Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070320

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Als u hier nieuw bent, of hier terechtkwam op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt niettemin uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering, en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator het artikel, besluit om het artikel te behouden of te verwijderen. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie.

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Slechts bij uitzondering wordt een terugplaatsingsverzoek gehonoreerd, zie: Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 20/03 te verwijderen vanaf 03/04[bewerken]

Toegevoegd 20/03: Deel 1[bewerken]

 • De Re-InKanaries - niet encyclopedisch - Simeon 20 mrt 2007 00:24 (CET)
  • Staat al bij gisteren, geen dubbele discussie ajb. «Niels» zeg het eens.. 20 mrt 2007 00:59 (CET)
   • Geen suggestie alsof het met opzet dubbel is toegevoegd ajb. - Simeon 20 mrt 2007 01:48 (CET)
    • Die staat er niet en dat bedoel ik ook helemaal niet. «Niels» zeg het eens.. 20 mrt 2007 01:50 (CET)
 • Lijst van afleveringen van Standoff -wiu, mist elke context. «Niels» zeg het eens.. 20 mrt 2007 00:59 (CET)
 • Semper Altius -wiu, mist opmaak en informatie waarom de vereniging encyclopediewaardig is. «Niels» zeg het eens.. 20 mrt 2007 01:50 (CET)
  • Ik heb het inmiddels gewikificeerd. Opmaak is nu in orde, weet alleen niet op de club encyclopedisch is. Tweede klasse amateurvoetbal is geen echt landelijke competitie. paul b [overleg] 20 mrt 2007 11:13 (CET)
  • Vanwaar de eis dat iets landelijk moet zijn? De relativiteitstheorie van Einstein kan ook alleen maar worden begrepen door een select groepje van slimme physici, en dat gooien we ook niet weg. Allerhande splinter-religies krijgen (terecht) een lemma. Als een amateurvereniging encyclopedisch is beschreven, kunnen we het beter koesteren dan verwijderen! EdoOverleg 20 mrt 2007 13:49 (CET)
   • Die eis heb ik niet zelf verzonnen, en eigenlijk is het natuurlijk een voorstel en geen eis: Wikipedia:Relevantie. Ik zie verder niet zoveel reden om het artikel weg te halen. paul b [overleg] 20 mrt 2007 15:14 (CET)
    • Het is dus ook geen eis maar een richtlijn, waarmee het ongewenst is artikelen te verwijderen omdat het niet aan de richtlijnen voldoet. De richtlijn is pas echt interessant, als de kwaliteit van het artikel dubieus is. EdoOverleg 20 mrt 2007 17:07 (CET)
     • Je heb gelijk, ik heb de richtlijn niet goed genoeg gelezen. Dan kan dit artikel gewoon blijven staan, ik zal er nog wat informatie aan toevoegen. paul b [overleg] 20 mrt 2007 17:51 (CET)
 • Sebastiaan Verschuren -{wiu|Opmaak, POV geschreven ("lange afstandszwemmer van formaat")}. «Niels» zeg het eens.. 20 mrt 2007 02:12 (CET)
 • Ayreon - wiu - enorme lap fantekst met taalfouten. Moet véél encyclopedischer. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 09:03 (CET)
  • Wanneer die lap niet aangepast wordt, het artikel graag terugzetten naar versie van 18-02-2007 (van WarddrBOT), die versie is wel OK - eVe Roept u maar! 20 mrt 2007 09:43 (CET)
  • De grote lap tekst kon ik zo uit google vissen: [1]. Zal wel dezelfde fan zijn, maar het is mogelijk "auteur". In dat geval dus terugdraaien zoals Eve voorstelt. paul b [overleg] 20 mrt 2007 11:03 (CET)
  • Aldus geschiedde, beetje jammer als een artikel om zoiets weg moet. Ciell 21 mrt 2007 19:54 (CET)
 • Arjen Anthony Lucassen - wiu - wel heel mager, twee zinnen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 09:04 (CET)
