Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen/Archief/2014 06

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Inhoud

Presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten naar Amerikaanse presidentsverkiezingen[bewerken]

Zelfde format als Franse presidentsverkiezingen. Takk (overleg) 4 jun 2014 14:01 (CEST)

Midden- en Kleinbedrijf naar Midden- en kleinbedrijf[bewerken]

Ik heb me altijd al enigszins verwonderd over die spelwijze. Van Dale, Onze Taal, Taalnet. Zelfs MKB-Nederland schrijft "midden- en kleinbedrijf". Ik zal ook de afkorting MKB veranderen in mkb. ErikvanB (overleg) 4 jun 2014 15:02 (CEST)

We volgen de taalunie, die adviseren kleine letters, om die reden Uitgevoerd Uitgevoerd. ed0verleg 4 jun 2014 16:12 (CEST)

Sint-Romboutscollege (Mechelen) naar Sint-Romboutscollege[bewerken]

Er is er maar één, en anders had er een "dp" moeten zijn, doch die is er niet. Bart Versieck (overleg) 4 jun 2014 16:26 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd -  Wikiklaas  overleg  4 jun 2014 18:05 (CEST)

Sint-Romboutskathedraal (Mechelen) naar Sint-Romboutskathedraal[bewerken]

Er is er maar één, en anders had er een "dp" moeten zijn, doch die is er niet. Bart Versieck (overleg) 4 jun 2014 13:28 (CEST)

 • Er is er maar één die Bart Versieck heet, en dat is Bart Versieck! Waarom noem je je dan Bart Versieck (overleg)? Gezicht met tong uit de mond ErikvanB 4 jun 2014 15:37 (CEST)
Daarop moet ik helaas het antwoord schuldig blijven kortom. Bart Versieck (overleg) 4 jun 2014 15:42 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd. Ik zag dat het ooit al eerder die kant op was hernoemd, in 2008. En er was volgens mij geen mod-actie voor nodig? En fin, gewoon uitgevoerd dus ;-) ed0verleg 4 jun 2014 16:15 (CEST)
Ik dank u zéér, en toch wél, hoor, want het was nu juist omgekeerd, en dus kon dat niet door een "gewone" gebruiker gedaan worden, Edo. Bart Versieck (overleg) 4 jun 2014 16:17 (CEST)
Dit was een hernoeming over een doorverwijzing aldus de geschiedenis. Dat kan iedere autoconfirmed gebruiker. Hier hoefde geen pagina verwijdert te worden voor een hernoeming, dus is een moderator niet noodzakelijk. Mbch331 (Overleg) 4 jun 2014 22:16 (CEST)
Hoe kan dat nu, want Sint-Romboutskathedraal verwees automatisch door naar Sint-Romboutskathedraal (Mechelen), dus dan kon ik die laatstgenoemde pagina toch niet hernoemen naar de eerstgenoemde, en nu is het juist omgekeerd (met behoud van de geschiedenis en al): toch? Bart Versieck (overleg) 4 jun 2014 22:28 (CEST)
Als de enigste actie in de geschiedenis van een artikel is het aanmaken van een doorverwijzing (redirect, geen DP) naar een ander artikel, kan je het gewoon gebruiken als bestemming voor een hernoeming. Pas zodra er meer in de geschiedenis is gebeurt weigert de MediaWiki software dit en is moderator actie nodig. Mbch331 (Overleg) 4 jun 2014 22:33 (CEST)
Is dat zo, ja? Bart Versieck (overleg) 4 jun 2014 22:40 (CEST)

Langue d'Oc naar Langue d'oc[bewerken]

Langues d'oïl (niet mijn idee) + fr:Occitan + Merriam-Webster + Random House Dictionary. (Lingua d'oco bij de bedenker, Dante.) ErikvanB (overleg) 1 jun 2014 05:23 (CEST)

En ik altijd maar denken dat dat "Oc" een geografische aanduiding was. Maar het betekent dus gewoon "ja". Ja, logisch dat het dan met een kleine beginletter is. Uitgevoerd Uitgevoerd dus.  Wikiklaas  overleg  4 jun 2014 18:11 (CEST)
Uh... ja. ;) ErikvanB (overleg) 4 jun 2014 19:33 (CEST)

Vrijstaatstadion terug naar Vrystaatstadion[bewerken]

Niet zelf namen bedenken. Peter b (overleg) 4 jun 2014 22:36 (CEST)

 • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Boven deze pagina staat erg duidelijk dat alleen verzoeken die geen discussie opleveren hier uitgevoerd worden. Een artikel waarbij een bewerkingsoorlog over de naam wordt gevoerd, is bij uitstek een verzoek waarover geen consensus is. Niet via deze pagina uitvechten maar gewoon eerst even volwassen over gaan overleggen.  Wikiklaas  overleg  4 jun 2014 23:09 (CEST)
  • Als er serieuze discussie zou zijn dan lag het voor de hand de naam terug te zetten zoals die luidde voordat er een wijziging zonder overleg werd doorgevoerd. Peter b (overleg) 5 jun 2014 14:30 (CEST)
   • Nee, het is juist gebruikelijk om eerst consensus te verkrijgen op de (nog steeds lege) overlegpagina tot je hier een verzoek indient. Tot die tijd is het niet duidelijk wat de juiste naam is en blijft de titel dus zo. Sjoerd de Bruin (overleg) 5 jun 2014 14:39 (CEST)

Dacht het op te kunnen lossen maar ben er ook ingetrapt. De naam is Free State Stadium. Omdat de naamgeving bij stadions in ZA in zijn geheel gruwelijk de mist ingaat laat ik het er maar bij. ♠ Troefkaart (overleg) 5 jun 2014 15:10 (CEST)

Op grond waarvan denk je dat de naam Engels zou zijn? Het is een stadion in Bloemfontein, die stad is Afrikaanstalig, er wordt nauwelijks Engels gesproken.(en op Engels zijn echte Afrikaners ook niet echt) Voorzover er geen Afrikaans wordt gesproken spreekt men Sotho, maar die doen dan weer niet aan Rugby. Het is van oorsprong (en nog steeds grotendeels) een stadion voor Rugby, in Zuid-Afrika is Rugby bij uitstek de sport van de Afrikaners, die gaan hun stadion geen Engelse naam geven. Dat het bij de WK Free State werd genoemd zegt niets over de werkelijke naam. Bij de WK heette het stadion in Kaapstad Greenpoint, bij ons heet dat Groenpuntstadion, wat me overigens wel een gevalletje zelf bedenken lijkt. Peter b (overleg) 5 jun 2014 16:30 (CEST)

Willem de Zwijgercollege naar Willem de Zwijger College[bewerken]

Zo schrijft de school het namelijk zelf, zie website. Groet, Apdency (overleg) 4 jun 2014 21:55 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - donorprincipe - ed0verleg 5 jun 2014 09:42 (CEST)
Dank je. Apdency (overleg) 5 jun 2014 17:55 (CEST)

Loftus Versfeldstadion naar Loftus Versfeld[bewerken]

De naam is zonder stadion. Peter b (overleg) 4 jun 2014 22:51 (CEST)

