageren

Hij speelde ook een klein aantal hoofdrollen of toch nevenrollen (geen figurantenrol). Daarnaast bestaat er een fanwiki van een van zijn personages (uit The Thing from Another World). Themanwithnowifi (overleg) 14 mrt 2024 21:48 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: op dit moment is er niks waarmee de gegevens in dit artikel geverifieerd kunnen worden. Dat doet de relevantie ook geen goed. Artikel verwijderd. Thieu1972 (overleg) 28 mrt 2024 22:59 (CET) Reageren

Abonneren

Media Diamant[bewerken | brontekst bewerken]

Tekst is letterlijk overgenomen van de eigen website. Toestemming hiervoor is verleend via VRT, echter niet iedere prijs is automatisch relevant – Mbch331 (overleg) 14 mrt 2024 19:31 (CET)Reageren

  • Ik heb wat aanvullingen gemaakt en bronnen vermeld. Denk dat hieruit wel blijkt dat de onderscheiding wel relevant is. De prijswinnaars werken natuurlijk achter de schermen, maar des te interessanter (volgens mij) om hen op Wikipedia te vermelden. Het zou leuk zijn als er een foto bijkwam van die muur, dat ga ik even vragen via het ticket. Groet, Elly Sta jij al hier? (Overleg) 26 mrt 2024 09:46 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Voldoende voor behoud. StuivertjeWisselen (overleg) 5 apr 2024 10:27 (CEST)Reageren

Abonneren

Lady Slim[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Vertaling is of niet gecontroleerd of gedaan door iemand die de Nederlandse taal onvoldoende machtig is – Mbch331 (overleg) 14 mrt 2024 21:26 (CET)Reageren


Opmerking Conclusie afhandelend moderator: WIU, daarnaast veel trekken van crosswiki spam. -- Lymantria overleg 28 mrt 2024 18:44 (CET)Reageren

Abonneren

Santa Lady Claus[bewerken | brontekst bewerken]

POV - WIU - Artikel is in deze vorm onvoldoende encyclopedisch geschreven en leest meer als een feministisch pamflet. De auteur verklaart zelf in de eerste noot: het artikel "hanteert in eerste instantie een vrouwelijke blik op de geschiedenis van Mrs. Claus." Dit blijkt ook uit de tekst. Voorbeeld: "Dat het in dit specifieke geval om een legendefiguur ging, doet niets af aan de geldigheid van hun eis." Verder is ook de inleiding niet op orde. Dat is nu een algemene, en denk ik onnodige achtergrond bij de figuur Santa Claus. Hier zouden de hoofdpunten moeten worden weergegeven. Ook heb ik vragen bij de gekozen titel, die niet genoemd wordt op EN WP terwijl het toch om een naar oorsprong angelsaksisch fenomeen gaat. Dat het onderwerp op zich E-waardig is, blijkt uit de talrijke anderstalige voorbeelden. Johanraymond (overleg) 14 mrt 2024 22:12 (CET)Reageren

Dit is geen encyclopedisch artikel. Dit is leuk voor een tijdschrift of blog waarin de schrijver zijn ideeën uiteenzet over het fenomeen, vergezeld van allerlei achtergronden en voorbeelden en meningen. Maar als zakelijk en neutraal lemma voor een encyclopedie is het mislukt. Thieu1972 (overleg) 14 mrt 2024 22:44 (CET)Reageren
Voor Voor verwijderen De titel opzoeken bij Google levert 5 resultaten op waaronder het genomineerde artikel en deze pagina. We zitten dus duidelijk met een zelfverzonnen titel. Het artikel hier ligt, in zake afbakening van het onderwerp, ook niet in lijn met de artikels op bv de enwiki en frwiki. De toon is allesbehalve encyclopedisch. MLTRock (overleg) 15 mrt 2024 12:44 (CET)Reageren
Als alleen de titel een probleem is, hoeft het artikel niet weg natuurlijk. Google geeft op ‘kerstvrouw’ duizenden hits. Maar met een hernoeming van het lemma los je de problemen rond de stijl van de tekst niet op. CaAl (overleg) 16 mrt 2024 12:55 (CET)Reageren
De bedoeling van de auteur is ook niet om de schrijven over mevrouw Santa Claus, de echtgenote van de kerstman, maar over de hele kerstmanmythe in feministisch perspectief. Dus ook vrouwelijk vormen of vertolkers van de kerstman. De interwikilinks zijn in deze zin niet helemaal correct. Maar alles loopt wat door elkaar heen, vrees ik. Johanraymond (overleg) 16 mrt 2024 13:09 (CET)Reageren
De Santa Claus-vervrouwelijking is een marginaal en symbolisch onderdeel van een nog altijd grote, actuele strijd. Juist daarom vond ik het de moeite waard om er een "encyclopedische" pagina voor Wikipedia van te maken, uitsluitend aan de hand van mijn bronnen en in het besef dat ik een ongewone invalshoek heb gebruikt. Ik besef dat alle begin moeilijk is en voor mij is het oké om de Santa Lady Claus pagina te verwijderen. Marainelisabeth (overleg) 17 mrt 2024 15:03 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: dit is geen zakelijk en neutraal encyclopedisch artikel, en past dus niet in wikipedia. Artikel verwijderd. Thieu1972 (overleg) 9 apr 2024 09:36 (CEST) Reageren

Abonneren

Ghesellen vander kercke[bewerken | brontekst bewerken]

In de huidige vorm valt er weinig chocola van te maken. Ik heb de inleiding al geprobeerd te herschrijven omdat het erg moeizaam was om te lezen. Het artikel gaat verder grotendeels over een (brede) voorgeschiedenis, en uiteindelijk gaat het over de rederijkers - maar daar hebben we al een uitgebreid artikel over, dus dat is allemaal overbodige info. En in dat artikel staat trouwens geen woord over de 'ghesellen' en de 'puy'. Het genomineerde artikel geeft overigens ook geen enkele verklaring over de herkomst van de titel: waarom werden ze 'Ghesellen vander kercke' genoemd? – Thieu1972 (overleg) 14 mrt 2024 22:57 (CET)Reageren

  • Als dit een episode is van de geschiedenis der rederijkers, waarom dan niet in het artikel over rederijkers ingevoegd? Fred (overleg) 15 mrt 2024 13:52 (CET)Reageren
    Beste Fred,
    Dank voor de kritiek. Inmiddels is het eerder gestelde over carité en puy ingevoegd in het artikel over de rederijkers evenlals de vermelding dat de rederijkerskamers zijn voortgekomen uit de ghesellen vander kercke, met als bronvermelding het boek van prof. dr. Anne-Laure van Bruaene 'Om beters wille'.
    Ghesellen van der kercke is een voorloper van de latere rederijkers, vandaar dat de verwijzing naar de rederijkers van deze pagina verwijderd is. Met vriendelijke groet, Amor Musae (overleg) 18 mrt 2024 19:31 (CET)Reageren

Toegevoegd 22/03; af te handelen vanaf 05/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Letterbekken[bewerken | brontekst bewerken]

NE - lokaal evenement, niet encyclopedisch relevant. DirkVE overleg 22 mrt 2024 10:19 (CET)Reageren


Opmerking Conclusie afhandelend moderator: de relevantie van dit literair podium is niet aangetoond. Artikel verwijderd. Thieu1972 (overleg) 5 apr 2024 07:31 (CEST) Reageren

Abonneren

Ibrahim Selman[bewerken | brontekst bewerken]

In de huidige vorm veel te veel inline externe links. Verder geeft het ook een indruk van (zelf)promotie. – Mbch331 (overleg) 22 mrt 2024 11:31 (CET)Reageren

Aanmaker is duidelijk onbekend met de werkwijze en standaarden van Wikipedia. Het onderwerp is wel encyclopedisch relevant. Van dit lemma is derhalve wel wat te maken. — Chescargot ツ (overleg) 22 mrt 2024 13:29 (CET)Reageren
Het artikel is geheel verbouwd en cf conventies. Ook geen sprake van zelfpromotie meer. @Mbch331, wat denk je, kan er een streep door deze nominatie? — Chescargot ツ (overleg) 23 mrt 2024 15:35 (CET)Reageren
Dit is vele malen beter. Bedankt voor al je werk. Mbch331 (overleg) 23 mrt 2024 16:40 (CET)Reageren
Abonneren

The Indien (album)[bewerken | brontekst bewerken]

NE - een vandaag (22/3) verschenen album kan haast nog niet E zijn - vis →  )°///<  ← overleg 22 mrt 2024 14:40 (CET)Reageren

Dus je moet eerst een week of twee wachten na het uitbrengen van een muziekalbum voordat deze enclopedische relevantie verkrijgt? Is er een richtlijn waar dat instaat? BasFCT (overleg) 22 mrt 2024 15:36 (CET)Reageren
Gewoon een kwestie van logica: een album dat vandaag uitkomt, zal doorgaans nog geen recensies hebben opgeleverd. Nu heeft het artikel wel enkele bronnen, alhoewel het meer over losse singles lijkt te gaan. Thieu1972 (overleg) 22 mrt 2024 16:00 (CET)Reageren
Ik ben het niet helemaal met deze argumentatie eens, maar als dat hier gebruikelijk is geloof ik het graag. Wat mij vooral stoort is het meten met twee maten wat hier gebeurd. Mijn artikel wordt genomineerd terwijl artikelen zoals Baboe (Erwin van Ligten), Utopia (Travis Scott), The sessions VIII, Samson & Marie 3, Spooky action at a distance, Endless Summer Vacation en ik kan nog wel even doorgaan niet worden genomineerd terwijl die hetzelfde probleem bezitten: geen recensie of zelfs helemaal geen bronnen. BasFCT (overleg) 22 mrt 2024 16:51 (CET)Reageren
dat zijn inderdaad zwakke artikelen - kennelijk zijn ze er doorgeglipt - maar ... als ergens een fout is begaan, wil dat niet zeggen dat-ie dan ergens anders ook mag worden gemaakt - vis →  )°///<  ← overleg 22 mrt 2024 17:04 (CET)Reageren
Ik begrijp dat je ergens een lijn moet trekken wat een albumpagina relevant maakt. Als ik een fout heb gemaakt door een albumpagina aan te maken waar nog geen onafhankelijke recensies over zijn geschreven en dat een reden is om het artikel te verwijderen, prima, laat mijn artikel dan maar een voorbeeld zijn van waar je die lijn trekt. Het is eerder gewoon onrechtvaardig dat er in het verleden dergelijke artikelen zijn aangemaakt die zoals jij het noemt, er doorheen zijn geglipt, en om die simpele reden wel bestaan op Wikipedia. BasFCT (overleg) 22 mrt 2024 18:11 (CET)Reageren
Dat is de grote zwakte van wikipedia: weinig regels, en een totaal gebrek aan consistentie. Valt weinig aan te doen helaas. Thieu1972 (overleg) 22 mrt 2024 18:24 (CET)Reageren
heb de genoemde artikelen nog eens bekeken - ze zijn toch iets 'geloofwaardiger', althans voor mij - veel van de artiesten zijn voor mij bekender dan The Indien en ik ben geen kenner van het de huidige muziekscene - vis →  )°///<  ← overleg 22 mrt 2024 22:41 (CET)Reageren
Waar baseer je deze uitspraak dan op als je geen kenner van de huidige muziekscene bent? The Indien is recentelijk nog genomineerd voor een Edison en een 3FM Award geweest. Inmiddels heeft ook 3voor12 een interview met de band over het album geplaatst, deze heb ik bijgevoegd in het artikel. Ik geef toe dat het (nog) geen wereldband is, maar enige encyclopedische relevantie is er toch wel? BasFCT (overleg) 23 mrt 2024 12:52 (CET)Reageren
Abonneren

Ali la Pointe[bewerken | brontekst bewerken]

WIU -- Zeer selectieve vertaling van de Engelse WP (niet vermeld), waarbij we maar weinig over de persoon zelf te weten komen (valt genoeg over te vertellen). Gaat eigenlijk alleen over zijn dood. -- Joostik (overleg) 22 mrt 2024 15:18 (CET)Reageren

Pagina is geüpdatet met relevant informatie over de persoon in kwestie. Nominering kan in principe verwijderd worden. Djir (overleg) 28 mrt 2024 04:53 (CET)Reageren
Hoe kun je een bron 4 jaar geleden hebben geraadpleegd? Thieu1972 (overleg) 5 apr 2024 07:29 (CEST)Reageren
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Joran bawz[bewerken | brontekst bewerken]

Was genomineerd voor nuweg wegens NE, maar als ik google kom ik toch best wel wat links tegen, dus eerder TBP – Mbch331 (overleg) 22 mrt 2024 15:49 (CET)Reageren

Vorig jaar nog verwijderd als NE. Thieu1972 (overleg) 22 mrt 2024 15:56 (CET)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: zwaar WIU gebleven, dus artikel verwijderd. Thieu1972 (overleg) 5 apr 2024 07:28 (CEST) Reageren

Abonneren

Bisoke[bewerken | brontekst bewerken]

(Nog) geen opmaak, naam van auteur in artikel, geen bronnen vermeldt. Kuddekop (overleg) 22 mrt 2024 17:44 (CET)Reageren

En leest als een liefdesverklaring aan de berg in kwestie. MLTRock (overleg) 23 mrt 2024 04:10 (CET)Reageren
Heb deel van de EN Wikipedia vertaald om de berg wat encyclopedischer uit de verf te laten komen. Pagina's waarnaar wordt verwezen zijn er nog niet allemaal in het NL, dus dat levert weer leuk werk op. 195.240.169.107 24 mrt 2024 22:36 (CET)Reageren
Doorgestreept, geen WIU meer, mercikes a toutes! Kuddekop (overleg) 25 mrt 2024 08:58 (CET)Reageren
Abonneren

Mount Speke[bewerken | brontekst bewerken]

WIU: Al tot 3x toe de naam van de "auteur" uit het artikel gehaald. Geen opmaak, geen bronnen. Kuddekop (overleg) 22 mrt 2024 17:45 (CET)Reageren

Artikel geheel herschreven. Verdel (overleg) 23 mrt 2024 23:06 (CET)Reageren
Bedankt! Kuddekop (overleg)
Abonneren

Mikeno[bewerken | brontekst bewerken]

WIU: Berg is wel relevant, maar dit artikel staat bol van de folderspeak Kuddekop (overleg) 22 mrt 2024 17:47 (CET)Reageren

Lijkt me geschreven door AI. In deze vorm niet te behouden. Johanraymond (overleg) 22 mrt 2024 18:28 (CET)Reageren
Artikel geheel herschreven en ChatGPT-tekst verwijderd. Verdel (overleg) 23 mrt 2024 17:31 (CET)Reageren
prima! Kuddekop (overleg) 25 mrt 2024 09:00 (CET)Reageren
Abonneren

Aartselaar BBC[bewerken | brontekst bewerken]

In deze vorm nog zwaar ondermaats. Apdency (overleg) 22 mrt 2024 18:25 (CET)Reageren


Opmerking Conclusie afhandelend moderator: niet meer verbeterd. Artikel dus verwijderd. Thieu1972 (overleg) 5 apr 2024 07:27 (CEST) Reageren

NE - cv van iemand met politieke ambities. Er komen weer verkiezingen aan. Agora (overleg) 22 mrt 2024 23:42 (CET)Reageren

Nummer 2 op de lijst voor D66 maakt niet zeker dat ze in het Europees Parlement komt, regiovoorzitter maakt je niet E. Dus momenteel Voor Voor verwijderen. Mbch331 (overleg) 23 mrt 2024 08:14 (CET)Reageren
Nu een artikel plots bronnen heeft, moet de persoon in kwestie per se eerst in het Europees Parlement zijnv verkozen? SexMad (overleg) 23 mrt 2024 10:10 (CET)Reageren
Bron 1: de eigen website. Bron 2: krantenartikel. Bron 3: de eigen partij. Bron 4: de eigen werkgever. Bron 5: de stichting waar ze in het bestuur zit. Kortom: vooral bronnen die van haarzelf of van betrokken organisaties afkomstig zijn. Dat is geen sterk uitgangspunt voor E-waarde. En dat ze 'momenteel' op de 2e plek staat, is ook weinig zinvol: als niemand die zin na de verkiezingen aanpast, krijg je een bizarre inleiding. Thieu1972 (overleg) 23 mrt 2024 10:57 (CET)Reageren
Hoi allemaal, ik zal een aantal extra onafhankelijke bronnen toevoegen. Bovendien denk ik dat de hoogst geplaatste mensen op de kieslijsten van grote landelijke partijen wel degelijk interessant zijn voor een breder publiek. Florisdkw (overleg) 24 mrt 2024 11:45 (CET)Reageren
Dat bepalen de bronnen, niet een wikipediagebruiker. Thieu1972 (overleg) 24 mrt 2024 17:54 (CET)Reageren

Toegevoegd 01/04; af te handelen vanaf 15/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Balti (taal)[bewerken | brontekst bewerken]

Ongelijke redirect, daarnaast worden er in Baltistan meerdere talen gesproken. Vergelijkbaar met een theoretische redirect als Fries (taal) naar Friesland. -- Joostik (overleg) 1 apr 2024 11:51 (CEST)Reageren

Op zich zou het kunnen als er op Baltistan een stukje over de taal Balti zou staan, maar aangezien dat niet het geval is, is het inderdaad een ongelijke doorverwijzing. Bovendien staat de link naar deze doorverwijzing ook in het doelartikel, waardoor er dus een cirkelverwijzing ontstaat. Voor Voor verwijderen Mondo (overleg) 1 apr 2024 21:16 (CEST)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: verwijderd. Thieu1972 (overleg) 15 apr 2024 06:00 (CEST) Reageren

Abonneren

Electryon[bewerken | brontekst bewerken]

WIU - vier bronloze zinnen, een tekstje van onbekende herkomst, niet af en bevat storende fouten want Tirene en Mycene waren geen gebieden maar fortificaties/burchten en verder handelt het vooral over zijn vader en niet over hem. Hoyanova (overleg) 1 apr 2024 15:28 (CEST)Reageren


Opmerking Conclusie afhandelend moderator: vermoedelijk weet de aanmaker er zelf weinig van, en dan krijg je een wat warrig lemma waar je als lezer weinig aan hebt. Artikel verwijderd. Thieu1972 (overleg) 15 apr 2024 06:00 (CEST) Reageren

Abonneren

Campus de Braak[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Onderdeel van een sportcomplex. Titel is anders dan de naam die gebruikt wordt in de inleiding... – Dqfn13 (overleg) 1 apr 2024 16:32 (CEST)Reageren

Campus en multifunctionele sportaccommodatie (MFSA) zijn inderdaad twee verschillende dingen. De Campus is niet alleen een nieuwe naam voor het oude sportpark, maar ook een bouwprogramma waarmee park wordt vernieuwd, door sportaccomodaties en o.a. scholen op het terrein toe te voegen en combineren. De eerste kunstgrasvelden werden vijf jaar geleden opgeleverd, maar de discussie over de plannen heeft veel langer geduurd. Een nieuwe middelbare school en zwembad zijn al gebouwd; met het multifunctionele stadion zijn ze nog bezig. Het sportpark bestaat al een eeuw. Dankzij vele berichten in de media zou je een mooi artikel kunnen schrijven over het park, de verenigingen en de nieuwe ontwikkelingen. Een apart artikel over het stadion zou ik voorlopig MFSA De Braak noemen en pas lanceren als het wat meer inhoud en bronnen heeft. Emmarade (overleg) 9 apr 2024 14:09 (CEST)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: in de huidige vorm is het een verwarrend lemma. De titel is anders dan de omschrijving in de inleiding, en van de door Emmerade genoemde zaken zie ik weinig terug. Artikel verwijderd. Thieu1972 (overleg) 15 apr 2024 06:00 (CEST) Reageren

Abonneren

Dennis van Tellingen[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Een artikel over een paparazzo waaruit geen enkele encyclopedische relevantie blijkt. Het artikel stelt dan wel vast dat Van Tellingen paparazzo was, maar inhoudelijk weet het artikel hier verder nauwelijks enige verdieping aan te geven. De bronnen gaan niet verder dan de mededeling dat hij glamourfotograaf was, een keer ternauwernood een aanslag overleefde – enige sensatie lijkt me gezien de bron niet vreemd – en dat hij plotseling is overleden. Wat Van Tellingen relevant zou moeten maken, zijn werk, blijft daarmee onduidelijk en daardoor mist deze biografie een fatsoenlijke basis naar mijn mening. – StuivertjeWisselen (overleg) 1 apr 2024 18:17 (CEST)Reageren

Hij is eigenlijk ook nauwelijks relevant, maar er werd om een artikel gevraagd via de overlijdenspagina. Ik vond het te veel voor een noot in het artikel van zijn vader, vandaar een apart artikeltje,Ceescamel (overleg) 2 apr 2024 10:06 (CEST)Reageren
Ik snap je overweging, en ik heb ook echt wel geprobeerd op zoek te gaan naar bronnen die iets meer over Van Tellingen konden vertellen. Helaas ik kon eigenlijk niets materieels vinden. StuivertjeWisselen (overleg) 2 apr 2024 11:25 (CEST)Reageren
Abonneren

Havermelkelite[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Een verlenging van de nominatie hier. Ik vermoed dat de term relevant is en het artikel is meer dan een woordenboekdefinitie, maar het is in de huidige vorm te verwarrend voor de gemiddelde lezer omdat een scherpe definitie ontbreekt. – StuivertjeWisselen (overleg) 1 apr 2024 20:50 (CEST)Reageren

Deze nominatie valt me nu pas op. Gezien een aantal diepgaandere bronnen, denk ik wel een verbeterslag te kunnen maken. Heb daar vermoedelijk wel een paar dagen voor nodig. Emmarade (overleg) 15 apr 2024 14:54 (CEST)Reageren
Ik zoek voor een tweede schrijfspurt bronnen waarin politici het woord gebruiken. Kent iemand die? Herinner je zo'n uitspraak? Ik volg de politiek maar zijdelings, dus zou niet weten waar ik dergelijke uitspraken makkelijk kan vinden. Ik heb wel een aantal kritische bronnen gevonden waarmee het verhaal mooi kan worden afgerond, maar denk dat het nog sterker zou zijn als we een aantal uitspraken hebben om oordelen over de havermelkelite in een context te plaatsen. Emmarade (overleg) 18 apr 2024 18:06 (CEST)Reageren
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Bart De Vocht[bewerken | brontekst bewerken]

Persoon bestaat en deed effectief aan mountainbiken, maar wat hem relevant maakt voor de encyclopedie is me niet helemaal duidelijk. mvg, Bjelka (overleg) 2 apr 2024 00:12 (CEST)Reageren

Ik heb maar even naar z'n uitslagen gekeken, en zie bijvoorbeeld dat hij winnaar is van de Benelux Cup Mountainbike in 2015, waarbij hij in 2015 en 2017 in totaal 6 ritten wint. Hij is Belgisch kampioen Enduro 2019 bij de elite en wint daar nog zeker tweemaal brons. Bij de beloften XCO was hij twee keer Belgisch kampioen en in jongere categorieën scoorde hij nog meer edelmetaal. In een tweedaagse koers in Spanje met 136 deelnemers, eindigde hij tweede, maar wel voor Hans Becking, en da's toch geen koekebakker.
Er zijn genoeg pagina's van wegrenners met een mindere palmares. Dit lijkt een gevalletje onbekend maakt onbemind. De aandacht gaat in ons taalgebied meer naar het wegwielrennen en veldrijden, dan naar mountainbike (en zeker enduro). Ik heb nog niet gezocht naar bronnen, maar ben benieuwd wat er nog meer te vinden valt. De pagina is duidelijk niet goed onderhouden (WIU) en kan wel wat aandacht gebruiken. Her en der staat op andere wikipagina's zijn naam genoemd zonder link. Emmarade (overleg) 9 apr 2024 16:06 (CEST)Reageren
Op het moment dat ik het artikel doornam bleek de relevantie niet Emmarade. Hierboven zie ik een aantal zaken die voor maken dat mijn nominatie kan worden doorgehaald. Verwerk je ze in de tekst van het artikel (deze stopt nu immers op het moment dat hij bij de elite ging rijden) en voeg je aldaar tevens de bronnen toe (oa degene die je hierboven geeft)? Zodra dat op afdoende manier gebeurd is haal ik mijn nominatie door. mvg, Bjelka (overleg) 11 apr 2024 11:40 (CEST)Reageren
OK, ik ga vanavond voor de makkelijke verbeteringen. Ik zal van de zomer een aantal MTB-pagina's aanvullen en neem dan deze ook mee. Als iemand tips heeft voor goede Mountainbike-bronnen, dan lees ik die graag. Actuele uitslagen zijn nog vrij makkelijk te vinden bij vooral de bonden, maar buiten mtbdata.com wordt het al een stuk lastiger.
MVGroet Emmarade (overleg) 12 apr 2024 16:24 (CEST)Reageren
Met de slag die ik nu heb gemaakt, lijkt me de pagina wel weer aardig op orde. Ter volledigheid wil ik even melden dat offroadbiking.eu een mooie Nederlandse bron is. Hier wordt duidelijk met veel enthousiasme aan gewerkt. De schrijftaal is echter matig. Andere bronnen zijn nog steeds welkom. Emmarade (overleg) 12 apr 2024 21:28 (CEST)Reageren


Toegevoegd 05/04; af te handelen vanaf 19/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Shakers [bewerken | brontekst bewerken]

WIU -- Veel te weinig. Als je er maar een sjabloon {{Beginnetje}} onder plaatst, maakt iemand anders er wel een echt artikel van. Helaas werkt het zo niet. - Joostik (overleg) 5 apr 2024 10:59 (CEST)Reageren

Op zich werkt het zo wel, maar in dit geval is het wel wat vaag. Wat is bijvoorbeeld “een geloofsgemeenschap”? Christelijk, Islamitisch, Boeddistisch, …? En hoe verschilden ze van de Quakers, die ook in het artikel worden aangehaald? En waarom ze niet meer bestaan (“vormden” suggereert namelijk dat ze niet meer bestaan) zou buiten het beginnetje ook een goede aanvulling zijn. Mondo (overleg) 5 apr 2024 12:25 (CEST)Reageren
In theorie werkt het misschien wel zo, in de praktjk is het sjabloon {{Beginnetje}} een van de meest nutteloze van de Nederlandse Wikipedia. Joostik (overleg) 5 apr 2024 13:13 (CEST)Reageren
Daar ben ik het mee eens. Maar zolang we het hebben, hebben we ons aan de criteria ervan te houden. Maar nogmaals: wel als het duidelijk genoeg is en dat was in dit geval toch echt niet zo. Mondo (overleg) 5 apr 2024 13:18 (CEST)Reageren
en @Joostik, dit is opzich niet echt een beginnetje. De tweede naam is als ik zo kijk volgens mij meer zo geplaatst van ze heten zo maar zo en zo staan zo staan ze ook wel (meer/beter) bekend, maar als ik naar het Engelse artikel kijk zou dat ook niet echt kloppen volgens mij. Als je verder naar het Engelse artikel kijkt die doormiddel van Wikidata met dit artikel is gekoppeld, is er nog heel veel te schrijven. Dit lijkt idd een beetje op; we flikkeren het bij de buren over de schutting, die ruimen het wel op. En het klopt wat @Mondo zegt over bijvoorbeeld het geloof… moeten we dat zelf gaan bedenken of? :) voor nu Voor Voor verwijderen maar mocht het goed opgeknapt zijn dan kan het m.i. best wat worden en behouden blijven. — 5 apr 2024 12:38 (CEST) AT (overleg) 5 apr 2024 12:38 (CEST)Reageren
Intussen is het al aardig uitgebreid. Misschien in het vervolg het sjabloon {{Meebezig}} erboven zetten, werkt beter dan {{Beginnetje}}. Joostik (overleg) 5 apr 2024 13:13 (CEST)Reageren
Ik heb het flink uitgebreid (sorry voor het eventueel weggooien van andermans bijdragen: bij een BWC raak ik altijd in de war.....). Thieu1972 (overleg) 5 apr 2024 13:38 (CEST)Reageren
Sorry voor de conflicten, maar het is inmiddels wel een aardig artikel geworden. Dank voor je werk.RoBes81 (overleg) 8 apr 2024 16:39 (CEST)Reageren
Leuk onderwerp ook. Ik had er nog nooit van gehoord. Thieu1972 (overleg) 8 apr 2024 17:11 (CEST)Reageren
Ik heb de pagina niet aangemaakt en ik was er niet mee bezig, dus die tip behouden we voor de aanmakende partij of de partij die ermee bezig is/was. :) Maar ik zie nu idd meer tekst staan dan voorheen. :) — AT (overleg) 5 apr 2024 14:26 (CEST)Reageren
Abonneren

Tivoli-site (Lanklaar)[bewerken | brontekst bewerken]

WIU - bronloos, al meer dan een week {{meebezig}} en nog niet af, gelet op de twee lossen kopjes - er is wat discussie over de naam van het artikel - ik denk ook dat Tivoli (Lanklaar) beter zou zijn - vis →  )°///<  ← overleg 5 apr 2024 12:12 (CEST)Reageren

Er is ongetwijfeld enorm veel werk gestoken in deze lijst, maar dat op zich is geen reden voor behoud. Ik heb twijfels bij de relevantie. De gegevens uit de Top 2000 op deze manier presenteren, lijkt mij een vorm van eigen onderzoek. Daarbij zal ieder jaar een flinke controle moeten worden uitgevoerd om dit up-to-date en correct te houden. Hoe kan ik überhaupt makkelijk controleren of dit klopt? GeeJee (overleg) 5 apr 2024 12:45 (CEST)Reageren