  • Voldoet aan de normen voor een beginnetje, wiu d'raf gehaald. Is overigens beter bekend als Arjen Lucassen dus de dubbele naam mag wmb een redirect worden - eVe Roept u maar! 20 mrt 2007 09:43 (CET)
  • Sorry Eve Glimlachende smiley, maar twee zinnetjes is écht te mager wat mij betreft dus ik hoop hier gewoon op mensen die deze persoon een goed behoudenswaardig artikel kunnen geven. Nominatie hersteld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 10:18 (CET)
  • Het is ook mager MM, maar volgens de geldende richtlijnen is het geen wiu. Ik vertrouw erop dat het lemma wanneer het blijft zoals het nu is na de nominatieperiode niet wordt verwijderd. eVe Roept u maar! 20 mrt 2007 10:20 (CET)
  • noblesse oblige Eve - dus ik daag je uit om als je het behouden wil zien er iets van te maken LOL Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 10:30 (CET)
  • Hmmm dan begrijp je me verkeerd MM, ik ga ervan uit dat je je aan de richtlijnen houdt en het artikel niet verwijdert zolang het zo blijft als het nu is. Als het verbeterd wordt: mooi, als het niet verbeterd word: soit, dan blijft het een beginnetje. eVe Roept u maar! 20 mrt 2007 10:52 (CET)
  • Nominatie weggehaald; het is een volwaardig, hoewel klein, lemma en geen wiu. --Erwin85 20 mrt 2007 10:54 (CET)
 • Dreamtime healing concert - ne? ivm verhitte discussie en 4-4 stemverhouding nog maar eens 2 weken gegeven voor beoordeling van de gemeenschap of dit wel encyclopedisch is. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 09:33 (CET)
  • Ik zat niet in de vorige discussie/stemming, maar het artikel lijkt mij o.k. Het beschrijft een (rand-)fenomeen en is dus leerzaam. Tegelijk voldoende kritisch. Mag van mij blijven Door de wol geverfd 20 mrt 2007 10:07 (CET)
  • Ach, als je het dan nogmaals wilt nomineren, nogmaals mijn stem: Tegen Tegen verwijderen - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Josq (overleg|bijdragen) . Sorry dat ik vergat te ondertekenen;) Josq 20 mrt 2007 11:36 (CET)
  • Daar gaan we weer. Voor Voor verwijderen. "U weet wel waarom." Felix2036 (reageer) 20 mrt 2007 13:48 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen zie Door de wol geverfd. - eVe Roept u maar! 21 mrt 2007 11:19 (CET)
  • Let op: dit is een stem: Ik kan me natuurlijk vergissen, maar volgens mij waren er 3 stemmen voor verwijderen en 4 voor behoud. En niet rotzooien met stemsjabloontjes: een sjabloontje niet een stem maakt. Dit is ook een stem, maar zonder sjabloontje. Sommige stemmers plaatsen meerdere sjabloontjes bij een enkele nominatie. Het is niet nodig zulke sjabloontjes te verwijderen of te plaatsen. — Zanaq (?) 23 mrt 2007 10:51 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen omdat ik een inclusivist ben. Opm.: Schrijver hierboven heeft weer eens vier regels nodig om iets simpels als "houden" of "wegdoen" te zeggen en dan nog is het mij onduidelijk of hij hiermee nu voor of tegen het behoud van het artikel DHC is. Peli 27 mrt 2007 18:28 (CEST)
 • FIR - was wiu bij verwijdersessie 20/3 maar is dat niet. Is voor mij als leek wél onbegrijpelijk dus ik hoop op natuurkundige input/beoordeling hier in de komende twee weken :). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 10:17 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Snaily 20 mrt 2007 14:16 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Lijkt me afdoende aangepast nu, behouden dus. eVe Roept u maar! 20 mrt 2007 14:18 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Ik ben tegen verwijderen omdat dit type filter gewoon alomtegenwoordig is in de elektronica.
