Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gtk-refresh.svg Verzoekpagina voor artikelverplaatsingen
Klik hier om direct een verzoek tot verplaatsing te doen
Zie WP:AV
Zie WP:AVP
Zie WP:VPA
Zie WP:VPV
Zie WP:VP/AV
Meestal kan een gebruiker zelf de naam van een artikel (dus niet van een afbeelding, bestand, categorie, gebruiker of sjabloon) wijzigen; de procedure daarvoor staat hier. Soms doen zich echter problemen voor, bijvoorbeeld doordat de beoogde nieuwe naam al in gebruik is, en moet er een moderator aan te pas komen. In dergelijke gevallen kan hier een verzoek tot hernoeming van het artikel worden gedaan.

Wanneer het verzoek geen onderhoudskwestie betreft (bijvoorbeeld verkeerd kopieer-plak-werk of een typefout), stel de wijziging dan eerst voor op de overlegpagina van het artikel. Wanneer daar consensus bereikt wordt of als niemand binnen redelijke tijd reageert, plaats dan pas het verzoek tot uitvoering van de wijziging hier. Deze pagina is niet bedoeld voor discussies. Verzoeken waarbij discussie ontstaat zullen worden afgewezen, waarna er verder overlegd dient te worden op een relevante overlegpagina. Mocht je een dergelijk overleg extra onder de aandacht willen brengen, zie dan bijvoorbeeld WP:OG.

Een verzoek dat behandeld is, wordt verplaatst naar het kopje Behandelde verzoeken onderaan, zodat een nieuw verzoek steeds gemakkelijk in het eerste blok te vinden is. Plaats een nieuw verzoek onder aan de lijst onder het kopje Nieuwe verzoeken, zodat de oudste verzoeken bovenaan staan en de volgorde chronologisch blijft. Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~).
Afgehandelde verzoeken worden na 21 dagen automatisch gearchiveerd naar het archief.

Nieuwe verzoeken[bewerken]

USS Hornet (sloep, 1805) naar USS Hornet (1805)[bewerken]

Een beetje ingewikkeld. Er zijn meer schepen met die naam gebouwd in 1805, maar van het enige schip met die naam en jaar dat verder is opgenomen weten we wel de plaats van de werf, Baltimore. Omdat we van dit schip geen bouwplaats weten zou het dan toch nog USS Hornet (1805) kunnen heten, in lijn met de andere oorlogsschepen. Zelf vernoemen kan niet, omdat er al een doorverwijspagina met die naam bestaat. Om vernoeming toch mogelijk te maken zou die helaas moeten vervallen.Stunteltje (overleg) 19 apr 2019 08:50 (CEST)

Kun je dit niet oplossen door begin- en eindjaartal in de titel te zetten? Dus USS Hornet (1805, Baltimore) naar USS Hornet (1805-1829) en USS Hornet (sloep, 1805) naar USS Hornet (1805-1806).
Het komt me niet logisch over omdat je dan in feite een hoofdbetekenis toekent aan het onderwerp waar het minst over bekend is. Encycloon (overleg) 19 apr 2019 09:30 (CEST)
Met mijn suggestie blijf je binnen het systeem en het correcte alternatief zou zijn USS Hornet (1805, onbekend), maar dat hebben we zo nog niet eerder gehad. Stunteltje (overleg) 19 apr 2019 22:00 (CEST)
De optie met begin-en eindjaartal gaat niet aangezien schepen preventief gedisambigueerd worden via een vastgelegd systeem (zie WP:BENOEM). Zijn beide schepen overigens geen oorlogsschepen? Het stukje over de plaats van de werf staat namelijk onder "alle schepen behoudens oorlogsschepen". In dat geval (beide oorlogsschepen) zou de titel dan toch voor allebei "USS Hornet (1805)" moeten zijn? Dat gaat wel niet.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 21 apr 2019 14:46 (CEST)
Dag TheDragonhunter, dat ze volgens het systeem allebei "USS Hornet (1805)" zouden moeten heten lijkt me hier ook juist het probleem... Bij het voorstel zou je "USS Hornet (1805)" toekennen aan het schip waarvan de plaats van de werf niet bekend is.
Ik heb nog steeds het gevoel dat je dan Pietje Puk (politicus) en Pietje Puk (Nederlandse politicus) krijgt, waardoor er een hoofdbetekenis is gegeven aan Pietje Puk met de onbekende nationaliteit. Encycloon (overleg) 21 apr 2019 14:56 (CEST)

