Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Gtk-refresh.svg Verzoekpagina voor artikelverplaatsingen
Klik hier om direct een verzoek tot verplaatsing te doen
Zie WP:AV
Zie WP:AVP
Zie WP:VPA
Zie WP:VPV
Zie WP:VP/AV
Meestal kan een gebruiker zelf de naam van een artikel (dus niet van een afbeelding, bestand, categorie, gebruiker of sjabloon) wijzigen; de procedure daarvoor staat hier. Soms doen zich echter problemen voor, bijvoorbeeld doordat de beoogde nieuwe naam al in gebruik is, en moet er een moderator aan te pas komen. In dergelijke gevallen kan hier een verzoek tot hernoeming van het artikel worden gedaan.

Wanneer het verzoek geen onderhoudskwestie betreft (bijvoorbeeld verkeerd kopieer-plak-werk of een typefout), stel de wijziging dan eerst voor op de overlegpagina van het artikel. Wanneer daar consensus bereikt wordt of als niemand binnen redelijke tijd reageert, plaats dan pas het verzoek tot uitvoering van de wijziging hier. Deze pagina is niet bedoeld voor discussies. Verzoeken waarbij discussie ontstaat zullen worden afgewezen, waarna er verder overlegd dient te worden op een relevante overlegpagina. Mocht je een dergelijk overleg extra onder de aandacht willen brengen, zie dan bijvoorbeeld WP:OG.

Een verzoek dat behandeld is, wordt verplaatst naar het kopje Behandelde verzoeken onderaan, zodat een nieuw verzoek steeds gemakkelijk in het eerste blok te vinden is. Plaats een nieuw verzoek onder aan de lijst onder het kopje Nieuwe verzoeken, zodat de oudste verzoeken bovenaan staan en de volgorde chronologisch blijft. Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~).
Afgehandelde verzoeken worden na 21 dagen automatisch gearchiveerd naar het archief.

Nieuwe verzoeken[bewerken]

OOR (muziektijdschrift) naar OOR[bewerken]

De laatste is een redirect naar de eerste. Er is slechts één betekenis van 'OOR'. We gebruiken dan nooit een titel met haakjes. Wikiwerner (overleg) 23 jun 2018 18:50 (CEST)

Ook als er ook een artikel zonder haakjes is met minder hoofdletters? (Oor) –bdijkstra (overleg) 23 jun 2018 19:20 (CEST)
De server zet een hoofdletter in het zoekvak automatisch om in een kleine letter en omgekeerd, als er geen artikel is met de letterlijke vorm zoals die gevraagd wordt. Het is riskant als twee lemma's slechts op dit punt van elkaar verschillen. Maar als er een goede verwijzing is tussen beide, wordt dit deels ondervangen. Bijv. met behulp van een 'voorverwijzing' bovenin. In dat geval is de titelwijziging misschien niet zo'n probleem. Bever (overleg) 24 jun 2018 05:20 (CEST)
Voorverwijzingen zijn suboptimaal. Het is beter die te verwijderen, OOR naar Oor te redirecten en van Oor een dp te maken. — Zanaq (?) 24 jun 2018 10:37 (CEST)
Oor een dp maken heeft alleen zin als er een significant risico is op verkeerde links. Dat is hier niet het geval. Het is alleen extra werk voor de dp-oplossers. –bdijkstra (overleg) 24 jun 2018 12:12 (CEST)
Nauwelijks, want de links naar Oor (hoofdbetekenis), de redirect die aanstonds aangemaakt zal worden per Wikipedia:Stemlokaal/Modificatie Amsterdamconstructies, moeten hoe dan ook gecontroleerd worden. Maar het is bekend dat er meestal geen consensus is voor het omzetten van een correcte doorverwijsconstructie, dus dan is er eigenlijk geen andere keus dan het verzoek van Wikiwerner gewoon uit te voeren. En de links direct naar OOR via OOR (hoofdbetekenis) te laten lopen. — Zanaq (?) 24 jun 2018 12:20 (CEST)


Behandelde verzoeken[bewerken]

