Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gtk-refresh.svg Verzoekpagina voor artikelverplaatsingen
Klik hier om direct een verzoek tot verplaatsing te doen
Zie WP:AV
Zie WP:AVP
Zie WP:VPA
Zie WP:VPV
Zie WP:VP/AV
Meestal kan een gebruiker zelf de naam van een artikel (dus niet van een afbeelding, bestand, categorie, gebruiker of sjabloon) wijzigen; de procedure daarvoor staat hier. Soms doen zich echter problemen voor, bijvoorbeeld doordat de beoogde nieuwe naam al in gebruik is, en moet er een moderator aan te pas komen. In dergelijke gevallen kan hier een verzoek tot hernoeming van het artikel worden gedaan.

Wanneer het verzoek geen onderhoudskwestie betreft (bijvoorbeeld verkeerd kopieer-plak-werk of een typefout), stel de wijziging dan eerst voor op de overlegpagina van het artikel. Wanneer daar consensus bereikt wordt of als niemand binnen redelijke tijd reageert, plaats dan pas het verzoek tot uitvoering van de wijziging hier. Deze pagina is niet bedoeld voor discussies. Verzoeken waarbij discussie ontstaat zullen worden afgewezen, waarna er verder overlegd dient te worden op een relevante overlegpagina. Mocht je een dergelijk overleg extra onder de aandacht willen brengen, zie dan bijvoorbeeld WP:OG.

Een verzoek dat behandeld is, wordt verplaatst naar het kopje Behandelde verzoeken onderaan, zodat een nieuw verzoek steeds gemakkelijk in het eerste blok te vinden is. Plaats een nieuw verzoek onder aan de lijst onder het kopje Nieuwe verzoeken, zodat de oudste verzoeken bovenaan staan en de volgorde chronologisch blijft. Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~).
Afgehandelde verzoeken worden na 10 dagen automatisch gearchiveerd naar het archief.

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Circumvallatielinie (verdedigingswerk) naar Circumvallatielinie[bewerken]

De beide andere artikelen op de doorverwijspagina zijn ook verdedigingswerken en voorbeelden van het in het artikel beschreven fenomeen. De artikelen over de specifieke circumvallatielinies kunnen en worden in het artikel gelinkt worden, een aparte dp over hetzelfde is dubbelop. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 27 okt 2015 14:42 (CET)

Ik snap het verzoek en sta er niet afwijzend tegenover, maar zou je (gezien dit verzoek uit 2010) even willen vragen wat Gebruiker:Halandinh hierover denkt? Richard 27 okt 2015 15:02 (CET)
Hmmm, goed gevonden. Waarom zouden er geen artikelen kunnen zijn over de individuele circumvallatielinies zonder een dp, zeker als ze direct gelinkt worden op het algemene artikel. Ik ben benieuwd. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 27 okt 2015 15:20 (CET)
Is dat gebeurd ondertussen, zodat dit uitgevoerd mag worden? Bart Versieck (overleg) 6 nov 2015 20:03 (CET)
Nee, dat is (was) nog niet gebeurd. Het verzoek is goed beargumenteerd, vandaar dat ik het (vooralsnog?) heb Uitgevoerd Uitgevoerd. Mocht er later alsnog bezwaar tegen gemaakt worden, hoor ik dat wel. Richard 9 nov 2015 11:52 (CET)
Inderdaad: terug naar boven.
Als iemand Circumvallatielinie linkt terwijl hij Circumvallatielinie (Groenlo) bedoelt moet deze link gerepareerd worden en opgepakt worden door het proces. Als schrijver zijn links zelf controleert ziet hij niet meteen dat het verkeerd is, en als hij dat wel ziet moet hij gaan zoeken naar de verborgen links. Deze onderwerpen zijn niet alleen een voorbeeld van een Circumvallatielinie, ze heten ook daadwerkelijk zo. Er moet dus een doorverwijsconstructie zijn. — Zanaq (?) 17 nov 2015 18:54 (CET)
Zou een constructie met een {{Zie dp}} te overwegen zijn? Dan zou dit artikel de huidige naam houden en zou daarnaast nog een Circumvallatielinie (doorverwijspagina) komen te staan. Richard 18 nov 2015 13:16 (CET)
Dat zou een (verkapte) omzetting betekenen van een normale dp in een hoofdbetekenisconstructie, waar eerst consensus voor moet zijn. — Zanaq (?) 18 nov 2015 18:33 (CET)
! Wachten: Ik zet bovenstaande op de overlegpagina van het artikel en zal een oproep doen op Wikipedia:Overleg gewenst om erop te reageren. Richard 19 nov 2015 11:56 (CET)