Behandelde verzoeken[bewerken]

Tel Aviv Convention Center naar Expo Tel Aviv[bewerken]

Volgens de Engelse Wikipedia is de naam inmiddels gewijzigd en in de andere talen heet het inmiddels ook 'Expo Tel Aviv', alleen wij (en Duitsland) blijven achter. Jim V V (overleg) 2 apr 2019 20:36 (CET)

@Jim V V: kun je hier ook een bron buiten Wikipedia voor geven? Misschien heeft de Duitstalige Wikipedia er wel een heel goede reden voor, de Engelstalige Wikipedia kan in theorie ook fout zitten. Encycloon (overleg) 2 apr 2019 22:51 (CEST)
Zie de externe link die in het artikel staat, daarna onder 'About Us': "In 2018 the center was renamed Expo Tel Aviv". RONN (overleg) 2 apr 2019 22:59 (CEST)
Bedankt Ronn! Encycloon (overleg) 2 apr 2019 23:19 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd. Ik heb hier ook een poging gedaan het lemma te updaten. Encycloon (overleg) 2 apr 2019 23:19 (CEST)

De huidige redirect Idioot naar een te maken Overzichtspagina[bewerken]

Beetje, uhm, nou ja, kort door de bocht wellicht? Misschien vandalisme in het verleden? Verzoek:

Ben niet beledigd of zo, maar een klein beetje politiek correct in een encyclopedie mag wel lijkt me ;) Mis zelf ook de kennis & kunde om er aan te gaan zitten prullen, vandaar. MvG TaalBarbaar (overleg) 3 apr 2019 14:54 (CEST)

TaalBarbaar, zie hier en hier de voorgeschiedenis. Ik denk inderdaad dat het beter kan, maar daar is dit niet de juiste pagina voor (zie bovenaan de pagina: hier graag zo min mogelijk discussies). Misschien kun je dit aankaarten op Overleg:Idioot of Overleg:Verstandelijke beperking en er eventueel op WP:OG extra aandacht op vestigen. Het gaat dus ook om Imbeciel en Debiel. Encycloon (overleg) 3 apr 2019 15:04 (CEST)
Ah, ok, duidelijk Encycloon, maar als er reeds consensus op een verzoek-voor-moderators-pagina is bereikt, vind ik het verder prima allemaal + los- en her-koppelen van lemma's gaat mij boven de pet. Bedankt voor de inhoudelijke feedback, MvG TaalBarbaar (overleg) 3 apr 2019 15:31 (CEST)
Ik heb de redirects nog wel iets directer gemaakt. Mvg, Encycloon (overleg) 3 apr 2019 15:35 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Hier hoeft geen modactie aan te pas te komen; redirectpagina's en ook de 'links naar hier' kunnen door gewone gebruikers aangepast worden. Encycloon (overleg) 3 apr 2019 15:07 (CEST)

NET 5 naar Net5[bewerken]

Zie bij Talpa Network (Talpa TV B.V. beheert Net5). Je ziet de kleine letters trouwens ook terug in het logo. Nieuwsgierig ook nog even gekeken naar onder andere mijn kabelaanbieder, die alle zenders heel nauwkeurig spelt (chapeau!), en daar is het ook Net5. ErikvanB (overleg) 7 apr 2019 01:39 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Nu moeten alleen ook nog Categorie:NET 5 en Categorie:Programma van NET 5 aangepast worden; als geheugensteun laat ik dit verzoek daarom nog even staan totdat iemand dit heeft aangepast. Mvg, Encycloon (overleg) 7 apr 2019 01:58 (CEST)
Hernoemverzoek gedaan. Encycloon (overleg) 7 apr 2019 17:40 (CEST)

Christiansø (plaats) naar Christiansø (eiland)[bewerken]

Christiansø betreft geen plaats, meer een eiland. Het gehele artikel gaat dan ook over het Deense eiland met deze naam. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Rkoster (overleg · bijdragen) 27 mrt 2019 19:19 (CET)