Van Sébastien Erard naar Sébastien Érard[bewerken]

Alle bronnen tonen dat de Franse vorm van de naam mét accent en zonder h wordt geschreven. De Duitse vorm Erhard of Erhardt niet. Handige Harrie (overleg) 5 jun 2018 23:40 (CEST)

Dit lijkt me BTNI: er zijn personen, zoals ik, die standaard nooit een accent op een hoofdletter plaatsen. (Zie ook recente discussie op betreffende OP.) Paul Brussel (overleg) 5 jun 2018 23:47 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Ga eerst de wijziging maar eens voorstellen op overleg:Sébastien Erard. –bdijkstra (overleg) 5 jun 2018 23:49 (CEST)

Audi Brussel naar Audi Brussels[bewerken]

Onterechte hernoeming van mij. Floortje Désirée (overleg) 7 jun 2018 11:04 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Dqfn13 (overleg) 7 jun 2018 11:14 (CEST)

Bautastein over Bautasteen plaatsen[bewerken]

Ik wilde met de vertaaltool Bautasteen overschrijven, maar vergeten de juiste naam te geven, waardoor ik nu twee pagina's heb, in plaats van 1. Kan iemand aub even Bautastein over Bautasteen plaatsen zodat ik verder kan?  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 🕘  7 jun 2018 14:32 (CEST)

Zijn de overige auteurs (HenJo59 en SvenDK) het ermee eens dat hun bijdragen worden weggegooid? –bdijkstra (overleg) 7 jun 2018 16:20 (CEST)
bdijkstra:Nee, het is de bedoeling dat mijn bewerkingen worden toegevoegd aan Bautasteen, dus beide geschiedenissen mogen bewaard blijven.  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 🕘  7 jun 2018 16:23 (CEST)
Maar je bent de enige auteur van Bautastein. Kan je die tekst niet plaatsen op Bautasteen en van de eerste een redirect maken? –bdijkstra (overleg) 7 jun 2018 17:46 (CEST)
Euh... ja - niet aan gedacht.  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 🕘  7 jun 2018 18:14 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 🕘  7 jun 2018 18:32 (CEST)

Elektrificatiesysteem terug naar Elektrificatie[bewerken]

Dit artikel werd ooit (zonder toelichting en zonder de naam in het artikel zelf aan te passen) hernoemd, maar de toevoeging 'systeem' heeft geen enkele meerwaarde en is onjuist: het artikel gaat niet over een systeem maar over het proces van elektrificatie. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 9 jun 2018 10:03 (CEST)

Er zijn op de overlegpagina over de jaren verschillende titels voorgesteld, ik zie geen consensus. Ook is nog de vraag wat er moet gebeuren met de inhoud van de pagina Elektrificatie. –bdijkstra (overleg) 9 jun 2018 10:16 (CEST)
Je hebt helemaal gelijk; ik trek mijn verzoek in en ga in discussie. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 9 jun 2018 10:25 (CEST)

Dirk Van Braeckel terug naar Dirk van Braeckel[bewerken]

Graag volgens het eigen LinkedIn-profiel zolang niemand zijn geboorteakte heeft gevonden. Was in 2007 zonder opgaaf van redenen hernoemd. (Zie eventueel Google) - ErikvanB (overleg) 9 jun 2018 21:01 (CEST)

van Braeckel is alleszins een familienaam, die in België niet voorkomt. Hij is geboren als Dirk Octaaf Antoine Van Braeckel, maar als hij als designer voor de naam van Braeckel gekozen heeft, kunnen we dat best wel respecteren. Akadunzio (overleg) 9 jun 2018 21:23 (CEST)
Dankjewel, Akadunzio! ErikvanB (overleg) 9 jun 2018 21:27 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 9 jun 2018 22:50 (CEST)

Invoerquotum terug naar Contingentering[bewerken]

De tekst gaat duidelijk over contingentering; het is mij daarom een raadsel waarom dit artikel destijds werd hernoemd, zonder dat het in de artikeltekst zelf werd aangepast. Hernoeming is pas aan de orde als eerst het artikel wordt herschreven. (Als dat überhaupt zinvol is.) Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 9 jun 2018 10:33 (CEST)