Dat betekent niet dat er geen "stadion" in de titel van het artikel mag staan. Zie bijvoorbeeld hier.  Wikiklaas  overleg  4 jun 2014 23:13 (CEST)
Kun je me uitleggen wat de aanduiding van Loftus Versfeld op een Engelstalige hobbysite voor betekenis heeft voor de naam waaronder wij het hier opnemen? Ik heb altijd gedacht dat wij niet zelf gaan knoeien in eigennamen, en naar mijn waarneming is Loftus Versfeld de naam van dit stadion, de naam waaronder iedereen in ZA het kent. Peter b (overleg) 5 jun 2014 14:28 (CEST)
Vergeet niet dat dit stadion genoemd is naar Robert Loftus Owen Versfeld, oftewel Loftus Versfeld. Verduidelijking in de titel dat het hier om het stadion gaat is wel wenselijk. Sjoerd de Bruin (overleg) 5 jun 2014 14:41 (CEST)
Geen excuus om dan maar namen te verzinnen. Als de verduidelijking nodig is dan als "Loftus Versfeld (stadion)" maar wegens de algehele bende in de naamgeving bij ZA-stadions is het mij lood om oud ijzer. ♠ Troefkaart (overleg) 5 jun 2014 15:20 (CEST)
Om de vraag van Peter b nog even te beantwoorden: ja, dat kan ik uitleggen. Ik klikte op de eerste de beste referentie in het artikel en vond daar de naam "Loftus Versfeld Stadium". Dat was vervolgens ook het geval bij iedere volgende willekeurige referentie die ik aanklikte, onder dit artikel maar ook onder bijvoorbeeld het artikel op de Engelstalige Wikipedia. Ook de FIFA (niet bepaald een amateurwebsite) noemt het onder die naam. Zelfs op de website van het stadion zelf zie je, bij de naamgevingsgeschiedenis (Stadium name changing, bijna onderaan de pagina) dat het in 2005 werd hernoemd naar Loftus Versfeld Stadium. Als we het donorprincipe van toepassing verklaren (en ik zie niet in waarom niet), dan is er veel voor te zeggen om wél "Stadium" in de naam te hebben. Dat is nu een beetje mosterd na de maaltijd omdat er niet voldoende tijd werd gegund om ten behoeve van dit verzoek, waar discussie over was, nog wat research te doen.  Wikiklaas  overleg  6 jun 2014 10:52 (CEST)
Zóveel is er nou ook weer niet voor te zeggen, Wikiklaas. Op diezelfde pagina staat namelijk ook "2005: Vodacom became official sponsor – Stadium renamed back to Loftus Versfeld." zonder "Stadium" dus. En de regel die jij aanduidt luidt volledig: "2005: back to Loftus Versfeld Stadium when Vodacom became the major sponsor of the stadium". Het woordje "back" duidt erop dat de naam al eerder zo was, en inderdaad even erboven staat "1934: Loftus Versfeld", zonder "Stadium" dus weer. In feite staat er op die pagina maar één keer de naam met "Stadium" erachter, overal elders op die pagina staat de naam "Loftus Versfeld" mar liefst acht keer zonder "Stadium". Er is daarom veel meer voor te zeggen om de naam ook hier zonder die toevoeging te gebruiken. Mvg, Trewal 6 jun 2014 11:45 (CEST)
Mogelijk kan het geheel worden opgelost door een kopje naam in de geschiedenis in het artikel aan te maken. Als ik het zo snel bekijk, is er voldoende bronmateriaal voorhanden. ed0verleg 6 jun 2014 12:00 (CEST)
Je kunt inderdaad ook bronnen vinden, hoewel vrij zeldzaam, die de naam zonder Stadium noemen, ook op de website van het stadion zelf. Dat zou dan de mogelijkheid openlaten dat we zelf de keuze maken, omdat de naamgever zelf ook niet eenduidig is. In dat geval is een naam met stadium een logischer want duidelijker keuze, omdat er ook een persoon was met de naam Loftus Versfeld. In geen geval is staande te houden dat de naam van het stadion zeker zonder Stadium genoemd dient te worden, en dat de titel van het artikel daarom moest veranderen, en daar draaide het hier om.  Wikiklaas  overleg  6 jun 2014 12:10 (CEST)
De naam van het artikel was niet met "Stadium", maar met "stadion" aan de naam vastgeplakt. Die naam kom ik in ieder geval niet tegen op de site van de naamgever... Mvg, Trewal 6 jun 2014 12:23 (CEST)
Uitgevoerd. Ik voorzie dat wel of niet uitvoeren mensen teleur zal stellen, en er een eindeloze discussie mogelijk is. Mijn reden het wel uit te voeren, is dat er nergens uit blijkt dat het er wel bij moet. Er dan maar krampachtig haakjes bij verzinnen is wellicht leuk in het poldermodel waarin iedereen halve verliezer (of halve winnaar) is, en daar gaat het niet om (toch?). ed0verleg 5 jun 2014 21:34 (CEST)

Victoria-West terug naar Victoria-Wes[bewerken]

Ik had het lemma onder de Afrikaanse naam aangemaakt omdat het niet op de Taalunielijst staat en in mijn Bosatlas als Victoria-Wes wordt vermeld. Daarna heeft collega LeonardH met knip en plakwerk de inhoud verplaatst naar het huidige lemma. Volgens Leonard zou de versie met West de officiële naam zijn, of dat zo is, geen idee, maar die naam wordt niet vermeld in de Bosatlas die nmm hier bepalend zou moeten zijn. Bij het knip- en plakwerl is de bewerkingsgeschiedenis verdwenen. Graag samenvoegen onder de juiste naam Victoria-Wes. Peter b (overleg) 6 jun 2014 21:22 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Artikel hernoemd naar Victoria-Wes en geschiedenis samengevoegd. Mbch331 (Overleg) 6 jun 2014 21:27 (CEST)

Sanguïnisch terug naar Sanguinisch[bewerken]

Spelling volgens Groene Boekje (zie deze link). Beachcomber (overleg) 7 jun 2014 13:58 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Eenduidig en overtuigend onderbouwd verzoek.  Wikiklaas  overleg  7 jun 2014 15:07 (CEST)

Visuele Novelle naar Visuele novelle[bewerken]

Novelle hoeft niet met een hoofdletter, zoals ook in het artikel op te merken is. Dinosaur918 (overleg) 7 jun 2014 23:18 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd -  Wikiklaas  overleg  8 jun 2014 00:42 (CEST)

Nederlands honkbalteam (mannen) naar Nederlands honkbalteam[bewerken]

Absolute voorstander van gendergelijkheid, maar aangezien alle andere mannelijke honkbalteam geen extra gendervermelding krijgen, moet dit voor Nederland ook niet. Takk (overleg) 8 jun 2014 21:48 (CEST)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Dit heeft met gendergelijkheid niets te maken. Kennelijk zijn het Nederlandse en Belgische honkbalteam de enige twee waarvan tot nu toe ook de vrouwenploeg een plaats op de Nederlandstalige Wikipedia heeft gekregen, en dan is die toevoeging nodig. De pagina zonder toevoeging is dan de DP. De naamswijziging naar de naam met haakjes bij de Belgische ploeg is nota bene van de hand van de indiener van dit verzoek, dus die zal dat toch moeten weten. Heeft verder niets te maken ook met hoe de andere teams worden genoemd. Zodra daar naast een mannen- ook een vrouwenploeg wordt beschreven, gebeurt er hetzelfde. Toevoeging is dus niet uit politieke (in)correctheid maar vanwege simpele praktische afspraken.  Wikiklaas  overleg  9 jun 2014 05:15 (CEST)

Belgisch honkbalteam (mannen) naar Belgisch honkbalteam[bewerken]

Zie voorgaande. Takk (overleg) 8 jun 2014 21:49 (CEST)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Zie voorgaande.  Wikiklaas  overleg  9 jun 2014 05:15 (CEST)

Premier (België) naar Premier van België[bewerken]