   • Sjabloon verwijderd, artikel voldoet aan de richtlijnen - eVe Roept u maar! 21 mrt 2007 11:30 (CET)
 • Zomerfeesten Rietmolen ne. Gebruiker promoot het dorp in meerdere lemma's. EdBever 20 mrt 2007 10:23 (CET)
 • De digitale metro wiu - in huidige vorm vrijwel ongebrijpelijk voor niet-insiders door gebruik van afkortingen met als verklaring enkel link naar Engelstalige wikipedia; deels NE inside-informatie. Voorstel: of encyclopedischer maken, anders maar weg. KKoolstra 20 mrt 2007 10:53 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Inmiddels bepaalde termen al aangepast. Zal gaan kijken naar de andere termen, maar de "inside" informatie is wel degelijk enclopedisch. Houden dus. Gebruiker:Troel 26 mrt 2007 13:18 (CET)
 • Gebruiker:Enviu - weg, ne, reclame: Wikipedia is geen persoonlijke webruimte of promotieinstrument - Siebrand (overleg) 20 mrt 2007 10:54 (CET)
 • Bouchard - wel wikiwaardig maar in deze vorm te veel reclametekstje Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 11:33 (CET)

Toegevoegd 20/03: Deel 2[bewerken]

 • Jan De Nul - wiu maar is dit bedrijfsreclame of een groot wel wikiwaardig baggerbedrijf? Uit tekstje wordt het niet duidelijk. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 11:43 (CET)
  • Het is een bekend bedrijf in de baggersector/waterbouw. Het bedrijf op zich lijkt me wikiwaardig. Ik pas het wel wat aan EdBever 20 mrt 2007 12:13 (CET)
  • Het is door het bedrijf zelf aangemaakt. Ik heb ze op hun OP al uitgenodigd om het uit te breiden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 13:24 (CET)
  • mmm, dat lijkt mij niet zo'n goed idee, dan wordt het snel zelfpromo. Peter boelens 20 mrt 2007 16:23 (CET)
  • mee eens Peter maar dan hebben we hopelijk wel wat bedrijfsgegevens (historie/feiten) waar we wat mee kunnen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 22:36 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - verdikke toch wel een érg wikiwaardig bedrijf; als grote internationale baggeraar. Voor de leek in de economische/bedrijfswereld: Doe eens een simpele Google search naar Jan De Nul + DEME aka het oude Dredging International) + Boskalis + Van Oord (dus [2]), en zelfs voor een leek moet het plaatje wel erg gauw duidelijk worden --LimoWreck 21 mrt 2007 00:56 (CET)
 • Lemoen wiu, wikify nodig - --EdwinB 20 mrt 2007 11:54 (CET)
 • Werkloosheidstheorie van Keynes - wiu, en mogelijk auteur. Lijkt mij overgeschreven uit een economieboek, waarschijnlijk middelbare-scholierenwerk. Prlwytzkofski 20 mrt 2007 11:55 (CET)
  • na bwc - heb het als ne gelabeld :) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 11:56 (CET)
  • Het onderwerp op zich is in mijn ogen niet ne, maar in de huidige opzet is het minimaal wiu of auteur. EdBever 20 mrt 2007 11:57 (CET)
  • Jullie hebt gelijk, ik heb het als wiu gelabeld nu Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 13:23 (CET)
  • Het lijkt me dat dit eerder thuishoort in Keynesianisme - zijn theorie over werkloosheid is niet los te zien van zijn theorie over andere economische begrippen. CaAl[o] 20 mrt 2007 14:50 (CET)
 • Storybox wiu (of ne?) EdBever 20 mrt 2007 12:36 (CET)
  • In elk geval "copyvio" van [3]. paul b [overleg] 20 mrt 2007 19:44 (CET)
  • Samen met de banjospeler van de band, Oscar, is de pagina gemaakt. En inderdaad, met toestemming, de basis genomen uit de website van de band. De basisopzet van de pagina is overgenomen van al goedgekeurde pagina's van andere Nederlandse bands. Wat ontbreekt er dan nu nog? Gebruiker:Sammydekat 29 mrt 2007 10:24 (CET)
  • Ik heb even gekeken bij "Acda en De Munnik", ook een band en de pagina is vergelijkbaar opgesteld! Ik ben Tegen Tegen verwijderen Gebruiker:Sammydekat 29 mrt 2007 19:49 (CET)
   • De huidige inhoud komt meer als reclame over dan een encyclopedisch artikel, het lijkt ook totaal niet de inhoud van Acda en De Munnik, de tekstuele invulling dan he, er is geen intro en het geheel is vrij onduidelijk waarom deze band opgenomen zou moeten worden... Dolfy 29 mrt 2007 19:59 (CEST)