BoH maakte inmiddels het woord 'Invoerquotum' verderop in de zin ook vet (wat strijdig is met de afspraak om alleen het onderwerp zelf vet te maken), maar daarmee gaat het artikel nog niet ineens over het invoerquotum. Dan zou het artikel inhoudelijk herschreven moeten worden, en dat is niet gebeurd. Tot die tijd kan 'Invoerquotum' uiteraard wel een rd worden naar 'Contingentering'. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 10 jun 2018 22:29 (CEST)
Inhoudelijk wat herschreven, en het blijkt dat men het heeft over een invoerquota, meervoud invoerquota's, althans, in de Dikke Van Dale en het Groene Boekje. Dat heb ik dus maar meteen hernoemd, al doet het wat vreemd aan. Paul B (overleg) 10 jun 2018 22:49 (CEST)
Daarmee is uiteraard mijn hernoemingsverzoek komen te vervallen. Met dank aan Paul B! Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 jun 2018 07:35 (CEST)

FC Oss in TOP Oss[bewerken]

Nu redirect. Club heeft weer de oude naam aangenomen. Agora (overleg) 11 jun 2018 12:41 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Kippenvlees (overleg‽) 12 jun 2018 17:52 (CEST)

Koninklijke Lierse Kempenzonen terug naar KFC Oosterzonen Oosterwijk[bewerken]

Deze naamswijziging is doorgevoerd alhoewel dit nog niet goedgekeurd werd door de voetbalbond. Zie deze betrouwbare bron. Hoe de naam uiteindelijk gaat worden is dus nog toekomstmuziek. Dus voorlopig de oude benaming terugplaatsen. Akadunzio (overleg) 9 jun 2018 18:02 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Richard 13 jun 2018 13:00 (CEST)

Sky on Fire terug naar Sky on fire[bewerken]

Zojuist veranderde ErikvanB zonder enig overleg de titel van deze doorverwijspagina en van de pagina van de gelijknamige single Sky on fire (single). De titel is, geheel in lijn met het advies van Taaladvies met een kleine letter aangemaakt, de voorkeurspelling. Het wijzigen hiervan in een niet-voorkeurspelling is evident in strijd met de alhier geldende afspraken. Alvast bedankt, Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 17 jun 2018 22:22 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd: redelijk verzoek van RonnieV (in lijn met taaladvies.net). De opmekring Je kan je beter daarover druk maken en tijd aan spenderen dan aan mijn niet-foute hernoeming. gaat meer over de man dan de inhoud; zulke opmerkingen dragen niet bij aan een gezonde conversatie. Hernoeming uitgevoerd + frustratie over de spelling op Wikipedia mag bv in het taalcafé ofzo geuit (en wat mij betreft ook opgelost) worden. Ecritures (overleg) 17 jun 2018 22:57 (CEST)

