Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090701

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 01/07 te verwijderen vanaf 15/07[bewerken]

Toegevoegd 01/07: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Alois Mückenspucker- wiu, slechte opmaak en geen inleiding Solejheyen 1 jul 2009 00:22 (CEST)
  • Een bedenksel van drs P. - Advance 1 jul 2009 00:30 (CEST)
  • Zelfpromo op komst: de aanmaker heeft een tweede bundel van deze verzonnen dichter "ontdekt". Wel iets voor onzin en humor. Guusb 1 jul 2009 01:04 (CEST)
  • Zelfpromo??? Nmm integreren met Drs. P. Michiel 1 jul 2009 21:17 (CEST)
  • Ja zeker, zelfpromo. De naam van de aanmaker van het artikel vertoont opvallende overeenkomst met de op deze pagina genoemde auteur van een - overigens hilarisch - artikel over Mückenspucker. Integratie van de gegevens over de eerste bundel in het artikel over Drs. P. lijkt mij inderdaad gewenst. Guusb 1 jul 2009 21:28 (CEST)
   • Kijk, die link maakt in één klap duidelijk wat je bedoelt! Michiel 2 jul 2009 07:52 (CEST)
 • Ans kloes - weg - NE, geen informatie te vinden op internet. Gebrekkig taalgebruik. Eddy Landzaat 1 jul 2009 02:05 (CEST)
 • Paardencoaching Blijkbaar zitten hier intra-psychische én systemische aspecten aan. Iemand houdt werkelijk zulke coaching-sessies, dat is een feit, maar hij is ook verantwoordelijk voor twee van de vijf bronnen. Het artikel in Intermediair heb ik niet kunnen traceren, en wat er ook in de drie genoemde Engelstalige boeken staat, ik kan het niet controleren. Dan blijft over: lezen wat er staat, en wat er staat is niet serieus te nemen.Vier Tildes 1 jul 2009 04:26 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Dit fenomeen bestaat wel degelijk en hoort thuis in de waanwereld van het bedenken van steeds weer nieuwe pseudo-wetenschappelijke 'coaching' en 'therapie' methoden, die uiteraard verkocht moeten worden! Dus moet er reclame voor worden gemaakt, ook via Wiki, want dat is lekker goedkoop. Lees [1]! Daar wordt onder meer beweerd: Een paard weerspiegelt de innerlijke toestand van de mens feilloos... Het is nog competentiegericht onderwijs ook, lees maar: De leervraag kunnen we ook koppelen aan een aantal (te ontwikkelen of nader te onderzoeken) competenties. Het onderhavige artikel is een pseudowetenschappelijk pov-verhaal en hoort uiteraard in Wiki niet thuis. Fred 1 jul 2009 11:20 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Een paard heeft een groot hoofd maar weinig hersens, anders zou ie wel in opstand komen tegen medeplichtigheid aan deze geldklopperij. JanB46 1 jul 2009 23:04 (CEST)
 • Tim keller - wiu - **Man!agO** 1 jul 2009 09:23 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen gewikificeerd en titelwijziging - ArjanHoverleg 1 jul 2009 10:43 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Olivier Bommel 1 jul 2009 10:46 (CEST)
   • Streep erdoor - **Man!agO** 1 jul 2009 11:57 (CEST)
 • Domenico D'arnese - relevantie, POV, opmaak. Lexw 1 jul 2009 09:57 (CEST)
 • Susanne Alt - promo Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 jul 2009 09:57 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Olivier Bommel 1 jul 2009 10:47 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen vermoedelijk een gevalletje zelfpromo; Venus Tunes is het platenlabel van Susanne Alt zelf, zie hier, de aanmaker van het artikel noemt zich Venustunes. --Robert (overleg) 1 jul 2009 12:15 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen promo vehikel en gerede twijfel aan relevantie Agora 1 jul 2009 12:21 (CEST)