  • Het is precies het verhaal hoe het met deze band is gegaan. Naast dat ze allemaal moeten werken om geld in hun hobby te steken, brengen ze in eigen beheer CD's uit. Daar verdienen ze niet aan maar geeft hen naamsbekendheid. Na jaren ploeteren wordt er meer van hen gedraaid en dan zouden ze commerciëler dan Acda en de Munnik zijn? Waarom moet een band wel of niet opgenomen worden? Dat is zeer persoonlijk en willekeurig blijkbaar. Met argumenten nog steeds Tegen Tegen verwijderen Sammydekat 29 mrt 2007 20:08 (CEST)
   • Het teksten als "maar in een band met zoveel talent op velerlei gebied" worden als reclame opgevat en niet als iets encyclopedisch. Verder zijn er heel veel bands die wel iets in eigen beheer uitbrengen. Er is gewoon een bepaalde grens, voor een specifieke muziek-encyclopedie zou de band waarschijnlijk wel kunnen maar Wikipedia is te breed om zich zo specialistisch bezig te houden... Zo erg willekeurig is het dus niet... Dolfy 29 mrt 2007 20:14 (CEST)
   • Talenten op velerlei gebied zijn in deze band zeer duidelijk bedoeld als muziek talenten. Ik pas de zin aan. Maar dan nog steeds kan ik het verschil in de pagina met Acda en de Munnik niet zien. Waar ligt die grens dan, die je aangeeft. Je eigen grenzen of de grenzen die zijn beschreven over bands in Nederland? Waarom pas je de pagina niet aan. of een ander, zodat het wel onderwerp past naast Acda en de Munnik in de Wikipedia? Alvast bedankt voor de moeite. Sammydekat 29 mrt 2007 21:41 (CEST)
  • Ik heb het artikel herschreven en weg weghaald. Volgens mij zou het artikel inmiddels wel voldoende encyclopedisch. Misschien niet zo duidelijk waarom deze band opgenomen zou moeten worden, maar dan zou dat argument ook moeten gelden denk ik voor z'n 20..50% van de bands van de Lijst van Nederlandse bands. Emvee 31 mrt 2007 12:45 (CEST)
  • Het artikel lijkt me zo in orde qua inhoud en opmaak, en de band lijkt me relevant genoeg met een album bij een "echt" label en airplay op de landelijke radio. Wat mij betreft kan het blijven. Paul B 31 mrt 2007 14:13 (CEST)
 • Middenmansknoop - wiu, of een heel klein beginnetje. Ik zou wel wat meer uitleg willen zien voordat het als beginnetje kan worden aangemerkt. Prlwytzkofski 20 mrt 2007 12:42 (CET)
  • Volgens mij voldoet het aan alle conventies, inclusief cats en interwiki's. Ik zie drie niet triviale feiten, het is dus een keurig beginnetje. Ik heb er een afbeelding bij geplakt, zodat in elk geval duidelijk is hoe de knoop eruit ziet (is handig bij een knoop :P) en hoewel er best wat meer info bij mag, ben ik Tegen Tegen verwijderen. paul b [overleg] 20 mrt 2007 19:16 (CET)
 • Ronny Desmedt - wiu - Prlwytzkofski 20 mrt 2007 12:43 (CET)
 • Kiesvereniging Leusden '90 lijkt meer reclame dan een encyclopedisch artikel, geen opmaak aanwezig. EdBever 20 mrt 2007 12:59 (CET)
 • Gezinsrelaties in de Middeleeuwen wiu. EdBever 20 mrt 2007 13:08 (CET)
 • Barna da Siena - wiu, wel wikiwaardig. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 13:10 (CET)
 • Blazing Angels: Squadrons of WWII wiu. EdBever 20 mrt 2007 13:14 (CET)
 • Agemo's trip to mother earth wiu, alleen een tracklist van een album. EdBever 20 mrt 2007 13:23 (CET)
 • Overleg:Status : een toestand van Bevoegdheid. - weg - geen encyclopedisch artikel - staat tevens op een overleg pagina die bij geen enkel artikel hoort - Ronaldvd 20 mrt 2007 13:24 (CET)
 • Red Dragon (film) auteur - copyvio van [4] Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 13:29 (CET)

Toegevoegd 20/03: Deel 3[bewerken]

 • Ecohydrologie - wb - Felix2036 (reageer) 20 mrt 2007 13:46 (CET)
 • Maarten Demunster - ne, op het randje. Stemming misschien nodig. - Felix2036 (reageer) 20 mrt 2007 13:57 (CET)
 • Fillet Of Soul - NE, maar dan ook helemaal NE. Coverband uit Almere, zonder CD. Het is hier geen Popbureau of impresariaat. Misschien zelfs nuweg? - Felix2036 (reageer) 20 mrt 2007 14:03 (CET)
  • eens met Felix. Weg ermee, dit is compleet NE en veel te wervend. - eVe Roept u maar! 20 mrt 2007 14:04 (CET)
   • Verwijderd. --Erwin85 20 mrt 2007 14:17 (CET)
 • De Gidts & Feldman Groep - Reclame en NE --Erwin85 20 mrt 2007 14:17 (CET)
 • Arjan Nieuwenhuizen ne, en zelfpromotie? EdBever 20 mrt 2007 14:31 (CET)
 • Anton Ederveen - cv-pagina, in deze vorm ne. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 14:36 (CET)
  • Andere burgemeesters staan er ook op (bijv. Gert-Jan_Kats). Momenteel is deze de jongste. Laten staan dus in inmiddels aangepaste vorm.
