Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070921

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Als u hier nieuw bent, of hier terechtkwam op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt niettemin uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering, en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator het artikel, besluit om het artikel te behouden of te verwijderen. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie.

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Slechts bij uitzondering wordt een terugplaatsingsverzoek gehonoreerd, zie: Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 21/09 te verwijderen vanaf 05/10[bewerken]

Toegevoegd 21/09: Deel 1[bewerken]

 • Lijst van rivieren in Nederland - wiu - een lijst van voornaamste rivieren. Zijn dat niet gewoon de Maas, Waal, Lek, Merwede, Nederrijn en de IJssel? Wat is een definitie van een voorname rivier? Iedereen zal het stroompje bij hem in de buurt zeer belangrijk vinden. Maar, hoe kijkt iedereen er tegenaan? Een zeer discussiegevoelige pagina. Hsf-toshiba 21 sep 2007 00:08 (CEST)
  • In vergelijking met wat er al te vinden is op Categorie:Lijsten van rivieren lijkt deze lijst me niet zo heel erg wiu. Wutsje 21 sep 2007 02:14 (CEST)
   • De inleidende tekst heb ik gewijzigd (zie hieronder). Het lijkt mij nu een handig lijstje, zonder dat je nu meteen volledigheid moet pretenderen. Er lijkt mij nu geen aanleiding te bestaan om het wiu te laten staan. Groeten, eriksw 21 sep 2007 03:31 (CEST).
    • Nederland ligt in de delta van drie grote Europese rivieren: de Rijn, Maas en Schelde. Deze rivieren en hun zijarmen wateren af op de Noordzee. Daarnaast zijn er nog vele kleinere rivieren waarvan een aantal uitmondt op voornoemde rivieren. Andere komen uit op IJsselmeer of Waddenzee. Hieronder een alfabetische lijst van een aantal rivieren in Nederland:
  • M.i. niks mis met deze lijst. Hanhil 21 sep 2007 08:03 (CEST)
 • Ad ten Bosch - zelfpromotie en niet encyclopedisch, een auteur wiens werk "vooralsnog geen gretige aftrek vindt" en een tv-presentator die nog niet op tv is geweest, dat komt op mij niet bijzonder relevant over. Waninge 21 sep 2007 00:35 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen een nederlandse schrijver met verschillende romantitels op zijn naam lijkt mij passend in een enceklopedie
   • Ik kan bevestigen dat het om een tamelijk belangrijke uitgever gaat, de ongelukkigste zinnen zijn eruit. Wat prematuur maar geen zelfpromo m.i. - Art Unbound 23 sep 2007 17:59 (CEST)
 • Grup Yorum - weg - opzich kan het wel op wikipedia. Maar dit is een door een vertaalprogramma gemaakte vertaling van de Turkse wikipedia. Zinnen lopen niet goed, zijn ontzettend onduidelijk en de heflt v/d tijd niet te volgen. Indien verbeterd / herschreven wikiwaardig. nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 21 sep 2007 01:15 (CEST)
 • Johan van Diest - auteur - http://www.absolutefacts.nl/kastelen/data/diepenheim.htm nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 21 sep 2007 01:17 (CEST)
 • Capilla Flamenca - copyvio van hier
 • Zoggel (Uden), Eikenheuvel (Uden), Hoenderbos-Velmolen (Uden), Uden-Centrum, Raam (Uden), Moleneind-Groenewoud (Uden), Melle (Uden), Schutveld (Uden), Hoevenseveld (Uden) - wiu - omvat niet meer dan een statistiekdump en zelfs dat niet overal. Hanhil 21 sep 2007 07:59 (CEST)
  • Idem dito met Bitswijk (Uden), Hoeven (Uden), Flatwijk (Uden), Vijfhuis (Uden)- Voor Voor verwijderen - Maak er eerst maar eens een artikel van met echte zinnen ipv een statistiekdump. brimz 21 sep 2007 08:27 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - hebben ongeveer dezelfde inhoud als de nieuwe county's e.d. Zijn wat mij betreft keurige beginnetjes. Staat er toch? Is een woonwijk in Uden. Hsf-toshiba 21 sep 2007 09:21 (CEST)