Voor Voor verwijderen (ondanks de inzet van ARTol).
Dat onderhoud veel werk kost hoeft geen argument te zijn (ik vermoed ook dat ARTol dit niet handmatig gedaan heeft). Controleerbaarheid is sowieso geen issue: elke regel in de tabel is direct te controleren via Lijst van Radio 2-Top 2000's (dat is een pokkeklus, maar het kan wel).
Mijn reden om toch voor verwijderen te stemmen is tweeledig:
(i) Vooral de kolom "populairste titel" is eigen onderzoek en POV. Hierbij wordt populairst bepaald door wat de hoogste positie is (en bij gelijkspel wordt aanvullende informatie bekeken). Maar je kan ook populariteit op een andere manier meten. Neem bijvoorbeeld de band U2. Het nummer "One" wordt als populairste bestempeld, terwijl het 'slechts' 23 keer in de lijst stond, waarvan 21x in de top 100 en met een gemiddelde positie over die 23x van plek 96. De nummers "Sunday Bloody Sunday" en "With or Without You" stonden nooit in de top 10, maar wel alle 25x in de lijst, zelfs alle 25x in de top 100, en hadden een gemiddelde positie van plek 49 resp. 52. Het is dus maar net hoe je populariteit meet, en als je hier niet een externe bron voor gebruikt, is het POV.
De invulling van de kolom "a/u/s/o" (actief/uit elkaar/gestopt/overleden) is ook wat POV. Neem Queen: daar staat een 'u' maar de band is nooit uit elkaar gegaan. De zanger is overleden en de bassist is met pensioen, maar de gitarist en drummer treden nog steeds op onder de naam "Queen". Nu ik het toch over Queen heb: het vermelde aantal platen per artiest is ook wat subjectief gekozen: er staat 38, maar eigenlijk staat Queen 40 keer in de lijst: 38 keer met een plaat die ze 'in hun eentje' hebben uitgebracht, en tweemaal met een duet (met David Bowie en George Michael).
(ii) Het is te gedetailleerd en onduidelijk wat het toevoegt op de Lijst van alle Top 2000s. Op die pagina is ook terug te vinden dat bv. Metallica met 10 verschillende platen in de lijst staat en dat ze in 1999 en 2000 nog niet vermeld waren. Voor een almanak is zo'n lemma prima, want alle informatie is feitelijk controleerbaar, maar het encyclopedische doel van dit artikel ontgaat me.
Mocht het lemma behouden worden, dan heeft het nog wel wat onderhoud nodig. Vooral de titel: "unieke artiesten" (in deze context) lijkt me een anglisicme.
CaAl (overleg) 5 apr 2024 13:48 (CEST)Reageren
Je bent voor verwijderen vanwege slechts 1 kolom, de populairste titel, terwijl de lijst toch handzamer is dan deze pagina, die niet op het scherm past. Daarom Tegen Tegen verwijderen. RoBes81 (overleg) 10 apr 2024 12:30 (CEST)Reageren
Nu verdraai je mijn woorden. Ik geef aan dat een kolom OO is. Daarnaast ben ik voor verwijderen. Dat deze tabel kleiner is dan deze pagina klopt. De tabel op deze pagina is zelfs nóg kleiner. Maar ik zie niet hoe dat een reden voor of tegen verwijderen is. CaAl (overleg) 10 apr 2024 13:02 (CEST)Reageren
Denk inderdaad dat ze niet per se uniek zijn, tenzij we ook een lijst met doorsnee artiesten hebben. Dus ja, er is weer eens iets niet helemaal lekker vertaald. Thieu1972 (overleg) 10 apr 2024 13:36 (CEST)Reageren
Mee eens dat de titel van de lijst onduidelijk is. Ik had ook geen flauw idee van wat de bedoeling van de lijst was, totdat ik hem hersorteerde. M.i. zou zowel de naam anders moeten zijn als de standaardsortering. En verder is de lijst net zo zinnig/onzinnig als de Top 2000.RoBes81 (overleg) 15 apr 2024 18:21 (CEST)Reageren
Voor Voor verwijderen - Wat mij betreft zou iets als dit zelfs nu meteen weg mogen, aangezien hier in de verte verste niets encyclopedisch aan is en ik zie ook op geen enkele manier hoe er aan dat laatste iets zou kunnen veranderen. Daarnaast is het een klap in het gezicht van anderen hier als dit soort ellenlange en geheel bronloze hobbylijsten blijkbaar in de hoofdnaamruimte kan blijven staan, terwijl allerlei ander werk als daar ook maar een heel klein beetje twijfel over is wel wordt verwijderd, ook als het al ruimschoots van bronnen is voorzien (dat laatste dus geheel in tegenstelling tot deze hobbylijst). De Wikischim (overleg) 5 apr 2024 14:06 (CEST)Reageren
Lees de recente arbcomuitspraak nog eens terug en denk na of de stijl van reageren hierboven in lijn is met de uitspraak. En, zoals gezegd, verifieerbaarheid is bij dit lemma echt het issue niet. Ik daag je uit om iets in de tabel te vinden wat aantoonbaar onjuist is (op een enkele spelfout na). CaAl (overleg) 5 apr 2024 15:01 (CEST)Reageren
Abonneren

Partij BLANCO[bewerken | brontekst bewerken]

In de huidige vorm meer een verkiezingspamflet dan een encyclopedisch artikel. GeeJee (overleg) 5 apr 2024 12:50 (CEST)Reageren

Enigszins opgekuist, maar ik vind de E-waarde nog altijd twijfelachtig. DimiTalen 6 apr 2024 11:49 (CEST)Reageren
Waarom is dit twijfelachtig? Een gloednieuwe politieke partij dingt mee naar de stem van de kiezer. 3 zittende federaal parlementsleden hebben hun kieslijsten gevalideerd. Dan is het toch relevant om te weten waar die partij voor staat en wat die partij wil? Geert Demesmaeker (overleg) 7 apr 2024 14:27 (CEST)Reageren
Voor Voor verwijderen We wachten eerst maar eens af of deze partij zeteltjes haalt, en daarna is er nog een eeuwigheid tijd om een artikel aan te maken. Vooralsnog is deze partij-in-wording volstrekt niet E-waardig. Fred (overleg) 7 apr 2024 19:56 (CEST)Reageren
Maar mensen informeren zich toch vóór ze gaan stemmen? Wikipedia is geen nieuwssite, maar wel een bron van informatie. Andere politieke partijen worden in geuren en kleuren beschreven, inclusief programmapunten en gedachtengoed. Het lijkt me niet meer dan normaal en fair dat iedere politieke partij op dezelfde manier omschreven wordt, of ze nu verkozenen hebben of niet. Het tegenovergestelde zou de waarheid geweld aandoen zijn. Het zijn de feiten die tellen. Geert Demesmaeker (overleg) 7 apr 2024 21:40 (CEST)Reageren
Nee, dat is niet het uitgangspunt van een encyclopedie. We zijn geen nieuwssite en geen stemwijzer en geen verlengstuk van een kiesraad of wat dan ook: we beschrijven onderwerpen waarover in gezaghebbende bronnen is gepubliceerd. Wordt de partij besproken in kranten of tijdschriften? Dan stijgt de encyclopedische waarde. Wordt de partij niet of vrijwel niet besproken? Dan wordt het moeilijk. Thieu1972 (overleg) 8 apr 2024 05:56 (CEST)Reageren
Een kleine selectie:
DeMorgen: https://www.demorgen.be/snelnieuws/partij-blanco-dient-11-kamerlijsten-in-dankzij-handtekeningen-van-drie-parlementsleden~b9237774/
HLN: https://www.hln.be/binnenland/partij-blanco-komt-federaal-op-in-alle-kieskringen-en-wil-kiezers-voor-lege-zetel-laten-stemmen~aebd359c/
Rtbf: https://auvio.rtbf.be/media/journal-televise-sujet-par-sujet-blanco-presentation-des-listes-du-nouveau-parti-des-contestataires-3168266
De Standaard: https://m.standaard.be/cnt/dmf20240312_95585372
La Libre: https://www.lalibre.be/belgique/elections-belges/2024/03/08/elections-2024-blanco-le-microparti-qui-veut-donner-un-poids-aux-citoyens-desabuses-JARAVHR44BBEBBX72VNNH44HXM/
Het Nieuwsblad: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231226_93893144?utm_source=twitter&utm_medium=dlvr&utm_campaign=twitterfeed
VRT: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/04/03/blanco-partij/
Le Soir: https://www.lesoir.be/557755/article/2023-12-26/blanco-un-nouveau-parti-present-dans-chaque-circonscription-pour-viser-le-siege
Le Vif: https://www.levif.be/belgique/politique/transformer-les-votes-blancs-et-nuls-en-sieges-vides-lobjectif-du-parti-blanco-est-il-realiste/
L’echo: https://www.lecho.be/dossiers/elections-en-belgique/un-nouveau-parti-surfe-sur-les-votes-blancs/10470541.html
Radio 1: https://radio1.be/luister/select/de-wereld-vandaag/plannen-voor-een-nieuwe-partij-blanco-maken-ze-kans
Radio 2: https://radio2.be/luister/select/radio2-spits/stem-in-plaats-van-blanco-op-partij-blanco-doel-is-om-zetels-te-bemachtigen-en-die-leeg-te-laten Geert Demesmaeker (overleg) 8 apr 2024 08:39 (CEST)Reageren
Bedankt daarvoor. Punt blijft dat elk van deze media-artikelen over hetzelfde gaat (het doel van de partij, en de intentie om deel te nemen in 2024), en dat er weinig anders is dat de relevantie van Blanco staaft. De relevantie gaat gewoon nog moeten blijken. DimiTalen 8 apr 2024 08:52 (CEST)Reageren
Het feit alleen dat ze bestaat is relevant. Dat is toch belangrijk voor het partijpolitieke landschap in België? Het zorgt voor een ruimer maatschappelijk debat. Het is ook logisch dat het altijd maar over hetzelfde gaat; het noemenswaardige is haar parcours van ontstaan tot effectieve deelname aan de verkiezingen, en haar enige programmapunt.
Het punt is dat een omschrijving van dergelijke partij op wikipedia wel zin heeft en waardevol is. Bovendien werd eerder gepoogd om de partij op de pagina ‘Belgische federale verkiezingen 2024’ aan te kondigen als deelnemer (wat gewoon zo is), en werd die toen verwijderd “omdat er geen informatie over de partij voorhanden was”. Dan wordt een pagina aangemaakt, en wordt die in twijfel getrokken en wordt er zelfs gestemd om deze te verwijderen. Dat lijkt mij een hegemonistische vorm van censuur.   Geert Demesmaeker (overleg) 8 apr 2024 10:11 (CEST)Reageren
'Het feit alleen dat ze bestaat is relevant'. Nee. Iets is niet relevant omdat het bestaat. Iets is relevant omdat het in gezaghebbende bronnen is besproken, waarbij we moeten uitkijken om nieuwswaarde niet te verwarren met encyclopedische waarde. Wikipedia is geen platform om alle politieke partijen een plek te geven, noch is het een sociaal medium. Thieu1972 (overleg) 8 apr 2024 11:10 (CEST)Reageren
U trekt die zin uit haar context. Het feit dat ze bestaat, ‘binnen het huidige partijpolitieke landschap’, en maatschappelijk debat losweekt – dat in z’n geheel, is relevant.
Ik begrijp niet waarom een wikipedia pagina voor deze partij ter discussie staat, terwijl voor een nieuwe partij als ‘Voor U’, niet? Geert Demesmaeker (overleg) 8 apr 2024 14:49 (CEST)Reageren
Da's een leerrijke vergelijking. Want 'Voor U' zou óók ter discussie kunnen staan, net zoals eerder dit jaar 'Vista' werden verwijderd omdat de relevantie onvoldoende werd geacht. Het verschil is voorlopig dat er meer en langere media-aandacht is geweest voor 'Voor U' en dat er meer E-waardige personen zijn betrokken, wat bijdraagt aan de E-waarde. Maar ook dat is een afweging die werd gemaakt; het heeft bv. tot eind februari geduurd eer dat lemma werd aangemaakt, toen de E-waarde van het onderwerp wellicht al redelijk stevig was. DimiTalen 10 apr 2024 10:54 (CEST)Reageren

Tegen Tegen verwijderen, er zijn genoeg partijen zonder zetels die wel een eigen artikel hebben (zie Sjabloon:Navigatie politieke partijen België) PJ Geest (overleg) 11 apr 2024 12:04 (CEST)Reageren

Abonneren

Arwin Kortleever[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Artikel over een kunstenaar, ogenschijnlijk aangemaakt door de persoon in kwestie. Het artikel vertelt nauwelijks iets over zijn oeuvre, onafhankelijke bronnen over Kortleever kan ik nauwelijks vinden. – StuivertjeWisselen (overleg) 5 apr 2024 15:06 (CEST)Reageren

Geen serieuze bronnen kunnen vinden en vorm van ZP. Wat mij betreft Voor Voor verwijderen. Harmendewind (overleg) 11 apr 2024 21:19 (CEST)Reageren
Abonneren

Redirect Erico-Betuletum pubescentis callenutosum[bewerken | brontekst bewerken]

Deze redirect is een knullig spelfoutje, en niet eentje die door Wikipedia zelf is 'ingeburgerd'. De correcte schrijfwijze is natuurlijk Erico-Betuletum pubescentis callunetosum (callunetosum komt van Calluna) in plaats van "Erico-Betuletum pubescentis callenutosum". Deze spelfout werd terecht opgemerkt door Lendskaip (dat zag ik hier). Wat mij betreft totaal onzinnig om een redirect met zo'n vreemde spelfout te bewaren.
~ Industrees (overleg) 5 apr 2024 16:37 (CEST)Reageren

Inderdaad is volledig duidelijk dat deze redirect-met-typfout geen enkele zinvolle functie heeft. Ik zette er daarom een nuweg op. Maar moderator Natuur12 besloot dat er toch een reguliere beoordelingsperiode nodig is, met als argument 'Geen nuweg. Bestaat sinds 2012'. Dat vind ik een merkwaardige argumentatie, maar goed, dan zitten we de twee weken wel uit. Erik Wannee (overleg) 13 apr 2024 07:46 (CEST)Reageren
Abonneren

Radio HDFM[bewerken | brontekst bewerken]

Reclame voor een online radiozender, encyclopedisch niet relevant. DirkVE overleg 5 apr 2024 21:11 (CEST)Reageren

Op wat voor manier is dit reclame? De pagina heeft een soortgelijke opbouw als dat van andere radiostations. Is dat dan ook reclame? Wellicht dat de programmering tab overzichtelijker kan worden gemaakt, met dagen apart, ipv programma's. Verder zie ik geen problemen.
Daarnaast zou je zeggen dat het eerste radiostation volledig draaiende op kunstmatige intelligentie, wat in mijn ogen best een mijlpaal is, prima encyclopedisch bewaard kan blijven. YaLJ (overleg) 5 apr 2024 22:50 (CEST)Reageren
Wat mij betreft is het niet zozeer reclame, maar meer niet encyclopedisch. Het gegeven dat Radio HDFM het eerste volledig door AI gegenereerde radiostation is, heeft er voor gezorgd dat ze wat aandacht hebben gekregen in landelijke media. Hiermee is echter niet aangetoond dat Radio HDFM langdurig in de media is verschenen, waardoor het (nog) geen e-waarde heeft. Ik zou het radiostation vermelden op de pagina van Jeffrey Wirtz (Egbert) en verder dit geschreven artikel met door AI gegenereerde radioprogramma's en radio-dj's (wat is hier encyclopedisch relevant aan?) achterwege laten. Dus: Voor Voor verwijderen BasFCT (overleg) 6 apr 2024 01:00 (CEST)Reageren
Abonneren

Kavalekgambiet[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Deze schaakopening is vast encyclopedisch, maar het huidige artikel lijkt meer op een soort eigen waarneming van de opening dan op een artikel. En de laatste zin en zwart heeft grote problemen op zijn koningsvleugel. klinkt ook niet erg encyclopedisch, maar eerder als een eigen observatie/conclusie. – Mondo (overleg) 5 apr 2024 22:30 (CEST)Reageren

Of het behouden blijft in deze vorm of niet maakt mij niet zoveel uit. Ik merk alleen op er zijn geen interwiki's en in google heb ik niet bepaald veel hits met de zoekopdracht "Kavalek gambit". Ldhank (overleg) 10 apr 2024 10:15 (CEST)Reageren


Toegevoegd 06/04; af te handelen vanaf 20/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Abonneren

Robine Salomons[bewerken | brontekst bewerken]

NE Bronloze tiktokker.Fred (overleg) 6 apr 2024 00:32 (CEST)Reageren

Er zijn meerdere bronnen toegevoegd. Nosumanny (overleg) 6 apr 2024 13:22 (CEST)Reageren
Abonneren

Sandra Bekkari[bewerken | brontekst bewerken]

RECLAME - persoonspromotie. Hoyanova (overleg) 6 apr 2024 07:43 (CEST)Reageren

Ze is E-waardig. Ik denk dat we met het terugdraaien van de bewerkingen van deze week (promotionele tekst en boekcovers - copyright??) al een heel eind komen. Dat doe ik dus gelijk. Johanraymond (overleg) 6 apr 2024 10:23 (CEST)Reageren
Dat lijkt me iig een goed idee. De afbeeldingen heb ik genomineerd op commons. Lijkt een magneet voor reclamemaken - en of die hele boekenlijst (boekpromo) nu relevant is waag ik te betwijfelen - geen isbn nummers ook. Hoyanova (overleg) 6 apr 2024 10:29 (CEST)Reageren
De serie 'Nooit meer diëten' werd uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts en is alvast relevant. Johanraymond (overleg) 6 apr 2024 10:38 (CEST)Reageren
De laatste bewerkingen waren wel degelijk reclame. De one-issue account die ze aanmaakte is onder dezelfde naam terug te vinden op LinkedIn als actief in de reclamewereld met een link naar Sandra Bekkari. Johanraymond (overleg) 6 apr 2024 10:55 (CEST)Reageren
Vermoeiend altijd weer, die sneue acties van marketeers. Thieu1972 (overleg) 6 apr 2024 12:59 (CEST)Reageren
En op Instagram bestaat er een profiel "Sana Wellbeing" waar letterlijk "By @sandrabekkari @josefiencraeymeersch" in de bio staat. MLTRock (overleg) 6 apr 2024 13:36 (CEST)Reageren
Goed dat het teruggedraaid is, maar dit had toch nooit op deze pagina mogen komen? A.D.Ha-Tsekidé (overleg) 6 apr 2024 16:49 (CEST)Reageren
Aangezien Bekkari absoluut thuishoort in een encyclopedie en het artikel al een tijdje bestaat, was het inderdaad beter geweest om de marketingflauwekul gewoon keihard terug te draaien en de marketeer te blokkeren. Het artikel zelf zal immers niet verwijderd worden zolang er een bruikbare versie bestaat in de bewerkingshistorie. Thieu1972 (overleg) 6 apr 2024 17:13 (CEST)Reageren
Abonneren

Kempenhaeghe[bewerken | brontekst bewerken]

PROMO/EW? bronloze presentatiepagina over een organisatie met aanprijzende frases als " ontwikkelde zich tot een wetenschappelijk centrum van wereldfaam" en "werkt vanuit haar expertiserollen met alle kennis en alle aandacht samen met een diversiteit aan partners" Hoyanova (overleg) 6 apr 2024 08:15 (CEST)Reageren

En daardoor heeft het artikel “zich ontwikkeld tot een reclameartikel van wereldfaam” waarbij vanuit de “expertiserollen van de reclamepartners met alle kennis van reclamemaken aandacht voor de organisatie wordt gevraagd”.

Al moet worden gezegd dat de reclame er in eerdere versies niet (zo sterk) in zat, dus wellicht is een oudere versie terugzetten een optie? 🙂 Mondo (overleg) 6 apr 2024 12:25 (CEST)Reageren
Terugzetten naar de oorspronkelijke versie, en de marketingrommel eruit snijden lijkt me de beste optie. Ik heb ooit het artikel aangemaakt. Het ziekenhuis is uiteraard relevant, maar ik heb geen idee wat marketingtermen als expertiserollen betekenen, laat staan in een encyclopedie thuishoren. Aan sommige artikelen wordt door allerlei marketingfiguren helaas gesleuteld en dat hoort niet, dat weten die marketingfiguren trouwens best, maar ze proberen het. Fred (overleg) 6 apr 2024 12:35 (CEST)Reageren
Abonneren

World Football League[bewerken | brontekst bewerken]

WIU - lijkt me niet af - een sportliga met één deelnemer? - vis →  )°///<  ← overleg 6 apr 2024 13:45 (CEST)Reageren

Er wordt niet beweerd dat dit het enige team is dat in deze competitie uitkomt. Maar ik heb wel een probleem met deze ultrakorte artikelen, zonder echte inhoud. Het is totaal nietszeggend. Betreffende gebruiker maakt vooral dit soort artikelen aan over (Amerikaanse) sporters, teams en competities. GeeJee (overleg) 7 apr 2024 00:55 (CEST)Reageren

WIU - een liga met slechts 2 teams? - dit artikel lijkt me onaf - vis →  )°///<  ← overleg 6 apr 2024 13:50 (CEST)Reageren

Abonneren

American Indoor Football[bewerken | brontekst bewerken]

WIU - nog een liga met 2 deelnemers - vis →  )°///<  ← overleg 6 apr 2024 13:54 (CEST)Reageren

WIU - liga met één deelnemer - vis →  )°///<  ← overleg 6 apr 2024 13:57 (CEST)Reageren

Als ik naar de enwiki kijk dan valt er over dit onderwerp blijkbaar wel wat te vertellen en is het onderwerp E-waardig, maar ik snap je nominatie(s) aangezien de aanmaker, @Tim Otten, zo te zien aan de lopende band pagina's aan het aanmaken is die net een beetje meer dan beginnetjes zijn, maar de lezer niet echt iets vertellen over het onderwerp. MLTRock (overleg) 7 apr 2024 21:39 (CEST)Reageren
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Mateza[bewerken | brontekst bewerken]

NE. Was aanvankelijk aangemaakt als reclame en vrijwel direct door ondergetekende verwijderd. Enkele uren later keert het terug in een uitgeklede neutrale vorm, die echter nietszeggend is. Een zeer korte opsomming van de basisgegevens van dit bedrijf, met een link naar een bedrijvenregister en eentje naar de eigen website. Hiermee wordt niet aangetoond of dit bedrijf encyclopedisch relevant is. Apdency (overleg) 6 apr 2024 15:25 (CEST)Reageren

Beste
Ik kan me voorstellen dat weinig mensen dit keyword opzoeken. Het is dan misschien mogelijks relevant om voor derden te dit verduidelijken en op meta-niveau informatie te voorzien.
Wat is uw advies om de relevantie te verhogen? Ik zou graag meewerken om dit te verbeteren. 2A02:1812:2C69:9300:5D21:2850:3B4D:7E2E 6 apr 2024 15:34 (CEST)Reageren
Er zijn verschillende uitlegpagina's, deze zou je bijvoorbeeld kunnen bekijken: Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel. Ik moet wel zeggen dat sommige onderwerpen niet relevant kunnen worden gemaakt, los van de vraag hoe goed een artikel is geschreven. Maar dat staat ook op die pagina. Wikipedia enkel gebruiken om naamsbekendheid voor een bedrijf te genereren is in ieder geval nooit de bedoeling. Groet, Apdency (overleg) 6 apr 2024 15:41 (CEST)Reageren
Beste Apendency
Dankjewel voor de extra uitleg. Ik heb mijn best gedaan om te relevantie naar mate dat mogelijk is te verhogen.
Ik denk dat deze pagina van nut kan zijn omdat hij objectief bepaalde informatie snel kan voorzien als aanvulling op het Google zoeken. Het kan op die manier informatie, snel en accuraat communiceren zonder een extra promotie doel te beogen.
Op welke manier kunnen we deze pagina verder verbeteren voor Wikipedia? Laat me gerust iets horen, Thibault Thibaultvandesom (overleg) 6 apr 2024 19:00 (CEST)Reageren
Dank voor je belangstelling. Ik zie dat je nog wel moet leren denken in termen van 'encyclopedische relevantie', waar telkens op wordt gehamerd binnen deze ... encyclopedie. We zijn een kennisverzameling, geen bedrijvengids en het is in het geheel niet vanzelfsprekend dat we informatie over een bedrijf beter vindbaar maken, alleen maar omdat het bedrijf dat goed uitkomt. Onafhankelijke externe bronnen die de relevantie aantonen, daar gaat het om. Bij een pas opgericht bedrijf is dat zo goed als onmogelijk. Ik geef dit artikel geen goede kansen. Apdency (overleg) 6 apr 2024 19:21 (CEST)Reageren
Dankjewel, ik voorzie graag de externe bronnen die nodig zijn. Is dat goed voor u? Thibaultvandesom (overleg) 6 apr 2024 19:37 (CEST)Reageren
Een marketeer over zijn eigen bedrijf? Het moet niet veel gekker worden qua marketingspam... Hoyanova (overleg) 6 apr 2024 18:07 (CEST)Reageren
Het feit dat wij een commerciële activiteit beoefenen is naar mijn persoonlijke mening geen objectief criteria. Ik probeer vanuit mijn eigen positie de informatie accuraat aan te brengen. Thibaultvandesom (overleg) 6 apr 2024 19:02 (CEST)Reageren
Een bedrijf dat enkele dagen geleden is opgericht en zichzelf al "De #1 Belgische Marketing Studio...'" noemt. Voor Voor verwijderen dus. MLTRock (overleg) 6 apr 2024 18:18 (CEST)Reageren
De promotionele aard van bepaalde slogans zou naar mijn persoonlijke mening geen invloed mogen hebben op de werking van Wikipedia. Daarom zie ik het punt niet echt. Thibaultvandesom (overleg) 6 apr 2024 19:04 (CEST)Reageren
U vindt meer uitleg op uw overlegpagina inclusief het verzoek om aan de gebruiksvoorwaarden te voldoen voordat u verder bewerkt. Hoyanova (overleg) 6 apr 2024 19:08 (CEST)Reageren
Dankjewel voor de toevoeging @Hoyanova. Indien u aanwijzingen kan geven over zinnen of constructies die u als promotioneel van aard inschat, zal ik die aanpassen. Ik denk ook dat ik mogelijks de bronnen nog kan verbeteren door betrouwbaardere bronnen toe te voegen. Zou dit helpen?
Grtjs Thibault Thibaultvandesom (overleg) 6 apr 2024 19:31 (CEST)Reageren
Ik denk het niet. Een bedrijf dat enkele dagen geleden is opgericht is helaas niet encyclopedisch relevant. En u voldoet nog steeds niet aan de gebruiksvoorwaarden. Hoyanova (overleg) 6 apr 2024 19:42 (CEST)Reageren
Ik begrijp de opmerking. Hoewel kleine bedrijven fundamenteel niet minder relevant zijn dan grote enkel omwille van hun schaal. Net zoals de oprichtingsdatum fundamenteel niet veel informatie geeft. Als we de noden op een dieper niveau kenbaar maken kunnen we deze beter tegemoet komen en zo nodig op een later tijdstip voorzien. Thibaultvandesom (overleg) 6 apr 2024 19:49 (CEST)Reageren
Ik heb de eerste zin van het artikel aangepast om correct aan te geven dat Mateza een start-up betreft. Hierdoor ontstaat er ook minder verwarring. Ik denk dat een dergelijke aanpassing de verwarring die mogelijks kan ontstaan rond de opstartdatum kan vermijden en de Wikipedia gebruiker beter kan inlichten.
Alleszins al heel hard bedankt @Hoyanova. Thibaultvandesom (overleg) 6 apr 2024 20:06 (CEST)Reageren

Voor Voor verwijderen. Encyclopedisch absoluut niet relevant. JanB46 (overleg) 6 apr 2024 22:50 (CEST)Reageren


Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Thibault kan leuk kletsen, maar een drie dagen oud bedrijfje heeft natuurlijk niks in een encyclopedie te zoeken. Ik sneeuwbal dit reclame-artikel van het nieuwe bedrijfje dat 'de vindbaarheid op Google' van zijn klanten wil gaan verbeteren. Misschien eerst eens beginnen met daadwerkelijk een bedrijf worden, opvallen, prijzen winnen, en publicaties krijgen. Dan zien we wel weer verder. Tot die tijd zijn LinkedIn, Instagram en de Gouden Gids een geschikt alternatief om bekendheid te genereren. Thieu1972 (overleg) 6 apr 2024 23:36 (CEST) Reageren

Abonneren

Lawijtstrijd[bewerken | brontekst bewerken]

NE - Reclame voor lokale talentenjacht. Twijfel over encyclopedische relevantie. DirkVE overleg 6 apr 2024 20:08 (CEST)Reageren

Sinds je nominatie zijn er zo te zien door een anonieme gebruiker een hoop bronnen toegevoegd en is de geschiedenis flink uitgebreid. Lijkt me meer dan in orde zo. Tegen Tegen verwijderen Mondo (overleg) 7 apr 2024 12:34 (CEST)Reageren
Eens met Mondo: Tegen Tegen verwijderen MLTRock (overleg) 7 apr 2024 21:32 (CEST)Reageren
Hallo DirkVE
Wil je de discussie afsluiten, aub?
mvg 75.237.33.22 8 apr 2024 01:51 (CEST)Reageren
Tja, dit is nog altijd niet beantwoord...frustrerend. 103.56.172.9 11 apr 2024 12:27 (CEST)Reageren
Dat kan ik me heel goed voorstellen. @DirkVE, ben je al in de gelegenheid geweest om er naar te kijken? 🙂 Mondo (overleg) 11 apr 2024 16:51 (CEST)Reageren
Ik laat dit aan een moderator over om te beoordelen. DirkVE overleg 11 apr 2024 19:28 (CEST)Reageren
@DirkVE,
- Niemand steunt jouw aanvraag.
- Integendeel, heel wat partijen hebben gewerkt om een volwaardig artikel te maken, sinds je aanvraag.
- Het artikel heeft een tiental nationale nieuwsbronnen van 2007 tot vandaag.
Als jij het niet was, maar iemand anders, had je zelf aangedrongen conclusies te trekken. 2A02:1811:250D:7B00:ACA0:8A9D:D991:E474 12 apr 2024 03:14 (CEST)Reageren
  1. Steun of tegensteun is niet vereist. Sterker nog: het komt vaak genoeg voor dat er 20 mensen overduidelijk voor of tegen zijn en dat een moderator alsnog een andere beslissing neemt.
  2. Dat klopt, maar als DirkVE nog twijfels heeft, dan is het beter om de beoordeling aan een (andere) moderator over te laten.
  3. Dat is ook waar, maar dan nog kan een nominator twijfels blijven hebben.
  4. Dat laatste is een onnodig persoonlijk verwijt. Ik verzoek je dat niet meer te doen.
Mondo (overleg) 12 apr 2024 11:25 (CEST)Reageren
@DirkVE Dat ben jij ook. 🙂 Maar ik snap wat je bedoelt. Bedankt voor je antwoord. 🙂 Mondo (overleg) 11 apr 2024 20:08 (CEST)Reageren
@Mondo
Jij ben de enige die het snapt, niemand anders. 2A02:1811:250D:7B00:ACA0:8A9D:D991:E474 12 apr 2024 03:15 (CEST)Reageren
Ik ben de enige die gereageerd heeft dat ik het snap, maar dat wil niet zeggen dat ik de enige ben die het snapt. Mondo (overleg) 12 apr 2024 11:22 (CEST)Reageren

