Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110704

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Als u hier nieuw bent, of hier terechtkwam op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt niettemin uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering, en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator het artikel, besluit om het artikel te behouden of te verwijderen. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie.

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Slechts bij uitzondering wordt een terugplaatsingsverzoek gehonoreerd, zie: Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 04/07 te verwijderen vanaf 18/07[bewerken]

Toegevoegd 04/07: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Jan Nieuwenhuizen (programmeur) - wiu - Dit is de eeneiige tweelingbroer van het gisteren genomineerde Han-Wen Nienhuys. De lemma's zijn volledig identiek, op de naam na. Ze kunnen daarom op dezelfde manier worden afgehandeld. --ErikvanB (overleg) 4 jul 2011 02:56 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen man met baan. Lilypond is zeker vermeldenswaardig, deze mijnheer niet. Kleuske (overleg) 4 jul 2011 09:56 (CEST)
   • Is eerder genomineerd geweest om te verwijderen, maar behouden vanwege het E karakter. Zal wel flink moeten worden opgepoetst. --Also sprach Friedrich! (overleg) 5 jul 2011 23:39 (CEST)
 • Zomerpop - reclame - Kattenkruid (overleg) 4 jul 2011 04:27 (CEST)
  • Het artikel is inmiddels aardig opgeknapt. Er spelen relevante bands. Omdat de argumentatie in het sjabloon is gewijzigd, trek ik de nominatie niet in maar ik ben inmiddels Tegen Tegen verwijderen. Kattenkruid (overleg) 6 jul 2011 17:31 (CEST)
 • Abdul-Rahman-Al-Sudais - wiu - Wikify nodig (links), spelfouten, voetnootcijfers als [1] maar zonder voetnoot, Engelse woordvolgorde ("In sommige van zijn preken, heeft al-Sudais belasterd niet-moslims" of "In 2003, Sudais verklaarde dat hij gelooft dat de jeugd moeten leren de islamitische wet"), machinevertaling ("de Riyadh Wetenschappelijke Instelling waar hij in 1979 afstudeerde met een graad van uitstekende" of "zijn veelvuldige preken oproep aan gelovigen"). Kan misschien nuweg met als reden "resultaat van een computervertaling", maar anders kan de pagina over twee weken weg als de tekst niet grondig is herschreven. --ErikvanB (overleg) 4 jul 2011 05:08 (CEST)
 • European World of Bluegrass - wiu/aut/promotint - 2 weken extra bij sessie, toelichting in sjabloon geplaatst. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 jul 2011 09:01 (CEST)
 • Bouwregister - NE - Gisteren blatante reclame, deze keer wat sutieler. De zoveelste website die driftig aan de weg timmert. Kleuske (overleg) 4 jul 2011 09:54 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Nog steeds een productreclame van een met name genoemd bedrijf(je). Marketingtaal (lanceren, bouwkolom) en bovendien totaal NE. Fred (overleg) 4 jul 2011 11:38 (CEST)
 • Döner Company - E? (Zie ook afservering CoffeeCompany op verwijderlijst) Sonty (overleg) 4 jul 2011 10:02 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Ik laat het bij een opmerking deze keer: als het bedrijf minimaal 75 jaar oud is, een titel heeft (koninklijke of hofleverancier), uniek in zijn soort of de eerste was in zijn soort, dan is het Wiki-waardig, anders niet. Dqfn13 (overleg) 9 jul 2011 18:37 (CEST)
 • Buizensnijmachine - reclame. Het artikel beschrijft allemaal machines die door HGG verkocht worden. Er staan links in het artikel. De gebruiker Gebruiker:HGGPE lijkt me ook aangemaakt te zijn met het oog op het maken van reclame (gebruikersnaam analoog als website) RubenV (overleg) 4 jul 2011 10:11 (CEST)
 • Diederiekje Bok - Mogelijk aangemaakt als promo voor naamsbekendheid? Verder een relatief onbekende naam zonder encyclopedische wapenfeiten. --77.251.161.93 4 jul 2011 10:32 (CEST)