   • De counties zijn ook al minimaal, maar hier staat nog minder in: bij een artikel als Eikenheuvel (Uden) staat nu behalve het kaartje helemaal niets gevuld. Het minste wat je bij een artikel over een wijk verwacht is waar de wijk ligt, hoeveel inwoners er zijn, wanneer de wijk gebouwd is en wat de belangrijkste gebouwen zijn. Hanhil 21 sep 2007 13:45 (CEST)
De wijken hebben inmiddels een ruimere inleiding gekregen, waar ik oorspronkelijk reeds rijker van stof had mogen zijn. Natuurlijk worden de artikelen verder uitgewerkt, naargelang gefragmenteerde informatie is verwerkt. Tevens een prettig en enerverend weekeinde toewensend, Guadalajara 21 sep 2007 21:35 (CEST)
Met de huidige inhoud heb ik geen problemen meer. Wmb kan het wiu er af. Hanhil 22 sep 2007 06:28 (CEST)
Kan ik in plaats van wiu beg (beginnetje) plaatsen ter uitnodiging aan lezers hun kennis te delen? Guadalajara 23 sep 2007 07:43 (CEST)
Wat mij betreft is beg hier niet meer nodig. Ik zag dat wiu al weg was. Hanhil 23 sep 2007 22:26 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen mee eens. EdBever 21 sep 2007 11:14 (CEST)
 • Pleistocene Parken - wiu gebleven bij verwijdersessie want niet echt slecht maar kan veel beter (zie bijvoorbeeld engelse wiki-artikel) en benodigt echt nog werk. Onderwerp wel opnamewaardig vandaar 2 weken extra gegeven in de hoop op aanvulling, structurering en mogelijk overname van teksten uit het engelse artikel. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 sep 2007 08:43 (CEST)
 • Nordic id - ne/wiu - eerdere versie was verwijderd wegens reclame; deze versie is redelijk neutraal maar onderwerp is van twijfelachtige encylopedische waarde en artikel is behoorlijk wiu - Jvhertum 21 sep 2007 09:23 (CEST)
 • DLV Nji Sri - wiu - nog niet klaar - Aiko 21 sep 2007 09:39 (CEST)
 • Holiday (Patrick Jumpen) - wiu - tekst niet encyclopedisch, tabel rammelt en is in overlap met hoofdartikel. Mogelijk de tekst invoegen in hoofdartikel en deze als redirect? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 sep 2007 09:39 (CEST)
 • Poeremetator - weg - niet encyclopedisch, wel sluikreclame - Aiko 21 sep 2007 09:41 (CEST)
  • mag wat mij betreft ook wel nuweg. Is gewoon reclame. PatrickVanM 21 sep 2007 11:30 (CEST)
  • genuwegd, bleek in de loop van de dag poging van reclamebureau om via wikipedia googlehits op te krikken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 sep 2007 13:57 (CEST)
 • The secret (Patrick Jumpen) - wiu/reclame voor single die nog uit moet komen. Mogelijk beter invoegen als de single er is. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 sep 2007 09:42 (CEST)
  • Was in deze vorm al verwijderd op 18/09, nu dus weer. Joris1919 22 sep 2007 08:40 (CEST)
 • Wiering Software - als ne genomineerd - artikel was als ne genomineerd door Simeon op 15 nov 2006 en later ontdaan van sjabloon (reden onbekend). Op 11 jun 2007 heeft zelfde gebruiker een "nuweg" sjabloon geplaatst en is het alsnog verwijderd. Op verzoek van auteur Overleg_gebruiker:Freestyle teruggeplaatst (want die snapte er terecht nix van) en opnieuw nu ter reguliere beoordeing gegeven. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 sep 2007 10:04 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen. Een softwarebedrijf is op zich een encyclopedisch onderwerp, blijft met name de vraag of dit bedrijf 'notable' is. Mijn mening is dat dit het geval is. Het spel 'Charlie the Duck' is wereldwijd een populaire 2D platform game. Maar ook andere (leuke) games en utilities van dit softwarebedrijf worden wereldwijd aangeboden en gedownload op softwaresites (waaronder Download.com / ZDNet) zie [1]. Het feit dat dit een Nederlands softwarebedrijf is, vind ik nog een extra reden om het op de nl.wikipedia toe te laten. Als op Wikipedia plaats is voor pokémon regio's of bijv. bedrijfjes zoals allerlei kleine Belgische brouwerijen, om maar iets te noemen (ik kan nog wel meer voorbeelden noemen als het moet), zie ik niet in waarom hier geen plaats voor zou mogen zijn.  Emil·76  22 sep 2007 15:47 (CEST)
