Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel bewaken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Gtk-find.svg Verzoekpagina voor artikel-bewaking
Klik hier om direct een verzoek tot bewaking te doen
Zie WP:VP/AB
Iedereen kan hier een verzoek tot bewaking van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege langdurig vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de Checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen. Verzoeken ouder dan drie maanden zijn te vinden in het archief.
Een verzoek dat behandeld is, wordt verplaatst naar het kopje Behandelde verzoeken onderaan, zodat een nieuw verzoek steeds gemakkelijk in het eerste blok te vinden is. Plaats een nieuw verzoek onder aan de lijst onder het kopje Nieuwe verzoeken, zodat de oudste verzoeken bovenaan staan en de volgorde chronologisch blijft. Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~).


Nieuwe verzoeken[bewerken]

Federatie Varend Erfgoed Nederland[bewerken]

Nieuwe Gebruiker:Kees Weststrate probeert het artikel naar z'n hand te zetten, verwijdert teksten en frustreert andere gebruikers die dat herstellen. Is er al even mee bezig en het heeft dus weinig zin om het artikel zo te herstellen.Stunteltje (overleg) 2 mei 2019 23:52 (CEST)

Robert de Haze Winkelman[bewerken]

Een nieuwe gebruiker verwijdert hier herhaald een passage over voor deze persoon negatief nieuws in de media, zonder verdere toelichting. Gezien zijn opmerking op Mijn OP vermoed ik dat hij nauw betrokken is bij de betreffende persoon (De Haze Winkelman). Ik ben verder niet betrokken bij het onderwerp (ik kwam de edit toevallig tegen bij vandalismecontrole), maar ik denk dat het verstandig is om het artikel in de gaten te houden. KKoolstra (overleg) 21 mei 2019 09:39 (CEST)

Behandelde verzoeken[bewerken]

Afrodite Zegers[bewerken]

De pagina Afrodite Zegers wordt met name bijgehouden door ene Marcel Zegers. Recent is er een breuk geweest in de samenwerking en zijn Zegers en Van Veen uit elkaar gegaan. En nu probeert Marcel Zegers naar mijn gevoel de naam Van Veen uit het artikel te schrijven, wat mij niet correct lijkt. The Banner Overleg 22 nov 2018 23:38 (CET)

Sinds november 2018 geen verdachte wijzigingen geweest; artikel wel op mijn volglijst gezet. Encycloon (overleg) 1 apr 2019 21:27 (CEST)

Vrijeschoolonderwijs[bewerken]

Er woedt een ideologische bewerkersoorlog. Gebruiker Ramon (geen gebruikerspagina), die al eerder op de pagina actief was en via allerlei media een kruistocht tegen antroposofie en vrijeschoolonderwijs voert, plaatst tendentieuze inhoud, vaak met verwijzing naar verouderde bronnen en met weglating van recente ontwikkelingen. Meer neutrale bewerkingen worden teruggedraaid. Zie ook discussies op de overlegpagina vanaf het kopje Overleg:Vrijeschoolonderwijs#Controversiële_leermethode. Dit heeft inmiddels niet meer het karakter van een constructief overleg. Abubakker (overleg) 14 okt 2018 12:14 (CEST)

Inmiddels niet meer relevant. Trijnstel (overleg) 11 jun 2019 21:26 (CEST)