  • tsja het verbaasde mij al dat op NL:Wiki als enige die die shorts als Das ist so Togo en Deutschland Liebt Günther (serie korte filmpjes van zo'n 20 seconden per stuk) een lemma hebben terwijl ze in meerdere landen uitgezonden zijn. Dit lemma is inderdaad nogal CV gericht met weinig Ew zaken. Agora (overleg) 4 jul 2011 12:38 (CEST)
 • Pullip - wiu - Wel E (zie de engelse versie), maar zwaar rammelend qua feiten, stijl en opmaak. Kleuske (overleg) 4 jul 2011 11:20 (CEST)
  • Hoewel aanmaker in kinderlijke taal schrijft, met veel stijlfouten, was hij wél zo goochem om het sjabloon te verwijderen. Feitelijk gaat het hier om een productreclame. Ik heb geen idee omtrent de E-waarde van dit product. Fred (overleg) 4 jul 2011 11:41 (CEST)
   • Qua e-waarde ga ik af op de vermelding bij onze engelstalige collegae, maar de twijfel erover is ook bij mij aanwezig. Kleuske (overleg) 4 jul 2011 12:16 (CEST)
 • Ton Vergouw - NE, oprichter van een NE reclamebureau - RenéV (overleg) 4 jul 2011 12:52 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Kleuske (overleg) 4 jul 2011 13:03 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ton Vergouw is o.a. maker van een commercial die tot de beste commercial van de eeuw is gekozen, lijkt mij Encylopedisch – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dormesan (overleg · bijdragen)
  • Voor Voor verwijderen reclame/(zelf?)promotie - als we elke medewerker van elk reclamebureau gaan beschrijven komen we nooit klaar :) S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 17 jul 2011 14:46 (CEST)
 • Frank Pels - NE, medewerker van een NE reclamebureau - RenéV (overleg) 4 jul 2011 12:53 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Kleuske (overleg) 4 jul 2011 13:03 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Frank Pels heeft met 15 miljoen mensen een nummer 1-hit op zijn naam staan, dat lijkt mij encyclopedisch relevant. Er worden ook geen privegegevens onthuld, want dit verhaal staat al op Wikipedia en overal elders vermeld. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dormesan (overleg · bijdragen)
  • Tegen Tegen verwijderen - persoon is zeker opnamewaardig (medeoprichter van zeer bekend reclamebureau wat helaas zelf nog geen lemma heeft) maar dit lemma is ondermaats (werk in uitvoering) en reflecteert de encyclopedische waarde niet door gebrek aan biografie, opleiding, werkervaring, publicaties en bronnen/referenties. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 jul 2011 13:36 (CEST)
   • Dan is het een goed begin voor een artikel over een van de beste Nederlandse tekstschrijvers lijkt mij.. Informatie over de opvoeding en opleiding van betrokkene volgt ongetwijfeld snel na deze wapenfeiten.. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dormesan (overleg · bijdragen)
    • helaas is dit dus niet gebeurd en in deze vorm Voor Voor verwijderen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 jul 2011 09:24 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen helemaal eens met MM hierboven (en met andere voorstemmers) Wat te denken van een lijst met dergelijke figuren? S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 17 jul 2011 14:50 (CEST)
 • Fred Hekket - NE, medewerker van een NE reclamebureau - RenéV (overleg) 4 jul 2011 12:54 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Kleuske (overleg) 4 jul 2011 13:03 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen De bureaus waar Fred Hekket heeft gewerkt zijn misschien Niet Encyclopedisch, maar zijn bijdragen aan de populaire cultuur zijn groot. NB Hij wordt elders op Wikipedia meer dan eens genoemd. De slagzin 'Krant van Wakker Nederland' van zijn hand heeft een bekendheid richting 100 procent en is decennia-lang gebruikt. Lijkt mij per definitie Encyclopedisch. Misschien zijn bureaus verwijderen, want teveel cv. Zal ik doen.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dormesan (overleg · bijdragen)