Als er geschreven wordt over "alhier geldende afspraken", ergo richtlijnen, dan zie ik graag een verwijzing naar de betreffende richtlijn. Nu wordt er een verzoek tot hernoeming ingediend én uitgevoerd zonder dat de argeloze buitenstaander de argumentatie kan verifiëren. Zelf ben ik me niet bewust van een richtlijn over dit onderwerp, maar als ik me vergis is de verzoeker of de uitvoerder vast bereid een link te geven. Bij voorbaat dank, ♠ Troefkaart (overleg) 18 jun 2018 19:55 (CEST)
Volgens mij mogen die hoofdletters wel degelijk, want volgens WP:BENOEM mogen hoofdletters wel bij eigennamen en bij mijn weten zijn titels van boeken, albums, singles, schilderijen en kunstwerken gewoon eigennamen van die werken. Dqfn13 (overleg) 18 jun 2018 20:18 (CEST)
♠ Troefkaart, WP:BTNI is de alhier geldende afspraak waar ik op doelde: je respecteert de keuze van de aanmaker van een artikel, tenzij deze pertinent fout is. Sky on fire is niet fout, dus is er geen dringende reden om dit te veranderen. Dat ErikvanB in een aantal andere artikelen enkel de hoofdletter 'O' van ... On Fire naar een kleine letter verandert, is een persoonlijke keuze, hij had evengoed 'fire' ook met een kleine letter kunnen schrijven. De consistentie over artikelen heen is dan misschien een klein beetje gebaat bij de wijziging van ErikvanB op het lemma 'Sky on fire', maar slechts omdat hij zijn persoonlijke voorkeur gebruikt bij andere artikelen.
Overigens, Engelse spellingsregels worden door veel Engelsschrijvenden aan hun laars gelapt, gezien de her en der opduikende hoofdletters. Headings and publication titles probeert daar enig overzicht van te geven, en komt tot een reeks mogelijkheden. Dan lijkt het mij evident dat wij hier het advies van de Taalunie volgen, zoals we dat in heel veel taalkundige kwesties doen. Misschien tijd om daar maar eens een (peiling en) stemming over op te zetten. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 19 jun 2018 12:32 (CEST)
Grappig genoeg volgen we de voorkeurspelling bij nul van de door de Taalunie genoemde voorbeelden (The Catcher in the Rye, Extremely Loud & Incredibly Close, Raiders of the Lost Ark, A Clockwork Orange, Who's Afraid of Virginia Woolf?). De Taalunie geeft hier ook slechts een advies ('heeft de voorkeur'), en het lijkt op de Nederlandse Wikipedia de gewoonte om in plaats daarvan gewoon het donorprincipe te volgen (zie ook deze discussie). Zie bijvoorbeeld ook de Schrijfwijzer (p. 358: 'Men kan ook, de Angelsaksische traditie volgend, het eerste woord én elk inhoudswoord met een hoofdletter laten beginnen'), OnzeTaal ('In Nederlandse teksten kunnen die Engelse titels ongewijzigd worden overgenomen') (nota bene door de Taalunie zelf aangehaald), en het stijlboek van de Volkskrant ('Schrijf niet-vertaalde Engelse titels volgens de Angelsaksische spelling, dat wil zeggen alle woorden in kapitalen (met uitzondering van voorzetsels en lidwoorden die niet het eerste woord van de titel vormen)'). Jeroen N (overleg) 19 jun 2018 13:43 (CEST)
@RonnieV, BTNI kan ik accepteren als gemaakte afspraak, maar omdat die reden niet genoemd werd ontstond in ieder geval bij mij de indruk dat er een richtlijn aangaande hoofdlettergebruik was die ik niet kende. Op basis van het aangehaalde advies alleen kan niets worden gezegd aangaande goed of fout. Wellicht kan het een en ander worden vastgelegd in een richtlijn, geen idee of dat zinvol of nodig is, feit is dat dit niet de juiste plaats is voor die discussie. Het ging mij hier net om de indruk die ik kreeg en dat is opgehelderd, dank, ♠ Troefkaart (overleg) 19 jun 2018 14:58 (CEST)

Çapar naar Capar[bewerken]

De eerste is een doorverwijspagina. Hieraan heb ik 2 betekenissen toegevoegd zonder diakriet. Het is gebruikelijk dat dan ook de dp een titel zonder diakriet krijgt. Wikiwerner (overleg) 16 jun 2018 17:14 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Ecritures (overleg) 17 jun 2018 23:04 (CEST)

Blue Line (luchtvaartmaatschappij) naar Blue Line[bewerken]

De doorverwijspagina tekst "Blue Line" is hetzelfde als "Blauwe lijn" één. Wind of freedom (overleg) 15 jun 2018 02:45 (CEST)

Dat wil niet zeggen dat de term "Blue Line" niet ambigu is. Dit verzoek zal leiden tot iets wat op een 'overstapconstructie' zal lijken, dus tegen. ♠ Troefkaart (overleg) 16 jun 2018 19:19 (CEST)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Eens met Troefkaart, term 'Blue line' is ambigu. Verwijderen van die doorverwijzingspagina zal het vinden van de andere artikelen die op de dp genoemd worden moeilijker maken. Ecritures (overleg) 17 jun 2018 23:08 (CEST)

