Wikipedia:Te beoordelen categorieën

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBC
Zie WP:CVW
Zie WP:VC
Zie WP:TVC

Inhoud

Uitleg[bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Let op: Het is NIET de bedoeling de artikelen in een categorie vast uit die categorie te halen, alvorens deze te nomineren voor verwijdering. De moderator die de verwijdering uitvoert, zal na het verwijderen van een categorie ook de verwijzingen naar die categorie weghalen of aanpassen. Dit moet niet vooraf gebeuren, omdat men commentaar moet kunnen leveren op een verwijderingsnominatie. Als de verwijzingen naar de categorie voortijdig worden verwijderd (of bijvoorbeeld door een bot worden aangepast), is het zeer moeilijk deze artikelen en verwijzingen weer terug te vinden als na discussie de categorie toch niet wordt verwijderd.

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van categorieën die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen categorieën zijn waarvan je vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia of waarvan de inhoud moet worden verplaatst. Geef hier duidelijk de reden aan; geef ook aan of het om een hernoeming van de categorie gaat en vermeld in dat geval ook de nieuwe naam van de categorie. Plaats tevens op de categorie zelf het {{catweg}}-sjabloon; indien het om het hernoemen van de categorie gaat, plaats je het sjabloon {{catweg|h=Nieuwe_naam_van_de_categorie}} op de categorie.

Pas nadat een categorie verwijderd is, moeten de links naar die categorie ook nog verwijderd of aangepast worden.

Mocht je het niet eens zijn met het plaatsen van een categorie op deze lijst, dan kan je dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een categorie zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betreffende categorie en kunnen verplaatst worden. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.) Langere discussies, zoals over de structuur van de categorieën, vinden plaats in het Categoriecafé.

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Als het om een typfout in de titel gaat (of je eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering, met vermelding van de juiste titel.

Een pagina (dus ook een categorie) die definitief is verwijderd, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Zie ook Archief 2007 voor de discussies (vanaf juli), en de geschiedenis van Wikipedia:Te beoordelen categorieën voor oudere discussies

Recente beoordelingsessies[bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties


Week 04[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 25/01, af te handelen vanaf 08/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 26/01, af te handelen vanaf 09/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 27/01, af te handelen vanaf 10/02[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd donderdag 28/01, af te handelen vanaf 11/02[bewerken]

Tegen Tegen, alle gemeenten in DK hebben/krijgen deze cat, functioneert prima Peter b (overleg) 5 feb 2016 21:34 (CET)
Voor Voor, dan staan ze straks allemaal verkeerd. Kan beter nu gecorrigeerd worden voordat we er tientallen moeten hernoemen. Er staat nu maar één artikel in dus dan kan hij beter weg maar ik zie dat alle gemeenten in Denemarken er eentje gaan krijgen dus daarmee wordt hij onderdeel van een complete boom en dan kan hij ook met maar een artikel als inhoud blijven staan. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 8 feb 2016 10:04 (CET)
Tegen Tegen, alle gemeenten in DK hebben/krijgen deze cat, functioneert prima Peter b (overleg) 5 feb 2016 21:34 (CET)
Dat klopt, maar doorgaans maak je eerst de stam aan, ipv een scheut in de top. Halandinh (overleg) 6 feb 2016 20:55 (CET)
Plus het gegeven dat Spoorwegstations niet in vervoer thuishoren, maar via infrastructuur in verkeer en vervoer. Halandinh (overleg) 6 feb 2016 20:56 (CET)
Dus behalve categorie:Verkeer en vervoer in Frederiksberg staan ze allemaal verkeerd. Dan moet daar ook maar iets aan gebeuren. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 8 feb 2016 09:46 (CET)

Toegevoegd vrijdag 29/01, af te handelen vanaf 12/02[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 30/01, af te handelen vanaf 13/02[bewerken]

 • ...
 • Categorie:Frans begrip - Oneigenlijk gebruik van de categorie, als je gaat kijken naar de categorie over Vietnam en Rusland. Hier worden artikelen gecategoriseerd, omdat ze van Franse afkomst zijn. Terwijl Nieuwe Rus een Russisch begrip is, is Apres-ski niet echt een Frans begrip. Mijns inziens is het dus oneigenlijk gebruik en daarom nomineer ik deze categorie bij deze. Halandinh (overleg) 30 jan 2016 20:46 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - De categorie bevat Nederlandse begrippen die uit het Frans komen ('après' betekent 'na' in het Frans). Vanwaar die opruimwoede om dingen die al tien jaar bestaan te willen weghalen? - AGL (overleg) 31 jan 2016 14:16 (CET)
   • Het is geen opruimwoede, het is kenbsaar maken, van oneigenlijk gebruik van een categorie. Dat apres na betekent, weet ik ook wel. Maar hoeveel echt Nederlandse woorden hebben wij? Ik zie nergens een Nederlands begrip, voor bijvoorbeeld bolwerk of boulevard. Ik zie bijvoorbeeld ook niet dat trottoir er in is gecategoriseerd. Wat is dan het criterium? Halandinh (overleg) 31 jan 2016 18:07 (CET)
    • Ik vind het ook geen super geweldige categorie. Maar iemand heeft ooit "Franse begrippen" in de Nederlandse Wikipedia willen bijeenbrengen. Dat 'trottoir' er niet instaat? Welke categorie zou in die zin wel vol zijn? In tien jaar is daar niemand over gevallen. Ik zie dat de laatste tijd nog op andere plaatsen, die opruimwoede van oude artikelen of categorieën. En dan ben ik nog beleefd dat ik het geen vernielzucht noem. Want er verdwijnt een stukje geschiedenis van deze Wikipedia. Laat ik maar voor wat "conservatisme" pleiten. - AGL (overleg) 12 feb 2016 21:14 (CET)

Toegevoegd zondag 31/01, af te handelen vanaf 14/02[bewerken]

 • Categorie:Geschiedenis van Oost-Vlaanderen - Overbodig. Het kan niet de bedoeling zijn de categorie:geschiedenis van Vlaanderen op te splitsen. - AGL (overleg) 31 jan 2016 14:10 (CET)
  • Vlaanderen is het gewest Vlaanderen, waar ook Limburg en Antwerpen toe behoort. Maar je hebt ook de provincie West- en Oost-Vlaanderen. Is er hier niet een verschil? Halandinh (overleg) 2 feb 2016 13:49 (CET)
   • De uitleg daaromtrent staat in de inleiding bij de categorie:geschiedenis van Vlaanderen; dat komt omdat de historische begrippen Vlaanderen, Brabant, Limburg, Henegouwen, Luik, Luxemburg, ... betrekking hadden op nogal wisselende territoria. Van de Belgische provincies op zich zijn er geen historische categorieën en mijn punt is om dan ook niet met Oost-Vlaanderen te beginnen. Die provincies zijn maar in 1815 ontstaan als Nederlandse provincies, en zoveel eigen geschiedenis hebben die sindsdien niet gekend. Als er al een historisch artikel is, dan past dat bovendien evengoed in de categorie van de (echt) historische gewesten. Overlapping zou een chaos worden. Laat ik maar voor wat "conservatisme" pleiten. - AGL (overleg) 12 feb 2016 21:05 (CET)

Week 06[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 08/02, af te handelen vanaf 22/02[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