Zelfde format als president van Frankrijk en minister-president van Nederland. Takk (overleg) 8 jun 2014 15:51 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd -  Wikiklaas  overleg  9 jun 2014 05:24 (CEST)

De Achtkante Molen (Streefkerk) naar Achtkante Molen (Streefkerk)[bewerken]

Conform Achtkante Molen (Groot-Ammers); zie Overleg_gebruiker:Quistnix#Lidwoord_als_eerste_woord_van_een_lemma. Apdency (overleg) 8 jun 2014 10:24 (CEST)

Ik begrijp juist van Quistnix dat het woordje De bij de naam hoort, oftewel er eigenlijk bijhoort? Pompidom (overleg) 8 jun 2014 11:29 (CEST)
Uit zijn reactie maakte ik op dat dat alleen voor de doorverwijspagina (De Achtkante Molen) geldt. Ik heb net nog iets op zijn OP geplaatst; mocht er sprake zijn van een misverstand mijnerzijds, dan zal hij daar wel op reageren. Wil jij dat voor de zekerheid afwachten? Apdency (overleg) 8 jun 2014 11:33 (CEST)
De redenering van Quistnix heb ik gelezen. Dat lijkt me een flinterdun argument voor een titel of eigennaam met "de" en ik geloof eerlijk gezegd niet dat het zo is. Die molen is een achtkante molen. Als een molen een eigennaam heeft, dan is dat meestal iets van "Maallust", "De Zwaan", "De Welvaart", of zoiets, kortom een naam, en niet iets wat het type aangeeft. Ik ben er lang niet van overtuigd dat "De Achtkante Molen" de eigennaam is, en al helemaal niet dat het lidwoord daar bij hoort.  Wikiklaas  overleg  8 jun 2014 21:47 (CEST)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd - molendatabase.nl geeft ook aan dat het geen eigennaam betreft, maar een aanduiding naar type. Ook de DP verplaatst, aangezien geen van de artikelen een lidwoord bevatten. EvilFreD (overleg) 9 jun 2014 11:29 (CEST)
Dank voor uitleg en actie. Groet, Apdency (overleg) 9 jun 2014 11:32 (CEST)

Kirkpatrick (plaats in Verenigde Staten) in Kirkpatrick (Oregon)[bewerken]

Meerdere Kirkpatricks in de VS, zie de dp Kirkpatrick. Nu redirect - Agora (overleg) 9 jun 2014 12:21 (CEST)

Ik keek al op de DP voor je die had aangepast, daardoor kon ik in eerste instantie je redenering niet volgen. Nu is het helder. Mbch331 (Overleg) 9 jun 2014 12:25 (CEST)
En inmiddels Uitgevoerd uitgevoerd. Maak je zelf nog even van de eerste een mooie DP? Mbch331 (Overleg) 9 jun 2014 12:29 (CEST)
Bedankt! Die eerste mag van mij eigenlijk wel weg maar heb er een redirect naar de algemene dp van gemaakt. - Agora (overleg) 9 jun 2014 13:11 (CEST)

GreenFields stadion naar GreenFields Stadion[bewerken]

Hoofdlettergebruik. Wordt ook zo omschreven op de website van het WK. Takk (overleg) 9 jun 2014 10:57 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd omdat we dan weer terug zijn bij af en de door de indiener van het verzoek aangerichte schade zo weer hersteld is. Wil je voortaan wel wat beter nadenken en vooral vooraf even peilen of je naamswijziging zinvol is, alvorens een titel te wijzigen? Je komt hier te vaak terug omdat er een vervolg nodig is op onbezonnen acties, om ervan uit te gaan dat je altijd goed weet wat je doet.  Wikiklaas  overleg  9 jun 2014 13:58 (CEST)

Romeo and Juliet (doorverwijspagina) naar Romeo and Juliet[bewerken]

Het is geen Amsterdamconstructie, dus geen doorverwijspagina-disambiguatie toepassen. De redirect die door hernoeming gaat ontstaan (Romeo and Juliet (doorverwijspagina)) ook meteen verwijderen, ivm het bestaan van scripts mbt de controle op de Amsterdamconstructie. Goudsbloem (overleg) 11 jun 2014 11:25 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd -  Wikiklaas  overleg  11 jun 2014 11:35 (CEST)

Het Laatste Avondmaal (Jezus) naar Laatste avondmaal (Jezus)[bewerken]

In 2005 heeft een omgekeerde titelwijziging plaatsgevonden, naar mijn mening onterecht. Het lidwoord en de hoofdletters horen niet in de titel, net zo min als in Doopsel van Jezus of Dood en herrijzenis van Christus. Het artikel betreft een (vermeende) gebeurtenis, niet een titel van een literair werk, muziekstuk of kunstwerk, zoals Het Laatste Avondmaal (Leonardo da Vinci), waar het lidwoord en de hoofdletters wel terecht zijn. Kleon3 8 jun 2014 15:20 (CEST)

Waarom dan niet, in lijn met de andere artikelen, Het laatste avondmaal van Jezus? Belsen (overleg) 8 jun 2014 16:29 (CEST)
Welke andere artt. worden in dit verband bedoeld? – Maiella (overleg) 10 jun 2014 04:43 (CEST)
Steun voor het oorspronkelijke voorstel, of wellicht nog beter, omdat het volgens de overlevering ook Judas' laatste avondmaal was, is Laatste avondmaal (Bijbel), of, omdat er ook een Hebreeuwse Bijbel is waar dit gebeuren niet in voorkomt, Laatste avondmaal (christendom). Het voorstel zonder haakjes suggereert een betiteling die niet courant is, laten we niet om technische redenen beschrijvingen opvoeren als artikeltitels. Voorbeelden waar dit avondmaal door kenners zonder hoofdletters wordt geschreven, zijn [1], [2], [3]. Maiella, ik denk dat Belsen de andere artikelen die Kleon3 noemt bedoelt. Over een titelwijziging in 2005 heb ik overigens niks gevonden. Ivory (overleg) 10 jun 2014 05:05 (CEST)
Ook deze hernoemingen vind ik treffender dan Laatste avondmaal (Jezus). Belsen (overleg) 11 jun 2014 11:40 (CEST)
Prima dat er serieus over alternatieven wordt nagedacht, en dat daar open en zinvol over wordt gediscussieerd. Maar in dat geval is hernoemen pas aan de orde als jullie er uit zijn. Deze pagina is niet voor het discussiëren over voorstellen maar voor het afhandelen van voorstellen die zo eenduidig zijn dat ze geen discussie oproepen, of voorstellen waarover inmiddels consensus is bereikt. Daarom voorlopig Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd.  Wikiklaas  overleg  11 jun 2014 11:51 (CEST)

Get right naar Get Right[bewerken]

Wordt officieel geschreven met hoofdletters. Friezer (overleg) 10 jun 2014 00:57 (CEST)

En kun je dat ook op een of andere manier aantonen?  Wikiklaas  overleg  10 jun 2014 03:33 (CEST)
Zie de vermelding op de site van Epic Records, het verantwoordelijke label. Ivory (overleg) 10 jun 2014 05:15 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Met dank aan Ivory voor het compleet maken van dit verzoek, en het vriendelijke verzoek aan de aanvrager om dat voortaan meteen zelf te doen.  Wikiklaas  overleg  11 jun 2014 11:54 (CEST)

Scheiding van kerk en staat naar Scheiding van Kerk en Staat[bewerken]

Conform zoals het in het artikel gebruikt wordt. --MichielDMN 🐘 (overleg) 12 jun 2014 11:26 (CEST)