TOTO KNVB beker terug naar KNVB beker[bewerken]

De sponsornaam behoort niet tot de naam van de beker. De recente verplaatsing is daardoor onjuist. The Banner Overleg 7 jun 2018 15:01 (CEST)

Zie bijvoorbeeld Wikipedia:De kroeg/Archief/20151013#Sponsornaam bij sportclubs. The Banner Overleg 7 jun 2018 15:27 (CEST)
Ik zie onvoldoende overleg en ook een gebrek aan bronnen voor beide stellingen, dus het lijkt mij beter dat er eerst eens met bronnen aangetoond gaat worden welke van de twee namen (on)juist is en welke van de namen voorkeur zou moeten hebben. Dqfn13 (overleg) 7 jun 2018 15:41 (CEST)
De competitie heet TOTO KNVB Beker (hoofdletter b), maar is denk ik beter bekend als de "KNVB-beker". Nieuwsbronnen gebruiken ook wel "KNVB Beker", maar de variant "KNVB beker" (kleine letter b, zonder koppelteken) kom ik in serieuze bronnen niet tegen en lijkt me een gedrocht. Jeroen N (overleg) 7 jun 2018 16:12 (CEST)
Over 1 of 2 hoofdletters doe ik niet moeilijk. The Banner Overleg 7 jun 2018 16:21 (CEST)
Nou ja, volgens mij schrijf je ofwel "KNVB-beker" (taalkundig juist) ofwel "KNVB Beker" (donorprincipe), maar in geen geval "KNVB beker". Jeroen N (overleg) 7 jun 2018 16:24 (CEST)
Eens met Jeroen N, er is geen reden om de steeds wisselende sponsornaam op te nemen paginanaam. RonnieV (overleg) 10 jun 2018 12:00 (CEST)
  • Opmerking Opmerking: deze pagina is niet bedoeld voor discussies (zie kader bovenaan). Richard 13 jun 2018 12:57 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd, gekozen voor KNVB Beker ivm donorprincipe. (Er zijn nog meer pagina's over vergelijkbare competities met in de titel 'KNVB beker'. Moeten die niet ook aangepast worden?) Ecritures (overleg) 17 jun 2018 23:20 (CEST)

Frits Kunst naar J.F. Kunst[bewerken]

Algemeen bekend onder zijn voorletters, net als A.F.Th. van der Heijden. Zie o.a. de Trouw-artikelen onderaan het artikel, de dbnl (http://www.dbnl.org/auteurs/auteur.php?id=kuns011), De Gids uit 1928 (http://www.dbnl.org/tekst/_gid001192801_01/_gid001192801_01_0063.php), het Nederlands Dagblad (https://www.nd.nl/nieuws/cultuur/de-malve-mist-rond-j-f-kunst.125067.lynkx). Zoeken in Google naar Frits Kunst in combinatie met Geerten Gossaert, Carel Gerretson of F.C. Gerretson levert geen resultaten op, behalve kopieën van Wikipedia op andere sites. Floortje Désirée (overleg) 18 jun 2018 08:32 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Mbch331 (Overleg) 18 jun 2018 21:17 (CEST)

Modrič in Modric[bewerken]

Op zoek naar Luka Modrić kwam ik slechts, maar wel onmiddellijk, bij de verwijspagina Modrič, doorverwezen van Modric; daar stond de door mij gezochte Modrič niet. Ofschoon behoorlijk thuis in talen, is het Kroatisch mij nauwelijks vertrouwd, laat staan de diakritische tekens die die taal kent. Bij andere gebruikers zal het niet anders zijn. Ik vond de door mij gezochte Modric (Modrič) uiteindelijk door naar Real Madrid te gaan, een wel zeer omslachtige zoekwijze. De door mij voorgestane naamwijzing maakt het zoeken aanmerkelijk eenvoudiger. DG~nlwiki (overleg) 17 jun 2018 00:13 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Kippenvlees (overleg‽) 19 jun 2018 21:23 (CEST)