Behandelde verzoeken[bewerken]

Kakker (beeldje) naar Caganer[bewerken]

Na reeds zes jaar durende bronverzoeken nog steeds geen bron voor deze bewering van 26 februari 2005. Die bron bestaat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook niet (voor de zekerheid heb ik ook nog Google tussen 1995 en 2005 geraadpleegd: niets). Sinds 2009 wordt de term dan ook al op de overlegpagina bestreden. Men heeft slechts de term letterlijk vertaald, wat tot gevolg zal hebben dat een goedgelovige Wikipedia-aanbidder op een dag in een boek zal schrijven dat zo'n Catalaans beeldje een 'kakker' genoemd wordt. (Als dat niet al gebeurd is.) Ik waarschuw er wel vaker voor dat het soms (niet altijd) heel gevaarlijk kan zijn als Wikipedia zijn eigen waarheid creëert, maar dat wuift men niet zelden luchtigjes weg. Pas als Elseviers Grote Antiekencyclopedie, en nog een paar belangrijke bronnen, weten te melden dat zo'n beeldje een 'kakker' genoemd wordt, kan Wikipedia overwegen dat voorzichtig te volgen, omdat onze encyclopedie de wereld om ons heen beschrijft, in plaats van dat de buitenwereld Wikipedia overschrijft. Het is daarom veiliger de oorspronkelijke term te hanteren, een keuze die ook de Duitse Wikipedia (niet Scheißer), de Engelse (niet shitter) en alle andere Wikipedia's gemaakt hebben. ErikvanB (overleg) 17 nov 2015 03:59 (CET)

PS: Ik zou het fijn vinden als ik even een seintje op mijn OP krijg als het verzoek is gehonoreerd, want dan pas ik ook de tekst aan. (Hard nodig.) - ErikvanB (overleg) 17 nov 2015 04:07 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd. Is een 'ping' ook goed, Erik? Richard 17 nov 2015 11:28 (CET)
Is prima, bedankt! Ik ga de tekst verbeteren. ErikvanB (overleg) 17 nov 2015 17:32 (CET)

Jacob van Domselaer naar Jakob van Domselaer[bewerken]

Correctie spelling voornaam. Ajv39 (overleg) 15 nov 2015 22:22 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Richard 17 nov 2015 11:30 (CET)

Pterophyllum Scalare terug naar Maanvis (Pterophyllum)[bewerken]

Een nieuwe gebruiker heeft het artikel over de maanvis twee keer hernoemd (ander geval: Pterophyllum Altum of Maanvis), zonder rekening te houden met de geldende voorschriften m.b.t. wetenschappelijke namen. Dus beter de oude situatie herstellen en eventueel zelfs de twee slechte redirects opruimen. MichielDMNZoo icon.svg (overleg) 14 nov 2015 21:19 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Richard 17 nov 2015 11:38 (CET)

Co-kathedraal Sint-Hedwig naar Cokathedraal Sint-Hedwig[bewerken]

Spellingsfout. Zie WP:VVB en Cokathedraal. Kukkie (overleg) 17 nov 2015 11:58 (CET)

Het doelartikel bestaat niet. Dat kun je volgens mij dan ook zelf, Kukkie. Richard 17 nov 2015 12:24 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Natuurlijk. Ik had de gewenste naam en de oude naam omgedraaid, sorry. Kukkie (overleg) 17 nov 2015 13:46 (CET)

La Nucía naar La Nucia[bewerken]