Zou Rodejong kunnen aangeven of hij het hiermee eens is? Encycloon (overleg) 28 mrt 2019 19:04 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd wegens uitblijven bezwaren. Encycloon (overleg) 8 apr 2019 12:56 (CEST)

Congo-Kinshasa naar Democratische Republiek Congo[bewerken]

Volledige consensus bereikt. Wickey (overleg) 10 apr 2019 15:58 (CEST)

Uit overleg tussen twee gebruikers dat niet staat vermeld op overleg gewenst valt geen consensus te trekken, dus tegen, ♠ Troefkaart (overleg) 10 apr 2019 16:06 (CEST)
De Taalunie stelt dat het Congo eigenlijk is, maar dat Congo-Kinshasa ook gebruikelijk is. Wat de officiële naam is niet meteen de reden om die naam te gebruiken. Men schrijft ook Frankrijk en niet de Franse Republiek. Dus voorlopig tegen. Dagdeel (overleg) 10 apr 2019 16:14 (CEST)
stel de wijziging dan eerst voor op de overlegpagina van het artikel. Wanneer daar consensus bereikt wordt of als niemand binnen redelijke tijd reageert, plaats dan pas het verzoek tot uitvoering van de wijziging hier. Die redelijke tijd was verstreken en om die reden was ik al overgegaan tot verplaatsing.
Maar inderdaad zie ik dat hier eerst breder overleg over gevoerd moet worden, dus eens met Troefkaarts terugplaatsing van de titel.
Voor nu Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Mvg, Encycloon (overleg) 10 apr 2019 16:23 (CEST)
Kom maar terug als je volledige consensus hebt bereikt met de betrokken gebruikers. Verder overleg graag hier. Encycloon (overleg) 11 apr 2019 09:41 (CEST)

Zwarten naar Zwarte[bewerken]

Ik had zelfstandig het artikel verplaatst, omdat ik niet wist dat je daarvoor een moderator moest inschakelen... Jeroen N had me hierover ingelicht.

Het probleem is dus dat Zwarten in het mv staat, terwijl normaal het ev wordt gebruikt voor artikelnamen. Maar Zwarte bleek uiteindelijk een redirect naar Zwarten. Vriendelijke groeten, Wikidrinker (overleg is een vrolijke boel) 13 apr 2019 14:08 (CEST)

Hm, dit is niet overduidelijk een juiste hernoeming. We hebben namelijk ook het artikel Blanken, dat gaat over een groep mensen in plaats van een persoon. Zie bijvoorbeeld ook Zwitsers, Belgen, Nederlanders en 'zwarte mensen' op de Engelstalige Wikipedia.
De inleiding Zwarten is een woord waarmee een persoon met een donkere huidskleur wordt aangeduid. klopt in ieder geval niet qua enkelvoud/meervoud.
Wegens bovenstaande overweging (mijn eerste alinea althans) voor nu Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Ik zou graag eerst overleg willen zien op bijbehorende overlegpagina, waaruit blijkt dat er een bredere overeenstemming is om dit als enkelvoud (persoon die 'zwarte' wordt genoemd) te betitelen in plaats van als meervoud (groep mensen die 'zwarten' genoemd worden). Mvg, Encycloon (overleg) 13 apr 2019 14:24 (CEST)
Ok, ik zal op de OP in overleg gaan. Wikidrinker overleg 13 apr 2019 14:36 (CEST)
Er blijkt geen consensus om de titel aan te passen, daarom naar afgehandeld. Encycloon (overleg) 15 apr 2019 09:57 (CEST)

Paul Verhoeven (regisseur) naar Paul Verhoeven[bewerken]

Zoals al in 2010 door Wester genoemd werd op de overlegpagina van de DP, is echt 90%+ van het verkeer geïnteresserd in de regisseur, en niet in een burgemeester van Ameland. Vera (talk) 17 apr 2019 11:13 (CEST)