  • wel relevant, artikel is bijgewerkt. dankbaar voor elke hulp! patriciasmaragd
  • Tegen Tegen verwijderen - Ik weet niet of iemand de moeite heeft genomen het artikel ook inhoudelijk te lezen maar dat is op dit moment zo neutraal en encyclopedisch als het maar kan. Fontes 2 jul 2009 17:12 (CEST)
  • tegen verwijderen in huidige vorm. Het onderwerp is relevant, de beschrijving is neutraal en feitelijk, hoewel nogal 13 in een Dutzend. Kortom grotendeels eens met gewaardeerde collega Fontes hierboven. Niels? 2 jul 2009 21:23 (CEST)
  • twijfel. De tekst is neutraal, maar er zijn toch nog een paar vragen bij te stellen. Hij is identiek aan het profiel op Jazz.nl, waaronder een copyright-teken staat. Wellicht geschreven door dezelfde persoon, maar of dit in orde is weet ik niet. Verder wordt deze tekst van Jazz.nl als referentie opgegeven voor het artikel op wikipedia: dat is dus eigenlijk een verwijzing naar zichzelf, dat lijkt me ook al niet te kloppen. Verder dezelfde vraag als Robert hierboven mbt het platenlabel... Het zou beter zijn wat onafhankelijke bronnen te vinden, de VPRO-bron voldoet er wel aan. Ik kan niet inschatten inhoeverre ze encyclopedisch is. Vriendelijke groeten, -rikipedia 3 jul 2009 14:33 (CEST)
  • Behouden... zie Overleg:Susanne_Alt Dolledre Overleg 14 jul 2009 23:15 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen. Onderwerp is mogelijk E, maar de tekst is vrijwel identiek aan het profiel op op Jazz.nl en dus is er sprake van copyvio. Nederduivel 15 jul 2009 00:21 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen er zijn zat andere bronnen bio Susanne Alt. zie nieuwe referenties. patriciasmaragd
 • Challenger 1 - wiu - geen opmaak en te summier - ArjanHoverleg 1 jul 2009 10:04 (CEST)
 • Maarten Struijs - wiu/ne? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 jul 2009 10:06 (CEST)
 • Blauwstuitpitta - wiu - makkelijk op te knappen maar gebruiker weigert om zich ook maar wat van opmerkingen over conventies aan te trekken en heeft liever dat anderen steeds zijn zooi opruimen Agora 1 jul 2009 11:08 (CEST)
  • jammer dat iemand zich alweer voor diens karretje liet spannen: opgeknapt Agora 1 jul 2009 11:10 (CEST)
  • Ja, ik stoor me hier ook geweldig aan. Als we de volgende 10 door deze gebruiker aangemaakte artikeltjes gewoon nuwegden? Misschien komt de boodschap dan over. MartinD 1 jul 2009 11:13 (CEST)
  • Ik heb hem nog eenmaal erop gewezen, maar als deze gebruiker morgen weer dergelijke artikelen aanmaakt stem ik ervoor deze te nuweggen of anders deze gebruiker eens te blokkeren. **Man!agO** 1 jul 2009 15:05 (CEST)
 • Galerie Paul Andriesse - NE - relevantie van galerie onduidelijk en vertegenwoordiging op beurzen ook niet relevant. Het gaat volgens mij bij een galerie nog altijd om de kunst zelf (die, net als haar maker, meestal relevant is) en is de galerie (en diens houder) in feite niets anders dan een tussenpersoon Agora 1 jul 2009 11:20 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderenspeciaal aangemaakt om 1] een belangrijke galerij uit Nederland te betrekken 2) het anti culturele klimaat en de bijna hedendaagse kunst - haat van NL Wiki aan te tonen. Schilderkunst uit de 21ste eeuw is pas een miskleun - gedrocht bv.