 • Scheiding van Kerk en Staat is ook de spelling van Van Dale. De wafelenbak (overleg) 12 jun 2014 14:09 (CEST)
Nou, dat laatste klopt dus NIET. ed0verleg 12 jun 2014 14:26 (CEST)
En om die reden nu een kopje op Overleg:Scheiding van Kerk en Staat aangemaakt met het verzoek het artikel aan te passen, en niet de titel. ed0verleg 12 jun 2014 14:30 (CEST)
Ik had het over Van Dale, niet over Taaladvies… De wafelenbak (overleg) 12 jun 2014 15:45 (CEST)
Wij volgen altijd de TaalUnie, maar die komt weer bij Van Dale vandaan heb ik laatst begrepen, net als TaalAdvies.net. Nu zijn er van de gedrukte Van Dale inmiddels vele drukken en herdrukken, maar die gebruikt nl-wiki allemaal niet. ed0verleg 12 jun 2014 15:53 (CEST)
Ik wil niet betweterig doen, maar volgens WP:C volgen we Van Dale wel, als de TaalUnie geen uitsluitsel biedt. Dus zinloos lijkt die opmerking van De wafelenbak mij niet. Ik keek zelf ook even in Van Dale en vond terug wat De wafelenbak aanhaalt, maar in het woordenboek Hedendaags Nederlands van dezelfde uitgever staat het weer met kleine letters, merk ik. Schieten we weer niet veel mee op. Hoe dan ook, het is niet erg logisch dat titel en artikel een andere spelling aanhalen. Maar mijn verzoek is dus minder eenduidig dan ik dacht. Overleg aldaar lijkt me dan ook gepast. --MichielDMN 🐘 (overleg) 12 jun 2014 16:04 (CEST)

Belgische rooms-katholieke kerkprovincie naar Katholieke Kerk in België[bewerken]

Naar analogie met Katholieke Kerk in Duitsland, Katholieke Kerk in Italië enz… Bovendien is Belgische rooms-katholieke kerkprovincie een verkeerde term: de juiste benaming zou Rooms-katholieke kerkprovincie Mechelen-Brussel zijn. De wafelenbak (overleg) 12 jun 2014 14:14 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd. Eventuele alternatieve namen kunnen natuurlijk in het artikel worden genoemd en/of uitgelegd. Daarnaast zorgen redirects dat een ieder bij het artikel uitkomt. ed0verleg 12 jun 2014 16:19 (CEST)

Vasco da Gama-brug naar Vasco da Gamabrug[bewerken]

Correcte spelling. Zie onder meer Napoleon de Pauwbrug en Jan van Galenbrug. Takk (overleg) 12 jun 2014 17:29 (CEST)

En nu nog de regel van de Taalunie waaruit blijkt dat die laatste twee correct gespeld zijn?  Wikiklaas  overleg  12 jun 2014 22:38 (CEST)
Samenstellingen met een persoonsnaam schrijven we met hoofdletter en aaneen, zie Leidraad 16.2 regel 16D. Dit soort samenstellingen wordt ook niet genoemd onder 6.3 Bijzondere gevallen met een koppelteken. Het koppelteken is dus niet verplicht. En facultatieve koppel-tekens schrijven we op Wikipedia niet. Conclusie: de laatste twee zijn correct gespeld. Mvg, Trewal 12 jun 2014 23:15 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 13 jun 2014 00:11 (CEST)

Vrystaat-stadion naar Vrijstaatstadion[bewerken]

Op 4 juni werd een verzoek ingediend om de omgekeerde beweging te doen. Dit verzoek werd afgewezen, maar één dag later werd de titel toch gewijzigd. Het is logisch om deze Afrikaanse benaming te vertalen naar het Nederlands. Dit gebeurt ook in bijvoorbeeld Centraal Stadion (Jekaterinenburg) en Nationaal Stadion (Warschau). Bovendien is het koppelteken foutief en overbodig. Takk (overleg) 12 jun 2014 21:13 (CEST)

Takk, voor de zoveelste keer: dit is niet de pagina voor discussie of om alleen je eigen argumenten te geven. Begin een overleg op de overlegpagina van het artikel en nodig de gebruikers die betrokken waren bij de naamswijziging waarmee je het oneens bent uit om daar hun argumenten te noemen. Over dit verzoek bestaat geen consensus en daarom Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd.  Wikiklaas  overleg  12 jun 2014 22:36 (CEST)
Even een dagje geduld voor Takk dan, want Peter_b zat aan de andere kant van het verzoek en die is tot morgen geblokkeerd. Overleggen kan morgenmiddag, denk ik dan. ed0verleg 13 jun 2014 13:49 (CEST)
Het is helemaal niet logisch namen maar te vertalen, correcte naam is Free State Stadium, maar dat lukt door alle foutieve wijzigingen niet meer. ♠ Troefkaart (overleg) 13 jun 2014 16:14 (CEST)
Ook voor een door de wol geverfde gebruiker als Troefkaart staat de mogelijkheid open om via de OP van het artikel een bijdrage aan de discussie over de naam te leveren. Ik acht zijn/haar suggestie niet bij voorbaat kansloos.  Wikiklaas  overleg  14 jun 2014 00:02 (CEST)
Je hoeft niet zo heel erg door de wol geverfd te zijn om te weten dat we hier niet zomaar namen gaan vertalen, open maar wat betreffende categorieën, en om te weten dat discussie hier inderdaad geen zin heeft. Er is inmiddels ook actie op de overlegpagina, ♠ Troefkaart (overleg) 14 jun 2014 00:38 (CEST)

Oranje Nassau’s Oord naar Oranje Nassau's Oord[bewerken]

Standaardtypo. ErikvanB (overleg) 15 jun 2014 12:56 (CEST)

R&B naar r&b[bewerken]

Niet dat het gek veel uitmaakt (het gaat om een doorverwijspagina), maar met kleine letters is de juiste spelling. Zie o.a. http://www.vrt.be/taal/rb. --MichielDMN 🐘 (overleg) 11 jun 2014 11:39 (CEST)

In het Hedendaags Nederlands woordenboek en de "Dikke van Van Dale" staat dit overigens ook. Idem voor Onze Taal. De TaalUnie gebruikt het ook op een aantal pagina's, zoals hier. --MichielDMN 🐘 (overleg) 13 jun 2014 13:38 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd -  Wikiklaas  overleg  15 jun 2014 14:45 (CEST)

Kasteel Ferté-Saint-Aubin naar Kasteel van La Ferté-Saint-Aubin[bewerken]

Eerstgenoemde benaming is onvolledig ('La' hoort bij de plaatsnaam La Ferté-Saint-Aubin). Eerstgenoemde pagina is eerder aangemaakt dan laatstgenoemde. kleon3 (overleg) 15 jun 2014 13:20 (CEST)

Opmerking Opmerking - Een hernoemingsverzoek is hier niet aan de orde omdat onder beide titels een pagina bestaat. Wat je in zo'n geval kunt doen is beide artikelen samenvoegen onder de volgens jou juiste titel, en van de andere titel een redirect maken. Dat kun je zonder hulp van een moderator, en daarom Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd.  Wikiklaas  overleg  15 jun 2014 14:48 (CEST)

D-Day naar D-day[bewerken]

Conform Woordenlijst. --MichielDMN 🐘 (overleg) 15 jun 2014 17:31 (CEST)

Lijst van wereldkampioenen triatlon op de olympische afstand naar Lijst van wereldkampioenen triatlon[bewerken]

Alle deelpagina's hebben simpelweg als titel Wereldkampioenschappen triatlon. Vermelding op de olympische afstand is daar dus niet conform mee, en bovendien overbodig, aangezien geen enkele andere taal deze benaming overneemt. Takk (overleg) 15 jun 2014 21:28 (CEST)