NE – Ik twijfel sterk aan de relevantie van een lijst met voetbalcoaches van een team dat pas per 1 juli 2024 actief gaat zijn. Dit artikel heeft nul toegevoegde waarde en is totdat het team daadwerkelijk actief is, inclusief coach, feitelijk speculatief. – StuivertjeWisselen (overleg) 6 apr 2024 21:46 (CEST)Reageren

Echt een beetje toppunt van de voetbalverdwazing die er hier op Wikipedia is. Zolang er sprake is van een verleden met een handjevol trainers, hoef je eigenlijk helemaal geen lijst van trainers af te splitsen. Maar hier is zelfs nog geen sprake van een verleden. GeeJee (overleg) 7 apr 2024 00:32 (CEST)Reageren
Dit is verder niet mijn niche, maar ik zie persoonlijk niet eens waarom dit soort lijsten überhaupt nodig/gewenst zijn als eigen artikel. Zojuist klikte ik heel even uit nieuwsgierigheid op een paar losse artikelen in Categorie:Lijsten van voetbaltrainers en vaak staan daar dan dezelfde paar namen in de tabellen, verdeeld over allerlei jaren waarin ze blijkbaar trainer zijn geweest. Dat kun je dan allemaal net zo goed in het hoofdartikel over de club zelf integreren, lijkt mij. Verbetert misschien ook nog wel de terugvindbaarheid (dat is toch ook zo belangrijk?). Maar ja: als het maar sport en dan m.n. voetbal is, dan is zowat alles hier per definitie heilig. De Wikischim (overleg) 7 apr 2024 00:44 (CEST)Reageren
Ik vind anders deze pagina nog veel nuttiger dan al die artikelen over voetbal-ballen. We kunnen toch niet zonder opsomming van merknamen / designs / verkoopsmoesjes die fabrikanten hebben verzonnen om nog meer leer te verkopen? Tegen Tegen verwijderen eh foutje bedankt Voor Voor verwijderen :D Emmarade (overleg) 9 apr 2024 18:28 (CEST)Reageren

Toegevoegd 07/04; af te handelen vanaf 21/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Abonneren

Suikerrietspoorlijnen in Indonesië[bewerken | brontekst bewerken]

WIU. Het onderwerp kan wel E zijn, maar dit artikel is niet encyclopedisch geschreven. Het bestaat voor een groot deel uit eigen onderzoek. Onder het kopje ""Historie" staan veel eigen interpretaties van de aanmaker van het verhaal. De opsommingen in de kopjes daarna zijn eigen onderzoek dat blijkbaar nog niet "af" is, gezien de toevoegingen "sterk onder voorbehoud" en "Selectie". In het laatste kopje gaat het over rubber- en palmolieplantages. Het woord Suikerrietspoorlijnen zou dus beter vervangen kunnen worden door iets anders (Smalspoor op plantages?). De Geo (overleg) 7 apr 2024 11:20 (CEST)Reageren

  • Het nomineren van artikelen wanneer de aanmaker van deze artikelen net een tijdelijke OT heeft gekregen, vind ik zeer verwerpelijk. Niet eentje maar gelijk maar even drie. Enig idee hoe dit aankomt? En hoe iemand dit moet verwerken, terwijl de handen zijn gebonden? Nu schrijf ik dit netjes, maar ik heb eigenlijk voor dit gebeuren andere woorden. Is dit de manier hoe Wikipedianen met elkaar omgaan? Wat maakt dat deze nominaties niet kunnen wachten? Met vriendelijk groet, Lidewij (overleg) 7 apr 2024 13:37 (CEST)Reageren
    Ik snap beide kanten. Aan de ene kant ben ik het eens met Lidewij dat dit niet de netste gang van zaken is. Aan de andere kant snap ik van De Geo's kant ook wel dat de artikelen ondermaats zijn. Of in elk geval dit artikel dan (de andere twee heb ik nog niet bekeken). En natuurlijk vind ik het ook kwalijk dat Straatspoor nu niks met de feedback kan doen, maar aan de andere kant is Wikipedia een vrij bewerkbaar platform, dus andere Wikipedianen kunnen ook helpen met dit artikel. Mondo (overleg) 7 apr 2024 13:49 (CEST)Reageren
    Maar het was misschien wel beter geweest als dit artikel op een andere plek dan TBP was voorgelegd en mensen met kennis van dit onderwerp waren geraadpleegd. Mondo (overleg) 7 apr 2024 13:50 (CEST)Reageren
    O ja, even om te voorkomen dat er een antwoord gaat komen als maar dit is een niche onderwerp, niemand heeft hier kennis van: ik zou zeggen, kijk eens naar wie het enige andere artikel over suikerspoorlijnen heeft aangemaakt en in samenwerking met Straatspoor ook nog verder heeft uitgebreid. Hint: de gebruikersnaam begint met een m en eindigt op een o. Mondo (overleg) 7 apr 2024 14:02 (CEST)Reageren
    Ha, daar is Lidewij weer die zich weer opwerpt als de belangenbehartiger van ondermaatse artikelen. (eerder de 80.000 kelurahan2 in Indonesië en de Poolse stationnetjes). Op wikisage is alles welkom, maar ik dacht dat we op wikipedia nog enige kwaliteitseisen hadden. De Geo (overleg) 7 apr 2024 15:54 (CEST)Reageren
    Gebruiker:De Geo, schreef ik iets over de lemma's? Ik dacht het niet. Ik had het over waarden en normen, maar dat kwartje schijnt bij jou niet te vallen. Tellen kan je niet. Er staan op Wp:nl misschien net de helft van die 80.000, wat jij ondermaatse artikelen in Indonesië noemt. Aangezien de helft nooit is aangemaakt. Lidewij (overleg) 7 apr 2024 16:05 (CEST)Reageren
    Lidewij heeft zich inderdaad niet “opgeworpen” voor dit artikel, maar alleen iets over de nominatie an sich gezegd.

    Laten we verder stoppen met persoonlijke insinuaties als “belangenbehartiger” en “tellen kan je niet” en ons op het artikel storten. Mondo (overleg) 7 apr 2024 16:16 (CEST)Reageren
De opmerking naar Lidewij wilde ik net wat verzachten, maar jullie waren me voor (bwc). De Geo (overleg) 7 apr 2024 16:20 (CEST)Reageren
Het artikel over het suikerspoorlijnen in Taiwan is ook beter en zou ik niet nomineren. Hoewel er op en-wiki wel een sjabloon op staat dat waarschuwt voor eigen onderzoek. Daarentegen is het artikel over suikerspoorlijnen in Indonesië slecht geschreven en staat bol van Straatspoors eigen onderzoek. Daarnaast zie ik verschillende benamingen voor het smalspoor op suikerrietplantages: suikerrietspoorlijnen, suikerspoorlijnen en suikerriettreinen. Zijn het zelfverzonnen woorden of is een van deze drie een gangbare term?
Over feedback gesproken. Straatspoor heeft daar nog nooit iets mee gedaan. Integendeel, hij verzette zich fel tegen aanpassingen aan de artikelen en gedroeg zich naar medegebruikers op een vervelende wijze die heeft geleid tot een Arbcomzaak en een voorlopige blokkade. De Geo (overleg) 7 apr 2024 16:15 (CEST)Reageren
@De Geo Mijn artikel over de suikerspoorlijnen in Taiwan (of inmiddels ons artikel, gezien Straatspoor dus heeft geholpen met de uitbreiding ervan) is dan ook losjes gebaseerd op dat van EN:WP, vandaar het vertaalsjabloon. Het maakt dus niet uit dat ze er op EN:WP een waarschuwing boven hebben gezet, want dat is niet van toepassing op het artikel hier. Maar bedankt voor je compliment. 🙂

Hoe dan ook: aangezien ik dus kennis van dit onderwerp heb, wil ik best kijken wat ik kan doen met het genomineerde artikel. Ik moet echter nog wel wat grondiger kijken of er überhaupt aanpassingen mogelijk zijn of dat vanaf nul beginnen beter is. Mondo (overleg) 7 apr 2024 16:26 (CEST)Reageren
Verbeteren is altijd goed. Daarom heb ik er ook "wiu" op geplakt. Het artikel Spoorwegen in Mexico had ik enkele dagen geleden ook zo genomineerd. En dat had effect. Enkele gebruikers hebben zich er op gestort om het te verbeteren. De nominatie heb ik daarop doorgehaald. De Geo (overleg) 7 apr 2024 16:35 (CEST)Reageren
O ja, nog even om je vraag te beantwoorden:

> Daarnaast zie ik verschillende benamingen voor het smalspoor op suikerrietplantages: suikerrietspoorlijnen, suikerspoorlijnen en suikerriettreinen. Zijn het zelfverzonnen woorden of is een van deze drie een gangbare term?

De spoorlijnen in Taiwan waren/zijn zowel voor het vervoer van suikerriet als rietsuiker, dus suikerspoorlijnen of suikerrietspoorlijnen zou allebei kunnen. In Indonesië lijkt het vervoer meer geënt op suikerriet, dus ik zou die naam wel behouden. Mondo (overleg) 7 apr 2024 16:31 (CEST)Reageren
In het artikel worden ook rubber en palmolieplantages genoemd. En wellicht is er ook in de bosbouw gebruik gemaakt van smalspoor? Daarom vraag ik me af of de titel wel juist is. De Geo (overleg) 7 apr 2024 16:37 (CEST)Reageren
@De Geo Dat is een goed punt. Dan zouden we eerst en vooral moeten beslissen of we het artikel afbakenen op de suikerrietspoorlijnen in Indonesië of uitbreiden naar alle smalspoor in Indonesië. Niet alleen vanwege de titel, maar ook omdat dan duidelijk is hoe de inhoud vormgegeven moet worden. Mondo (overleg) 7 apr 2024 16:48 (CEST)Reageren
Helaas wordt het moeilijk om aan het artikel te werken als niemand de moeite neemt om het overleg met me aan te gaan omtrent de inhoud (afbakenen of niet)… Mondo (overleg) 8 apr 2024 19:52 (CEST)Reageren
De inhoud mankeert van alles aan lees ik. Dan blijkt de titel ook niet goed. Is het dan niet beter en makkelijker om gewoon helemaal opnieuw te beginnen? LeeGer 8 apr 2024 21:03 (CEST)Reageren
@LeeGer De titel is niet goed, omdat die niet goed overeenkomt met de inhoud. Mijn vraag is dus: moet ik de titel wijzigen om vervolgens het hele artikel op te knappen of moet ik het stuk dat niet overeenkomt gewoon schrappen? Ik wil ook best zelf de knoop doorhakken, maar ik probeer eerst goed en netjes te overleggen over de aanpak, dus ik wil eerst eens horen wat anderen graag zouden willen terugzien in de titel/het artikel. Mondo (overleg) 8 apr 2024 21:06 (CEST)Reageren
Inhoudelijk gaat er best veel mis:
  • De hoeveel treinen is afgenomen. Een van de redenen: 'soms wordt er rails gestolen'. Dit wordt aangetoond middels één bron die één incident meldt, dus hoe landelijk is het probleem dan? En het betreft ook nog eens een ongebruikt spoor, dus het stelen van rails zorgt in dit geval niet voor een afnemend treinverkeer: er reed namelijk al niks.
  • Er wordt te veel gebruik gemaakt van reisblogs: leuk, maar die beschrijven - naast het ontbijt in het hotel - vooral wat de reiziger toevallig tegenkwam. Geen echt gezaghebbende bron dus die het Indonesisch railvervoer beschrijft en analyseert.
  • Sommige oude locjes staan nu her en der als monument 'Maar of ze daar ook blijven staan is ook onzeker'. Uhm, volgens wie dan? Bron?
  • 'Het suikertrein verkeer ging en gaat er veel slechter aan toe dan in Australië en Taiwan': sowieso een nogal kromme zin, maar wat hebben Australië en Taiwan er eigenlijk mee te maken? In Cuba waren ook suikertreinen.
  • ' Als een lijn een tijd niet gebruikt is, kun je onderweg allerlei verrassingen tegenkomen. Bijvoorbeeld takken, zandhoop, balken, een auto of scooter, asfalt, enzovoorts'. Geen encyclopedische informatie.
  • De losse flodders over 'de rubber en palmolie industrie' (sic) horen niet echt thuis in het artikel.
Samengevat: het huidige artikel is een verzameling van allemaal losse waarnemingen, al dan niet opgetekend uit weinig gezaghebbend bronmateriaal, en aaneen geplakt met eigen waarneming en interpretatie. Volgens mij ontbreekt er een bron die een goed en helder overzicht biedt van het suikertransport in Indonesië, en zonder een dergelijke bron kun je eigenlijk niks opknappen: je komt niet verder dan los zand aan elkaar proberen te lijmen. Dus laten we eerst beginnen met het vinden van geschikt bronmateriaal. Thieu1972 (overleg) 8 apr 2024 22:22 (CEST)Reageren
Bedankt voor je heldere uiteenzetting - ik kan me daar ook in vinden (ik heb het artikel immers ook gelezen). 🙂 En ja, geschikter bronmateriaal is nodig, maar feit blijft dat ik dan eerst wil weten naar welk bronmateriaal ik op zoek moet (of moet toevoegen, want ik heb natuurlijk als kenner ook wel wat). Het is daarom belangrijk te weten of we willen dat dit artikel alleen over de suikerspoorlijnen of ook over al het andere smalspoor moet gaan. Als ik dat laatste moet meenemen, krijg je namelijk een heel ander artikel dan als het alleen over de suikerspoorlijnen gaat, welke bronnen je ook gebruikt. Mondo (overleg) 8 apr 2024 22:42 (CEST)Reageren
Beperken tot wat de titel nu stelt: suikerrietvervoer per trein. Al was het maar omdat het onderwerp anders echt veel te groot wordt. Indonesië is niet bepaald een klein land, dus het wordt al lastig genoeg met één deel van het vervoer. Thieu1972 (overleg) 8 apr 2024 22:51 (CEST)Reageren
Helder, bedankt voor je input. 🙂 Mondo (overleg) 8 apr 2024 22:53 (CEST)Reageren
Bij nader inzien is er in de huidige vorm niet aan te beginnen. Ik zal het artikel later dit jaar wel een keer herschrijven, al dan niet samen met Straatspoor (afhankelijk van wat de ArbCom gaat beslissen). Maar het is mijns inziens toch beter om van vooraf aan te beginnen (en dan ook zonder tijdsdruk). Voor Voor verwijderen Mondo (overleg) 13 apr 2024 21:48 (CEST)Reageren

NE Twee artikelen die gebaseerd zijn op eigen onderzoek. In het artikel Streekbuslijnen aan de Vlaamse Kust worden een aantal willekeurige jaartallen genoemd, waarvan de aanmaker blijkbaar dienstregelingboekjes van heeft. Voor de recentere gegevens onder het kopje Vanaf 1 juli 2023 staat duidelijk dat de info grotendeels van Google Maps komt. De Lijst van strandspoor- en strandtramlijnen geeft geen bronnen, maar lijkt gebaseerd op hetzelfde soort eigen onderzoek door aanmaker. De Geo (overleg) 7 apr 2024 11:42 (CEST)Reageren

Ten eerste: welke bron spreekt van 'strandspoorlijn' en 'strandtramlijn'. Zijn dit gebruikelijke termen? Ik ken ze niet.
Ten tweede: het criterium is dat een lijn 'naar of langs of op een strand' moet liggen, en dat lijkt me wel heel willekeurig. Dat een spoorlijn een bepaald doel had, wil niet zeggen dat het dan meteen een specifiek soort lijn is, met een eigen typebenaming. Voor een havenspoorlijn geldt zoiets wel, maar voor een spoorlijn naar een badplaats? Het zou kunnen, maar dan geldt wederom: bronnen........
Ten derde: o.b.v. de titel verwacht ik dat het eigenlijk alleen gaat om spoor-/tramlijnen die daadwerkelijk langs het strand rijden. In dat geval is m.i. alleen de Vlaamse kusttram een goed voorbeeld.
Kortom, de afbakening is onduidelijk, de titel lijkt niet correct, en bronnen ontbreken geheel. Thieu1972 (overleg) 7 apr 2024 12:22 (CEST)Reageren

Rommelig artikeltje, zo te zien ter promotie van een expositie – Zoetermeerder (overleg) 7 apr 2024 16:35 (CEST)Reageren

Daar kan ik kort over zijn: Voor Voor verwijderen wegens NE. Erik Wannee (overleg) 12 apr 2024 23:11 (CEST)Reageren
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Overleg:Bep’ Muijs[bewerken | brontekst bewerken]

Overlegpagina zonder dat er ooit een artikel is geweest. GeeJee (overleg) 7 apr 2024 18:05 (CEST)Reageren

Zie overigens ook Overleg_gebruiker:Qx12#Overlegpagina's_zonder_artikel. GeeJee (overleg) 7 apr 2024 18:16 (CEST)Reageren
Bovendien ook nog een fout in de titel, want dat aanhalingsteken hoort er niet te staan. Voor Voor verwijderen, alle vier de overlegpagina's. Mondo (overleg) 7 apr 2024 20:07 (CEST)Reageren
Abonneren

Overleg:Dymphna van Haaren[bewerken | brontekst bewerken]

Overlegpagina zonder dat er ooit een artikel is geweest. GeeJee (overleg) 7 apr 2024 18:06 (CEST)Reageren

Abonneren

Overleg:Teimruz Vanacha[bewerken | brontekst bewerken]

Overlegpagina zonder dat er ooit een artikel is geweest. GeeJee (overleg) 7 apr 2024 18:09 (CEST)Reageren

Abonneren

Overleg:Integrale yoga[bewerken | brontekst bewerken]

Overlegpagina zonder dat er ooit een artikel is geweest. GeeJee (overleg) 7 apr 2024 18:15 (CEST)Reageren

Mijns inziens hoort hier een nuweg op, omdat dit geen zinvolle inhoud is. Als iemand een vraag wil stellen dan kan dat op de helpdesk, mits het een zinvolle vraag is. En daar heb ik hierbij ook twijfel aan. Erik Wannee (overleg) 7 apr 2024 18:35 (CEST)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Overlegpagina's verwijderd door collega Wutsje. StuivertjeWisselen (overleg) 8 apr 2024 22:45 (CEST)Reageren

Abonneren

Pieter Busschaert (1988)[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Relevantie blijkt niet uit deze biografie, en helemaal neutraal leest de tekst ook niet. De enige bron in het artikel is weinig overtuigend. – StuivertjeWisselen (overleg) 7 apr 2024 18:29 (CEST)Reageren

Ik was net al een grote hoeveelheid fancruft en doublures aan het verwijderen toen jij de nominatie erop zette, en inderdaad was ook mijn conclusie dat de encyclopedische relevantie er niet van af spat. Erik Wannee (overleg) 7 apr 2024 18:34 (CEST)Reageren
Abonneren

Plopsa muziekspecial 2001[bewerken | brontekst bewerken]

Vreemde titel voor een programma dat pas een jaar later van start ging. Op het moment dat ik dit hier onder de aandacht breng is het ook nog geheel bronloos, en bevat nauwelijks kennis, en lijkt vooral te bestaan uit eigen herinnering. WIKIKLAAS overleg 7 apr 2024 20:43 (CEST)Reageren

Ik heb dit programma zelf op videoband en ik zie dat ik een een typ fout heb gemaakt met het jaartal. Mijn excuses daarvoor Dewitjuhh (overleg) 7 apr 2024 21:04 (CEST)Reageren
Dit is officiële naam van het programma.[3] en het programma heeft ook een Deel 2 met andere verhaallijn en liedjes en werd pas uitgezonden vanaf 2002 dus ik snap de verwarring. Wikivoorjou9 (overleg) 7 apr 2024 21:12 (CEST)Reageren
@Wikiklaas Ik vind de titel zo vreemd niet. Ik bedoel: er zijn ook genoeg fabrikanten die in 2023 een model met de naam 2024 op de markt brengen, alsof we al een jaar verder zitten.
Verder wel met je eens dat het artikel nog niet in orde is. Mondo (overleg) 7 apr 2024 21:36 (CEST)Reageren
Er blijft al erg veel onduidelijk in de weinige tekst die er nu staat. Het lijkt er (met de aanpassing van het beginjaar in de tekst) op dat het van 2001 tot 2005 werd uitgezonden. Betekent dat nu dat het een programma was dat vijf seizoenen kende? Dan moet het een titel zonder jaartal krijgen. Maar zoals het er nu staat kan ik het ook zo lezen dat er één keer zo'n programma is gemaakt, en dat dat ene programma in de vier daaropvolgende jaren elk jaar één keer opnieuw is uitgezonden, laten we zeggen: voor de jonge kijkertjes die het vanwege hun leeftijd nog niet eerder gezien hadden of die op grond van hun nog onderontwikkelde geheugen niet doorhadden dat ze naar een herhaling zaten te kijken. Uit de toelichting hierboven van Wikivoorjou9 begrijp ik dat er twee afleveringen bestaan, en dat dit artikel dus over één aflevering gaat. Verbeter me maar als ik het verkeerd heb begrepen. Dat is mijn commentaar over hetgeen wél is opgeschreven, en wat gewoon is gedaan op basis van het kijken naar de videoband.
Wat veel belangrijker is, is wat er niet is geschreven. Wie bedacht het programma? Het lijkt expliciete reclame voor Plopsaland; was het ook zo bedoeld en heeft Plopsaland ervoor betaald of het misschien zelf bedacht? Bij welke productiemaatschappij kwam het vandaan? Wie was de producer? Wie was de presentator? En wat is er door deskundigen over het programma geschreven? Met andere woorden: wat valt er te weten over het programma wat je niet al te weten komt door er alleen maar naar gekeken te hebben? Want uit wat ik nu lees wordt ik geen snars wijzer. Ik weet dat er meer medewerkers zijn die zo, helemaal op basis van eigen waarneming, over televisieprogramma's schrijven maar dat is nooit het uitgangspunt van Wikipedia geweest. Sterker nog: Wikipedia keurt dat sterk af. Wij dienen hier te schrijven op basis van onafhankelijk bronnen. WIKIKLAAS overleg 7 apr 2024 22:05 (CEST)Reageren

Toegevoegd 08/04; af te handelen vanaf 22/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Abonneren

Muziekvereniging KlanQ Beesel[bewerken | brontekst bewerken]

Een muziekvereniging met een nieuwe naam/nieuw imago. Vinvlugt (overleg) 8 apr 2024 09:29 (CEST)Reageren

NE/WIU/ZP Slechte kwaliteit, lijkt interne mededeling van het gezelschap. Ik heb naamswijziging aan Beesel (plaats) toegevoegd. Dat lijkt meer dan voldoende. Emmarade (overleg) 9 apr 2024 18:46 (CEST)Reageren
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Lucia Moholy[bewerken | brontekst bewerken]

WIU - In huidige vorm is het artikel naar mijn mening niet acceptabel. Moholy wordt gepresenteerd als "echtgenote van", maar dat lijkt me nogal kort door de bocht, ze heeft meer dan genoeg bestaansrecht als kunstenaar; zie en:Lucia Moholy. Jvhertum (overleg) 8 apr 2024 09:53 (CEST)Reageren

Ik heb het artikel een heel stuk uitgebreid. Het 'echtgenote van' is jammer genoeg wel de kern van haar leven geweest: ze kreeg kennelijk verdomd weinig erkenning voor haar eigen prestaties..... de heren gingen lekker met de eer strijken.... Hoe dan ook denk ik dat het artikel nu wat meer recht doet aan deze interessante vrouw. Thieu1972 (overleg) 8 apr 2024 18:49 (CEST)Reageren
Bedankt! Ik streep de nominatie door. Jvhertum (overleg) 9 apr 2024 08:20 (CEST)Reageren
Mooi artikel. In die periode en in de architectuur zie je wel vaker dat vrouwen niet de erkenning kregen die ze verdienen.
Ik zie dat je de infobox volledig uit Wikidata plukt. Is er een pagina met opsomming van de technische mogelijkheden hiervan? Emmarade (overleg) 9 apr 2024 18:58 (CEST)Reageren
Hoe deze infobox werkt zie je op Sjabloon:Infobox persoon Wikidata. Mbch331 (overleg) 9 apr 2024 21:50 (CEST)Reageren
Dankjewel. Emmarade (overleg) 12 apr 2024 22:28 (CEST)Reageren
Abonneren

Abbababa[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – (Op het moment van nomineren) enkel een afbeeldingsgalerij. – Ciell need me? ping me! 8 apr 2024 13:16 (CEST)Reageren

Doe maar nuweg. Het is gekopieerd van onderaan Keith Haring. Hobbema (overleg) 8 apr 2024 14:21 (CEST)Reageren
Uitgevoerd Uitgevoerd - Mbch331 (overleg) 8 apr 2024 15:32 (CEST)Reageren
Abonneren

De scharrelboerderij[bewerken | brontekst bewerken]

Ik kan geen bovenregionale bronnen vinden, de bronnen in het artikel zijn ofwel primair ofwel regionaal. Relevantie wordt hiermee niet aangetoond. – Mbch331 (overleg) 8 apr 2024 14:50 (CEST)Reageren

Mee eens. Dit lijkt reclame, die op hun eigen website hoort. Emmarade (overleg) 9 apr 2024 19:01 (CEST)Reageren
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

SITRA[bewerken | brontekst bewerken]

Reclame! Kuddekop (overleg) 8 apr 2024 15:28 (CEST)Reageren

Opmerking Opmerking - behalve vrij expliciete reclame tevens auteursrechtenschending van de eigen bedrijfswebsite dus voor directe verwijdering voorgedragen. Hoyanova (overleg) 8 apr 2024 16:12 (CEST)Reageren
Dit is in orde gebracht Jarnebai (overleg) 8 apr 2024 16:25 (CEST)Reageren
Nog even voor @Jarnebai, die hier net nieuw is: de eerste versie van een artikel mag al geen auteursrechtenschending bevatten, vandaar dat het alsnog is verwijderd. Ik zou zeggen: probeer het opnieuw, maar dit keer vanaf de eerste versie zonder auteursrechtenschending, dus volledig in je eigen bewoording. 🙂 Mondo (overleg) 8 apr 2024 19:41 (CEST)Reageren
De versie die ik verwijderde bevatte nog best veel letterlijke tekst van elders. Mbch331 (overleg) 8 apr 2024 22:22 (CEST)Reageren
Daarom ook mijn advies om volledig in eigen bewoording opnieuw te beginnen. 🙂 Mondo (overleg) 8 apr 2024 22:44 (CEST)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Direct verwijderd wegens auteursrechtenschending. Mbch331 (overleg) 8 apr 2024 16:34 (CEST)Reageren

Abonneren

Casper van Koppenhagen[bewerken | brontekst bewerken]

WIU: Relevantie onduidelijk, niet neutraal beschreven en bronloos. Kuddekop (overleg) 8 apr 2024 15:41 (CEST)Reageren

Abonneren

De gouden madam[bewerken | brontekst bewerken]

Niet neutraal geschreven en zeker niet geschreven voor een niet-Belgisch publiek "die gevochten hebben voor ons vaderland", "Op 4 augustus 1914 trok het Duitse leger ons land binnen" Mogelijk zelfs copyvio, maar bron niet direct kunnen vinden. – Mbch331 (overleg) 8 apr 2024 16:42 (CEST)Reageren

Hallo! Bedankt voor de feedback. Dit is de eerste keer dat ik een pagina maak, en dit is dan ook in kader van mijn opleiding. ErikaVanH (overleg) 8 apr 2024 22:19 (CEST)Reageren
Teksten dienen neutraal te zijn, lezers kunnen uit de hele wereld komen daar moet je in je schrijfstijl ook rekening mee houden. Artikelen dienen gebaseerd te zijn op secundaire bronnen die meer dan terloops het onderwerp beschrijven. En geen teksten letterlijk overnemen, dat is auteursrechtenschending en reden voor directe verwijdering. Lees ook even goed de links door die in het welkomstbericht staan die ik net op je overlegpagina geplaatst heb. Mbch331 (overleg) 8 apr 2024 22:27 (CEST)Reageren
Met de E-waarde van dit monument zit het wel goed. Neutraliseren en eventueel wat inkorten (algemene beschouwingen over WOI kunnen bijvoorbeeld weg) lijkt me hier het juiste medicijn. Fred (overleg) 9 apr 2024 12:41 (CEST)Reageren

Toegevoegd 09/04; af te handelen vanaf 23/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Abonneren

Haye Folkertsma[bewerken | brontekst bewerken]

NE Folkertsma over Folkerstma. Dat lijkt een WC-eendje te worden. Het lijkt tevens op een CV waarin ook het kleinste detail niet ontbreken mag, ook al heeft het geen enkele encyclopedische waarde. Veel E-waarde valt trouwens allerminst te bespeuren met betrekking tot de vele werkzaamheden van deze geriater en gerontoloog. Ook de zo noodzakelijke onafhankelijke en gezaghebbende bronnen, die enige E-waarde zouden kunnen adstrueren, ontbreken geheel. Fred (overleg) 9 apr 2024 12:37 (CEST)Reageren

Daarbij komt ook nog eens dat er staat dat hij geriater zou zijn, wat niet het geval is want hij is niet eens arts. In het BIG-register is ook eenvoudig na te gaan dat hij ook geen verpleegkundige is; hij komt in het hele register niet voor. Dat maakt de rest van het artikel ook zeer ongeloofwaardig. Ik pleit Voor Voor verwijderen. Erik Wannee (overleg) 9 apr 2024 12:49 (CEST)Reageren
Ik snap je punt, maar ik zou toch de auteur een paar dagen de gelegenheid willen geven zich uit te laten over de E-waarde van het onderwerp. Hij zal deze discussie ongetwijfeld volgen en zeer binnenkort van zich laten horen. MartinD (overleg) 9 apr 2024 12:59 (CEST)Reageren
Wees gerust: conform de standaardprocedure heeft iedereen tenminste twee weken de tijd om op de nominatie in te gaan. Dat zou jij toch inmiddels moeten weten... Erik Wannee (overleg) 9 apr 2024 14:02 (CEST)Reageren
Voor Voor verwijderen - het gevolgd hebben van een post-HBO opleiding verpleegkundige gerontologie en geriatrie maakt je nog geen gerontoloog en/of geriater. Encyclopedische relevantie is niet aangetoond aan de hand van gezaghebbende bronnen. Dit is meer een verhaal voor een eigen persoonlijke website. Gouwenaar (overleg) 9 apr 2024 14:42 (CEST)Reageren
Hij is geen verpleegkundige. Ik vermoed dat hij alleen ziekenverzorgende (MBO) is; die hebben geen big-registratie. Of je met dat MBO-diploma een post-HBO opleiding kunt volgen, weet ik niet. Erik Wannee (overleg) 17 apr 2024 07:03 (CEST)Reageren
Wacht eventjes, ik ontdek nu pas dat die onjuiste informatie over 'gerontoloog en geriater' niet door de persoon zelf is geschreven, maar is toegevoegd door PAvdK tijdens deze 'zeer kleine opknapbeurt'. Dat is ook degene die dit later wijzigde in het eveneens foutieve 'verpleegkundige gerontologie en geriatrie'. Erik Wannee (overleg) 18 apr 2024 08:52 (CEST)Reageren
Abonneren