Vergeet aub David Zwirner niet te verwijderen. Het is een belangrijke internationale galerij met uitstekende internationale kunstenaars = weg ermee, dus. Geniet ervan. Ik schrijf enkel nog en-fr-es en pt wiki's, consequent! en ik ik neem het absoluut niet persoonlijk, verre van --Vingerhoet 1 jul 2009 14:23 (CEST)

  • Voor Voor verwijderen - galeries en galeriehouders zijn (uitzonderingen daargelaten) NE --GerardusS 2 jul 2009 07:19 (CEST)
 • Xavier Hufkens - NE - idem Agora 1 jul 2009 11:21 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderenoud artikel, amper aangepast, maar uiteraard weg ermee, bravo !!succes met de verkiewingen--Vingerhoet 1 jul 2009 14:23 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen- NE (zie Paul Andriesse)--GerardusS 2 jul 2009 07:19 (CEST)
 • Urbain Vandeurzen - NE, relevantie onduidelijk, lijkt me een gevalletje zelfpromo. Tevens wiu. Joris 1 jul 2009 11:32 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen De nodige pov-superlatieven in het artikel ondersteunen bovenstaande nominatie. Fred 1 jul 2009 11:42 (CEST)
 • Akado - wiu - nog geen lemma, als al E Agora 1 jul 2009 11:50 (CEST)

Toegevoegd 01/07: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Benutzer:Venustunes - redirect uit (Duitstalige!) gebruikersruimte naar Susanne Alt, aangemaakt door Venustunes (overleg | bijdragen | bloks). Weet niet of het aan de nuweg-criteria voldoet, daarom maar met weg genomineerd, hoort hier iig niet thuis. --Robert (overleg) 1 jul 2009 12:03 (CEST)
  • Ik heb het vermoeden dat dit een poging is om via een omweg een hoeveelheid inmiddels verwijderde (zelf)promo weer naar binnen te duwen. Zie hierboven 09.57 MartinD 1 jul 2009 12:06 (CEST)
  • Venustunes (overleg | bijdragen | bloks) is hier ook actief op dit lemma en dat is niet vreemd aangezien Venus Tunes het label van de artiest is [2]. Daarom een OG gegeven Agora 1 jul 2009 12:14 (CEST)
 • Surmenage Niet duidelijk is dit een "echte" aandoening is, een andere aanduiding voor burn-out, of een "etiket": is er een dokter in de zaal? Voorshands: WIU. MartinD 1 jul 2009 12:30 (CEST)
  • De term is bekend als een synoniem voor overspannenheid. Een redirect naar dat artikel volstaat dus. Fred 1 jul 2009 12:55 (CEST)
  • Chique 50er jaren term voor 'overwerktheid'; dat wat je tegenwoordig dus 'burned-out' noemt. JanB46 1 jul 2009 23:11 (CEST)
 • Maxime De Gxxx Ziet er nogal reclame-achtig uit: taalgebruik, externe links. Als je dat schrapt blijft er toch erg weinig over. MartinD 1 jul 2009 12:41 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Onmogelijk reclame als men de termen infantiel en misvorming gebruikt voor zijn werk. --Levilio 2 jul 2009 02:12 (CEST) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.110.35.88 (overleg · bijdragen)
   • Voor Voor verwijderen Het lijkt wel of iedereen die 'een beroep' heeft tegenwoordig een lemma moet. Wat is nu de encyclopediewaardigheid en lezenswaardigheid hiervan, behalve voor de mens zelf? Toth 3 jul 2009 00:55 (CEST)
    • <s.Tegen Tegen verwijderen Hierin kan ik volgen, maar aan de andere kant één van de weinige Belgische letterontwerpers die erkenning heeft in het buitenland met een lettertype, na het maken van een eindwerk over Belgische typografen kom je al snel tot dergelijke conclusie. Zie: Categorie:Letterontwerper_naar_nationaliteit – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.110.70.57 (overleg · bijdragen) 3 jul 2009 13:15 (CEST)