Je wilt het hernoemen naar een doorverwijspagina. Dat lijkt me eigenlijk niet de bedoeling. ed0verleg 15 jun 2014 21:40 (CEST)
Zo'n constructie kan een oplossing bieden voor de doorverwijspagina. In ieder geval moet er iets gedaan worden aan deze verwarring omtrent de olympische afstand. Takk (overleg) 15 jun 2014 21:47 (CEST)
Zoveelste verzoek op rij van een gebruiker die maar niet wil inzien dat op deze pagina uitsluitend eenduidige verzoeken dienen te worden geplaatst. Als je vindt dat iets anders moet maar je weet nog niet hoe, dien dan niet hier een verzoek in maar kaart het eens aan op een zeer openbare plaats, zoals de helpdesk of de kroeg. Deze pagina is niet de plek waar het nadenken begint maar waar een verzoek terechtkomt als het nadenken achter de rug is. Daarom Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. -  Wikiklaas  overleg  16 jun 2014 04:10 (CEST)

ENEL naar Enel[bewerken]

Liever onderkast (zoals dat heet) per het donorprincipe. Zie logo, jaarverslag, bedrijfsprofiel en financieel verslag (Enel SpA) en vrijwel alle interwiki's. — Opmerking: Arrest Costa/ENEL is een ander geval en mag wel zo blijven, omdat de naam vroeger (ten tijde van het arrest) zo geschreven werd: zie dit vonnis uit 1964 (Flaminio Costa v E.N.E.L.) of de conclusies van de advocaat-generaal in die zaak. ErikvanB (overleg) 15 jun 2014 23:30 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - ed0verleg 16 jun 2014 08:07 (CEST)

Nederlandse Rooms-katholieke kerkprovincie naar Nederlandse rooms-katholieke kerkprovincie[bewerken]

[rooms] in [rooms-katholiek] verwijst niet onmiddellijk naar de stad Rome, dus daarom geen hoofdletter. [rooms-katholieke kerkprovincie] en een soortnaam, daarvan hebben we er heel veel. – Maiella (overleg) 12 jun 2014 14:58 (CEST)

Sorry, maar dan zou ik dat eerder meteen veranderen in Katholieke Kerk in Nederland (zie vorige aanvraag tot). Bart Versieck (overleg) 12 jun 2014 15:00 (CEST)
Liever de voorgaande aanvraag afwijzen. Valt tropisch Nederland ook onder de Nederlandse kerkprovincie? –Maiella (overleg) 12 jun 2014 15:18 (CEST)
Nee, dat valt onder het bisdom Willemstad, een suffragaan van het Aartsbisdom Port of Spain (en dus deel van de kerkprovincie Port of Spain), dat dan weer deel uitmaakt van de Antilliaanse bisschoppenconferentie. Dat lijkt me echter geen probleem: Nederland wordt hier immers als een van de vier landen van het Koninkrijk der Nederlanden bedoeld; anders zou er expliciet staan Katholieke Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden. Bovendien is er al een artikel Katholieke Kerk in Aruba en Katholieke Kerk in Curaçao, dat past in die logica. Tot slot valt onder die Antilliaanse bisschoppenconferentie ook andere afhankelijke gebieden zoals bijvoorbeeld Frans-Guyana (bisdom Cayenne) en dat belet geen artikel Katholieke Kerk in Frankrijk. De wafelenbak (overleg) 12 jun 2014 18:41 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Ik heb de "vorige aanvraag tot" waar Bart het over heeft kennelijk gemist of het bevindt zich niet meer in mijn herinnering. Anyhoe: een wijziging naar Katholieke Kerk in Nederland lijkt mij wel zinvol. Maar ik zie hier eigenlijk twee verschillende verzoeken tot naamswijziging en gebruikers die het er niet over eens zijn wat de naam van het artikel zou moeten zijn, wat dus wil zeggen dat er geen consensus is hierover. Deze pagina is niet bedoeld voor het bereiken van consensus maar alleen voor verzoeken waarover consensus bestaat, zoals ook in het kader bovenaan de pagina vermeld staat. Daarom graag eerst consensus bereiken en dan opnieuw een verzoek indienen. EvilFreD (overleg) 15 jun 2014 23:57 (CEST)
Inderdaad, en dat is dan ook mijn vraag, nl. n.a.v. de uitgevoerde naamsverandering tot Katholieke Kerk in België: zie hier. Bart Versieck (overleg) 16 jun 2014 00:07 (CEST)
Maar wat is nu precies het argument om tégen deze naamswijziging te zijn? De wafelenbak (overleg) 16 jun 2014 07:39 (CEST)

Jim Nicholson (doorverwijspagina) naar Jim Nicholson[bewerken]

En dan Jim Nicholson (doorverwijspagina) verwijderen. ErikvanB (overleg) 19 jun 2014 17:21 (CEST)

Unión progreso y Democracia naar Unión Progreso y Democracia[bewerken]

Omdat het zo moet. (Een betere reden kan ik niet verzinnen.) ErikvanB (overleg) 19 jun 2014 18:45 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Volgende keer toch proberen een betere reden te verzinnen, maar toch maar uitgevoerd. Knipoog Mbch331 (Overleg) 19 jun 2014 20:10 (CEST)

Begraafplaats Nabij de Kapel in ‘t Zand naar Begraafplaats Nabij de Kapel in 't Zand[bewerken]

Typo. ErikvanB (overleg) 20 jun 2014 03:53 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd door Milliped. Trijnsteloverleg 20 jun 2014 16:07 (CEST)

Filips VI van Spanje naar Felipe VI van Spanje[bewerken]

Zie ook Overleg:Filips VI van Spanje#Koning Filips. Richard 20 jun 2014 16:21 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Trijnsteloverleg 20 jun 2014 16:47 (CEST)

Stereo (geluid) naar Stereofonie[bewerken]

De haakjes zijn niet nodig omdat er een andere woord bestaat. Maakt bovendien een duidelijk onderscheid met Stereoscopie (dat niet Stereo (beeld) heet. Handige Harrie (overleg) 19 jun 2014 21:40 (CEST)

 • Daar heb ik op zich niets op tegen (want dat is wat het betekent en interwiki's doen het ook zo), maar Mono (geluid) dan? Wordt dat Monofonie (of zoals en.wiki ook wel zegt: monophonic sound reproduction)? ErikvanB (overleg) 20 jun 2014 05:07 (CEST)
  • Andere woord is wel veel minder bekend. Het zal het artikel moeilijker vindbaar maken. Belsen (overleg) 20 jun 2014 07:35 (CEST)
   • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Geen goed onderbouwd verzoek (meer persoonlijke voorkeur aanvrager) en nergens geprobeerd hierover eerst consensus te vinden (OP van artikel bestaat nog niet eens).  Wikiklaas  overleg  21 jun 2014 14:48 (CEST)

Pompéia naar Pompeia[bewerken]

Boraceia en Pompeia zijn enkele van de plaatsnamen die zijn veranderd door de Portugese Orthografische akkoord van 1990, dat pas onlangs in werking trad. Bedankt, Capmo (overleg) 22 jun 2014 07:04 (CEST)

 • Opmerking Opmerking - Dit is geen hernoemingsverzoek maar een verzoek tot het opheffen van een dubbel artikel. Dat is heel eenvoudig en had je ook zelf kunnen doen. Van het artikel met accent heb ik nu een redirect gemaakt naar dat zonder accent, en op Wikidata de link naar het Nederlandstalige artikel aangepast.  Wikiklaas  overleg  22 jun 2014 09:03 (CEST)