Mitch Mitchell (gitarist)[bewerken | brontekst bewerken]

NE - Deze gitarist geniet slechts bekendheid vanwege een band waar hij in gespeeld heeft. Als individu is hij niet relevant genoeg voor opname in een encyclopedie. Bronnen beschrijven hem alleen in artikelen die over de band gaan, niet over hem als individu. hiro the club is open 9 apr 2024 17:15 (CEST)Reageren

Wat mij betreft mag dit verzoek best versneld afgehandeld worden per WP:NAR en WP:SNEEUW. Op de IA-bot na ben ik de enige die aan het artikel gewerkt heeft. Het betreft een niche-deelonderwerp van een niche-onderwerp dat, laten we eerlijk zijn, niet meer is dan fancruft. hiro the club is open 10 apr 2024 17:10 (CEST)Reageren
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

RAT-virus[bewerken | brontekst bewerken]

De titel op zich is al fout, RAT malware is geen virus In jullie eigen artikel over trojans staat geheel terecht: een Trojaans paard is dus geen programma dat zelfstandig beschadigingen aan de geïnfecteerde computer veroorzaakt, zoals een computervirus. Er bestaat spijtig genoeg een jammerlijke gewoonte bij het brede publiek alle malware een virus te noemen, maar een site die een soort encyclopedie wil zijn, zou het toch beter en nauwkeuriger moeten kunnen. 178.51.40.52 9 apr 2024 19:37 (CEST)Reageren

Nominatie doorgestreept. Is niet conform de richtlijnen gebeurd. En nominatiereden is toch geen reden voor verwijdering. Mbch331 (overleg) 9 apr 2024 19:53 (CEST)Reageren
Abonneren

WTC Nieuwendijk[bewerken | brontekst bewerken]

NE - Dit is slechts een lokale club voor wielerliefhebbers. Tekstman (overleg) 9 apr 2024 20:39 (CEST)Reageren

Beste Tekstman,
Ik verneem dat u de wikipediapagina van WTC Nieuwendijk te verwijderen. Ik begrijp de intentie aangezien het om een toeristische wielerclub gaat die niet aan competitie doet.
Het initiatief om deze pagina aan te maken is gekomen tijdens het bekijken van de wikipediapagina van Sint-Katelijne-Waver. Daar wordt melding gemaakt van enkele sportclubs uit het dorp. Dit zijn de 4 voetbalclubs en een basketbalclub. Enkele van deze clubs zijn kleiner dan de wielerclub, en hun pagina bevat slechts enkele zinnen. Het enige wat ons met hen onderscheid is competitie.
Ik heb vooraf de richtlijnen van wikipedia doorgenomen en heb mezelf ook de vraag gesteld of WTC Nieuwendijk relevant is.
Maar aangezien wikipedia een encyclopedie is, moet deze alle onderwerpen kunnen bevatten. Wielertoerisme is een hele grote sport in Vlaanderen die zeer intensief beoefend wordt door duizenden mensen. Jammer genoeg vind je op wikipedia weinig terug over deze sport en eventuele clubs. Naar mijn mening is het struikelblok de competitie. Ik ben ervan overtuigd indien WTC Nieuwendijk aan competitie zou doen, ze wel een pagina verdiende. Ik zie geen reden waarom wikipedia wel mag volstaan met de allerkleinste voetbalclubs, maar een niet-competitieve wielerclub niet.
WTC Nieuwenijk heeft een rijke geschiedenis en is heel gekend in de streek en heeft een encyclopedische waarde om vermeld te worden. Mijn intentie is om op termijn een hele mooie wikipediapagina te maken om deze club op een neutrale manier te duiden. Ik wil benadrukken dat ik de club niet wil verheerlijken of reclame maken. Deze club heeft voldoende referenties en betrouwbaar bronnen die ik kan vermelden.
Het wielertoerisme zou meer waardering mogen genieten op wikipedia dan nu het geval is. Het heeft dan wel geen competitief karakter, maar een zeer groot sociaal karakter. In deze tijd wordt dit alsmaar belangrijker.
Met vriendelijke groet,
Stijnandries76 Stijnandries76 (overleg) 13 apr 2024 09:57 (CEST)Reageren
Abonneren

Fusion Josh[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb eerst maar even een poets gedaan van de tekst, want het was vrij rommelig en stond vol externe links. Daarna heb ik gezocht naar bronnen, maar behalve wat lokale berichtjes over een wedstrijd in Gelderland en wat gedoe in Doetinchem, kom ik wel heel weinig over hem tegen. Dat doet me twijfelen aan de relevantie van deze youtuber - die toch ook wel vrij weinig abonnees heeft, en dat voor een groot land als Groot-Brittanië. Verder is het artikel volkomen bronloos (op één bron na die ik net heb toegevoegd), dus waar de persoonsgegevens, de diverse beweringen ('uniek') en overige informatie vandaan komt: geen idee. – Thieu1972 (overleg) 9 apr 2024 22:46 (CEST)Reageren

Ik heb het artikel aangevuld met wat bronnen die ik heb weten te vinden over deze YouTuber, maar de vraag wat hem relevant maakt voor een encyclopedie wordt door deze bronnen (nog) niet geheel weggenomen. Hij geniet vooral bekendheid door zijn voor mij hilarische vlogs bij allerlei voetbalwedstrijden. Ik vind het moeilijk te bepalen of hij relevant genoeg is en het artikel in de huidige vorm goed genoeg voor een behoud is, maar dat is dan ook aan een moderator om te bepalen. BasFCT (overleg) 12 apr 2024 00:01 (CEST)Reageren

Toegevoegd 10/04; af te handelen vanaf 24/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Abonneren

Karine Huts[bewerken | brontekst bewerken]

Dit is een moeizaam artikel: de tekst is een opsommerig CV waarbij bijna elke zin begint met 'Ze....', gevolgd door iets dat ze doet of deed. De waslijst onder het kopje 'CV' heeft geen plaats in een encyclopedie. De openingszin is trouwens vreemd: nu lijkt het alsof ze in een encyclopedie moet staan omdat ze getrouwd was met iemand - het lijkt mij dat er wel logischer redenen zijn te bedenken, zoals het schrijverschap. Overigens ontbreken ook bronnen, en die zouden juist helpen om een beter artikel te schrijven. Ook helpen ze de relevantie te bepalen en de feitjes te verifiëren. – Thieu1972 (overleg) 10 apr 2024 18:26 (CEST)Reageren

Karine Huts is, naast auteur, een van de grootste kunstverzamelaars van België. Daarnaast is ze mede-oprichter van de stichting Phoebus, die een bijzonder grote collectie Cobra kunst bevat. Zij is de echtgenote van de flamboyante natiebaas Fernand Huts, die de Boerentoren in Antwerpen gekocht heeft, maar in al haar interviews laat ze duidelijk merken dat ze "naast" haar echtgenoot staat, dus niet zo maar "de vrouw van". Op het eerste zicht zie ik tientallen,zelfs honderden secundaire bronnen over haar op internet. Geen enkele is gebruikt of vermeld. Een artikel van een dergelijke dame herschrijven doe je niet op een paar uur. Het heeft ook geen enkele zin om van het huidig artikel te vertrekken en daar aanpassingen in te doen, met het risico dat anderen continu wijzigingen doen. Als je het artikel verwijdert ben ik bereid om een nieuw artikel te schrijven. Iemand anders mag het ook doen. Lacuna Leemte (overleg) 11 apr 2024 18:21 (CEST)Reageren
Dat zou je kunnen oplossen door een {{mee bezig}}-sjabloon boven het artikel te plaatsen, dat weerhoudt normaliter anderen hier tegelijkertijd druk mee te zijn. Het is eventueel ook een optie om op je kladblok het nieuwe artikel te schrijven en op een gegeven moment de volledige inhoud van het bestaande artikel te overschrijven. De relevantie van Huts lijkt me geen enkel punt van discussie, het probleem zit 'm in de huidige staat van het artikel. Dus als je daar tijd in wil stoppen is dat zeer wenselijk. StuivertjeWisselen (overleg) 12 apr 2024 08:51 (CEST)Reageren
Het sluit volledig aan bij mijn interessesfeer en de onderwerpen waar ik gewoonlijk over schrijf. Ik wacht nu op de definitieve beslissing wat er met het bestaande artikel gebeurt vooraleer er mee te beginnen. Het zal wel niet binnen de 14 dagen klaar zijn. Lacuna Leemte (overleg) 12 apr 2024 10:02 (CEST)Reageren
Als het artikel niet wordt verbeterd in de aankomende twee weken zal het worden verwijderd verwacht ik. StuivertjeWisselen (overleg) 12 apr 2024 11:33 (CEST)Reageren
Dit hele artikel is meer een CV dan een encyclopedische pagina. In deze vorm ben ik Voor Voor verwijderen. Harmendewind (overleg) 11 apr 2024 21:28 (CEST)Reageren


Toegevoegd 11/04; af te handelen vanaf 25/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Abonneren

Dinamo (De Warande)[bewerken | brontekst bewerken]

Betreft een verlengde nominatie. Het gebrek een E-waarde lijkt geen groot issue te zijn, maar de tekst lijkt geschreven vanuit een ambtelijke organisatie en moet dus neutraler, zakelijker en met meer afstand. Thieu1972 (overleg) 11 apr 2024 09:02 (CEST)Reageren

"...Omwille van haar onstaansgeschiedenis en actuele maatschappelijke relevantie maakt Dinamo deel uit van het DNA van de Warande..." Ik snap wat je bedoelt. MLTRock (overleg) 11 apr 2024 14:42 (CEST)Reageren
Beste
Ik heb het veranderd naar
Dinamo maakt deel uit van cultuurhuis de Warande en kent hierin een aparte ontstaansgeschiedenis.[1]
Met dezelfde referentie Bart Voeten (overleg) 12 apr 2024 20:13 (CEST)Reageren
Ik snap vooral dat 'het taalgebruik' ambtenaar-achtig overkomt maar dat zegt helemaal niets over de neutraliteit van het artikel. De aanname dat beiden zaken per definitie gelijkgesteld kunnen worden, getuigd van een intellectuele oneerlijkheid een encyclopedisch georiënteerde gemeenschap onwaardig. Deze gehele zin (die ik ondertussen onder druk versimpeld heb) is volledig gebaseerd op de informatie die in de bron gegeven wordt, samen met de andere bronnen gerefereerd doorheen het artikel. Deze bronteksten zelf komen in grote mate inderdaad vanuit verschillende ambten (samen met de verschillende media én politiek) en dus juist niet vanuit één specifieke ambtelijke organisatie vanwaaruit mijn artikel dan geschreven is. Zo vermelden de referenties gebruikt in het artikel tenminste drie verschillende politieke partijen die over Dinamo spreken: CD&V(CVP), NVA en Groen. CD&V en Groen liggen mijlenver uit elkaar en ondertussen gaat een NVA-mandataris dan zelf vrijwilligerswerk doen voor Dinamo... Zo verwijst een artikel over Dinamo op de website van de Europese Commissie dan weer naar een artikel op Socius etc. Tenzij men van mening is dat 'maatschappelijke relevantie' altijd subjectief is, zal men moeten erkennen dat onderwerpen behandeld op socius.be (op zijn minst) maatschappelijk relevant zijn... Met wat 'communicatieve verbloeming' zou men, even kort door de bocht net zo goed kunnen stellen, dat uitgerekend dit artikel net een schoolvoorbeeld van neutraliteit is. Bart Voeten (overleg) 13 apr 2024 00:52 (CEST)Reageren
Ik heb opnieuw het artikel nog verder ingekort en vereenvoudigd, door het verwijderen van verschillende terminologieën, die te veel als ambtenaarsjargon zouden kunnen worden opgevat... Bart Voeten (overleg) 16 apr 2024 23:39 (CEST)Reageren
Beste Thieu
Mijn artikel was genomineerd voor verwijdering omdat het onderwerp niet encyclopediewaardig zou zijn. Volgens mij is dat het wel. Eén van de argumenten was dan dat Dinamo slechts een lokaal initiatief zou zijn en daarom niet geschikt voor Wikipedia. Ik heb dan ondertussen de tekst uitgebreid met steeds extra referenties, die het geheel vanuit verschillende invalshoeken, telkens verder inhoudelijk ondersteunen en de opmaak aangepast/verbeterd voor meer duiding. Ik ben ook, als gevolg van dit initiële bezwaar, iets meer gaan focussen op de 'bovenlokale' aspecten van deze organisatie. Ik kan begrijpen dat vooral dat een 'ambtelijke' indruk wekt maar alles wat ik schrijft is relevant voor het onderwerp en onderbouwt. Daarnaast is het ook een feit dat het onderwerp zelf nu eenmaal sterkere ambtelijke en politieke 'componenten' heeft dan de gemiddelde VZW of andere lokale organisatie. Daar komt dan ook nog bij dat mijn eigen 'schrijfstijl' nu eenmaal iets ambtelijk heeft. Volgens mij hoeft dat geen probleem te zijn zolang deze voldoende onderbouwt is met de nodige referenties; en dus inhoudelijk neutraal is. Schrijfstijl alleen lijkt mij in ieder geval geen reden voor verwijdering. Ten slotte staat het iedereen vrij om een encyclopedisch waardig artikel op Wikipedia, aan te passen met dezelfde mate van onderbouwing.
Met vriendelijke groet Bart Voeten (overleg) 12 apr 2024 20:51 (CEST)Reageren
Een artikel dat onvoldoende neutraal is, kan wel degelijk worden verwijderd, omdat het als verkapte reclame kan worden opgevat. Thieu1972 (overleg) 12 apr 2024 20:56 (CEST)Reageren
Beste
Mijn punt was dat schrijfstijl alleen volgens mij geen reden kan zijn voor verwijdering wanneer we het er over eens zijn, dat het onderwerp zelf wel encyclopediewaardig is. Ik heb ook wel wat moeite met de kritiek dat het artikel te 'ambtenaar-achtig' is (waar ik ondertussen verder heb trachten rekening mee te houden) en dan tegelijkertijd toch 'mogelijks verkapte reclame' zou kunnen zijn. Deze kritiek lijkt me nogal tegenstrijdig aangezien de ambtenarij en de commerciële wereld andere, al dan niet verkapte, belangen kennen.
Met vriendelijke groet Bart Voeten (overleg) 12 apr 2024 22:35 (CEST)Reageren
Dat is dezelfde misvatting als dat een goed doel niet promotioneel kan zijn. Een ambtelijke tekst kan bol staan van de communicatietrucjes om iets mooier te maken dan het is. Hoe dan ook: dit artikel was gewoon niet voldoende op orde. Maar in plaats van het te verwijderen, heb ik het een verlenging gegeven. Thieu1972 (overleg) 12 apr 2024 22:45 (CEST)Reageren
Het zal wel kloppen dat publieke belangen met commerciële belangen verweven kunnen geraken. Alleen was dat hier niet de oorspronkelijke kritiek geloof ik. Er wordt geswitched van de ene redenatie, dat ik mogelijks een ambtenaar met belangen in Dinamo zou kunnen zijn en daarvoor dan een Wikipediapagina zou gaan schrijven (welke belangen?) naar de andere redenatie dat verkapte reclame op Wikipedia onwenselijk is (waar ik het mee eens ben). Het is me ook niet duidelijk welke verbloemingen hier toegepast worden, waaruit dan zou kunnen blijken dat hier sprake is van een gebrek aan neutraliteit. Bart Voeten (overleg) 12 apr 2024 23:08 (CEST)Reageren
Ik heb opnieuw het artikel nog verder ingekort en vereenvoudigd, door het verwijderen van verschillende terminologieën, die te veel als ambtenaarsjargon zouden kunnen worden opgevat... Bart Voeten (overleg) 16 apr 2024 23:39 (CEST)Reageren
Abonneren

Marije van Oostendorp[bewerken | brontekst bewerken]

NE, vrouw met een baan Saschaporsche (overleg) 11 apr 2024 11:31 (CEST)Reageren

NE + lijkt ZP: mag weg Emmarade (overleg) 12 apr 2024 22:44 (CEST)Reageren
Wat bedoeld u hiermee Adindaw3 (overleg) 14 apr 2024 16:24 (CEST)Reageren
Zie bovenaan deze pagina. Zie ook: Wikipedia:Mogelijke relevantie per onderwerp en Wikipedia:Zelfpromotie. vr groet Saschaporsche (overleg) 14 apr 2024 16:48 (CEST)Reageren
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Orson Langlais[bewerken | brontekst bewerken]

WEG Bronnen zijn omtrent een van de meest invloedrijke figuren van zijn tijd en veel ander -uiterst extreem- halleluja, helaas niet te vinden, afgezien van dit Wiki-artikel en een organist (Jean Langlais) van dezelfde naam. Gek ook dat de naam van de geweldige onderneming die hij heeft opgericht niet wordt vermeld. Dit lijkt veel weg te hebben van een hoax en kan dan ook nuweg als het inderdaad zo blijkt te zijn. (Gezien de duistere voorgeschiedenis van aanmaakadres lijkt vermoeden van hoax wel enige grond te hebben). Fred (overleg) 11 apr 2024 12:37 (CEST)Reageren

Ik heb dit artikel direct verwijderd, er is totaal niets bekend over deze meneer, ook al zou hij een van de rijkste en invloedrijkste personen aller tijden zijn. Lijkt me zeker een hoax. Look Sharp! 11 apr 2024 13:09 (CEST)Reageren
Abonneren

Gijs De Corte[bewerken | brontekst bewerken]

WIU Bronnen aangaande De Corte worden niet gegeven. Hij staat wél in enkele databases, maar dat is dan ook alles. Of dat voldoende is weet ik niet. Altijd weer zo'n anonieme one-issue aanmaker trouwens, dat doet vermoeden. Fred (overleg) 11 apr 2024 17:20 (CEST)Reageren

Abonneren

Ben Verlangen[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Er is weinig tot niks over deze persoon te vinden, waarschijnlijk omdat hij “slechts gedurende een beperkte tijd” als kunstenaar actief is geweest. Dat maakt het dus lastig om werk van hem te vinden, waardoor de relevantie niet duidelijk kan worden gemaakt. – Mondo (overleg) 11 apr 2024 18:12 (CEST)Reageren

Voor Voor verwijderen Ik heb ook nog gezocht naar bronnen, maar kon er ook niet meer vinden. Een bron voor het overlijden van de persoon is trouwens ook erg gewenst. - TheGoodEndedHappily (overleg) 11 apr 2024 18:17 (CEST)Reageren
Ik heb in mijn reactie aan Mondo proberen duidelijk te maken dat we nog druk doende zijn het gevraagde materiaal te verzamelen. En 'een bron voor het overlijden' is dat een overlijdingsacte, een rouwkaart een advertentie in de krant? PetePassion (overleg) 15 apr 2024 12:43 (CEST)Reageren
Een rouwadvertentie of een overlijdensbericht op een rouwsite. Mondo (overleg) 15 apr 2024 16:13 (CEST)Reageren
Dat klopt. Ben Verlangen heeft na een aantal jaren met succesvolle tentoonstellingen (onder andere in Purmerend, Den Haag, Amsterdam) de kunstwereld plotseling de rug toegekeerd. Na zijn recente overlijden ontdekken nabestaanden dat hij zijn oude werk deels heeft vernietigd. Een ander deel staat opgeslagen in Friesland. Er wordt gewerkt aan een inventarisatie. Ben was in zijn laatste levensjaren weer begonnen aan beeldend werk waarin hij werkte aan patronen op basis van complexe studie naar zevenhoeken. PetePassion (overleg) 15 apr 2024 12:17 (CEST)Reageren
Wij (nabestaanden en bewonderaars van het werk van Ben Verlangen) zijn bezig met het inventariseren van zijn werk en recensies. De recensie van André Minnaar nu als noot opgenomen, is er één van. We verwachten dat onze inventarisatie andere bronnen oplevert. PetePassion (overleg) 15 apr 2024 12:38 (CEST)Reageren
Opmerking Opmerking Die noot had ik al op 11 april toegevoegd. We zien de andere bronnen graag tegemoet. 🙂 Mondo (overleg) 15 apr 2024 12:43 (CEST)Reageren
Dank voor reactie en aanvulling Mondo! Wordt aan gewerkt. PetePassion (overleg) 15 apr 2024 14:34 (CEST)Reageren
Wat betreft verzamelen van materiaal: we beginnen vorderingen te maken met het vinden van tentoonstellingen en het vinden van werk uit de nalatenschap. We zullen het beeldend werk dat boven water komt op een eigen website publiceren, waarnaar we dan kunnen verwijzen. Dat zal een paar weken in beslag nemen. PetePassion (overleg) 16 apr 2024 16:04 (CEST)Reageren
Misschien is het een optie als een moderator het artikel verplaatst naar het persoonlijk kladblok? Daar kan er dan in alle rust aan verder gewerkt worden en kan indien nodig nog iemand meekijken met de vorderingen. Dan kan de discussie hier voor nu worden afgerond. Dat geeft misschien wat meer rust. :) - TheGoodEndedHappily (overleg) 16 apr 2024 16:07 (CEST)Reageren
Abonneren

Stichting Klokhuis[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Volstrekt onduidelijk artikel. Het moet gaan over een stichting die Apple-gebruikers meer support wilden geven dan toen via de HCC-mogelijk was. Voor intimi wellicht te volgen, voor de gemiddelde lezer niet. Dat dit onderwerp encyclopedisch relevant is lijkt me hoogst onwaarschijnlijk. – StuivertjeWisselen (overleg) 11 apr 2024 21:53 (CEST)Reageren

Tekst is aangepast, ingekort en m.i. nu duidelijker. 62.195.29.153 16 apr 2024 12:58 (CEST)Reageren
Abonneren

Sven Dimmendaal[bewerken | brontekst bewerken]

WEG Sven over Sven. Dat belooft een -zij het bescheiden- WC-eendje te worden. Hij studeert nog op het ROC en hij behoeft ongetwijfeld naamsbekendheid, wat ook blijkt uit de bronnen die over en door hem op Google te vinden zijn. Onafhankelijke en gezaghebbende bronnen die óver Sven schrijven (en enige E-waarde zouden aantonen) zijn daar niet te vinden. Ook in het lemma'tje worden er geen genoemd. Dat hij zich journalist noemt zal wel een vergissing zijn. Wellicht LinkedIn eens proberen, maar een encyclopedie moet zich daar niet voor lenen. Fred (overleg) 11 apr 2024 23:19 (CEST)Reageren

NE ZP geen inhoud, weg ermee Emmarade (overleg) 12 apr 2024 22:48 (CEST)Reageren
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

TNT (band) [bewerken | brontekst bewerken]

WIU – 95% engelstalige tekst, Saschaporsche (overleg) 11 apr 2024 23:31 (CEST)Reageren

Tegen Tegen verwijderen Na het schrappen van de Engelstalige tekst blijft er genoeg over om het te behouden. Onderwerp is E-waardig. Zie bv aantal interwiki's en de band werd gisteren nog op een aantal nieuwssites vermeld omdat hun zanger (of voormalige zanger) overleden was. MLTRock (overleg) 12 apr 2024 00:18 (CEST)Reageren
Tegen Tegen verwijderen Inmiddels staat er een veel beter en bovenal Nederlandstalig artikel. Er is nog wat uitbreiding en verbetering mogelijk, maar niet dusdanig dat een TBP-nominatie nog noodzakelijk is. Mondo (overleg) 12 apr 2024 12:47 (CEST)Reageren

Dank voor het werk, ik schrap de nominatie door. Saschaporsche (overleg) 12 apr 2024 13:29 (CEST)Reageren


Toegevoegd 12/04; af te handelen vanaf 26/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Abonneren

Confettiweken[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Artikel aangemaakt door de instantie die de term zou hebben geïntroduceerd. Dubieuze relevantie, claims zonder onderbouwing, bronnen ontbreken. – StuivertjeWisselen (overleg) 12 apr 2024 09:02 (CEST)Reageren

Abonneren

Sel Chemie B.V.[bewerken | brontekst bewerken]

NE – De e-waarde wordt nog niet helemaal duidelijk uit de tekst. Daarnaast heeft de aanmaker in het verleden bij diverse artikelen foto's geplaatst van producten van dit bedrijf (zie onder meer de artikelen Terpentine en Wasbenzine, bij Brandspiritus en Lampolie zijn deze reeds verwijderd) waardoor ik het vermoeden van reclame/ZP krijg. – TheGoodEndedHappily (overleg) 12 apr 2024 10:18 (CEST)Reageren

Voor Voor verwijderen Inmiddels iets opgeknapt door Thieu, maar ik vind nog steeds niet dat de e-waarde is aangetoond. En de reclame in het verleden doet ook de wenkbrauwen fronsen. Mondo (overleg) 12 apr 2024 11:27 (CEST)Reageren
Ik heb vrij weinig bronmateriaal kunnen vinden tot nu toe. Thieu1972 (overleg) 12 apr 2024 12:29 (CEST)Reageren
Misschien kan iemand dit lezen? Hobbema (overleg) 12 apr 2024 13:30 (CEST)Reageren
https://archive.ph/R9GI4 Mondo (overleg) 12 apr 2024 13:43 (CEST)Reageren
Die staat al in het artikel, maar dan het originele krantenartikel. Thieu1972 (overleg) 12 apr 2024 13:43 (CEST)Reageren
poeh, er val bar weinig te vinden over dit handelsbedrijf dus je moet misschien wel concluderen dat de e waarde ontbreekt, in ieder geval niet in de historie zit. Als het enige brede media-nieuws uit 1993 stamt en te maken heeft met een productiefout dan is dat best weinig. Ook mbt de eerste locatie, de boterfabriek in Bredevoort is amper iets te vinden, laat staan dat het verkocht was/werd aan oprichter Schepers etc. Neeroppie (overleg) 12 apr 2024 13:55 (CEST)Reageren
Abonneren

Chiro Bethanie[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Een Chiro zoals er zoveel in België zijn voor de jeugd. Regionale bronnen zullen er vast wel over hebben geschreven, maar wat maakt deze chiro encyclopedisch relevant ten opzichte van andere Chiro's? En de tekst leest alsof het van de eigen website is geplukt. Fijn dat deze Chiro alles zo goed geregeld heeft, maar nergens blijkt enige encyclopedische relevantie uit. BasFCT (overleg) 12 apr 2024 13:21 (CEST)Reageren

Abonneren

Deltaprogramma Zoetwater[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – ambtelijk knip- en plakwerk van deze website (Was genomineerd voor nuweg wegens auteursrechtenschending, maar de site gebruikt CC0 voor teksten) – Mbch331 (overleg) 12 apr 2024 14:14 (CEST)Reageren

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Heinz Krug[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – In de eerste versie van het artikel was het vrij onduidelijk om wie het precies ging, dat heb ik al iets aangepast. De tekst kan nog wel een verdere uitbreiding/verduidelijking gebruiken, wellicht met behulp van de Duitse versie van het artikel. – TheGoodEndedHappily (overleg) 12 apr 2024 15:33 (CEST)Reageren

En een paar bronnen zouden ook welkom zijn, gezien de aard van zijn werkzaamheden. Mondo (overleg) 12 apr 2024 16:07 (CEST)Reageren
Het barst trouwens van de taalfouten en kromme zinsconstructies. Fred (overleg) 12 apr 2024 18:19 (CEST)Reageren
Misschien eens volledig opnieuw vertalen en val nul beginnen ? Dit zal sneller gaan dan pogingen om het huidig artikel WIU te krijgen en dan is direct alle discussie van de baan. De Duitse versie is veel gedetailleerder dan de Franse, dus iets moeilijker voor broncontrole, maar geeft wel een beter beeld van de persoon en de verdwijning.Lacuna Leemte (overleg) 13 apr 2024 10:07 (CEST)Reageren
Dat lijkt me zeker geen verkeerd idee! :) - TheGoodEndedHappily (overleg) 13 apr 2024 10:36 (CEST)Reageren
Ik ben er al mee bezig.Lacuna Leemte (overleg) 13 apr 2024 10:42 (CEST)Reageren
De vertaling is ondertussen gepubliceerd en in de plaats gekomen van het oorspronkelijk artikel. Belangrijkste broncontrole is uitgevoerd. Over zijn jeugd, overgenomen uit de Duitse vertaling, heb ik voorlopig geen bronnen (in de Duitse versie zijn er eigenlijk ook geen), ik zal het nog eens nazien. Het is niet essentieel voor het artikel, eventueel kan een deel ervan weg. Lacuna Leemte (overleg) 13 apr 2024 16:58 (CEST)Reageren
Ziet er in elk geval al stukken beter uit, bedankt voor je harde werk! :) - TheGoodEndedHappily (overleg) 13 apr 2024 19:08 (CEST)Reageren
Een stuk beter ? Er is geen letter van het oude artikel overgebleven. Het is 100% een nieuw artikel. Nu ben ik eens nieuwsgierig hoe lang die banner er gaat op blijven staan. Lacuna Leemte (overleg) 13 apr 2024 19:58 (CEST)Reageren
Nominatie is doorgehaald. Dank aan Lacuna Leemte voor het opknappen! TheGoodEndedHappily (overleg) 13 apr 2024 20:19 (CEST)Reageren
Bedankt. Je weet waarom ik deze beoordelingspagina volg. Ik werk op een constructieve manier mee, maar ik blijf kritisch. Lacuna Leemte (overleg) 13 apr 2024 20:54 (CEST)Reageren
Abonneren

François Breyssem[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Lijsttrekker in een deel van België voor de federale verkiezingen. Bronnen zijn schijnbaar sociale media aldus de samenvatting. En we komen eigenlijk ook vrij weinig over de persoon zelf te weten. – Mbch331 (overleg) 12 apr 2024 19:37 (CEST)Reageren