 • Categorie:Slachtoffer Nazisme - Categorieën Categorie:Nederlands verzetsstrijder geëxecuteerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, Categorie:Nederlands persoon geëxecuteerd tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn reeds aanwezig en lijken me afdoende. Evt. zou hiervoor Belgische varianten gemaakt kunnen worden. Immers geëxecuteerd tijdens Tweede Wereldoorlog ben je over het algemeen al slachtoffer van het Nazisme]]. Elvesham (overleg) 8 feb 2016 11:34 (CET)
  • ik heb de categorie aangemaakt omdat er net zoveel subcategorieën zijn, maar er nog geen hoofdpagina die de subacategorieën verzamelt (ik denk aan subcategorieën als 'holocaustslachtoffer', 'nederlands verzetsman geëxecuteerd tijdens WO2", 'Belgische verzetsman geëxecuterd", etc.) El-Voederbietel (overleg) 8 feb 2016 12:21 (CET)
  • Het is sowieso incorrect hoofdlettergebruik. Er zijn trouwens heel wat mensen in de Tweede Wereldoorlog geëxecuteerd die geen slachtoffer waren van het nazisme, al gaat het dan meestal niet over Nederland en Vlaanderen. 8 feb 2016 12:34 (CET)
   • De categorieën staan op dit moment verkeerd om, El-Voederbietel bedoelt dat slachtoffers Nazisme de hoofdcategorie moet zijn van holocaustslachtoffer, etc. Titel lijkt mij trouwens niet correct, ik zou eerder kiezen voor slachtoffer van het Nazisme. Dqfn13 (overleg) 8 feb 2016 20:04 (CET)
    • Slachtoffer van het nazisme, dus. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 9 feb 2016 08:37 (CET)
    • Voor het omdraaien van twee categorieën is overigens geen nominatie nodig; dat kan iedereen zelf doen - Skuipers (overleg) 9 feb 2016 08:42 (CET)
  • Tegen gebruik van deze categorie. Het "nazisme" (correcte term is nationaalsocialisme) is een ideologie. Vraag je af of ideologieën slachtoffers maken. Vraag je af of we hierna een serie categorieën gaan aanmaken zoals "C:Slachtoffer van het kapitalisme", "C:Slachtoffer van het liberalisme", "C:Slachtoffer van …isme". Vraag je ook af hoe je slachtoffer definieert. Wordt zo'n categorie een vergaarbak van allen die benadeeld zijn, op welke manier dan ook? Alleen zij die gestorven zijn? (Daar hebben we al categorieën voor.) Overweeg: het zijn zij die die ideologie aanhangen die slachtoffers maakten, een ideologie als zodanig maakt geen slachtoffers. Ik heb heel sterk de overtuiging dat we deze categorie niet moeten. VanBuren (overleg) 29 mrt 2016 17:36 (CEST)
   • Daar heb je gelijk in VanBuren, ook mijn grootouders zijn allen slachtoffer geweest: die van moeders kant hebben enorme honger geleden, van vaders kant weet ik (helaas) niets. Mogelijk omdat oma een Duitse was. Dqfn13 (overleg) 29 mrt 2016 21:49 (CEST)
  • Geheel eens met wat collega VanBuren hierboven schrijft. Inderdaad, de benaming van de categorie alleen al roept vragen op. Wat maakt iemand tot slachtoffer? Hoe bepaal je of iemand het slachtoffer is van de ideologie an sich en niet van een of andere gek? Zijn de slachtoffers van een reeks recente terroristische aanslagen "slachtoffers van de Islam"? En hoe zit het dan met de slachtoffers van het katholicisme? &c. &c. &c. Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 30 mrt 2016 01:30 (CEST)
 • Categorie:Abdijvorstendom Elten en Categorie:Werk van Carina van Leeuwen - weg - leeg. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 8 feb 2016 13:42 (CET)

Toegevoegd dinsdag 09/02, af te handelen vanaf 23/02[bewerken]

 • Categorie:Geschiedenis van Naaldwijk - Naaldwijk is geen zelfstandige gemeente meer; dan zou alles over de voormalige gemeente in de geschiedeniscategorie moeten staan, niet alleen politiek. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 9 feb 2016 12:10 (CET)
 • Categorie:Geschiedenis van Zaandam - Zaandam is geen zelfstandige gemeente meer; zie ook hierboven - Skuipers (overleg) 9 feb 2016 18:50 (CET)
  • Je roept om meer in deze categorie te zetten, maar zet er een sjabloon op om het te verwijderen. Verwijderen moeten we sowieso niet doen, want de geschiedenis van de gemeenten zal immer blijven bestaan. Gaarne sjabloon eraf, en categorie behouden. ed0verleg 30 mrt 2016 08:45 (CEST)
   • Ja, als de categorieën nu belangwekkende historische informatie zouden bevatten, kon ik hierin meegaan. Maar en staan een paar artikelen in over burgemeesters en wethouders, en die kunnen ook alleen als subcat van de huidige gemeentecategorieën opgenomen worden. Let wel dat de toelichting bij het nominatiesjabloon zegt overbodige tussenstap, dus de rest blijft gewoon bestaan - Skuipers (overleg) 5 apr 2016 08:48 (CEST)
 • Categorie:Saturday Night Live - Onnodig, er is ooit afgesproken om personen niet te categoriseren op programma's of films waa zij in meespelen. Bovendien gaat het hier om een programma dat zover ik weet, nergens in het Nederlandstalig gebied wordt uitgezonden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 9 feb 2016 22:10 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - inderdaad ongewenst om artikelen over acteurs etc. te gaan categoriseren voor elk optreden in film of zo - Robotje (overleg) 10 feb 2016 00:14 (CET)

Toegevoegd woensdag 10/02, af te handelen vanaf 24/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 11/02, af te handelen vanaf 25/02[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 12/02, af te handelen vanaf 26/02[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 13/02, af te handelen vanaf 27/02[bewerken]

Toegevoegd zondag 14/02, af te handelen vanaf 28/02[bewerken]

 • ...

Week 08[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 22/02, af te handelen vanaf 07/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 23/02, af te handelen vanaf 08/03[bewerken]

 • Categorie:Nederlandstalige literatuur hernoemen naar Categorie:Nederlandse literatuur, zoals het artikel Nederlandse literatuur en na vijf jaar twijfelsjabloon op de categorie. De vroegere argumentatie is hier te vinden: Nederlandse_literatuur#Nederlandse_of_Nederlandstalige_literatuur. Het laatste, nieuwe argument is de titel van de imposante geschiedenis van Jacqueline Bel, Bloed en rozen. Geschiedenis van de Nederlandse literatuur 1900-1945, Bert Bakker, 1141 blz. [1] - Karel Anthonissen (overleg) 23 feb 2016 22:01 (CET)
  • Er is wel een verschil tussen Nederlandstalige literatuur en Nederlandse literatuur. Nederlandse literatuur kan ook literatuur bevatten die in het Engels, Fries, Papjements of dialect is uitgegeven. 24.132.199.191 5 mrt 2016 13:43 (CET)
   • Nederlandse literatuur = alle literatuur in het Nederlands, daarbij ook de Vlaamse. Dat is altijd al de gebruikelijke betekenis geweest. Uw omschrijving zou ik literatuur uit Nederland noemen. - Karel Anthonissen (overleg) 6 mrt 2016 16:55 (CET)
    • Integendeel: origineel is goed: Nederlandstalige literatuur is literatuur in de Nederlandse taal ongeacht of de schrijver Nederlander, Fries, Antilliaan, Surinamer of Vlaams-/Franstalig(e) is.  Klaas `Z4␟` V:  6 jun 2016 00:40 (CEST) P.S. ergo: status quo handhaven, want onder Nederlandse literatuur zou iemand kunnen verstaan (al dan niet terecht) door ee Nederlander/Nederlandse geschreven literatuur.
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd woensdag 24/02, af te handelen vanaf 09/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 25/02, af te handelen vanaf 10/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 26/02, af te handelen vanaf 11/03[bewerken]