    • Tegen Tegen verwijderen Reclame ziet het er voor mij niet uit. Een lemma, daar twijfel ik nog over, want het blijkt nog een student te zijn. Toch kan het met oog op de toekomst zijn. Ik geef het nog het voordeel van de twijfel, maar hoop wel dat dit artikel goed in de gaten zal worden gehouden! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.68.36.52 (overleg · bijdragen)
  • Voor Voor verwijderen NE/ promo Agora 14 jul 2009 08:04 (CEST)
 • Kevin De Bruyne - NE - voetballer zonder officieel debuut Agora 1 jul 2009 13:15 (CEST)
 • Blue crush - wiu - niet opgemaakt en lijkt een kopie te zijn van elders - Audio-x-generic.svgJZ85overleg 1 jul 2009 13:18 (CEST)
 • Jens Dyck - NE - een korte google vindt ook voor deze voetballer nog geen officieel debuut Agora 1 jul 2009 13:20 (CEST)
 • Worldcom Public Relations Group - wiu - gerommel met buitenlandse sjablonen, POV en wordt nauwelijks in gegaan op de E van het bedrijf Agora 1 jul 2009 13:23 (CEST)
 • De Benjamin - ne/ wiu - en CV van een arts en een boek via een zelfuitgever Agora 1 jul 2009 13:29 (CEST)
 • Helen Dowling Instituut - weg - fundraising, niet neutraal Audio-x-generic.svgJZ85overleg 1 jul 2009 13:36 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Feitelijk gewoon expliciete reclame, kan dus wmb nuweg Fred 1 jul 2009 13:38 (CEST)
   • Inmiddels verwijderd. - C (o) 1 jul 2009 13:57 (CEST)
 • Salim Toama - wiu - een kort zinnetje met 90% dezelfde info in een box is nog geen lemma. Daarnaast mist info over E (gespeelde wedstrijden) in het lemma (wat deze voetballer overigens wel is) Agora 1 jul 2009 13:42 (CEST)
  • Aangevuld en geupdate Toth 4 jul 2009 01:46 (CEST)
 • HIV-antistoffen - wiu - C (o) 1 jul 2009 13:57 (CEST)
 • Bibliografie van Thea Dubelaar - werk in uitvoering, moet nog gewikificeerd worden. Is een artikel in deze vorm eigenlijk gewensd? - Ilse Winter 1 jul 2009 14:09 (CEST)
  • Dit is gewoon een verzameling flapteksten en copyvio - Advance 1 jul 2009 14:42 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - vrijwel allemaal copyvio. Mag zelfs nuweg - **Man!agO** 1 jul 2009 14:54 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - schrijf alleen nooit gewensD in een echt wikiepedia-artikel, anders wordt dat (bijvoorbeeld door mij) meteen ook genuwegd :) Solejheyen 14 jul 2009 22:14 (CEST)
 • Rugbyclub spakenburg - werk in uitvoering - veel niet-encyclopedische info, moet nog gewikificeerd worden. Ilse Winter 1 jul 2009 14:12 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Voldoende verbeterd op encyclopedische info. --Nio17 1 jul 2009 14:30 (CEST)
 • Robbert te Loeke - NE - voetballer die nog moet debuteren Agora 1 jul 2009 14:26 (CEST)
 • ATC (band) - NE?? wiu - moet een hit in Nederland/België gescoord zijn of is elders ook goed genoeg? Eddy Landzaat 1 jul 2009 14:33 (CEST)
  • Een band kan zelfs zonder hit wat mij betreft E zijn. Dat Nederland/België-argument lijkt me ook niet valide: een Nederlandstalige encyclopedie betekent niet dat we ons vooral op NL moeten richten. Aan de andere kant: artikel is nog wel wat mager ("Tegenwoordig zijn alle bandleden uit elkaar"... wat moet ik me hier bij voorstellen, waren het een soort bouwpakketjes?? :)). Gertjan 1 jul 2009 19:32 (CEST)
   • Ik vond het ook een curieus artikel en kon niet goed beoordelen of ze nu E of NE zijn. Het tweede deel is puur een informatieve vraag. Eddy Landzaat 1 jul 2009 19:42 (CEST)
    • Ik heb het nagekeken, twee NL Top 40-vermeldingen, met als beste notering een 4e plek voor Around the world in januari 2001. Maar goed, m.i. zou het niet uit mogen maken of een band in Nederland of Duitsland of waar dan ook bekendheid heeft. Het artikel lijkt me een zeer verkorte vertaling van het artikel op en.wiki. Gertjan 1 jul 2009 19:50 (CEST)