Officiële naam van de gemeente. De naam met het accent is de Spaanse naam. Sonuwe () 17 nov 2015 16:32 (CET)

En dat is een probleem omdat...? De website van de gemeente is volgens mij ook in het Spaans. Dat ter plaatse nóg een taal gesproken wordt, doet er niets aan af dat Spaans er een officiële taal is. Richard 17 nov 2015 16:46 (CET)
Statistiek der Spaanse gemeenten, gemeente 03094 Sonuwe () 17 nov 2015 17:35 (CET)
Hmmm.. een Spaanstalige site die juist géén accent gebruikt. Klinkt tegenstrijdig met wat je eerder zei. Zoals gezegd, de gemeentelijke website is ook in het Spaans en gebruikt vrij consequent wél een accent. Ik zie nog niet waarom de naam zonder accent 'beter' zou zijn. Richard 17 nov 2015 18:21 (CET)
De website van het Spaanse Instituut voor de Statistiek gebruikt enkel de officiële namen. Indien er twee officiële namen zijn voor een gemeente zoals Elche/Elx worden ze allebei gegeven zoals hier en je kan zien dat tot en met de volkstelling van 1981 de naam Elche de enige juiste naam was. Voor La Nucia is de offciële naam al sinds 1842 zonder accent. Hier zie je dat de officiële naam voor Calp tot en met 1991 Calpe was, van 1991 tot en met 2001 waren beide namen gelijkwaardig en sinds 2001 is de officiële naam Calp. Sonuwe () 17 nov 2015 18:55 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd. Je uitleg is duidelijker zo. Aleen merkwaardig dat de gemeente zelf kennelijk de niet-officiële naam prefereert. Richard 17 nov 2015 19:09 (CET)
Dank. Het artikel was onder de juiste naam aangemaakt maar in 2011, bij de passage van de Ronde van Spanje, heeft een wielerliefhebber de titelwijziging naar de naam met accent doorgevoerd. Zowel de Duitse, Engelse, Franse, Portugese als Italiaanse Wikipedia gebruiken de naam zonder accent. Sonuwe () 17 nov 2015 20:46 (CET)

Stephan Studer naar Stéphan Studer[bewerken]

De tweede is momenteel een redirect naar de eerste maar in het artikel zelf staat de naam overal met een accent geschreven. Ik denk dus dat het beter is om het om te draaien. Dit had ik amateuristisch zelf al gedaan. Maar dit terecht door iemand ongedaan gemaakt :) Alice2Alice (overleg) 18 nov 2015 13:56 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Voor je 'mislukte poging' had je het artikel overigens simpelweg zelf kunnen hernoemen ;) Richard 18 nov 2015 14:55 (CET)
Helaas niet want beide artikelen waren al aanwezig ;) Maar bedankt! Alice2Alice (overleg) 18 nov 2015 15:06 (CET)
Het was toch oorspronkelijk (dus vóór jouw poging) een redirect de andere kant op? Dan kan het volgens mij wel. Het kan pas niet meer nadat zo'n redirect meer dan een revisie heeft. Richard 18 nov 2015 15:13 (CET)
Ah, mooi! Dat heb ik nooit geweten. Ik zal er rekening mee houden een volgende keer. Alice2Alice (overleg) 18 nov 2015 15:16 (CET)

Korinthe[bewerken]

DP kan weg, dit klopt zo niet. Korinthe (stad) zou Korinthe (Grieks: Korinthos) moeten heten en Korinthe (departement) Korinthië (Grieks: Korinthia). Maarten vdM (overleg) 15 nov 2015 09:04 (CET)

Niet overbodig. Klopt prima. De artikelen kunnen desgewenst hernoemd worden, maar dat is geen probleem van de dp, en is zeker geen reden doorverwijsconstructies dan maar te schrappen. — Zanaq (?) 17 nov 2015 18:48 (CET)
Korinthe en Korinthië zijn verschillende woorden. Geen enkele reden voor een dp dus. Wikiwerner (overleg) 17 nov 2015 19:53 (CET)
De artikelen heten anders nog wel zo, en noemen de voorgestelde namen niet eens. Eerst de artikelen aanpassen. En dat staat los van de dp: mensen kunnen het nog steeds onder deze titel zoeken, wat ook blijkt uit het feit dat die artikelen al tijden zo heten en de voorgestelde namen niet eens noemen. — Zanaq (?) 18 nov 2015 08:05 (CET)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Op dit moment geen consensus. Die zou eventueel op de overlegpagina van het artikel gezocht kunnen worden. Richard 19 nov 2015 12:06 (CET)