 • categorie:Canon van Amsterdam - Volgens Canon van Amsterdam is dit een "lijst van vijftig onderwerpen met daarin belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van Amsterdam". Die lijst staat in zijn geheel op dat artikel en een lijst volstaat, dan hoeven verder geen labels geplakt te worden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 26 feb 2016 14:55 (CET)
  • Je hebt helemaal gelijk. De Canon is een kenmerk, niet een encyclopedisch feit. Vóórdat de canon van Amsterdam werd bedacht, waren die bouwwerken e.d. al gebouwd. Dus beter voor een lijst, ipv categorie. 24.132.199.191 28 feb 2016 09:45 (CET)

Toegevoegd zaterdag 27/02, af te handelen vanaf 12/03[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

 • Categorie:FIFA-bestuurder -Hernoemen naar Categorie:FIFA-voorzitter. liever alleen de voorzitter categoriseren en niet eens de vice-voorzitters (want volgens mij als je UEFA-voorzitter bent, ben je automatisch vice-voorzitter van de FIFA). Maar het punt is, is dat er nu ook gewoon werknemers in zitten gecategoriseerd, zoals Maarten Fontein. Voorzitters van een FIFA-tak (commercie, toernooien, vrouwenvoetbal, etc) zou je nu ook hierin kunnen categoriseren, maar dat is mijns inziens niet wenselijk. - Halandinh (overleg) 27 feb 2016 08:19 (CET)
  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Omdat er tussen de bestuurders ook andere functies dan alleen voorzitters zitten. Ciell 23 jun 2016 14:50 (CEST)
 • Categorie:UEFA-bestuurder - idem. Liever hernoemen naar UEFA-voorzitter. Halandinh (overleg) 27 feb 2016 08:19 (CET)
  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Omdat er tussen de bestuurders ook andere functies dan alleen voorzitters zitten. Ciell 23 jun 2016 14:50 (CEST)
 • Categorie:Hondurees dichter - weg - Leeg Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 27 feb 2016 09:51 (CET)
 • Categorie:Prostitutie in het Verenigd Koninkrijk - Alleen naamgevend artikel in categorie. Doordat naamgevend artikel zelfde naam heeft, past het artikel ook prima in Categorie:Prostitutie naar land. Vanwege kenmerk van categorie (prostitutie) past het prima in Categorie:Cultuur in het Verenigd Koninkrijk en is een diepere categorie voor dit artikel (nog) niet nodig. Halandinh (overleg) 27 feb 2016 13:59 (CET)
  • Vraag Vraag - Is er regelgeving hieromtrent? Misschien heb er fout aan gedaan om de categorie aan te maken omdat ik nog niet alle regels heb gelezen voor het aanmaken van categorieën. Ik leer graag bij. Alice2Alice (overleg) 2 mrt 2016 11:11 (CET)
   • Dit is ook een kwestie van casuïstiek. Met veel vertraging wordt dit wellicht geformaliseerd in adviezen, stemmingen en vastgelegde regels. – Maiella (overleg) 2 mrt 2016 12:26 (CET)
 • Categorie:Prostitutie in Oostenrijk - idem - Halandinh (overleg) 27 feb 2016 14:00 (CET)
 • Categorie:Arrondissement in Corse - Categorie:Gemeente in Corse - en Categorie:Kanton in Corse - ConformTaalunie Wij noemen het Corsica. Halandinh (overleg) 27 feb 2016 14:07 (CET)
  • Steun Steun. Ik heb de laatste twee aangemaakt in lijn met de eerste maar we kunnen beter de Taalunie volgen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 1 mrt 2016 10:07 (CET)
  • Tja, dit is niet zo eenvoudig. De officiële naam luidt Collectivité territoriale de Corse; Corsica is geen regio. Als we de Franse benaming blijven gebruiken (zoals nu het geval is in diverse artikelen), moeten we ook Corse schrijven, denk ik. Als we de Franse benaming vertalen (territoriale collectiviteit?) kunnen we daaraan van Corsica toevoegen. Voor onderliggende bestuurlijke eenheden zoals arrondissementen, kantons en gemeenten zou ik de benaming volgen die we voor het hoogste niveau hanteren - Skuipers (overleg) 1 mrt 2016 16:07 (CET)
   • Gebruiken we Corsica niet zowel voor het eiland als voor de bestuurlijke eenheid? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 15 mrt 2016 14:58 (CET)
    • Ik zou ze graag willen scheiden. Dan volgen we voor het eiland (en voor categorieën als geschiedenis, sport, cultuur etc.) de Taalunie met de naam Corsica, en hanteren we de Franse naam voor de bestuurlijke eenheid - dat laatste is in lijn met de namen in de categorie:Regio van Frankrijk (OK, Corsica is geen regio, maar het komt wel in de buurt) - Skuipers (overleg) 16 mrt 2016 12:31 (CET)
  • Corsica - AGL (overleg) 6 mrt 2016 16:59 (CET)

Toegevoegd zondag 28/02, af te handelen vanaf 13/03[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Week 12[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 21/03, af te handelen vanaf 04/04[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd dinsdag 22/03, af te handelen vanaf 05/04[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 23/03, af te handelen vanaf 06/04[bewerken]

Toegevoegd donderdag 24/03, af te handelen vanaf 07/04[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 25/03, af te handelen vanaf 08/04[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 26/03, af te handelen vanaf 09/04[bewerken]

 • Categorie:FK Liepājas Metalurgs hernoemen in Categorie:FK Liepāja. Opgeheven, doorstart onder nieuwe naam. - Agora (overleg) 26 mrt 2016 19:45 (CET)
 • Categorie:Verhekst! - weg - Twee artikelen is te weinig voor een afzonderlijke categorie. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 26 mrt 2016 23:25 (CET)
  • Tegen Tegen gezien de inhoud die samenhangend zijn, kan dat best wel. 24.132.199.191 27 mrt 2016 23:06 (CEST)
   • Dat is niet echt een goed argument te noemen. Er zijn veel artikelen die "samenhangend zijn", maar toch maken we daar geen categorie voor. Dergelijke constructies zorgen voor een wildgroei aan overbodige en nutteloze categorieën die met moeite artikelen bevatten. Daarnaast zijn er meer dan genoeg voorbeelden van series waarbij we enkel het hoofdartikel (het artikel van de serie zelf) en een lijst van afleveringen hebben. Enkel daarvoor maken we geen afzonderlijke categorie aan. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 28 mrt 2016 13:05 (CEST)
    • Voor samenhang gebruiken we gewoon links naar een ander artikel. ed0verleg 30 mrt 2016 09:14 (CEST)
     • Het is nu meer dan twee artikelen. 24.132.199.191 4 apr 2016 06:17 (CEST)
      • Het is niet meer dan twee artikelen, maar twee artikelen en een andere categorie. Echter zijn alle artikelen in die categorie genomineerd voor verwijdering. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 4 apr 2016 20:45 (CEST)
 • Categorie:Sanjay en Craig - weg - Overbodige categorie, bevat meer één artikel. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 26 mrt 2016 23:27 (CET)

Toegevoegd zondag 27/03, af te handelen vanaf 10/04[bewerken]

 • ...

