Naar inhoud springen

Wikipedia:Te beoordelen afbeeldingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:VA)
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Een bestand op Commons nomineren voor verwijdering? Zie voor de procedure: Commons:Verwijderverzoeken.
Het nomineren kan ook door te klikken op de link Nomineer voor verwijdering in de zijbalk onder het kopje Hulpmiddelen.

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van afbeeldingen en andere bestanden die genomineerd worden om uit het systeem verwijderd te worden. Dit kunnen bestanden zijn waarvan de inhoud verplaatst is, die volgens u niet thuishoren in Wikipedia of niet voldoen aan het beleid voor gebruik van media.

Als u een bestand wilt nomineren voor verwijdering, kunt u het {{weg}}-sjabloon gebruiken om bovenaan de bestandspagina te plaatsen.

Informeer alstublieft de uploader van het bestand op zijn overlegpagina over de nominatie. Maak hiervoor gebruik van het sjabloon {{Afbeeldingwegnominatie}} ({{awn}}). Plaats de nominatie vervolgens via deze pagina bij de huidige datum.

Als u het niet eens bent met de verwijdernominatie van een bestand, geef dat dan aan. Wanneer na twee weken consensus is bereikt over verwijdering of niet voldoende licentieverantwoording is gevonden, wordt het bestand verwijderd. Voer langere discussies over verwijdernominaties op de overlegpagina bij het bestand.

Ledig de cache van deze pagina

Veelgestelde vragen waarom afbeeldingen en bestanden worden genomineerd voor verwijdering staan op:
Help:Waarom staat mijn bestand op de beoordelingslijst?

Let op: Hier kunnen alleen bestanden die fysiek op de Nederlandstalige Wikipedia zijn geüpload worden genomineerd. Andere bestanden staan op Commons, zie de link bovenaan voor de uitlegpagina.

  • ...


Bestanden direct te verwijderen[bewerken | brontekst bewerken]

Plaats hier alleen een bestand als dat aan minstens één van de volgende criteria voldoet:

  1. Bestanden die geen encyclopedische waarde hebben (zoals foto's van feestjes etc.) en geen ander nut voor Wikipedia hebben;
  2. Bestanden die meerdere malen zijn geüpload en die niet van elkaar verschillen of alleen andere afmetingen hebben. Neem alle informatie van de beschrijvingspagina over;
  3. Bestanden waarvan de uploader graag wil dat ze worden verwijderd, zoals foute uploads, dubbele uploads, foute namen, etc. Dit geldt niet voor vragen die gaan over het intrekken van eerder verstrekte licenties.

Bestanden die zijn gemarkeerd met {{nuweg|reden}} en voldoen aan de criteria worden in principe direct verwijderd en behoeven hieronder niet genoemd te worden: zie de categorie nu te verwijderen.


  • ...