Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel bewaken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Gtk-find.svg Verzoekpagina voor artikel-bewaking
Klik hier om direct een verzoek tot bewaking te doen
Zie WP:VP/AB
Iedereen kan hier een verzoek tot bewaking van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege langdurig vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de Checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen. Verzoeken ouder dan drie maanden zijn te vinden in het archief.
Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170622[bewerken]

De beoordelingsmelding van Annabet Tausk maakt een pittige discussie los. Ik zie enkele PA's voorbij komen en er wordt zelfs gesuggereerd dat het goed zou zijn om de Nederlandstalige Wikipedia voor het gerecht te dagen. Tux.svg maartenschrijft/Wikiproject België 27 jun 2017 17:01 (CEST)

Loop een beetje de spuigaten uit zo... Tux.svg maartenschrijft/Wikiproject België 29 jun 2017 23:00 (CEST)
Gebruiker heeft inmiddels eieren voor zijn geld gekozen want een nieuwe blokkering OT hing al in de lucht. WIKIKLAAS overleg 30 jun 2017 01:48 (CEST) Voor de duidelijkheid: dit sloeg op gebruiker Oogstweg. WIKIKLAAS overleg 5 jul 2017 23:58 (CEST)
Ik heb ervoor gekozen om mij deze PA's niet persoonlijk aan te trekken. Ik weet wie ze schrijven. Don't feed the... Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 5 jul 2017 21:27 (CEST)

Bonobo[bewerken]

Het artikel wordt regelmatig op een zelfde wijze puberaal gevandaliseerd door een of meerdere anonieme gebruikers met verschillende IP-adressen. Zojuist heb ik weer bij twee IP-adressen een waarschuwing geplaatst. Alice2Alice (overleg) 30 mrt 2017 10:43 (CEST)

Siegfried Bracke[bewerken]

Ik krijg de indruk dat men in dit artikel info probeert te plaatsen om de kritiek op deze man in een bepaalde richting te duwen, met onvolledige bronnen. Kunnen enkele mensen wat mee in de gaten houden of wat er nog toegevoegd wordt niet stemmingmakerij is a.u.b.? MichielDMN 🐘 (overleg) 22 feb 2017 16:18 (CET)

Coen Vermeeren[bewerken]

De heer Coen Vermeeren is aan het bewerken geslagen op zijn eigen pagina en gebruikt die nu als zijn eigen cv, waarvan hij kritische geluiden met bron en al steevast verwijdert. Toth (overleg) 8 feb 2017 20:13 (CET)

Makelaarsland[bewerken]

Veelvuldig bewerkingen vanuit dit bedrijf/de makelaarswereld al dan niet anoniem, promotioneel getint. Sonty (overleg) 6 feb 2017 17:51 (CET)

Nationaal Park[bewerken]

Naar aanleiding van dit verzoek keek ik bij de andere parken en zag ik dat op Nationaal Park Abruzzo, Lazio e Molise een paar eigennamen niet conform de titel waren, dus paste ik dit aan. Het werd echter teruggedraaid door een collega met als samenvatting we gaan geen engelse ziekte niet noodzakelijk massaal invoeren wegens een taaltelefoon en hierop hernoemde die collega het artikel. Gezien dit lijkt me dat hier ergens anders eerst over overlegd moet worden. Dus draaide terug conform wp:punt. Het zou best kunnen dat de collega gelijk heeft, maar eerst overleg gezien dat het hier zo gebruikelijk is. Momenteel noemen alle artikels hier Nationaal Park X en niet Nationaal park X. Ik heb geen zin om bij zoiets als De Friese Meren betrokken te worden, dus meld het even hier.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 29 jan 2017 01:56 (CET)

Theo van Gogh (regisseur)[bewerken]

Aanhoudend POV pushing/BWO dreigend. vr groet Saschaporsche (overleg) 23 jan 2017 19:22 (CET)

Batterij (elektrisch)[bewerken]

Aanhoudend pubervandalisme. Bob.v.R (overleg) 21 jan 2017 13:02 (CET)

Gaarne pubervandaal blokkeren. Bob.v.R (overleg) 21 jan 2017 13:09 (CET)

Cognitieve gedragstherapie[bewerken]

Artikel is kortgeleden sterk uitgebreid met deels promotionele teksten van elders. De bijdrager voert aan dat hij daar het recht toe heeft omdat hij betaald wordt door de vereniging waarvan de website is. Zie hier: Overleg gebruiker:Mark in wiki. Graag in de gaten houden en zo nodig actie. JanB46 (overleg) 14 dec 2016 17:48 (CET)

Kwinte en Broekburgvaart[bewerken]

