Wikipedia:Te beoordelen categorieën

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBC
Zie WP:CVW
Zie WP:VC
Zie WP:TVC

Inhoud

Uitleg[bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Let op: Het is NIET de bedoeling de artikelen in een categorie vast uit die categorie te halen, alvorens deze te nomineren voor verwijdering. De moderator die de verwijdering uitvoert, zal na het verwijderen van een categorie ook de verwijzingen naar die categorie weghalen of aanpassen. Dit moet niet vooraf gebeuren, omdat men commentaar moet kunnen leveren op een verwijderingsnominatie. Als de verwijzingen naar de categorie voortijdig worden verwijderd (of bijvoorbeeld door een bot worden aangepast), is het zeer moeilijk deze artikelen en verwijzingen weer terug te vinden als na discussie de categorie toch niet wordt verwijderd.

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van categorieën die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen categorieën zijn waarvan je vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia of waarvan de inhoud moet worden verplaatst. Geef hier duidelijk de reden aan; geef ook aan of het om een hernoeming van de categorie gaat en vermeld in dat geval ook de nieuwe naam van de categorie. Plaats tevens op de categorie zelf het {{catweg}}-sjabloon; indien het om het hernoemen van de categorie gaat, plaats je het sjabloon {{catweg|h=Nieuwe_naam_van_de_categorie}} op de categorie.

Pas nadat een categorie verwijderd is, moeten de links naar die categorie ook nog verwijderd of aangepast worden.

Mocht je het niet eens zijn met het plaatsen van een categorie op deze lijst, dan kan je dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een categorie zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betreffende categorie en kunnen verplaatst worden. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.) Langere discussies, zoals over de structuur van de categorieën, vinden plaats in het Categoriecafé.

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Als het om een typfout in de titel gaat (of je eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering, met vermelding van de juiste titel.

Een pagina (dus ook een categorie) die definitief is verwijderd, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Zie ook Archief 2007 voor de discussies (vanaf juli), en de geschiedenis van Wikipedia:Te beoordelen categorieën voor oudere discussies

Recente beoordelingsessies[bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties


Week 48[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 27/11, af te handelen vanaf 11/12[bewerken]

 • Categorie:Californische goudkoorts hernoemen naar Categorie:Californische goldrush, naar analogie van het hernoemen van het artikel Californische goudkoorts. De argumentatie voor dat laatste is dat het woord 'goudkoorts' (betekenis 1 in Van Dale: koortsige opgewondenheid bij goudzoekers en beursspeculanten) wel in de titel staat, maar dat het artikel daar nauwelijks over gaat. Het echte onderwerp is de 'goldrush' (betekenis 1 in Van Dale: massale toeloop die ontstaat wanneer ergens goud in de bodem wordt ontdekt). Zie ook de discussie naar aanleiding van het hernoemen van het artikel 'Californische goudkoorts'. Omdat het artikel het belangrijkste item is in de categorie lijkt hernoeming op zijn plaats. Sylhouet overleg 27 nov 2017 15:01 (CET)

Toegevoegd dinsdag 28/11, af te handelen vanaf 12/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 29/11, af te handelen vanaf 13/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 30/11, af te handelen vanaf 14/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 01/12, af te handelen vanaf 15/12[bewerken]

 • Categorie:Nederlandse verkiezingen in 2018 - weg wegens onnodige overcategorisering. Enige artikel in de categorie was Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen 2018. Dat heb ik zojuist conform de consensus in het Categoriecafé toegevoegd aan de verder nog lege bovenliggende categorie Nederlandse politiek in 2018. Een blik op de bovenliggende categorie Categorie:Nederlandse politiek naar jaar zal zien dat een categorie Nederlandse politiek in ... nooit meer dan 12 artikelen telt en meestal minder, en dat diepere subcategorisatie dan ook overbodig is. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 1 dec 2017 16:31 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Een gebruiker is hier bezig zijn particuliere visie ten aanzien van categoriseren door te drammen. Graag geen gehoor aan geven. De Wikischim (overleg) 1 dec 2017 17:51 (CET)
  • Voor Voor verwijderen De aanmakerDe Wikischim is hier bezig zijn particuliere visie ten aanzien van categoriseren door te drammen: zie categorie:Kenmerk naar locatie in week 24 en categorie:Organisatie naar periode in week 23 en in week 17, week 19, zelfs na veel weerstand in het Categoriecafé. Net als de hier genomineerde categorie allemaal voorbeelden van overcategorisatie. Steun van de gemeenschap heeft de aanmaker De Wikischim duidelijk niet. Wikiwerner (overleg) 1 dec 2017 21:03 (CET)
   • Je komt hier meteen weer met je bekende commentaar, terwijl het je kennelijk niet eens is opgevallen dat ik helemaal de aanmaker hiervan niet ben? ([1]) Het wordt ook steeds gekker. En wanneer haal je deze pagina eens een keer van je volglijst? De Wikischim (overleg) 1 dec 2017 21:35 (CET)
    • Jouw commentaar is net zo bekend dat het mij inderdaad niet opviel dat je de categorie niet aangemaakt hebt. Blijft staan de manier van categoriseren die jij voorstaat, ook hier weer, tegen de wil van de gemeenschap in. Uiteraard is een categorie met slechts één artikel erin zinloos: je kunt dan ook dat enige artikel plaatsen in alle 3 bovenliggende categorieën. Wikiwerner (overleg) 1 dec 2017 21:56 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - deze categorie is nodig om aansluiting te houden op de moedercategorieën. Het argument van consensus wordt ten onrechte gehanteerd: er is in het Categoriecafé helemaal geen consensus bereikt; dat is een subjectieve inschatting van LeeGer. Bovendien is het not done om het artikel alvast te verwijderen zonder de nominatie verder af te wachten; het is aan de moderator van dienst om hier een besluit over te nemen en de benodigde handelingen uit te voeren. Daarom zal ik - hangende deze nominatie en de afloop daarvan - die handeling terugdraaien - Skuipers (overleg) 1 dec 2017 21:49 (CET)
   • Deze categorie is nodig om aansluiting te houden op de moedercategorieën? Welke moedercategorieën bedoel je daarmee? Want dat is dan een reden om dit soort categorisering te verwijderen. Categorieën zijn bedoeld om artikelen vindbaar te maken, niet andersom. Als het binnen de categoriestructuur nodig is om massaal praktisch lege categorieën aan te maken omdat anders de moedercategorie onvindbaar wordt, dan deugt de hele categorieboom blijkbaar niet. Het is in ieder geval zeker geen reden om deze categorie te behouden. Wat de consensus betreft heb ik mijn vraagtekens over deze categorisering aangekaart in het categoriecafé. Daar kreeg ik reacties van vier mensen die het daarmee eens waren en alleen De Wikischim die het met mij oneens was. (Of ik dat terecht of onterecht als consensus heb beschouwd laat ik aan de afhandelend moderator over) Onder andere met als argument onder andere "Voor verkiezingen is het juist uiterst belangrijk om te weten in welk jaar ze werden gehouden." Maar de categoriestructuur Nederlandse verkiezingen in .... is daarvoor nutteloos. Die biedt geen overzicht maar juist het tegenovergestelde, een adventskalender met verrassingen waarvan we globaal wel een idee hebben van wat we er kunnen vinden (verrassingen, in dit geval in de vorm van een verkiezing in Nederland, of misschien zelfs meerdere verkiezingen in Nederland) maar om bruikbare informatie te vinden zullen we ieder individueel hokje moeten openen om te weten te komen welke verkiezingen we er gaan vinden. Gemeenteraadsverkiezingen? Provinciale verkiezingen? Waterschapsverkiezingen? Herindelingsverkiezingen? Daarvoor is een categorie als Categorie:Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen veel nuttiger. Daar ziet men in een enkele categorie een chronologisch overzicht van alle gemeenteraadsverkiezingen waarvan we hier een artikel hebben. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 1 dec 2017 23:54 (CET)
    • Je vergeet in je betoog de moedercategorieën Nederlandse verkiezingen naar jaar en Verkiezingen naar jaar. Dat begrijp ik wel, want dat komt natuurlijk niet goed uit. De aanwezigheid van de ene moedercategorie maakt die van de andere nog niet overbodig - Skuipers (overleg) 2 dec 2017 07:46 (CET)
     • Ik vergeet helemaal niets, en hoezo zou dat "niet goed uitkomen"? Want zien we daar niet dezelfde te ver doorgevoerde categorisering? Zie bijvoorbeeld Verkiezingen in 2017. Daarin staan 13 artikelen. Met een subcategorie Nederlandse verkiezingen in 2017 met daarin slechts 1 subcategorie en 1 artikel. Die twee kunnen beide ook prima in Verkiezingen in 2017. Zoals ik al zei zijn categorieën bedoeld om artikelen vindbaar te maken, niet om ze onvindbaar te maken door ze in een subcategorie van een subcategorie van een subcategorie te verstoppen. Als we lagen subcategorieën kunnen weglaten, dan kunnen we dat ook beter doen. Tenzij daar goede argumenten tegen zijn, maar het enige argument hier lijkt te zijn dat als de ene vorm van overcategorisering verdwijnt, dat de andere vorm van overcategorisering dan niet meer helemaal goed werkt? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 dec 2017 12:08 (CET)
      • Als we lagen subcategorieën kunnen weglaten, dan kunnen we dat ook beter doen » Dit is puur een particuliere mening die hier tot vaststaand feit wordt verheven. Wat sommigen hier overcategorisering plegen te noemen, is in werkelijkheid niets anders dan het sorteren op zoveel mogelijk encyclopedisch relevante kenmerken tegelijk, waarbij het geregeld gebeurt dat twee verschillende categorieën "samensmelten" (dus in plaats van meer houd je dan juist steeds minder individuele cats over, feitelijk exact het tegengestelde van "overcategorisering", overigens van zichzelf al een belachelijk begrip imho). Daar horen ook zaken als het beginjaar van iets, eventueel het jaartal van opheffing, het jaar waarin iets als een verkiezing plaatsvond e.d. bij. Wat betreft het argument van de vindbaarheid: voor zover dat überhaupt al een probleem is, biedt het vorig jaar overal doorgevoerde sjabloon:broodkruimel (met veel dank aan gebruiker:Frank Geerlings) al aardig wat soelaas. De Wikischim (overleg) 2 dec 2017 12:25 (CET)
       • Volgens mij zijn we hier allemaal particulieren, dus zijn onze meningen dat ook. Is er een reden om dat feit extra te benoemen? Want ik zie je dat nu al een paar keer doen. En ik mag mijn Nederlandstalige particuliere mening (om er nog maar een overbodig bijvoeglijk naamwoord tegenaan te gooien) net zo goed uiten hier als dat jij jouw Nederlandstalige particuliere mening mag geven, en dus geef ik mijn Nederlandstalige particuliere mening ook. Maar dank dat jij mijn mening als een vaststaand feit beschouwd. Ik leid daaruit af dat je het met me eens bent? Mocht iemand het er niet mee eens zijn, dan is de beste en meest constructieve manier om een mening te onderbouwen met argumenten. Wat betreft die categorisering op zoveel mogelijk encyclopedisch relevante kenmerken tegelijk. Die blijft ook na verwijdering van deze overbodige categorie nog steeds in stand. Er wordt nog steeds gecategoriseerd op jaar en op land. zoals ik hierboven ook al aangeef. Maar dan (bijvoorbeeld) via Verkiezingen in 2017 en Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 dec 2017 12:37 (CET)
  • Er valt voor beide situaties wel wat te zeggen, ik vermoed dat dat de reden is dat beide kampen menen dat ze daarom gelijk hebben, en dat vandaag nog kunnen binnenharken. Met minder categorieën heb je meer verschillende artikelen bij elkaar staan, in het extreme geval staan er 100 artikelen over verkiezingen in 2018 in een categorie, zonder onderverdeling naar land/regio. Uitsplitsen per land zal voor de meeste landen inderdaad voor 2018 een (1) artikel opleveren, voor Nederland heel misschien een paar. Het is vooral een keuze, ik heb dat bij "sporter-x naar land" heel vaak eerder gezien. In Oostenrijks langlaufer hadden we 100 artikelen, in Soedanees langlaufer dan toevallig eentje, en er was altijd wel iemand die die categorie "Soedanees langlaufer" om die reden wilde verwijderen, want geen minimaal 5 artikelen. Anderen wilden vooral de structuur harmoniseren, en die Soedanees niet samen met 100 Oostenrijkers op een kluitje gooien. Iedereen had een punt, maar je kunt ze nooit allemaal tegelijk verzilveren. Wat we vooral missen is een tooltje dat alle artikelen uit categorie X inclusief sub-cats kan tonen. Want met zo'n tooltje maakt het minder uit hoe diep je hebt gecategoriseerd. ed0verleg 4 dec 2017 08:56 (CET)

Toegevoegd zaterdag 02/12, af te handelen vanaf 16/12[bewerken]

Toegevoegd zondag 03/12, af te handelen vanaf 17/12[bewerken]

 • ...

Week 49[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 04/12, af te handelen vanaf 18/12[bewerken]

 • Categorie:Gemeenteraad - Overcategorisering - overbodige subcategorie. De twee subcategorieën en het ene artikel kunnen prima in de bovenliggende categorie Gemeentepolitiek Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 4 dec 2017 00:54 (CET)
  • Als Categorie:Gemeenteraad geen bestaansrecht heeft als categorie op zichzelf, geldt dat naar analogie voor alle subcats in Categorie:Bestuursorgaan. En anders staat Categorie:Gemeenteraadsverkiezingen als rechtstreekse ondercat. in Categorie:Gemeentepolitiek. Laatstgenoemde cat. is van zichzelf al een beetje een "containercategorie", zo'n extra tussenlaag zorgt dat er iig wat meer overzicht komt qua thematische ordening. Al met al dus genoeg voor Tegen Tegen verwijderen. Tenzij we toch maar besluiten dat we geen overzichtelijk geheel willen maar categorieën waar van alles bij elkaar is gegooid dat slechts in de verte met elkaar te maken heeft. De Wikischim (overleg) 4 dec 2017 11:14 (CET)
   • Dat is nu precies wat er mis is met jouw wijze van categoriseren. De categorie Categorie:Gemeenteraad bevat slechts het artikel Gemeenteraad (en twee subcategorieën). Dat kan prima in de bovenliggende categorie Categorie:Bestuursorgaan en de categorie Gemeentepolitiek. Daarmee zit het in twee categorieën en is het mijns inziens prima gecategoriseerd. Dat heeft met de overige subcategorieën in Categorie:Bestuursorgaan niets te maken. En die twee subcategorieën kunnen ook in de categorie Gemeentepolitiek. Dat mag een containercategorie zijn, het is er wel een met een duidelijke titel en inhoud. Een die lezers kan helpen bij het zoeken naar een artikel. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 4 dec 2017 13:37 (CET)
    Er is niks mis met mijn wijze van categoriseren, wel met de manier waarop jij je ermee bemoeit. Nogmaals: het staat je geheel vrij om een peiling hierover of desnoods een geheel alternatief sorteersysteem voor te stellen (als je dat laatste echt lukt: petje af). Alleen maar schoppen tegen reeds lang gangbare praktijken, zoals nu gebeurt, lost echter niets op. De Wikischim (overleg) 4 dec 2017 14:31 (CET)
 • Tegen Tegen Inmiddels bevat de categorie al 5 artikelen dus bovenstaande discussie is achterhaald. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 18:29 (CET)
  • Je hebt het over vijf artikelen die in niet de categorie Gemeenteraad thuishoren en er vermoedelijk alleen aan zijn toegevoegd om te trollen. De inhoud van Gemeentebestuur is breder dan alleen de gemeenteraad en hoort dus thuis in Categorie:Gemeentepolitiek. Gemeentewet en Wet dualisering gemeentebestuur idem dito maar handelen over strikt Nederlandse gemeentepolitiek en horen dus in Categorie:Gemeentepolitiek in Nederland (waar ze al in staan). Politieraad handelt voornamelijk over politietaken en slechts de zin "De politieraad vervult een aantal functies die in politiezones bestaande uit één enkele gemeente, door de gemeenteraad worden uitgevoerd" heeft het over een gemeenteraad in België. Maar dit is een strikt Belgische situatie en dit kan daarom beter in Categorie:Gemeentepolitiek in België (waar het al in staat) en Categorie:Politie in België (waar het ook al in staat). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 23 mrt 2018 21:53 (CET)
   • Inderdaad, dat verandert de situatie nogal. In dat geval Voor Voor, er zijn op dit moment nog te weinig artikelen en subcategorieën die hier thuishoren. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 22:51 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd dinsdag 05/12, af te handelen vanaf 19/12[bewerken]