Particulier onderzoeker naar Privédetective[bewerken]

Iemand heeft hier de taalpurist uitgehangen terwijl deze benaming zelfs niet in de Grote Van Dale terug te vinden is. Ik had er tot vandaag zelfs nog nooit van gehoord, in Vlaanderen is het dus zeker geen Standaardnederlands, en in een Nederlandstalig boek ben ik het nog niet tegengekomen. Laat ons dus gewoon de meest gebruikelijke en correcte benaming gebruiken. Beachcomber (overleg) 22 jun 2014 09:01 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 22 jun 2014 11:53 (CEST)

Gumbinnen naar Goesev[bewerken]

Gumbinnen is inmiddels afgevoerd van de Taalunielijst Fransvannes (overleg) 17 jun 2014 21:16 (CEST)

Op de site van de taalunie kan ik het niet vinden, maar Uitgevoerd Uitgevoerd door Milliped. Trijnsteloverleg 20 jun 2014 16:05 (CEST)
Je kon het niet vinden, omdat het er niet meer op stond... Fransvannes (overleg) 22 jun 2014 19:15 (CEST)

Insterburg naar Tsjernachovsk[bewerken]

Ook Insterburg is afgevoerd van de Taalunielijst Fransvannes (overleg) 17 jun 2014 21:18 (CEST)

Op de site van de taalunie kan ik het niet vinden, maar Uitgevoerd Uitgevoerd door Milliped. Hoort het alleen niet Tsjernjachovsk te zijn zoals aangegeven in het artikel? (ping Fransvannes) Trijnsteloverleg 20 jun 2014 16:05 (CEST)
Je hebt gelijk, Tsjernjachovsk. Ik zal een nieuw verzoek indienen, want ook die plek is geblokkeerd ("Tsjernachovsk" was dat ook). Fransvannes (overleg) 22 jun 2014 19:16 (CEST)

Tsjernachovsk naar Tsjernjachovsk[bewerken]

Omdat ik in mijn vorige verzoek niet de juiste spelling had opgevoerd. Fransvannes (overleg) 22 jun 2014 19:18 (CEST)

Wederom Uitgevoerd Uitgevoerd door Milliped. Glimlach Trijnsteloverleg 23 jun 2014 00:40 (CEST)

Mexicaanse grondwet van 1917 naar Mexicaanse Grondwet van 1917[bewerken]

N.a.v. Franse Grondwet van 1793: een verzoek dat zojuist uitgevoerd werd door Milliped, vandaar. Bart Versieck (overleg) 22 jun 2014 13:58 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 23 jun 2014 11:10 (CEST)

Natricidae naar Waterslangen[bewerken]

Waterslangen is de juiste naam voor de familie Natricidae. Deze naam wordt ook wel gebruikt voor de wrattenslangen, vandaar de redirect. Wrattenslangen is echter de 'hoofdnaam' van deze groep. -B kimmel (overleg) 22 jun 2014 14:11 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 23 jun 2014 11:10 (CEST)

Wikipedia:Man met baan[bewerken]

Er is flink gesleuteld aan deze pagina om de inhoud vriendelijker te maken. In de betreffende discussie is ook geopperd om de titel daarin mee te nemen, en wat neutraler te maken. Discussie daarover is aan de orde gekomen in Overleg Wikipedia:Man met baan#Ook neutraliteit in de naam. Een veelheid aan alternatieven is genoemd. Eentje die de goedkeuring van in ieder geval twee gebruikers kon wegdragen was Wikipedia:Curriculum vitae. Hierbij een verzoek tot omzetting daartoe. Echter als het draagvlak als te mager wordt beschouwd heb ik daar begrip voor. Apdency (overleg) 22 jun 2014 10:28 (CEST)

Misschien een goed idee om even wat meer meningen af te wachten, er is wel overleg over gepleegd, maar dat is ook erg weinig geweest. Persoonlijk vind ik Curriculum vitae meer bedoeld voor een nieuwe pagina: waarin staat dat dat een CV meer bedoeld is voor LinkedIn dan voor Wikipedia. Mijn opmerking is niet als kritiek bedoeld, want man met baan is inderdaad wat grof, al dekt het wel de lading. Dqfn13 (overleg) 22 jun 2014 11:58 (CEST)
OK, dank je. Betreffende Linkedin: die twee doelen hangen nauw met elkaar samen en zouden wat mij betreft in één pagina kunnen. Apdency (overleg) 22 jun 2014 12:01 (CEST)
Ik heb mij geroerd op de overlegpagina aldaar. Belsen (overleg) 22 jun 2014 12:21 (CEST)
Er is inderdaad meer overlegd, 'Wikipedia:Persoon met baan' lijkt de beste papieren te hebben. Die titel wil ik dan ook voorstellen. Groet, Apdency (overleg) 22 jun 2014 13:44 (CEST)
 • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Dit is geen hernoemingsverzoek. Er wordt namelijk geen doelpagina opgegeven; hooguit een suggestie, en die wordt in het verzoek ook al weer aangepast. We kunnen niet hernoemen naar een ongedefinieerde titel.  Wikiklaas  overleg  23 jun 2014 11:54 (CEST)

Provinciale Intercommunale Drinkwatermaatschappij der Provincie Antwerpen naar Pidpa[bewerken]

Door een statutaire wijzing wordt de langere benaming niet meer gebruikt Sinds 1913 wordt Pidpa gebruikt als benaming. Op dit moment bestaat een pagina 'Pidpa' die doorverwijst. Ofwel deze pagina verwijderen en titel van 'lange naam' aanpassen ofwel overzetten van gegeven van 'lange naam' naar 'Pidpa. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Kchef (overleg · bijdragen) 25 jun 2014 11:32 (CEST)

Uitleg reeds gekregen op mijn overlegpagina hier en uw eigen pagina. Kortom - eerst uw eigen website aanpassen en pas dan als dit inderdaad zo is/zou zijn kan dat gebeuren. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 jun 2014 11:32 (CEST)
Gebruiker lijkt te worden afgerekend op een ongelukkige start, maar onwetendheid over de gebruiken mag geen reden zijn dit verzoek zonder pardon af te wijzen aangezien er zeker een punt tot titelwijziging lijkt te zijn. ♠ Troefkaart (overleg) 25 jun 2014 12:10 (CEST)
Nee, dat staat er los van en dat afwijzen gebeurt dus ook niet. Zie de eigen site waar helder staat: Op 14 juli 1913 ontstaat de 'Provinciale en Intercommunale Drinkwatermaatschappij der Provincie Antwerpen', kortweg Pidpa.. Er is dus geadviseerd om eerst de gegevens op de eigen website aan te passen en pas dan kan dit gewoon gebeuren. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 jun 2014 12:13 (CEST)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd staat onderaan de website. Verzoek nu uitgevoerd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 jun 2014 12:19 (CEST)

De Loge "L'Union Provinciale" naar Loge l'Union Provinciale[bewerken]

De reden waarom er "De Loge" voor moet staan ontgaat mij compleet. Er is geen conflict met een ander artikel met dezelfde naam, en de loge heet gewoon L'Union Provinciale. Enkele dagen geleden vroeg ik om overleg over deze naam, maar daar kwam geen reactie op. Vandaar de vraag tot hernoeming. Overigens excuus voor het wijzigen van de titel van de overlegpagina, dat was niet de bedoeling. Takk (overleg) 18 jun 2014 14:41 (CEST)