Misschien moet je zelf ook eens kijken op de website van de partij en op de Wikipedia pagina van de Belgische Federale verkiezingen 2024 want daar staat het ook vermeld !!
dus stop toch met discriminatie en censuur FBreyssem (overleg) 12 apr 2024 20:10 (CEST)Reageren
Stop toch eens met jezelf zo te promoten in een encyclopedie. En schrijf ook eens wat beter. Thieu1972 (overleg) 12 apr 2024 20:43 (CEST)Reageren
ik heb die pagina gemaakt, mijnheer Breyssem François heeft dat niet zelf gedaan, dus STOP met mensen vals te beschuldigen 2A02:1810:9CA1:3900:3978:D648:59A4:E933 12 apr 2024 21:21 (CEST)Reageren
Het betreft een partijtje dat nauwelijks stemmen (0,32%) en al helemaal geen zetels haalt (blijkbaar afgezien van eentje in de Ukkelse gemeenteraad). Zo encyclopedisch relevant is de lijsttrekker daarvan dus niet. Fred (overleg) 12 apr 2024 23:35 (CEST)Reageren
Elke lijsttrekker, van elke partij is even relevant, dat heet democratie, en eentje in de ukkelse gemeenteraad is dus toch meer waard dan iemand die hier alleen maar mensen afbreekt en tegen de democratie is FBreyssem (overleg) 12 apr 2024 23:39 (CEST)Reageren
Wat een grote woorden toch weer. Weet meneer Breyssem ook dat dit geen overheidswebsite is, geen kieswijzer, geen LinkedIn, en geen Facebook? Hier gaat het er niet om dat je bestaat, maar dat je meer dan terloops bent besproken in onafhankelijke, liefst secundaire bronnen. Thieu1972 (overleg) 13 apr 2024 08:10 (CEST)Reageren
Ik ben meer besproken dan terloops, dat kan je snel vinden als je mijn naam opzoekt, of er tenminste de moeite voor doet FBreyssem (overleg) 13 apr 2024 09:20 (CEST)Reageren
Dan zou het ook vrij eenvoudig moeten zijn om die betrouwbare onafhankelijke gezaghebbende bronnen toe te voegen aan het artikel. LeeGer 13 apr 2024 09:55 (CEST)Reageren
Awel kom jij dan maar eens naar Belgisch Limburg en ga maar eens praten met de gepensioneerde mijnwerkers FBreyssem (overleg) 13 apr 2024 09:57 (CEST)Reageren
Wat is dat toch, mensen die zichzelf zo belangrijk vinden omdat ze wel eens met mensen praten dat ze perse een wikipedia pagina willen en dat gesprek niet zonder beledigen en schelden kunnen? Staat u die voormalige mijnwerkers ook zo te woord, of zij u? Afijn, we hebben een mooi woord in het Nederlands en Vlaams hiervoor en het begint met een ij. Labrang (overleg) 13 apr 2024 10:06 (CEST)Reageren
Ten eerste heb ik niet zelf de pagina geschreven, Ten tweede heb ik in het vorige bericht (waar u zich op baseert) niet gescholden, en ten derde waar moeit u zich mee als je blijkbaar niet weet waarover u spreekt, ik heb de pagina niet zelf gemaakt en dus stop met de leugens en de laster en eerroof, want anders ben ik genoodzaakt om juridische stappen te ondernemen tegen Wikipedia en haar gebruikers FBreyssem (overleg) 13 apr 2024 10:19 (CEST)Reageren
@FBreyssem Als we iedereen die weleens met andere mensen heeft gesproken een eigen artikel moeten geven, wordt Wikipedia een telefoonboek in plaats van een encyclopedie en zijn de werkelijk interessante personen niet meer te vinden in de grote massa. LeeGer 13 apr 2024 10:16 (CEST)Reageren
Blijkbaar bekijkt u de bronnen ook niet hè, want er staan enkele bronnen vermeld als externe link, en sommige bronnen dateren van voor het digitale tijdperk FBreyssem (overleg) 13 apr 2024 10:22 (CEST)Reageren
Tja, uw geboorte kan in een tv programma zijn gereconstrueerd, maar dat zegt niets over wat u als persoon bereikt heeft dat u in een encyclopedie vermeldt dient te worden. Zoals beroemde schilders, wetenschappers etc in een encyclopedie komen op basis van hun prestaties. Lokaal politiek actief zijn is doorgaans - hoe bewonderenswaardig en maatschappelijk betrokken ook - meestal geen criterium om opgenomen te worden. Zeker niet als dit nog vrij kort van duur is en er geen duidelijke meetbare maatschappelijke resultaten zijn buiten persoonlijke ambities verwezenlijkt. Gesprekken voeren met de gemeenschap is simpelweg onderdeel van het politieke handwerk. Dat is geen indicatie van hoe relevant je bent. Dit alles heeft natuurlijk niets met discriminatie te maken, maar alles met een ijdelheidsfilter. Labrang (overleg) 13 apr 2024 10:42 (CEST)Reageren
Of u de pagina zelf gemaakt hebt of niet doet daar niets aan af. Labrang (overleg) 13 apr 2024 10:44 (CEST)Reageren
Maar het is ondertussen Duidelijk dat elke Belgische politicus/Politica een pagina mag hebben behalve zij die op een lijst van een kleine partij staan, dan is het heel simpel, een rechtszaak tegen Wikipedia, wegens discriminatie en uitsluiting FBreyssem (overleg) 13 apr 2024 10:26 (CEST)Reageren
Ik weet niet of dat nu direct een goed idee is. Wat wel een goed idee is, is om deze pagina eens door te lezen. :) - TheGoodEndedHappily (overleg) 13 apr 2024 10:42 (CEST)Reageren
Opmerking Opmerking, de gebruiker is inmiddels door mij voor onbepaalde tijd geblokkeerd, Drummingman (overleg) 13 apr 2024 13:04 (CEST)Reageren
Voor Voor verwijderen. Ik heb alle niet-relevante zaken opgeruimd en alleen enigszins betrouwbare bronnen laten staan, niet zijnde facebook, instagram en tiktok. Wat overblijft is een artikel over een meneer die alleen relevant is vanwege zijn geboorte. En daarmee is het artikel in de huidige vorm NE. Brimz (overleg) 14 apr 2024 09:23 (CEST)Reageren
Neutraal Neutraal - Het artikel is (nog steeds, ondanks diverse pogingen tot herredactie) taalkundig behoorlijk slecht geschreven, maar qua E-waarde volgens mij een twijfelgeval. Breyssem lijkt hoe dan ook niet onvolledig onbekend, in Vlaanderen dan. Wat betreft het feit dat hij blijkbaar zelf de eerste auteur is: ook dat is niet helemaal ongewoon en betekent niet noodzakelijkerwijs dat het artikel pure zelfpromo is, zie bijv. ook dit (het artikel in kwestie is gewoon behouden en later verder uitgebreid). Mocht hij zijn politieke carrière met succes weten door te zetten, dan is er denk ik een gerede kans dat hij zonder meer voldoende E wordt.
Een meer algemene opmerking: het gebeurt geloof ik ook vaker dat politici die in eerste instantie NE zijn bevonden, later alsnog E worden. Wordt het misschien tijd dat we ook voor politici de grens voor E-waarde eens wat scherper/duidelijker gaan afbakenen? De Wikischim (overleg) 14 apr 2024 12:24 (CEST)Reageren
Voor Voor verwijderen Ik heb het artikel nog een beetje opgekuist. Dat hij lijsttrekker is, maakt hem enigszins relevant, maar probleem is dat het hier in isolement staat: we vinden geen bronnen die staven dat hij eerder kandidaat was, een ambt bekleedde, acties organiseerde, of ga zo maar door. Dat hij brouwer is, valt nergens te staven. Het verhaal van zijn geboorte is een fait divers dat wat mij betreft zeker in het artikel van een E-waardige persoon zou kunnen staan; maar ook dat verhaal maakt Breyssem niet E. DimiTalen 16 apr 2024 11:18 (CEST)Reageren
Abonneren

Buslijn 12 (Haaglanden)[bewerken | brontekst bewerken]

NE Vier verschillende buslijnen, die alle slechts kort gereden hebben. De enige overeenkomst is het lijnnummer en de regio Den Haag. Eigen onderzoek op basis van o.a. Falkplan plattegrond en een lijnennetkaart? De Geo (overleg) 12 apr 2024 20:06 (CEST)Reageren

Abonneren

Buslijn 29 (Haaglanden)[bewerken | brontekst bewerken]

NE Acht verschillende buslijnen, waar van de meeste slechts kort, beperkt en/of alleen voor evenementen gereden hebben. De enige overeenkomst is het lijnnummer en de regio Den Haag. Deels eigen onderzoek op basis van eigen waarnemingen en lijnennetkaarten? De Geo (overleg) 12 apr 2024 20:06 (CEST)Reageren

Abonneren

Buslijn 34 (Haaglanden)[bewerken | brontekst bewerken]

NE Vier verschillende buslijnen op verschillende routes, waar van de eerst drie resp. slechts kort, alleen voor toeristen en alleen in de spits gereden hebben. Bij de vierde wordt verwezen naar een niet altijd even betrouwbare site (Meer over deze lijn op wiki.ovinnederland.nl.) Deels eigen onderzoek op basis van busdienstregelingen en lijnennetkaarten? De Geo (overleg) 12 apr 2024 20:06 (CEST)Reageren

Abonneren

Buslijn 37 (Haaglanden)[bewerken | brontekst bewerken]

NE Drie verschillende buslijnen en een tramlijn (!) op verschillende routes 1n de regio Den Haag. De opgeheven lijnen bestonden slechts kort of reden alleen enkele ritten in de spitsuren. De huidige lijn bestaat te kort (sinds 2019) om nu al E te zijn. Deels eigen onderzoek op basis van busdienstregelingen en lijnennetkaarten? De Geo (overleg) 12 apr 2024 20:06 (CEST)Reageren

Wat is er afgesproken omtrent het bestaan van een buslijn? Dit in verband met je opmerking dat de lijn, die inmiddels al 6 jaar bestaat, te kort bestaat. Mondo (overleg) 12 apr 2024 21:51 (CEST)Reageren
Een lijn die nu zo'n 4,5 jaar bestaat (sinds aug 2019), waar al wijzigingen in route en eindpunt zijn geweest, en die nu maar eens per half uur rijdt [4], lijkt me geen erg belangrijke verbinding in een grotestadsregio. Voor mij zou zo'n lijn pas E zijn als er iets bijzonders over te schrijven valt, zoals lange geschiedenis, belangrijke verbinding (met hoge frequentie en reizigersaantallen) of een lijn met zelfrijdende bussen. De Geo (overleg) 13 apr 2024 21:01 (CEST)Reageren
@De Geo 5,5 jaar dan. Maar de frequentie zegt niks over hoe belangrijk een verbinding is. Mijn semi-stadsbus rijdt ook niet erg frequent, maar de ritten zitten wel bijna allemaal vol. Voor een hoop mensen is het dus een belangrijke verbinding (inclusief voor mijzelf).

Maar goed, eens dat er voldoende bronnen moeten zijn die iets over de lijn schrijven. Maar of de lijn 5 jaar of 15 jaar bestaat maakt voor de bronnen niet uit. Als we het nu over één jaar hadden, was het een ander verhaal geweest. Mondo (overleg) 13 apr 2024 21:06 (CEST)Reageren
Het 5,5 jarige jubileum zal niet eerder zijn dan februari 2025 😉 De Geo (overleg) 14 apr 2024 12:23 (CEST)Reageren
@De Geo Eh, nee? In 2019 reed de lijn al, dus dat jaar telt mee. Dan is het:
  1. 2019
  2. 2020
  3. 2021
  4. 2022
  5. 2023
  6. 2024
Dus 6, maar minus een halfjaar gezien de startdatum in augustus lag, oftewel 5,5 jaar. Mondo (overleg) 14 apr 2024 12:26 (CEST)Reageren
Haha, 2024-2019 = 5 ! De Geo (overleg) 14 apr 2024 12:28 (CEST)Reageren
@De Geo Nee, zo werkt dat niet. Je telt verkeerd. Maar goed, het doet er ook niet toe: de buslijn is waarschijnlijk niet relevant genoeg. Mondo (overleg) 14 apr 2024 12:29 (CEST)Reageren
Komop zeg, dit is lagere school rekenen. Jij telt een jaar extra! De lijn begon in AUGUSTUS 2019. Dus bestond die in aug 2020 1 jaar, in aug 21 2 jaar, in aug 22 3 jaar in aug 23 4 jaar, en nu (april 2024) 4 jaar en 8 maanden. De Geo (overleg) 14 apr 2024 12:34 (CEST)Reageren
@De Geo Bij zoiets als concessies telt het jaar van indienststelling ook mee als actief jaar, in dit geval 2019. Dus moet je per concessiejaar tellen en niet per absolute jaren. Mondo (overleg) 14 apr 2024 12:40 (CEST)Reageren
Maar eigenlijk klopt die 5,5 jaar hier ook niet, want de eerste lijn 37 van de 21e eeuw begon al in 2005: https://wiki.ovinnederland.nl/wiki/Lijn_37_Den_Haag_Leyenburg_-_Delft_Station_Centrum
Die werd opgevolgd door een andere lijn 37: https://wiki.ovinnederland.nl/wiki/Lijn_37_Den_Haag_Leyenburg_-_Delfgauw_Overslagweg
Daarna nogmaals: https://wiki.ovinnederland.nl/wiki/Lijn_37_Den_Haag_Leyenburg_-_Rotterdam_Airport
En die werd weer opgevolgd door de huidige lijn 37: https://wiki.ovinnederland.nl/wiki/Lijn_37_Den_Haag_Leyenburg_-_Delft_Station

Uiteraard heeft de huidige een iets andere route, maar op hoofdlijnen is de route gelijk gebleven. En eigenlijk is de huidige lijn 37 zeer vergelijkbaar met die van 2005 tot 2012. Mondo (overleg) 14 apr 2024 12:45 (CEST)Reageren
Mondo heeft gelijk, lijn 37 begon in 2005 al bij Connexxion, ging in 2009 over naar Veolia en in 2019 naar EBS en bestaat in de huidige vorm dus dit jaar 19 jaar. En voor 2005 werd tussen Den Haag en Delft gereden door lijn 131 en voorgangers, maar deze informatie is verwijderd dus de lijn bestaat nog veel langer.Bijwyks (overleg) 14 apr 2024 14:00 (CEST)Reageren
@De Geo, deze pagina werd 6 juni 2022 goed gekeurd. Dit zijn de wijzigingen sinds Welke van deze 8 bijdragen maakte dat je dit lemma nomineerde? Met vriendelijke groet, Lidewij (overleg) 16 apr 2024 10:18 (CEST)Reageren
Voortschrijdend inzicht waarschijnlijk. Lees het artikel en je ziet een verzameling openbaar vervoerlijnen van stadsbus, streekbus en tram, die behalve een willekeurig gekozen nummer niets overeenkomstigs lijken te hebben. Het hangt met los zand aan elkaar. LeeGer 16 apr 2024 10:29 (CEST)Reageren
Lidewij, je kan bij de vorige nominatie zien dat ik toen ook voor verwijderen was. En lees daar dan vooral ook dezelfde hopeloze discussies met Straatspoor bij de nominatie erboven van het artikel over buslijn 30 (met vertrouwde opmerkingen als "Ik zie ook dat je de enige bent die zich zo opwind" of "niemand kan alles weten of alles onthouden"). Dat de beoordeling twee maanden op zich heeft laten wachten zegt mijns inziens genoeg. Het werd uiteindelijk een mazzeltje voor Straatspoor. De Geo (overleg) 17 apr 2024 14:35 (CEST)Reageren
Ja, na die oeverloze 'discussies' waren de ergste WIU-problemen opgelost, en toen heb ik de nominaties maar weer doorgehaald. Thieu1972 (overleg) 17 apr 2024 15:41 (CEST)Reageren
De Geo, het gaat over een lemma, niet over oud overleg. Je nomineerde, omdat je vindt dat het lemma onterecht werd behouden? ~~
Abonneren

Buslijn 38 (Haaglanden)[bewerken | brontekst bewerken]

NE Twee zeer verschillende buslijnen, een in het Westland en een die maar zeer kort heeft gereden in Rijswijk. De bus die voor de laatste lijn 38 in de plaats gekomen is "wordt nu verlengd tot Delft station". Fancruft en eigen onderzoek. De Geo (overleg) 12 apr 2024 20:06 (CEST)Reageren

De zin 'Het zou 52 jaar duren voor nummer 38 opnieuw gebruikt werd, maar dan niet als HTM-lijn' zegt wel genoeg: dat buslijnen in een bepaalde regio eenzelfde nummer hebben gekregen - met 5, 10 of zelfs 52 jaar ertussen - heeft dus niets te maken met een vast patroon van nummering, maar met toeval. De lijnen hadden niks met elkaar van doen, ze reden op andere trajecten, en hadden niks anders met elkaar gemeen dan dat ze hetzelfde nummer hadden en ergens rond Den Haag reden. Thieu1972 (overleg) 12 apr 2024 20:52 (CEST)Reageren
Het artikel is ditmaal goed bebrond, maar de tekst is niet je-van-het en is zelfs niet helemaal juist, zoals Thieu al aangeeft. Mondo (overleg) 12 apr 2024 21:50 (CEST)Reageren
Met de zin 'Het zou 52 jaar duren voor nummer 38 opnieuw gebruikt werd, maar dan niet als HTM-lijn' wordt alleen aangeduid dat 52 jaar, in de regio Haaglanden, geen buslijn 38 heeft gereden. Verder helemaal niets, dus ook niet over het vergeven van nummers.
Het lemma werd in 2013 al eens beoordeeld, en dit zijn de wijzigingen sinds Wanneer het nieuwste onderdeel HTM-buslijn 38 het euvel is, zou dat verwijderd kunnen worden. Lidewij (overleg) 16 apr 2024 11:41 (CEST)Reageren
Het probleem met deze artikelen is dat de titel suggereert dat ze over een buslijn gaan naar dat ze helemaal niet gaan over één buslijn. Ze gaan over één getal. Zo'n getal wordt dan aan een buslijn gehangen. Vaak door de jaren heen aan verschillende lijnen en die verschillende lijnen hebben de ene keer wel maar heel vaak ook niet iets met elkaar te maken. Wil je een artikel maken over één buslijn? Schrijf dan over een traject in plaats van over een getal. LeeGer 16 apr 2024 11:59 (CEST)Reageren
Abonneren

Aurora (Vrijmetselaarsloge)[bewerken | brontekst bewerken]

NE - Onderafdelingen van organisaties worden in de regel niet als encyclopedisch relevant beschouwd. Erik Wannee (overleg) 12 apr 2024 21:01 (CEST)Reageren

Abonneren

Gust Mestdach[bewerken | brontekst bewerken]

Zeer kort en opmaakloos artikeltje over iemand die 27 is (en kennelijk altijd blijft?) en wiens relevantie onduidelijk is. – Thieu1972 (overleg) 12 apr 2024 22:37 (CEST)Reageren

Abonneren

Atep[bewerken | brontekst bewerken]

Atep over Atep. Niet vreemd, met slechts de eigen website als bron. Tekstueel lijkt het wel AI, zeker de weinig neutrale afsluiter over 'de uitdagingen van een steeds veranderende consumptiemaatschappij' en dat de winkel een 'essentieel onderdeel van de gemeenschap' zou zijn. Hoe relevant is deze winkel overigens? – Thieu1972 (overleg) 12 apr 2024 22:40 (CEST)Reageren

Geen blijk van relevantie buiten het dorp zelf. Iemand die echt interesse heeft in deze winkel kan beter gewoon op de website van die winkel zelf kijken; daar is Wikipedia niet voor nodig. Voor Voor verwijderen dus. Erik Wannee (overleg) 12 apr 2024 22:50 (CEST)Reageren
Is dit geen expliciete reclame, met zinnen als: Met een sterke focus op klantenservice, een breed assortiment aan producten en diensten, en een diepgewortelde betrokkenheid bij de lokale gemeenschap, kijkt de winkel met vertrouwen naar de toekomst? Zou daar niet nuweg op kunnen worden geplakt?Fred (overleg) 12 apr 2024 23:39 (CEST)Reageren
De ATEP formule komt iig uit Amerika. Zie hier dus… commentaar overbodig. Neeroppie (overleg) 13 apr 2024 01:19 (CEST)Reageren
Abonneren

Jacoba Kapsenberg[bewerken | brontekst bewerken]

NE - Dit artikel leunt vooral op 'gedelpherde' krantenartikelen waarin de beschreven persoon meestal alleen in het voorbijgegaan wordt genoemd en op wetenschappelijke artikelen waaraan zij mede heeft bijgedragen, waarbij haar rol soms wat wordt aangedikt. Wat node ontbreekt zijn een of meer secundaire bronnen van enig kaliber die alléén over Kapsenberg gaan of waarin zij in ieder geval prominente aandacht krijgt. Zulke bronnen zijn er bijvoorbeeld wel voor een virologe als Marion Koopmans. Marrakech (overleg) 12 apr 2024 23:44 (CEST)Reageren

Zij wordt tientallen malen genoemd in het boek van Van Doornum, open access via https://www.jstor.org/stable/j.ctvwh8bpb en genoemd in de biblografie van het artikel, een makkelijker te doorzoeken versie is te vinden op Google books. En inderdaad, er zijn meer knappe virologen in Nederland, ook nu nog, zelfs vrouwen, maar dat lijkt me niet relevant voor deze nominatie. Elly Sta jij al hier? (Overleg) 13 apr 2024 08:38 (CEST)Reageren
overigens heb ik de eerste versie van het artikel vertaald uit de Engelstalige WP, daar nog meer bronnen. Elly Sta jij al hier? (Overleg) 13 apr 2024 08:39 (CEST)Reageren
Tegen Tegen verwijderen Er staan meer dan voldoende bronnen in het artikel, ook waarin ze meer dan terloops besproken wordt. En op EN:WP staan inderdaad nog meer bronnen. Áls er al sprake is van zaken als “aandikken”, dan moet Marrakech met voorbeelden komen. Mondo (overleg) 13 apr 2024 12:13 (CEST)Reageren
Het aantal bronnen doet er toch niet toe? Het gaat om hun kwaliteit. Maar goed, in welke bronnen wordt Kapsenberg meer dan terloops besproken? En dan bedoel ik uiteraard niet een of twee zinnen, maar op z'n minst een volwassen hoofdstukje.
Wat aandikken betreft, er staat in het artikel Vanaf 1979 werkte ze op uitnodiging van de WHO mee aan de maandelijkse rapportage over virologische uitslagen, door deze uitslagen door te geven aan de WHO. Ook stimuleerde ze andere laboratoria om daaraan mee te werken. Volgens de bron deed het RIV dat en heeft Kapsenberg daar slechts melding van gemaakt. Marrakech (overleg) 13 apr 2024 13:13 (CEST)Reageren
> Het aantal bronnen doet er toch niet toe? Het gaat om hun kwaliteit.

Daarom moet je ook niet alleen het eerste deel van de zin lezen, maar ook het tweede deel. Mondo (overleg) 13 apr 2024 13:28 (CEST)Reageren
Tegen Tegen verwijderen - Onnodige nominatie, of iig met een verkeerde reden. Deze persoon lijkt meer dan voldoende E-waarde te bezitten. Het artikel is inmiddels ruimschoots bebrond met artikelen waarin ze als wetenschapper genoemd wordt, naast haar eigen werk dat wordt genoemd (Ja ik weet het, dat laatste telt niet mee voor iemands E-waarde). Online is hier verder nog een ander boek uit 1981 raadpleegbaar, naast het boek dat Ellywa hier al geeft. De Wikischim (overleg) 13 apr 2024 11:28 (CEST)Reageren

Maar dat bedoel ik nu juist: in de bronnen wordt ze inderdaad – slechts in het voorbijgaan – genoemd, terwijl er toch wel wat meer nodig is voor een eigen artikel. Althans, dat mag ik hopen. Dat is bijvoorbeeld ook het terechte bezwaar tegen de beruchte artikelen over 'mannen met een baan'; over hen zijn er evenmin bronnen te vinden waarin ze meer dan triviale aandacht krijgen. Marrakech (overleg) 13 apr 2024 12:06 (CEST)Reageren

Hoor ik hier nu een verongelijkt "dit is positieve discriminatie in het nadeel van mannen met een baan" ondertoon in de nominatie? Het is wel een beetje discriminatie-dag hier he? Labrang (overleg) 13 apr 2024 13:11 (CEST)Reageren
Hè? Dat is wel een erg onheuse en tendentieuze opmerking. Ik schreef juist expliciet dat ook de bezwaren tegen artikelen over zulke mannen terecht zijn. Dus hoezo 'verongelijkt'? En hoezo 'discriminatie-dag'? Marrakech (overleg) 13 apr 2024 13:20 (CEST)Reageren
Met discriminatie-dag refereerde Labrang denk ik naar de discussie over François Breyssem die hierboven gevoerd werd ;) - TheGoodEndedHappily (overleg) 13 apr 2024 14:21 (CEST)Reageren
Ja. Laat ik het er op houden dat hier vooralsnog geen sprake lijkt van het voortrekken of anders behandelen van een persoon-met-baan omdat het een vrouw betreft, maar simpelweg een slecht afgebakend ew-criterium in combinatie met een persoon met een aantoonbaar wetenschappelijk trackrecord in de virologie en microbiologie, waarbij de vraag nog is wat haar nalatenschap en erkenning precies is. Bijvoorbeeld in hoeverre haar onderzoek de basis heeft gelegd voor vaccinaties of medische diagnostiek of vervolgonderzoek met ditto uitkomsten. Labrang (overleg) 13 apr 2024 17:02 (CEST)Reageren
Kapsenberg wordt inderdaad niet voorgetrokken, maar intussen heb je wel de kwalijke en daarmee ook allerminst constructieve suggestie gewekt dat zij volgens mij wél wordt voorgetrokken ten nadele van 'mannen met een baan'. Over uitgaan van goede wil gesproken... Wat aantoonbare trackrecords betreft: die hebben talloze wetenschappers, maar daarmee zijn ze nog niet relevant voor een eigen Wikipedia-artikel. Daar is zoals gezegd heel wat meer voor nodig. Marrakech (overleg) 14 apr 2024 14:23 (CEST)Reageren
Mijn inschatting is dat, zoals het artikel er nu voorstaat, er geen moderator zal zijn die het aan het eind van de beoordelingsperiode zal verwijderen. Laten we daarom ons best doen om het artikel te verbeteren, en in de laatste zin van Labrang hierboven zie ik een zakelijke poging om dat te doen. De belangrijkste bron die voor het Engelstalige artikel is gebruikt is het ook onder ons artikel geciteerde boek van Gerard van Doornum, Ton van Helvoort & Neeraja Sankaran (2020). Leeuwenhoek's Legatees and Beijerinck's Beneficiaries: A History of Medical Virology in The Netherlands. Daarin wordt ze vrij vaak genoemd. Als ik lees: "The leading position of RIV in the field of medical virology should come after 1951 with the arrival of R. Gispen and J.G. Kapsenberg and the opening of the Laboratory for Viral and Rickettsial Diseases," dan is Kapsenbergs rol niet onbelangrijk, en we moeten ons realiseren dat Nederland op dat moment internationaal aan de top stond van het werk aan vaccinaties. "An internationally recognized expert on enteroviruses who was responsible for viral diagnostics at the National Laboratory of Public Health (1954–1989), she was also later the author of a chapter on enteroviruses in a definitive handbook on infectious disease diagnostics." Over H.S. Frenkel: "the students that he supervised at his laboratory during their training and research for their thesis would go on to become the country’s well-known virologist and infectious disease specialist, notably J.G. Kapsenberg (1955), and J. Huisman (1956), respectively." "Jacoba G. Kapsenberg [...] joined the Laboratory for Virology in 1956 and thanks to her efforts the laboratory functioned in the capacity of the national virological reference laboratory." "Thus, the important international work on public health and disease prevention started by RIV scientists Gispen, Kapsenberg and Van Wezel was continued by the likes of Van Loon and Van der Avoort." "The impetus for this workshop was a decision by the WHO to establish the cell culture techniques for isolation and identification of polioviruses developed by Cootje Kapsenberg and Anton van Wezel as the standard for nearly all 150 laboratories in its Global Polio Network." Opvallend is wél dat Kapsenbergs naam niet voorkomt in het hoofdstuk 'Conclusions'. En verder moeten we ons realiseren dat het boek van Van Doornum is geschreven door een Nederlands viroloog die schrijft over de instituten waarvoor hij zelf werkzaam was. Een COI ligt dan op de loer. WIKIKLAAS overleg 14 apr 2024 16:51 (CEST)Reageren

Toegevoegd 13/04; af te handelen vanaf 27/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Abonneren

Berry Reekers[bewerken | brontekst bewerken]

NE - geen acteur of regisseur maar een jongeman die als amateur meedoet bij toneelverenigingen en figureert in wat televisieseries en youtubefilmpjes. In 2020 verwijderd direct als privacyschending/promo minderjarige. Hoyanova (overleg) 13 apr 2024 08:20 (CEST)Reageren

Ook nul onafhankelijke bronnen die over Reekers hebben geschreven (volgens de aanmaker zou Facebook en Insta als bron voldoen....) en daardoor in strijd met WP:BLP. Daardoor ook 0.0 encyclopedische relevantie voor deze beginnend acteur, absoluut Voor Voor verwijderen BasFCT (overleg) 13 apr 2024 09:26 (CEST)Reageren
Reekers is zeker geen amateur, wij van het castingbureau hebben met die reden een pagina voor hem aangemaakt. Zijn toneelspelen speelde hij anoniem vandaar geen artikelen. Verder maakt Reekers naar onze mening meen YouTube filmpjes maar zijn dat showreels van officiële art films die hij besloten uitbrengt in bepaalde festivals zoals NOVA. De kortfilm wraak waarin hij geacteerd heeft heeft daar een prijs gewonnen. Dit is geschreven door NOVA op hun website. 0812hb1 (overleg) 13 apr 2024 10:51 (CEST)Reageren
Het is niet de bedoeling dat wij van het castingbureau aan een encyclopedie bijdragen om -tegen betaling- hun medewerkers te promoten. Zoiets heet: misbruik maken. Voor promotie bestaan genoeg geëigende media. Het beschrijven van personen dient door onafhankelijke mensen te geschieden op basis van betrouwbare en onafhankelijke bronnen. Fred (overleg) 13 apr 2024 11:19 (CEST)Reageren
Voor Voor verwijderen Eens met Hoyanova en Fred. Mondo (overleg) 13 apr 2024 12:15 (CEST)Reageren
Welke bron ondersteunt de bewering 'Hij is bekend geworden door zijn eerste rol in de kortfilm Wraak'? Is er een recensie over zijn rol? Hebben media over hem bericht? En bij wie is hij eigenlijk bekend geworden? Thieu1972 (overleg) 13 apr 2024 12:50 (CEST)Reageren
Dit is officieel een Nederlands artikel en ook geschreven in het Nederlands. Reekers heeft ook geen Duits werk gedaan. 0812hb1 (overleg) 13 apr 2024 10:52 (CEST)Reageren
Ik geef artikels vaak het voordeel van de twijfel, maar dit is, imo, duidelijk nog veel te vroeg. Voor Voor verwijderen dus. MLTRock (overleg) 13 apr 2024 16:30 (CEST)Reageren
Abonneren