 • Categorie:Boek naar medium - Onnodige tussencategorie want bevat slechts 1 subcategorie met daarin 3 artikelen en ook onlogisch want een boek is in principe al het medium. Beter om de categorie E-boek direct in de bovenliggende categorie Boek te plaatsen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 5 dec 2017 01:56 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Deze cat. bestaat al sinds 2012 en is blijkbaar zo'n beetje over het hoofd gezien. Niks mis mee, kan zo verder worden ingevuld. (En voor alle duidelijkheid, ik heb niets met deze cat. te maken gehad tot nu toe). De Wikischim (overleg) 5 dec 2017 09:41 (CET)
   • Gelieve te stoppen met het vullen met willekeurige artikelen die er niet in thuis horen, zoals Handschrift (document) of Boekdrukkunst. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 5 dec 2017 16:49 (CET)
    • Wel handig zo hè, het argument "de categorie is leeg" kun je nu weer inzetten als extra argument voor verwijderen. Gelieve te stoppen met al dit soort dwarsliggerij. De Wikischim (overleg) 5 dec 2017 17:02 (CET)
     • Verdomme nog wel, maar waarom zou ik hier minder rechten hebben dan jij? Dus je bent van harte uitgenodigd om een peiling te organiseren of de gemeenschap vindt dat de artikelen Handschrift (document) en Boekdrukkunst thuis horen in de categorie boek of in Boek naar medium. En ja, ik heb de categorie E-boek geplaatst in de categorie Boek omdat dat mijns inziens voordeel oplevert voor de lezers op Wikipedia. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 5 dec 2017 17:09 (CET)
      • Zolang LeeGer zich hier niet aan de regels houdt - niets zelf alvast wijzigen, maar alleen maar nomineren - is het zinloos verder te discussiëren. Die regels zijn er niet voor niets; het wordt een moderator zo erg moeilijk gemaakt de oude situatie goed te kunnen beoordelen - Skuipers (overleg) 6 dec 2017 10:18 (CET)
       • Zie hierboven. Daar kunt u beter De Wikischim op aanspreken die kort na de nominatie de categorie begon te vullen met artikelen die er niet in thuis hoorden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 dec 2017 10:37 (CET)
  Opmerking Opmerking - Zie ook op Help:Gebruik van categorieën:
Wanneer een categorie met een bepaalde naam ongewenst is kan een categorie genomineerd worden voor verwijdering. De verwijderprocedure voor categorieën duurt twee weken op Wikipedia:Te beoordelen categorieën. Na afloop van die twee weken neemt een moderator een besluit op basis van de opgegeven argumenten en de gebruiken binnen Wikipedia, en draagt zorg voor de volledige afhandeling. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen. De titel van een categorie kan niet eenvoudig gewijzigd worden zoals dat bij artikelen en andere pagina's mogelijk is. Daarom verloopt de hernoeming van een categorie ook via de beoordelingslijst voor categorieën. Na een nominatieperiode van 2 weken neemt een moderator een besluit om over te gaan tot hernoemen en voert dit besluit uit. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen.
LeeGer haalt niet alleen bij deze, maar ook bij allerlei nominaties elders op deze pagina voortdurend de categorieën leeg die volgens hèm geen bestaansrecht hebben. Ik neem maar gewoon aan dat hij van de voornoemde richtlijn tot dusver niet op de hoogte was. De Wikischim (overleg) 15 dec 2017 12:12 (CET)
Ik heb inderdaad de categorie Categorie:E-boek verplaatst naar de categorie Categorie:Boek omdat de categorie simpelweg onjuist is, en om de vindbaarheid van die artikelen drastisch te vergroten. De Wikischim zou zich eens moeten afvragen of een aparte subcategorie wel gepast is als iemand anders die met één handeling kan leeghalen. Het verbeteren van de categorieboom gebeurt dagelijks door velen. Zou dat dan niet meer mogen wanneer zich in een categorie slechts één artikel of subcategorie bevindt? ~Men "haalt dan immers de categorie leeg". Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 15 dec 2017 13:50 (CET)
  • Voor Voor Afgezien van E-readers kun je toch eigenlijk niet spreken over verschillende "media" als het om boeken gaat. En E-readers hebben sowieso al hun eigen categorie, dus dan is deze categorie overbodig. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 18:39 (CET)

Toegevoegd woensdag 06/12, af te handelen vanaf 20/12[bewerken]

 • Categorie:Internationaal filmfestival - Overbodig, bied geen meerwaarde voor de categoriestructuur. we hebben reeds de categorie Categorie:Filmfestival en daarnaast de categorieboom Categorie:Filmfestival naar land. Festivals die niet ingedeeld worden naar land kunnen in Categorie:Filmfestival. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 dec 2017 17:37 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Nog even de aanvullende opmerking dat de cat. net geheel is leeggehaald door LeeGer, waardoor alle overzicht van de artikelen die er al in stonden nu weer is verdwenen. De Wikischim (overleg) 6 dec 2017 17:41 (CET)
   • Het overzicht werd juist heden door jou weggehaald door de filmfestivals te verdelen over 2 categorieën beste Wikischim. Dat overzicht heb ik teruggebracht naar één categorie (Categorie:Filmfestival). De andere categorie die toen inderdaad leeg overbleef, heb ik hier voor verwijdering genomineerd nadat ik jou op je overleg had gevraagd naar de meerwaarde ervan, maar je daar vervolgens geen inhoudelijk antwoord op kon geven. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 dec 2017 17:47 (CET)
  • Als newby en leek m.b.t. WP, Filmfestivals en Categorieen aarzel ik om me in deze verhitte discussie te mengen. Ik heb gelezen dat er geschiedenis is m.b.t het aanmaken/wijzigen van categorieën maar ik beperk tot dit geval. Naar mijn mening, moeten we het voorstel voor de sub(?)-categorie Internationale Filmfestivals niet als zelfstandig voorstel beoordelen maar in het kader van de indeling van alle sub-categorieën van Filmfestivals. Uit de beoordeling van sub-categorieen zal blijken of Internationale Filmfestivals wel of niet een zinvolle sub-categorie is (en welke invloed deze sub-categorie zou hebben op andere sub-categorieën). Ik had gehoopt dat de Engelstalige WP caetegorieen een goede basis zouden kunnen geven maar ook daar staan de categorieen ter discussie. De indeling vind ik 'stabieler' dan de indeling op de NL WP. Indelingen (als sub-categorieën) op basis van genre films en steden/landen/continenten waar filmfestivals worden gehouden spreken voor zich. De belangrijkste vraag in deze discussie (vind ik ) is of een indeling in 'reikwijdte' ook zinvol is. En of 'reikwijdte' wordt bepaald door de keuze aan films of door bezoekers/belangstelling of deze eigenlijk 2 verschillende sub-categorieën zijn. Ik ben er voor om de categorieën zo simpel mogelijk te houden. Als we alle Filmfestivals kunnen onderverdelen naar genre en locatie dan ben ik er voor. Als het zinvol is onderscheid te maken tussen 'Internationale filmfestivals', Regionale festivals en Lokale festivals dan is dat te overwegen. Het belangrijkste is deze categorieën zichzelf niet uitsluiten. Filmfestivals die ingedeeld op basis van genre zijn ook te vinden in de locatiecategorieën. Mijn advies is de Engelstalige WP (met alle discussies over de categorieën) te hanteren als richtlijn en in lijn te blijven met de ontwikkelingen daar. Dit onderwerp is tenslotte geen NL-specifieke onderwerp. Mvg Mike Morrell (49) (overleg) 7 dec 2017 17:43 (CET)
  • De huidige indeling is niet logisch, want bijv. het Internationaal filmfestival van Rotterdam staat onder Filmfestival in Nederland, terwijl het vergelijkbare festival van Locarno niet onder Zwitserland staat maar onder de hoofdcategorie. De hoofdcategorie is dus een mengelmoes van internationale festivals en festivals in landen waar geen aparte categorie voor is. Hoewel het aantal artikelen in de hoofdcategorie nu niet bovenmatig groot is, denk dat er naast de indeling per land wel degelijk genoeg voorraad is voor andere indelingen, zodat je van bijv. het festival van Cannes meteen door kunt naar Venetië en niet de categorieboom op en af hoeft te klimmen. Een categorie voor genrefestivals is inderdaad ook een idee. Bever (overleg) 11 dec 2017 19:48 (CET)
  Opmerking Opmerking - Zie ook op Help:Gebruik van categorieën:
Wanneer een categorie met een bepaalde naam ongewenst is kan een categorie genomineerd worden voor verwijdering. De verwijderprocedure voor categorieën duurt twee weken op Wikipedia:Te beoordelen categorieën. Na afloop van die twee weken neemt een moderator een besluit op basis van de opgegeven argumenten en de gebruiken binnen Wikipedia, en draagt zorg voor de volledige afhandeling. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen. De titel van een categorie kan niet eenvoudig gewijzigd worden zoals dat bij artikelen en andere pagina's mogelijk is. Daarom verloopt de hernoeming van een categorie ook via de beoordelingslijst voor categorieën. Na een nominatieperiode van 2 weken neemt een moderator een besluit om over te gaan tot hernoemen en voert dit besluit uit. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen.
LeeGer haalt niet alleen bij deze, maar ook bij allerlei nominaties elders op deze pagina voortdurend de categorieën leeg die volgens hèm geen bestaansrecht hebben. Ik neem maar gewoon aan dat hij van de voornoemde richtlijn tot dusver niet op de hoogte was. De Wikischim (overleg) 15 dec 2017 13:52 (CET)
Gebruiker:Bever - Om nog even in te gaan op jouw reactie: je hebt natuurlijk helemaal gelijk, maar deze inconsequentie komt simpelweg doordat ik nog lang niet klaar was/ben met het hercategoriseren. Het is sowieso nogal wat werk, soms gaat het om honderden individuele artikelen, en ik kan natuurlijk ook geen 24 uur per dag alleen maar met Wikipedia-nl bezig zijn. Inmiddels staat het betreffende festival in Locarno alsnog in de nieuwe, alhier besproken deelcat., zie [2] De Wikischim (overleg) 22 dec 2017 14:25 (CET)
  • Voor Voor Bijna alle buitenlandse filmfestivals waar we artikelen van hebben zijn "internationaal", dus dan heeft het geen zin om daar onderscheid naar te maken in de categorieën. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 19:13 (CET)
 • Categorie:Omkeerfeest - onduidelijke categorienaam - Volgens deze eerdere nominatie een zelfverzonnen term. Dat lijkt de kloppen gezien de magere resultaten bij Google. Categorie is destijds dan ook verwijderd om die reden. Het zal voor velen dan ook een onbekende term zijn en dat is zeker geen reden om een categorie met die naam aan te maken. Het artikel Omkeerfeest bestaat ook (nog) niet. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 dec 2017 20:41 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Omkeerfeest is algemeen gebruikte term voor feesten waarbij de rollen zijn omgedraaid. Zie de voorbeelden in de categorie. Zie ook de artikelen zelf waarin de term wordt gebruikt. Zie ook de links uit de eerdere discussie waaruit blijkt dat het geen zelfverzonnen term is. Jan Arkesteijn (overleg) 6 dec 2017 21:27 (CET)
   • Dat het een algemeen gebruikte term is bestrijd ik. Google levert slechts 167 resultaten op. Dat is sowieso al bijzonder weinig, maar zeker voor een algemeen gebruikte term. De term "Carnaval", een van de artikelen in de categorie, levert met 176.000.000 meer dan een miljoen keer meer resultaten op. Bovendien is het erg raar dat er dan tot op heden nog geen artikel over het omkeerfeest is. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 dec 2017 22:45 (CET)
   • Ik wil het graag snappen, dus hierbij de vraag wie deze term verzonnen heeft? Vinvlugt (overleg) 7 dec 2017 11:35 (CET)
    • Ik in ieder geval niet. Of het nu veel voorkomt of weinig, het is een gewoon etnologisch begrip. Jan Arkesteijn (overleg) 7 dec 2017 11:45 (CET)
     • Of het nu veel voorkomt of weinig maakt wel uit bij het categoriseren natuurlijk. De categoriestructuur dient ervoor om artikelen vindbaar te maken zodat anderen ze weer terug kunnen vinden. Als we artikelen als Carnaval, wat wel een algemeen bekend fenomeen is, dan gaan categoriseren in categorieën met een naam als omkeerfeest, wat een nauwelijks gebruikt begrip is als ik Google mag geloven, dan is dat de wereld op zijn kop. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 8 dec 2017 15:44 (CET)
      Het begrip werd in ieder geval in 2010 al gebruikt, [3] Als verder het carnaval vaker zo genoemd wordt, past het prima in die categorie. Dat heeft helemaal niks met niet-vindbaar zijn te maken. Integendeel juist, de vindbaarheid verbetert als er op zoveel mogelijk relevante kenmerken wordt gecategoriseerd. Ofwel: Tegen Tegen verwijderen De Wikischim (overleg) 8 dec 2017 16:08 (CET)
      • LeeGer, je maakt een probleem om niets. Wat is de overeenkomst tussen Carnaval, De Blauwe Schuit, Kinderbisschop, Narrenfeest en Saturnaliën? De overeenkomst is dat in al die feesten het volk gedurende enige tijd de macht uitbeeldt. Een categorie is bij uitstek geschikt om die overeenkomst aan te geven. Als je je niet kan vinden in de categorienaam Omkeerfeest, dan stel ik voor dat je een verbeteringsvoorstel doet. Jan Arkesteijn (overleg) 8 dec 2017 16:13 (CET)
   • Dat het woord op Google weinig voorkomt, zegt niet zoveel. Omkeerfeesten zijn inderdaad een bekend fenomeen in de geschiedwetenschap en antropologie. In een syllabus uit de jaren negentig vond ik de term 'omkeringsrituelen' die deel uitmaakten van bijv. de Bona Dea-feesten in Rome. (Het boekartikel waarnaar in de syllabus werd verwezen, heb ik nu helaas niet bij de hand.) Dat woord betekent niet precies hetzelfde als omkeerfeest, maar het gaat wel ongeveer over hetzelfde. Bever (overleg) 11 dec 2017 20:07 (CET)
  • Als het geen zelf-verzonnen term is lijkt het wel van belang als iemand een artikel Omkeerfeest gaat schrijven. Voor mij is de term geheel nieuw, maar dat zegt ook niet alles. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 19:17 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - categorie op encyclopedisch irrelevant kenmerk. Eventueel ooit interessant voor lijst op een artikel dat nog altijd niet bestaat. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 13 apr 2018 13:30 (CEST)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd donderdag 07/12, af te handelen vanaf 21/12[bewerken]

Waren die al leeg of zijn ze onlangs leeggemaakt? Dat is bij categorieën helaas moeilijk te zien. Maar het lijkt erop dat iemand inderdaad bezig is geweest ze leeg te halen. Dat is de verkeerde volgorde. Bever (overleg) 11 dec 2017 19:39 (CET)

 • Tegen Tegen verwijderen - Deze cats lijken me als zodanig gewoon zinvol. Enkele gebruikers hier hebben de buitengewoon vervelende gewoonte om cats die ze liever verwijderd zien eerst geheel leeg te halen zodat alle overzicht weg is, en ze vervolgens te nomineren. In de richtlijnen hieromtrent staat uitdrukkelijk dat dit niet de bedoeling is: Wanneer een categorie met een bepaalde naam ongewenst is kan een categorie genomineerd worden voor verwijdering. De verwijderprocedure voor categorieën duurt twee weken op Wikipedia:Te beoordelen categorieën. Na afloop van die twee weken neemt een moderator een besluit op basis van de opgegeven argumenten en de gebruiken binnen Wikipedia, en draagt zorg voor de volledige afhandeling. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen. De titel van een categorie kan niet eenvoudig gewijzigd worden zoals dat bij artikelen en andere pagina's mogelijk is. Daarom verloopt de hernoeming van een categorie ook via de beoordelingslijst voor categorieën. Na een nominatieperiode van 2 weken neemt een moderator een besluit om over te gaan tot hernoemen en voert dit besluit uit. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen. De Wikischim (overleg) 22 dec 2017 14:51 (CET)
  • Opmerking Opmerking aan de Wikischim: net als dat het niet de bedoeling is om alvast artikelen uit een categorie te halen, is het ook niet de bedoeling om maar almaar artikelen aan een categorie toe te voegen, nadat er vraagtekens zijn gezet bij de wenselijkheid van die categorie. Fijn dat je probeert anderen op de regels te wijzen, terwijl je voor jezelf eigen regels hebt bedacht. - Brimz (overleg) 22 dec 2017 14:55 (CET)
   • Nee hoor, op Help:Gebruik van categorieën#Een categorie hernoemen of verwijderen staat nergens dat er geen nieuwe artikelen mogen toegevoegd aan een cat. die genomineerd is in de tijd dat de nominatie loopt. Ofwel: jij bent degene die hier eigen regels aan het verzinnen is, niet ik. Niks beters te doen zeker? De Wikischim (overleg) 22 dec 2017 15:09 (CET)
    • Kennelijk heb jij ook niet zo heel veel beters te doen, omdat je bij elke discussie dezelfde tekst neerzet. Kennelijk heb je geen betere argumenten dan herhaling? Je ziet zelf niet in dat het niet verstandig is om artikelen toe te voegen aan een categorie wiens bestaansrecht ter discussie staat? Vind je niet dat dat eenzelfde bewerking is, dan alvast artikelen weg te halen uit zo een categorie? In beide gevallen loop je immers op de muziek vooruit? Of is een bewerking van De Wikischim minder erg dan een bewerking van een tegenstander van De Wikischim, omdat het een bewerking van De Wikischim is? Brimz (overleg) 22 dec 2017 15:16 (CET)
     • Ja inderdaad, want De Wikischim heeft altijd gelijk. De anderen snappen er niks van en zijn bezig met sabotage en tegenwerking omdat ze een hekel hebben aan De Wikischim.Gezicht met tong uit de mond Wikiwerner (overleg) 20 jan 2018 20:09 (CET)
  • Opmerking Opmerking - Handbalcompetitie behouden omdat deze passen binnen huidige structuur; artikelen aan desbetreffende categorieën toegevoegd. - Kippenvlees (overleg‽) 23 jan 2018 21:29 (CET)

Toegevoegd vrijdag 08/12, af te handelen vanaf 22/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 09/12, af te handelen vanaf 23/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 10/12, af te handelen vanaf 24/12[bewerken]

Week 50[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 11/12, af te handelen vanaf 25/12[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Categorie:Wandelvereniging - Onnodige diepere categorisatie - Was door Wikischim aangemaakt als subcategorie van de categorie Wandelen en gevuld met een vijftal wandelverenigingen zonder enige noodzaak om hier een aparte categorie voor aan te maken. Het steeds verder uitsplitsen van artikelen in vele verschillende subcategorieën levert alleen op dat lezers steeds meer moeten zoeken naar gerelateerde artikelen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 dec 2017 00:52 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Kan iemand LeeGer eens een keer een halt toeroepen? Hij haalt steeds allerlei cats leeg waarvan hij zelf vindt dat ze niet mogen bestaan, en nomineert de cats vervolgens zodat alle overzicht kwijt is (zie bijv. ook Categorie:Internationaal filmfestival van vorige week). De Wikischim (overleg) 11 dec 2017 09:35 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Zinvolle subcat voor Categorie:Wandelen. Flag of California.svg DimiTalen 15 dec 2017 21:21 (CET)
  • Er een aantal alpinistenverenigingen en een milieuvereniging aan toevoegen maakt het er m.i. niet beter op. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 dec 2017 03:09 (CET)
 • Categorie:Kindersport - Een kind is volgens Kind (leeftijdsgroep) ieder persoon tot aan de puberteit. Dus in een categorie Kindersport hoort niet de subcategorie Jeugdvoetbal met daarin bijvoorbeeld de subcategorie Nationaal voetbalelftal onder 21 of een artikel als Europees kampioenschap volleybal vrouwen onder 18. Weer een van de categorieën die Wikischim in hoog tempo massaal uit de grond stampt, zonder ook maar even na te denken over de wenselijkheid of welke artikelen er al dan niet in thuishoren. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 dec 2017 01:11 (CET)
Tegen Tegen verwijderen - Zie hierboven, al dit saboteren moet maar eens afgelopen zijn. De Wikischim (overleg) 11 dec 2017 09:35 (CET)

Toegevoegd dinsdag 12/12, af te handelen vanaf 26/12[bewerken]