     • Waarmee je dus antwoord geeft op mijn vraag of ze E zijn of niet. Dat is dus het geval maar het artikel is nog wel een draak. Ik maak er verder wiu van! Eddy Landzaat 1 jul 2009 20:38 (CEST)
 • Old alkmaar - reclame voor een nieuw product - )°///< 1 jul 2009 14:37 (CEST)
  • Verwijderd wegens promo - Advance 1 jul 2009 14:44 (CEST)
 • Juristerij - woordenboekdefinitie - ArjanHoverleg 1 jul 2009 15:30 (CEST)
 • Lines, Vines and Trying Times - werk in uitvoering Ilse Winter 1 jul 2009 15:57 (CEST)
 • Charifi jamal - werk in uitvoering Ilse Winter 1 jul 2009 16:11 (CEST)
 • Sarasa - kan beter - )°///< 1 jul 2009 16:49 (CEST)

Toegevoegd 01/07: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • MSV Pulse (studievereniging) - wiu - Agora 1 jul 2009 17:21 (CEST)
  • nogmaals aangemaakt als MSV Pulse waar hetzelfde voor geldt. Redirect al gemaakt Agora 1 jul 2009 22:16 (CEST)
 • Eat, Pray, Queef - wiu / ne - alleen plot Agora 1 jul 2009 17:25 (CEST)
 • Lex Metz - wiu / ne - te mager om relevantie te kunnen bepalen Agora 1 jul 2009 17:26 (CEST)
  • Hier lijkt me weinig mis mee. Lex Metz googlet goed - Advance 1 jul 2009 17:42 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Gezien oa [3] zie ik het als een E-onderwerp. --Sonty 2 jul 2009 18:35 (CEST)
   • en dat blijkt nu ook uit het lemma. streep er door Agora 2 jul 2009 20:02 (CEST)
 • Q-Base - wb - )°///< 1 jul 2009 17:32 (CEST)
 • Afzet - wb - )°///< 1 jul 2009 17:33 (CEST)
 • Organoloog, wiu, ratjetoe, Arnaud 1 jul 2009 17:39 (CEST)
  • Lijkt grotendeel onzin. Alleen in relatie tot orgels vind ik iets op google. Eddy Landzaat 1 jul 2009 19:46 (CEST)
 • Organoloog, goed woord. De wereld bestaat uit meer dan orgels. Gebruiker:Toekomstplannen 1 jul 2009 21:19 (CEST)
  • Redirect van maken naar Organologie, de leer van de muziekinstrumenten. Inderdaad is er meer dan alleen orgels. De vermelde betekenis met betrekking tot organisaties is niet terug te vinden. Guusb 1 jul 2009 21:33 (CEST)
 • Organoloog, toegevoegd de verwijzing naar technoloog. Gebruiker:Toekomstplannen 1 jul 2009 21:47 (CEST)
 • Levofloxacine - wiu - Zie hier hoe het ook kan. Nederduivel 1 jul 2009 17:56 (CEST). - WAAROM IS DEZE VERWIJDERD? ik heb al meerdere gelijksoortige pagina's aangemaakt die allemaal goedgekeurd zijn. De regels in in het buitenland zijn voor medicijnen anders dan in andere landen, zo uitgebreid mag ik het hier niet publiceren. Alle andere pagina's zijn ook prima. Jammer dat dit zonder overleg gegaan is.--JamilavanZoest 2 jul 2009 11:07 (CEST)
 • Artikel is inmiddels verbeterd, waarvoor dank. Nominatie ingetrokken. Nederduivel 4 jul 2009 22:42 (CEST)
 • Sandro Spasojevic - NE - geen wedstrijden Agora 1 jul 2009 18:19 (CEST)
  • Tegen Tegen - Vind je het gek? Het nieuwe seizoen is nog niet eens begonnen... Maar ik kopieer de pagina wel naar m'n eigen naamruimte en plak 'm wel weer op de juiste plek in september, als jij daar gelukkiger van wordt. Alankomaat 1 jul 2009 19:08 (CEST)
  • helemaal niets gelukkiger hoor. Dat 1 wedstrijden criterium voor voetballers is al zo mager om ze E te maken. Dus waarom die haast dan ook Glimlachende smiley Agora 1 jul 2009 21:13 (CEST)
   • Waarom de haast met verwijderen? Je had het ook kunnen omdraaien: als blijkt dat hij niet speelt in september, etc... ;-) Alankomaat 2 jul 2009 11:02 (CEST)
    • Nee, we gaan geen artikelen aanmaken als voorschot en dan weer verwijderen als het toch niks blijkt te worden. Pas aanmaken als het onderwerp E is. — Zanaq (?) 2 jul 2009 21:06 (CEST)