Week 17[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 25/04, af te handelen vanaf 09/05[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 26/04, af te handelen vanaf 10/05[bewerken]

Toegevoegd woensdag 27/04, af te handelen vanaf 11/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 28/04, af te handelen vanaf 12/05[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 29/04, af te handelen vanaf 13/05[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 30/04, af te handelen vanaf 14/05[bewerken]

Toegevoegd zondag 01/05, af te handelen vanaf 15/05[bewerken]

 • ...

Week 18[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 02/05, af te handelen vanaf 16/05[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 03/05, af te handelen vanaf 17/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 04/05, af te handelen vanaf 18/05[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd donderdag 05/05, af te handelen vanaf 19/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 06/05, af te handelen vanaf 20/05[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 07/05, af te handelen vanaf 21/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 08/05, af te handelen vanaf 22/05[bewerken]

Week 19[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 09/05, af te handelen vanaf 23/05[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 10/05, af te handelen vanaf 24/05[bewerken]

 • Categorie:Wikipedia:Sjablonen regio Frankrijk - aangezien Frankrijk nog maar 12 regio's heeft zijn er nog maar 12 sjablonen over, waar we gewoonlijk een minimum van 20 sjablonen voor een aparte categorie hanteren. Deze 12 passen nog nog wel bij de 31 sjablonen in de categorie:Wikipedia:Sjablonen indeling Frankrijk, allemaal netjes onder de R, zoals we dat ook al doen bij bijvoorbeeld de provincies van België en Nederland (maar dan bij de P). - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 10 mei 2016 15:44 (CEST)
 • Categorie:Republicanisme in het Verenigd Koninkrijk - weg - rommeltje van allerlei verschillende staten. De inhoud van de categorie valt bijvoorbeeld in Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland, de Ierse Republiek, Ierse Vrijstaat en Ierland (land). The Banner Overleg 10 mei 2016 23:10 (CEST)
 • Categorie:Republicanisme in Ierland - weg - rommeltje van allerlei verschillende staten. De inhoud van de categorie valt bijvoorbeeld in Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland, de Ierse Republiek, Ierse Vrijstaat en Ierland (land). The Banner Overleg 10 mei 2016 23:13 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Je hebt geen aannemelijk alternatief, ook al heb ik categorie:Iers republicanisme gesuggereerd wat betreft het eiland Ierland; je bent gewoon tegen iedere subcategorie van categorie:republicanisme. Overigens is "Iers republicanisme" al een algemeen aanvaarde categorie op Wikidata. Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 10 mei 2016 23:27 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Wellicht biedt Natuur12's suggestie bij de beoordeling van het artikel Iers republicanisme ook hier weer een uitkomst; wat vinden BoH, Sir Iain en Gasthuis van deze categorieën? Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 3 jun 2016 10:47 (CEST)
  • Dat een categorie alleen bestaande staten mag betreffen, is natuurlijk kolder. De huidige stand van zaken is een momentopname en alleen daar aan vasthouden, doet geen recht aan de geschiedenis en juist het onderwerp zelf. BoH (overleg) 3 jun 2016 12:50 (CEST)
  • Volledig eens met BoH. De redening tot verwijdering van The Bnner vind ik vrij zwak. Ik weet zelf te weinig van het onderwerp om te kunnen beoordelen of het handig is om de opstand van de IRA en de Ierse onafhankelijkheidsoorlog te bundelen onder de categorie Republicanisme in Ierland. Misschien dat "Iers nationalisme" (Op en:wp is dat een meer overkoepelende categorie) de inhoud beter zou dekken. Sir Iain overleg 3 jun 2016 13:06 (CEST)
  • BoH constateert terecht dat het argument van The Banner formeel geen hout snijdt. Ik zie dan ook geen problemen met de categorieën. Wel is het zo dat de artikelen in de categorie eerder onder een categorie Nationalisme in Ierland vallen dan onder Republicanisme in Ierland. Bij bijvoorbeeld de IRA staat toch echt het nationalisme centraal en niet het republicanisme. Dit probleem wordt ook al meteen duidelijk in de introzin van het artikel Iers republicanisme waar weliswaar eerst de keuze voor de republiek als regeringsvorm genoemd wordt en daarna het nationalistische karakter ervan ("die het gehele eiland Ierland omvat"), terwijl dat tweede feitelijk het belangrijkste onderwerp van het artikel - in tegenstelling tot wat de titel belooft - blijkt te zijn. Het hoofdonderwerp van het artikel zou de keuze voor de republiek als staatsvorm van een zelfstandig Ierland moeten zijn, niet de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië en de conflicten tussen de verschillende nationalistische bewegingen. Nu is dit artikel over de verschillende Ierse nationalistische bewegingen toch een vreemde eend in de verdienstelijke reeks artikelen over republicanisme. Maar dit gaat al niet meer over de categorieën. Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 3 jun 2016 17:35 (CEST).
  • Bedankt voor jullie reacties, alledrie! Er valt veel te zeggen over de overlap tussen Iers republicanisme en Iers nationalisme. Toch zijn de termen zeker niet hetzelfde. Neem bijvoorbeeld de vrijstaters (vooral vertegenwoordigd door de partijen Cumann na nGaedheal en later Fine Gael): zij verdedigden het Anglo-Iers Verdrag, dat Ierland een semi-onafhankelijke constitutionele monarchie zonder Noord-Ierland maakte met een eigen grondwet en parlement. Vrijstaters waren nationalisten, maar geen republikeinen. Daarom brak de Ierse Burgeroorlog ook uit tussen de twee. Wel is het zo dat zeker tijdens en na The Troubles de woorden 'nationalist', 'katholiek' en 'republikein' door elkaar werden gebruikt als synoniemen. Tegen die tijd was het zuiden al een republiek en bestonden er vrijwel geen Ierse monarchisten/vrijstaters meer (ook al is de rivaliteit tussen Fine Gael (vrijstaats) en Fianna Fáil (republikeins) nog steeds merkbaar in de Ierse politiek als direct gevolg van de Burgeroorlog). Ik moet Gasthuis daarbij ook gelijk geven dat in die latere fase m.b.t. Noord-Ierland de Ierse republikeinse beweging zich vrijwel geheel inzet voor de hereniging van Ierland en niet de afschaffing van de Britse monarchie. Men lijkt soms te suggereren dat de Windsors 'bij de Britten horen, niet bij de Ieren' en er lijkt ook geen samenwerking te bestaan met republikeinen in Groot-Brittannië; je zou de indruk kunnen krijgen dat zo lang geen koning(in) iets te zeggen heeft op 'Iers grondgebied', ze het wel best vinden. Ik kan wel meegaan in de oplossing van de Engelse Wikipedia, dat Iers republicanisme een subcategorie is van Iers nationalisme (niet elke nationalist is republikein, maar elke republikein is wel nationalist, zo lijkt het). Is dat een goed idee? Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 4 jun 2016 00:46 (CEST)
   • Ik geloof dat je eindelijk iets van de complexiteit begint te snappen. Maar een oplossing is meer te vinden door uit te gaan van volkeren dan geografische eenheden. Je kan namelijk een stevig portie Iers republicanisme terug vinden onder Iers-Amerikanen, Iers-Australiërs, Ierse Britten en zo voort. Maar zelfs jouw opmerking over Fianna Fail en Fine Gael is verouderd. En jouw opmerking over de burgeroorlog is ook niet correct. Het verschil zat hem in doorvechten tot alle 32 counties bevrijd waren (FF) en bereid zijn een compromis te accepteren als tussenstap naar volledige onafhankelijkheid van alle 32 counties. The Banner Overleg 4 jun 2016 09:26 (CEST)
    • Het zou best kunnen dat Ierse emigranten ook hun mening hebben, maar (op de Fenians na) lijken die niet echt relevant voor het verhaal omdat ze nauwelijks een rol erin spelen. Maar goed, zoals gesteld vind ik het prima om Categorie:Republicanisme in Ierland te hernoemen naar Categorie:Iers republicanisme, eventueel als subcategorie van Categorie:Iers nationalisme, zoals op enwiki. Is 'doorvechten' de houding van Fianna Fáil (bedoelde je hen met 'FF')? Dat lijkt me meer iets voor Sinn Féin (gelieerd aan de PIRA), niet Fianna Fáil, dat net als Fine Gael besloot het abstentionisme en legitimisme te laten varen en de Vrijstaat als voorlopig compromis te accepteren. Zijn vrijstaters zoals bij Fine Gael ook voor de hereniging van Ierland? Dat heb ik nog nergens gelezen. Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 4 jun 2016 11:26 (CEST)
     • Sinn Féin viel door het delingsverdrag uit elkaar en was in de republiek tot zeer recent geen enkele factor van betekenis meer. Ook in Noord-Ierland was Sinn Féin geen factor van betekenis tot in de jaren tachtig. De en:Irish Republican Army (1917–22) was gedurende de Onafhankelijkheidsoorlog door de en:First Dáil erkent als haar leger. DE toenmalige IRA was dus een leger, geen politieke partij. Om de PIRA gelijk te stellen aan de IRA ("Old Ira"), later na de splitsing de National Army, is een grove blunder. De PIRA hoort bij een afsplitsing van de IRA die simpelweg de naam gekaapt heeft. DE IRA werd militair vernietigend verslagen maar, net zoals in de albums van Asterix en Obelix, bleef een klein gedeelte doorvechten. Niet in de republiek, maar in Noord-Ierland. En niet als 1 organisatie maar na verschillende reïncarnaties en talloze splitsingen.
     • Fianna Fail (FF) is inderdaad voorgekomen uit de Sinn Féin-afsplitsing die door wilde vechten terwijl Fine Gael, na de nodige fusies, splitsingen en andere ellende voortgekomen is uit een andere afsplisting van Sinn Féin die het compromis wel wilde accepteren. Formeel willen alle huidige partijen de huidige status quo handhaven maar je hoeft niet ver door te vragen om te ontdekken dat men liever een verenigd Ierland heeft. Zoals zo vaak is het geschreven woord niet de volledige waarheid. The Banner Overleg 4 jun 2016 20:42 (CEST)

