Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gtk-refresh.svg Verzoekpagina voor artikelverplaatsingen
Klik hier om direct een verzoek tot verplaatsing te doen
Zie WP:AV
Zie WP:AVP
Zie WP:VPA
Zie WP:VPV
Zie WP:VP/AV
Meestal kan een gebruiker zelf de naam van een artikel (dus niet van een afbeelding, bestand, categorie, gebruiker of sjabloon) wijzigen; de procedure daarvoor staat hier. Soms doen zich echter problemen voor, bijvoorbeeld doordat de beoogde nieuwe naam al in gebruik is, en moet er een moderator aan te pas komen. In dergelijke gevallen kan hier een verzoek tot hernoeming van het artikel worden gedaan.

Wanneer het verzoek geen onderhoudskwestie betreft (bijvoorbeeld verkeerd kopieer-plak-werk of een typefout), stel de wijziging dan eerst voor op de overlegpagina van het artikel. Wanneer daar consensus bereikt wordt of als niemand binnen redelijke tijd reageert, plaats dan pas het verzoek tot uitvoering van de wijziging hier. Deze pagina is niet bedoeld voor discussies. Verzoeken waarbij discussie ontstaat zullen worden afgewezen, waarna er verder overlegd dient te worden op een relevante overlegpagina. Mocht je een dergelijk overleg extra onder de aandacht willen brengen, zie dan bijvoorbeeld WP:OG.

Een verzoek dat behandeld is, wordt verplaatst naar het kopje Behandelde verzoeken onderaan, zodat een nieuw verzoek steeds gemakkelijk in het eerste blok te vinden is. Plaats een nieuw verzoek onder aan de lijst onder het kopje Nieuwe verzoeken, zodat de oudste verzoeken bovenaan staan en de volgorde chronologisch blijft. Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~).
Afgehandelde verzoeken worden na 21 dagen automatisch gearchiveerd naar het archief.

Nieuwe verzoeken[bewerken]

The Colony (doorverwijspagina) naar The Colony[bewerken]

Prima hoor, dat er zoiets als een hoofdbetekenisconstructie bestaat, maar dan wel als er sprake is van een hoofdbetekenis. Dat was hier niet overduidelijk niet het geval. ♠ Troefkaart (overleg) 4 dec 2018 12:51 (CET)

Matexi Group naar Matexi[bewerken]

Graag zou ik de titel van de pagina Matexi Group in Matexi gewijzigd zien omdat dit is wat er in het artikel beschreven staat. Ook is het bedrijf veel bekender dan de naam van de holding erboven. Wtry (overleg) 18 dec 2018 09:46 (CET)

  • Tegen Tegen zoveelste poging. Daarbij heeft Wtry eerst het artikel aangepast (en van overbodige info/reclame voorzien) voor dat dit verzoek kwam. De aanpassingen zijn inmiddels teruggedraaid. The Banner Overleg 18 dec 2018 11:17 (CET)
  • Hoi Wtry, ik snap de reactie van The Banner goed gezien de geschiedenis. Beetje jammer dan je niet de woorden van eerder ter harte heb genomen. Al was je wijzing nu nog klein.Ik krijgt wel het gevoel dat het echter daar niet bij blijft, als men deze verplaatsing zou doen.. Dagdeel (overleg) 18 dec 2018 17:34 (CET)

DNA (doorverwijspagina) naar DNA[bewerken]

Is vorig jaar blijkbaar zomaar verplaats, waardoor er een ongelijke doorverwijzing is ontstaan, omdat je men voor andere DNA's een jaar lang uitkwam bij Desoxyribonucleïnezuur. Graag terug zetten... Dagdeel (overleg) 18 dec 2018 17:24 (CET)