Wanneer een categorie met een bepaalde naam ongewenst is kan een categorie genomineerd worden voor verwijdering. De verwijderprocedure voor categorieën duurt twee weken op Wikipedia:Te beoordelen categorieën. Na afloop van die twee weken neemt een moderator een besluit op basis van de opgegeven argumenten en de gebruiken binnen Wikipedia, en draagt zorg voor de volledige afhandeling. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen. De titel van een categorie kan niet eenvoudig gewijzigd worden zoals dat bij artikelen en andere pagina's mogelijk is. Daarom verloopt de hernoeming van een categorie ook via de beoordelingslijst voor categorieën. Na een nominatieperiode van 2 weken neemt een moderator een besluit om over te gaan tot hernoemen en voert dit besluit uit. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen.
LeeGer haalt niet alleen bij deze, maar ook bij allerlei nominaties elders op deze pagina voortdurend de categorieën leeg die volgens hèm geen bestaansrecht hebben. Ik neem maar gewoon aan dat hij van de voornoemde richtlijn tot dusver niet op de hoogte was. De Wikischim (overleg) 15 dec 2017 13:53 (CET)
Ik heb welgeteld één artikel (Biomassacentrale Moerdijk) verplaatst van de categorie Categorie:Biomassacentrale in Nederland naar de categorie Categorie:Energiecentrale in Nederland. Waarom deed ik dat? Om ervoor te zorgen dat het overzicht hersteld werd (dat moet de Wikischim toch kunnen waarderen?) en de artikelen Biomassacentrale Moerdijk en Biomassa Energiecentrale Sittard samen in één en dezelfde categorie zouden komen te staan. De beste categorie daarvoor was mijns inziens Categorie:Energiecentrale in Nederland. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 15 dec 2017 14:11 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - overcategorisatie. Een categorie voor één of twee artikelen maakt de boel minder overzichtelijk Als er nou een rits artikelen bij zou komen is dat anders. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 22 dec 2017 16:17 (CET)

Toegevoegd woensdag 13/12, af te handelen vanaf 27/12[bewerken]

 • Categorie:Document naar jaar en alle subcategorieën Document uit (jaartal) vanwege een aantal redenen; ten eerste is het een verwarrende categorienaam. Subcategorieën hiervan zijn Categorie:Boek naar jaar, Categorie:Verdrag naar jaar en Categorie:Gedicht naar jaar. Voor de eerste lijkt het me erg onwaarschijnlijk dat mensen zullen gaan zoeken in een categorie getiteld "document". Daarbij denkt men toch vooral aan officiële papieren als akten, identiteitsbewijzen, contracten etc. Mijns inziens horen gedichten ook niet in deze categorieboom thuis. Meestal zijn dit geen op zichzelf staande "documenten" maar worden ze gepubliceerd als onderdeel van bijvoorbeeld een dichtbundel.De tweede reden is gebrek aan overzicht vanwege de vreemde selectie van de inhoud van de categorie en subcategorieën. De categorie bevat op dit moment 19 subcategorieën Document uit ... waarbij op geen enkele manier duidelijk wordt waarom een jaar als 1947 wel een subcategorie is, en men boeken uit dat jaar dus zal moeten zoeken via Categorie:1947 -> Categorie:Document uit 1947 -> Categorie:Boek uit 1947, maar men voor een boek uit bijvoorbeeld voor een boek uit 1946 direct via Categorie:1946 in de categorie Categorie:Boek uit 1946 terechtkomt. Andere jaren, zoals Categorie:1945 hebben wel een categorie Categorie:Document uit 1945 maar dan is die categorie weer geen onderdeel van de categoriestructuur Categorie:Document naar jaar maar via Categorie:Document uit de 20e eeuw van de categorieboom Categorie:Document naar eeuw. snapt u het nog? De selectie van gedichten in de subcategorieën van de subcategorie Categorie:Gedicht naar jaar is ook weer extreem beperkt. Het bevat, onderverdeeld naar jaar slechts 3 werken: Annus Mirabilis (John Dryden) in Categorie:Gedicht uit 1667, Am Brunnen vor dem Tore in Categorie:Gedicht uit 1823 en The Harlot's House in Categorie:Gedicht uit 1883. Er zijn vele malen meer gedichten uitgekomen maar waarom die geen onderdeel uitmaken van deze categorieboom wordt ook nergens duidelijk. De derde reden van deze nominatie is dat deze geheel overbodig is. De categorieboom Categorie:Boek kan gezien bovenstaande onoverzichtelijke situatie beter een subcategorie worden van de categorie Categorie:Document en dan alle categorieën Boek uit ... weer een directe subcategorie maken van de categorie van het betreffende jaartal in plaats van sommige jaren wel en sommige niet, waarbij onze lezers dan zelf maar moeten gaan zoeken hoe het in jaar x geregeld is. Hetzelfde voor de categorie Categorie:Verdrag. De categorieboom Categorie:Gedicht naar jaar lijkt me gezien de bijzonder beperkte inhoud het behouden niet waard. De hele categorieboom Categorie:Document naar periode is door Wikischim in het v voorjaar aangemaakt zonder enige vorm van overleg en naar het zich laat aanzien ook zonder enige vorm van structuur. Het overzicht waar de Wikischim gezien zijn commentaar bij eerdere nominaties zo aan lijtk te hechten is compleet afwezig. Bovendien zijn er (belangrijke historische) documenten in de categorieboom die men er dan wellicht wel in zou verwachten. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 13 dec 2017 01:10 (CET)
 • Serieus: al lees ik dit 4 x dan nog begrijp ik niet hoe deze categorisering er idealerwijs volgens LeeGer uit zou moeten zien. Ook geen input gekregen van anderen. Dat het nu niet goed in elkaar zit (overcategorisatie) daar ben ik het mee eens. Zouden bv LeeGer en De Wikischim eens met een duidelijke uiteenzetting kunnen komen van een nieuwe opzet? Ecritures (overleg) 10 jan 2018 19:05 (CET)
  • Uiteraard ben ik altijd bereid mee te denken over verbetering. Of ik dat samen met Wikischim moet doen? Dat lijkt me geen vruchtbare samenwerking. Maar ik stel input van anderen altijd op prijs. De simpelste (en mijn voorkeur) manier: De gehele categorie Document naar jaar er tussenuit halen. De boeken komen dan per jaar gewoon in de categorie van het betreffende jaartal (dus de categorie Categorie:Boek uit 1946 zie je dan direct staan als subcategorie van Categorie:1946. Dat is nu ook al zo, maar niet bij alle jaren. De categorieën Verdrag uit .... mogen wat mij betreft ook weg. De inhoud is dermate mager dat ik onderverdeling naar jaar niet als zinvol beschouw. Deze kunnen teruggezet worden naar de bovenliggende categorie van het jaartal. Bovendien zijn er betere manieren om die vindbaar te categoriseren. Zoals Categorie:Verdrag tijdens de napoleontische oorlogen , Categorie:Verdrag tijdens de Franse revolutionaire oorlogen. Een jaartal zegt weinig, tenzij je al exact weet wanneer iets plaatsvond, zoals het einde van een oorlog. Ook is er inconsistentie aangezien slechts een deel van de op Wikipedia aanwezige artikelen over verdragen is opgenomen in de categoriestructuur verdrag naar jaar. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 20:48 (CET)
   • Ik begrijp het nu beter: ik vind de categorisering naar jaar over het algemeen ook niet zinvol. We proberen hier (op nl:wiki) vaak iets rigide voor elkaar te krijgen wat veel beter zou kunnen wanneer we de mogelijkheid krijgen om categorieën te kunnen combineren (1947 + ramp oid of antropoloog + vrouw). Ik noemde eigenlijk jou en De Wikischim omdat jullie het meest actief zijn op deze pagina. vanzelfsprekend ben ik heel benieuwd naar de input van iedereen die hier meeleest en meebeslist, Ecritures (overleg) 10 jan 2018 21:28 (CET)
 • Voor Voor verwijderen Te weinig artikelen en subcategorieën per jaar, en inderdaad is het plaatsen van "boeken" en "gedichten" onder "documenten" niet logisch. De inhoud kan direct naar de jaarcategorieën verplaatst worden. De subcategorieën zitten sowieso al in de Documenten boom, dus daar is geen verplaatsing voor nodig, maar er zijn nog wel twee losse artikelen (w.o. Vigilanti Cura) die wellicht verplaatst moeten worden naar ergens anders in de Documenten boom. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:20 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

* Categorie:Gedicht naar jaar Weg ermee, bevat nu 3 gedichten in evenzoveel subcategorieën (zie hierboven welke). Tenzij duidelijk gemaakt wordt waarom deze drie zo speciaal zijn dat ze een onderverdeling naar jaar verdienen en al die anderen niet. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 13 dec 2017 01:19 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Voor alle (imho krankzinnige) nominaties hierboven. En Voor Voor een verbod voor LeeGer om zich nog langer met categorisatie bezig te houden. Verder komen de genoemde "gaten"/inconsequenties gewoon doordat ik met allerlei hercategoriseringwerk nog lang niet klaar was. En ik kan ook niet alles tegelijk doen. De Wikischim (overleg) 13 dec 2017 11:14 (CET)
   • Dat je niet alles tegelijk kan doen dat klopt, probeer het dan ook niet. Dat je met je hercategoriseringwerk nog lang niet klaar was is geen argument. Deze hele categoriestructuur dateert van afgelopen voorjaar. Je gooit alles overhoop, maakt er een enorme puinhoop van en begint zodra je het beu bent weer aan iets anders, wat je ook maar half afmaakt. En een ander mag vervolgens komen puinruimen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 13 dec 2017 15:30 (CET)
    • Wat dat laatste betreft: ik kan nu eenmaal geen duizend bewerkingen of nog meer per dag doen (zoveel zouden er daadwerkelijk nodig zijn om sommige uitgebreide categoriebomen zoals deze helemaal "af te maken") en/of me alleen maar met Wikipedia-nl bezighouden. Dus doe ik het in fasen, waarbij soms weleens een aantal maanden voorbijgaan voor ik het weer oppak. Dat niemand anders het in de tussentijd doet, kun je mij moeilijk aanwrijven; ik kan anderen hier toch niet gaan sommeren om het maar van me over te nemen ? De Wikischim (overleg) 13 dec 2017 15:41 (CET)
     • Als je van tevoren kunt bedenken dat het teveel werk is, dan zou je eens kunnen beginnen met overleg. Want dan gaat het blijkbaar om een erg grootschalige wijziging. Bovendien moet je je afvragen of je er zelf dan wel aan moet beginnen. Zoiets als dit kun je niet half afmaken en dan een aantal maanden laten liggen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 13 dec 2017 15:47 (CET)
      • Voor Voor verwijderen Op zijn overlegpagina zegt De Wikischim dat hij het opgeeft. Laten we het dan terugzetten. Sowieso zou ik voor een indeling zijn van gedichten naar eeuw of decennium, niet naar jaar. Floortje Désirée (overleg) 28 dec 2017 18:57 (CET)

Beoordelingsopmerking: categorie (+ onderliggende categorieën + bovenliggende categorie) verwijderd ivm overcategorisatie. Categorisatie naar eeuw zou - indien een tijdsaanduiding gewenst is - een betere insteek zijn. Ecritures (overleg) 10 jan 2018 18:45 (CET)

Toegevoegd donderdag 14/12, af te handelen vanaf 28/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 15/12, af te handelen vanaf 29/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 16/12, af te handelen vanaf 30/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 17/12, af te handelen vanaf 31/12[bewerken]

Week 02[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 08/01, af te handelen vanaf 22/01[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Zie ook mijn opmerkingen over Littenseradeel bij 7 januari - Skuipers (overleg) 8 jan 2018 00:18 (CET)
 • Categorie:Ogan Komering Ulu Selatan, Categorie:Onderdistrict van Zuid-Sumatra, Categorie:Kelurahan in Zuid-Sumatra - Kunnen weg. Categorieën die niet passen in een systematische categorieënboom provincie > regentschap > onderdistrict > kelurahan. De Geo (overleg) 8 jan 2018 17:07 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Ernstige twijfels bij de te diepe categorisering van De Geo. Het zal ervoor zorgen dat mensen op zoek naar een bepaalde plaats hopeloos verdwalen in de categorieboom, tenxij ze exact weten hoe de plaats heet, en onder welk regentschap en onderdistrict het valt. Voor mensen die minder goed bekend zijn in Indonesië is categorisering per provincie een vele malen betere zoekwijze. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 9 jan 2018 14:37 (CET)
   Het een hoeft het ander toch helemaal niet uit te sluiten? Gewoon een cat . voor de provincie toevoegen, en nog een andere cat. voor het onderdistrict. Of ja, we zijn zeker weer bang voor teveel categorieën op één pagina. Verder Tegen Tegen verwijderen, zie ook meteen hieronder. De Wikischim (overleg) 11 jan 2018 11:07 (CET)
 • Categorie:Kelurahan - kan weg. De kelurahan is een lage bestuursvorm in Indonesië. De >80.000 kelurahans in dat land kunnen beter in een categorie per onderdistrict dan allemaal in deze. De Geo (overleg) 8 jan 2018 17:12 (CET)
  • Eerst haal je de categorieën leeg en dan ga je het nomineren. Tja Lidewij (overleg) 8 jan 2018 17:25 (CET)
   • Het waren categorieën met 1 artikel. Je gaf zelf aan dat je iets niet goed gedaan had [4]. De Geo (overleg) 9 jan 2018 14:03 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Deze vier hulpcategorieën zijn belangrijk om de bestuurlijke indeling van Indonesië volledig in kaart te brengen. Iets als Categorie:Stad, Categorie:Dorp enz. gooien we immers ook niet weg. Op mijn OP stelde De Geo verder gisteren voor om vanaf een ondercategorie als Categorie:Kelurahan in het onderdistrict Pulau Beringin naar steeds hogere bestuurlijke niveaus te werken. Daarvoor is een algemene overkoepelende Categorie:Kelurahan nog steeds noodzakelijk, anders heeft het ook geen zin om te werken met een categorisatiesysteem [[:Categorie:Kelurahan in het onderdistrict...]] Het is natuurlijk helemaal niet de bedoeling om in Categorie:Kelurahan alleen maar losse artikelen te plaatsen, waar De Geo in zijn motivatie bang voor lijkt te zijn, net zo min als dat bijv. gebeurt bij Categorie:Stad en Categorie:Dorp. De Wikischim (overleg) 9 jan 2018 10:46 (CET)
 • @De Geo: en @Lidewij C J.:: staan het onderdistrict Pulau Beringin en Zuid-Sumatra en Jakarta op hetzelfde (indelings)niveau?. Ik zou de categorieindeling graag zo compact mogelijk zien: nu staan er in Keluharan twee subcategorieën. Kunnen deze 2 subcategorieën eventueel in een ander (hoger) niveau van bestuurlijke indeling terecht? Ecritures (overleg) 26 feb 2018 20:57 (CET)
  • @Ecritures: Zuid-Sumatra en Jakarta zijn provincies, een onderdistrict als Pulau Beringin is twee niveaus lager (zie: Bestuurlijke indeling van Indonesië). Maken we een categorieboom waarbij we steeds aanhaken bij één niveau hoger (dus kelurahans vallen in een Categorie:Kelurahan in het onderdistrict..., de onderdistricten in een Categorie:Onderdistrict in de regentschap... etc. of slaan we een niveau over en maken we Categorie:Kelurahan in de regentschap.... Regentschappen zijn vaak bekender dan onderdistricten. In de categorie Kelurahan staan nu twee subcategorieën: die slaan nog een niveau over en verwijzen direct naar het hoogste bestuurlijke niveau, de provincies. Er zijn 34 provincies en iets van 85.000 kelurahans. Stop je al die artikelen over kelurahans in een categorie:kelurahan in de provincie..., dan kun je nogal grote onoverzichtelijke categorieën krijgen. Om dat te voorkomen zou je die -analoog aan Categorie:Wijk naar Nederlandse provincie en Categorie:Wijk naar Nederlandse gemeente- moeten onderverdelen in subcategorieën. De Geo (overleg) 27 feb 2018 12:53 (CET)
   • Met als gevolg dat niemand nog ooit iets terug kan vinden. Want dan moet je al exact weten hoe je de naam schrijft en in welke provincie, regentschap en onderdistrict een plaats thuis hoort. Dus is het beter om in te delen op provincie. Dan krijg je weliswaar erg grote categorieën, maar dan kan men tenminste nog zoeken op alfabetische volgorde. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 feb 2018 14:11 (CET)
    • @LeeGer. Als je niet weet hoe je een naam schrijft is het sowieso lastig om iets te vinden op Wikipedia. Voor een deel kan dit eenvoudig worden ondervangen door van namen in oude spelling (met tj, dj en oe) een redirect te maken. De Geo (overleg) 1 mrt 2018 17:05 (CET)
  • @Ecritures: helemaal eens met LeeGer. De Categorie:Kelurahan in het onderdistrict Pulau Beringin heeft bij het zoeken nul of geen waarde. Dit soort informatie hoort is een sjabloon. Zoals bv bij een gemeente in Nederland. Bij het zoeken naar een locatie in de provincie Zuid-Sumatra, Jakarta enz heb je het meeste aan een categorie waarin ze allemaal genoteerd zijn. Indonesië heeft 34 provincies en per provincie is dan met het index-sjabloon goed te zoeken. Er bestaan meerder talen in Indonesië waardoor het zoeken via het vakje en Google moeilijk kan zijn. Vaak is wel de regio bekend waar men iets wil vinden. Welke categorie wordt behouden is me om het even, als de categorie per provincie maar blijft. Lidewij (overleg) 27 feb 2018 15:28 (CET)
  • Ik zou er voor kiezen om aan te haken bij wat hier gebruikelijk is. In Nederland hebben we b.v. een Categorie:Wijk in Noord-Holland, maar dan staan daar subcategorieën in van wijken per gemeente. Zo zou je het in Indonesië ook kunnen aanpakken. Dan zou ik de kelurahans (vergelijkbaar met een wijk) per regentschap of stadsgemeente categoriseren. Per onderdistrict categoriseren lijkt me te ver gaan. De Geo (overleg) 1 mrt 2018 17:05 (CET)
   • De Geo met de voorbereiding van sjablonen voor Jakarta was ik al bezig, deze zijn handig wanneer je bekend ben met de regio en je weet wat je zoek. Echter wanneer dit niet helemaal duidelijk is en je zoekt een locatie in Jakarta waarvan de schrijfwijze niet helemaal duidelijk is door dialect of de oude Nederlandse benaming. Dan heb je te maken dat oe een u kan zijn geworden, de dj misschien een j en de tj misschien een c enz. Dan werkt dit Categorie:Kelurahan van Jakarta. Een lijst/categorie met alle Kelurahan uit een provincie is zeer behulpzaam. Wanneer ik een locatie zoek in Noord-Holland zal ik nooit Categorie:Wijk in Noord-Holland gebruiken. Ook al zal ik dan maar 17 keer behoeven te klikken. Google help mij veel verder dan Wikipedia. Maar wanneer ik iets zoek in Indonesië zal Wikipedia wel gebruiken, hoewel tot nu toe meestal id of en. Welke categorieën je wil maken voor een boom maakt me niet uit. Ik zal ze niet gebruiken. Maar laat een categorie als Categorie:Kelurahan van Jakarta blijven. Groet, Lidewij (overleg) 1 mrt 2018 22:37 (CET)