Lekë Dushmani[bewerken | brontekst bewerken]

WIU - Gerede twijfel aan de bronloze inhoud. Er staat dat dit artikel vertaald zou zijn uit de Duitstalige wikipedia maar de persoon heeft daar helemaal geen artikel. Bovendien stamt de inhoud totaal niet overeen met wat er in de engelstalige wikipedia wél is te vinden over deze persoon en dat artikel is bebrond. Aan het einde staat er een vreemd verhaal over zijn dochter en een incident wat echter totaal niet over die dochter gaat maar een vechtpartij tussen twee derden beschrijft en stelt dat een daarvan later vermoord werd door nog iemand anders... Hoyanova (overleg) 13 apr 2024 08:58 (CEST)Reageren

Voor Voor verwijderen - copyvio, als dit - zoals gesteld - een vertaling is van een andere tekst onder een CC licentie, is een link naar de bron verplicht, (in de tekst of bewerkingssamenvatting). Nu dit ontbreekt, wordt niet aan de voorwaarden van de licentie voldaan, en is dit dus een auteursrechtenschending. ∼ Wimmel (overleg) 14 apr 2024 19:11 (CEST)Reageren
Abonneren

Dhimitër Jonima[bewerken | brontekst bewerken]

WIU - Gerede twijfel aan de bronloze inhoud. Er staat dat dit artikel vertaald zou zijn uit de Duitstalige wikipedia maar de persoon heeft daar helemaal geen artikel. Bovendien stamt de inhoud totaal niet overeen met wat er in de engelstalige wikipedia wél is te vinden over deze persoon en dat artikel is bebrond. Hoyanova (overleg) 13 apr 2024 09:12 (CEST)Reageren

Voor Voor verwijderen - copyvio, als dit - zoals gesteld - een vertaling is van een andere tekst onder een CC licentie, is een link naar de bron verplicht, (in de tekst of bewerkingssamenvatting). Nu dit ontbreekt, wordt niet aan de voorwaarden van de licentie voldaan, en is dit dus een auteursrechtenschending. ∼ Wimmel (overleg) 14 apr 2024 19:13 (CEST)Reageren
Abonneren

Isa Boletini[bewerken | brontekst bewerken]

WIU - over deze bekende historische figuur is veel meer te vertellen dan er hier staat. Het is geen vertaling van delen van het engelstalige zeer uitgebreide artikel zoals wordt geclaimd, enkel de eerste zin van de inleiding is slecht vertaald en ook het begrip "Jonge turken" wordt niet uitgelegd. En zijn dramatische en historisch significante overlijden wordt al helemaal niet behandeld. Kortom - een onaf, fragmentarisch en bronloos verhaal Hoyanova (overleg) 13 apr 2024 09:26 (CEST)Reageren

Ik weet niet over welk artikel u het heeft maar er word niets genoemd over jonge turken in het artikel? Ook is het geen historisch figuur en hij is nog lang niet overleden. Neem aan dat u het artikel niet goed gelezen heeft? 0812hb1 (overleg) 13 apr 2024 10:54 (CEST)Reageren
Ik weet niet over welk artikel u het heeft, maar deze persoon is in 1916 overleden en is wel degelijk een historisch figuur. Neem aan dat u het artikel niet goed gelezen heeft? Mondo (overleg) 13 apr 2024 12:18 (CEST)Reageren
Waar heeft u deze bronnen vandaan? Ik heb zojuist nog contact gehad met Berry Reekers hij is gebroen in 2005 en zeker niet overleden 1916. Graag bronnen van uw oninhoudelijke wetenschap? 0812hb1 (overleg) 13 apr 2024 23:03 (CEST)Reageren

Volkomen ongeldige nominatie reden. Onderwerp is E er zijn bronnen over dit onderwerp te vinden. Een artikel hoeft niet af of compleet te zijn alvorens hier te publiceren. Geerestein3 (overleg) 13 apr 2024 11:45 (CEST)Reageren

Beste 0812hb1 u reageert hier tot 2x toe op de nominatie van het artikel Isa Boletini die wel degelijk een historisch figuur is. Als u wilt reageren op de nominatie van het artikel Berry Reekers kunt u dat beter doen op de juiste plek (drie kopjes hierboven). Ronnie PG (overleg) 13 apr 2024 23:13 (CEST)Reageren
Abonneren

Alphonse Abeele[bewerken | brontekst bewerken]

Relevantie van deze voormalige wielrenner is me onduidelijk. Als meest spraakmakende feit geldt een overwinning op een BK voor militairen... mvg, Bjelka (overleg) 13 apr 2024 19:08 (CEST)Reageren

BK voor militairen zegt nu veel minder maar is wel een kampioenschap dat vele grote namen gewonnen hebben toen er nog dienstplicht was in België. Verder reed hij ook de Ronde van Vlaanderen wat veruit de meest belangrijke wedstrijd is hier in België. Themanwithnowifi (overleg) 14 apr 2024 09:01 (CEST)Reageren
Abonneren

Kroonlid[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Op zich staan er voldoende feiten voor een beginnetje, maar wat mij het meest opvalt is dat er achter een paar zinnen een cijfer staat, hetgeen mij doet vermoeden dat het ergens van is overgenomen. – Mondo (overleg) 13 apr 2024 19:36 (CEST)Reageren

  • En lid van een college? Wat voor college wordt niet duidelijk gemaakt. Als andere dan kroonleden advocaatleden zijn, dan gaat het vast niet om het College van B&W of zo iets. Maar om wélk soort college het dan wél gaat wordt niet vermeld. Reden te meer om aan te nemen dat het om een stuk uit zijn verband gerukte tekst gaat (zonder de bron te vermelden). Voor Voor verwijderen dus.Fred (overleg) 13 apr 2024 22:03 (CEST)Reageren
Abonneren

Nicolas Schyns[bewerken | brontekst bewerken]

NE - subtopper die zelfs nog geen medaille heeft gehaald op een nationaal kampioenschap.Akadunzio (overleg) 13 apr 2024 20:11 (CEST)Reageren

Ik zoek even naar een waarom weghalen:
  1. In de top 10 van z'n World Athletics profiel staan 8 prestaties boven de 1000 punten en met 992 en 989 twee er net onder. Ik dacht dat we prestaties van boven de 1000 punten vermeldingswaardig vinden?
  2. Dit jaar heeft hij twee nieuwe PRs gezet, dus verbetering lijkt goed mogelijk.
  3. Als ik even snel z'n halve marathontijd vergelijk met een Aureel Vandendriessche of Klaas Lok, die genoeg hebben gewonnen om onomstreden te zijn, dan zit hij er dik een minuut onder. Is het materiaalverschil nu zo groot dat dit niet bijzonder of op z'n minst gelijkwaardig is?
  4. Bij de dacht ik toch gerenommeerde Parelloop van 2024 (uitslag) is hij vierde en eerste Europeaan.
  5. Een jaar eerder werd ie in de sprint geklopt door Lucas Da Silva die dan wel een keer Belgisch kampioen is geworden, maar toch een mindere Top 10 prestaties heeft op z'n World Athletics profiel.
  6. Bij de meest recente Zevenheuvelenloop startte hij met startnummer 15 (de lage nummers zijn toch alleen voor toppers?) en eindigde hij als 11e en eerste Belg, voor Amaury Paquet, zie uitslag.
Zo gezien lijkt het me toch geen koekebakker?
Emmarade (overleg) 17 apr 2024 18:52 (CEST)Reageren
Duidelijk een atletiekkenner.
  1. Met zijn tijd op de 5000 m en 1000 punten haalt hij misschien de top 100 aller tijden in België. En de meeste van die lopers hadden veel slechtere loopschoenen. Zijn toptijd op de halve marathon was onvoldoende voor een medaille op de BK.
  2. Verbetering is altijd mogelijk. De loopschoenen worden elk jaar beter.
  3. Vergelijken met lopers van 60 jaar geleden slaat gewoon nergens op. Alleen al de loopschoenen zijn niet te vergelijken.
  4. Echt grote namen stonden er niet aan de start van de Parelloop
  5. Wat zeggen top 10 prestaties?
  6. 15 toppers nemen er uiteraard niet deel aan de Zevenheuvelenloop. Dus moeten er ook nummers uitgereikt worden aan de beter subtoppers.
Ik heb nergens beweerd dat dit een koekebakker is. Het is een subtopper, die ze nog niet in geslaagd is een medaille te halen op een BK alhoewel er toch voldoende kampioenschappen zijn voor langeafstandslopers (5000 m, 10.000 m, 10 km, halve marathon en marathon). Akadunzio (overleg) 18 apr 2024 22:52 (CEST)Reageren

NE: Een middelbare school. Geen blijk van enige encyclopedische relevantie. Erik Wannee (overleg) 13 apr 2024 21:25 (CEST)Reageren

Wat is “Denominatie: bijzonder”? Ik geef toe dat ik niet zo thuis ben in de katholieke kerk als in de protestantse (hoewel mijn kennis daar ook achteruit van is gegaan), maar die denominatie heb ik nog nooit van gehoord. Foutje van de aanmaker? Mondo (overleg) 13 apr 2024 21:52 (CEST)Reageren
Dit lijkt meer op een reclametekst die de school aanprijst dan op een gedegen artikel dat ingaat op de geschiedenis en de context van de school. Het hoort dus in een studiegids thuis en niet in een encyclopedie. Wat betekent trouwens: De school profileert zich op het gymnasium? Betekent dit dat die mavo, havo enzovoort er maar bij hangen? Fred (overleg) 13 apr 2024 21:54 (CEST)Reageren
Bijzonder = confessioneel. Thieu1972 (overleg) 13 apr 2024 22:37 (CEST)Reageren
Nee, bijzonder betekent: niet door de overheid opgericht maar door een vereniging of iets dergelijks. Dat kán confessioneel zijn, maar dat hoeft niet. Nutsscholen bijvoorbeeld zijn ook bijzondere scholen, maar toch niet-confessioneel. Overigens spreekt men in België van vrije scholen. Fred (overleg) 13 apr 2024 22:44 (CEST)Reageren
Duidelijk. Bedankt, Fred en Thieu. Het zou handig zijn als dat in het artikel nader zou worden toegelicht, zodat lezers weten wat met “bijzonder” in de infobox bedoeld wordt. Mondo (overleg) 13 apr 2024 23:41 (CEST)Reageren
Er kan gewoon 'katholiek' in dat veld. Dat voorkomt verwarring. Thieu1972 (overleg) 14 apr 2024 07:21 (CEST)Reageren
Zie bijzonder onderwijs. Hobbema (overleg) 14 apr 2024 09:33 (CEST)Reageren
Dank! 🙂 Ik heb er een linkje van gemaakt in de infobox. Mondo (overleg) 14 apr 2024 12:12 (CEST)Reageren
Maar al met al denk ik niet dat dit 'bijzonder' onderwijs bijzonder genoeg is voor encyclopedische relevantie. Erik Wannee (overleg) 14 apr 2024 16:15 (CEST)Reageren
Zie Triniteitslyceum voor meer info over de geschiedenis. Hobbema (overleg) 14 apr 2024 18:11 (CEST)Reageren
Abonneren

Auguste Badts[bewerken | brontekst bewerken]

Relevantie van deze voormalige wielrenner blijkt niet uit artikel. mvg, Bjelka (overleg) 13 apr 2024 22:53 (CEST)Reageren

Reed verschillende jaren als profwielrenner. Themanwithnowifi (overleg) 14 apr 2024 08:34 (CEST)Reageren
Hey Themanwithnowifi, misschien oordeelt de gemeenschap in zijn voordeel, maar momenteel zie ik de 'E'-waarde niet echt. mvg, Bjelka (overleg) 14 apr 2024 10:22 (CEST)Reageren
Zou je dat nader kunnen toelichten? Want het is mij niet duidelijk wat er dan precies irrelevant is aan deze wielrenner. Mondo (overleg) 14 apr 2024 12:17 (CEST)Reageren
Het (vermelde) palmares is nogal matig naar mijn mening voor opname in wikipedia. mvg, Bjelka (overleg) 14 apr 2024 12:59 (CEST)Reageren
De vraag zou moeten zijn wat er relevant is aan deze wielrenner. Hij heeft blijkbaar enkele jaren anoniem rondgereden als beroepsrenner. Man met een baan dus. Akadunzio (overleg) 16 apr 2024 23:11 (CEST)Reageren
De gebruikte bronnen zijn zeer onvolledig voor uitslagen van decennia geleden. Volgens deze bron http://www.cyclingarchives.com/coureurfiche.php?coureurid=487 haalde hij zo'n 40 overwinningen, ook in klassementen en een enorme zwik ereplaatsen. Wellicht dat iets verder zoeken naar geschikte bronnen meer relevante info oplevert. Emmarade (overleg) 17 apr 2024 19:49 (CEST)Reageren
Dat lijkt me dan toch niet anoniem, zoals @Akadunzio stelt. Goed gevonden, Emma! 🙂 Mondo (overleg) 17 apr 2024 20:00 (CEST)Reageren
Mjah, het was destijds echt heel anders dan nu. De beloften van nu waren vroeger vaak amateur. In veldritten reden ze vaak bij elkaar. Zie Nederlandse kampioenschappen veldrijden waar in de jaren '70, amateurs zoals Hennie Stamsnijder vaak beter waren dan de profs. Veel profs kregen ook niet veel meer dan een broek, een shirt en een fiets en een deel van de premies die de ploeg bij elkaar fietste. In die zin is het ook wel interessant om na te gaan of deze situatie al ergens wordt beschreven en dit te linken op Badts' pagina. Emmarade (overleg) 17 apr 2024 21:16 (CEST)Reageren
Abonneren

Sven Beelen[bewerken | brontekst bewerken]

Twijfels bij relevantie. Er is wel wat te vinden over deze renner, maar zijn prestaties lijken toch vooral neergezet in het B-circuit... mvg, Bjelka (overleg) 13 apr 2024 23:28 (CEST)Reageren

Was een profveldrijder gedurende een aantal jaar en reed ook bij de profs mee op de weg. Themanwithnowifi (overleg) 14 apr 2024 08:35 (CEST)Reageren
Heeft deze profwielrenner een medaille gehaald, op een podium gestaan? Dat is de standaard die hierboven voor een atleet wordt gehanteerd. Zijn deze en de andere wielrenners toppers of subtoppers? Is de ene sporter / sport discipline de andere niet? Is meedoen op hoogste niveau bij de ene sport relevanter voor opname in een encyclopedie dan bij de andere waar het meer om de (persoonlijke) sportprestaties gaat? Labrang (overleg) 14 apr 2024 08:49 (CEST)Reageren
Ik hanteer die standaard niet voor een atleet maar andere doen dat. De atleet hierboven is mijn inziens perfect E maar andere kunnen dat anders zien. Themanwithnowifi (overleg) 14 apr 2024 08:55 (CEST)Reageren
Hey Themanwithnowifi, misschien oordeelt de gemeenschap in zijn voordeel, maar momenteel zie ik de 'E'-waarde niet echt. @Labrang: een medaille vind ik niet persé een vereiste, maar eindwinst of een ereplaats in een "bekendere wedstrijd" vind ik wel de absolute ondergrens. mvg, Bjelka (overleg) 14 apr 2024 10:20 (CEST)Reageren
Abonneren

Yentl Bekaert[bewerken | brontekst bewerken]

Abonneren

Lennert Belmans[bewerken | brontekst bewerken]

Abonneren

Stijn Caluwé[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 14/04; af te handelen vanaf 28/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Abonneren

Yentl Bekaert[bewerken | brontekst bewerken]

Twijfels bij relevantie. Meest spraakmakende prestatie blijkt een ereplaats in de 'Toi Toi Cup'. mvg, Bjelka (overleg) 14 apr 2024 00:04 (CEST)Reageren

Wat een profcompetitie in het veldrijden is en in het artikel staat duidelijk dat hij een contract tekende bij een van de beste teams in het veldrijden en bij de elite mee reed. Themanwithnowifi (overleg) 14 apr 2024 08:32 (CEST)Reageren
Reed ook meerdere profwedstrijden bij de elite mee op de weg. Themanwithnowifi (overleg) 14 apr 2024 08:53 (CEST)Reageren
Hey Themanwithnowifi, ik vind het wat mager voor een artikel, vandaar de vraag. Misschien oordeelt de gemeenschap in zijn voordeel, maar momenteel zie ik de 'E'-waarde niet echt. mvg, Bjelka (overleg) 14 apr 2024 10:17 (CEST)Reageren
Tegen Tegen verwijderen Per Themanwithnowifi. Verder vind ik het artikel verre van “mager”. Mondo (overleg) 14 apr 2024 12:22 (CEST)Reageren
het artikel is niet mager, de (relevante) prestaties bij de profs (die hem dus E-waarde kunnen geven) naar mijn inziens wel. Het merendeel van het artikel gaat immers over zijn periode bij de junioren en beloften. Hij werd in seizoen 2021-'22 actief bij de elite en kondigde aldaar zijn afscheid aan in februari 2023... we zien wel wat de gemeenschap beslist mvg, Bjelka (overleg) 14 apr 2024 12:47 (CEST)Reageren
Voor de duidelijkheid; de gemeenschap beslist niet, een moderator beslist op TBP. StuivertjeWisselen (overleg) 14 apr 2024 19:45 (CEST)Reageren
Dat klopt @StuivertjeWisselen. Mijn woordkeuze was hier incorrect, mijn excuses hiervoor. :-) Ik denk dat ik gisteren iets bedoelde in de trend van 'feedback op de nominatie' (en/of verbeterpogingen aan het artikel) tijdens de 'duurtijd van de nominatie' (2 weken) wordt ook meegenomen in de finale beoordeling... mvg, Bjelka (overleg) 15 apr 2024 21:12 (CEST)Reageren
Abonneren

Lennert Belmans[bewerken | brontekst bewerken]

Relevantie van deze wielrenner blijkt niet uit artikel. mvg, Bjelka (overleg) 14 apr 2024 00:40 (CEST)Reageren

Profwielrenner (continentaal) die ook actief is in het veldrijden. Themanwithnowifi (overleg) 14 apr 2024 08:33 (CEST)Reageren
Hey Themanwithnowifi, misschien oordeelt de gemeenschap in zijn voordeel, maar momenteel zie ik de 'E'-waarde niet echt. mvg, Bjelka (overleg) 14 apr 2024 10:18 (CEST)Reageren
Abonneren

Stijn Caluwé[bewerken | brontekst bewerken]

Relevantie van deze wielrenner blijkt niet uit artikel. mvg, Bjelka (overleg) 14 apr 2024 02:21 (CEST)Reageren

Reed vier jaar als prof rond bij Coredon waar hij ook bij de profs op de weg reed, is spijtig genoeg vroeg gestopt. Themanwithnowifi (overleg) 14 apr 2024 08:38 (CEST)Reageren
Hey Themanwithnowifi, misschien oordeelt de gemeenschap in zijn voordeel, maar momenteel zie ik de 'E'-waarde niet echt. mvg, Bjelka (overleg) 14 apr 2024 10:19 (CEST)Reageren
Ook hier is me niet duidelijk wat er precies irrelevant zou zijn aan deze wielrenner, zeker niet gezien Themanwithnowifi's toelichting. Zou je het duidelijker kunnen uitleggen? Mondo (overleg) 14 apr 2024 12:21 (CEST)Reageren
Bekijk het artikel op het moment van nominatie en het wordt je ongetwijfeld duidelijk. Er zijn immers al enkele aanvullingen gebeurd, maar ook hier nog steeds een weinig relevant palmares. mvg, Bjelka (overleg) 14 apr 2024 12:49 (CEST)Reageren
"Deelnemen is belangrijker dan...". Maar elke gewone burger die politiek of wetenschappelijk meedoet wordt op een goudschaaltje gewogen "persoon met baan doet zijn/haar werk". Het blijft bijzonder die sportwereld. Labrang (overleg) 14 apr 2024 17:30 (CEST)Reageren
Net als dat een keeper nooit doelpunten maakt, zijn er wielrenners die er alleen voor rijden dat een teamgenoot het af maakt, maar die voor het team toch van onschatbare waarde zijn. Relevantie laten afhangen van doelpunten of gewonnen sprints, lijkt me niet het doel van een encyclopedie. SexMad (overleg) 14 apr 2024 20:41 (CEST)Reageren
En zo kan je ook gemeenteraadsleden zien die in teamwerk de gemeente besturen, nieuwe wijken laat toevoegen etc. die niet op een individu zijn terug te voeren, maar die wel een langere houdbaarheid hebben dan een wielerkoers van een dag ergens in een jaar - en met een volksmandaat. Om maar een concrete dwarsstraat te noemen tav het wegen wat nu eigenlijk relevant en relevantie is voor een encyclopedie. Het is een oude discussie, maar de belangrijkheid van sporters voor impact op de menselijke geschiedenis en het leven is schromelijk overgewaardeerd, op een aantal onderdelen na. Filters als 1 minuut op het veld staan of moet een contract hebben met een profploeg zijn er alleen maar om zoveel mogelijk irrelevante sporters toe te kunnen voegen zonder de werkelijke relevantie / EW toets te hoeven doen obv merites. Om in fancruft te voorzien. Een wetenschapper met een aantoonbaar levenslang trackrecord die een rol heeft gespeeld in het ontstaan van ons Rijksvaccinatieprogramma wordt vervolgens afgeserveerd als "vrouw met baan, deed gewoon haar werk". Vergelijk dat nog eens met een steun wielrenner die na een paar jaar de obscuriteit om verdwijnt. Nee, dit is precies waar eea schort, los van de vraag of die wetenschapper nu wel of niet opgenomen hoort. Labrang (overleg) 14 apr 2024 22:21 (CEST)Reageren
Ik vind voetballers ook overgewaardeerde messenzwaaiers die laf naar Rusland vluchten, maar die mening van een eenling is doorgaans niet doorslaggevend op een samenwerkingsproject die de maatschappij probeert te reflecteren. En om heel eerlijk te zijn, zie ik de mening van Labrang ook niet "de maatschappij" reflecteren. Of zit ik er dan gigantisch naast? SexMad (overleg) 15 apr 2024 07:00 (CEST)Reageren
Ik deel de mening van Labrang en er zijn meerderen hier die er zo over denken en dat ook regelmatig laten weten. Maar goed, het is wel een offtopicdiscussie hier. Mondo (overleg) 15 apr 2024 12:10 (CEST)Reageren
@SexMad, lijkt me hier niet van toepassing. We spreken hier over een wielrenner die tot 2018 actief was bij de beloften en in 2019 zijn afscheid aankondigde (en alsnog twee wedstrijden dat seizoen bij de elite reed). Los van deze vaststelling. Het kan inderdaad dat een wielrennen toch relevant is ondanks dat hij nooit een wedstrijd won of een ereplaats behaalde in een significante koers... maar dan zou ik wel verwachten dat dat op zijn minst geduid wordt in het artikel... Bjelka (overleg) 15 apr 2024 21:09 (CEST)Reageren
Ik heb eens gekeken naar de resultaten en dan kom je inderdaad niet verder dan een renner die als belofte gestopt is met crossen, maar daarna toch nog twee crossen heeft gereden in het als veldrijland volstrekt onbetekenende Zweden. De wegwedstrijden zijn gereden als voorbereiding op het crossseizoen en de beste klassering in een elitekoers is een 34e plaats in een wedstrijd in Wales, ook al een land dat niet bekend staat om het hoge niveau van de wielerkoersen die daar gereden worden. In alle andere wedstrijden eindigt hij ver in de achterhoede of haalt de finish niet. Maar dat zijn inderdaad wel wedstrijden die hij als prof in het team van Mathieu van der Poel heeft gereden. Ik wens de moderator veel wijsheid bij het nemen van een beslissing. Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 16 apr 2024 17:59 (CEST)Reageren
Je betoog is wel een beetje analoog aan een opera-zanger, die nooit een nummer-1 hit heeft gehad, en het grote publiek kent 'm niet? SexMad (overleg) 17 apr 2024 23:25 (CEST)Reageren
Beste @SexMad:, ik zie geen betoog, maar alleen maar het op een rij zetten van de voor een beoordeling relevante feiten, waarin ik wat van mijn kennis van het veldrijden gebruikt heb. En je vergelijking gaat een beetje mank. Operazangers halen bepaald minder vaak een hit, laat staan een nummer 1-hit, dan een wielrenner een plaats bij de eerste 33 in een wielerkoers. Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 18 apr 2024 11:27 (CEST)Reageren
Ik zie opvallend vaak "DNS" staan. Wedstrijden waar hij blijkbaar wel werd verwacht maar hij de start niet eens gehaald heeft? LeeGer 16 apr 2024 18:33 (CEST)Reageren
Moet dat niet zijn DNF, dus: wel gestart, maar niet gefinisht? Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 18 apr 2024 11:22 (CEST)Reageren
Nee, ik heb het opgezocht en DNS wordt ook gewoon gebruikt bij het wielrennen. Maar dan betekent het "Did not start". LeeGer 18 apr 2024 16:02 (CEST)Reageren
Beste @LeeGer:, dat de afkorting DNS bestaat en welke betekenis die heeft is mij bekend. Mijn punt - blijkbaar te voorzichtig gemaakt - is dat in de statistieken van Stijn Caluwé geen DNS staat, maar DNF. Zie [5] en [6]. Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 18 apr 2024 16:56 (CEST)Reageren
Ik dacht ook al: DNS? Ik had eerder al wel even de statistieken bekeken en zag nergens gestaan dat hij niet gestart was. Dus DNF is juist hier. Mondo (overleg) 18 apr 2024 19:12 (CEST)Reageren
Abonneren

Boardgamearena[bewerken | brontekst bewerken]

NE Een website voor bordspellen. Van serieuze bronnen is geen sprake. Zeker van belang voor de liefhebbers van bordspellen, maar naamsbekendheid voor deze site genereren kan ook wel via de geëigende media. Fred (overleg) 14 apr 2024 11:22 (CEST)Reageren

Abonneren

Benno Pintens[bewerken | brontekst bewerken]

Dit is geen encyclopedisch artikel, slechts een opsomming van wat feiten. Bronnen die de genoemde feiten ondersteunen ontbreken eveneens. – Ronnie PG (overleg) 14 apr 2024 15:55 (CEST)Reageren

Ben oud ploeggenoot en ben Bennie nadien blijven volgen. Mijn vader was ook zijn trainer bij Willebroek. Probeer Wikipedia te maken van alle exKWSV spelers in eerste afdeling. 2A02:1811:DC21:9000:A1CC:9641:7EDF:1919 15 apr 2024 17:38 (CEST)Reageren
Zo te zien aan het artikel, en op te maken uit wat u hierboven schrijft, stelde u dit artikel samen op basis van wat u zelf over Pintens weet of via via over hem te weten bent gekomen. Het is niet de bedoeling om op deze manier artikelen te schrijven, en zeker geen artikelen over (levende) personen. Lees bijvoorbeeld eens de richtlijn over biografieën van levende personen en de bijbehorende hulppagina, waarin onder meer wordt uitgelegd dat het niet is toegestaan om te schrijven op basis van origineel onderzoek (onderzoek gedaan door de schrijver van het artikel zelf, of schrijven op basis van wat men zelf meent te weten), en dat alle in het artikel vermelde gegevens verifieerbaar moeten zijn, met andere woorden terug te vinden in onafhankelijke bronnen. Als er niet over Pintens is geschreven (anders dan wedstrijdverslagen in kranten, en artikeltjes over huwelijk, kinderen etc.), dan ontbreekt iedere basis voor een artikel over hem in deze encyclopedie. En dat geldt ook voor elke andere ex-KWSVspeler. Voor het opschrijven van zulke verhalen kan men beter op zoek naar websites die graag orale historie optekenen. Wikipedia doet dat pertinent niet. WIKIKLAAS overleg 15 apr 2024 22:26 (CEST)Reageren
KWSV staat voor Koninklijke Willebroekse Sportvereniging, zo ontdek ik net. En over die club hebben we niet eens een artikel. Wél hebben we Willebroekse Sportvereniging. Is dat dezelfde club? De geschiedenis van KWSV wordt behandeld in KVC Willebroek-Meerhof. KWSV heeft in 1965/66/67 twee jaar in de tweede klasse gespeeld, zo lees ik. Voetballers uit die periode die een officiële wedstrijd hebben gespeeld voldoen dan dus net aan het criterium voor opname in de encyclopedie, mits er ook over ze is geschreven. WIKIKLAAS overleg 16 apr 2024 18:57 (CEST)Reageren
Ok begrijp ik... 2A02:1811:DC21:9000:A1CC:9641:7EDF:1919 17 apr 2024 18:58 (CEST)Reageren
Abonneren

Sandro Malherbe[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Relevantie wordt in ieder geval niet duidelijk uit dit korte (en bronloze) artikel. Bovendien vraag ik mij af waarom een teammanager van een jeugdafdeling van een voetbalclub relevant zou zijn voor opname in een encyclopedie. – Ronnie PG (overleg) 14 apr 2024 16:15 (CEST)Reageren

Abonneren

Sylvan Lake (South Dakota)[bewerken | brontekst bewerken]

WIU / reclame - We zijn geen reisbureau of VVV kantoor. Artikel hoort te gaan over een meer maar bestaat nu voor 80% uit toeristische aanbevelingen. In deze vorm ongeschikt als encyclopedisch artikel. LeeGer 14 apr 2024 18:14 (CEST)Reageren

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

John Van Niftrik[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Evident niet-neutrale biografie zonder onafhankelijke bronnen of fatsoenlijke opmaak. Relevantie is twijfelachtig, maar zelf als blijkt dat Van Niftrik in bronnen voorkomt dient het artikel volledig herschreven te worden. – StuivertjeWisselen (overleg) 14 apr 2024 18:39 (CEST)Reageren

Promotioneel karakter lag er zo dik bovenop en de andere bezwaarpunten waren ook dusdanig van toepassing dat ik het artikel direct heb verwijderd. Apdency (overleg) 14 apr 2024 19:04 (CEST)Reageren
Abonneren

Machiel II van Leeuwaarden[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Uit deze biografie blijkt op geen enkele manier waarom een encyclopedische biografie gepast is. Het artikel zegt enkel iets over een baan en gezin. – StuivertjeWisselen (overleg) 14 apr 2024 19:41 (CEST)Reageren