  • Heeft hij nog geen wedstrijden in de Deense competitie gespeeld? Ik ben het trouwens helemaal eens met het criterium dat Agora geeft en daarnaast geeft het artikel op het moment nog erg weinig info over deze speler. Gertjan 1 jul 2009 22:20 (CEST)
   • daar heb ik zelfs nog even naar gegoogled maar ik kwam alleen op onder 19 wedstijden Agora 2 jul 2009 00:05 (CEST)
 • Kids Crew School of Arts - weg - Niet encyclopedisch (NE) Huib talkAbigor @ meta 1 jul 2009 18:24 (CEST)
  • Verwijderd, want dubbel met onderstaand lemma Kids Crew - Erik'80 · 1 jul 2009 21:35 (CEST)
 • Wim Zielhuis, wiu, moet uitgebreider, Arnaud 1 jul 2009 18:57 (CEST)
 • Kids Crew - NE/ wiu / promo Agora 1 jul 2009 21:16 (CEST)
  • Bovenstaande melding is niet juist, de gebruiker Agora heeft niets met dit artikel te maken. Een andere eventuele reden voor verwijdering was dat er sites genoemd werden die niet relevant waren, deze zijn inmiddels verwijderd en alleen de officiële site is nog te lezen... - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door JeroenvanEssenMusic (overleg|bijdragen)
  • Die gebruiker heeft er juist alles mee te maken, net zoals alle andere Wikipedia-gebruikers. We schrijven deze encyclopedie namelijk samen. Het onderwerp van dit artikel is inderdaad niet encyclopedisch, dus ook ik ben Voor Voor verwijderen. - Erik'80 · 1 jul 2009 21:34 (CEST)
  • Ik bedoelde het ook niet zo: dat hij/zij er niets mee te maken heeft. Ik had even begrepen dat de foutmelding was: ter promotie van gebruiker Agora. Maar zo moet ik het niet lezen, zie ik nu (ben nog niet zo bekend met Wikipedia). Maar goed, het stuk is bedoeld om info te geven over het ontstaan van de school. Zeker niet om te promoten!!! Juist omdat er weinig info bekend is over dit soort scholen dacht ik dat het interessant zou zijn als deze school, en meerdere ook op Wiki komen. Ik kan me erg goed voorstellen dat er mensen zijn die daarin geinteresseerd zijn. Ook leerlingen van scholen kunnen dit gebruiken. Daarnaast staan er op wiki zeer veel soortgelijke pagina's van bekende artiesten. Deze zijn ook niet bedoeld voor promotie, maar slechts informatief. Zo is dit artikel ook opgebouwd. Ik ben bereid om het stuk aan te passen waar nodig. Maar dit is pas mijn eerste artikel (op mijn mislukte probeersel van hierboven na), dus dan zou ik graag wat tips ontvangen... Zou iemand misschien iets kunnen toelichten waardoor ik het artikel kan verbetern, zodat het wel geaccepteerd wordt? MVG JeroenvanEssenMusic
  • Artikel is promo. Daarnaast is de aanmaker vermoedelijk niet onafhankelijk. het wordt sterk afgeraden te schrijven over onderwerpen waar men nauw bij is betrokken. — Zanaq (?) 2 jul 2009 21:09 (CEST)
  • Kleine aanvulling: ik las in het voorbeeldartikel nu dat onbekendheid van een persoon of organisatie een reden is om het artikel te verwijderen. Ik ben bang dat ook daarom dit artikel verwijderd wordt, terwijl we hier te maken hebben met een organisatie die volgens mij juist heel erg bekend is in Nederland, maar vooral in de gospelwereld, waar niet iedereen in thuis is, helaas. Ik hoop dat daar met begrip mee omgegaan kan worden. Nogmaals wil ik benadrukken: dit is geen promo-artikel. De school is niet van mij... Ik zou het als lezer erg interessant vinden om te lezen over artiesten van andere genres dan die mij al bekend zijn, en over organisaties die werkzaam zijn in die branche! (Mijn gebruikersnaam suggereert ook niet dat de school van mij is o.i.d., maar slechts dat ik een muziekliefhebber ben!) JeroenvanEssenMusic.