Toegevoegd dinsdag 09/01, af te handelen vanaf 23/01[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Categorie:Culturele organisatie in België - lege categorie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 9 jan 2018 13:49 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Niet leeg meer; Blijbaar was er toch valide inhoud. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 mei 2018 10:44 (CEST)
 • Categorie:Nederlandse studentenorganisatie - lege categorie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 9 jan 2018 13:52 (CET)
  Voor de volledigheid: de twee hierboven genoemde categorieën hadden eerst wel inhoud, maar zijn leeggehaald (al is dat in strijd met de richtlijnen op Help:Gebruik van categorieën: Wanneer een categorie met een bepaalde naam ongewenst is kan een categorie genomineerd worden voor verwijdering. De verwijderprocedure voor categorieën duurt twee weken op Wikipedia:Te beoordelen categorieën. Na afloop van die twee weken neemt een moderator een besluit op basis van de opgegeven argumenten en de gebruiken binnen Wikipedia, en draagt zorg voor de volledige afhandeling. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen.). De belangrijkste artikelen en deelcats die er eerder door mij in waren gezet waren Categorie:Studentenvereniging in Nederland, Forze en Categorie:Culturele organisatie in Vlaanderen. Verder Tegen Tegen verwijderen voor de beide cats hierboven. De Wikischim (overleg) 9 jan 2018 14:04 (CET)
  • Hierboven wekt De Wikischim onterecht de indruk dat er door mij een categorie zou zijn leeggehaald voor nominatie. Dit is een leugen. Ik heb niets leeggehaald maar slechts lege categorieën aangetroffen en die om die reden genomineerd. Het is bovendien Wikischim zelf die zijn eigen regels overtreed door wijzigingen aan te brengen aan genomineerde categorieën. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 00:22 (CET)
   Er is geen vaste regel dat er geen artikelen mogen worden toegevoegd aan categorieën die zijn genomineerd. Dat lijkt me eerder een regel die door jou is bedacht. (Ofwel: jij liegt door te stellen dat ik daarmee regels overtreed). De Wikischim (overleg) 10 jan 2018 09:49 (CET)
   • Gebruiker Brimz verwijderde hier Categorie:Nederlandse studentenorganisatie. Bij een studententeam van de Technische Universiteit Delft, dus een Nederlandse studentenorganisatie. Lidewij (overleg) 9 jan 2018 15:50 (CET)
    • Gebruiker:LeeGer blijft hem nu weer weghalen maar deze incorrecte verwijdering is de reden dat de categorie onterrecht leeg was, wat LeeGer ook niet kon weten, natuurlijk. De categorie kan nog steeds verwijderd worden met als redenatie dat er te weinig inhoud voor is nu probeert de nomineerder de categorie leeg te houden op een regel die zelf verzonnen lijkt. Ik mis in elk geval een bron voor die regel, volgens mij is er alleen een regel tegen leeghalen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 10 jan 2018 14:00 (CET)
   • De NSB wordt er nu aan de haren bijgesleept om nog enige inhoud aan deze categorie te geven. Anders blijft het een zinloze tussencategorie. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 01:06 (CET)
  • Op zichzelf zijn er studentenorganisaties die niet direct in 'studentenvereniging' horen en dus in deze categorie kunnen. Zo is er de Landelijke Studentenvakbond, die nu alleen in categorie:Overkoepelende studentenorganisatie staat. In die categorie staan wel meer organisaties die ook heel goed hierin zouden kunnen worden gecategoriseerd. Een studententeam voor een of andere wedstrijd hoort natuurlijk niet in de categorie: dat is geen organisatie in de normale betekenis van het woord. Paul B (overleg) 5 feb 2018 00:54 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Niet leeg meer; Blijbaar was er toch valide inhoud. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 mei 2018 10:44 (CEST)
 • Categorie:Studentenorganisatie naar land - Als studentenverenigingen hier niet in horen is ook deze categorie leeg. Als ze er wel in horen dan is deze niet leeg maar dat geldt ook voor Nederlandse studentenorganisatie, de vorige nominatie. Ze kunnen beide weg of ze moeten beide behouden blijven. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 9 jan 2018 15:11 (CET)

Toegevoegd woensdag 10/01, af te handelen vanaf 24/01[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Categorie:Druktechniek (kunst) hernoemen naar Categorie:Prenttechniek - de categorie gaat over verschillende technieken om prenten (etsen, houtsnedes, linosnedes, steendruk etc) te maken. De huidige term wekt verwarring met Categorie:Druktechniek, waardoor veel dubbel werd gecategoriseerd. Hannolans (overleg) 10 jan 2018 00:35 (CET)
 • Categorie:Grafiek (kunst) hernoemen naar Categorie:Prentkunst - de categorie gaat over de kunstvorm van prenten met daarbinnen kunstenaars, collecties, technieken en kunstwerken. De huidige term wekt verwarring over de scope en gebruikt haakjes Hannolans (overleg) 10 jan 2018 00:35 (CET)
 • Categorie:Aanslag in Ankara - Lege categorie. Bovenliggende categorie bevat ook geen artikelen, dus vulling hiervan is niet te verwachten. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 00:50 (CET)
 • Categorie:Bomaanslag naar land - Inhoud van deze categorieboom kan samengevoegd met Categorie:Aanslag naar land. Inhoud van de eerste is zeer summier en onvolledig en Categorie:Aanslag naar land bevat ook bomaanslagen die niet in Categorie:Bomaanslag naar land zijn opgenomen. Bovendien is de inhoud van Aanslag naar land ook niet zo groot dat onderverdeling nodig is. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 01:01 (CET)
  Deze categorie is vorig jaar al genomineerd geweest en toen behouden. Dus als je geen serieuze nieuwe argumenten hebt, is deze nieuwe nominatie niet geldig. Verder is het argument dat er nog een aantal artikelen verkeerd staan, natuurlijk een onzinreden. De betreffende artikelen overzetten is dan de juiste oplossing. De Wikischim (overleg) 10 jan 2018 09:58 (CET)
  De Wikischim geeft aan dat de nominatie ongeldig is omdat die categorie vorig jaar na nominatie behouden is en er geen serieuze nieuwe argumenten zijn. Blijkbaar is één serieus nieuw argument onvoldoende en is er onvoldoende gewacht. Kan gebruiker De Wikischim ook een of meer links geven naar de regel(s) op basis waar hij tot de conclusie komt dat de nominatie ongeldig is? - Robotje (overleg) 10 jan 2018 16:56 (CET)
  Laat iedereen hier duidelijk notie nemen van het feit dat Wikischim hierboven met de tekst Verder is het argument dat er nog een aantal artikelen verkeerd staan, natuurlijk een onzinreden. De betreffende artikelen overzetten is dan de juiste oplossing zelf verzoekt om artikelen die verkeerd staan te verplaatsen. Dat zal ik dan ook gaan doen. Het gevolg zal waarschijnlijk zijn dat daarmee lege categorieën ontstaan en die zal ik dan ook nomineren als ik klaar ben met het verplaatsen. Wikischim kan dan uiteraard achteraf niet gaan protesteren en beschuldigingen uiten over leeghalen voor nomineren. Daar heeft hij hierboven immers zelf toe verzocht. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 20:54 (CET)
  Nee, daar heeft De Wikischim niet toe verzocht. Hij heeft gezegd dat als er een aantal artikelen verkeerd staan, het overzetten van de betreffende artikelen dan de juiste oplossing is. Nu is er wel degelijk sprake van alles weghalen om daarmee een argument voor nomineren te verschaffen. Apdency (overleg) 10 jan 2018 21:17 (CET)
  Dat verplaatsen heb ik dan ook gedaan, zodat alle aanslagen in dezelfde categorieboom Aanslag naar land staan. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 21:23 (CET)
Ik snap het mogelijk punt van teveel categorien, maar doordat alle categorien leeg zijn (gehaald?) is het hier moeilijk beoordelen of een caegorie nuttig is of niet. Is het niet beter eerst een categorie gevuld te laten en pas na de beoordelingsperiode de artikelen over te hevelen? Of als de vindbaarheid in het geding is, om tijdelijk dubbele categorisering te houden? Hannolans (overleg) 10 jan 2018 22:22 (CET)
De vindbaarheid was in het geding niet vanwege dubbele categorisering, maar omdat bomaanslagen verdeeld waren over twee categoriebomen; Categorie:Bomaanslag naar land en Categorie:Aanslag naar land. Zo stonden bomaanslagen in landen als Argentinië, Israël, Turkije, Somalië, Rusland (maar niet allemaal) en Irak in Categorie:Bomaanslag naar land en bomaanslagen in landen als België, Colombia, Duitsland, Egypte, Filipijnen, Frankrijk, India, Indonesië, Jemen, Kazachstan, Libanon, Nigeria, Pakistan, Rusland, Spanje, Thailand, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde staten gecategoriseerd in Categorie:Aanslag naar land. Een dubbele categorisering laten staan zou nog kunnen, maar deze onduidelijke situatie laten staan en de lezers maar laten zoeken waar ze welke aanslag moesten zoeken, dat lijkt me een slecht idee. Zeker gezien de lange tijd dat sommige nominaties hier blijven staan. Normaal protesteert Wikischim ook tegen iedere wijziging aan de categoriestructuur en zal ik er ook niets meer aan wijzigen zolang de nominatie loopt. Deze keer stelde hij echter zelf voor om de artikelen te verplaatsen, vandaar dat ik direct aan zijn verzoek heb voldaan. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 jan 2018 01:15 (CET)
Met overzetten bedoelde ik hierboven niet overzetten van Categorie:Bomaanslag naar land naar Categorie:Aanslag naar land zoals nu is gebeurd, maar in omgekeerde richting. Ik kan me eerlijk gezegd nauwelijks voorstellen dat LeeGer dat gisteren niet ook al had begrepen, zie ook mijn eerdere reactie op Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2017 week 15 (ik ga ervan uit dat LeeGer die eerdere discussie heeft bekeken voordat hij opnieuw nomineerde). Om dan vervolgens nog te suggereren dat hij aan mijn verzoek zou hebben voldaan is een gotspe van ongekende omvang. De Wikischim (overleg) 11 jan 2018 10:38 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd

 • Categorie:District van Ica - Lege categorie - Op Ica (provincie) bestaat de lijst met districten slechts uit rode links Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 02:43 (CET)
 • Categorie:Conferentie naar land en enige subcategorie Categorie:Conferentie in Peru - Conferentie naar land bevat slechts 1 subcategorie Conferentie in Peru met daarin slechts 1 artikel (Klimaatconferentie van Lima 2014). Het is ook zeer de vraag of conferenties categoriseren naar land waar ze gehouden zijn wel zinvol is. Onderwerp, betrokken organisaties en deelnemers zijn relevant, locaties niet. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 02:54 (CET)
 • Categorie:Film van Val Guest - Lege categorie - Noch over de regisseur zelf noch over zijn films lijken artikelen te bestaan op de Nederlandstalige Wikipedia. Ik zeg lijken omdat ik ze niet allemaal ben nagelopen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 03:07 (CET)
 • Categorie:Frans liberaal - Lege categorie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 03:08 (CET)
 • Categorie:Frans modetijdschrift - Lege categorie die gezien de beperkte inhoud van de bovenliggende categorie ook overbodig is. Verdere verdeling naar land is niet nodig en ook niet handig aangezien Marie Claire (tijdschrift) in meer dan 10 landen wordt uitgegeven en daar dus evenzoveel categorieën onder zouden moeten, waarvan dan een groot deel ook alleen dat artikel zouden bevatten. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 03:23 (CET)
 • Categorie:Geschiedkundig genootschap naar land en de bijbehorende drie subcategorieën - Geschiedkundig genootschap naar land is op drie subcategorieën na leeg. Van die drie subcategorieën is er eentje helemaal leeg: Categorie:Geschiedkundig genootschap in de Verenigde Staten, eentje bevat slechts 1 artikel: Categorie:Geschiedkundig genootschap in Nederland en eentje bevat 2 artikelen: Categorie:Geschiedkundig genootschap in België. De bovenliggende categorie Categorie:Geschiedkundig genootschap is verder leeg dus meer vulling is er niet. Beter dan ook om deze drie artikelen in Categorie:Geschiedkundig genootschap te zetten en dan de vier lege categorieën te verwijderen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 03:37 (CET)
 • Categorie:West Betuwe - deze categorie komt te vroeg. West Betuwe is een toekomstige gemeente, bedoeld om ingesteld te worden per 1 januari 2019. Het is niet gebruikelijk om voor toekomstige gemeenten een categorie aan te maken voordat de gemeente formeel is ingesteld - Skuipers (overleg) 10 jan 2018 12:01 (CET)
 • Categorie:Bomaanslag in Argentinië graag hernoemen naar Categorie:Aanslag in Argentinië - Conform verzoek van De Wikischim hierboven de inhoud van Categorie:Bomaanslag naar land verplaatst naar Categorie:Aanslag naar land. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 21:14 (CET)
 • Categorie:Bomaanslag in Somalië graag hernoemen naar Categorie:Aanslag in Somalië - Conform verzoek van De Wikischim hierboven de inhoud van Categorie:Bomaanslag naar land verplaatst naar Categorie:Aanslag naar land. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 21:14 (CET)
 • Categorie:Bomaanslag in Irak - Inhoud conform verzoek van De Wikischim verplaatst naar Categorie:Aanslag in Irak, daarmee blijft deze categorie leeg over. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 21:21 (CET)
  • Is niet eerder genomineerd. Nu geleegd bij het nomineren, dat is niet de bedoeling. Graag de inhoud herstellen en de nominatie correct laten afhandelen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 11 jan 2018 08:15 (CET)
   • Ik maak ernstig bezwaar tegen de term "geleegd", deze impliceert kwade opzet. Er is niet "geleegd", artikelen zijn verplaatst. Zoals hierboven uitgelegd heb ik de ongewenste situatie aangetroffen dat gerelateerde onderwerpen betreffende bomaanslagen verdeeld waren over twee categoriebomen. Ik heb artikelen verplaatst zodat nu alle bomaanslagen in een enkele categorieboom "Aanslag naar land" terug te vinden zijn. Dit is een directe en duidelijke verbetering voor de encyclopedie. Van simpelweg leeghalen en nomineren van een categorie is geen sprake. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 jan 2018 13:09 (CET)
    • Ik kan niet weten of je opzet al dan niet kwaad is maar volgens mij is dat helemaal niet relevant. Door het verplaatsen van de artikelen is de categorie geleegd, dus komt het op hezelfde neer, en op vlak daar voor of daarna nomineer je de categorie voor verwijdering. Naar mijn inzicht had je beter je nominatie af kunnen wachten, dan waren de artikelen bij het afhandelen verplaatst en had je geen, naar jouw idee, bewaarlijke termen naar je hoofd gekregen. Of iets een duidelijke verbetering zou zijn kun je bij het nomineren mooi voorleggen en daar had je fan consensus voor kunnen krijgen, nu werk je jezelf tegen door hoe je het aanpakt. (4x) - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 17 jan 2018 11:07 (CET)
     • Volledig eens met Cycn. Als het een "ongewenste situatie" is, dan kan je daar hier beklag over doen, maar handel je nog wel in de situatie die er momenteel is. Als je artikelen uit de supercategorie had gehaald in plaats van de subcategorie hadden die makkelijk teruggeplaatst kunnen worden in geval van uitvoering van dit verzoek. Andersom is dit nu niet meer op een automatische manier te doen. Sterk verzoek aan LeeGer om hier voor zichzelf extra op te letten en te bedenken wat de consequenties zijn van herindeling vóór een beoordelingsverzoek of discussie op WP:CC. - Kippenvlees (overleg‽) 18 jan 2018 00:59 (CET)
      Vraag: waarom is er nu pas ineens een afhandelend moderator die hier iets van zegt, terwijl ik de laatste twee maanden drie of vier keer per week heb opgemerkt dat deze handelwijze van LeeGer niet volgens de voorschriften is? Maakt het soms iets uit of ik het zeg of dat Cycn het zegt? De Wikischim (overleg) 18 jan 2018 10:54 (CET)
 • Categorie:Bomaanslag in Israël - Inhoud conform verzoek van De Wikischim verplaatst naar Categorie:Aanslag in Israël, daarmee blijft deze categorie leeg over. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 21:21 (CET)
  • Is niet eerder genomineerd. Nu geleegd bij het nomineren, dat is niet de bedoeling. Graag de inhoud herstellen en de nominatie correct laten afhandelen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 11 jan 2018 08:15 (CET)
   • Ik maak ernstig bezwaar tegen de term "geleegd", deze impliceert kwade opzet. Er is niet "geleegd", artikelen zijn verplaatst. Zoals hierboven uitgelegd heb ik de ongewenste situatie aangetroffen dat gerelateerde onderwerpen betreffende bomaanslagen verdeeld waren over twee categoriebomen. Ik heb artikelen verplaatst zodat nu alle bomaanslagen in een enkele categorieboom "Aanslag naar land" terug te vinden zijn. Dit is een directe en duidelijke verbetering voor de encyclopedie. Van simpelweg leeghalen en nomineren van een categorie is geen sprake. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 jan 2018 13:09 (CET)
 • Categorie:Bomaanslag in Rusland - Inhoud conform verzoek van De Wikischim verplaatst naar Categorie:Aanslag in Rusland, daarmee blijft deze categorie leeg over. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 21:21 (CET)
  • Is na een eerdere nominatie op 27 april 2017 behouden. Nu geleerd bij het nomineren, dat is nu helemaal niet de bedoeling. Het lijkt nu of een afgewezen nominatie wordt doorgedreven. Ik hoop niet dat dat je bedoeling was. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 11 jan 2018 08:15 (CET)
   • Ik maak ernstig bezwaar tegen de term "geleegd" (ik neem aan dat "geleerd" een typefout is), deze impliceert kwade opzet. Er is niet "geleegd", artikelen zijn verplaatst. Zoals hierboven uitgelegd heb ik de ongewenste situatie aangetroffen dat gerelateerde onderwerpen betreffende bomaanslagen verdeeld waren over twee categoriebomen. Ik heb artikelen verplaatst zodat nu alle bomaanslagen in een enkele categorieboom "Aanslag naar land" terug te vinden zijn. Dit is een directe en duidelijke verbetering voor de encyclopedie. Van simpelweg leeghalen en nomineren van een categorie is geen sprake. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 jan 2018 13:09 (CET)
 • Categorie:Bomaanslag in Turkije - Inhoud conform verzoek van De Wikischim verplaatst naar Categorie:Aanslag in Turkije, daarmee blijft deze categorie leeg over. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 jan 2018 21:21 (CET)
  • Is na een eerdere nominatie op 27 april 2017 behouden. Nu geleerd bij het nomineren, dat is nu helemaal niet de bedoeling. Het lijkt nu of een afgewezen nominatie wordt doorgedreven. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 11 jan 2018 08:15 (CET)
   • Ik maak ernstig bezwaar tegen de term "geleegd", deze impliceert kwade opzet. Er is niet "geleegd", artikelen zijn verplaatst. Zoals hierboven uitgelegd heb ik de ongewenste situatie aangetroffen dat gerelateerde onderwerpen betreffende bomaanslagen verdeeld waren over twee categoriebomen. Ik heb artikelen verplaatst zodat nu alle bomaanslagen in een enkele categorieboom "Aanslag naar land" terug te vinden zijn. Dit is een directe en duidelijke verbetering voor de encyclopedie. Van simpelweg leeghalen en nomineren van een categorie is geen sprake. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 jan 2018 13:09 (CET)
 • Categorie:Programma van BBC Two - lege cat Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 10 jan 2018 21:38 (CET)