   • Verwijderd wegens criteria bij Wikipedia:Relevantie#Ondernemingen. Dit is een nieuw klein bedrijfje (quote van het bedrijf zelf op de site) en het lijkt mij niet gezichtsbepalend voor de markt. Bovendien heeft geen enkele van de genoemde spelletjes een eigen artikel, waardoor niet te beoordelen is of dit nu zulke bekende spellen zijn. Daarnaast vraag ik mij af of bij een bekend spelletje het ook meteen nodig is een apart artikel over de producent te maken. De Pokemonregio's en alle aanverwante artikelen mogen wat mij betreft ook weg, maar die staan hiet niet genomineerd. Joris1919 7 okt 2007 00:27 (CEST)
 • [[2]] WIU, titel fout, ik twijfel een beetje aan de inhoud in de huidige vorm. EdBever 21 sep 2007 10:46 (CEST)
  • Het leest als reclame/copyvio maar kan geen bron vinden - ɘVe Roept u maar! 21 sep 2007 12:04 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - de auteur heeft zelf aangegeven dat hij bedenker is van de term. - André Engels 24 sep 2007 16:19 (CEST)
  • Ik heb samen met de schrijver het stuk aangepast en vernoemd naar Digiscribble. Het gaat nu over het invoerapparaat en niet over wat je er allemaal wel mee kan doen. Het lijkt me nu een objectief, beschrijvend en wikiwaardig artikel. EdBever 30 sep 2007 16:21 (CEST)
 • GRASP WIU. EdBever 21 sep 2007 10:46 (CEST)
 • Thomas Azier - ne - student aan popacademie met één in eigen beheer uitgebrachte ep. riekt naar zelfpromotie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 sep 2007 10:47 (CEST)
  • Zeker niet! Gewoon geschreven door een fan. Google 'em maar eens. Een kleine selectie: [3] [4] [5] , bovendien is het erg gave muziek [6], if you aks me...  Emil·76  21 sep 2007 10:59 (CEST)
  • De artiest is relevant vanwege zijn bovenregionale bekendheid en dito speelruimte op podia en in media. Eigen beheer is tegenwoordig geen maatstaf (vgl. Prince die ook wel eens in eigen beheer uitbrengt) - overigens heeft die duizendpoot Azier de release uitgebracht onder een eigen label (wat praktisch bezien niet veel anders is dan eigen beheer, maar toch). Verder is hij een van de betere voorbeelden van wat er voortkomt uit de Academie voor Popcultuur (zeg maar de noordelijke geestesbroeder van die rockacademie in Tilburg). Deze artiest is dus idd nog student, maar heeft onlangs wel een tournee afgesloten door Italië. Zelfpromotie is overigens niet het geval. Ergo: tegen verwijdering. --Theo Oppewal 22 sep 2007 13:10 (CEST)
 • Online afslanken WIU. EdBever 21 sep 2007 10:48 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen reclame (externe links zijn al verwijderd) - Jvhertum 21 sep 2007 11:18 (CEST)
  • ik heb e.e.a. anders verwoord en aangevuld. Wil iemand anders beoordelen of dit artikel nu kan blijven? ietskleiner 5 okt 2007 15:37 (CEST)
 • Wikipedia:Humor en onzin/Marechal en redirect Wikipedia:Humor en onzin/Marèchal - Op zich zou het kunnen maar eigenlijk is Humor en onzin bedoeld als iets dermate grappig wordt gevonden dat het daar geparkeerd wordt, het is niet de bedoeling dat die pagina daarna inhoudelijk nog actief wordt bijgehouden, zoals bij dit geval gebeurd. Het is natuurlijk geen speelruimte... Dolfy
 • Bart Ettekoven - wiu - is zelfpromotie maar persoon mogelijk relevant, in deze vorm echter een promoreclametekst voor/door de man zelf (zucht). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 sep 2007 11:46 (CEST)

