Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080723

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2024

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
    Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
    Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
    De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
  2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
    Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
    De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
  3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
    De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 23/07 te verwijderen vanaf 06/08[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 23/07: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Onzin, da's helder voor iemand met normale intellectuele capaciteiten. Het openbaar ambt is een ander woord voor ambtenarij. --Stijn Calle 23 jul 2008 13:20 (CEST)
Een openbaar ambt is een positie die iemand kan bekleden, en dat is iets anders dan omschreven wordt in dit artikel, wat het gelijk stelt aan overheidsadministratie, hetgeen mi fout is. — Zanaq (?) 23 jul 2008 13:24 (CEST)
Dat is het ook, een persoon kan een openbaar ambt uitoefenen, maar het is evenzeer een verzamelterm voor de overheidsadminstratie in zijn volle omvang en diversiteit. Da's nog geen reden om de pagina weg te doen, enkel om nog een nieuw artikel te creëren.
(bwc) Mmmmm. Is dat iets belgisch of zo? — Zanaq (?) 23 jul 2008 13:30 (CEST)
Er bestaat een Belgische (federale) wet op de inrichting van het administratief openbaar ambt. --Stijn Calle 23 jul 2008 14:44 (CEST)
De betekenis is helder voor iemand uit België wellicht, waar het een gangbare term lijkt te zijn. Het woord is in Nederland in deze betekenis niet gangbaar, laat staan het woord "administratief openbaar ambt" dat ook in het kopje "Nederland" is geplaatst en waarvan beweerd wordt dat het gedecentraliseerd is (dat kan ik niet nagaan omdat mij niet duidelijk is wat er precies mee wordt bedoeld). Ik vermoed dat de betekenis van "administratief openbaar ambt" is gerelateerd aan wat in Nederland een bestuursorgaan wordt genoemd, maar het is mij niet geheel duidelijk. Ik heb overigens geen enkel probleem met een artikel dat enkel het Belgische fenomeen beschrijft, zolang maar wordt duidelijk gemaakt dat het een in België gangbare term is. Overigens is het artikel bestuursorgaan een mooi voorbeeld van hoe het niet moet, want wat in dat artikel wordt behandeld is zeer specifiek Nederlands zonder dat het artikel dat aangeeft. Paul B 23 jul 2008 13:31 (CEST)[reageer]
Ik denk dat er dan wat dingen samengevoegd/gedp'd moeten worden. We willen natuurlijk niet verschillende artikelen over zaken die hetzelfde beschrijven, maar alleen anders genoemd worden. Volgens het vlaams woordenboek verwijst het naar Ambtenarij. Daarnaast is onduidelijk waarom het over administratief openbaar ambt terwijl het artikel openbaar ambt heet. — Zanaq (?) 23 jul 2008 13:36 (CEST)
  • Arado Ar 80 - interessant onderwerp en zeker een artikel waard, maar zoals gebruikelijk bij deze auteur moet het compleet herschreven worden om aanvaardbaar te zijn. Het taalgebruik is weer werkelijk om te janken. Fnorp 23 jul 2008 14:08 (CEST)[reageer]
    • Een eerste redactieronde er overheen gegooid, compleet herschrijven leek niet nodig. Zou nu voldoende kunnen zijn. Paul B 23 jul 2008 14:33 (CEST)[reageer]
      • Ik vind het knap dat je het probeert, maar het is mijn ervaring dat een artikel van deze Jillids nooit de basis voor een betere versie kan zijn omdat hij teveel kromme zinnen gebruikt en de feiten vaak niet kloppen omdat hij de originele Engelse tekst niet goed begrijpt. Alleen taalfouten verbeteren is dan ook niet voldoende. Fnorp 23 jul 2008 14:42 (CEST)[reageer]
  • Arado Ar 65 - idem en van dezelfde auteur. Beroerd taalgebruik, slechte vertaling van de Engelse versie. De Nederlandse naam voor Bulgaria is overigens Hongarije, het is maar dat u het weet. Onbegrijpelijk dat een artikel als dit wordt gemarkeerd als gecontroleerd. Fnorp 23 jul 2008 14:27 (CEST)[reageer]
    • Ik heb er iets aan gedaan, het was nog geen vijf minuten werk. Wel is er een rare discrepantie tussen de Engelse en de Duitse wiki. Daar zou een deskundige naar moeten kijken. Glatisant 25 jul 2008 16:57 (CEST)[reageer]

Toegevoegd 23/07: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 23/07: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]

Robert Prummel 24 jul 2008 15:40 (CEST)[reageer]