  • Voor Voor verwijderen De NE- reclamebureaus (ondanks hun bijdrage aan de populaire cultuur...) werden nog niet verwijderd. Dat doe ik dan maar. Nu dit artikel aangaande een NE persoon nog! Fred (overleg) 4 jul 2011 13:33 (CEST)
 • cFosSpeed - wiu/ne - Onbekende sjablonen, taal- en stijlfouten, notenapparaat deugt niet. Kleuske (overleg) 4 jul 2011 13:01 (CEST)
  • Heb de links/sjabloon/referenties/categorieën/DP's gefixt omdat het een nieuwe gebruiker betrof, inhoudelijk ga ik me echter niet uitspreken of dit E is. Mvg Byl (overleg) 4 jul 2011 14:53 (CEST)
   • Heb helemaal herwerkt naar een gepaste vorm. Het is E aangezien er zoveel te vinden is op het internet over dit programma. Het is ook nuttig programma, dus laten we het staan. Groeten, smile4ever (overleg) 5 jul 2011 17:13 (CEST)
 • Harold Hamersma - Niet Encyclopedisch - RenéV (overleg) 4 jul 2011 13:08 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen NE. Kleuske (overleg) 4 jul 2011 13:22 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Harold Hamersma op zijn minst als wijnschrijver encyclopediabel, ook als reclameman overigens. Hij heeft verder meer dan een handvol wijnboeken gepubliceerd, waaronder populaire wijngidsen die in alle winkels liggen. Bedenkers van slagzinnen als NE kwalificeren lijkt mij imho ook wat kort door de bocht, zeker als het gevleugelde uitdrukkingen zijn geworden. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dormesan (overleg · bijdragen)
  • Voor Voor verwijderen In het geheel niet encyclopedisch, oftewel: 100% NE. De geniale bedenker van de slagzin: Nederland is van kaas hoeft absoluut niet in een encyclopedie. Net zo min als andere bedenkers van slagzinnen. Meer iets voor het blad: Adformatie! Fred (overleg) 4 jul 2011 13:22 (CEST)
 • TYGER -reclame- Lijkt verdacht veel op door het bedrijf zelf aangemaakte reclame (zie ook het opvallende logo, dat onder het merkenrecht valt). TYGER, zelfde kwaliteit, betere prijs. (Gaan we overigens de bedenker van deze slagzin óók in Wiki zetten????). Laat TYGER nu het huismerk zijn van het reeds eerder van dezelfde aanmaker verwijderde TennisPlanet?? Wat mij betreft: afserveren! Fred (overleg) 4 jul 2011 13:19 (CEST)
  • Dag Fred, ik heb de toestemming om dit logo te gebruiken, er wordt trouwens bij het aanmaken van een infobox gevraagd naar een logo dus ik denk dat dit argument wegvalt. Ik kan hetzelfde argument gebruiken voor de slogan: er wordt gevraagd naar een slogan, en dit is nu eenmaal de slogan van dit merk, daar kan ik ook niet veel aan veranderen. En inderdaad, mijn vorige pagina is verwijderd. Ik geef ook toe dat die pagina niet in orde was, maar ik durf te zeggen dat de pagina over TYGER geen enkele vorm van reclame bevat. Groeten – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ward1990 (overleg · bijdragen) 4 jul 2011 16:09
  • Voor Voor verwijderen inderdaad wij zijn geen reclamebureau. Voor gratis reclame zijn genoeg hosts en providers te vinden, sommigen zijn nog (bijna) gratis ook. S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 17 jul 2011 14:54 (CEST)

Toegevoegd 04/07: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Joëlle-Chloë Edelman - NE - Prijswinnares en "dochter van" met heur 15 minutes of fame. Apropos dochter, is er al een lemma over nepotisme in België? Kleuske (overleg) 4 jul 2011 14:42 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen J-C Edelman is een vrijwel bekend mediafiguur, niet zomaar "een winnaresje met enkele minutes of fame". Nepotisme doet hier niets ter zake. (overleg) 4 jul 2011 14:58 (CEST) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Mike 92 (overleg · bijdragen)
   • Dan zou dat uit het artikel moeten blijken en daaruit blijkt slechts dat ze een prijs heeft gewonnen zodat ze met heur heufd op TV komt. Kleuske (overleg) 4 jul 2011 15:50 (CEST)