  • Tegen Tegen verwijderen Verder ingekort. Wat mij betreft een encyclopedisch onderwerp. QVVERTYVS (hm?) 28 mrt 2007 16:52 (CEST)
  • met dank aan de bewerkers heb ik de nominatie doorgestreept :) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 mrt 2007 19:25 (CEST)
 • Donitas wiu, wervend geschreven. ne? EdBever 20 mrt 2007 14:36 (CET)
  • Heb 'm aangepast, het wervende is er uit gehaald. Het is nu een 13-in-een-dozijn neutraal stukje over een studentensportvereniging (en kan m.i. dus gewoon blijven). CaAl[o] 20 mrt 2007 14:46 (CET)
 • Toneelgroep Taste - weg, ne (garage band) - Siebrand (overleg) 20 mrt 2007 14:51 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderenbeste siebrand. Toneelgroep Taste is een serieuze jongeren toneelgroep. en ik snap ook echt niet wat jij bedoelt met "GARAGE BAND", want !!TONEEL!!groep Taste is een toneelgroep. Ze zijn een vereniging en aangemeld bij de kamer van koophandel. Ze maken ook toneelstukken, en treden ook op in theaters. Het is dus gewoon hetzelfde soort gezelschap als toneelgroep amsterdam ofzoiets. Deze pagina is al vaker op de verwijderlijst gezet, toen het nog een oude tekst had. Nu is de tekst door iemand die er veel verstand van heeft veranderd, waardoor hij WEL encyclopedisch is, en dus gewoon binnen wikipedia past. Het slaat ook nergens op dat hij niet encyclopedisch is. EN als jij vind dat hij dat wel is. geef dan ook gewoon een reden, en wat er dan niet encyclopedisch aan is. wat zou het artikel dan wel goed maken. Wat is het verschil met artikelen over andere toneelgroepen. leg mij dat is even heel goed uit siebrand, anders ga ik nog denken dat jij zomaar pagina's op de verwijderlijst zet. zonder echt naar de pagina te kijken. Ik wil dat toneelgroep taste van de verwijderlijst wordt afgehaald, want dit slaat echt nergens op. groet Vincentvano
   • Hallo Vincent, ik kan me goed voorstellen dat je erg betrokken bent bij je project. Ik heb ook een aantal projecten waar ik enorm achter sta zonder vermelding in Wikipedia. Gezien de beschrijving die je me hier geeft en in de e-mails die je me hebt gestuurd, ben je nog in een opbouwfase en heb je op cultureel gebied volledig nog niet de status bereikt van een Toneelgroep Amsterdam of NTGent. Als jullie relevantie krijgen, los van of je een vereniging hebt opgericht of niet, krijg je alle ruimte voor een artikel in deze encyclopedie en weet ik zeker dat anderen dat artikel wel over je toneelgroep gaan schrijven. P.s. zie en:Wikipedia:No one cares about your garage band, zonder dit denigrerend te bedoelen. Groet, Siebrand (overleg) 22 mrt 2007 22:07 (CET)
 • Vliegend Hert (alcoholische drank) recept voor een alcoholisch drankje, mag wmb ook nuweg. EdBever 20 mrt 2007 15:33 (CET)
Pas op, staat als link hier: Lijst van Cocktails, is dus niet direct een recept, wel erg slecht (be)schreven. EdoOverleg 20 mrt 2007 15:40 (CET)
 • Bring It On (Goose album) - NE, artikel over debuutCD van Belgische band. Eerst maar 's kijken hoe E dat gaat worden, zou ik zeggen. - Felix2036 (reageer) 20 mrt 2007 15:50 (CET)
 • Sint-Luciakerk auteur, tekst afkomstig van http://www.st-lucia.nl/restauratie/index.htm. Fnorp 20 mrt 2007 16:13 (CET)
 • Dibbes Verbeek - reclame - J-Ros 20 mrt 2007 16:24 (CET)
 • De zoete inval lijkt een tekstdump, niet opgemaakt/reclame-achtig en ook ne. EdBever 20 mrt 2007 16:53 (CET)