Toegevoegd woensdag 11/05, af te handelen vanaf 25/05[bewerken]

 • Categorie:Betaald Voetbal 1B België - deze categorie is onlangs hernoemd, maar niet via een nominatie op deze pagina - Skuipers (overleg) 11 mei 2016 21:46 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Volgens mij is dit nog altijd de officiële benaming van deze afdeling. Akadunzio (overleg) 12 mei 2016 00:23 (CEST)
  • Zie Overleg gebruiker:Takk#Betaald Voetbal 1A en 1B, waar een meerderheid heeft zich uitgesproken voor de meer gangbare term Eerste klasse A en B. Takk (overleg) 12 mei 2016 07:23 (CEST)
   • Welgeteld 3 gebruikers hebben gezegd dat ze liever de andere term gebruiken, waarvan 1 gebruiker beweert dat die meer gangbaar zou zijn, maar die bewering niet hard maakt. Akadunzio (overleg) 12 mei 2016 18:47 (CEST)
    • Akadunzio, je weet donders goed dat ik op Wikipedia:Overleg gewenst gebruikers heb opgeroepen om mee te discussiëren. Jij hebt zelf die oproep nogmaals gedaan. Dat er maar twee dit deden, is jammer, maar het is niet anders. Feit blijft dat jij geïsoleerd staat met je mening en ik toch die andere gebruikers achter mij heb gekregen die aan het debat hebben deelgenomen. Zoals iedereen kan lezen op de overlegpagina, heb ik voldoende argumenten gegeven om mijn stelling te onderbouwen. Dat jij daar geen genoegen mee neemt, is jouw zaak. Takk (overleg) 12 mei 2016 18:55 (CEST)
     • Beste Takk, ik kan alleen maar vaststellen dat jij wel argumenten aandraagt, maar deze niet hard kunt maken. En daar heb ik geen genoegen mee. Als jij vindt dat ik de foute naamkeuze heb gemaakt, is het aan jou om hiervoor bewijzen aan te dragen en niet zoals uw twee medestanders zeggen wat zij persoonlijk liever hebben. En of iets juist of fout is, wordt meestal niet door het aantal bepaald, maar door de argumenten. En die zie ik niet en daar neem ik uiteraard geen genoegen mee. En je kan natuurlijk net zo goed stellen dat je met drie ook zeer geïsoleerd staat. Akadunzio (overleg) 14 mei 2016 07:57 (CEST)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd donderdag 12/05, af te handelen vanaf 26/05[bewerken]

 • Categorie:22e eeuw - ne - we zien over 60 jaar wel of het er weer in mag. Alle artikelen staan op TBP. Kat(Zeg het maar) 12 mei 2016 14:12 (CEST)
  • Ik vind ook dat we met al die artikelen die handelen over de soms verre toekomst een grens overschrijden. Maar dat is hier niet de discussie: als de verwijderingsnominatie van slechts één van de genomineerde artikelen het niet zou halen en het artikel dus blijft bestaan, is deze categorie nodig als moedercategorie - er is nu eenmaal geen betere te bedenken - Skuipers (overleg) 12 mei 2016 21:44 (CEST)
   • Aangezien de artikelen zijn behouden wordt deze categorie ook best behouden, zoals hierboven aangehaald. - Warddr (overleg) 28 mei 2016 13:02 (CEST)

Toegevoegd vrijdag 13/05, af te handelen vanaf 27/05[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 14/05, af te handelen vanaf 28/05[bewerken]

Toegevoegd zondag 15/05, af te handelen vanaf 29/05[bewerken]

 • ...