Feyenoord Academy in Nederland naar Feyenoord Academy[bewerken]

Algemeen bekend onder de naam Feyenoord Academy. 'in Nederland' onnodige toevoeging sinds de opheffing van Feyenoord Fetteh (Feyenoord Ghana) enkele jaren terug. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door DWijngaard (overleg · bijdragen)

Wikipedia beschrijft vooral ook de geschiedenis, dus ook opgeheven zaken moeten vindbaar blijven en dus ingepast blijven in de doorverwijsstructuur. — Zanaq (?) 18 jun 2018 20:45 (CEST)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Geen consensus. –bdijkstra (overleg) 22 jun 2018 20:52 (CEST)

Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting (CFV) naar Autoriteit Woningcorporaties[bewerken]

De Autoriteit is de opvolger van de CFV. Er is een pagina Autoriteit Woningcorporaties maar hier staat een doorverwijzing naar het lemma Woningwet. Dit lijkt me niet volledig de lading dekken, de Woningwet is veel te breed. Mijn voorstel is de pagina CFV te hernoemen naar Autoriteit Woningcorporaties, maar dat kan niet vanwege de bestaande doorverwijzing. Zandcee (overleg) 22 jun 2018 15:15 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerdbdijkstra (overleg) 22 jun 2018 20:59 (CEST)

Mariënhof Amersfoort terug naar Mariënhof (restaurant)[bewerken]

De nieuwe eigenaar van het pand wil natuurlijk zo veel mogelijk naamsbekendheid. Begrijpelijk, maar dit artikel gaat over het ster-restaurant uit de periode 1993-2001. Niet over de moderne gebruiker. The Banner Overleg 22 jun 2018 22:11 (CEST)

Ik bleek het nog zelf te kunnen dus verzoek overbodig. The Banner Overleg 22 jun 2018 22:24 (CEST)

Spoorlijn Schiedam - Hoek van Holland naar Hoekse Lijn[bewerken]

De naam Hoekse Lijn is zowel de informele naam als wordt die naam gebruikt in officiële (overheids)documenten. Zie o.a. de websites [1] en [2]. VanBuren (overleg) 10 jun 2018 21:48 (CEST)

Ooit is 'besloten' alle spoorwegen volgens het huidige stramien te benoemen. In dit geval lijkt het me prima daarvan af te wijken - dit heette in de wandeling al heel lang de Hoekse Lijn, en het artikel heette ook ooit zo. Daarnaast is onduidelijk of 'spoorlijn' nog wel op het gehele traject van toepassing is. Paul B (overleg) 10 jun 2018 21:56 (CEST)
Nu de RET deze lijn overgenomen heeft en er, naar planning, eind van dit jaar 2018 gebruik van gaat maken tot aan Hoek van Holland-haven, is voor dit onderwerp de passende catagorie Metrolijn in Rotterdam. Aldus aangepast. VanBuren (overleg) 11 jun 2018 12:51 (CEST)
Kan een mod aangeven waarop het nog wachten is? Vinvlugt (overleg) 19 jun 2018 13:45 (CEST)
Wat moet er gebeuren met de categorieën van Hoekse Lijn? –bdijkstra (overleg) 22 jun 2018 20:51 (CEST)
Toevoegen aan het doelartikel? Wikiwerner (overleg) 22 jun 2018 22:17 (CEST)
Voorlopig verwijderd. Als de titel veranderd is moet het gehele artikel op meerdere details worden opgewaardeerd. Ik ga dat doen na de titelwijziging. VanBuren (overleg) 22 jun 2018 22:24 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd, Machaerus (overleg) 23 jun 2018 10:26 (CEST)

Abdij van Dieleghem naar Abdij van Dielegem[bewerken]

De spelling Dieleghem wordt in het Frans gebruikt, maar in het Nederlands is Dielegem gebruikelijk. Ook de gemeente Jette, eigenaar van de abdijgebouwen, spelt Dielegem. De meeste links gaan al via de doorverwijzing Abdij van Dielegem. Uiteraard mag de Dieleghem-spelling als doorverwijzing blijven bestaan. Wikibelgiaan (overleg) 21 jun 2018 12:31 (CEST)