Toegevoegd donderdag 11/01, af te handelen vanaf 25/01[bewerken]

 • Categorie:Gastvrijheidsindustrie - Overbodig, we noemen dat Toerisme of Horeca, categorie bevat slechts 1 artikel: Logies en ontbijt. Indeling naar bovenliggende categorieën is ook vreemd, met Categorie:Huisvesting en Categorie:Industrie naar sector en zonder Categorie:Recreatie. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 jan 2018 02:17 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - De term "gastvrijheidsindustrie" bestaat gewoon, wordt geregeld gebruikt en de categorie heeft als zodanig meerwaarde, het omvat nl. nog meer dan alleen toerisme en horeca. Verder stond eerst ook Categorie:Hotel hierin. De Wikischim (overleg) 11 jan 2018 10:40 (CET)
   • Wat is dan precies de meerwaarde ten opzichte van Categorie:Horeca? Want zoals Horeca stelt: "De horeca is de bedrijfstak die alle eet- en drinkgelegenheden en logiesverstrekkende bedrijven omvat." Daar valt dus zowel Categorie:Hotel als ook Logies en ontbijt onder. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 jan 2018 14:07 (CET)
    • Lees bijv. dit eens: [...] De b&b is wat betreft de activiteit, omvang en schaalgrootte niet te vergelijken met een recreatiewoning, pension, hotel of horecagelegenheid en is niet openbaar. Logies en ontbijt hoort dus alvast niet thuis in Categorie:Horeca. Verder lijkt me dat logies en ontbijt (ofwel Bed & Breakfast) niet zonder meer valt aan te merken als een vorm van bedrijfsvoering. Al met al dus genoeg om te concluderen dat hier minstens één extra tussencat. nodig is om te voorkomen dat te veel onderwerpen op een hoop worden gegooid. Ik wacht nog wel even af hoe anderen hierover denken. De Wikischim (overleg) 11 jan 2018 14:27 (CET)
     • Ik wist niet dat de gemeente Wormerland de autoriteit is die de definities op Wikipedia bepaald. Maar heb je die zin die je aanhaalt zelf ook gelezen? "niet te vergelijken met een recreatiewoning, pension, hotel of horecagelegenheid". Hotel of horecagelegenheid? Zo te lezen weten ze zelf niet goed waar ze over praten. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 jan 2018 14:38 (CET)
  • Voor Voor verwijderen bevat slechts 1 artikel, geen duidelijke bestaansreden - Jvhertum (overleg) 17 jan 2018 14:40 (CET)
   • Dat er nu maar één artikel in staat, komt omdat Pension en Categorie:Horeca er weer uit zijn gehaald (volgens de regels hier en hier mag dat echter pas als de genomineerde cat. eerst helemaal is verwijderd). De Wikischim (overleg) 19 jan 2018 21:35 (CET)
    • Hou alsjeblieft op met die walgelijk smerige insinuaties alsof hier regels zouden zijn overtreden want dat zijn leugens en valse beschuldigingen. Hier werd de categorie Categorie:Horeca al op 10 januari door Brimz uit de categorie Categorie:Gastvrijheidsindustrie gehaald, en Pension werd op diezelfde dag door Robotje uit die categorie gehaald. Daarna werd de categorie door mij praktisch leeg aangetroffen en genomineerd. Er zijn dus drie collega's bezig met het opruimen van de puinhopen die jij overal achterlaat, en als stank voor dank kom je met deze achterbakse lulkoek? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 20 jan 2018 00:20 (CET)
 • Categorie:Onderwijssoftware - Overbodig, er is geen duidelijk verschil met de onderliggende categorie Categorie:Educatieve software - Jvhertum (overleg) 11 jan 2018 13:38 (CET)

Toegevoegd vrijdag 12/01, af te handelen vanaf 26/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 13/01, af te handelen vanaf 27/01[bewerken]

 • Categorie:Tand. Een dergelijke categorie is onzin, vgl. de ontbrekende categorie:Kies. Tanden en kiezen zijn onderdeel van het gebit. Ik zie geen enkele noodzaak om dit uit te splitsen. – Maiella (overleg) 13 jan 2018 19:03 (CET)
  • In het categoriecafé is intussen gebleken dat –zonodig, indien gewenst!– de juiste naamgeving "gebitselement" zou zijn. – Maiella (overleg) 14 jan 2018 00:28 (CET)
   • "Zonodig", maar aangezien de overkoepelende Categorie:Gebit naast de verschillende gebitselementen slechts een handjevol andere gebitsgerelateerde artikelen heeft, is opsplitsing naar een categorie Tand of Gebitselement niet nodig. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 jan 2018 01:58 (CET)
   • Ik vind het wèl zinvol om de ongeveer 23 artikelen die gaan over gebitselementen, te groeperen en af te zonderen van de overige artikelen in de categorie:Gebit. Mijn voorkeur gaat daarbij ook uit naar hernoeming van de categorie:Tand naar categorie:Gebitselement, omdat die naam beter de lading dekt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 14 jan 2018 20:53 (CET)
    • Af te zonderen van de overige artikelen? Als men de artikelen over het gebit en de verschillende delen die samen het gebit vormen er uit haalt en onderbrengt in een subcategorie, dan blijft er haast niets meer over. Afzonderen is dan ook niet de juiste term. En de gebitselementen zijn de delen die samen het gebit vormen. als er iets in de categorie Categorie:Gebit hoort, dan zijn het dus wel die gebitselementen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 jan 2018 02:02 (CET)
     • Oké, voor de duidelijkheid waarover we het hier hebben, heb ik de artikelen over gebitselementen nu allemaal overgeheveld naar de subcategorie 'Tand' (waarvan we vinden dat die dus beter de naam 'gebitselement' kan krijgen). Dat zijn 23 artikelen. Er blijft nu een vergaarbak over van 12 artikelen die wel onder 'gebit' vallen maar die niet over een gebitselement gaan. Ik vind 12 artikelen niet 'haast niets'. Bovendien is het niet relevant hoeveel artikelen er in de restgroep overblijven. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 jan 2018 17:34 (CET)
      • Gesproken in koninklijk meervoud, want "wij" vinden juist dat die artikelen beter in de categorie Gebit kunnen blijven staan. Wat geen "vergaarbak" is zoals Wannee hier probeert te suggereren, maar simpelweg een categorie met een redelijk beperkte inhoud van artikelen die over het gebit gaan. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 jan 2018 17:50 (CET)
       • Maiella en ik vinden beiden de naam 'gebitselement' geschikter dan 'tand' - waarbij Maiella wel de vraag plaatst of we deze categorie nodig hebben. Dan hebben we het dus over 'wij'. De categorie met een redelijk beperkte inhoud van artikelen die over het gebit gaan, die ik voor het gemak even een 'vergaarbak' noemde, omvat alle artikelen die niet logisch in een subcategorie passen maar wel allemaal met het gebit te maken hebben. De groep van 23 artikelen over gebitselementen paste wèl logisch in een subcategorie, evenzeer als de artikelen over gebitsafwijkingen, gebitsreiniging en tandheelkunde. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 jan 2018 18:23 (CET)
 • Inmiddels is de categorie 'gebit' verder gevuld geraakt doordat er in de categorie 'tandheelkunde' veel artikelen bleken te staan die daar niet thuis hoorden. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 22 jan 2018 08:31 (CET)

Toegevoegd zondag 14/01, af te handelen vanaf 28/01[bewerken]

Week 04[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 22/01, af te handelen vanaf 05/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 23/01, af te handelen vanaf 06/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 24/01, af te handelen vanaf 07/02[bewerken]

Toegevoegd donderdag 25/01, af te handelen vanaf 08/02[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 26/01, af te handelen vanaf 09/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 27/01, af te handelen vanaf 10/02[bewerken]

 • Categorie:Ceremonie - Overbodig, samenvoegen met Categorie:Ritueel aub Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 01:39 (CET)
 • Categorie:Bijeenkomst - Overbodig, we hebben al de categorie Categorie:Evenement en dat zijn mijns inziens ook bijeenkomsten van mensen. De inhoud graag terugplaatsen onder Evenement. Zo is de EO-Jongerendag een heel grote bijeenkomst, net als de Wereldjamboree. Maar die staan weer onder de boom van Evenement. Een duidelijk scheiding tussen evenementen en bijeenkomsten wordt ook niet gegeven. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 01:51 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Te lastig om bijeenkomst en evenement van elkaar te onderscheiden, we hebben ook niet eens een artikel Bijeenkomst. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:08 (CET)
 • Categorie:Congres - Overbodige extra categorielaag. subcategorie Categorie:Conferentie kan eventueel terug onder Categorie:Evenement Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 01:54 (CET)
  • Blijf van mening dat de categorie Congres niets toevoegt. Maar de categorie Categorie:Evenement valt in de categorboom Cultuur en is daarmee niet geschikt voor diplomatieke conferenties. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 18:24 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Te weinig artikelen in deze categorie (1 artikel om precies te zijn, en 1 subcategorie). Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:19 (CET)
 • Categorie:Gebeurtenis in de middeleeuwen - Overbodige en ook onwenselijke (en ook bijna lege) tussenlaag. Inhoud bestaat nu uit slechts twee subcategorieën: Categorie:Oorlog in de middeleeuwen en Categorie:Grote volksverhuizingen. Die wil men direct in de categorie Categorie:Middeleeuwen tegenkomen. Niet verstopt in een containercategorie met de vage naam Gebeurtenis in de middeleeuwen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:02 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Met 0 artikelen en 2 subcategorieën is er te weinig inhoud in deze categorie. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:20 (CET)
 • Categorie:Gebeurtenis in de Romeinse oudheid - Overbodige tussenlaag, de enige inhoud bestaat uit twee subcategorieën. Deze graag direct onderbrengen in Categorie:Romeinse oudheid. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:24 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Met 0 artikelen en 2 subcategorieën is er te weinig inhoud in deze categorie. Marcocapelle (overleg) 23 mrt 2018 23:20 (CET)
 • Categorie:Gebeurtenis in de oudheid - Overbodige tussenlaag, de enige inhoud bestaat naast de hierboven al genomineerde categorie Gebeurtenis in de Romeinse oudheid uit twee subcategorieën. Deze graag direct onderbrengen in Categorie:Oudheid. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:24 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Consequent met nominaties hier direct boven. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:26 (CET)
 • Categorie:Weergebeurtenis naar jaar en de drie subcategorieën Categorie:Weer in 1816, Categorie:Weer in 2006 en Categorie:Weer in 2007 - Overbodig en ook onvolledige categorisering. In de meeste (lees bijna alle) jaren staan de weerartikelen gewoon in de jaarcategorie (zie bijvoorbeeld Winter van 1974-1975 of IJzel van januari 2016). Bovendien hebben de meeste jaarcategorieën te weinig artikelen om er een aparte subcategorie voor aan te maken. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:53 (CET)
 • Categorie:Weergebeurtenis - Inhoud bestaat uit subcategorieën met weerverschijnselen. Inhoud dan ook aub samenvoegen met Categorie:Weerverschijnsel. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 jan 2018 02:58 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Voor alle nominaties tot hier onder deze subkop. Wat specifiek deze laatste nominatie betreft: er is een duidelijk verschil, want een weergebeurtenis is iets eenmaligs (zie bijv. [5], [6]) terwijl Categorie:Weerverschijnsel duidelijk een andere soort inhoud heeft. Met alle respect, dit is gewoon vrij basale kennis. Als je die niet echt hebt, kun je je misschien beter niet met een onderwerp bezighouden. De Wikischim (overleg) 30 jan 2018 09:55 (CET)
   • Was dat duidelijke verschil er maar. Hittegolf, Tropische cycloon, Storm (wind), Sneeuwstorm zijn volgens jou dus allemaal eenmalige zaken en geen weerverschijnselen? Want ze staan wel allemaal in Categorie:Weergebeurtenis en niet eens allemaal in Categorie:Weerverschijnsel. Ik zie overigens dat De Wikischim geheel tegen de regeels in helaas voortijdig categorieën aan het leeghalen is (zie bijv. [7], al is het hier nog niet overal gebeurd). Citaat uit Wikipedia:Te beoordelen categorieën: Wanneer een categorie met een bepaalde naam ongewenst is kan een categorie genomineerd worden voor verwijdering. De verwijderprocedure voor categorieën duurt twee weken op Wikipedia:Te beoordelen categorieën. Na afloop van die twee weken neemt een moderator een besluit op basis van de opgegeven argumenten en de gebruiken binnen Wikipedia, en draagt zorg voor de volledige afhandeling. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen De titel van een categorie kan niet eenvoudig gewijzigd worden zoals dat bij artikelen en andere pagina's mogelijk is. Daarom verloopt de hernoeming van een categorie ook via de beoordelingslijst voor categorieën. Na een nominatieperiode van 2 weken neemt een moderator een besluit om over te gaan tot hernoemen en voert dit besluit uit. Het is niet de bedoeling categorieën zelf leeg te halen. Iedere categoriewijziging van mij wordt luid tegen geprotesteerd door hem, maar voor Wikischim zelf gelden blijkbaar andere regels? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 30 jan 2018 10:52 (CET)
    • Dit wordt werkelijk waar te absurd voor woorden. Zie hier, LeeGer stelt hierboven met [...] Hittegolf, Tropische cycloon, Storm (wind), Sneeuwstorm zijn volgens jou dus allemaal eenmalige zaken en geen weerverschijnselen dus aan mij een vraag die hij aan gebruiker:Mbch331 had moeten stellen. Nog sterker, ík ben juist degene die eerder het onderscheid dat ik volgens LeeGer niet snap in de categorisatie heeft aangebracht, door in augustus 2016 de afzonderlijke Categorie:Weergebeurtenis aan te maken. Vervolgens draait LeeGer zelf een aanpassing van mijn hand terug, waardoor het onderscheid tussen Categorie:Weerverschijnsel en Categorie:Weergebeurtenis nu weer inconsequent is en het lijkt alsof Categorie:Weergebeurtenis geen meerwaarde heeft. Tja, zo kan ik het ook wel. De Wikischim (overleg) 30 jan 2018 11:13 (CET)
     • Ik merk op dat Wikischim ondanks verzoeken om te stoppen met leeghalen hier toch mee doorgaat: hier en hier. Ik verzoek hem hierbij dan ook om per direct te stoppen met iedere wijziging aan deze categoriestructuur. Het is een ongekend schandaal dat hij de richtlijnen nu volledig overboord gooit terwijl hij anderen zelfs bij de kleinste wijzigingen al denkt te kunnen beschuldigen van het overtreden ervan. Wel ben ik blij dat Wikischim hierboven zelf toegeeft dat "Categorie:Weergebeurtenis geen meerwaarde heeft"Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 30 jan 2018 11:32 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Te weinig weerartikelen per jaar. Ik heb geen mening over de discussie over weergebeurtenissen versus weerverschijnselen. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:26 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd zondag 28/01, af te handelen vanaf 11/02[bewerken]

 • Categorie:Man en Categorie:Vrouw - weg - Gaan we nu serieus alle cats over personen opsplitsen naar mannen en vrouwen? Verbetert dit de vindbaarheid van artikelen? Zie bijv. Categorie:Zangeres. Wikiwerner (overleg) 28 jan 2018 17:42 (CET)
  • Jaren geleden hadden we die categorieën wel. Aparte voor bijvoorbeeld acteurs en actrices. Toen is ooit besloten om dat onderscheid te verwijderen en mannen en vrouwen samen te voegen. Dat hele systeem weer opnieuw invoeren kan en mag dan ook mijns inziens niet zonder vooraf te peilen of daar binnen de gemeenschap een meerderheid voor is. Dit zou dan ook een nuweg moeten zijn. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 jan 2018 18:17 (CET)
   • Maar als deze categorie wordt verwijderd, waaronder moeten dan de onderliggende categorieën zoals Categorie:Vrouwengeschiedenis worden gerangschikt? Het lijkt me niet zinvol om elk artikel over een vrouw onder die categorie onder te brengen (dan zouden we Engelse toestanden krijgen met tientallen categorieën per artikel) maar wel om relevante (sub)categorieën te koppelen. We gooien ook niet de categorie:Alles weg omdat dit op alle artikelen slaat. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 12 feb 2018 18:01 (CET)
  • Er staan momenteel maar enkele subcats in zowel :Categorie:Man als :Categorie:Vrouw. Ik denk zo dat Categorie:Mens heel goed als verzamelcategorie kan dienen voor die subcats. VanBuren (overleg) 12 feb 2018 18:21 (CET)
  • Ik ben niet tegen de categorie:Vrouw als zodanig, maar wel tegen de seksificatie van categorieën als zangeres. Je moet dingen niet opsplitsen, puur omdat het kan. We gaan de zangeressen daarna ook niet opsplitsen per provincie of per geboortemaand, en soms vind het aantal genres al te ver doorgeschoten. De paar sub-cats die nu gevuld in Categorie:Vrouw staan, lijken me echter weer wel gerechtvaardigd. ed0verleg 13 feb 2018 07:08 (CET)
  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - per Edoderoo. Segregatie van personencategorieën is niet gewenst, maar de inhoud van de categorie lijkt me voor nu afdoende. Ik heb wel de lege Categorie:Zangeres verwijderd. - Kippenvlees (overleg‽) 14 feb 2018 18:06 (CET)
 • Categorie:Sociale media - weg - Onnodige tussenlaag voor de Categorie:Online sociaal netwerk: bestaan er ook offline sociale netwerken? Deze tussenlaag bemoeilijkt dus de vindbaarheid van artikelen. Wikiwerner (overleg) 28 jan 2018 18:01 (CET)
  • (Voor beide nominaties hierboven) Tegen Tegen verwijderen Terzijde, hier vallen me echt de schoenen van uit: bestaan er ook offline sociale netwerken? Dit is feitelijk zoiets als vragen: bestaan er ook offline gemeenschappen? Iemand die blijkbaar zo weinig van een onderwerp af weet zou zich überhaupt niet met zaken als het nomineren van cats bezig moeten houden. De Wikischim (overleg) 30 jan 2018 10:11 (CET)
   • Jij snapt heus wel dat we met een 'sociaal netwerk' normaliter zoiets bedoelen als Facebook, LinkedIn, etc. Om mij dan weg te zetten als "iemand die blijkbaar zo weinig van een onderwerp af weet", tja ... Uiteraard bestaan er ook offline sociale netwerken, zoals sportverenigingen, koren en allerlei vriendenclubjes, alleen noemen we dat meestal niet een 'sociaal netwerk'. En ja, de categorie:Offline sociaal netwerk is nog rood: kom op, De Wikischim! Wikiwerner (overleg) 30 jan 2018 21:23 (CET)
  • Voor Voor samenvoegen van Categorie:Sociale media en Categorie:Online sociaal netwerk. Lijkt me dubbelop met een iets andere naam. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 30 jan 2018 11:21 (CET)