Raetia naar Raetië[bewerken]

Gangbare Nederlandse naam. Geen reden hier de Latijnse benaming te gebruiken. Maarten vdM (overleg) 15 nov 2015 10:04 (CET)

Eerlijk gezegd lijkt me dit niet zo'n goed idee. Het gaat duidelijk om een provincie in het Romeinse Rijk en veel andere WP's houden ook de Latijnse benaming aan. Waarom niet gewoon de oorspronkelijke naam aanhouden? De Wikischim (overleg) 18 nov 2015 23:29 (CET)
Alle andere provincies in het Romeinse Rijk hebben ook de Latijnse benaming, behalve Moesië. Beter om dat artikel te hernoemen naar Moesia, lijkt mij. Mvg, Trewal 19 nov 2015 00:05 (CET)
Eens met Trewal. Het exoniem komt bovendien niet in het lijstje voor. Woudloper overleg 19 nov 2015 04:50 (CET)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Geen consensus. Richard 19 nov 2015 12:06 (CET)

Internationale luchthaven van Birmingham naar Birmingham Airport[bewerken]

Hier zit blijkbaar een doorverwijzing in. Ik kan dus niet de titel wijzigen i.v.m. Wikiproject/Luchtvaart. JoeriB92 (overleg) 19 nov 2015 22:17 (CET)

! Even wachten alsjeblieft. Ik gebruik de paginageschiedenis van het doelartikel op dit moment om aan Joeri te laten zien waarom het hem zelf niet lukt. Zodra hij dat gelezen heeft, al ik dit verzoek uitvoeren. Richard 20 nov 2015 10:03 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd. Richard 20 nov 2015 13:02 (CET)

Luchthaven Londen Heathrow naar London Heathrow Airport[bewerken]

De titel van het lemma is al eerder gewijzigd, kan dus geen titelwijziging doorvoeren i.v.m. Wikiproject/Luchtvaart.~ JoeriB92 (overleg) 20 nov 2015 12:33 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Richard 20 nov 2015 13:02 (CET)

Profiel (televisieprogramma) naar Brandpunt Profiel[bewerken]

Een anoniem voerde deze hernoeming uit met copy-paste. Vervolgens werd het nieuwe artikel genomineerd voor nuweg, waarna het op TBP terechtkwam. Het is hetzelfde programma, zie bijv. Uitzendinggemist.net. Wikiwerner (overleg) 22 nov 2015 17:00 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 22 nov 2015 17:07 (CET)

Groep T Hogeschool naar Groep T[bewerken]

Groep T is geen hogeschool meer. Een deel van de opleidingen op de campus worden nu gegeven door de universiteit KU Leuven, de andere helft door de hogescholengroep UC Leuven-Limburg – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ‎Wormke-Grutman (overleg · bijdragen)

Volgende keer wellicht een nieuw verzoek niet direct onder afghandeld plaatsen? Richard 19 nov 2015 14:37 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 22 nov 2015 17:12 (CET)


Systemisch-Functionele Grammatica naar Systemisch-functionele grammatica[bewerken]

Een herhaling van mijn verzoek. Voel u vrij om dit verzoek naar de prullenbak te verwijzen. Conform naamgeving in de betreffende categorie. Conform titel van het Engelse lemma. Comform vertaalregels. Een hoofdletterafkorting (SFG) is niet ter zake. Dit is geen eigennaam die al of niet wordt beschermd dor het merkenrecht. En dit is geen informatica. – Maiella (overleg) 18 nov 2015 19:33 (CET)