Week 20[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 16/05, af te handelen vanaf 30/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 17/05, af te handelen vanaf 31/05[bewerken]

Toegevoegd woensdag 18/05, af te handelen vanaf 01/06[bewerken]

Het onderscheid tussen kasteelruïne en kasteel lijkt mij hier niet bijzonder zinvol. De enige hieronder gecategoriseerde kasteelruïne was bijvoorbeeld in de laatste decennia voor een groot gedeelte weer opgebouwd en heb ik daarom verplaatst. Joostik (overleg) 21 mei 2016 09:53 (CEST)
 • Categorie:Wapen met balk en alle drie de ondercategorieën Categorie:Wapen met schuinbalk, Categorie:Wapen met paal en Categorie:Wapen met dwarsbalk - weg - Dergelijke categorisatie passen we niet toe, wat ook verklaard waarom die categorieën geen deel uitmaken van de categorieboom. Daarnaast zie ik geen enkele relevante functie om die artikelen zo te categoriseren. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 18 mei 2016 23:03 (CEST)
  • Er zijn veel meer van dat soort categorieën aangemaakt de afgelopen week. Steinbach meent dat dergelijke categorisatie wel helpt. Tot nu toe is het mij alleen duidelijk geworden dat het te doen is voor het vergelijken van wapens. Ook ik ben Voor Voor verwijderen, omdat deze wijze van categoriseren vooral past bij Commons, waar het om het plaatje gaat, en niet bij Wikipedia waar het om de achterliggende symboliek, geschiedenis, etc. gaat. Dqfn13 (overleg) 19 mei 2016 07:50 (CEST)
   • Bedankt voor de melding, ik wist niet dat het om nog meer categorieën ging. Op zich zou ik ze ook willen nomineren, want ik zie in geen enkele nut. Echter merk ik op dat het in totaal gaat om zo'n 140 categorieën, dus ik heb niet echt veel zin om die allemaal (handmatig) te voorzien van een nominatiesjabloon. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 19 mei 2016 22:04 (CEST)
    • We kunnen ook kijken wat er met deze categorieën gaat gebeuren. Op de overlegpagina van Steinbach hebben Elvesham en ik aangegeven geen nut in deze categorieën te zien. Voor mijn gevoel komt er ook geen duidelijk antwoord wat wel het nut zou moeten zijn voor de encyclopedie. Ik hoop dat de afhandelend moderator het overleg aldaar, sorry het is echt enorm veel, ook mee wilt nemen. Dqfn13 (overleg) 19 mei 2016 22:23 (CEST)
     • Ik heb het overleg zojuist ook gezien en even doorgenomen (want ja, het is nogal veel...). Blijkbaar wordt gevraagd om daarover verder te overleggen in het Categoriecafé, maar ik ~vind daarvan nog niets terug. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 19 mei 2016 22:36 (CEST)
      • Heel misschien kan ik het morgen opstarten, ik heb echt een drukke dag morgen, vanavond ga ik dat niet meer doen in ieder geval. Dqfn13 (overleg) 19 mei 2016 22:38 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen "Dergelijke categorieën passen we niet toe". Enige uitleg misschien? Als je zo vaag redeneert, kun je nooit worden tegengesproken. Verder is jouw "verklaring" waarom die cat niet in de categorieboom staat helemaal verkeerd. Categorie:Wapen met balk had in de categorie:Wapen naar kenmerk moeten staan; ik ben dat blijkbaar vergeten. Dus nu een echt argument aub. Steinbach (overleg) 21 mei 2016 09:39 (CEST)
   • Okay: ze worden te specifiek (het gaat om details), gaan alleen over zichtbare kenmerken en niet langer over de geschiedenis e.d., in artikelen met meer wapens categoriseer jij ook op meerdere wapens, je veegt alle wapens met "hetzelfde kenmerk" op een hoop terwijl er compleet verschillende betekenissen achter zitten. Je zorgt er zo ook voor dat er 20 categorieën bij een artikel komen te staan, terwijl in de huidige richtlijnen gesproken wordt over een maximum van 5. Dqfn13 (overleg) 21 mei 2016 10:00 (CEST)

Toegevoegd donderdag 19/05, af te handelen vanaf 02/06[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 20/05, af te handelen vanaf 03/06[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 21/05, af te handelen vanaf 04/06[bewerken]

Toegevoegd zondag 22/05, af te handelen vanaf 05/06[bewerken]

Week 21[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 23/05, af te handelen vanaf 06/06[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 24/05, af te handelen vanaf 07/06[bewerken]

Toegevoegd woensdag 25/05, af te handelen vanaf 08/06[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 26/05, af te handelen vanaf 09/06[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 27/05, af te handelen vanaf 10/06[bewerken]

Ik ben het niet eens de met nominatie voor de verwijdering van de categorie Ziekenhuisketen in Spanje. Ik ben momenteel bezig met het schrijven van een aantal Wikipedia-artikelen op Wikipedia over de Gezondheidszorg in Spanje. Deze heb ik ingedeeld in categorieën zoals Zorgmanagement in Spanje, Verpleeghuisketen in Spanje, Ziekenhuisketen in Spanje, Nederlandse Zorgorganisatie in Spanje.

Als er geen categorieën worden gebruikt onder de kop Gezondheidszorg in Spanje wordt het erg onoverzichtelijk, omdat het hier om erg verschillende zorgcategorieën gaat.Dan wordt alles op één hoop gegooid en wordt het een rommeltje.

Ik ben zelf werkzaam in deze zorgsector. Marccostablanca 28 mei 2016 17:24 (CEST)

Dergelijke dingen worden hier op Wikipedia niet gecategoriseerd, dus het is ook niet nodig om dergelijke voor maar enkele artikelen op te starten. Categorie:Gezondheidszorg in Spanje bevat maar één artikel, dus verdere ondercategorisatie is niet nodig. Eerst dienen artikelen aangemaakt te worden, dan pas kan gekeken worden naar een categorie. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 28 mei 2016 17:44 (CEST)

Ik heb je zojuist hierboven uitgelegd, dat er de komende tijd nog meer artikelen op Wikipedia gaan verschijnen over de Gezondheidszorg in Spanje.Daarom zijn deze (sub)categorieën aangemaakt.Lees uitleg hierboven goed en breng niet onnodig moderaties en wijzigingen aan.Marccostablanca 28 mei 2016 18.08 (CEST)

We categoriseren dergelijke dingen niet, dus het is ook niet nodig om daar nu plots voor één enkel land mee te beginnen. Aan jou dus het verzoek om beter te lezen. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 28 mei 2016 18:22 (CEST)

Spanje kent een ander zorgsysteem dan Nederland, Categorie Ziekenhuis is bv niet goed van toepassing op dit Wikipedia-artikel. Spanje kent immers een systeem van private ziekenhuisketens, naast staatsziekenhuizen.Mijn standpunt is om informatie zo duidelijk mogelijk over te brengen op Wikipedia, vandaar de onderverdeling in deze (sub)categorie.Daarom denk ik dat de toevoeging van deze categorie wel degelijk van toepassing is, voor duidelijkheid in de informatie-voorziening.Je spreekt over we, maar jij bent als enige persoon die telkens deze correcties aanbrengt.

Daarnaast spreek je over slechts één artikel in de categorie Gezondheidszorg in Spanje, terwijl ik juist heb aangegeven, dat ik een indeling heb gemaakt in (sub)categorieën om toekomstige artikelen in te plaatsen.Ik heb de indruk, dat je te voorbarig bent geweest met jouw nominatie voor verwijdering.Marccostablanca 28 mei 2016 18.53 (CEST)

De categorie is tevens niet gecategoriseerd, dus dan heeft ze ook geen nut. Je kan daarnaast enkel iets ondercategoriseren naar land, als je dat volledig doet. Merk op dat een beoordelingsperiode 14 dagen duurt, dus je hebt nog twee weken. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 28 mei 2016 18:58 (CEST)

Opmerking Opmerking Vanwege de verwijdering van het enige artikel in de categorie, is ze leeg komen te staan. Ze heeft nu dus geen nut meer. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 12 jun 2016 14:50 (CEST)

Toegevoegd zaterdag 28/05, af te handelen vanaf 11/06[bewerken]

Toegevoegd zondag 29/05, af te handelen vanaf 12/06[bewerken]

 • ...