Week 05[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 29/01, af te handelen vanaf 12/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 30/01, af te handelen vanaf 13/02[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd woensdag 31/01, af te handelen vanaf 14/02[bewerken]

 • Categorie:Museum in Rijssen-Holten - Onnodig want bevat op moment van nominatie slechts 1 artikel (Internationaal Brandweermuseum Rijssen) en contraproductief. Musea zijn beter vindbaar indien ze gecategoriseerd worden per provincie, uitgezonderd grotere steden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 31 jan 2018 01:25 (CET)
 • Categorie:ODCA - hernoemen aub - Ik denk dat maar weinig Nederlanders weten waar de afkorting ODCA voor staat. Daarom lijkt een afkorting me hier geen goede naam voor een categorie. ODCA verwijst door naar Christendemocratische Organisatie van Amerika. Dat lijkt me een betere naam. Of anders Organización Demócrata Cristiana de América. Dan is ook meteen duidelijk dat het niet om de VS gaat. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 31 jan 2018 19:37 (CET)
 • Categorie:Kleding naar stof - Inhoud bestaat uit slechts twee subcategorieën, waarvan een ervan (Categorie:Bont) maar een beperkt aantal artikelen bevat die ook daadwerkelijk over kledingstukken gaat, terwijl de categorienaam wel de indruk wekt dat het om kledingstukken gaat die van een bepaalde stof gemaakt zijn. In plaats daarvan komt men er ook artikelen tegen als Bont (huid), Bont voor Dieren, Bonthandel, Petit-gris. Daarom kan de inhoud van deze categorie beter opgenomen worden in de iets bredere categorie Kleding. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 31 jan 2018 19:58 (CET)

Toegevoegd donderdag 01/02, af te handelen vanaf 15/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 02/02, af te handelen vanaf 16/02[bewerken]

 • Categorie:British Standards Institution - Onnodige subcategorie - Enige inhoud is een bijna lege subcategorie en het artikel British Standards Institution. Dat kan beter ondergebracht worden bij de bovenliggende Categorie:Standaardisatieorganisatie Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 02:42 (CET)
 • Categorie:British Standard - Onnodige subcategorie - Subcategorie van bovenstaande British Standards Institution. Inhoud bestaat uit slechts 1 artikel: BS 7799. Deze kan beter ingedeeld worden in de bovenliggende Categorie:Standaard. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 02:42 (CET)
 • Categorie:International Electrotechnical Commission - Onnodige subcategorie - Inhoud bestaat uit 1 artikel over een standaard en een subcategorie met nog 5 standaarden. Beter om alle standaarden in de subcategorie Categorie:IEC-standaard plaatsen en dan die subcategorie IEC-standaard een directe subcategorie maken van Categorie:Standaard. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 02:47 (CET)
 • Categorie:Organisatie naar stad - Te specifieke categorisatie. Om iets terug te kunnen vinden zal men precies moeten weten in welke plaats een organisatie gevestigd is. Categoriseren naar land is dan veel beter. Bovendien is deze categoriestructuur slechts voor een heel klein deel uitgevoerd met slechts twee steden (Londen en Parijs). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 23:23 (CET)
  • Inmiddels heeft Wikischim aan deze categorieboom betreffende steden twee subcategorieën over Nederlandse gemeenten toegevoegd. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 feb 2018 01:17 (CET)
   Tegen Tegen verwijderen - Categorie:Organisatie naar land bestaat al, en daar heb ik heb ik iig niets uitgehaald. Het argument Categoriseren naar land is dan veel beter vervalt dus. (Waarom zou het één hier het ander uitsluiten?) Verder kan de cat. eventueel worden hernoemd naar Organisatie naar gemeente, in lijn met andere cats van het type "XXX naar gemeente". De Wikischim (overleg) 3 feb 2018 10:27 (CET)
 • Categorie:Organisatie in Londen - Net als bovenstaande bovenliggende categorie Organisatie naar stad: Te specifieke categorisatie. Om iets terug te kunnen vinden zal men precies moeten weten in welke plaats een organisatie gevestigd is. Categoriseren naar land is dan veel beter. Bovendien is deze categoriestructuur slechts voor een heel klein deel uitgevoerd met slechts twee steden (Londen en Parijs). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 23:23 (CET)
 • Categorie:Organisatie in Parijs - Net als bovenstaande bovenliggende categorie Organisatie naar stad: Te specifieke categorisatie. Om iets terug te kunnen vinden zal men precies moeten weten in welke plaats een organisatie gevestigd is. Categoriseren naar land is dan veel beter. Bovendien is deze categoriestructuur slechts voor een heel klein deel uitgevoerd met slechts twee steden (Londen en Parijs). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 feb 2018 23:23 (CET)
  Voor beide Tegen Tegen verwijderen - Zie verder hierboven. De Wikischim (overleg) 3 feb 2018 10:27 (CET)
  • Opmerking Opmerking - Supercategorie verwijderd maar subcategorieën behouden. Ik zie Londen en Parijs als gelegenheidscategorieën die grote categorieën wat kunnen verlichten. Om daar echter een volledige structuur achter te zetten lijkt me wat te veel. Daarnaast hoeft zo'n gelegenheidscategorie niet per se een stad te zijn, zie bijvoorbeeld Categorie:Organisatie in Meierijstad. - Kippenvlees (overleg‽) 16 feb 2018 17:28 (CET)

Toegevoegd zaterdag 03/02, af te handelen vanaf 17/02[bewerken]

Toegevoegd zondag 04/02, af te handelen vanaf 18/02[bewerken]

 • ...

Week 06[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 05/02, af te handelen vanaf 19/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 06/02, af te handelen vanaf 20/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 07/02, af te handelen vanaf 21/02[bewerken]

 • Categorie:Strip naar jaar, Categorie:Stripverhaal naar jaar en Categorie:Stripalbum naar jaar samenvoegen. In de laatste categorie is te lezen: "Deze categorie dient te worden onderscheiden van Categorie:Stripverhaal naar jaar. Een album kan meer dan één verhaal bevatten, terwijl het stripverhaal zelf eerder kan verschijnen dan het album." Maar wie in de categorie Stripverhaal naar jaar een willekeurige subcategorie aanklikt zal hoogstwaarschijnlijk ook stripalbums tegenkomen. Drie aparte categoriebomen die niet werken en slechts verwarring zaaien. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 7 feb 2018 02:26 (CET)
  • Tegen Tegen Die laatste twee zijn er als onderscheid gekomen na een discussie op meerdere plekken (o.a. hier) bij gebrek aan een beter alternatief. Die eerste cat maakt me niet zoveel uit.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 7 feb 2018 11:48 (CET)
   • "Die laatste twee zijn er als onderscheid gekomen" - Daar zit nu net het punt, er is helemaal geen onderscheid. De categorieboom Categorie:Stripverhaal naar jaar bevat het merendeel van de stripalbums vermoed ik. En de categorieboom Categorie:Stripalbum naar jaar bevat ook weer stripverhalen die niet alleen verschenen als album. Als er een duidelijk onderscheid was, dan hadden deze twee categorieën bestaansrecht. Nu hebben ze dat niet en kan de inhoud beter samengevoegd worden in één categorieboom. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 7 feb 2018 14:30 (CET)
  • Tegen Tegen Het is logisch dat albums ook in de verhaal-categorie terechtkomen en vice versa. Als een album één verhaal bevat, gaat een artikel over zo'n album in feite ook over dat verhaal. Die kan dus in beide categorieën voorkomen. Omgekeerd: een verhaal kan ook een album waarin het verscheen beschrijven. Een apart artikelalbum valt soms niet te verantwoorden, omdat het vrij gelijk zou zijn aan het albumartikel. Ik denk aan een artikel dat ik zelf startte, Boeven op de kermis. Dat artikel beschrijft een verhaal dat in diverse publicaties is opgenomen en werd daarom opgenomen in een "stripverhaal naar jaar"-categorie. Dat verhaal is relatief recent als apart album uitgegeven. Een apart albumartikel lijkt me hiervoor overdreven, maar het artikel beschrijft als subsectie ook duidelijk dat album. Dus het artikel gaat óók over een album, vandaar ook een vermelding in een "stripalbum naar jaar"-categorie. Dat lijkt me geen bezwaar. Het ómgekeerde is net zo goed problematisch voor de categorieboom (en dat werd aangehaald in de discussies waaraan hierboven gerefereerd wordt): "strip" is erg ambigu. De een zal een strip zien als een verhalenbundel in albumvorm (kan één verhaal zijn), de ander als een categorie voor een verhaal. Stel je voor dat je een albumartikel hebt met vier verhalen. Stop je die dan 5 keer in een jaar-artikel? Een keer voor het album en vier keer voor de verhalen erin, die allicht eerder verschenen? (De verhalen kunnen mogelijk als apart artikel afgesplitst worden, maar dat is niet steeds de praktijk.) Dat maakt het doorzoeken van zo'n categorie niet handig, wat dan ook weer niet goed is voor de categorieboom. Ik vind dat zelf een even verwarrende situatie. Het concept "strip" is niet duidelijk afgelijnd, waardoor de auteur niet weet waar het dan al dan niet in moet en de categoriedoorzoeker niet goed weet wat hij erin kan vinden. Mij is de huidige manier van categoriseren, als auteur van stripartikels, alleszins duidelijk. Verhaal uit 1958: verhaalcat; album uit 2012: albumcat. Artikel over verhaal en album: in beide. MichielDMN 🐘 (overleg) 7 feb 2018 16:23 (CET)
   • Als dat ook echt consequent zo werd uitgevoerd prima. Daarom nogmaals: het bezwaar en de nominatie is nu net omdat het onderscheid niet of erg slecht gemaakt wordt. Albums staan wel in de categorieboom met stripverhalen en vaak niet in de categorie album en vice versa. Zie het voorbeeld dat ik elders ook gaf: Lucky Luke tegen Pinkerton is volgens mij een album, staat ook in het artikel. Maar staat wel in Stripverhaal uit 2010 maar niet in de categorieboom van album naar jaar. En zo kom ik er vele tegen. Het is dus een grote zoekpuzzel voor de lezer waar hij wat tegen gaat komen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 7 feb 2018 16:44 (CET)
    • Het onderscheid zou effectief gemaakt moeten worden, maar die categorieën zijn zo te zien nu ongeveer een jaar oud. Vorig jaar bestonden er al héél veel artikels over strips. Het is (helaas) te begrijpen dat niet alle artikels al in de juiste categorieën werden gestopt - ik heb de hoop die ik ooit ben gestart daar zelfs nog niet aan aangepast, terwijl ik nauw betrokken was in de discussie om deze categorieën op te richten. Het artikel dat je aangaf, verkeerde ook in dat geval. Ik heb dat intussen aangepast, maar er zijn natuurlijk nog van die gevallen. De categorieën wegdoen omdat het werk niet af is, lijkt me echter wat zonde. Ik zie, zoals gezegd, ook niet goed hoe ze zouden moeten worden samengevoegd, aangezien "strip" niet eenduidig is. Als je een optie ziet die dat probleem opvangt, wil ik er gerust met een open geest naar kijken. MichielDMN 🐘 (overleg) 7 feb 2018 22:14 (CET)
     • Ik zie nog steeds stripalbums in de categorieboom van de stripverhalen. Aangezien op een na alle subcategorieën van Categorie:Stripalbum naar jaar minder dan 5 artikelen hebben en meer dan 20 slechts 1 artikel, stel ik voor om beide categoriebomen samen te voegen in Categorie:Strip naar jaar. Het ontbreken van de toevoegingen album of verhaal lost ook het hierboven beschreven probleem op. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 5 mrt 2018 02:17 (CET)
      • Opnieuw, uit die discussie(s) bleek dat dit de betere oplossing was (niet ideaal, maar wel beter). Vroeger werden de meeste stripverhalen voorgepubliceerd in tijdschriften en kranten (nog altijd sommige, maar de meeste niet meer). Bij reeksen werden daar dan later albums van uitgebracht. Af en toe verscheen er eens een kort verhaal (paar pagina's vaak). Die korte verhalen werden dan vaak (niet per se chronologisch) achter zo'n lang verhaal in het album geplakt of samen met andere korte verhalen als een apart album uitgebracht. Bij de discussie was dat een probleem aangezien meestal de term "stripalbum" of "stripverhaal" beide goed zijn, maar in sommige gevallen (hangt af van artikel tot artikel) is de ene goed en de andere fout. In het begin probeerden we dan om 1 van de twee te kiezen en de artikels zo aan te passen, maar uiteindelijk is er gekozen om gewoon op beide te categoriseren. Dus huidige situatie is correct, samenvoegen is in sommige gevallen fout (maar vaak inderdaad wel dubbel). Niet ideaal, maar wel de betere oplossing.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 5 mrt 2018 19:07 (CET)
       • Opnieuw: Dit is geen oplossing. Dit is ook geen overzicht. Dit is wanorde verdeeld over maar liefst drie verschillende elkaar overlappende categoriebomen. Het is gewoonweg belachelijk om t4 denken dat dit ooit een goed idee was. Om nog maar niet te zwijgen over de richtlijnen met betrekking tot categoriseren die hier compleet overboord gegooid zijn. Samenvoegen aub, en zo snel mogelijk. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 01:52 (CET)
        • Dat is enkel jouw persoonlijke visie op categoriseren. Het is inderdaad overlappend, maar niet overlappend genoeg om samen te voegen. Zoals eerder vermeldt, is de huidige situatie correct en samenvoegen niet altijd correct.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 6 mrt 2018 20:02 (CET)
        • Het maken van een ambiguïteit door "strip" te hanteren voor zowel stripverhaal als stripalbum, lijkt me alleszins een slechter idee dan de huidige optie. Wat zou je doen met bv. het eerder geciteerde artikel Boeven op de kermis dan? Twee keer toevoegen? Enkel het jaar voor het verhaal? Of voor het album waarin het uiteindelijk verscheen, decennia later? Of het artikel opbreken, zodat er een verhaalartikel bestaat én een albumartikel? Dit is ook volstrekt geen uitzonderingsgeval. Heel veel verhalen die in pakweg Spirou of Tintin verschenen, kregen pas jaren later een album, nadat de reeks haar deugdelijkheid had bewezen of nadat latere verhalen eerder in album uitkwamen. De hele Reeks jeugdzonden verkeert in dat geval. Samenvoegen zal vooral veel onduidelijkheid scheppen en fouten opstapelen. Dan is het maar een kleine stap om die "restcategorie" op deze lijst te plaatsen. Als het argument is dat het onderscheid "niet of slecht gemaakt wordt", dan zal samenvoegen die situatie alleen maar verslechteren. Mij is het alleszins niet duidelijk wat "strip naar jaar" betekent. Wat voor een onbruikbare categorisering, gebundeld op een ambigu kenmerk en dus over te laten aan de mening van de individuele auteur, houd je daarmee over? Dat zal de lezer/zoeker evenmin helpen. MichielDMN 🐘 (overleg) 6 mrt 2018 22:15 (CET)
         • De huidige situatie is correct??? De huidige situatie is een puinhoop. Er is een categorieboom voor stripalbums maar als ik een stripalbum zoek heb ik meer kans dat ik die vind in de categorieboom voor stripverhalen. Als dat volgens jullie "correct" is prima. Dan kan de categorieboom Stripalbum naar jaar weg en gaat alles in de categorieboom Stripverhaal naar jaar. Hoeft de lezer in ieder geval niet door drie categoriebomen te gaan zoeken. en dan kan Strip naar jaar daar ook in opgenomen worden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 7 mrt 2018 01:11 (CET)
          • Blind overal dezelfde "regels" gebruiken zonder rekening te houden met de verschillen in de artikels leidt alleen maar tot fouten. Het is een beetje vergelijkbaar met een dit. Neem bv. "te veel"/"teveel". Stel "te veel" is in 90-95% van de gevallen correct. Jouw voorstel hier is vergelijkbaar met dat overal snel met een bot aan te passen. MichielDMN en ik zien het hier eerder dat we dat beter op lange termijn handmatig aanpassen. Er is al duidelijk gemaakt dat een stripverhaal en een stripalbum niet altijd synoniemen zijn. Verder is ook al vermeldt dat de term "Strip" niet duidelijk genoeg is (een beetje zoals dat je eerder Muziekalbum of Stripalbum in categorienamen gebruikt in plaats van Album). Lees eerst de discussies maar eens.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 7 mrt 2018 08:15 (CET)
          • Alles in "stripverhaal naar jaar"? Wat dan met albums die meerdere verhalen bevatten? Dat klopt gewoon niet. "Strip naar jaar" daarin? Een album is geen logisch onderdeel van een verhaal. Ook dat klopt gewoon niet. Je voorstel helpt de lezer evenmin vooruit. Het "probleem" is dat de bestaande artikels nog niet allemaal aan de categoriestructuur werden toegevoegd. Je kan altijd helpen om die situatie te verbeteren. Ik blijf op m'n honger zitten wat betreft mijn vraag over Boeven op de kermis (en als je dat wil, heb ik gerust nog een hondertal van die situaties). Als je jouw idee wil uitvoeren, waar past die dan volgens jou? -MichielDMN 🐘 (overleg) 7 mrt 2018 11:41 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd donderdag 08/02, af te handelen vanaf 22/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 09/02, af te handelen vanaf 23/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 10/02, af te handelen vanaf 24/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 11/02, af te handelen vanaf 25/02[bewerken]

 • ...