Als het een herhaald verzoek is, is er als het goed eerder over gesproken. Het artikel heeft echter geen overlegpagina, laat staan dat daar een discussie te vinden is. Hoewel ik je argumenten snap, zijn de meningen kennelijk verdeeld (want waarom zou het anders de vorige keer niet uitgevoerd zijn). Probeer eerst op de overlegpagina van het artikel overeenstemming te bereiken. Richard 19 nov 2015 12:10 (CET)
Toch Uitgevoerd Uitgevoerd. De taalkundige redenering van collega Maiella komt mij juist over en is ook al van toepassing op het verwante artikel Functionele grammatica. Geen eigennaam, dus geen hoofdletters. De verdere discussie lijkt meer op Wikijurisme dan een inhoudelijke discussie. Milliped (overleg) 22 nov 2015 17:27 (CET)

Firmin Jacobs (1870) naar Firmin Jacobs (apotheker)[bewerken]

Het door mij aangemaakte artikel Firmin Jacobs (apotheker) werd om een mij onbekende reden door JP001 gewijzigd in Firmin Jacobs (1870). Daarna werd de originele inhoud door hem terug in de dp geplaatst. Graag herstel in de oorspronkelijke staat. De onnodige dp mag verwijderd worden. Akadunzio (overleg) 22 nov 2015 20:53 (CET)

Hernoemen naar Firmin Jacobs (burgemeester) lijkt me wenselijker. Blijkbaar ontleent hij zijn E-waarde aan zijn burgemeesterschap. Michiel (overleg) 22 nov 2015 21:03 (CET)
Probleem is dat er twee burgemeesters van Halen zijn met dezelfde naam. Dan is dit geen onderscheidende titel. Akadunzio (overleg) 22 nov 2015 21:13 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Er is wat te zeggen voor het gebruik van jaartallen in de titel, maar dan wel geboorte- én overlijdensjaar én bij beide naamdragers, niet half om half. RONN (overleg) 22 nov 2015 21:17 (CET)


Luchthaven Londen City naar London City Airport[bewerken]

Titel wijzigen i.v.m. Wikiproject/Luchtvaart helaas niet mogelijk vanwege eerdere wijzigingen. JoeriB92 (overleg) 24 nov 2015 17:16 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 24 nov 2015 23:18 (CET)

Londen Gatwick Airport naar London Gatwick Airport[bewerken]

Titel wijzigen i.v.m. Wikiproject/Luchtvaart helaas niet mogelijk vanwege eerdere wijzigingen. Ik weet het, daar ben ik zelf schuldig aan, het moet namelijk London zijn ipv Londen. JoeriB92 (overleg) 24 nov 2015 17:16 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 24 nov 2015 23:18 (CET)


Soechoj Su-11 naar Soechoj Soe-11, Soechoj Su-9 naar Soechoj Soe-9 en Soechoj Su-30 naar Soechoj Soe-30[bewerken]

Conform Soechoj Soe-7, Soechoj Soe-15, Soechoj Soe-17, Soechoj Soe-25, Soechoj Soe-27, Soechoj Soe-33, Soechoj Soe-47, Soechoj Soe-24 Fencer enzovoort enzovoort. ErikvanB (overleg) 24 nov 2015 17:56 (CET)

  • Extra toelichting nog. Het lijkt raar een modelaanduiding (Su) te veranderen, maar het zijn Russische toestellen, en die heten dus bijvoorbeeld Су-9, niet Su-9. Het is dus net als Путин versus Poetin. ErikvanB (overleg) 24 nov 2015 18:11 (CET)
Waarom niet gewoon naar Sukhoi Su-11? Dat Soe ziet er niet uit. Vunz (overleg) 24 nov 2015 23:00 (CET)
Vanwege de hier in gebruik zijnde transliteratieregels die hier terug te vinden zijn. Het ziet er idd niet uit, maar ongebruikelijk is het niet. De liefhebbers zullen overigens sowieso wel op en:Sukhoi Su-34 enz. uitkomen, onze Engelstalige broeders hebben iets meer te vertellen dan onze lexicologisch correcte variant. Milliped (overleg) 24 nov 2015 23:28 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 24 nov 2015 23:39 (CET)