  • Daarbij dacht ik meteen aan Hotel De Zoete Inval in Haarlemmerliede (sinds 1931), volgens mij veel bekender dan deze club. paul b [overleg] 20 mrt 2007 19:20 (CET)
   • er zijn wel meerdere zaken die deze naam hebben. Bovendien nóg bekender als "De Zoete Inval", een jarenlang op zaterdagmorgen lopend populair programma van Vlaanderens meest beluisterde zender Radio 2 ;-) --LimoWreck 21 mrt 2007 00:46 (CET)
 • Westelijk spookdiertje - auteur [5] wel E Kattenkruid 20 mrt 2007 17:33 (CET)
  • Herstel: de dislaimer van betreffende website meldt alleen copyright op afbeeldingen, maar dan is het nog wiu Kattenkruid 20 mrt 2007 17:37 (CET)
   • Dan nog, als ze het alleen expliciet claimen voor de afbeeldingen, betekent dat niet dat ze het auteursrecht op de tekst opgeven. Zolang daar niets over staat, is het gewoon auteursrechtelijk beschermd. paul b [overleg] 21 mrt 2007 16:47 (CET)
 • Engels ontbijt - weg - Onencyclopedisch beschreven, te weinig info, wéér een lijst... Hal9000.png  Maarten 20 mrt 2007 17:52 (CET)
  • Tevens gaat het lemma voornamelijk over een "truckersontbijt", en dat is weer anders, want bij een Engels ontbijt horen niet standaard pannenkoeken. Voor Voor verwijderen CaAl[o] 20 mrt 2007 17:56 (CET)
  • Ik heb het even aangepakt. Truckersontbijt verwijderd, geredigeerd, meer info, afbeelding toegevoegd, gewikificeerd, cat, interwiki's toegevoegd. Ik denk dat het er zo wel mee door kan. paul b [overleg] 20 mrt 2007 18:41 (CET)
 • Vincent Everts - auteur, direct afkomstig van de webstek van deze persoon. Verder is het een verdachte verkapte reclame voor een nieuw bedrijf, die ook tig keer gelinkt wordt... Dolfy 20 mrt 2007 18:07 (CET)
  • Genoeg reden voor een nuweg, die uitgevoerd is. Was trouwens tweede keer vandaag dat dit gebeurde. CaAl[o] 20 mrt 2007 18:34 (CET)
   • Aha, oke, prima wat mij betreft natuurlijk.. Ik zat inderdaad ook te twijfelen dit wel of niet op nuweg te zetten... Dolfy 20 mrt 2007 18:43 (CET)
 • Eloy nunez behalve de eerste zin geheel gekopieerd van schermen. EdBever 20 mrt 2007 18:12 (CET)
 • Seg wiu, wb en taalfouten. EdBever 20 mrt 2007 18:13 (CET)
 • Lijst van programma's van Tien (Compleet), Zelf heb ik dit onderwerp gestart maar dit mag verwijdert worden voor deze reden: Door onderwerp starter neer gezet wegens de reden van dat er ook een catogerie is over eigelijk is dit onderwerp dus praktisch gezien dubbel. Liveshop 20 mrt 2007 18:21 (CET)
 • Lijst van televisieprogramma's bij Tien (Kleine selectie) Omdat het complete artikel wordt verwijdert is de doorlinkpagina overbodig geworden en wordt vanaf heden dat artikel gebruikt voor deze, deze kan dus ook worden verwijderd, voor meer informatie over dit kijk verwijder artikel hierboven. Liveshop 20 mrt 2007 18:26 (CET)
 • Guido verstraeten, NE. Hij heeft een proefschrift geschreven. Dat maakt hem nog niet interessant genoeg voor WP. CaAl[o] 20 mrt 2007 18:34 (CET)
  • Ik kan vijf artikelen van zijn hand vinden op ISI Web of Science, over de gehele jaren 80 en 90, met geen van allen meer dan 4 referenties (ja, er zijn geologieartikelen met vele referenties, van Gert Verstraeten). En een paragraaf "Man van de wereld" zegt m.i. genoeg. Dit kan beter weg, dunkt me. paul b [overleg] 20 mrt 2007 18:48 (CET)