Wordt nog aan gewerkt. Van Leeuwaarden (overleg) 15 apr 2024 11:06 (CEST)Reageren
Tip: zet er volgende keer even

{{meebezig}}

boven om nominatie te voorkomen. 🙂 Mondo (overleg) 15 apr 2024 12:19 (CEST)Reageren
Neutraal is het nog altijd niet met zinnen als Van Leeuwaarden was niet alleen toegewijd aan zijn gezin, maar ook aan zijn werk bij Fokker, waar hij een reputatie opbouwde als een bedreven en toegewijde professional. StuivertjeWisselen (overleg) 15 apr 2024 13:10 (CEST)Reageren
Oke dankjewel voor de tip!
Wat bedoeld u met ''Neutraal is het nog altijd niet met zinnen als Van Leeuwaarden was niet alleen toegewijd aan zijn gezin, maar ook aan zijn werk bij Fokker, waar hij een reputatie opbouwde als een bedreven en toegewijde professional.''? Van Leeuwaarden (overleg) 15 apr 2024 14:38 (CEST)Reageren
Volgens welke onafhankelijke secundaire bron was hij toegewijd aan gezin en werk? Thieu1972 (overleg) 15 apr 2024 14:44 (CEST)Reageren
Er staat nu bijvoorbeeld "Als een prominente vliegtuigbouwkundige en luchtvaartingenieur bij Fokker, droeg hij aanzienlijk bij aan de Nederlandse luchtvaartindustrie gedurende zijn carrière" maar er wordt geen enkele onafhankelijke bron aangehaald die deze boude beweringen ondersteunt; niet dat hij prominent was, en niet dat hij een belangrijke bijdrage aan de luchtvaartindustrie leverde. En dat is nog pas de eerste van de vele zinnen waarin hij zonder enige vorm van bewijs de hemel wordt ingeprezen: "bijdragen van onschatbare waarde", "cruciale rol", "essentieel", "bron van inspiratie", "excellentie", "veelbelovende carrière", "onmiskenbaar talent", en dat dan ook nog eens allemaal twee keer, onder twee verschillende kopjes, breed uitgemeten. Als er in een overzichtswerk van de Nederlandse luchtvaartindustrie over de man is geschreven, dan kan dat fungeren als begin. Maar voorlopig zie ik hier alleen een pagina die door een van zijn kinderen of kleinkinderen is geschreven. En die heeft daarbij niet de voor het schrijven in deze encyclopedie benodigde afstand weten te bewaren. In deze vorm (lovend geschreven) en zonder referenties, volstrekt onhoudbaar. WIKIKLAAS overleg 15 apr 2024 21:43 (CEST)Reageren
Gisteren heb ik de ronkende taal uit het artikel verwijderd. Geen enkele van de lovende kwalificaties werd onderbouwd, laat staan van een referentie voorzien. En in wezen staat er in het hele artikel niets feitelijks te lezen. We lezen niet welke opleiding in de techniek hij volgde, en waar, wanneer hij in dienst kwam bij Fokker, welke functies hij daar bekleedde, of hij daar innovaties bewerkstelligde en zo ja welke, wat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog deed (hij was 44 toen die uitbrak), en wanneer hij met pensioen ging.
Wat er in het artikel was opgeschreven lijkt uitsluitend gebaseerd op vage eigen herinneringen of familieverhalen. Er is Van Leeuwaarden al eens eerder voorgehouden dat Wikipedia niet de plek daarvoor is, en dat Wordpress of Facebook daarvoor wél geëigend zijn.
Ik ben er bijna zeker van dat er behalve de familieherinneringen niets is. Als ik op Google zoek naar bijvoorbeeld "Antony Fokker", dan krijg ik pagina na pagina met resultaten waaruit zijn belang voor de Nederlandse luchtvaartindustrie blijkt. Als ik "Machiel van Leeuwarden" of "Chiel van Leeuwaarden" Google, dan kom ik niets anders tegen dan familieberichten en genealogiewebsites. Er is inmiddels geschreven over de Nederlandse luchtvaartindustrie in het algemeen en Fokker in het bijzonder. Als de naam Van Leeuwaarden daarin überhaupt was gevallen, dan had Google die gevonden. We mogen er dus van uitgaan dat de man geen enkele innovatie op zijn naam heeft, gewoon een bekwaam lasser was, en dat de bewering dat hij aanzienlijk bijdroeg aan de Nederlandse luchtvaartindustrie wishful thinking van zijn nazaten is. Als hij niets heeft gedaan wat de moeite van het schrijven over hem rechtvaardigt, als hij nergens in de geschiedenisboeken over de Nederlandse luchtvaartindustrie wordt genoemd, dan ontbreekt elke basis voor een Wikipedia-artikel over hem. WIKIKLAAS overleg 16 apr 2024 14:53 (CEST)Reageren
@Wikiklaas Ook op Delpher is niks over de beste man te vinden. Mondo (overleg) 16 apr 2024 16:38 (CEST)Reageren
Nadat ik via de Google-cache het artikel over Edward Horace van der Sloot had gelezen, waarin van alles uit de duim wordt gezogen om van iemand die een lintje kreeg voor veertig dienstjaren bij het staatsbedrijf der PTT een man van adel te maken, heb ik ook sterke twijfels of Van Leeuwaarden eigenlijk wel ingenieur was. Daarvoor was indertijd een opleiding aan een HTS nodig (voor de titel ing.) of een universiteit of TH (titel ir.). Gezien het ontbreken van gegevens over de opleiding, en de enorme fantasie waarover de schrijver blijkt te bezitten, is het maar de vraag of die niet iets te makkelijk iedere medewerker van Fokker de titel luchtvaartingenieur toekent. WIKIKLAAS overleg 17 apr 2024 15:05 (CEST)Reageren
Voor Voor verwijderen - man met baan, ook geen externe bronnen te vinden. Nietanoniem (overleg) 17 apr 2024 15:19 (CEST)Reageren
Abonneren

Supraorbitale schub[bewerken | brontekst bewerken]

Ik vermoed dat hier sprake is van een tikfout in de naam die ooit is gemaakt. De boven het oog van een reptiel gelegen schub, waar ook in de figuur naar wordt verwezen betreft de supraoculaire schub. Deze schub heeft reeds een eigen pagina. Trilo~nlwiki (overleg) 14 apr 2024 21:07 (CEST)Reageren

Ik zal er vast wel weer kritiek op krijgen, maar is een samenvoegvoorstel op Wikipedia:Samenvoegen dan geen beter idee? Mondo (overleg) 15 apr 2024 12:19 (CEST)Reageren
Ik heb me (nog) niet verdiept in de literatuur over de anatomie van reptielen op dit punt, maar ook zonder dat kan ik me voorstellen dat zowel de term 'supraorbitaal' als 'supraoculair' gebruikt wordt. De eerste betekent 'boven de oogkas', de tweede betekent 'boven het oog', en inderdaad wordt met beide termen dezelfde schub bedoeld, en dat blijkt ook uit de afbeelding die er in beide artikelen ter verduidelijking is bijgeplaatst. In dat geval moeten beide artikelen inderdaad worden samengevoegd, waarbij de ene titel een redirect wordt naar de andere. Bij een verwijderverzoek wordt het hele artikel weggegooid, zonder een redirect achter te laten, en dat kan hier niet bedoeld geweest zijn. De Engelstaligen hebben voor 'supraoculair' gekozen, en daaraan is onze pagina 'supraorbitaal' in WikiData gekoppeld, terwijl onze pagina 'supraoculaire schub' aan geen enkele anderstalige pagina is gekoppeld. Ook de Spaanstalige en Roemeense Wikipedia kiezen voor 'supraoculair'. Maar B kimmel heeft beide pagina's bij ons in 2016 aangemaakt, en zal een idee hebben over de frequentie waarmee de beide termen in de Nederlandstalige literatuur worden gebruikt, en dat lijkt me hier het belangrijkste criterium voor het bepalen van de doelpagina bij samenvoegen. WIKIKLAAS overleg 15 apr 2024 21:27 (CEST)Reageren
Ik geloof dat ik iets te productief ben geweest want het betreft inderdaad dezelfde schub. Beide namen worden gebruikt kennelijk. In een heel oud Nederlandstalig vakblad kom ik de term ook wel tegen[1] maar ik zal een recentere bron hebben gebruikt. Hoe dan ook lijkt supraoculair gangbaarder en is ook in lijn met suboculaire schub. Ik zou er een samenvoeging van maken, bedankt voor het melden. - B kimmel overleg 16 apr 2024 18:24 (CEST)Reageren
Uitgevoerd. Samengevoegd op supraoculaire schub. WikiData items aangepast. Het leek me niet nodig dit nog formeel op WP:Samenvoegen te melden omdat zo duidelijk is dat de twee artikelen elkaars dubbelen waren, en het samenvoegen een met name administratieve handeling is waarover ik geen discussie verwacht. WIKIKLAAS overleg 16 apr 2024 20:38 (CEST)Reageren
Dank allemaal voor de snelle reacties en het samenvoegen en vooral B.Kimmel voor het leuke artikel uit 1948. Mooie oplossing! Trilo~nlwiki (overleg) 17 apr 2024 21:00 (CEST)Reageren


Abonneren

John Tak[bewerken | brontekst bewerken]

E waardig?? WIU Saschaporsche (overleg) 14 apr 2024 21:33 (CEST)Reageren

  • Voor Voor verwijderen Ik zie de E-waarde niet zo. Blijkbaar een vertaler. Geen enkele gezaghebbende en onafhankelijke bron, wel een lange, maar nietszeggende, lijst (van vertalingen wellicht?). Fred (overleg) 14 apr 2024 23:34 (CEST)Reageren
  • Ik weet niet wat ik met die nominatie-onderbouwing aan moet, maar hij lijkt me wel e-waardig. Alleen bronnen zijn wel nodig om zijn werk te onderbouwen.

    Twijfelgeval: ik zou tegen verwijderen willen stemmen vanwege de gebrekkige nominatie-onderbouwing, maar daarentegen betreft het wel een levend persoonMondo (overleg) 15 apr 2024 12:22 (CEST)Reageren
Takkepagina !D Pagina en foto zijn de enige bijdragen van Jonathanvriend. Is Jonathanvriend wel Samuel van Leeuwen Fotografie en de foto dus eigen werk?
Ik mis enige diepgang, onafhankelijke bronnen en categorieën. Eerlijk gezegd kan ik nauwelijks iets vinden:
  1. IMDb zegt o.a. dat ie vanuit de geluidshoek komt en vertaalde voor Sesamstraat.
  2. Op de niet onafhankelijke website van de musical Soldaat van Oranje word hij manager genoemd. Op deze pagina staan alleen de bekende foto en de woorden Company manager en John Tak, meer was kennelijk niet belangrijk. Hij wordt ook nergens op de wikipagina over de musical genoemd. Waarom niet? NE?.
  3. De pagina op Fandom "wiki" is ook grotendeels door een persoon aangemaakt. Hij wordt daar Vertaler, Stemacteur en Stemregisseur genoemd.
  4. Op deze reclamepagina wordt (door foto herkenbaar) hij vermeld als ICT’er en leerkracht op de Ernst Casimirschool in Gouda.
Er zijn betrouwbare bronnen nodig om het werk van meneer Tak te kunnen plaatsen. De pagina is nu WIU ZP EN. Emmarade (overleg) 17 apr 2024 21:01 (CEST)Reageren
Ter info: De gebruikte foto is volgens mij inderdaad niet rechtenvrij, en dus heb ik deze drie dagen geleden op commons voorgedragen voor verwijdering. Saschaporsche (overleg) 17 apr 2024 21:25 (CEST)Reageren
Abonneren

Eddy De Bie[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 15/04; af te handelen vanaf 29/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Abonneren

Eddy De Bie[bewerken | brontekst bewerken]

Relevantie van deze wielrenner blijkt momenteel niet uit artikel. Artikel geeft momenteel bijna uitsluitend een opsomming van familieleden... mvg, Bjelka (overleg) 15 apr 2024 01:37 (CEST)Reageren

Tegen Tegen Is een profwielrenner geweest. Themanwithnowifi (overleg) 15 apr 2024 06:47 (CEST)Reageren
Voor Voor verwijderen Hij zou als profwielrenner wel e-waardig kunnen zijn, maar het huidige artikel voldoet niet. Mondo (overleg) 15 apr 2024 12:22 (CEST)Reageren
Het is jammer dat het grootste deel van de tekst over zijn familie gaat, maar aan de andere kant: waarom moet dit na 12 jaar zo plotseling weg? Hij was toch een prof-wielrenner die voor de opgegeven ploegen reed? Je wint er niks mee als je dit verwijdert, behalve het vullen van het logboek. Kuddekop (overleg) 15 apr 2024 15:45 (CEST)Reageren
Ik had niet gezien dat het er al 12 jaar stond. Mondo (overleg) 15 apr 2024 16:10 (CEST)Reageren
Ik ken geen richtlijn die stelt dat een artikel dat x aantal tijd aanwezig is op wikipedia niet meer zou mogen worden voorgedragen... (geintje) Maar serieus, je kan je ook de vraag stellen waarom niemand het dan de moeite vond om het artikel in al die tijd naar een beter niveau te brengen... Wat maakt Eddy De Bie relevant voor een eigen pagina op wikipedia? Indien die relevantie er is hoop ik van harte dat iemand de tijd neemt de komende twee weken om dit artikel naar een beter niveau te brengen, zodat ik deze nominatie kan doorhalen. mvg, Bjelka (overleg) 15 apr 2024 21:31 (CEST)Reageren
Ik heb wel eens vaker die opmerking voorbij zien komen, maar die richtlijn bestaat inderdaad niet. Mondo (overleg) 15 apr 2024 21:35 (CEST)Reageren
Nu stel ik een aantal vragen, en kom je enkel met een antwoord op iets dat ik eigenlijk niet vroeg, en waarvan je zelf al aangeeft dat het er niet toe doet. Waarom zouden we de informatie die er wel is zo nodig moeten verwijderen, en wat is de winst, anders dan het vullen van het logboek? Kuddekop (overleg) 16 apr 2024 12:02 (CEST)Reageren
De winst is dat Wikipedia dan weer een slecht artikel minder heeft, en dus per saldo een stukje beter wordt. De bedoeling van een Wikipedia-artikel over een wielrenner is dat de lezer er gegevens over de wielrenner in kan vinden. Maar onder levensloop staat niets over de renner zelf, dus alles wat we in het artikel lezen is een geboortedatum en twee etappezeges. En dat staat allemaal ook hier. De opmerking over het zo nodig moeten verwijderne van de informatie suggereert dat de rubriek TBP er voor niets zou: bij ieder te verwijderen artikel wordt er immers informatie verwijderd die er eerst wel was, en toch worden er dagelijks meerdere artikelen ter verwijdering voorgedragen omdat ze niet voldoen aan kwaliteitseisen. WIKIKLAAS overleg 16 apr 2024 16:17 (CEST)Reageren
en dat staat ook allemaal <hier> geldt toch ook voor die ongeveer 900.000 botmatig aangemaakte plantjes en strontvliegjes? Kuddekop (overleg) 17 apr 2024 08:41 (CEST)Reageren
Zullen we weer ontopic gaan? Anders is er kans dat de nominatie wegens teveel offtopic wordt verlengd en dat zitten we hier over een maand nog. Mondo (overleg) 17 apr 2024 12:06 (CEST)Reageren
De argumenten voor verwijderen worden als on topic gebruikt, maar gelden ook elders voor vergelijkbare artikelen. Dan zie ik niet waarom dit nu off-topic zou zijn. Er wordt boud gesteld dat het artikel slecht is, en/omdat de gegevens ook elders te vinden zijn. Nu vind ik dat elders sowieso een slecht argument, want als gegevens nergens te vinden zijn, zou juist dát een verwijderargument zijn. Kuddekop (overleg) 17 apr 2024 15:11 (CEST)Reageren
Dat was inderdaad een slecht argument van Wikiklaas. Als wiki 'reproduceren' we en doen we niet aan 'eigen onderzoek'. @Kuddekop, als je graag wil dat dit artikel wordt behouden, waarom toon je de relevantie van dhr De Bie dan niet aan door het artikel informatiever te maken? mvg, Bjelka (overleg) 17 apr 2024 18:52 (CEST)Reageren
Ik heb het artikel een update gegeven. Tekst gaat nu over Eddy zelf en zijn familiebanden hebben en aparte kop gekregen. Yannick1 (overleg) 17 apr 2024 20:47 (CEST)Reageren
Dank je Yannick1. Ik heb de nominatie doorgehaald. Enkel spijtig dat je geen bronnen hebt aangebracht in de toegevoegde tekst. mvg, Bjelka (overleg) 17 apr 2024 21:10 (CEST)Reageren
Hoe kan de nominatie nou worden doorgehaald als er geen enkele bron is toegevoegd maar wel veel meer tekst, die dus vooralsnog bronloos is? Dit was het soort van prutswerk waarop we niet zitten te wachten als artikelen voor verwijdering worden voorgedragen: ze moeten dan serieus worden verbeterd. Mijn zogenaamd 'slechte motivering' bestond eruit dat ik constateerde dat er over De Bie slechts drie dingen werden gemeld: zijn geboortedatum en twee etappezeges. Mijn motivering was niet dat die gegevens al ergens anders te lezen waren, maar de echte wielerfan zal zo'n website eerder vinden dan een Wikipedia-artikel, en kon daar dan bovendien ook nog eens meer vinden dan er in ons artikel werd vermeld. Ik heb de doorhaling van de nominatie daarom ongedaan gemaakt: dit blijft een zwaar ondermaats artikel. WIKIKLAAS overleg 19 apr 2024 03:34 (CEST)Reageren
Ik zou overigens ook graag zien dat die botartikeltjes en masse weer zouden worden opgeruimd, dus op dat punt zijn we het eens. Mogelijk heb ik daarbij je steun in de nabije toekomst nog eens nodig. WIKIKLAAS overleg 19 apr 2024 03:44 (CEST)Reageren
Abonneren

Ald Weishoès[bewerken | brontekst bewerken]

Het artikel is niet opgezet door PeterKeijsers of Paolingstein, maar hun inhoudelijke bijdragen moeten nagelopen of verwijderd worden. Artikel is ook niet tijdloos geschreven en er zit een lelijke anakoloet in →bertux 15 apr 2024 07:37 (CEST)Reageren

In het verleden is gebleken dat de genoemde probleemgebruiker in het verleden de fantasie te veel op de vrije loop heeft laten gaan in artikelen, waardoor de enige oplossing is om alle informatie waarvoor geen bronnen gevonden kunnen worden te schrappen. Ik heb daarom alle informatie waar ik geen bron voor kon vinden geschrapt uit het artikel en daarmee is het probleem van deze nominatie opgelost (nu dus Tegen Tegen verwijderen). Als jullie nog andere bronnen hebben gevonden ten aanzien van dit onderwerp, doe dan gerust aanvullingen. Romaine (overleg) 16 apr 2024 01:55 (CEST)Reageren
Prima gedaan, Romaine. Behouden dus. Fred (overleg) 16 apr 2024 12:38 (CEST)Reageren
Abonneren

Zainab Goelaman[bewerken | brontekst bewerken]

Reclame Goelaman over Goelaman. Dat wordt dus vast een WC-eendje. Men vindt teksten als: Goelaman's werk kenmerkt zich door haar maatschappijkritische blik en het prominente perspectief van de biculturele vrouw. Het leverde haar veel media aandacht op, waaronder een selectie als Harpers Bazaar’s Woman of the Year. Behalve de IMDB worden echter niet de onafhankelijke en betrouwbare bronnen gegeven waaruit die media aandacht, laat staan de maatschappelijke invloed, blijkt die nodig is voor encyclopedische waarde. En nogmaals: Wiki is geen instrument dat ingezet dient te worden ter persoonspromotie. Daar zijn genoeg andere media voor. Fred (overleg) 15 apr 2024 11:30 (CEST)Reageren

Abonneren

Jeanne St. Jean[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Ze was de moeder van een koning en getrouwd; meer komen we niet te weten. In de huidige vorm kan deze zeer beknopte informatie net zo goed in het artikel over haar zoon worden verwerkt. – Mondo (overleg) 15 apr 2024 12:37 (CEST)Reageren

Dat was dan mijn eerste en laatste toevoeging op wiki. Limburger67 (overleg) 15 apr 2024 14:08 (CEST)Reageren
Waarom begin je dan ook met een onderwerp waarover niks te schrijven valt? Thieu1972 (overleg) 15 apr 2024 14:45 (CEST)Reageren
Dat is erg jammer om te horen. Ik weet hoe vervelend het is als een artikel van je genomineerd wordt, maar er zijn nu eenmaal richtlijnen waaraan artikelen moeten voldoen en dit artikel voldoet daar niet aan. Er zijn al vaker van dit soort beknopte artikelen verwijderd, omdat ze alleen “moeder of vader van” waren.

Maar als je meer informatie kunt vinden over deze persoon die duidelijk maakt dat ze niet alleen de moeder van was en ook zelf een belangrijke rol had en dat toevoegt aan het artikel, dan streep ik de nominatie gewoon door. Zo simpel is het. 🙂 Mondo (overleg) 15 apr 2024 16:28 (CEST)Reageren
Ik heb online gezocht en er valt nog iets meer te vertellen, maar niet veel. Beetje info over haar ouders en haar familie en het feit dat ze met haar man een kasteeltje liet bouwen in haar geboortedorp Boeil dat aan haar nieuwe stand beantwoordde. Maar meer is er denk ik niet. Veelbetekenend ook dat de gemeente Boeil-Bezing op haar website (Personnages célèbres), met een goedgevulde sectie geschiedenis en bekende inwoners, maar enkele regels besteedt aan mevrouw. Lijkt me dus een verloren zaak. Johanraymond (overleg) 16 apr 2024 17:59 (CEST)Reageren
Desalniettemin bedankt voor je uitgebreide zoektocht! 🙂 Mondo (overleg) 16 apr 2024 19:08 (CEST)Reageren
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Edward van der sloot[bewerken | brontekst bewerken]

NE – De tekst is niet neutraal geschreven en de e-waarde komt nog niet naar voren. Is op 25 dec 2023 al eens verwijderd wegens NE. – TheGoodEndedHappily (overleg) 15 apr 2024 18:01 (CEST)Reageren

Zie hier. Overigens is de huidige versie wel extreem niet-neutraal. In ieder geval wil kennelijk het kwartje maar niet vallen dat wikipedia niet de plek is om bekenden of familieleden te eren. Ik heb het artikel dan ook per direct verwijderd. Laat men eerst maar eens op WP:TERUG aantonen dan Van der Sloot in een encyclopedie past (hint: onafhankelijke, secundaire bronnen!). Thieu1972 (overleg) 15 apr 2024 18:08 (CEST)Reageren

Toegevoegd 16/04; af te handelen vanaf 30/04[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Abonneren

HAZOP[bewerken | brontekst bewerken]

WIU. In de huidige vorm is het alleen maar een uitleg hoe het werkt, maar is het geen encyclopedisch artikel. MatthijsWiki (overleg) 16 apr 2024 10:26 (CEST)Reageren

Voor Voor verwijderen Per MatthijsWiki. Mondo (overleg) 16 apr 2024 12:23 (CEST)Reageren
Abonneren

Tetsuji Nakamura[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Ik ben zelf niet thuis in de sport, maar de tekst kan nog wel wat verbetering gebruiken (is nu op bepaalde plaatsen niet neutraal geschreven). Daarnaast missen er bronnen die hier wel zeer gewenst zijn (WP:BLP). – TheGoodEndedHappily (overleg) 16 apr 2024 10:48 (CEST)Reageren

In de huidige staat Voor Voor verwijderen, om de redenen die jij al noemt. Bovendien is de opmaak niet in orde, taalkundig kan het ook beter en sommige kopjes lijken ergens vandaan gekopieerd. Mondo (overleg) 16 apr 2024 12:22 (CEST)Reageren
Abonneren

Youtube-verslaving[bewerken | brontekst bewerken]

NUWEG? Gebruiker:Glennznl tagde dit op 10 december 2023 als te verwijderen, maar vergat het op de lijst te zetten. DimiTalen 16 apr 2024 11:22 (CEST)Reageren

  • Voor Voor verwijderen Dit is een soort schoolwerkstuk dat barst van de POV. Dat begint al met de "inleiding":In de hedendaagse digitale samenleving worden jongeren vaak ondergedompeld in diverse vormen van online entertainment en dat gaat zo maar door. Zelfs de term: eigen onderzoek is hier te royaal voor. Het is namelijk geen onderzoek, maar een niet-onderbouwde mening. Fred (overleg) 16 apr 2024 12:33 (CEST)Reageren
    Voor Voor verwijderen eens met Fred - TheGoodEndedHappily (overleg) 16 apr 2024 14:47 (CEST)Reageren
Abonneren

USS Decatur[bewerken | brontekst bewerken]

verwijderen ― doorverwijspagina met schepen uit de Amerikaanse Marine, genoemd naar Stephen Decatur, waarover geen enkele ervan een artikel bestaat ChristiaanPR (overleg) 16 apr 2024 12:00 (CEST)Reageren

Tegen Tegen verwijderen Er staan wel meer DP's met rode links op Wikipedia. Ze staan mijns inziens niet in de weg en kunnen juist als inspiratie dienen, net als rode links op andere plekken. Mondo (overleg) 16 apr 2024 12:23 (CEST)Reageren
Mondo, ik kan je volgen tot en met de zinsnede dat ze niet in de weg staan. Ze staan niet in de weg, maar je hebt er echt niets aan. ChristiaanPR (overleg) 16 apr 2024 16:38 (CEST)Reageren
Dat is niet waar. Ik heb al vaker artikelen aangemaakt, omdat ik rode links op een DP zag. En ik zal vast niet de enige daarin zijn. Mondo (overleg) 16 apr 2024 16:53 (CEST)Reageren
goed ChristiaanPR (overleg) 17 apr 2024 14:02 (CEST)Reageren
Klopt. Zojuist eentje blauw gemaakt. Thieu1972 (overleg) 17 apr 2024 23:15 (CEST)Reageren
Eens met Mondo. MLTRock (overleg) 18 apr 2024 00:05 (CEST)Reageren
Absoluut. Een rode link blijft doorgaans niet lang rood. Ik hier Ik hier (overleg) 18 apr 2024 06:42 (CEST)Reageren
Elk rood linkje is ondertussen een blauw linkje. Tegen Tegen verwijderen dus. MLTRock (overleg) 18 apr 2024 18:54 (CEST)Reageren
Dankzij Thieu en zeker ook MLTRock zijn nu alle linkjes blauw, dus nu ben ik nóg meer Tegen Tegen verwijderen dan eerst. Mondo (overleg) 18 apr 2024 19:13 (CEST)Reageren
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Jean Lemmens[bewerken | brontekst bewerken]

Uit de bewerkingssamenvatting bij de aanmaak van het artikel: "Ik heb een tekst van Wikisaga bekeken, aangevuld en gekopieerd. Jean Lemmens is overleden op 08-04-2024." Ik heb even snel gegoogeld, maar ik kan weinig tot geen bronnen vinden. Vinvlugt (overleg) 16 apr 2024 14:29 (CEST)Reageren

Ook in 2017 was dat al het geval waardoor het na twee weken beoordelingstijd niet werd behouden. De wikisage-licentie is niet compatibel met de onze dus tevens auteursrechtenschending. Hoyanova (overleg) 16 apr 2024 15:41 (CEST)Reageren
Ik heb er een nuweg op gezet. Mondo (overleg) 16 apr 2024 16:55 (CEST)Reageren
Mondo, wat Hoyanova schrijft klopt in dit geval niet. De tekst is een op een met https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Jean_Lemmens&oldid=34032977 van 17 dec 2012. In dit soort gevallen wordt de geschiedenis er gewoon achter geplakt. Over Lemmens werd een boek geschreven. Hier was er een tentoonstelling. Mvg, Lidewij (overleg) 18 apr 2024 18:49 (CEST)Reageren
@Lidewij C J. O, dat wist ik niet. In 2012 was ik hier nog niet zo actief. 😁 Goed dat je dat even hebt uitgezocht! 🙂 Dan lijkt me terugplaatsing hier wel aan de orde. cc @Wutsje @Mbch331 Mondo (overleg) 18 apr 2024 19:06 (CEST)Reageren
Uitgevoerd Uitgevoerd - Wel nog even op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20240418 gezet omdat het artikel in het verleden verwijderd is als wiu. Mbch331 (overleg) 18 apr 2024 19:14 (CEST)Reageren

Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Door collega Wutsje verwijderd. Mbch331 (overleg) 16 apr 2024 19:58 (CEST)Reageren

Abonneren

Plenty Food Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Reclame - Eerste versie was copyvio van de website, aangemaakt door een stagiair van de stichting. Bronloze goededoelpromo. Relevantie onhelder. Hoyanova (overleg) 16 apr 2024 15:59 (CEST)Reageren

Zie ook discussie hier.
Ik had de eerste versie van het artikel al aangepast, maar secundaire bronnen heb ik niet kunnen vinden. In deze staat Voor Voor verwijderen - TheGoodEndedHappily (overleg) 16 apr 2024 16:03 (CEST)Reageren
Nuja, het ging om een klein stukje tekst van de site, dus te weinig voor copyvio, maar fraai is anders. Hoe dan ook: wel eens dat de relevantie onhelder is. Gek, want het is wel een bekende organisatie. Daarom Voor Voor verwijderen Mondo (overleg) 16 apr 2024 16:56 (CEST)Reageren
Abonneren

Wetsus[bewerken | brontekst bewerken]

WIU Om te beginnen worden enkel bronnen uit eigen koker gegeven zodat de E-waarde moeilijk te beoordelen is. Het lijkt zeer sterk op Wetsus over Wetsus. Een context, wanneer en waarom dit instituut is opgericht bijvoorbeeld, ontbreekt. Het lijkt om een samenwerkingsverband te gaan, maar wat ze nu precies doen en op welk niveau dit staat, hoe groot het is en wat het tot nog toe heeft gepresteerd, wordt niet uit de doeken gedaan. Daartoe zijn ook onafhankelijke en gezaghebbende bronnen vereist die over Wetsus schrijven. Fred (overleg) 16 apr 2024 18:33 (CEST)Reageren

Beste Fred,
Dit is een eerst voor mij. Dank voor de terugkoppeling. Ik heb de pagina verder aangevuld. Hopelijk voldoet die zo aan de eisen. Anders hoor ik het graag en leer ik graag wat er verder aan te verbeteren om het een goede pagina te maken.
Dank!
-Rg111 Rg111 (overleg) 18 apr 2024 08:52 (CEST)Reageren
Abonneren