Week 07[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd maandag 12/02, af te handelen vanaf 26/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 13/02, af te handelen vanaf 27/02[bewerken]

Toegevoegd woensdag 14/02, af te handelen vanaf 28/02[bewerken]

 • Categorie:Specialisme - weg: lege categorie. De categorieën die eronder vielen bleken daar ten onrechte onder te vallen en heb ik daarom moeten verwijderen. Wat overbleef is nu leeg en zinloos. Bovendien een mogelijke bron van verwarring, omdat men er artikelen in zou kunnen plaatsen die onder de categorie:Geneeskundig specialisme thuis horen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 14 feb 2018 09:33 (CET)
 • Categorie:Evenement in Brazilië - Conferenties zijn relevant, onderwerp en deelnemers ook, maar het land / plaats waar een conferentie wordt georganiseerd is meestal niet relevant en hoeft dus ook niet op gecategoriseerd te worden. Zeker niet in een onduidelijke categorie als "Evenement in ...". Aangezien de enige inhoud hier bestaat uit 2 conferenties kan deze categorie weg. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 feb 2018 11:16 (CET)
  • En de rest van Categorie:Evenement naar land, met name de categorieën met minder dan 5 artikelen? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 14 feb 2018 13:53 (CET)
   • Heb ik nog niet naar gekeken. Komt nog wel. Maar als je denkt dat daar ook overbodige categorieën tussen zitten dan ga gerust je gang. Je hoeft niet op mij te wachten. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 15 feb 2018 17:56 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Er bestaan meer van dergelijke categorieën, sommige met nog minder inhoud. Dit maakt dus deel uit van een geaccepteerde stuctuur, daar moet je niet selecfief in gaan snijden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 2 mrt 2018 08:21 (CET)
   • Dat de categoriestructuur op Wikipedia een geaccepteerde structuur is betekent natuurlijk niet dat er binnen die structuur geen verbeteringen mogelijk zijn, zoals in dit geval. Landen waar conferenties plaatsvinden zijn vaak niet erg relevant. Een conferentie een evenement noemen is ook nogal dubieus. Als een categorie dan ook nog eens bestaat uit slechts twee van dergelijke conferenties dan is een nominatie zeker gerechtvaardigd. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 2 mrt 2018 15:37 (CET)
    • Waarom is een conferentie een evenement noemen dubieus? Een conferentie iheeft side-events, diners, persbijeenkomsten, workshops, plenaire bijeenkomsten en weet ik niet wat. Bij uitstek een evenement zou ik zo zeggen. Hannolans (overleg) 2 mrt 2018 16:02 (CET)
     • Zie de categorie Categorie:Evenement en de subcategorieën ervan. Deze categoriestructuur wordt vrijwel uitsluitend gebruikt voor culturele en openbaar toegankelijke aangelegenheden. De categorie staat dan ook in de categorieboom cultuur. De categorie wordt niet gebruikt voor besloten diplomatieke / politieke vergaderingen/conferenties. Die staan vooral in de categorieboom diplomatie/congres. Dat onderscheid lijkt me ook voor de duidelijkheid en vindbaarheid erg zinvol. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 00:58 (CET)
  • Voor Voor verwijderen VN-conferenties zijn geen evenementen, dus deze categorie is de facto leeg. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:46 (CET)
 • Categorie:Grafisch vormgever - weg: overbodige en onduidelijke tussencategorie, hieronder zit Categorie:Grafisch ontwerper dat wel een duidelijke categorie is. Grafisch vormgever omvat grafici, illustratoren en fotografen, maar dan weer geen kunstschilders en tekenaars hoewel zij allen met het platte vlak werken. Hannolans (overleg) 14 feb 2018 12:15 (CET)
   • zie overigens ook het artikel Grafische vormgeving over het vermeende onderscheid ontwerper versus vormgever: "In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt is er tegenwoordig geen verschil tussen een grafisch vormgever en een grafisch ontwerper. Grafisch ontwerper is in wezen precies dezelfde opleiding als die van grafisch vormgever, maar dan verzorgd door universiteiten."Hannolans (overleg) 1 mrt 2018 22:46 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Als in de artikelen geen onderscheid gemaakt wordt moeten we dat in de categorieën ook niet doen. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:50 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd donderdag 15/02, af te handelen vanaf 01/03[bewerken]

N.B. Uiteraard is dit nog niet de definitieve situatie. Een groot deel van de artikelen in de drie bovenvermelde categorieën bv kan uiteindelijk geplaatst worden in een nieuwe categorie Geografie van Midden-Groningen. Dat zal ik gaan doen nadat deze drie nominaties zijn afgehandeld - Skuipers (overleg) 15 feb 2018 15:16 (CET)

 • Categorie:Geschiedenis van Appenzell - Appenzell (kanton) is in 1597 opgeheven, inmiddels hebben de beide kantons wel hun eigen geschiedenis opgebouwd, en per categorie is het logische niveau voor dit type categorie. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 feb 2018 15:14 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Splitsen van de categorie is de meest logische oplossing, aangezien ieder Zwitsers kanton zijn eigen geschiedeniscategorie heeft. Marcocapelle (overleg) 24 mrt 2018 10:55 (CET)

N.B. Uiteraard is dit nog niet de definitieve situatie. Een groot deel van de artikelen in de twee bovenvermelde categorieën bv kan uiteindelijk geplaatst worden in een nieuwe categorie Geografie van Westerwolde. Dat zal ik gaan doen nadat deze twee nominaties zijn afgehandeld - Skuipers (overleg) 15 feb 2018 15:30 (CET)

Toegevoegd vrijdag 16/02, af te handelen vanaf 02/03[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Categorie:TKD - Graag hernoemen naar een duidelijke naam. Afkortingen als naam voor een categorie wordt ook afgeraden op Help:Gebruik van categorieën. Waarschijnlijk staat TKD voor Centrale voor Textiel, Kleding en Diamant. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 feb 2018 16:06 (CET)
  • Opmerking Opmerking - nominatie overgeheveld naar week 11 om mogelijk de hele boom op te schonen - Kippenvlees (overleg‽) 12 mrt 2018 03:42 (CET)

Toegevoegd zaterdag 17/02, af te handelen vanaf 03/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 18/02, af te handelen vanaf 04/03[bewerken]

 • Categorie:Nonwoven - Volgens het artikel Nonwoven is dit een vlies dat niet geweven wordt maar vervaardigd uit vezels. Maar als het artikel klopt, dan horen de meeste artikelen (o.a. Bont (huid), Bukskin, Leer (stof)) niet in de gelijknamige categorie thuis. Wat er wel in thuis hoort is dan mijns inziens te weinig om een eigen categorie te rechtvaardigen. Ik stel voor om de inhoud te verplaatsen naar Categorie:Stofsoort. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 18 feb 2018 11:49 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Technisch gezien is bont en leer ook een non-woven, in enwiki staat huid onder non woven fabrics gecategoriseerd. https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Nonwoven_fabrics Hannolans (overleg) 18 feb 2018 13:21 (CET)
   • Wat er onder Nonwoven valt geeft het artikel mijns inziens redelijk duidelijk weer. Daar vallen zeven van de tien artikelen die nu in de categorie staan niet onder. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 18 feb 2018 17:03 (CET)
  • Misschien is er overigens een betere NL-term voor die het duidelijker omvat? Hannolans (overleg) 18 feb 2018 13:29 (CET)
   • Volgens het artikel zelf is "vlies" de Nederlandse term. Marcocapelle (overleg) 25 mrt 2018 10:39 (CEST)
 • Categorie:Textielweefsel - Samenvoegen met Categorie:Stofsoort of Categorie:Textiel. Categorie:Textielweefsel en Categorie:Stofsoort bevatten beide een verzameling van stofsoorten. Er is geen duidelijk onderscheid te maken. Vrijwel alle artikelen uit Categorie:Stofsoort kunnen in Categorie:Textielweefsel en andersom (behalve de subcategorieën van Stofsoort uiteraard). De naam is ook niet goed aangezien textiel al geweven betekent. En voor stoffen die onder textiel vallen hebben we reeds de categorie Categorie:Textiel. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 18 feb 2018 12:27 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen textielweefels bevat uitsluitend door weven gemaakte stoffen, stofsoort omvat alle textielsoorten, waaronder ook breisels en nonwovens. Wat mij betreft is de categorie 'stofsoort' overigens beter te hernoemen naar textielsoort omdat het niet om stoffen in het algemeen gaat, maar om textiel. Hannolans (overleg) 18 feb 2018 13:21 (CET)
  • Onder textiel wordt gebreide, geweven, gevlochten en geknoopte textielsoorten verstaan, niet exclusief geweven textiel. Hannolans (overleg) 18 feb 2018 17:28 (CET)
   • Categorie:Stofsoort bevat een verzameling van allerlei stoffen. Deze hernoemen naar textielsoort is dus onjuist. Voor textiel is er al de categorie Categorie:Textiel Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 18 feb 2018 16:57 (CET)
    • Wil je onder stofsoort ook alle chemische stoffen laten vallen? Het lijkt me beter om ons te beperken tot textiel. Hannolans (overleg) 18 feb 2018 17:28 (CET)
     • Voor de chemische stoffen is er de categorieboom Categorie:Chemische stof. Onder Categorie:Stofsoort horen natuurlijk wel alle stofsoorten, niet alleen textiel, maar ook leer, kunstleer, bont, etc. Dus we gaan deze niet hernoemen naar textielsoort. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 19 feb 2018 13:47 (CET)
  • Het was wel duidelijk dat Categorie:Textielweefsel in elk geval niet náást Categorie:Textiel onder de Categorie:Stofsoort thuis hoort, maar dat Categorie:Textielweefsel een subcategorie van Categorie:Textiel is. Daarom heb ik die verplaatst. Maar volgens mij zitten er veel meer dingen scheef of verkeerd; zo is een breisel natuurlijk ook textiel. Het wordt nog een mooie puzzel om alles te ontwarren, denk ik. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 18 feb 2018 17:32 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Week 09[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 26/02, af te handelen vanaf 12/03[bewerken]

 • Categorie:Vlaams activist samenvoegen met het bovenliggende Categorie:Belgisch activist. Na een eerdere poging hier uit 2014 hier een nieuwe poging. Zie ook Overleg categorie:Vlaams activist. Er lijken me twee bezwaren i.v.m. deze categorie. "Vlaams activist" kan begrepen worden als iemand die deelnam aan het activisme, wat je simplistisch kunt omschrijven als meedoen met de bezetter in de Eerste Wereldoorlog, maar ook als iemand die aan (politiek) activisme doet, zoals een vredesactivist of milieuactivist. Om die reden maakte ik gisteren Categorie:Vlaams activist (Eerste Wereldoorlog) aan, om de oorlogsgevallen in onder te brengen. Tweede bezwaar: in de bovenliggende categorie zitten ook nog wat Vlamingen. Zoals zo vaak in Belgisch-Vlaamse gevallen, worden namen afhankelijk van de auteur in de ene of de andere categorie gestopt. Activisme op zich is echter geen opgesplitst iets in België (i.t.t. bv. media of politieke partijen), dus een opdeling hierin nodigt wat uit tot willekeur, wat in de feiten ook blijkt. De afgewezen aanvraag uit 2014 had het over activisten die voor "de Vlaamse zaak", een zelfstandig(er) Vlaanderen, streven, maar zo'n categorie bestaat ook al, nl. Categorie:Persoon binnen de Vlaamse Beweging. De moderator van dienst zei dat daar activisten voor de Vlaamse zaak buiten konden vallen, maar dat lijkt me niet. Die "Beweging" is - aldus de definitie die we zelf hanteren - net de verzamelterm voor al wie daarvoor streeft. Kort samengevat: ik denk niet dat er een noodzaak is aan deze categorie, gelet op de fouten en inconsistenties die eruit kunnen voortvloeien. MichielDMN 🐘 (overleg) 26 feb 2018 08:54 (CET)
Mijn belangstelling voor categorisatie is eerder gering, maar hier toch even een uitzondering. In de Vlaamse Beweging is er tijdens en na de Eerste Wereldoorlog een tijd geweest dat een aantal Vlamingen zich aan collaboratie begaven met de bezetter, met in grote lijnen de bedoeling België als staat te doen verdwijnen en een onafhankelijk Vlaanderen te bereiken. Sommigen zaten aan het Front (Belgisch gebied) en werden 'Fronters' genoemd. De anderen woonden in bezet België en werden 'activisten' genoemd. Het begrip 'Vlaams activist' heeft dus een welbepaalde betekenis, en verdient een aparte categorie. Er zijn natuurlijk altijd al veel Belgen-Vlamingen geweest die een grote activiteit hebben aan de dag gelegd, in de wetenschappen, in de politiek, in internationale hulp, in milieuactiviteiten, noem maar op. Maar die horen in andere categorieën thuis en niet in de specifieke categorie 'Vlaams activist'. Dat de categorie 'Persoon binnen de Vlaamse Beweging' voldoende zou zijn, klopt niet. Niet alle dames en heren die actief waren in de Vlaamse Beweging, op verre na niet zelfs, hielden er de anti-Belgische en collaborerende overtuigingen op na die de activisten kenmerkten. Een categorie 'Vlaams activist (Eerste Wereldoorlog)' lijkt me dan ook een goed compromis. Tegen het versmelten van de categorie 'Vlaams activist' met 'Belgisch activist', voor andere gevallen, zie ik geen bezwaar, ook al zie ik deze categorie niet goed zitten. Immers, al wie in aanmerking komt om in een lemma op Wikipedia herdacht te worden, is in principe meer dan gemiddeld actief geweest tijdens zijn leven en kan derhalve als 'activist' bestempeld worden. Maar ik neem aan dat dit niet de bedoeling is. De algemene Categorie 'Activist' bestaat alvast, met zijn 26 subcategorieën, en daaraan kunnen zich nog veel andere subcategorieën vasthaken. Als ik de lijst bekijk van wie thans nog in de categorie 'Vlaams activist' overblijft, dan hoeven die niet naar een categorie 'Belgisch activist' te worden overgeheveld, maar is voor hen de categorie 'Persoon binnen de Vlaamse Beweging' de juiste plek. Andries Van den Abeele (overleg) 26 feb 2018 11:03 (CET)
Ik zie twee politici, Fernand Geyselings en Peter Tom Jones, waarvoor die categorie "Persoon binnen de Vlaamse Beweging" niet erg wenselijk is. (Er zijn er allicht nog, ik heb ze niet allemaal bekeken.) Als er nog mensen in zitten uit de Vlaamse Beweging, dan kunnen die nu al naar die categorie verplaatst worden, aangezien die een subcategorie is. Liefst zelfs. MichielDMN 🐘 (overleg) 26 feb 2018 11:29 (CET)
Ondertussen heb ik er nog een aantal naar die subcategorie verwezen. De overblijvende gevallen hebben, tenzij ik ergens verkeerd keek, niet veel te maken met Vlaamse ontvoogding, wel met ander activisme. MichielDMN 🐘 (overleg) 26 feb 2018 11:37 (CET)

Toegevoegd dinsdag 27/02, af te handelen vanaf 13/03[bewerken]

Toegevoegd woensdag 28/02, af te handelen vanaf 14/03[bewerken]

Toegevoegd donderdag 01/03, af te handelen vanaf 15/03[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 02/03, af te handelen vanaf 16/03[bewerken]


Toegevoegd zaterdag 03/03, af te handelen vanaf 17/03[bewerken]