    • Uit het artikel blijkt enkel dat ze haar huidige job te danken heeft aan een wedstrijd, daarnaast heeft ze ook al andere dingen voor televisie/film gedaan. Het artikel is zeker niet volledig, maar het verwijderen hoeft zeker niet. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.226.141.20 (overleg · bijdragen)
 • Nicole le Fever - wiu - wel E, maar niet op deze manier - ArjanHoverleg 4 jul 2011 14:51 (CEST)
  • Ik vind er niet zoveel mee mis, behalve de lege haken voor de geboortedatum. Die heb ik dus maar ingevuld. edOverleg 4 jul 2011 15:42 (CEST)
  • Op het moment van nomineren was het nog niks. Maar het is mij niet helemaal duidelijk: woont zij en werkt zij nu nog vanuit Jordanie, zoals hier staat, of is die informatie verouderd? MrBlueSky (overleg) 4 jul 2011 19:17 (CEST)
 • FOD Sociale Zekerheid. wiu? Interessante informatie (overgenomen uit een folder?). Best in te voegen in reeds bestaand Sociale zekerheid (België) Bouwmaar (overleg) 4 jul 2011 15:35 (CEST)
  • TEGEN SAMENVOEGEN met Sociale zekerheid (België), de FOD Sociale Zekerheid is één van de 13 bij wet vatsgelegde federale belgische overheidsdiensten en 11 ervan hebben momenteel een apart artikel. Ik ben wel voor NUWEG omdat het duidelijk een tekstdump betreft, en waarschijnlijk copyvio. lijkt mij beter een eventueel artikel van 0 te beginnen in plaats van op deze basis. Ik zie de de aanmaker Fod sz als nick heeft. Hopelijk niet bezig tijdens de werkuren een wiki-artikel over zijn FOD aan het maken, terwijl hij betaald wordt van ons belastingsgeld :) Mvg. Byl (overleg) 4 jul 2011 16:03 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Dit is gewoon zelfpromo en riekt meer naar copyvio dan naar een encyclopedisch artikel. Fred (overleg) 4 jul 2011 16:06 (CEST)
   • Ik vrees dat Byl gelijk heeft, want dit kreeg ik voor sluitingstijd van het kantoor op mijn OP: beste, deze informatie over de Federale Overheidsdienst SZ is afkomstig van de FOD zélf. Vermits de Sociale Zekerheid ruimer is dan onze FOD alleen is het wel goed dat er op de andere pagina naar ons wordt verwezen (dat gebeurt al) maar dat we toch een aparte pagina kunnen houden. mvg Rudi De Bleser Dienst Communicatie FOD Sociale Zekerheid. Dus toch maar aanpassen? Bouwmaar (overleg) 4 jul 2011 16:54 (CEST)
  • Ik heb er iets van proberen te maken, alle niet-neutrale en zelfpromotie-achtige zaken er proberen uit te halen. Mvg Byl (overleg) 4 jul 2011 17:53 (CEST)
 • Ha gaaay, eigenlijk nuweg maar het het is goed weer en schoolvakantie. Byl (overleg) 4 jul 2011 16:17 (CEST)
 • Sherman brothers -wiu- een buitengewoon onleesbare machinevertaling, waarin alle woorden door elkaar zijn gehutseld. Fred (overleg) 4 jul 2011 17:33 (CEST)
 • Kate More - wiu - WP:VER, WP:BLP met een snufje WP:NPOV Kleuske (overleg) 4 jul 2011 17:49 (CEST)
 • Opening Up -NE- Feitelijk niet meer dan een projectvoorstel dat onlangs gehonoreerd is. Het project start pas over een aantal maanden. We gaan niet elk gehonoreerd projectvoorstel in Wiki zetten, toch, want dan weet ik er nóg wel een paar, die héél wat meer subsidie hebben gekregen -als dát al het criterium mocht zijn. Fred (overleg) 4 jul 2011 18:04 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Dat was snel (en geheel naar verwachting). Op basis van WP:NIET en WP:REL heb je natuurlijk helemaal gelijk. Desalniettemin, strong keep zonder verdere motivatie. --Brucevdk (overleg) 4 jul 2011 19:00 (CEST)
   • Voor Voor verwijderen Ik ben van gedachten veranderd, het artikel hoort inderdaad niet thuis op Wikipedia. --Brucevdk (overleg) 7 jul 2011 05:34 (CEST)