Vind je dan niet dat desoxyribonucleïnezuur hier de dominantste betekenis is? Encycloon (overleg) 18 dec 2018 17:56 (CET)
Nee,. want het is een ongelijke doorverwijzing. Overigens viel het aantal doorverwijzing via DNA mee (er wezen meerdere artikelen dubbel naar DNA en Desoxyribonucleïnezuur overigens)... Maar goed dit is niet de plaats voor discussies, deze pagina is verplaats zonder discussie. Op het overleg van de doorverwijspagina stond ook dat iedereen het eens was over de doorverwijspagina op DNA... Dagdeel (overleg) 18 dec 2018 18:22 (CET)
Als ik de geschiedenissen bekijk dan heeft Wikiwerner de constructie net zo gemaakt als BTW, maar heeft Dagdeel dit deels weer ongedaan gemaakt. Is DNA wel ongelijk maar BTW niet? –bdijkstra (overleg) 18 dec 2018 18:35 (CET)
Hoi de reden is simpel, dit is een verplaatsing zonder overleg. Wijzen naar een andere pagina die ongelijk staat is niet de manier.. Wikiwerner zegt hier boven zelf over dit soort verplaatsing dat onder BTNI valt. Dus in die verstande heeft Wikiwerner tegen zijn eigen mening dit uitgevoerd en zonder overleg dus.. En BTW is wel na discussie tot stand gekomen. En dat is het verschil. Dagdeel (overleg) 18 dec 2018 18:40 (CET)
BTW lijkt ook zonder consensus/overleg verplaatst te zijn, en kan (dus) net als DNA beter weer een dp worden. — Zanaq (?) 18 dec 2018 18:42 (CET)
Aha oke, lijkt mij dan ook ja. Wikiwerner verwees naar het overleg dat zou hebben plaatsgevonden in Wikipedia:Doorverwijscafé. Daarmee ging ik er dus vanuit dat die ook heeft plaatsgevonden... Dagdeel (overleg) 18 dec 2018 18:45 (CET)


Behandelde verzoeken[bewerken]

Starship(s)[bewerken]

Starships naar Starship. Titels bij voorkeur enkelvoud, en er zijn veel meer betekenissen in het enkelvoud. — Zanaq (?) 27 nov 2018 18:58 (CET)

  • Mee eens. Ruimevaartuig heb je terecht als item verwijderd (want het wordt in het Nederlands niet als zodanig gebruikt), maar dat 'starship' een Engels woord is voor ruimtevaartuig, mag denk ik wel in de beginzin vermeld. Bever (overleg) 27 nov 2018 22:44 (CET)
    • titelwijziging Uitgevoerd Uitgevoerd, is in lijn met WP:BENOEM. Machaerus (overleg) 28 nov 2018 12:53 (CET)

Moord op Ursula Herrmann naar Ontvoering van Ursula Herrmann[bewerken]

Moord is nooit aangetoond, het betrof hier waarschijnlijk een onbedoelde dood na ontvoering. Zie ook de titel van de Duitse wikipedia. Tekstman (overleg) 2 dec 2018 09:49 (CET)

Latijns alfabet naar Latijns schrift[bewerken]

Er is één Latijns schrift, maar er zijn meerdere Latijnse alfabetten gebaseerd op dat schrift. Een schrift is een manier van schrijven, terwijl een alfabet een specifieke verzameling letters is. Ze zijn niet hetzelfde en een alfabet is duidelijk een subcategorie van een alfabetisch schrift. Ik heb net ook al Cyrillisch alfabet hernoemd naar Cyrillisch schrift om dezelfde reden. Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 2 dec 2018 00:02 (CET)

Abdij Prüm naar Abdij van Prüm[bewerken]

Graag zou ik de titel van de paginaAbdij Prüm in Abdij van Prüm gewijzigd zien omdat de titel gelijk is aan de naam in de intro en gelijk is met andere abdijen. Met vriendelijke groet,Bean 19 (overleg) 12 dec 2018 17:01 (CET)

Voor VoorLeonardH (overleg) 18 dec 2018 16:37 (CET)

Sketch met de dode papegaai[bewerken]

Graag de bewerkingsgeschiedenis van Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/sketch met de dode papegaai samenvoegen met Sketch met de dode papegaai. Vervolgens kan eerstgenoemde pagina worden verwijderd. Bvd, Encycloon (overleg) 15 dec 2018 20:11 (CET)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd, check jij of alles goed is gegaan Encycloon? Ecritures (overleg) 18 dec 2018 18:58 (CET)
    • Dank, ik moest nog wel even wat fixen maar het staat nu goed. Encycloon (overleg) 18 dec 2018 21:56 (CET)

Koedoe naar Tragelaphus[bewerken]

Dit artikel heeft een complexe historie van hernoemingen achter de rug. Zo zijn er enkele vreemde redirects ontstaan, die ik nu heb genomineerd voor verwijdering. Ik ben het eens met degene die op de OP van dit artikel schrijft dat het artikel genoemd moet worden naar de wetenschappelijke naam van dit geslacht: Tragelaphus. Met Koedoe en Koedoes als redirect daarheen. De dp Kudu moet dan ook aangepast worden. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 19 dec 2018 09:00 (CET)

hernoeming Uitgevoerd Uitgevoerd, maar de meeste redirects toch behouden; redirects zijn meestal niet overbodig Machaerus (overleg) 19 dec 2018 10:44 (CET)