  • Kan iemand dan tips geven, zoals ik hierboven vraag? Het lijkt alsof er nu niets gebeurt... Ik weet nog niet zo goed hoe dit werkt, kan iemand me helpen? JeroenvanEssenMusic
   • Er lijkt niets te gebeuren omdat er inderdaad niets gebeurt. Ik raad aan een ander onderwerp te kiezen om over te schrijven: dit artikel is naar mijn inschatting kansloos en zal op 15 juni verdwijnen. — Zanaq (?) 7 jul 2009 18:11 (CEST)
   • Zanaq: je argumentatie ontbreekt... Een statement maken kan iedereen, maar dan wel graag met een gegronde reden. Wikipedia is er voor iedereen, behalve voor mensen waarvan jij hun onderwerp kansloos vindt? Behoort dit zo te werken? Misschien vindt jij het kansloos, maar anderen kunnen het ontzettend interessant vinden. Vergelijk het maar eens met soortgelijke pagina's die wel zijn toegestaan. Ik krijg nu het gevoel dat jullie gewoon pagina's voor de lol verwijderen, in plaats van dat je er een gegronde reden voor hebt. 't Lijkt zowaar wel bureaucratie... Daar is het toch niet voor bedoeld? Graag spoedig een reactie. JeroenvanEssenMusic – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door JeroenvanEssenMusic (overleg · bijdragen)
  • Neutraal NeutraalEven back to the basics: een (kinder)koortje van wisselende samenstelling dat vooral als achtergrondkoor optreedt, als ik het goed begrijp. Op die basis lijkt me het encyclopedische gehalte nogal laag. Promo vind ik wel meevallen. Aan de andere kant wordt wikipedia rijk bevolkt door "artiesten" die minder gepresteerd hebben. Michiel 8 jul 2009 14:41 (CEST)
 • Ogilvy - promo en NE - moederbedrijf valt waarschijnlijk beter een lemma over te maken Agora 1 jul 2009 21:17 (CEST)
  • Zie Nijgh en Watson & Lewis, ook Nederlandse bureau's. Verder is de structuur niet reclame-achtig, in ieder geval bijna hetzelfde als de Engelstalige pagina – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.139.117.246 (overleg · bijdragen) 2 jul 2009 08:02 (CEST)
 • Lydéric en Phinaert - wiu - Erik'80 · 1 jul 2009 21:31 (CEST)
 • Naaldenfobie - was er niet afgesproken dat fobieën geen apart artikel krijgen, maar een verwijzing naar fobie? - )°///< 1 jul 2009 21:40 (CEST)
 • Anton Wickermann - Voor het bestaan van deze persoon kan ik geen enkele bron vinden. Google geeft alleen Wikipedia-nl als bron. Heel verdacht bij een wetenschapper van enig allure. De aanmaker heeft nu 2 weken de tijd met een bron te komen, lijkt me redelijk. Woudloper overleg 1 jul 2009 21:51 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen- In geen enkele Nederlandse bibliotheek is iets van of over hem te vinden. --Casimir 2 jul 2009 00:18 (CEST)
  • Geen van de genoemde bronnen is te vinden in de Duitse Nationale Bibliotheek. Mysha
 • Techneut -wb- en nog onjuist ook, techneut slaat niet speciaal op ICT-ers, maar op technici en mensen die een technische studie volgen/hebben gevolgd Fred 1 jul 2009 21:58 (CEST)
 • Technoloog - ruis, dus: wiu - hoewel een redirect naar technologie beter op zijn plek is - )°///< 1 jul 2009 23:05 (CEST)
 • Bloom (Winx Club) - een kopie uit ander artikel, maar misschien is een apart lemma wel op zijn plek - )°///< 1 jul 2009 23:07 (CEST)
 • Willem Hardorff - wiu/ ne - miniscuul stukje genealogie Agora 1 jul 2009 23:55 (CEST)