Dit verzoek kan ik begrijpen. Op 27 maart 2011 17:23 wijzigde Friedricheins, de aanmaker en belangrijkste bijdrager aan het artikel, de naam echter met als reden dat de loge onder die naam is ingeschreven bij de KvK. Graag wat input van andere gebruikers welke naam we in zo'n geval hanteren.  Wikiklaas  overleg  18 jun 2014 17:27 (CEST)
De inschrijving bij de Kamer van Koophandel heeft er mogelijk mee te maken dat er ook nog een Kapittel L'Union Provinciale is ingeschreven. We hebben overigens ook Loge Antwerpen, Loge La Flamboyante en andere. Zie ook Loge "La Paix" en Loge "De Vlammende Ster". Het lidwoord in de naam lijkt me ongewoon, maar is blijkbaar officieel. Eventueel zou voor L'Union Provinciale (loge) gekozen kunnen worden, maar dat doen we niet zolang L'Union Provinciale (kapittel) niet bestaat en dan zouden ook de andere titels aangepast moeten worden. Ik kan hier moeilijk van advies dienen, maar constateer wel dat Friedricheins met een legitieme reden heeft hernoemd. ErikvanB (overleg) 20 jun 2014 16:34 (CEST)
Het klopt dat deze organisatie bij de KVK staat ingeschreven als De Loge L'Union Provinciale (zowel de website van de KvK als de eigen website - onder Anbi vermelden dat). De organisatie zelf noemt zich echter resp. l’Union Provinciale en Loge l'Union Provinciale (zie hier). Het is niet ongebruikelijk dat naast de formele statutaire naam er ook nog een verkorte naam bestaat, waaronder een organisatie in het maatschappelijk verkeer bekend staat. Mijn voorkeur zou uitgaan naar de variant zonder lidwoord, t.w. Loge l'Union Provinciale, cf Loge Anna Paulowna, Loge Sint Jan, Loge La Flamboyante. Gouwenaar (overleg) 20 jun 2014 16:55 (CEST)
Dan denk ik dat de afhandeling hetzelfde zal verlopen als bij Het Laatste Avondmaal. Groet, ErikvanB (overleg) 21 jun 2014 05:16 (CEST)
Ik zie nu twee mogelijkheden. De ene is hernoemen naar Loge L'Union Provinciale, in lijn met die andere loges (weet iemand of het lidwoord, als het niet aan het begin van de regel staat, echt met een hoofdletter moet?); de andere is het verzoek terugverwijzen naar de OP, zoals inderdaad bij Het Laatste Avondmaal is gebeurd. Gezien de titels van de artikelen over die andere loges, ben ik geneigd het eerste te doen, en zal dat ook doen als hier geen bezwaar wordt geuit.  Wikiklaas  overleg  23 jun 2014 11:48 (CEST)
Ik kan me vinden in je eerste voorstel. Takk (overleg) 23 jun 2014 14:02 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd.  Wikiklaas  overleg  26 jun 2014 09:37 (CEST)

Little Mountain (plaats in South Carolina) naar Little Mountain (South Carolina)[bewerken]

Conform de zeer vele soortgelijke lemma's. Handige Harrie (overleg) 26 jun 2014 14:30 (CEST)
Maar we hebben ook Little Mountain (berg in South Carolina), dus de titel is best wel logisch. Sjoerd de Bruin (overleg) 26 jun 2014 14:32 (CEST)
Je hebt gelijk. Maar ja, die berg was zo klein dat ik hem over 't hoofd heb gezien. Voorstel ingetrokken. Handige Harrie (overleg) 26 jun 2014 16:28 (CEST)

Overleg:L'Union Provinciale naar Overleg:Loge l'Union Provinciale[bewerken]

Had vorige week per ongeluk deelpagina hernoemd. Nu hoofdpagina is hernoemd, moet ook overlegpagina aangepast worden. Takk (overleg) 26 jun 2014 15:02 (CEST)

Open Dagen Koninklijke Luchtmacht naar Luchtmachtdagen[bewerken]

Sinds de editie van 2008 wordt door de luchtmacht zelf Luchtmachtdagen aangehouden, Open Dagen Koninklijke Luchtmacht is de oude titel. Adnergje (overleg) 22 jun 2014 14:20 (CEST)

Geschiedenis Sint Willebrord naar St. Willebrord[bewerken]

De pagina is handmatig verplaatst. De geschiedenis staat daardoor in de doorverwijzing Sint Willebrord. Kan dit worden hersteld? Of door het ongedaan maken van de verplaatsing of, als die correct was, door het verplaatsen van de geschiedenis naar de huidige pagina. Terugdraaien en correct hernoemen is wellicht de beste oplossing. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 27 jun 2014 16:09 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd - Zoiets kan inderdaad worden hersteld, al gaat dat niet door middel van terugdraaien. De procedure is een paar keer iets verwijderen, hernoemen, opnieuw verwijderen en dan alles terugplaatsen, maar het resultaat is dat de geschiedenissen dan worden samengevoegd en dat vervolgens door de pagina te hernoemen naar een nieuwe titel, de geschiedenis als een geheel onder de pagina zelf (en niet onder de redirect) bewaard blijft.  Wikiklaas  overleg  27 jun 2014 17:38 (CEST)

Hans van der Togt (presentator) naar Hans van der Togt[bewerken]

Hans van der Togt is nu een doorverwijspagina, omdat er ook een danser was met de naam Hans van der Togt. De danser Hans van der Togt lijkt mij niet echt E-waardig. Zie ook mijn overlegbijdrage van een maand geleden op Overleg:Hans van der Togt. Airflow (overleg) 23 jun 2014 12:44 (CEST)

Helemaal on-E lijkt ie me toch ook weer niet. Geen idee of er iemand is die er een lemma van wil maken. Milliped (overleg) 23 jun 2014 13:07 (CEST)
Zie ook hier: het zomaar intrekken van de doorverwijsconstructie is dus niet aan de orde. — Zanaq (?) 29 jun 2014 07:50 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Er is niks mis met een haakjestoevoeging als daar een reden voor is; er zijn duizenden artikelen waarbij dat zo is. Er is dus geen reden, kosmetisch of anders, om de toevoeging weg te laten en er is hier wel een reden om een dp te hebben. Laten zoals het is dus.  Wikiklaas  overleg  29 jun 2014 11:11 (CEST)

Capula (doorverwijspagina) naar Capula[bewerken]

Er was een Amsterdamconstructie, waarbij het kevergeslacht de hoofdbetekenis was en de Mexicaanse stad de ondergeschikte betekenis. Ondanks dat er over de Mexicaanse stad nog geen artikel is, kan niet gezegd worden dat een Amsterdamconstructie hier gewenst is. Daarom heb ik de kevers alvast hernoemd, en kan de dp hernoemd worden. (Zie ook de beoordelingslijst; voorstel van Nederduivel.) Erik Wannee (overleg) 29 jun 2014 07:28 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Pagina met toevoeging "(doorverwijspagina)" tevens verwijderd; er werd alleen vanuit overleg over de noodzaak ervan naar verwezen, niet vanuit artikelen.  Wikiklaas  overleg  29 jun 2014 11:21 (CEST)

Nederlandse Rooms-katholieke kerkprovincie naar Katholieke Kerk in Nederland[bewerken]