Phoenix (loge)[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Relevantie van deze loge blijkt niet uit inhoud of onafhankelijke bronnen. – StuivertjeWisselen (overleg) 16 apr 2024 20:38 (CEST)Reageren

Abonneren

Clitoris Conquest[bewerken | brontekst bewerken]

Dit lijkt meer een informatiefolder dan een encyclopedisch artikel. Naast de verkeerde opmaak, missen er nogal wat basiszaken. Zo vraag ik me af wie dit programma heeft bedacht, wanneer het is het bedacht, en in welk land dit programma actief is. Ook wordt niet duidelijk welke activiteiten er dan zijn uitgevoerd en wat daarmee is bereikt. Tot slot: de titel en de openingszin wijken van elkaar af, dus hoe heet dit programma nou eigenlijk? Secundaire bronnen zijn wenselijk of de waarde van het programma te kunnen bepalen. – Thieu1972 (overleg) 16 apr 2024 21:41 (CEST)Reageren

Ik zie nu pas dat een van de bronnen spreekt van een TV-programma. Dat wordt dus niet duidelijk uit het huidige artikel. Thieu1972 (overleg) 16 apr 2024 21:43 (CEST)Reageren

Toegevoegd 17/04; af te handelen vanaf 01/05[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Abonneren

Road to the North Pole[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Uit dit minimale artikel blijkt niet waarom deze ene aflevering van Family Guy encyclopedisch relevant is. – StuivertjeWisselen (overleg) 17 apr 2024 10:13 (CEST)Reageren

Dat geldt mijns inziens ook voor andere afleveringen van Family Guy die op NL:WP staan, al is dit artikel nóg minimaler dan de rest. Voor Voor verwijderen Mondo (overleg) 17 apr 2024 12:08 (CEST)Reageren
Abonneren

Hubert Jan Anthony Scheidelaar[bewerken | brontekst bewerken]

WEG Dit is geen artikel maar een tabelletje waaruit bovendien geen E-waarde blijkt. Fred (overleg) 17 apr 2024 10:52 (CEST)Reageren

Tevens auteursrechtelijk beschermd - er staat onderaan "© Copyright 2010-2024 PandaTech Software, All rights reserved. © Copyright 2010-2024 Impeesa Software, All rights reserved." dus in strijd met verplichte vrijgave alhier. Hoyanova (overleg) 17 apr 2024 10:55 (CEST)Reageren
Die vreemde melding heb ik maar even weggehaald. Zou ook werkelijk niet weten wát er dan gekopieerd is van een andere site, want in feite zien we slechts een zelfgeknutselde infobox. Thieu1972 (overleg) 17 apr 2024 10:59 (CEST)Reageren
Volgens Earwig gaat het om enkele termen, maar wel termen die niet te herschrijven zijn, zoals functietitels. Mondo (overleg) 17 apr 2024 12:11 (CEST)Reageren
De vreemde copyrightmelding zal van hier komen. Strikt genomen is het inderdaad copy-paste. Maar goed, het zijn kale data, met nul creatieve inbreng. En ik heb voorlopig niet de indruk dat Hubert Jan Anthony Scheidelaar erg relevant is voor een eigen artikel, dus dit zal na 1 mei wel verwijderd worden. Thieu1972 (overleg) 17 apr 2024 12:39 (CEST)Reageren
Abonneren

E.s.v. Ichthus Amsterdam[bewerken | brontekst bewerken]

Recent nog beoordeeld en verwijderd, zie hier. Vinvlugt (overleg) 17 apr 2024 12:47 (CEST)Reageren

  • Voor Voor verwijderen Reclame, zoals: Kenmerkend voor E.S.V. Ichthus Amsterdam is haar open karakter. Zijn al die andere Ichthus-verenigingen dan trouwens zo besloten? Fred (overleg) 17 apr 2024 12:51 (CEST)Reageren
    Dank voor de feedback. Dat klopt enigszins, al kan er natuurlijk altijd aan relatieve woorden als open getoornd worden. Nog steeds kennen er verenigingen ontgroeningen en perioden waarin men lid (en dus perioden waar men geen lid) kan worden. Daarnaast is er geen minimum niveau vereisten, zoals de meeste traditionele verenigingen dat wel hebben. In andere woorden: MBO en HBO studenten zijn naast WO studenten ook welkom. Dat is significant, omdat dit in het Nederlands landschap van studentenverenigingen helaas nog steeds een unicum is Bloemig (overleg) 17 apr 2024 13:40 (CEST)Reageren
De pagina is herschreven, onnodige onderdelen zijn verwijderd. Op deze wijze is zij volledig met bronnen te onderbouwen. De hiervoor genoemde discussie ging over een andere pagina. Desalniettemin stel ik uw scherp oog op prijs. Daarom zal ik bij deze de hoofdargumenten voor u uit de discussie halen waar u naar refereert. Gezien het om een andere pagina ging met een totaal andere inhoud, lijkt het mij overzichtelijker om de discussie aangaande deze pagina op deze discussiepagina te voeren. Anders lopen er teveel communicatielijnen en verhalen door elkaar, waardoor er een (te) grote kans op miscommunicatie ontstaan Bloemig (overleg) 17 apr 2024 13:51 (CEST)Reageren
Betreft het argument dat ichthus amsterdam een onderdeel is van een csv ichthus landelijk en hierdoor geen aparte pagina zou moeten hebben.
In dit geval wil ik mij beroepen op gelijke gevallen gelijke behandeling om willekeur te voorkomen. Andere studentenverenigingen, zoals Vindicat Groningen, kennen wel aparte verenigingspagina`s op Wikipedia. Bloemig (overleg) 17 apr 2024 13:54 (CEST)Reageren
Daarnaast zie ik veel comments van redactionele aard. Ik weet niet in hoeverre dit ook van toepassing is op deze pagina, omdat deze geheel herschreven is en dus een andere content betreft.
Mocht er desondanks wel (verdere) aanvullingen of feedback zijn, dan zijn deze natuurlijk welkom Bloemig (overleg) 17 apr 2024 13:57 (CEST)Reageren
Twee opmerkingen:
  • hebben jullie studenten ooit gehoord van 'secundaire bronnen'? In tegenstelling dat wetenschappelijk werk - dat zich grotendeels op primaire bronnen baseert - volgt een encyclopedie zo veel mogelijk wat anderen over een onderwerp te melden hebben. In het artikel zie ik weer voornamelijk jullie eigen website terug (of een eigen archief, of sites die jullie zelf geschreven infotekstje vermelden). De enige bron die niet bij jullie betrokken is, is het stuk in het ND - maar dat noemt Amsterdam helemaal niet.
  • Vincicat Groningen heeft voor zo veel opschudding veroorzaakt, dat er zat secundaire bronnen zijn. Dat maakt hen dus relevant voor een encyclopedie.
Kortom: het huidige artikel is weer 'Ichthus over Ichthus, u aangeboden door Ichthus'. Thieu1972 (overleg) 17 apr 2024 15:30 (CEST)Reageren
Beste Bloemig, in aansluiting op de opmerkingen van Thieu 1972 nog het volgende:
  • Een inventaris van het eigen archief kan wel degelijk een relevante bron zijn als het archief is gedeponeerd bij een openbare archiefbeherende instantie en de inventaris door die instantie is gemaakt en dus niet door de vereniging zelf. De inventaris van het Ichthusarchief voldoet in principe aan deze eisen, omdat het archief berust bij het HDC dat ook de plaatsingslijst heeft gemaakt. Helaas is die inventaris toch niet bruikbaar voor feiten over de verenigingsgeschiedenis, omdat dat deel van de inventaris is gekopieerd van de Ichthuswebsite, zoals keurig wordt vermeld onderaan de inleiding op de inventaris.
  • Dank voor de aanvulling van het gedeelte over Ichthus Amsterdam op de pagina over Ichthus landelijk. Ik heb daar nog wat in gesnoeid voor wat betreft de dingen die Ichthus Amsterdam niet onderscheiden van de andere Ichthusverenigingen.
  • Nog afgezien van de bekendheid (beter: beruchtheid) van Vindicat, gaat het daarbij om een vereniging met een veel langere geschiedenis, een veel groter ledenaantal en een veel grotere maatschappelijke invloed. Hoezo: gelijke gevallen?
Mijn conclusie is dus, bij alle sympathie voor de Ichthusverenigingen, dat er geen reden is om dit als zelfstandig artikel te behouden. Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 18 apr 2024 11:51 (CEST)Reageren
Voor Voor verwijderen NE ZP Qua inhoud niks verbeterd ten opzichte van de discussie die net is gesloten. Er valt niet meer te melden dan al op de landelijke wikipagina staat. Bijna alle bronnen zijn van WC-eend. Ga aub debatteren in je eigen disputen. Val ons niet opnieuw lastig met deze SPAM. Nuweg! Emmarade (overleg) 18 apr 2024 02:03 (CEST)Reageren
Abonneren

Hylke Bonnema[bewerken | brontekst bewerken]

NE Dit lijkt sterk op een reclame voor Hylke Bonnema bv, dat zich afficheert als een Academie voor opstellingen. Wat opstellingen, ja zelfs familie opstellingen, zijn wordt niet duidelijk gemaakt. Ook wat het vak van systemisch werk in zou kunnen houden blijft in het vage. Het is vermoedelijk iets esoterisch, gezien termen als ecstatic dance en mantra zingen waardoor je beter kunt intergreren. Los daarvan lijkt me iemand die cursussen op dit terrein verkoopt nu niet echt encyclopedisch interessant. Fred (overleg) 17 apr 2024 17:05 (CEST)Reageren

Ik neem aan dat met systemisch werk systeemtherapie bedoeld wordt en gelukkig heeft familieopstelling ook een eigen artikel. ;) Verder is de e-waarde inderdaad wat onduidelijk, dus in deze vorm Voor Voor verwijderen - TheGoodEndedHappily (overleg) 17 apr 2024 18:05 (CEST)Reageren

Er zijn hiervoor bronnen te vinden. Ik vraag mij echter af of het alsnog wenselijk is om hier op zichzelf staande artikelen van te hebben. Zo'n artikel kan immers geschreven worden over elk staatsbezoek en dat zijn er nogal veel. – Dajasj (overleg) 17 apr 2024 18:31 (CEST)Reageren

Die vraag is valabel, maar kan gesteld worden omtrent tal van onderwerpen op WP. De zaken zijn gedocumenteerd en ik zie het eigenlijk liever als apart artikel dan onder een kopje in bijvoorbeeld: Koningschap van Filip van België#Staatsbezoek Japan. Johanraymond (overleg) 17 apr 2024 21:27 (CEST)Reageren
Dat ben ik met je eens, maar als de informatie relevant is zou het bijvoorbeeld bij Lijst van staatsbezoeken van Beatrix der Nederlanden kunnen in andere vorm. Dajasj (overleg) 17 apr 2024 21:41 (CEST)Reageren
Ik kan me indenken dat een staatsbezoek E-waardig kan zijn en een apart lemma verdient. Maar in dit artikel lees ik bij nader inzien toch alleen trivialiteiten (kindertekeningen, gouden sleutel). Het zou dus geen verlies zijn als dit artikel zou geschrapt worden en enkel voortleeft onder de tabel in de genoemde lijst. Johanraymond (overleg) 17 apr 2024 21:55 (CEST)Reageren
Vervang het woord staatsbezoek nu eens voor een sport, bv F1. De rest blijft kloppen. Is de mening dan nog de zelfde?
Zouden we ons niet meer moeten richten waarin we onderscheidend kunnen blijven met AI. Met onderwerpen in lijstjes doen we dat niet. Lidewij (overleg) 18 apr 2024 18:23 (CEST)Reageren
Ik heb geen interesse in sport, dus kan hier niks over zeggen. Overigens is de recente opkomst van AI gericht op tekst. Juist lijstjes (feiten) zijn dus onderscheidend. Dajasj (overleg) 18 apr 2024 18:34 (CEST)Reageren
Voor Voor verwijderen - Geheel per de nominator. Dit is weer typisch zoiets uit de allereerste begindagen, toen nog niet helemaal duidelijk was wat qua onderwerp/ als eigen artikel wel en niet hier op WP hoort. Een korte melding hiervan (in hooguit enkele zinnen) in het hoofdartikel over Beatrix lijkt me hier prima bij wijze van compromis. Uiteraard ook met bronnen, die ontbreken hier nu volkomen (dat laatste vind ik hier trouwens eigenlijk nog het allerernstigst). De Wikischim (overleg) 18 apr 2024 18:30 (CEST)Reageren
Abonneren

HowToBasic[bewerken | brontekst bewerken]

Dit is een vertaling van de eerste paar zinnen van enwiki en vrijwel zeker relevant met de 17 miljoen abonnees, maar dit artikel is in de huidige vorm te mager om van een encyclopedisch artikel te spreken. – Mbch331 (overleg) 17 apr 2024 19:32 (CEST)Reageren

Eerder ook al verwijderd, zo te zien, maar ik weet niet of de inhoud gelijk was. Wel een heel bekend YouTubekanaal, maar het artikel voldoet nog niet. Mondo (overleg) 17 apr 2024 20:04 (CEST)Reageren
Inhoud was hetzelfde (op mijn categorisering en vertaalsjabloon na). Destijds verwijderd als experimenteerpagina. Ik zou dit geen experimenteerpagina noemen. Het is gewoon een vertaling van de eerste zinnen van enwiki. Mbch331 (overleg) 17 apr 2024 20:12 (CEST)Reageren
Abonneren

Milan Brinkman[bewerken | brontekst bewerken]

NE – Artikel over 16-jarige darter zonder noemenswaardige prestaties. Uit artikel blijkt geen encyclopedische relevantie. Bronnen ontbreken in het artikel en een korte zoektocht op Google bracht me ook niet naar secundaire bronnen die, relevantie zouden kunnen ondersteunen, over deze beschreven darter. – Ronnie PG (overleg) 17 apr 2024 19:38 (CEST)Reageren

Abonneren

Alternatief.tv[bewerken | brontekst bewerken]

In de huidige staat komt de relevantie nog niet naar voren. Een programma uit de alternatieve media door een journalist maakt iets niet automatisch relevant – Mbch331 (overleg) 17 apr 2024 19:43 (CEST)Reageren

Nou ja, “journalist”. Hij is geen journalist van beroep; hij presenteert alleen een journalistiek programma. Dus het klopt niet eens helemaal wat er staat. Voor Voor verwijderen Relevantie onduidelijk. Mondo (overleg) 17 apr 2024 20:12 (CEST)Reageren
Volgens mij is zoiets kort geleden ook al langsgekomen. Fred (overleg) 17 apr 2024 21:47 (CEST)Reageren
Abonneren

Maxim Debusschere[bewerken | brontekst bewerken]

Relevantie van deze wielrenner blijkt momenteel niet uit artikel. mvg, Bjelka (overleg) 17 apr 2024 21:44 (CEST)Reageren

Abonneren

Autogebruik in Thailand[bewerken | brontekst bewerken]

Artikel is zwaar verouderd qua informatie (2014 - 2015 laatste update!). Eigenlijk ook vreemd om het "autogebruik" per land te gaan beschrijven. Thailand is het enige land aanwezig in de encyclopedie voorzover mij bekend. Saschaporsche (overleg) 17 apr 2024 22:07 (CEST)Reageren


Toegevoegd 18/04; af te handelen vanaf 02/05[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Weg: een merkwaardige en incorrecte redirect naar Geschiedenis van Friesland. Zou echt iemand deze zoekterm intikken? En dan nog is hier geen sprake van een softredirect. En een redirect hoort geen categorieën te hebben; die staan al bij het artikel waarheen verwezen wordt. Kortom: weg ermee. Erik Wannee (overleg) 18 apr 2024 07:32 (CEST)Reageren

De zin van een softredirect hier zie ik ook niet echt, maar een redirect kan wel degelijk categorieën hebben. Joostik (overleg) 18 apr 2024 15:35 (CEST)Reageren
Technisch gezien kan een rd categorieën hebben. Maar ik vind dat in de meeste gevallen niet wenselijk, omdat de rd immers zelf geen inhoud bevat en dus ook niet behoort tot een (inhoudelijke) categorie. Alleen in het geval dat een rd niet overeen komt met het onderwerp waarnaar verwezen wordt, bv. omdat het slechts een deel van het grotere geheel betreft, zou een aparte categorie misschien zin kunnen hebben. In veel gevallen verwijder ik daarom de categorieën bij redirects. Erik Wannee (overleg) 18 apr 2024 18:17 (CEST)Reageren
Wat is een 'softredirect'? En nee, een beetje aparte zoekingang: in feite bestaat Friesland altijd al uit kustgewesten. Waar leg je de grens? Thieu1972 (overleg) 18 apr 2024 09:23 (CEST)Reageren
Ik had ook nog nooit van een softredirect gehoord, maar Knottnerus blijkbaar wel. Het wordt uitgelegd op sjabloon:Softredirect. Erik Wannee (overleg) 18 apr 2024 18:17 (CEST)Reageren
Ook hier is wel degelijk goed nagedacht, alleen in dit geval niet goed genoeg. Zie mij reactie hieronder. De redirect mag ook weg (of omgezet worden in een stub) wat mij betref; het was een eerste idee voor een soort stub, die dan tevens als doorverwijzing kon dienen. Het probleem is namelijk dat de pagina Geschiedenis van Friesland "multiple issues" heeft. De eerste helft gaat over de geschiedenis van de Groter-Friesland (dat zou ook een naam kunnen zijn). De tweede helft na 1500 gaat over Geschiedenis van de provincie Friesland, maar beid eissues lopen aardig door elkaar. Zoals je hier kunt zien, linkt het huidige artikel naar Engelse en Deense pagina, die de geschiedenis van het grotere gebied behappen. De geschiedenis van de provincie is ondergebracht in het artikel Friesland (province) (en) .Otto S. Knottnerus (overleg) 18 apr 2024 14:34 (CEST)Reageren
Vergeef me dat ik het spoor bijster ben. Erik Wannee (overleg) 18 apr 2024 18:23 (CEST)Reageren
Erik, ik gebruik categorieën in redirects uitsluitend als een deel van een artikel informatie bevat, die afzonderlijk via categorieën, interwikilinks en google vindbaar zou moeten zijn. Vooral artikelen met "multiple issues" kunnen een probleem vormen. De softe redirect geeft dan de mogelijkheid een meerduidig artikel aan meerdere pagina's in een andere taal te koppelen. Theoretisch voorbeeld: stel dat er een Engelstalig artikel Holland zou zijn dat zowel de provincie Holland als Nederland bevat, maar om inhoudelijke redenen niet goed op te splitsen is. Dan moet zo'n artikel gelinkt worden aan de Nederlandstalige pagina's Nederland én Holland. Met harde returns lukt dat niet, dan krijg je eenrichtingsverkeer. Maar misschien kan dat ook anders. En er is inderdaad nog een tweede truuk die soms gebruikt kan worden, namelijk door aan de URL van de link "&redirect=no" toe te voegen, bijvoorbeeld History of Friesland. En de derde mogelijkheid is via het {{Ill}}-sjabloon, in de eigen taal. Je ziet dan een rode link naar een nog niet bestaande pagina, maar onde het blauwe taalsymbool zit staat de ondergeschoven informatie, die je toegankelijk wilt maken. Zo zou ik hier kunnen verwijzen naar Geografie van Friesland [nl], een pagiina die duidelijk niet bestaat, maar waar via de tallink wel de bijbehorende informatie beschikbaar is. Otto S. Knottnerus (overleg) 18 apr 2024 20:51 (CEST)Reageren


WEG: idem. Ik maakte hier al een normale rd van (naar Geschiedenis van Friesland), en haalde de categorieën weg, maar eigenlijk heeft deze rd ook geen toegevoegde waarde. Erik Wannee (overleg) 18 apr 2024 07:37 (CEST)Reageren

Ik heb er een stub van gemaakt, zo beter? Zie ook de reacties hieronderOtto S. Knottnerus (overleg) 18 apr 2024 14:19 (CEST)Reageren
"Hier komt ooit een echte pagina"? M.i. niet echt een verbetering. Joostik (overleg) 18 apr 2024 15:33 (CEST)Reageren
Schrappen kan ook, omdat er (in tegenstelling tot het artikel Friezen) nog geen volledige corresponderende pagina's in andere talen zijn. Maar ik had met een soortgelijke stub in het Fries en met een doorverwijzingspagina naar bovengenoemde Engelse tekst willen koppelen. Een andere optie, waar ook iets voor is te zeggen, is de hele pagina te herbenoemen tot Geschiedenis van de provincie Friesland. Dat is gezien het navigatievenster Geschiedenis van Nederland geen slechte optie. Maar dan blijft een deel van het materiaal in de lucht hangen en hebben we een nieuwe doorverwijspagina of stub nodig waar de internationale pagina's aan kunnen kunnen linken. Zie de doorverwijspagina Friesland en Groter-Friesland voor de mogelijk- en onmogelijkheden. Otto S. Knottnerus (overleg) 18 apr 2024 15:55 (CEST)Reageren
Een aankondiging dat op deze plek ooit een artikel zal komen, is geen zinvol artikel en hoort dan ook niet in Wikipedia thuis. Erik Wannee (overleg) 18 apr 2024 18:20 (CEST)Reageren
@Erik Wannee Eens: aankondigingen horen hier niet thuis. Óf meteen een echt artikel óf beginnen op het kladblok, maar geen aankondigingen. Mondo (overleg) 18 apr 2024 19:30 (CEST)Reageren
Goed, dan toch maar schrappen? (Geldt niet voor Friezen, die moet wat mij betreft sowieso blijven omdat het om twee verschillende wididata-items gaat. Vanuit het Engels, Duits, Deens en Fries moet je op twee manieren op de pagina Friezen kunnen komen.Otto S. Knottnerus (overleg) 18 apr 2024 20:10 (CEST)Reageren
Abonneren

Friezen (etnische groep)[bewerken | brontekst bewerken]

WEG: idem, zie de nominatie hierboven. Onzinnige en incorrecte (soft)redirect naar Friezen. Erik Wannee (overleg) 18 apr 2024 07:35 (CEST)Reageren

Beste Erik Wannee, hier is wel degelijk heel goed over nagedacht. Het draait erom dat de pagina Friezen zoals dat op zijn Engels heet "multiple issues" heeft. Dankzij een lange serie desastreuze herbewerkingen (zie de discussiepagina) is de opzet van de pagina in 2020 eenzijdig veranderd van Friezen naar de facto Friezen in de provincie Friesland. Het materiaal voor Friezen als etnische groep zit er nog wel in, maar is ondergeschoven. Ik heb de pagina Friezen daarom verplaatst naar wikidata:Q1795387 (Westfrisians, eigenlijk een Germanisme, maar ook Westerlauwerske Friezen). Maar daardoor vervalt de verbinding met de internationale pagina's onder wikidata:Q106416 (Frisians). Dat is met een gewone doorverwijzing niet op te lossen. Zie het overzicht in Friesland en Groter-Friesland. Dit is mijn voorlopige oplossing, totdat er een nieuwe pagina over de Friezen als ethnsiche groep is gemaakt, die deel deel van het materiaal uit de andere pagina kan overnemen. Mocht je een betere oplossing hebben, kom dan met een constructief voorstel.Otto S. Knottnerus (overleg) 18 apr 2024 13:54 (CEST)Reageren
Ik had er natuurlijk ook een stub van kunnen maken, zoals ik nu met Geschiedenis van de provincie Friesland heb gedaan. Daar was ik nog niet op gekomenOtto S. Knottnerus (overleg) 18 apr 2024 14:23 (CEST)Reageren
Abonneren

Friezen (provincie Friesland)[bewerken | brontekst bewerken]

WEG: En nog zo eentje. Verwijst eveneens door naar Friezen. Niet bijster zinvol, op z'n zachtst gezegd. Zo kunnen we nog wel een groot aantal redirects bedenken. Erik Wannee (overleg) 18 apr 2024 07:39 (CEST)Reageren

Ja, Erik Wannee, deze moet weg. Het was mijn eerste poging het bovenstaande probleem op te lossen. Maar nu staat hij het hernoemen van Friezen in Friezen (provincie Friesland) in de weg.Otto S. Knottnerus (overleg) 18 apr 2024 13:57 (CEST)Reageren
Abonneren

Bulgaarse Zwarte Zeekust[bewerken | brontekst bewerken]

WIU Machinevertaling van de Bulgaarse wiki. Als ik die door Google Translate haal, wordt vrijwel dezelfde tekst geproduceerd. Ik kreeg een melding over een link naar een bodemtype. Ik was begonnen dit aan te passen, maar nu vallen me meer dingen op. Zoals het (door mij gecorrigeerde) subkopje "Bodem" dat vertaald was met "Grond". Of de eerste zin die sprak van "bodembedekking". De terminologie (zonale bodems, zwarte aarde, gele aarde) stamt uit de Russische bodemkunde. Dat is op zich niet fout, maar het zou goed zijn daar internationaal gangbare termen te gebruiken. Onder andere kopjes kom ik ook vreemde zaken tegen. Om hier een goed artikel van te maken is meer werk nodig dan het toevoegen links. De Geo (overleg) 18 apr 2024 16:53 (CEST)Reageren

Gebruiker heeft in hoog tempo artikelen 'vertaald'. Hobbema (overleg) 18 apr 2024 18:14 (CEST)Reageren
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Abonneren

Lotus Elite[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – In de infobox staat nog meer informatie over deze auto, dan in het artikel zelf. Terwijl een infobox een snel overzicht moet geven van de belangrijkste informatie. – Mbch331 (overleg) 18 apr 2024 19:07 (CEST)Reageren

Ik kende deze regel nog niet, kan ik die ergens terugvinden? Riki (overleg) 18 apr 2024 19:16 (CEST)Reageren
Er is op de NLWP een grote groep meestal botgegenereerde artikelen waarover je hetzelfde kan zeggen, maar die je niet zou kunnen nomineren zonder hier gelyncht te worden. Maar goed, zo'n regel is er dus niet. Joostik (overleg) 18 apr 2024 19:33 (CEST)Reageren
Moet overal een regel voor zijn? Het artikel bevat nauwelijks informatie; dat is wat hier bedoeld wordt. Gewoon de info uit de box toevoegen en verwerken in de lopende tekst, dan is het vast wel voldoende. PAvdK (overleg) 18 apr 2024 19:29 (CEST)Reageren
Inderdaad. Een infobox wordt niet gezien als inhoud. Als er een mooi encyclopedisch verhaal geschreven wordt waar die info instaat, is er niets aan de hand. Mbch331 (overleg) 18 apr 2024 19:54 (CEST)Reageren
Uitgevoerd Uitgevoerd Thieu1972 (overleg) 18 apr 2024 21:06 (CEST)Reageren
Dank. Wat mij betreft voldoende opgeknapt. Mbch331 (overleg) 18 apr 2024 21:10 (CEST)Reageren
Abonneren

Jean Lemmens[bewerken | brontekst bewerken]

Is in 2017 verwijderd met als reden wiu, is in 2012 gekopieerd naar Wikisage. Was op 16 april verwijderd omdat de licentie van Wikisage niet compatible is, maar is daar nooit aangepast, dus teruggeplaatst met herstel van geschiedenis. Mbch331 (overleg) 18 apr 2024 19:12 (CEST)Reageren

Ter aanvulling citeer ik ook even het volgende uit Lidewij's reactie bij de nominatie van 16 april:

Over Lemmens werd een boek geschreven. Hier was er een tentoonstelling.

Mondo (overleg) 18 apr 2024 19:20 (CEST)Reageren
Abonneren

Omarm Stuivenberg[bewerken | brontekst bewerken]

Een artikel voor een lokale en vrij recent opgerichte actiegroep. Het voelt als nieuwswaarde en niet als encyclopedische waarde. Dit kan beter als korte vermelding bij het lemma over het ziekenhuis, dan in een eigen artikel dat voor het grootste deel over de 12 voorafgaande jaren gaat en dus niet over deze actiegroep. – Thieu1972 (overleg) 18 apr 2024 22:35 (CEST)Reageren

Abonneren

St. Konstantijn en Helena[bewerken | brontekst bewerken]

Deze Bulgaarse plaats heeft een Nederlandse naam? Zelfs twee, want de titel en openingszin wijken af qua spelling. Er is een niet-bestaande categorie en een lijst bronnen die niet lijkt te zijn geraadpleegd door de aanmaker. – Thieu1972 (overleg) 18 apr 2024 22:39 (CEST)Reageren

Abonneren

Coby the Cube[bewerken | brontekst bewerken]

Een ondermaats artikeltje over een game. Een zoektochtje op Google levert eigenlijk alleen deze link op. Dus de relevantie voor een encyclopedie lijkt echt volledig afwezig. – Thieu1972 (overleg) 18 apr 2024 22:47 (CEST)Reageren

Toegevoegd 19/04; af te handelen vanaf 03/05[bewerken | brontekst bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken


Directe verwijdering[bewerken | brontekst bewerken]

Zie WP:NUWEG
Zie WP:NW
Direct te verwijderen

In het geval van werkelijke onzin, overduidelijke zelfpromotie, expliciete reclame, auteursrechtenschending, niet-Nederlandstalige tekst of om niet-controversiële administratieve/technische reden, kan het hier genomineerd worden voor onmiddellijke verwijdering. Bij twijfel of als een artikel reeds inhoudelijk bewerkt is door iemand anders, dan dient het artikel of de afbeelding op de lijst te beoordelen pagina's geplaatst te worden volgens de normale procedure. Voor de exacte criteria, zie de richtlijnen voor moderatoren. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of een stemming. Bij onenigheid over een nominatie wordt aangeraden alsnog voor de gewone verwijderprocedure te kiezen.

Artikelen (veelal redirects) die verwijderd zouden moeten worden om daar een ander artikel neer te zetten door middel van een titelwijziging, kunnen met uitleg gemeld worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen.

Het is beter deze (sub)pagina niet op te schonen. Zodoende betekent een melding van deze pagina op volglijsten dat er daadwerkelijk een verwijderverzoek is geplaatst. Gebruikers die hieronder een nieuw artikel toevoegen, wordt verzocht tevens de oude (rode) links te verwijderen.

Pagina's die zijn gemarkeerd met {{nuweg|1=reden}} staan automatisch in de Categorie:Wikipedia:Nuweg. Deze categorie wordt regelmatig opgeschoond, waardoor het voor niet-dringende pagina's meestal niet nodig is om ze ook hieronder (dus dubbel) te vermelden.

Abonneren

Nominaties voor directe verwijdering[bewerken | brontekst bewerken]