 • Categorie:Stripfestival naar land - Onnodige opsplitsing naar land. In de vijf subcategorieën samen staan totaal 13 artikelen. met twee subcategorieën met slechts 1 artikel en 1 met slechts 2 artikelen. Die kunnen prima in de categorieën Categorie:Stripfestival en Festival in (land). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 23:05 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Categorieën zijn er na overleg gekomen. Er ontbrak namelijk te vaak een cat bij de artikelen zelf. Ofwel ontbrak er zoiets als stripfestival ofwel zoiets als Japan, Nederland,... . Als oplossing is deze categorisatie er gekomen om dat in de toekomst te kunnen voorkomen.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 4 mrt 2018 11:45 (CET)
  • Zoals TheDragonhunter stelt: kwam na overleg. Het lijkt me wel handig om te kunnen zoeken op land. MichielDMN 🐘 (overleg) 4 mrt 2018 21:32 (CET)
   • Kan nergens iets vinden van overleg hierover. Niet in de archieven van het categoriecafé (toch the place to be als je wilt overleggen over het aanmaken van een categorieboom) en ook Overleg categorie:Stripfestival is nog blanco. dus ik vermoed dat men niet de moeite heeft genomen om ook de mensen die zich veel met de categoriestructuur bezighouden in het overleg te betrekken? Want dan hadden die waarschijnlijk meteen al aangegeven dat het niet de bedoeling is om aparte subcategorieën aan te maken voor 1 artikel. Dat we pas verdere onderverdelingen in diepere lagen subcategorieën aanmaken als daar reden toe is, niet om artikelen in hun eigen heel specifieke hokjes te stoppen. Ik zie ook geen enkele reden waarom daarop hier een uitzondering gemaakt zou moeten worden. De genomineerde categorieboom bevat slechts 13 artikelen. Dat is nog prima te overzien als die samen zouden staan onder Categorie:Stripfestival. Groot voordeel: de lezer hoeft niet steeds heen en weer te klikken tussen de categorieën van verschillende landen. Hij vindt alle stripfestivals in een compacte en overzichtelijke categorie. Wil je ze toch naar land indelen? Dan kan dat prima in de categorieboom Categorie:Strip naar land. Ook weer een categorieboom met een aantal (sub)categorieën met slechts 1 of 2 artikelen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 5 mrt 2018 00:18 (CET)
    • Over praktisch de hele categorieboom van Categorie:Strip is overlegd. Meermaals in het categoriecafé, op de overlegpagina van de projectpagina en OP's van gebruikers die zich er mee bezighouden. Het was alleen jammer dat oproepen op WP:OG weinig reacties opleverden. Op het andere argument is niet op ingegaan, dus dat telt ook nog.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 5 mrt 2018 19:13 (CET)
     • Ander argument? Welk argument? Bedoel je de opmerking "Er ontbrak namelijk te vaak een cat bij de artikelen zelf"? Die is erg onduidelijk en geen idee wat daarmee bedoelt wordt. Maar er ontbreekt hier natuurlijk niets. Er is een categorie Categorie:Stripfestival, er zijn categorieën voor festivals of evenementen van ieder land. Er is een categorie voor ieder hier genoemd land in Categorie:Strip naar land. Ruim voldoende mogelijkheden om de stripfestivals in onder te brengen. Het enige wat er niet is is voldoende inhoud om een nog diepere subcategorieboom Categorie:Stripfestival naar land te rechtvaardigen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:03 (CET)
      • Oh, het was niet duidelijk. Wat ik dus bedoel is dat het vaak gebeurt (wanneer ik categoriseer) dat artikelen onvoldoende gecategoriseerd zijn. Stripgids Festival is bv. een festival in België. Het gebeurt dan vaak dat dan in bv. (fictief voorbeeld) "Stripfestival" of "Festival in België" staat (enkel 1 van de twee, terwijl het minstens allebei zou moeten zijn). Met de huidige categorisering wordt dat al in de categorieboom aangepakt. Verder gaat het hier niet over 2-3 artikelen, maar over 13 artikelen. Dan lijkt opsplitsen me niet overbodig. Verder is er over min of meer de hele categorie:Strip op voorhand overlegd. En nee, er horen geen artikels direct in de categorie Strip naar land te staan, onder andere vandaar ook deze categorisering.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 6 mrt 2018 19:53 (CET)
       • Maar de conclusie dat de hele categorieboom overbodig is omdat er te weinig inhoud voor is, die is nooit bij jullie opgekomen? Want 13 artikelen is nog een zeer beperkt aantal en prima te overzien in de categorie Categorie:Stripfestival. Opsplitsen was daar absoluut niet nodig en is zelfs nadelig. Nu moet de lezer maar heen en weer klikken tussen bijna lege subcategorieën in plaats van 13 artikelen bij elkaar te vinden in een prima te overzien categorie. Uw fictief voorbeeld is ook niet aan de orde. Voor alle hier genoemde subcategorieën is er al een oplossing door de artikelen onder te brengen in Categorie:Stripfestival, Festival in (land) en Strip in (land). Daarbij ontbreekt er niets. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 7 mrt 2018 00:41 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Te weinig artikelen voor zo'n gedetailleerde uitsplitsing. Marcocapelle (overleg) 25 mrt 2018 10:55 (CEST)
 • Categorie:Stripfestival in Japan‎ - Onnodige opsplitsing naar land. In de vijf subcategorieën van Categorie:Stripfestival naar land staan samen staan totaal 13 artikelen. met twee subcategorieën met slechts 1 artikel en 1 met slechts 2 artikelen. Die kunnen prima in de categorieën Categorie:Stripfestival, Festival in (land) en Strip in (land). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 23:05 (CET)
 • Categorie:Stripfestival in Frankrijk - idem Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 23:05 (CET)
 • Categorie:Stripfestival in de Verenigde Staten‎ - idem Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 23:05 (CET)
 • Categorie:Stripfestival in België - idem - Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 23:05 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen zie hierboven Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 4 mrt 2018 11:48 (CET)
  • Voor Voor verwijderen zie hierboven. Marcocapelle (overleg) 25 mrt 2018 10:55 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen De inhoud toont aan dat de categorie voldoende zinvol is. Flag of California.svg DimiTalen 25 mrt 2018 11:33 (CEST)
 • Categorie:Stripfestival in Nederland‎ - idem, al zou een alternatief kunnen zijn om alleen bovenstaande categorieën te verwijderen inhoud te verplaatsen naar Categorie:Stripfestival en deze laatste die met vijf artikelen nog wel enige inhoud heeft een direct subcategorie te maken van Categorie:Stripfestival (eventueel samen met België) zonder de tussenlaag Categorie:Stripfestival naar land Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 3 mrt 2018 23:05 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen zie hierboven Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 4 mrt 2018 11:48 (CET)
  • Voor Voor verwijderen zie hierboven. Marcocapelle (overleg) 25 mrt 2018 10:55 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen De inhoud toont aan dat de categorie voldoende zinvol is. Flag of California.svg DimiTalen 25 mrt 2018 11:33 (CEST)

Toegevoegd zondag 04/03, af te handelen vanaf 18/03[bewerken]

Week 10[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 05/03, af te handelen vanaf 19/03[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 06/03, af te handelen vanaf 20/03[bewerken]

 • Categorie:Stripblad naar land - Onnodig - Te weinig inhoud voor een hele categorieboom stripblad naar land als meer dan de helft van de subcategorieën niet meer dan 1 of 2 artikelen of subcategorieën bevatten. De inhoud van Categorie:Amerikaans stripblad, Categorie:Duits stripblad, Categorie:Italiaans stripblad, Categorie:Japans stripblad en Categorie:Spaans stripblad kan in Categorie:Stripblad. De subcategorieën Categorie:Belgisch stripblad, Categorie:Nederlands stripblad en misschien Categorie:Frans stripblad kunnen directe subcategorieën worden van Categorie:Stripblad. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:23 (CET)
 • Categorie:Amerikaans stripblad - Onnodige opsplitsing naar land met als inhoud alleen de subcategorie Categorie:Mad Magazine. Deze kan naar Categorie:Strip in de Verenigde Staten en Categorie:StripbladCivil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:23 (CET)
 • Categorie:Duits stripblad - Onnodige opsplitsing naar land met als inhoud slechts 1 artikel. Deze kan naar Categorie:Strip in Duitsland en Categorie:Stripblad. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:23 (CET)
 • Categorie:Italiaans stripblad - Onnodige opsplitsing naar land met als inhoud slechts 1 artikel. Deze kan naar Categorie:Strip in Italië en Categorie:Stripblad. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:23 (CET)
 • Categorie:Japans stripblad - Onnodige opsplitsing naar land met als inhoud slechts 2 artikelen. Deze kan naar Categorie:Strip in Japan en Categorie:Stripblad. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:23 (CET)
 • Categorie:Spaans stripblad - Onnodige opsplitsing naar land met als inhoud slechts 1 artikel. Deze kan naar Categorie:Strip in Spanje en Categorie:Stripblad. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 02:23 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Over zowat alles onder Categorie:Strip is op voorhand overlegd. Verder zitten er zeker over de 70 artikelen onder Categorie:Stripblad. Gewoon laten staan dus. Zie ook Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2018 week 09 en Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2018 week 06.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 6 mrt 2018 19:57 (CET)
   • Over de 70 artikelen? Meer nog zelfs, maar 95% daarvan zit in de Nederlandse en Belgische subcategorie. Een slecht en overbodig systeem van categorieën waarover vooraf overlegd is blijft gewoon een slecht en overbodig systeem. En dat dit een slecht en vooral overbodig systeem is blijkt wel uit het grote aantal subcategorieën met slechts 1 artikel. En is er ook een link naar dat overleg? ~Ik heb overigens geconstateerd dat een aantal categorieën in deze stripstructuur zijn aangemaakt door een gebruiker aan wie onlangs een verbod is opgelegd om zich nog langer met de categorieën bezig te houden. Ik vermoed dat hij ook weleens bij dat overleg betrokken kan zijn geweest. als dat inderdaad het geval is dan is dat overleg helaas van weinig waarde. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 7 mrt 2018 00:24 (CET)
    • Dus het feit dat iemand betrokken is geweest bij overleg, maanden voor er een ArbCom-uitspraak komt in een zaak geïnitieerd door ene LeeGer, diskwalificeert naar de mening van LeeGer de gehele discussie?? The Banner Overleg 7 mrt 2018 16:25 (CET)
     • Heel rare bewering van LeeGer inderdaad. In de Arbcom-aanvraag van LeeGer stond immers juist dat De Wikischim géén verbod zou moeten krijgen om zich met categorieën bezig te houden, maar een beperking. De Arbcom vond een verbod blijkbaar gemakkelijker om verdere problemen te voorkomen, maar vast niet omdat ze álles wat DW doet fout vindt. Bever (overleg) 7 mrt 2018 16:47 (CET)
      • Er stond dat ik niet vroeg om een verbod omdat ik van mening was dat De Wikischim geen kwade bedoelingen had, dat is heel iets anders dan dat ik gepleit zou hebben "dat De Wikischim géén verbod zou moeten krijgen". Dat de arbcom desondanks besloot om hem toch een algeheel verbod op te leggen om zich met het categoriseren bezig te houden laat wel zien hoe er op Wikipedia tegen De Wikischims visie ten opzichte van het categoriseren wordt aangekeken. Dan moet ieder overleg waaraan hij voor een een aanzienlijk deel heeft bijgedragen inderdaad erg kritisch bekeken worden, en zeker niet standaard gebruikt te worden als argument voor behoud van een categoriestructuur. Iets wat TheDragonhunter wel deed. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 9 mrt 2018 00:44 (CET)
       • Dit is wel een heel trieste redenering. Dit heeft absoluut niets met AGF te maken. Integendeel.. The Banner Overleg 9 mrt 2018 01:14 (CET)
        • Nu haal je toch de zaken intenties en competenties door elkaar. AGF heet in het Nederlands: "Ga uit van goede wil". Dat heeft hier inderdaad niets mee te maken want die zaak ging vooral om het kunnen en kennen. Iemand kan nog zo van goede wil zijn, als hij de kennis en kunde mist kan hij er de beste bedoelingen ten spijt, alsnog een zooitje van maken. Iets willen is niet hetzelfde als iets kunnen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 10 mrt 2018 11:01 (CET)
         • En daarom probeer je iemand met terugwerkende kracht maar even onderuit te halen. Ik twijfel aan jouw goede wil in deze. The Banner Overleg 15 mrt 2018 13:31 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Betreft vijf landen met ieder veel te weinig artikelen om een categorie te rechtvaardigen. Marcocapelle (overleg) 25 mrt 2018 11:02 (CEST)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Categorie:Poligny - graag hernoemen naar Categorie:Poligny (Jura), conform het hoofdartikel en de interwiki's; Er zijn meer gemeenten in Frankrijk met deze naam. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 6 mrt 2018 11:18 (CET)
 • Categorie:Beeldende kunst naar jaar - is nu leeg. Ik zou niet weten of er inhoud is geweest maar als iemand die vindt dan kan ik de nominatie eventueel weer intrekken. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 6 mrt 2018 11:21 (CET)
  • Ik heb de categorie Categorie:Film naar jaar uit deze categorie gehaald omdat die al naast Beeldende kunst naar jaar staat in Categorie:Kunst naar jaar. Ik heb Categorie:Filmlijsten verplaatst van Beeldende kunst naar jaar naar Categorie:Film naar jaar omdat die dan beter gecategoriseerd staat en ik heb Categorie:Strip naar jaar uit deze categorie gehaald omdat deze al via Categorie:Literatuur naar jaar ook al in Categorie:Kunst naar jaar staat. Maar de nominatie mag wat mij betreft blijven staan. Let op!: Ik was bij die verplaatsingen niet op de hoogte van deze nominatie of enig voornemen daartoe. Ook was ik niet voornemens zelf deze categorie te nomineren. Van "leeghalen voor een nominatie" is hier dan ook geen sprake. De verplaatsingen van mijn hand waren er puur op gericht om de vindbaarheid van categorieën en artikelen te verbeteren. Deze dienen dan ook volledig los gezien te worden van deze nominatie waar ik in het geheel niet bij betrokken ben geweest, maar die ik, nu deze heeft plaatsgevonden, wel ondersteun. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 6 mrt 2018 15:36 (CET)
   • Bedankt voor de toelichting. Ik ze (nog) geen reden om de nominatie in te trekken; De tussencategorie lijkt me niet er nuttig zolang er geen categorieën zijn als Categorie:Beeldende kunst in JAAR. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 8 mrt 2018 10:40 (CET)

Toegevoegd woensdag 07/03, af te handelen vanaf 21/03[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd donderdag 08/03, af te handelen vanaf 22/03[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 09/03, af te handelen vanaf 23/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 10/03, af te handelen vanaf 24/03[bewerken]

Toegevoegd zondag 11/03, af te handelen vanaf 25/03[bewerken]

 • ...

Week 11[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 12/03, af te handelen vanaf 26/03[bewerken]

Belgische vakbonden[bewerken]

 • Als extensie van het verzoek van LeeGer uit week 07 is hier de hele boom van Belgische vakbond die de afkorting van de vakbond gebruikt. Deze dienen allemaal te worden hernoemd naar hun volledige naam.

- Kippenvlees (overleg‽) 12 mrt 2018 03:49 (CET)

 • Men kan zich ook de vraag stellen of al deze delen van eenzelfde vakbond allemaal gecategoriseerd dienen te worden. Als extensie kan men ook nog alle categorieën over partijen aanpakken. Hier staan er zelfs bij met door Bjelka zelf verzonnen afkortingen.

- Akadunzio (overleg) 12 mrt 2018 19:14 (CET)

 • Over die politieke partijen had ik in september vorig jaar al een verzoek geplaatst. Daarvoor kwam geen consensus en werd dus niet uitgevoerd. - Kippenvlees (overleg‽) 12 mrt 2018 19:50 (CET)
En welke zou dan wel zelf verzonnen zijn? Graag bewijzen voor je leugens ingelogde vandaal. Bjelka (overleg) 12 mrt 2018 21:26 (CET)
KaP is een door Bjelka verzonnen afkorting: ("De afkorting KaP wordt in geen enkel artikel gebruikt, enkel als categorie-naam voor politici die actief waren voor de Fédération des Cercles catholiques et des Associations conservatrices. Aldaar om verwarring met de KP te voorkomen.)" En ik ben geen ingelogde vandaal. Ook UCB is een door Bjelka in het Nederlandstalig taalgebied ingevoerde afkorting. *Categorie:UCB-politicus is dus iets kunstmatig. Als je dit googelt, kom je alleen bij Wikipedia uit. Ook LP of PL worden als afkorting nauwelijks gebruikt. Akadunzio (overleg) 12 mrt 2018 22:58 (CET)
  • Voor Voor - Als afkortingen buiten Wikipedia nauwelijks of helemaal niet gebruikt worden is het zeker niet de bedoeling ze hier in te gaan voeren. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 13 mrt 2018 09:38 (CET)
   • En de ingelogde vandaal blijft verder gaan met het verkopen van nonsens. Ik citeer de ODIS-fiche opgemaakt door Joris Colla van KADOC (het Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving van de KU Leuven). Katholiek Verbond van België / Union Catholique Belge, afgekort UCB. met vriendelijke groet, Bjelka (overleg) 13 mrt 2018 20:44 (CET)
    • Hoezo maakt u mij hier uit voor ingelogde vandaal? Neem dat scheldwoord direct terug aub. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 mrt 2018 01:56 (CET)
     • Geen idee wie u bent, maar het bericht waar u op reageert was niet aan u gericht. Dat blijkt mijn inziens ook uit de tekst. Bjelka (overleg) 26 mrt 2018 21:45 (CEST)
      • Wie ik ben? Kijkt u eens naar de handtekening achter het bericht. Daar staat wie ik ben. Ik reageer op een nominatie. Direct daaronder volgt een reactie van u waarin u mij uitmaakt voor ingelogde vandaal. Als dat niet voor mij bedoeld was, dan had u dat erbij moeten zetten. Uit de tekst blijkt dat namelijk helemaal niet. Bovendien is het ook een vrij onbeschofte manier van reageren, ongeacht wie er bedoeld wordt. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 26 mrt 2018 22:16 (CEST)
    • Beste Bjelka, je hebt tot op heden geen enkele Nederlandstalig artikel gevonden waar de afkorting UCB gebruikt wordt als afkorting van het Katholiek Verbond van België. Zelfs op Odis vind je geen enkel artikel waar deze afkorting wordt gebruikt. Dat zijn de feiten. Je kan me blijven beschuldigen, maar dit helpt je niet verder. Voor je valse beschuldigingen van ingelogde vandaal zal ik opnieuw een blokkade aanvragen. Akadunzio (overleg) 15 mrt 2018 00:16 (CET)
   • Even alle argumenten op een rijtje zetten:
    • Het Katholiek Verbond van België is in het Frans 'Union Catholique Belge', afgekort 'UCB'. Zie ook de fiche van Odis. In het artikel van Joris Colla staat echter nergens dat 'UCB' de afkorting is van 'Katholiek Verbond van België. Dat is een conclusie dat volledig aan Bjelka is toe te schrijven.
    • De afkorting UCB heeft naast 'Union Catholique Belge' nog verschillende andere betekenissen, waarvan Union Chimique Belge de meest bekende. Andere zijn 'Union Civique Belge' en 'Union des Coopérateurs Borains'.
    • Een zoekopdracht via het archief van de Belgische kranten (Belgicapress) uit de tijd dat deze partij bestond geven aan Nederlandstalige kranten uitsluiten de benaming 'Katholiek Verbond van België' gebruiken en de Franstalige 'Union Catholique Belge'.
    • Een zoektocht op Odis, een uitgave van het Kadoc, waar verschillende personen beschreven worden, geeft bij een zoekopdracht met 'UCB' slechts bij een tiental personen een resultaat. Als dit resultaat bekeken wordt is geen enkele van deze personen gelinkt aan het Katholiek Verbond van België.
    • Bij een zoekopdracht via Google Books met de zoekbegrippen 'UCB' en 'Katholiek Verbond van België alsook een opzoeking via de bibliotheek wordt in geen enkele van deze publicaties of boeken van bekende historici de afkorting 'UCB' gebruikt als afkorting voor het 'Katholiek Verbond van België. In enkele Engelstalige en Franstalige publicaties vindt men dat 'UCB' de afkorting is van 'Union Catholique Belge', in het Nederlands 'Katholiek Verbond van België'.
    • Bij een vraag aan Bjelka om publicaties te bezorgen waar UCB in het Nederlandstalige gebruikt werd, wist hij een publicatie te bezorgen, die als bron Wikipedia had en jawel dat artikel was ook geschreven door Bjelka.
   • Samengevat kan men dus stellen dat Bjelka vermoedelijk de afkorting 'UCB' in de betekenis van 'Katholiek Verbond van België' in het Nederlandstalige taalgebied heeft geïntroduceerd. Detail van bovenstaande onderzoeken vindt men terug op Overleg:Katholiek Verbond van België en Overleg:Frans Boel. Akadunzio (overleg) 16 mrt 2018 20:12 (CET)
    • Of Bjelka ze nu hier geïntroduceerd heeft doet er niet zoveel toe. Afkortingen zijn op zichzelf al niet gewenst maar Franstalige afkortingen voor partijen die ook een Nederlandstalige naam hebben lijkt me al helemaal niet de bedoeling. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 17 mrt 2018 18:07 (CET)
     • Ik heb ondertussen een nieuwe categorie aangelegd met de Nederlandstalige benaming en de politici verpla