Toegevoegd 21/09: Deel 2[bewerken]

 • Zvc Fanatix - ne - Agora 21 sep 2007 12:06 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen Toch een ploeg die op behoorlijk niveau speelt en die ik als supporter toch graag op wikipedia zou willen zien! Wikipedia:Relevantie -
 • Dark Reign - wiu - bandje - Aiko 21 sep 2007 12:10 (CEST)
  • Gewikificeerd, de enige vraag is nu of ze NE danwel E zijn - metalkenners aanwezig? - Erik'80 · 21 sep 2007 12:11 (CEST)
 • Candirú - wiu - Pantalone 21 sep 2007 12:39 (CEST)
  • Machinevertaling mét verzoek tot correctevertalin, wie voelt zich geroepen? Erik'80 · 21 sep 2007 12:40 (CEST)
   • Ik ;-) Als een bioloog er nog naar kan kijken, dan graag. LeRoc 24 sep 2007 16:39 (CEST)
 • Auger-electron - wiu - waar gaat dit over? - Erik'80 · 21 sep 2007 12:40 (CEST)
  • Opgeknapt, kan denk ik nog wel beter; maar de vraag "waar gaat dit over" mag nooit een reden tot verwijderen zijn. - Erik Baas 25 sep 2007 02:17 (CEST)
   • Ziet er goed uit, dus wiu weggehaald. --Erwin(85) 25 sep 2007 09:36 (CEST)
 • Persona - wiu - Erik'80 · 21 sep 2007 12:42 (CEST)
 • NatureLink - reclame- Agora 21 sep 2007 12:48 (CEST)
 • Sonic Riders:Zero Gravity - zwaar wiu - Lexw 21 sep 2007 12:53 (CEST)
 • Eliëzer Kropveld - wiu - tekstdump, doctoraalscriptie, niet in encyclopedische vorm geschreven, wikificatie nodig - Jvhertum 21 sep 2007 13:34 (CEST)
 • Durty, van Durty DeaQuz - weg - Niet encyclopedisch (NE) nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 21 sep 2007 14:21 (CEST)
 • Tineke Bartels-de Vries - auteur - tekstdump van de eigen site. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 sep 2007 14:42 (CEST)
 • Winkelcentrum De Meent - zwaar wiu Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 sep 2007 14:44 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen NE en vermoedelijk reclame - Jvhertum 21 sep 2007 14:59 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - nergens reclame te vinden en wel encyclopedisch, we hebben zelfs de categorie "winkelcentrum". Daarnaast een vrij groot winkelcentrum afgaand op het aantal winkels. "Irrelevante" winkels wel ontlinkt. Tukka 21 sep 2007 15:07 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen in de huidige vorm is het bijna niets meer dan een Lijst van winkels in Winkelcentrum de Meent. Er is vast nog wel wat meer over te melden. Joris1919 22 sep 2007 08:37 (CEST)
 • Willem van 't Hof - wiu - vaag — Zanaq (?) 21 sep 2007 14:53 (CEST)
 • Teletype - wiu - inleidende definitie ontbreekt — Zanaq (?) 21 sep 2007 14:55 (CEST)
 • 4all electronics - er zijn vele internetwinkels, waarom hiervan een artikel opnemen? Tukka 21 sep 2007 14:57 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen reclame - Jvhertum 21 sep 2007 15:17 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Joris1919 22 sep 2007 08:37 (CEST)
 • The Jim Morrisons - wiu - 2 zinnetjes, 3 links. Te mager Dmitri Nikolaj(overleg) 21 sep 2007 15:16 (CEST)
  • Wiu is het nu niet meer, maar ik heb de nominatie aangepast in NE. Deze band bestaat nog geen jaar. Joris1919 22 sep 2007 08:31 (CEST)
  • Ik lees dat ze aan de Popronde meedoen, wat inhoudt dat ze door heel Nederland touren. Daarmee lijkt me dat de band een status krijgen die bovenregionaal is. Hoe lang een formatie bestaat lijkt me geen criterium. --Theo Oppewal 23 sep 2007 14:08 (CEST)
  • Deze nominatie is niet langer vol te houden, zeker niet na het aanbrengen van een categorie. Ik zou wel ontzettend graag willen weten hoe ze tot deze naam gekomen zijn? Dmitri Nikolaj(overleg) 30 sep 2007 11:19 (CEST)
 • Indicator (scheikunde) - wiu - Opzetje, wellicht niet voldoende - en ik vraag me af of het lemma hier thuishoort nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 21 sep 2007 15:43 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - absoluut relevant, vaak gebruikt in scheikunde Tûkkã 21 sep 2007 15:52 (CEST)
   • Zeker relevant, maar niet meer info dan een wb: het voorbeeld is wat vaag en de laatste zin herhaalt de eerste. — Zanaq (?) 21 sep 2007 16:34 (CEST)
 • Dennis de Witte - wiu - te kort en onbegrijpelijke statistieken, waarom is profvoetbal geen gewenst artikel? — Zanaq (?) 21 sep 2007 17:07 (CEST)
 • Freek Haverkate - wiu (+ zelfpromotie) - Vis )°///< 21 sep 2007 17:36 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - de gebruikersnaam F. Haverkate en de kop 'curriculum vitae' doen sterk vermoeden dat het hier om zelfspromotie gaat. - André Engels 23 sep 2007 23:20 (CEST)
 • Poeremetator - wb + m.i. onjuiste beschrijving - Vis )°///< 21 sep 2007 17:40 (CEST)
  • zie boven, is vandaag al eerder verwijderd. Gertjan 21 sep 2007 17:40 (CEST)
   • Marketingstunt van Overtoom BV, nuweggen en beveiligen, we zien over een week of wat wel of het nog steeds zo populair is. Op dit moment is dit niet encyclopedisch. Paul B 21 sep 2007 17:54 (CEST)
  • Kan eventueel worden toegevoegd aan Lijst van Nederlandstalige reclameslogans. --Casimir 22 sep 2007 00:24 (CEST)
 • Tijgerbalsem - wiu - je huid begint er helemaal van te gloeien; het helpt tegen flatulentie - Aiko 21 sep 2007 18:09 (CEST)
  • Heb e.e.a. eventje omgegooid en aangevuld. Lang leve 1 jaar in Thailand wonen!! lang leve de tijgerbalsem!! *hoera*hoera*hoera* ietskleiner 5 okt 2007 15:56 (CEST)
 • Canadian Idol - wiu - overbodig artikel - Aiko 21 sep 2007 18:16 (CEST)
  • Als het overbodig is bedoel je volgens mij dat ie weg moet. WIU betekent dat er aan gewerkt moet worden. Je uitleg stelt botweg dat het overbodig is. Wat wil je nu? Onnodig is trouwens een kwalificatie die ik erg kwalijk (en overbodig) vind, bovendien niet waar. Er is een aardige consensus over het wel encyclopediach zijn van TV-programma's. Er zijn vele artikelen van dit soort die er zonder bezwaren blijven staan. Wat is het verschil?.