Dit is geen onderhoudskwestie, je moet deze titelwijziging dus eerst voorstellen op overleg:Abdij van Dieleghem. –bdijkstra (overleg) 22 jun 2018 20:55 (CEST)
Om die reden (vooralsnog) Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Machaerus (overleg) 23 jun 2018 10:26 (CEST)

In this moment naar In This Moment[bewerken]

Zie interwiki's, de artikeltekst sinds 2008 en de titel van hun eigen website. Wikiwerner (overleg) 23 jun 2018 19:23 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd, donorprincipe. Machaerus (overleg) 24 jun 2018 17:44 (CEST)

Klaipėda (stad) terug naar Klaipėda[bewerken]

Herstel van de bestaande doorverwijsconstructie, zie de {{Zie artikel}} bovenaan het artikel over de stad. Er was geen enkele aanleiding voor omzetting qua bezoekersaantallen. Daarmee druist de omzetting in tegen WP:BTNI. Wikiwerner (overleg) 24 jun 2018 13:58 (CEST)

De constructie zonder doorverwijspagina voldeet niet (meer), dus was het prima om een oplossing te kiezen. Geen WP:BTNI dus. — Zanaq (?) 24 jun 2018 14:00 (CEST)
Je geeft een aardige statistiek voor drie van de vier items op de doorverwijspagina. Maar juist die vierde, een plaats met een - in mijn ogen - vrijwel gelijk klinkende naam, maakt de doorverwijspagina zinvol. The Banner Overleg 24 jun 2018 14:06 (CEST)
Nou vooruit dan: ook een staatje met Kłajpeda (Podlachië) erbij. Zoek de verschillen. Wikiwerner (overleg) 24 jun 2018 15:31 (CEST)
Goed, ik heb nog een serie andere zinvolle links toegevoegd aan de doorverwijspagina. The Banner Overleg 24 jun 2018 15:47 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. In mijn ogen was het terugverplaatsen sowieso al geen verbetering, maar dat geldt zeker na de aanvullingen op de dp. Machaerus (overleg) 24 jun 2018 17:44 (CEST)
De altijd-dp-aanhangers kunnen dus dergelijke constructies zelf omzetten, maar andersom is een stemming nodig omdat de eerstgenoemden dan gaan dwarsliggen? Wikiwerner (overleg) 24 jun 2018 19:12 (CEST)
Ik heb mij beperkt tot het verzoek dat hier voorlag. Machaerus (overleg) 24 jun 2018 19:34 (CEST)
Als motivatie geef je, dat het terugverplaatsen geen verbetering was. Dat is echter van geen belang bij BTNI, want daar gaat het erom of het in eerste instantie verplaatsen een verbetering was. Géén van de later toegevoegde aanvullingen begint overigens met de titel van de dp. Het enige wat ze gemeen hebben, is dat ze verderop ergens het dp-titelwoord in hun naam hebben. Enigszins gezochte aanvullingen dus... Mvg, Trewal 24 jun 2018 19:44 (CEST)
Ook wanneer de eerste verplaatsing BTNI zou zijn, en ik ben me ervan bewust dat daar verschillend over gedacht kan worden, is het in mijn ogen nog steeds onwenselijk dat met een - in dat geval evenzogoed - BTNI bewerking terug te draaien. Ook daarover wordt in de praktijk echtr verschillend gedacht. Ik heb in de gemeenschap echter nog geen consensus gezien dat een btni-bewerking met een btni-terugdraaiing beantwoord moet worden, maar wie weet is die consensus er wel en ben ik gewoon een van de weinigen die vindt dat het terugdraaien van btni door btni niet wenselijk is. Voel je in dat geval vrij het verzoek opnieuw in te dienen. Vanzelfsprekend zal ik me er dan niet mee bemoeien. Machaerus (overleg) 24 jun 2018 23:21 (CEST)