  • Herstel, hij heeft wel een boek uitgebracht bij Uitgeverij Damon: [6] en daar is dan ook het artikel van gekopieerd. Dus misschien relevant, maar in ieder geval in deze vorm auteursrechtenschending, en het artikel legt op deze manier de meeste nadruk op het minst relevante deel van 's mans carrière. Herschrijven is noodzakelijk, maar het onderwerp is niet zonder meer NE. paul b [overleg] 20 mrt 2007 18:58 (CET)
   • Inderdaad auteursrechtenschennis; anoniem geeft hier toe het van de achterkant van het boek is. - jeroenvrp 21 mrt 2007 00:51 (CET)
 • Sim Niet Alleen, weinig informatief/professioneel, misschien ruimte voor verbetering, kan begrijpen dat iemand het artikel direct verwijderd. Just a member 20 mrt 2007 18:43 (CET)
  • Pfff...nuweg alsjeblieft. Dit artikel heeft absoluut geen encyclopedische waarde. Luctor 20 mrt 2007 18:57 (CET)
 • Pokémon diamond & pearl - wiu & auteur - dryke 20 mrt 2007 19:03 (CET)
 • Tom Grondman - wiu - Advance 20 mrt 2007 19:19 (CET)
 • Takahiro Nishijima - wiu - Crazyphunk 20 mrt 2007 19:22 (CET)
 • AnderLicht - weg: NE - Erik'80 · 20 mrt 2007 19:29 (CET)
 • IPX - Auteursrechtenschending http://netwerken.computerpech.nl/ipx.html. Fruggo 20 mrt 2007 20:17 (CET)
  • Wat te laat gezien dat dit op deze lijst staat, artikel is ondertussen opnieuw aangemaakt. - Axhind 7 nov 2007 07:54 (CET)
 • Geheim genootschap - Zeer dubieuze definitie. Volgens deze definitie zijn opeens wel heel veel organisaties een geheim genootschap (bijv. wegens geen of weinig openbare activiteiten). Fruggo 20 mrt 2007 20:34 (CET)
  • Er is al een keer een discussie geweest over een Lijst van geheime genootschappen waar dezelfde definitie in stond (voorzover ik mij kan herinneren, want de betreffende lijst is verwijderd). De definitie is inderdaad dubieus: op deze manier kan ik ook de AVRO erbij zetten omdat die in de jaren tachting hun ledenaantallen niet wilden publiceren... Als ik kijk wat er naar deze pagina linkt, zijn dat vrijwel allemaal vrijmetselaarsloges. paul b [overleg] 21 mrt 2007 11:13 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen De definitie is in grote mate te vergelijken met anderstalige wikipedia's. De definitie is waarschijnlijk voor verbetering vatbaar, maar dat is geen reden om de pagina te verwijderen, wel om ze te verbeteren. --De Zwijger 27 mrt 2007 22:13 (CEST)
 • TAVV - auteursrechtenschending van http://www.tavv.nl/index.php. Tekst is weliswaar vandaag aangepast, maar grote delen komen nog steeds overeen met de website. Fruggo 20 mrt 2007 20:54 (CET)
 • Technasium - (waarschijnlijk) onjuiste omschrijving. Fruggo 20 mrt 2007 20:58 (CET)
  • Het is ongeveer de correcte omschrijving voor een bepaalde school. Elke school vult dit op een andere manier in, op onze school ligt de nadruk aan projecten werken om met techniek te werken. Vincentsc 22 mrt 2007 13:50 (CET)
 • Van Weenum - Niet encyclopedisch. Kinderboerderijbeheerder, onduidelijk wat daar bijzonder genoeg aan is. Google levert geen extra infomatie op. Fruggo 20 mrt 2007 21:01 (CET)
 • Zvv artimoNiet neutraal, niet duidelijk, geen verwijzingen-->niet wikiwaardig Pippen 007 20 mrt 2007 21:26 (CET)
 • Artikel is al drie keer eerder verwijderd wegens NE. Nog maar eens. - Advance 20 mrt 2007 21:28 (CET)
 • Wingo - Weinig info, onduidelijk of personage werkelijk voorkomt in de film. Fruggo 20 mrt 2007 21:27 (CET)