Week 22[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 30/05, af te handelen vanaf 13/06[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd dinsdag 31/05, af te handelen vanaf 14/06[bewerken]

 • Categorie:Vlaams rooms-katholiek priester - Deze categorie is een unicum op de Nederlandse Wikipedia. Alle andere verdelingen binnen de Categorie: Rooms-katholiek priester zijn per nationaliteit, inclusief voor Nederland. Alleen voor België hanteert men een onderscheid per gewest, als een soort sub-nationaliteit. En dit trouwens alleen voor Vlamingen, en niet voor Walen of Brusselaars, aan wie dus het monopolie wordt gegeven om 'Belgisch' te zijn. Door deze uitzondering zijn niet alleen Vlaamse rooms-katholieke priesters moeilijker te vinden en is het meer bepaald soms moeilijk na tegaan waar ze bij horen voor priesters in het Brussels gewest. Voor priesters die leefden voordat er van gewestvorming sprake was, is dit so wie so een anachronisme. Eventueel zou het te verdedigen zijn om een onderverdeling per bisdom te maken, maar ook dan zou gelden dat dit voor geen enkel ander land aldus wordt onderverdeeld, ook niet voor grote federale staten. Ook niet bvb. in Canada waar ook twee talen zijn. Men moet het dus logischer wijze houden bij de nationaliteit. Het zal dan wel in de tekst van het artikel blijken of het om een Nederlandstalige, dan wel een Franstalige, of zelfs Duitstalige landgenoot gaat. Zoals al voor andere categorieën is gebeurd, is het wenselijk de categorie 'Vlaams rooms-katholiek priester' te fuseren met 'Belgisch rooms-katholiek priester'. Dit des te meer omdat er onmogelijkheid is de twee naast elkaar te laten bestaan, omwille van gebruikers die er van uitgaan dat als er een verdere onderverdeling bestaat, die ook uitsluitend moet worden gebruikt, hetgeen trouwens door geen enkele 'wet' bij Wikipedia wordt opgelegd. Graag dus de Categorie: Vlaams rooms-katholiek priester afschaffen en fuseren met de Categorie:Belgisch rooms-katholiek priester. Andries Van den Abeele (overleg) 31 mei 2016 12:50 (CEST)
 • Categorie:Vlaams geestelijke - een tweede unicum! Graag samenvoegen met de categorie:Belgisch geestelijke om (mutatis mutandis) dezelfde redenen als hierboven - Skuipers (overleg) 31 mei 2016 17:19 (CEST)
 • Categorie:Verkiezingen naar jaar hernoemen naar Categorie:Verkiezing naar jaar - Categorietitels (met uitzondering van lijstcategorieën) staan altijd in enkelvoud. Dit wil dus ook zeggen dat hierbij alle ondercategorieën mee genomineerd zijn. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 31 mei 2016 22:42 (CEST)
   • Waarom zijn de lijsten dan meervoud? Dat is natuurlijk onzin. 24.132.199.191 4 jun 2016 22:31 (CEST)
 • Categorie:Verkiezingen hernoemen naar Categorie:Verkiezing - Idem zoals hierboven en net zoals het hoofdartikel Verkiezing. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 31 mei 2016 22:49 (CEST)
  • Hm. Er zijn - schat ik - een paar honderd sub-, subsub-, subsubsub- en subsubsubsub-categorieën. Daarvan nomineer je er twee (hierboven en hieronder) en de rest wordt geacht in de massa mee te gaan. Je weet ook wel dat het hier zo niet werkt, daarvoor loop je hier lang genoeg mee. Al die categorieën zullen - met elk een eigen nominatiesjabloon - apart genomineerd moeten worden, en op bepaalde subsubsubniveaus kan dat nog best een discussie teweegbrengen; daarom moeten ze ook alle hier vermeld worden - Skuipers (overleg) 1 jun 2016 07:45 (CEST)
   • Ik zag daar geen problemen in. In 2014 was dat (voor zover ik kan zien en vinden) trouwens ook geen probleem voor de massanominatie van Categorie:Televisieprogramma naar jaar. Waarom dat dat nu ineens wél een probleem zou zijn, is mij een raadsel. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 jun 2016 14:22 (CEST)
    • Ik heb een probleem met sommige subsubcategorieën, die ik - indien ze genomineerd zouden worden - anders zou willen noemen, dus niet alleen inzake de meervoud/enkelvoudwijziging. De nominatie vermeldt alle ondercategorieën en dat gaat mij te ver - Skuipers (overleg) 1 jun 2016 21:59 (CEST)
     • Dat was bij het voorbeeld dat ik aanhaalde ook zo en toen werd daar dus niets over opgemerkt. Indien je graag een categorie nóg anders dan bij deze nominatie zou willen hernoemen, kan je die eventueel zelf nomineren. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 jun 2016 22:34 (CEST)
 • Categorie:Verkiezingen naar land hernoemen naar Categorie:Verkiezing naar land - Idem zoals hierboven, inclusief alle ondercategorieën. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 31 mei 2016 22:50 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Het leeuwendeel van de artikelen gaat hieronder niet over een verkiezing, zoals bij een president, maar over verkiezingen van complete parlementen. En zelfs bij een verkiezing van een president spreekt met wel over de presidentsverkiezingen van dit-en-dit-jaar. Ik ben dit meervoud vaker tegengekomen maar dit was voor mij de reden om dit niet te nomineren. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 1 jun 2016 14:40 (CEST)
   • Volgens mij is het ook perfect mogelijk om presidentsverkiezing of parlementsverkiezing te hanteren. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 jun 2016 14:42 (CEST)
    • Ik ben wel benieuwd naar taaladvies, hierover. Als verkiezingen gangbaar is en verkiezing niet dan is wat voor het meervoud te zeggen, als beide kan dan is enkelvoud inderdaad beter. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 1 jun 2016 14:55 (CEST)

Toegevoegd woensdag 01/06, af te handelen vanaf 15/06[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd donderdag 02/06, af te handelen vanaf 16/06[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 03/06, af te handelen vanaf 17/06[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 04/06, af te handelen vanaf 18/06[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 05/06, af te handelen vanaf 19/06[bewerken]