- QuicHot 21 sep 2007 18:20 (CEST)

Ik zal eens wat aan verbeteren want er zijn meerdere landen met hun eigen Idols versie. LiveBloid 21 sep 2007 18:51 (CEST)
 • Bootsman scholts - NE, gooi maar snel weg. - QuicHot 21 sep 2007 18:17 (CEST)
 • Izzet Akgül - wiu - wegens beknoptheid - Aiko 21 sep 2007 18:25 (CEST)
 • Managed Voice - deels auteur van [7], een gedeelte kan mogelijk ingevoegd worden in Voice over IP - Jvhertum 21 sep 2007 18:53 (CEST)
  • bleek onderdeel van een herhaalde geplande bedrijfsreclamecampagne te zijn - zie hier dus genuwegd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 sep 2007 11:09 (CEST)
 • Rector (school) - wiu - stijl, geen interne links. (wb+trivium) — Zanaq (?) 21 sep 2007 19:36 (CEST)
 • Olympische Zomerspelen/Kanoën - wiu - het zou toch leuk zijn als er minstens een inleidende zin met relevante links in stond — Zanaq (?) 21 sep 2007 19:37 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Bij een sportencyclopedie is dat helemaal niet nodig. Hsf-toshiba 22 sep 2007 12:25 (CEST)
   • het is hier geen sportencyclopedie maar Wikipedia. In eerste instantie was het bijna een nuweg wegens geen zinnige inhoud. Niels(F)?ceterum censeo formulam wikify delendam esse 22 sep 2007 15:05 (CEST)
  • wat aan geduid, Zanaq. Als nou de echte kano-experts dat zouden doen ipv een semi-geïnteresseerde semi-toevallige voorbijganger als ik... Niels(F)?ceterum censeo formulam wikify delendam esse 22 sep 2007 15:05 (CEST)
 • Beroepsonderwijs aan zee - wiu - nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 21 sep 2007 20:02 (CEST)
  • een nuwegje - Aiko 21 sep 2007 20:38 (CEST)

Toegevoegd 21/09: Deel 3[bewerken]