 • Boober - reclame volgens mij, graag jullie mening - Tjipke de Vries 20 mrt 2007 21:35 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - inderdaad reclame Waninge 20 mrt 2007 22:10 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen 1. artikel bestaat uit feiten. 2. Verder is Boober in alle media uitgebreid genoemd, ook op het journaal. 3. Er zijn zelfs kamervragen over gesteld. Onbegrijpelijk om het als reclame te bestempelen. Lenen 21 mrt 2007 08:38 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - en geen citaten van de baas s.v.p., dit is geen krant of opinieblad. Wammes Waggel 21 mrt 2007 13:02 (CET)
 • Graeme Souness - onderwerp zelf is wel e, maar in deze vorm zwaar wiu - Luctor 20 mrt 2007 21:55 (CET)
 • Jan de Vries en Klaas de Vries - zijn overbodig, nu alle De-Vries-en op De Vries staan Waninge 20 mrt 2007 22:06 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen beetje raar om deze dp's weg te halen, hoe moet een bezoeker nou weten dat het bij De Vries staat?Luijt 20 mrt 2007 23:00 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen -- dp is zeer bruikbaar op het moment dat iemand Klaas de Vries of Jan de Vries opvraagt. Gertjan 20 mrt 2007 23:04 (CET)
  • Niet echt overbodig, je zou eventueel kunnen laten redirect naar De Vries, maar ik denk niet echt dat ten goede komt van duidelijk en snel vindbaar van de persoon die je zocht.. Dolfy 20 mrt 2007 23:33 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen -- we kunnen geen kloppen info weggooien, toch?
  • Tegen verwijderen - onzinnige voordracht. Wammes Waggel 21 mrt 2007 12:58 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - absurde actie. Het zijn exacte homoniemen, en zelfs zonder enige hoofdbetekenis... disambigueren dus --LimoWreck 21 mrt 2007 19:25 (CET)
 • Hannibal Rising (film) - auteur - copy vio van [[7]] Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 22:28 (CET)
  • Het is maar een deel van het artikel dat van een andere site afkomstig is, dus ik stel dan ook voor om alleen dat deel te verwijderen en niet het hele artikel weg te gooien. Gertjan 20 mrt 2007 23:10 (CET)
  • helaas is het hele artikel enkel knip en plakwerk van verschillende filmsites... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2007 16:18 (CET)
 • The Silence of the Lambs (film) - auteur, copyvio van [8] Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 mrt 2007 22:33 (CET)
  • Het is maar een deel van het artikel dat van een andere site afkomstig is, dus ik stel dan ook voor om alleen dat deel te verwijderen en niet het hele artikel weg te gooien. Gertjan 20 mrt 2007 23:10 (CET)
  • helaas is het hele artikel knip en plakwerk van verschillende filmsites... Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 mrt 2007 16:18 (CET)
  • Heb alles wat van [9] kwam verwijderd. De inleidende zinnen heb ik in eigen bewoordingen gezet; nu is het geen copyvio meer, maar wel een beginnetje. CaAl[o] 22 mrt 2007 10:41 (CET)
  • met dank een streep door de nominatie gehaald :) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 mrt 2007 19:27 (CEST)
 • MIMOA - net iets te reclame-achtig, twijfel of het ook encyclopedisch is... Dolfy 20 mrt 2007 23:39 (CET)
 • Arno Coenen wiu, misschien ook ne. in de huidige versie staat een opsomming die nog te lang is voor een lange cv. EdBever 20 mrt 2007 23:50 (CET)
Mag van mij ook nuweg, tenminste, in deze vorm. Hsf-toshiba 23 mrt 2007 16:15 (CET)