N.a.v. Katholieke Kerk in België: zie nl. bij afgehandelde (lees: uitgevoerde) onderwerpen. Bart Versieck (overleg) 22 jun 2014 14:04 (CEST)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Er waren hier twee voorstellen, een om naar Katholieke Kerk in Nederland te hernoemen, en een om naar Nederlandse rooms-katholieke kerkprovincie te hernoemen, het eerste als reactie op het laatste. Dan is onmiddellijk duidelijk dat hierover overleg gewenst is, op de OP van het artikel zelf bijvoorbeeld, en dat er tot op heden geen consensus over een naamswijziging is. Het blijven plaatsen van vragen over het hoe en waarom van de afwijzing heeft dan weinig zin; het houdt alleen een verzoek dat volgens de criteria boven deze pagina afgewezen moet worden, langer in beeld, zonder een oplossing dichterbij te brengen. Dat is vervuiling van deze pagina. Kom dus niet hier met argumenten maar zoek eerst overleg op die OP, waar je in alle rust uitgebreid je argumenten mag noemen.  Wikiklaas  overleg  29 jun 2014 11:29 (CEST)

Cobra Roll naar Cobra roll[bewerken]

Tweede hoofdletter was overbodig, en met één hoofdletter bestond reeds een doorverwijspagina naar Inversie (achtbaan), dus kan de titel niet veranderd worden. --Rickie97 (overleg) 29 jun 2014 17:44 (CEST)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - De titel is hier nog wel het minst belangrijk. Ga eerst maar eens overleggen over een betere afbakening van dit onderwerp met inversie (achtbaan), of het eventueel daarmee samenvoegen. Niet voor niets werd van deze pagina al snel een redirect gemaakt. In het nu door jou aangemaakte artikel staan veel elementen die geen "Cobra roll" zijn maar hooguit daarmee vergelijkbaar, en die ook al in het artikel over "inversie" worden opgesomd, net als de cobra roll zelf trouwens. Verder ontbreekt elke bron waaruit je je informatie hebt; het leest voor mij als erg veel eigen interpretatie, niet gebaseerd op wat een deskundige erover heeft geschreven. Als je erover uit bent hoe je dit verder wilt presenteren, dan kunnen we daarna eens over een toepasselijke naam gaan nadenken. Overigens heb je, door die oudere redirect te wijzigen, het jezelf onmogelijk gemaakt deze pagina te hernoemen, maar dit terzijde.  Wikiklaas  overleg  29 jun 2014 21:19 (CEST)

Franse grondwet naar Franse Grondwet / Franse grondwet van 1793 naar Franse Grondwet van 1793[bewerken]

N.a.v. alle andere grondwetten uit het artikel grondwet en de eerste regel van het tweede hierboven vermelde lemma, plus de latere verwijzing daarin naar de Franse Grondwet van 1791 ook. Bart Versieck (overleg) 21 jun 2014 13:34 (CEST)

Als ik hier kijk, lijkt me dat geen wet van Meden en Perzen. Gelieve even je licht op te steken in het taalcafé, dan kunnen we eens kijken wat we eraan doen. Milliped (overleg) 21 jun 2014 13:51 (CEST)
Inderdaad, maar bij de meeste toch wel, zo te zien, dus zou er daar geen uniformiteit in moeten zijn dan, doch ik zal het daar ook eens te berde brengen. Bart Versieck (overleg) 21 jun 2014 13:58 (CEST)
Waarom zou je aan het artikel Franse grondwet geen § toevoegen over 1793 en alle andere jaren wanneer er belangrijke wijzigingen zijn aangebracht? Overigens lijkt het me beter dit met historici te overleggen. Helaas is er één enige tijd geleden vertrokken, Een hele goede nog wel...  Klaas|Z4␟V:  21 jun 2014 14:43 (CEST)
Wie was dat dan wel juist? Bart Versieck (overleg) 21 jun 2014 15:41 (CEST)
Allebei dienen te worden geschreven met hoofdletter, omdat ze verwijzen naar specifieke documenten (namelijk de huidige constitutie van Frankrijk en die van 1793). Taaladvies.net Groet, Sikjes (overleg) 21 jun 2014 15:50 (CEST)
Ik dank u zéér, hoor! Bart Versieck (overleg) 21 jun 2014 15:53 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 22 jun 2014 11:53 (CEST)
Dat heb ik intussen teruggedraaid. Het eerste lemma betreft een aantal Franse grondwetten, dus een soortnaam. Wat betreft het tweede lemma: [Grondwet] is in dit geval een soortnaam. Het is stellig niet een eerdere versie van de huidige Franse Grondwet. Het is gewoon een andere Franse grondwet, als je het al een grondwet mag noemen. – Maiella (overleg) 1 jul 2014 00:15 (CEST)
Vreemd, ja. Bart Versieck (overleg) 1 jul 2014 15:26 (CEST)

Charlotte Bobcats naar Charlotte Hornets[bewerken]

Naamswijziging van de club van Bobcats naar Hornets. YNhuis (overleg) 6 jun 2014 20:41 (CEST)

Moet Charlotte Hornets dan niet een dp worden, aangezien de huidige pagina een dooverwijzing is naar een andere club, de New Orleans Pelicans? Pompidom (overleg) 8 jun 2014 11:31 (CEST)
Inderdaad. Bart Versieck (overleg) 18 jun 2014 01:40 (CEST)
Ik stond op het punt er een dp van te maken, maar een dp levert echt heel veel meer verwarring op voor de lezer (en voor dp controleurs) dan een verwijzing in de tekst van beide artikelen dat de New Orleans Pelicans in de nasleep van Katrina twee jaar deze naam gedragen hebben. Ik stel voor gewoon te hernoemen, en in de tekst van beide artikelen een uiteenzetting van de naamsgeschiedenis te doen. Milliped (overleg) 23 jun 2014 11:07 (CEST)
Voorlopiug Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - De indiener van het verzoek heeft geen verdere duidelijkheid verschaft nadat er vragen werden gesteld. Het is mij volslagen duister hoe de naamgevingsgeschiedenis is, en ik reken het niet tot mijn taak dat eerst grondig uit te zoeken alvorens aan een simpel verzoek tot naamswijziging te kunnen voldoen.  Wikiklaas  overleg  3 jul 2014 16:16 (CEST)

Vrystaat-stadion naar Free State Stadium[bewerken]

Na oproep op Overleg gewenst is er op overleg:Vrystaat-stadion overeenstemming over de naam Free State Stadium. ♠ Troefkaart (overleg) 22 jun 2014 10:02 (CEST)

Voor Voor - Vrystaat-stadion is een bizarre foutief gespelde Afrikaans-Nederlandse samentrekking. Takk (overleg) 23 jun 2014 00:41 (CEST)

Ik ben het er helemaal niet mee eens om de naam maar weer te verengelsen. Graag achterhalen wat de Afrikaanse naam is van het stadion. Moeten eens ophouden met alles te verheerlijken wat Engels is. Eerst maar eens een ernstige inspanning doen om de naam te achterhalen dan een beetje te googlen op Engstalige websites. LeonardH (overleg) 23 jun 2014 07:48 (CEST)

De Nederlandse vertaling naar Vrijstaatstadion werd negatief onthaald. Dan nog liever een Engelse naam dan dit gedrocht. Takk (overleg) 23 jun 2014 10:51 (CEST)
LeonardH, je zou er beter aan doen je bijdrage op de genoemde OP te plaatsen, zodat je argumenten daar gewogen kunnen worden. De afhandelend moderator kijkt uiteraard naar de uitkomst van de discussie op die pagina.  Wikiklaas  overleg  23 jun 2014 11:51 (CEST)
Er zijn bezwaren tegen de Engelstalige naam, en die zijn op de OP van het artikel niet weggenomen (de discussie is er gestopt). In dat geval blijft het voorlopig nog even zoals het nu is, totdat er consensus is, en er een nieuw verzoek komt.  Wikiklaas  overleg  3 jul 2014 16:18 (CEST)