Uiteraard niet - om de bekende redenen - maar er is geen reden om de hoofdbetekenis niet bovenaan te vermelden op de dp ipv een rode link die zeker niet de hoofdbetekenis is. — Zanaq (?) 17 apr 2019 15:29 (CEST)
In het verleden was hierover geen consensus en er is bij dit verzoek nog steeds geen sprake van consensus over deze wijziging. Daarom Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd; mocht uit een overleg wel overeenstemming volgen kan een nieuw verzoek gedaan worden. Encycloon (overleg) 17 apr 2019 16:16 (CEST)

Huidige inhoud van Boterhuis naar Boterhuis (straat)[bewerken]

Het huidige artikel Boterhuis gaat over een straat in Brugge. Boterhuis is echter een algemener begrip dat een eigen artikel moet krijgen. Er werd vroeger een gebouw mee bedoeld waar zuivelwaren te koop werden aangeboden, zie hier. De huidige inhoud van Boterhuis dient daarom te worden verplaatst naar Boterhuis (straat) (of misschien Boterhuis (Brugge)?). Boterhuis moet vervolgens een heel nieuw artikel worden en kan dus beter ook geen redirect blijven. De Wikischim (overleg) 15 apr 2019 17:33 (CEST)

Eh, nee, als we de redirect verwijderen wordt het artikel met haakjes zeer moeilijk vindbaar. Dus kan er beter in afwachting van het artikel een dp komen. En zelfs als het artikel er is, is de vraag of er ook dan beter gewoon een dp kan zijn. Op die manier is er dan ook geen moderatoractie nodig. — Zanaq (?) 15 apr 2019 17:38 (CEST)
Met een DP Boterhuis heb ik op zich ook geen moeite, in ieder geval als er nog meer encyclopedische betekenissen van "Boterhuis" te vinden zijn, m.n. nog andere straten of (voormalige) gebouwen. Dat lijkt me overigens best wel waarschijnlijk. Wel moet er dan uiteraard een goede disambiguatie in de titel van het artikel dat het boterhuis als zodanig behandelt worden gevonden. Iets als Boterhuis (instelling)? De Wikischim (overleg) 15 apr 2019 17:48 (CEST)
Wat er tussen de haakjes staat is wmb van zeer ondergeschikt belang. — Zanaq (?) 15 apr 2019 17:51 (CEST)
Ik heb even gegoogeld, en het lijkt mij pas zinvol om hier actie te ondernemen als iemand erin zou slagen een artikel over aan ander encyclopedisch boterhuis weet te schrijven dat een redelijke overlevingskans op wp:tbp heeft. (Mocht ik dat niet binnen een week zien schuif ik dit verzoek naar beneden). Milliped (overleg) 16 apr 2019 14:43 (CEST)
Dit snap ik niet goed. Waarom zou het binnen een week verschijnen van een eigen artikel over het boterhuis een strikte voorwaarde moeten zijn voor het inwilligen van dit verzoek? Ikzelf heb hoe dan ook geen tijd om zo'n artikel op zo'n korte termijn te schrijven. De link Boterhuis staat met de huidige inhoud alleen maar in de weg van het aan te maken hoofdartikel, en daar gaat het hier verder voor alles om. De Wikischim (overleg) 18 apr 2019 12:13 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Niet omdat er nog geen ander artikel bestaat, wel omdat hier geen moderatoractie nodig is. Mocht er eventueel na hernoeming een ongewenste redirect overblijven, kan die altijd nog genuwegd worden. Wat Milliped bedoelt is volgens mij dat er (online) weinig bronnen lijken te bestaan waarop een encyclopedisch artikel gebaseerd kan worden.
Of er een dp moet komen kan beter op Overleg:Boterhuis besproken worden. Zie overigens ook Boterwaag (synoniem van boterhuis). Encycloon (overleg) 18 apr 2019 23:40 (CEST)

Colby Lopez naar Seth Rollins en Joe Anoa'i naar Roman Reigns[bewerken]