Een nieuwkomer op WP lijkt zich niet te willen houden aan de spelregels op WP (zie:Overleg gebruiker:RDST21. Ik heb hem/haar hierop vriendelijk aangesproken maar de persoon in kwestie luistert niet en vermijdt elk normaal overleg en gaat onverdroten door om allerlei artikelen te hernoemen zonder voorafgaand overleg. Wat kan hiertegen worden gedaan. Het begint echt op vandalisme te lijken. Misschien is er ook sprake van een sokpop? Graag actie hiertegen.LeonardH (overleg) 21 nov 2016 20:46 (CET)

Kwinte is een fabrieksel. Zie hier (naar onder scrollen). Aangezien het niet gangbaar is, is het niet te hanteren door ons. De term Broekburgvaart is niet vindbaar in google books, het corpus-dbnl, Ons Erfdeel, etc. Mijn wijzigingen zijn in dit geval correct, maar stuiten tegen jouw taalgevoel in. Ik verzoek je dit verzoek in te trekken. Geef svp toe dat je er geen niet-gangbare toponiemen toegestaan zijn, en dat verwijderen het enige juiste is van niet-gangbare toponiemen (zoals fabrieksels). RDST21 (overleg) 21 nov 2016 21:13 (CET)
Leonard, ik verzoek je te reageren. Je wist - want dat had ik ruim tevoren als overlegbijdragen toegevoegd - dat Kwinte een maaksel is en dat Broekburgvaart nergens te vinden is. Dan toch hier dit verzoek indienen slaat nergens op. Dan reageer ik hier ook weer netjes, terwijl jij best weet dat je fout zit, en dan laat je weer niets van je horen. Man, man, wat een bord heb jij voor je nationalistische kop. RDST21 (overleg) 21 nov 2016 22:02 (CET)
Ik ben geen mod, maar eigenlijk zijn beide artikelen geen goed voorbeelden. Bij het eerste komt RDST21 met argumenten op de OP. Daarnaast zijn dit en dit beginnersfouten van jou, zie Help:Titel van een artikel wijzigen. Verder zijn Nederlandstalige namen alleen aangeraden om te gebruiken indien de taalunie ze voorschrijft of ze gebruikt wordt in gezaghebbend literatuur (betrouwbare bronnen).Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 21 nov 2016 23:51 (CET)
Natuurlijk reageer ik. De naam Broekburgvaart is wel gebruikelijk in het Nederlands en dat heb ik ook voor u aangetoond. Onder andere is het ook vermeld zo vermeld op Google-Maps. Voor verder commentaar verwijs ik naar uw overlegpagina waar ik een boodschap voor u heb achtergelaten. De juiste handelswijze is: Eerst overleggen en dan na eventueel overeenstemming is bereikt kan de paginanaam voor aanpassing worden voorgedragen op "pagina aanpassen". Graag, liever niet meer van die soort beledigingen die u bovenstaand meent te moeten uiten. Natuurlijk reageer ik op een bericht maar ik moet ook werken en heb niet de hele dag te tijd om op WP actief te zijn. Graag mensen de tijd geven om te reageren ( minstens twee dagen) en indien dan nog geen reactie een herinnering sturen. Nogmaals welkom op WP. Met vriendelijke groeten, LeonardH (overleg) 22 nov 2016 11:22 (CET)
Hij overlegt inderdaad niet voldoende, maar hij is een nieuweling. Jij zou echter beter moeten weten en gewoon een beveiliging aanvragen in plaats van te BWO'en en de pagina verkeerd te hernoemen zelfs nadat ik je daar hierboven al op gewezen heb.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 22 nov 2016 16:35 (CET)
Opmerking Opmerking Ik heb dan maar een beveiliging voor beide lemma's aangevraagd en een mod heeft die uitgevoerd (waarvoor dank). Dank je overigens om het te laten weten, het was inderdaad een zootje.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 22 nov 2016 17:02 (CET)
Je hebt gelijk het was inderdaad beter geweest een beveiliging aan te vragen maar ik was bezorgd dan dan de aangepaste versie zou worden beveiligd. Dit is mij helaas reeds eerder gebeurd met als gevolg dat daarna nooit meer een normaal overleg kon plaatsvinden omdat men toen meende zijn/haar zin te hebben gekregen (ging destijds echter niet over een plaatsnaam of zo iets dergelijks). Hartelijk dank voor uw ingrijpen in deze. Of betrokkene inderdaad echt een nieuweling is weet ik niet zeker? Het zo ook kunnen dat het een sokpop gaat onder een ander IP-adres. LeonardH overleg) 22 nov 2016 18:56 (CET)

Louis Bolk Instituut[bewerken]

Ik heb het idee dat medewerkers het artikel willen opfleuren. Ik heb een bewerkingslimiet dus kan zelf niets aanpassen.   Rodejong  💬 ✉️  🕘 25 sep 2016 00:52 (CEST)