Opmerking Opmerking Ik zie ook lijsten van pretparkongelukken in attractieparken in die categorie. Rickie97 (overleg) 5 jun 2016 15:06 (CEST)
Die ongelukken doen zich dan ook voor op attracties, hoewel die misschien beter anders kunnen worden gecategoriseerd. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 5 jun 2016 15:10 (CEST)
Misschien dan beter deze categorie behouden en een nieuwe subcategorie maken met als naam Categorie:Lijsten van pretparkattracties ipv te hernoemen? Ofwel als dat te veel werk is om alles te verplaatsen, dit hernoemingsverzoek uitvoeren en meteen een nieuwe starten met naam Categorie:Lijsten over attractieparken waar je dan onder andere deze lijsten over ongelukkgen terug kan in plaatsen. Komt op hetzelfde neer maar scheelt wel wat verplaatswerk. Lijkt dat niks? (Ook kan dan Categorie:Lijsten van attractieparken onder die categorie "Lijsten over attractieparken" geplaatst worden als tweede subcategorie). Groetjes, Rickie97 (overleg) 5 jun 2016 15:17 (CEST)
Lijsten over attractieparken is, naast lijsten van attractieparken, wel een heel onduidelijke titel. Eventueel kunnen die lijsten over ongelukken in een afzonderlijke categorie, vergelijkbaar met en:Category:Amusement park accidents. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 5 jun 2016 15:20 (CEST)
Dat lijkt me inderdaad ook een goed idee. Maar jij zou dan geen overkopelende categorie meer overhouden om deze lijsten in te stoppen? Over de titel valt inderdaad wel wat te zeggen, maar de structuur lijkt me zo wel het meest logisch. Ik zie iets voor mij als: "Categorie: Lijsten over attractieparken", zoals nu, maar dan met alleen subcats en zonder artikelen in. Die subcats kunnen dan zijn: "Lijsten van attractieparken", "Lijsten van attracties naar attractiepark", "Lijsten van attracties naar attractietype", "Lijsten van ongelukken in attractieparken". (Mijn excuses overigens dat ik dit daarnet al een beetje deed, ik had deze nominatie niet gezien, en vond het vreemd dat die categorie daar niet in zat.) Met groet, Rickie97 (overleg) 5 jun 2016 15:29 (CEST)
De bedoeling is eigenlijk dat op termijn de lijsten over attractieparken in die categorie terecht komen. De lijsten over attracties, mogen eigenlijk niet in attractiepark zitten, want zij hebben met parken niets te maken. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 5 jun 2016 18:53 (CEST)
Een attractie heeft niks met een attractiepark te maken? Ik begrijp wel wat je wil zeggen, maar zo is op dit moment niks gecategoriseerd. Om maar een voorbeeld te geven: alle attracties in Walibi Belgium zitten in een categorie Attractie in Walibi Belgium, die in de categorie Walibi Belgium zit, die op zijn beurt in de categorie Attractiepark... Dat zou dan eigenlijk ook niet mogen.
Terug naar die lijsten: wat ik wil zeggen is dat het handig zou zijn om één supercategorie te hebben waar al deze lijstcategorieën onder terug te vinden zijn. Nu staan nagenoeg alle lijsten in één categorie, die ook niet te lang is, dus de vindbaarheid van al die lijsten is top. Als je ze gaat opsplitsen in verschillende categorieën, die je niet in één grote supercategorie steekt, verminder je in mijn ogen de vindbaarheid ervan. En het lijkt me ook de meest logische structuur after all. Met groet, Rickie97 (overleg) 6 jun 2016 10:00 (CEST)
Normaal komen beide (onrechtstreeks) in dezelfde categorie terecht, maar ik wacht even af op de afhandeling alvorens ik effectief overga tot hercategorisatie van die genomineerde categorie. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 6 jun 2016 12:40 (CEST)

Week 23[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 06/06, af te handelen vanaf 20/06[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 07/06, af te handelen vanaf 21/06[bewerken]

Toegevoegd woensdag 08/06, af te handelen vanaf 22/06[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 09/06, af te handelen vanaf 23/06[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 10/06, af te handelen vanaf 24/06[bewerken]

 • Categorie:Strand in Bonaire - Slechts 1 artikelen en stranden categoriseren we (nog) niet naar gemeente. Aruba, Curaçao en Sint-Maarten (die categorie heeft nu ook maar 1 artikel) hebben een semi-onafhankelijke status binnen het koninkrijk maar Bonaire niet. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 10 jun 2016 13:48 (CEST)

Toegevoegd zaterdag 11/06, af te handelen vanaf 25/06[bewerken]

Toegevoegd zondag 12/06, af te handelen vanaf 26/06[bewerken]

Week 24[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 13/06, af te handelen vanaf 27/06[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 14/06, af te handelen vanaf 28/06[bewerken]

 • Categorie:Politiek in Tholen - bevat maar één item en dat is Categorie:Burgemeester van Tholen. De recent aangemaakte categorie 'Politiek in Tholen' is een onnodige categorie; mede omdat 'Burgemeester van Tholen' zowel direct in de categorie 'Tholen' zit als indirect via de categorie 'Politiek in Tholen'. - Robotje (overleg) 14 jun 2016 14:53 (CEST)
 • Categorie:Politiek in Roosendaal - bevat afgezien van de lege categorie 'wethouder in Roosendaal' (hierboven al genomineerd) alleen de categorie 'Burgemeester van Roosendaal'. De recent aangemaakte categorie 'Politiek in Roosendaal' is een onnodige categorie; mede omdat 'Burgemeester van Roosendaal' zowel direct in de categorie 'Roosendaal' zit als indirect via de categorie 'Politiek in Roosendaal'. - Robotje (overleg) 14 jun 2016 14:56 (CEST)

Toegevoegd woensdag 15/06, af te handelen vanaf 29/06[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 16/06, af te handelen vanaf 30/06[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 17/06, af te handelen vanaf 01/07[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 18/06, af te handelen vanaf 02/07[bewerken]

Toegevoegd zondag 19/06, af te handelen vanaf 03/07[bewerken]

 • ...

Week 25[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 20/06, af te handelen vanaf 04/07[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 21/06, af te handelen vanaf 05/07[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 22/06, af te handelen vanaf 06/07[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 23/06, af te handelen vanaf 07/07[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 24/06, af te handelen vanaf 08/07[bewerken]

Verzoek om hernoeming en aanpassing van de inhoud van de Categorie:Israëlische oudheid. Hernoeming naar 'Categorie: Israëlitische oudheid' (zie: Koninkrijk Israël) met de juiste tijdsaanduiding (ca.930-722 v.Chr.) en een daarbij passende geselecteerde inhoud. (cf. Engelse WP: Categorie Ancient Israel and Judah) Ook aanpassing van de daaronder vermelde categorieën.(Laatste) nadere verklaring en toelichting op 20 juni 2016 op de OP Overleg categorie:Israëlische oudheid. mvg. Kronkelwilg (overleg) 24 jun 2016 23:44 (CEST)
 • Met aanpassing van de daaronder vermelde categorieën bedoel je een hernoeming van categorie:Oud-Israëlisch persoon, bv naar categorie:Oud-Israëlitisch persoon? Dan moet je dat wel separaat nomineren: de moderator van dienst hoeft geen raadsels op te lossen. Verplaatsing van subcategorieën en artikelen van de oude naar de nieuwe moedercategorie hoeft niet apart aangevraagd te worden; dat is inherent aan een categoriehernoeming - Skuipers (overleg) 26 jun 2016 12:50 (CEST)

Toegevoegd zaterdag 25/06, af te handelen vanaf 09/07[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 26/06, af te handelen vanaf 10/07[bewerken]

 • ...
Zie WP:VC/D
Direct te verwijderen

Alleen in geval van werkelijke onzin of echt duidelijke (spel)fouten, waar geen discussie over zal bestaan. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of stemmingen. Bij onenigheid of discussie omtrent een nominatie wordt aangeraden zich te wenden tot de gewone verwijderprocedure. Voor de exacte criteria, zie richtlijnen voor moderatoren.

Als je een pagina hernoemd hebt wegens een duidelijke spelfout, vergeet dan niet het label op Wikidata aan te passen.

Kandidaten directe verwijdering[bewerken]