Graag terug de mogelijkheid deze artikelen op bovenstaande manier weer te geven, doorverwijspagina zou dus voortaan "Joe Anoa'i" en "Colby Lopez" moeten zijn. Personen zijn wereldwijd bekend onder deze naam. Ik had dan ook graag willen vragen de Engelstalige Wikipedia hierin te volgen, en dit zo vaak als mogelijk. Lopez en Anoa'i behoren tot een categorie worstelaars die straks 10 jaar onder dezelfde ringnaam worstelen en een wereldwijde bekendheid verwierven onder deze naam, genre Stone Cold Steve Austin of Edge. Het is me opgevallen dat het op Wikipedia nog gebeurt aangaande artikelen over professioneel worstelaars, maar vaak ook bij worstelaars waarvan de bekendheid (van de ringnaam) twijfelachtiger is, omdat ze er nou eenmaal meerdere hebben gehad. Op The Shield, de groep van Lopez en Anoa'i, is die "regel" niet echt van toepassing. Ze zijn te bekend onder hun ringnaam; ik bedoel, niemand spreekt over 'Colby Lopez' of 'Joe Anoa'i', maar over "Seth Rollins" of "Roman Reigns". Meer dan waarschijnlijk blijven beiden actief onder deze ringnamen (Rollins en Reigns) tot het einde van hun carrière. Dean Ambrose, het derde lid van The Shield, werd alvast zo weergegeven. Zou dat eventueel mogelijk zijn voor deze personen? Cnuddearthur (overleg) 21 apr 2019 0:21 (CEST)

Dag Cnuddearthur, kun je dit misschien eerst even bespreken in het Sportcafé? Als blijkt dat hier consensus over bestaat, dan kan dit inderdaad 'zo vaak als mogelijk' gedaan worden. Mvg, Encycloon (overleg) 21 apr 2019 12:52 (CEST)
Beste, Reigns in orde. Rollins blijft over. Kan dat in orde gebracht worden? Ik heb een verzoek ingediend, ook voor The Undertaker trouwens. Bedankt voor de tip, want kende "Sportcafé" nog niet. Groeten Cnuddearthur (overleg) 21 apr 2019 19:58 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd, lijkt me geen controversiële wijziging. Encycloon (overleg) 21 apr 2019 20:04 (CEST)

Dynamic Parcel Distribution naar DPDgroup[bewerken]

The international name of the company worldwide is DPDgroup, see also here. 80.130.92.37 23 apr 2019 07:32 (CEST)

I think the whole name is better to use, because it is the real name. It isn't fallen from the sky. I think we do only need to make a redirect from DPDgroup to Dynamic Parcel Distribution. Maybe we can also make a redirect from DPDgroep, DPDGroup and DPDGroep?
In het Nederlands: Ik denk dat het beter is de gehele naam te gebruiken, omdat dat de echte naam is. Die komt niet zomaar uit de lucht gevallen, niet? Ik denk wel dat we een redirect moeten maken van DPDgroup, en ook DPDgroep. Is het zoekbalkje hoofdletter gevoelig? Want dan ook DPDGroup and DPDGroep. Groeten, Wikidrinker overleg 23 apr 2019 09:58 (CEST)
I did look some further on their website, and I found out that DPDgroup is not Dynamic Parcel Distribution. DPDgroup is a group of more brands: "DPDgroup is the international parcel delivery network bringing together DPD, Chronopost, SEUR and BRT." and also: "Every day our 75,000 experts deliver more than 5.2 million parcels worldwide through our brands DPD, Chronopost, SEUR and BRT.​" So DPD is a piece of DPDgroup.
In het Nederlands: Ik heb wat verder op hun website gezocht en ik kwam erachter dat DPDgroup niet Dynamic Parcel Distribution is. DPDgroup is een groep van meerdere merken: "DPDgroup is het internationale pakketbezorgnetwerk dat DPD, Chronopost, SEUR en BRT samenbrengt." en ook: "Elke dag leveren onze 75.000 experts meer dan 5,2 miljoen pakketten over de hele wereld via onze merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT." Dus DPD is een onderdeel van DPDgroup. Wikidrinker overleg 23 apr 2019 10:07 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Graag op die overlegpagina verder bespreken (ook voor de overzichtelijkheid van de besluitvorming over de titel). Mocht er dan consensus bereikt worden over hernoeming, is er alsnog geen modactie nodig maar kan iedere langer dan vier dagen geregistreerde gebruiker dit uitvoeren.
Further discussion can be hold on Overleg:Dynamic Parcel Distribution. Encycloon (overleg) 23 apr 2019 10:13 (CEST)