Toegevoegd 04/07: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Abatwa. Dit is een uiterst onsmakelijke bladzijde. De Abatwa zijn namelijk geen "elfjes" maar echte mensen. Zij zijn de laatste overlevenden van de oorspronkelijke bevolking rond wat nu Swaziland heet. Het zijn Bosjesmannen die /Xegwi spraken en die lange tijd door hun buren de Swazi naar het leven gestaan zijn. Er schijnen er nog een paar over te zijn. En ja je kunt natuurlijk gaan zeggen dat er onder de Zulu of Swazi dit soort 'mythologische' gedachten over hen bestaan, maar dat gaat wel voorbij aan eeuwenlange slachtpartijen. De nazi's hadden ook allerlei ideeën over de joden, maar dat maakt een jood toch nog niet tot een 'mythologisch wezen', lijkt me.Jcwf (overleg) 4 jul 2011 18:23 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen tenzij JCF kans ziet en tijd heeeft om bovenstaande in het arttikel te verwerken.--Koosg (overleg) 4 jul 2011 22:06 (CEST); maar dat wil hij nu niet dus weg --Koosg (overleg) 5 jul 2011 11:51 (CEST)
Voor Voor verwijderen, of zefs nog liever {{nuweg}}! » HHahn (overleg) 5 jul 2011 11:31 (CEST)
 • Jordi braam - wiu/ne - Voetballer bij FC Oss. Hoe e dit is weet ik niet. Kleuske (overleg) 4 jul 2011 18:24 (CEST)
 • Roy Kortsmit - wiu, moet verbeterd worden. Wat is de E-waarde? - C (o) 4 jul 2011 18:26 (CEST)
  • Verbeterd. Misschien kan iemand nog de puntjes op de "ï" zetten? Voetballers schijnen E te zijn als ze in bepaalde divisies spelen (zover ik weet) en dat doet deze, of gaat ie nu doen.. Kortom ik heb er geen verstand van, maar het is al een stuk beter nu! - Richardkw (overleg) 4 jul 2011 21:26 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - voor zover duidelijk wordt uit het artikel, heeft deze voetballer nog geen minuut speeltijd gehad in het betaald voetbal. GeeJee (overleg) 9 jul 2011 12:24 (CEST)
 • Ritueel slachten - Groot deel van stuk over Islamistisch slachten letterlijk overgenomen van Volkskrant artikel W\|/haledad (zegt u het maar) 4 jul 2011 18:29 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderenhet grootste deel is overgenomen van de afzonderljke Wikipedia artikelen Dhabiha en Kasjroet. Wellicht dat de Volkskrant auteur wikipedia als bron heeft gebruikt.Koektrommel (overleg) 5 jul 2011 13:26 (CEST)
  • Voor verwijderen van het Volkskrant artikel. Interessant gevalletje maar ik zie niet in hoe "onze" tekst uit 2007 een copyrightschending van een Volkskrant artikel uit 2011 kan zijn. IPV ons artikel verwijderen lijkt mij Volkskrant aanschrijven een beter idee. --Kalsermar (overleg) 5 jul 2011 17:04 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen dus. MrBlueSky (overleg) 17 jul 2011 15:03 (CEST)
 • Matthias Nauwelaerts - wiu - Veel te mager. Over Ew laat ik me verder (nog) niet uit. Kleuske (overleg) 4 jul 2011 19:35 (CEST)
 • Thunderbyte - NE/wiu - Op zijn mist is een flinke oplapbeurt nodig maar waarom dit artikel een plaats verdient in WP is me niet helemaal duidelijk. Kleuske (overleg) 4 jul 2011 19:56 (CEST)
  • Ik heb de intro weggehaald die er niets toe deed. Thunderbyte was in zijn tijd een klinkende naam onder de antivirusprogramma's en in de computerbeveiliging. Thunderbyte antivirus was een heel degelijk product dat nu voortleeft in de antivirussoftware van Norman. Het onderwerp verdient dus wel degelijk een pagina op wikipedia, maar uiteraard in een sterk verbeterde en herschreven vorm. Annabel(overleg) 4 jul 2011 20:55 (CEST)
   • Zou best E kunnen zijn. Maar nu is het een wat warrig artikel. Het is de lezer niet duidelijk waarover het gaat. Fred (overleg) 4 jul 2011 22:22 (CEST)
 • STURAD - NE - Studentengezelligheidsclub zonder aangetoond encyclopedisch belang. Kleuske (overleg) 4 jul 2011 20:44 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Vast geen studenten Nederlands, zo mag ik hopen: De vereniging is verhuist naar Nijmegen. Overigens totaal NE. Fred (overleg) 4 jul 2011 22:20 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderenAls deze pagina NE is, waarom zijn de reclameteksten bij clubs als Ovum Novum dat dan niet? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.211.142.78 (overleg · bijdragen)
 • Steve Beirnaert - wiu - Annabel(overleg) 4 jul 2011 20:48 (CEST)
 • Europese Evangelische Zending - wiu, in deze vorm weinig bruikbaar - C (o) 4 jul 2011 20:48 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen gepoetst. Koosg (overleg) 4 jul 2011 22:58 (CEST)